MARELE TUR AL SPANIEI

18.10 - 29.10.2023

 
Transportation
Period 18.10 - 29.10.2023
 
1350
pret/ persoana

MARELE TUR AL SPANIEI

Madrid - Valencia - Murcia - Granada - Sevilla - Cordoba - Toledo - Avila - Segovia - San Lorenzo del Escorial - Zaragoza - Barcelona - Santa Susanna

Perioada: 18.10 - 29.10.2023

 

ZIUA 1. (MIERCURI, 18.10. 2023) Cluj Napoca – Valencia 

            Ne întâlnim cu însoțitorul de grup la aeroportul Cluj Napoca la ora 04:00 pentru zborul de Valencia de la ora 06:10. Sosim în Valencia la ora 08:30 (ora locală). Începem ziua cu vizita noului „Oraș al Artelor și Științelor”. În funcție de interese, aici se pot vedea: Oceanograful – cel mai mare din Europa, Hemisfericul sau „ochiul cunoașterii”– cinematograf IMAX, planetarium și spectacole laser, Muzeul Științelor „Prințul Filip” sau Palatul Artelor „Regina Sofia”. Pauză de prânz sau opțional puteți comanda o paella - un preparat gastronomic despre care se spune că aici a fost inventat. După masă vizităm orașul vechi, unde vedem: Poarta Serrano, una dintre cele 12 porți ale cetății – emblema orașului, Catedrala și Bursa mătăsii – inclusă în 1996 pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Popas în Alicante, plimbare și timp liber pe promenada.   Cazare și cină la hotel 4* în zona Torrevieja / Elche.

ZIUA 2. (JOI, 19.10. 2023) Murcia - Granada

            Mic dejun. Continuăm călătoria pe coasta mediteranei spre Cartagena pentru a face o plimbare în trecut, într-un oraș cu 3.000 de ani de istorie, prin care au trecut atâtea popoare și civilizații, toate lăsând amprente vizibile încă astăzi.Se vizitează muzeul și teatrul roman. După masă sosim în Granada. Cazare și cină la hotel 4* în Granada.

ZIUA 3. (VINERI, 20.10.2023) Granada

            Vizităm cu ghid local Palatul Alhambra, unul dintre cele mai importante monumente de arhitectură islamică, și grădinile Generalife. O inscripție aflată pe meterezele Alhambrei ”Nu este chin mai mare în astă-viață decât cel pe care-l simte orbul în Granada” ilustrează frumusețea unică a Granadei. După masă vedem Catedrala din Granada cu Capela Regala comandata de catre Monarhii Catolici Isabela de Castilia și Fernando de Aragon. Se mai pot vizita Mănăstirea „San Jeronimo” (construită în 1504), Mănăstirea „Cartuja” („Înaltarea Maicii Domnului” – mănăstire fondată de ordinul călugărilor carthusieni), „El Bañuelo” (băile arabe). Opțional participare la Flamenco show. Prețul de intre este 20 euro (doar spectacol) și 35 euro pentru spectacol cu gustări reci și un pahar de vin. Cazare și cină la hotel 4* în Granada.

ZIUA 4. (SÂMBĂTĂ, 21.10.2023) Granada - Sevilla - Cordoba

           Mic dejun. Vizităm Sevilla – un oraș magic, capitala provinciei Andaluzia, al patrulea oraș ca mărime al Spaniei. Vedem Catedrala - unde se află mormântul lui Cristofor Columb, turnul Giralda - simbol al orașului, Arena coridelor, Alcazar (fostul palat regal) și Arhiva Generală a Indiilor, înscrisă pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO din 1987. Seara ajungem la Cordoba. Cazare și cină la hotel 3/4* în zona Cordoba

ZIUA 5. (DUMINICĂ, 22.10.2023) Cordoba - Toledo  

            Mic dejun. Vizităm în Cordoba orașul vechi cu principalul său obiectiv turistic Moscheea-Catedrală (intrare opțională). Pornim spre Toledo (orașul vechi se află pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO din 1986), orașul lui El Greco, unde vedem fortăreața Alcazar, catedrala gotică, mănăstirea San Juan, podul medieval San Martin și Sinagoga. Cazare și cină la hotel 4* în Toledo.

ZIUA 6. (LUNI, 23.10.2023) Toledo – Avila - Segovia - San Lorenzo del Escorial - Madrid

            Mic dejun. Trecem prin Avila, orașul cu metereze, una dintre priveliștile urbane cele mai spectaculoase din Spania, dar în țara este renumită datorită unei singure persoane: Mistica Sfanta Teresa, care s-a născut aici în anul 1515, iar mănăstirile și bisericile dedicate ei binecuvântează străzile.

În istoricul oraș Segovia vizităm Palatul Alcazar, cu siguranţă cel mai frumos castel al Spaniei, o adevărată capodoperă arhitecturală, un simbol al Spaniei, numit și „Castelul Cenușăresei” (vizită interioara). Pauză de prânz. După masă ajungem la San Lorenzo del Escorial, a opta minune a lumii, așa cum le place spaniolilor să spuna. Complexul monumental „Real Sitio” de San Lorenzo de El Escorial este capodopera lui Felipe al II-lea, fiind locul în care controversatul monarh spaniol a trăit și a murit. El a reunit cei mai buni arhitecți, pictori și sculptori din Europa pentru a crea exemplu perfect al Renașterii spaniole. Cazare și cină la hotel 3* în zona Madrid.

ZIUA 7. (MARȚI, 24.10.2023) Madrid

            Mic dejun. Tur panoramic în capitala Spaniei, începând de la Plaza Cibeles, zona Castellana, Stadionul San Bernabeu, Plaza del Sol, Plaza Mayor și apoi vizitam Castelul Regal din Madrid. Pauză de prânz. După-amiază vizităm celebrul Muzeu Prado.   Cazare și cină la hotel 3* în zona Madrid

ZIUA 8. (MIERCURI, 25.10.2023) Madrid – Zaragoza - Barcelona - Santa Susanna

           Mic dejun. Plecari spre Zaragoza. Începem vizitele în centru cu arhitectura Mudejar (aflată pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO din 1986) cu Catedralele „Santa Maria del Pilar” și „La Seo del Salvador”. De asemenea admirăm palatul medieval fortificat islamic „Aljaferia”. Pauză pentru prânz. Ne deplasăm spre Costa Brava / Barcelona. Cazare și cină la hotel 4* în zona Santa Susanna - Costa Brava.

ZIUA 9. (JOI, 26.10.2023) Barcelona

            Mic dejun. Zi liberă în Stațiunea Santa Susanna pentru relaxare, plimbări individuale și cumpărături. Seara cină. Cazare și timp liber în statiune la hotel 4*.

ZIUA 10. (VINERI, 27.10.2023) Barcelona

            Mic dejun. După servirea micului dejun, ne îmbarcăm pe autocar pentru plecarea în Barcelona. Se vizitează Sagrada Familia, Casa Mila și Casa Batllo, trei dintre capodoperele faimosului arhitect Antonio Gaudi (se vizitează în interior doar una dintre ele – la alegere, de recomandat Catedrala Sagrada Familia). Urmează apoi Placa de Catalunya - punctul zero al orașului, apoi plimbare pe faimoasa Rambla – Colom –

portul Vell.

            In jurul amiezii (14:30) facem pauza de prânz (neinclus în tarif) în Centrul Comercial Mare Magnum / sau la terasele de pe plaja Barceloneta (la alegere). După pauza de masă, ora 16:00 putem face o vizită opțională la Aquarium (neinclus în preț), iar la ora 17:00 plimbare pe plaja Barceloneta – parte din cartierul cu același nume, unul dintre cele mai autentice și populare cartiere din oraș, o zona în care în trecut locuiau pescarii, astăzi un cartier renovat, dar încă plin de istorie și magie. La ora 18:30 ne întoarcem la hotel pentru servirea mesei.

            Cazare și timp liber în statiune la hotel 4*.

ZIUA 11. (SÂMBĂTĂ, 28.10.2023) Barcelona

            Mic dejun. După servirea micului dejun ne îmbarcăm pe autocar pentru plecarea din nou în Barcelona. Se vizitează în prima parte a zilei Parcul Guell, unul dintre cele mai fotografiate obiective ale Barcelonei, o adevărată explozie de culoare. Continuăm către Arcul de Triumf, construit în 1888 ca și intrare principala a Expozitiei Mondiale, urmând apoi promenada „Passeig de Lluis Companys” pentru a ajunge la Parcul Ciutadella. Timp liber pentru cumparaturi în centrul orașului. Pauza de prânz (neinclus în tarif). La ora 16:00 urcăm pe Muntele Montjuic și ne oprim la Castel, de unde admirăm panorama asupra marii, a portului și a întregului oraș. În jurul orei 17:30 coborâm spre Muzeul de Artă și Fântâna Magică și poposim în Placa d'Espanya. La ora 18:30 ne întoarcem la hotel și apoi servim cina la hotel. Program liber în stațiune. Cazare și timp liber în statiune la hotel 4*.

ZIUA 12. (DUMINICĂ, 29.10.2023) Barcelona - Romania

           Dimineața devreme avem transfer la aeroportul din Barcelona pentru zborul spre Cluj Napoca la ora 09:35, cu sosire la 13:30 (ora locală).

 

Data de plecare

Loc in camera dubla

Supliment camera single

18.10.2023

1350 euro

    350 euro

* Tariful este calculat la un grup de minim 30 persoane. Pentru un numar mai mic de persoane se va recalcula transportul. Turistii vor fi instiintati de acest supliment cu 7 zile inainte de plecare.

** La inscriere se achita un avans de minim 30% , diferenta cu minim 30 de zile inainte de plecare.

*** Ordinea ocuparii locurilor in autocar este ordinea achitarii avansului.

Tariful include:

       Bilet de avion Cluj Napoca  – Valencia / Barcelona- Cluj Napoca, bagaj de mana inclus (maxim 7 kg, dimensiuni 40/30/20 cm). Bagajul de cala se achizitioneaza suplimentar in funcție de nevoi: 10 kg sau 20 kg;

       Transport si tranferuri cu autocar modern cu scaune rabatabile si aer conditionat,  cu toate taxele de drum si parcari incluse;

       11 nopti cazare la hotelurile din oferta;

      11 cine (bauturile nu sunt incluse);

       insotitor grup din Romania, vizite ghidate.

 

Tariful nu include:

       asigurarea medicala +  storno;

       biletele de intrare pentru vizitarea obiectivelor turistice (muzee, asezaminte de cult etc.) si nici eventualii ghizi pentru acestea – tarifele de vizitare ale obiectivelor turistice au caracter orientativ, acestea putand suferi modificari ulteriore realizarii programului;

       intrarile la obiective turistice (tarife aproximative): Hemisfèric si Museu de les Ciències si Oceanogràfic- 28 euro / pers., Muzeul Prado din Madrid: 20 Euro/pers; Castelul Segovia 10 euro/pers.; Granada Alhambra de la 49 euro / pers.; Palatul regal din Madrid: 14 Euro /pers.; Sagrada Familia: 35 euro / pers.; Parcul Guel 12 euro / pers.; Muzeul de stiinte si arte Valencia - 29 euro; Aceste intrari se achizitioneaza la rezervare, se fac rezervari anticipate de grup iar  la fata locului nu se pot face inscrieri.

       mesele nespecificate in program (pranzul);

       bagaje de cala - 10 kg sau 20 kg, se verifica pret la achizitie;

       taxele de sejur, acestea se achita direct la receptiile hotelurilor (între 3 și 5 euro / persoană / noapte, in functie de categoria hotelurilor si de tara);

       bacsis pentru sofer: 2 euro/pers./zi;

       bauturile de la cina. 

Nu rata aceasta oferta!


Solicita oferta