MARELE TUR AL SPANIEI

17.10 - 29.10.2023

 
Transportation
Period 17.10 - 29.10.2023
 
1350
pret/ persoana

MARELE TUR AL SPANIEI

 Valencia - Cartagena - Granada - Sevilla - Cordoba - Toledo – Madrid – Avila - Segovia - San Lorenzo del Escorial - Zaragoza - Barcelona - Santa Susanna

 

Perioada: 17.10 - 29.10.2023

 

 

ZIUA 1. (MARTI, 17.10. 2023): CLUJ NAPOCA - VALENCIA - TORREVIEJA

Ne intalnim cu insotitorul de grup la aeroportul Cluj Napoca, la ora 03:45 pentru zborul de Valencia de la ora 06:10 (orarul de zbor va fi reconfirmat.). Sosim in Valencia la ora 08:30 (ora locala). Pauza pentru mic dejun si cafea. Incepem ziua cu vizita Orasului Artelor si Stiintelor, un ansamblu de cladiri senzationale creat de Santiago Calatrava in Gradina Turiei.  Tur panoramic cu autocarul, admirand Palatul Artelor Regina Sofia, Hemisfericul sau ochiul cunoasterii - cinematograf IMAX, planetarium si spectacole laser,  Muzeul Stiintelor Printul Filip, Podul Calatrava, Agora – Caixa Forum si oprim pentru vizita interioara la Oceanografic - cel mai mare acvariu din Europa.  

Ne indreptam spre orasul vechi, admirand: Piata Primariei cu fantana arteziana si cladirea Postelor, Piata Reginei cu Catedrala (vizita interioara) Piata Almoina. Pauza pentru pranz. Continuam plimbarea spre Piata Mercat Central si Bursa matasii - inclusa in 1996 pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Ne intalnim cu autocarul şi pornim spre zona Torrevieja.

Cazare si cina la hotel 4* in San Pedro del Pinatar (Torrevieja).

 

ZIUA 2. (MIERCURI, 18.10.2023): CARTAGENA - GRANADA

Mic dejun. Continuam calatoria pe coasta mediteranei spre Cartagena pentru a face o plimbare in trecut, intr-un oras cu 3.000 de ani de istorie, prin care au trecut popoare si civilizatii, toate lasand amprente vizibile inca astazi. Se viziteaza Muzeul Forului roman (vizita interioara), Amfiteatrul roman (vizita interioara) si Portul, admirand profilele celor doua castele: de la Concepcion si Galeras. Dupa masa sosim in Granada.

Cazare si cina la hotel 4* in Granada.

 

ZIUA 3. (JOI, 19.10.2023): GRANADA

Vizitam cu ghid local Palatul Alhambra, unul dintre cele mai importante monumente de arhitectura islamica, si gradinile Generalife. O inscriptie aflata pe meterezele Alhambrei „Nu este chin mai mare in asta-viata decat cel pe care-l simte orbul in Granada”- ilustreaza frumusetea unica a Granadei. Pauza pentru pranz.

Dupa masa vizitam Capela Regala (vizita interioara) din ansamblul Catedralei din Granada, exemplu extraordinar al artei spaniole dupa Reconquista, locul de veci al regilor Catolici Isabela de Castilia si Fernando de Aragon. In centrul vechi al Granadei admiram: Piata Isabela la Catolica, cladirea monument al artei mozarabe Corral del Carbon,  El Banuelo (baile arabe).

Optional, participare la Flamenco show. Pretul de intrare este aprox. 20 euro (doar spectacol) si 35 euro pentru spectacol cu gustari reci (tapas) si un pahar de vin.

Cazare si cina la hotel 4* in Granada.

 

ZIUA 4. (VINERI, 20.10.2023): SEVILLA - CORDOBA

Mic dejun. Pe un traseu spectaculor intre Sierra Subbeticas si Sierra de las Neves ne indreptam spre  Sevilla - un oras magic, capitala provinciei Andalucia. Intr-o plimbare pietonala, lejera, admiram din exterior: Parcul Maria Luisa, Arhiva Generala a Indiilor, Alcazar (fostul palat regal), Piata Primariei, cladirea Adriatica, Piata Noua si Arena de toros – locul coridelor. Vizita interioara la Catedrala (cea mai mare biserica gotica din lume) - unde se afla mormantul lui Cristofor Columb, turnul Giralda - simbol al orasului.

Seara ajungem la Cordoba. Cazare si cina la hotel 3* in Cordoba.

 

ZIUA 5. (SAMBATA, 21.10.2023): CORDOBA - TOLEDO

Mic dejun. Vizitam in Cordoba orasul vechi cu principalul sau obiectiv turistic Moscheea-Catedrala (vizita interioara). Pornim spre Toledo (orasul vechi se afla pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO din 1986), orasul lui El Greco, unde admiram: fortareata Alcazar, catedrala gotica, manastirea San Tome (vizita interioara la renumitul tablou al lui El Greco – Inmormantarea Contelui de Orgaz), Sinagoga sefarda si podul medieval San Martin.

Cazare si cina la hotel 3* in Ocana.

 

ZIUA 6. (DUMINICA, DATA 22.10.2023): TOLEDO - AVILA - SEGOVIA - SAN LORENZO DE EL ESCORIAL - MADRID

Mic dejun. Trecem prin Avila, orasul cu metereze, una dintre privelistile urbane cele mai spectaculoase din Spania, dar in tara este renumita datorita unei singure persoane: Mistica Sfanta Teresa, care s-a nascut aici in anul 1515, iar manastirile si bisericile dedicate ei binecuvanteaza strazile.

In istoricul oras Segovia vizitam Palatul Alcazar, cu siguranta cel mai frumos castel al Spaniei, o adevarata capodopera arhitecturala, un simbol al Spaniei, numit si Castelul Cenusaresei (vizita interioara). Pauza de pranz in centrul orasului, admirand renumitul apeduct roman. Dupa masa, ajungem la San Lorenzo de El Escorial, a opta minune a lumii, asa cum le place spaniolilor sa spuna. Complexul monumental Real Sitio de San Lorenzo de El Escorial (vizita interioara) este capodopera lui Felipe al II-lea, fiind locul in care controversatul monarh spaniol a trait si a murit. El a reunit cei mai buni arhitecti, pictori si sculptori din Europa pentru a crea exemplu perfect al Renasterii spaniole.

Cazare si cina la hotel 3* in Ciempozuelos.

 

ZIUA 7. (LUNI, 23.10.2023): MADRID

Mic dejun. Tur panoramic in capitala Spaniei, incepand de la Plaza Cibeles, zona Castellana, Stadionul San Bernabeu, Plaza del Sol, Plaza Mayor si apoi vizitam Castelul Regal din Madrid (vizita interioara). Pauza de pranz. Dupa-amiaza vizitam o parte din colectiile celebrului Muzeu Prado sau Parcul Buen Retiro.

Cazare si cina la hotel 3* in Ciempozuelos.

 

ZIUA 8. (MARTI, 24.10.2023): MADRID - ZARAGOZA - BARCELONA - SANTA SUSANNA

Mic dejun. Plecari spre Zaragoza. Incepem vizitele in centru Zaragozei (aflata pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO din 1986) cu Catedralele Santa Maria del Pilar si La Seo del Salvador. De asemenea admiram palatul medieval fortificat islamic Aljaferia. Pauza pentru pranz. Ne deplasam spre Costa Brava / Barcelona.

Cazare si cina la hotel 4* in  Santa Susanna - Costa Brava.

 

ZIUA 9. (MIERCURI, 25.10.2023): BARCELONA

Mic dejun. Zi libera in Statiunea Santa Susanna pentru relaxare, plimbari individuale si cumparaturi.

Seara, cazare cu cina.

 

ZIUA 10. (JOI, 26.10.2023): BARCELONA

Mic dejun. Cu autocarul, plecam spre Barcelona. Se viziteaza Sagrada Familia (vizita interioara), Bulevardul Passeig de Gracia cu Casa Mila si Casa Batllo, capodoperele faimosului arhitect Antoni Gaudi. Urmeaza apoi Placa de Catalunya - punctul zero al orasului si coboram in plimbare pe faimoasa Rambla - Colom - portul Vell cu oprire la cea mai cunoscuta piata de fructe, legume si peste a Barcelonei – Mercat de la Boqueria.

Pauza de pranz in zona Centrului Comercial Mare Magnum, apoi timp liber pentru plimbare in Cartierul si pe plaja Barceloneta sau cumparaturi.

Cazare si cina la hotel 4* in Santa Susanna.

 

ZIUA 11. (VINERI, 27.10.2023): BARCELONA

Mic dejun. Revenim in Barcelona. Se viziteaza in prima parte a zilei Parcul Guell (vizita interioara), unul dintre cele mai fotografiate obiective ale Barcelonei, o adevarata explozie de forma si culoare. Continuam catre Barri Gotic, cel mai vechi cartier al Barcelonei. Pauza de pranz. Dupa-amiaza, urmam cu autocarul ruta panoramica a Muntelui Montjuic: Placa d'Espanya, Muzeul de Arta, Fantana Magica, Poble Espanyol si ne oprim la Castel, de unde admiram panorama asupra marii, a portului si a intregului oras.  Plecare spre Santa Susanna. Cazare, cina  si timp liber in statiune la hotel 4*.

 

ZIUA 12. (SAMBATA, 28.10.2023): BARCELONA

Mic dejun. Ne deplasam spre Girona. Se viziteaza: Zona Medievala cu Catedrala Sfintei Maria, Biserica Sf. Felix, Cartierul Evreiesc, Palatul Episcopal, Paseul Arheologic. Timp liber pentru pranz.

 In Figueres vizita interioara  la Teatrul – muzeu Salvador Dali. 

Dupa masa ne intoarcem in statiune. Timp liber si cina.

 

ZIUA 13. (DUMINICA, 29.10.2023): BARCELONA - CLUJ NAPOCA

Dimineata devreme, ne imbarcam pentru returul in Romania. Zbor la ora 09.40 cu sosire in Cluj Napoca la ora 13:45 (orarul de zbor va fi reconfirmat).

 

 

Data plecarii

Loc in camera dubla

Supliment single

17.10.2023

1350 EURO

350 EURO

 

* Tariful este calculat la un grup de minim 40 persoane.

** La inscriere se achita un avans de minim 30%, diferenta cu minim 21 de zile inainte de plecare.

*** Ordinea ocuparii locurilor in autocar este ordinea achitarii avansului.

 

 

TARIFUL INCLUDE:

       Bilet de avion Cluj Napoca - Valencia / Barcelona - Cluj Napoca, bagaj de mana inclus (maxim 7 kg, dimensiuni 40/30/20 cm). Bagajul de cala se achizitioneaza suplimentar in functie de alegerea personala: 10 kg sau 20 kg;

●       Transport si transferuri cu autocar modern, cu scaune rabatabile si aer conditionat

●       12 nopti cazare la hotelurile din oferta;

●       demipensiune, in regim bufet suedez (bauturile nu sunt incluse!);

●       ghid de turism - insotitor din Romania.

 

TARIFUL NU INCLUDE:

●       asigurarea medicala + asigurarea storno;

●       biletele de intrare pentru vizitarea obiectivelor turistice (muzee, asezaminte de cult etc.) si nici eventualii ghizi locali (tarifele de vizitare ale obiectivelor turistice au caracter orientativ, acestea putand suferi modificari ulteriore realizarii programului);

●       intrarile la obiective turistice:

●       mesele nespecificate in program (pranzul);

●       bagaje de cala - 10 kg sau 20 kg, se verifica pret la achizitie;

       taxele de sejur, acestea se achita direct la receptiile hotelurilor (intre 3 si 5 euro / persoana / noapte, in functie de categoria hotelurilor si de tara);

       bacsis pentru sofer: 2 euro/pers./zi;

       bauturile de la cina. 

 

 

 

 

 

 

 

Note:

-        Se considera comanda confirmata in momentul achitarii unui avans de 30%!

-        Programul si orarul pot suferi modificari in functie de trafic, schimbare orar de zbor, conditiile meteo, de durata vizitelor sau alte evenimente neprevazute

 

Documente de calatorie si conditii de intrare:

                 Autoritatile vamale isi rezerva dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricarei persoane care nu prezinta suficienta incredere, chiar daca aceasta a obtinut acordul pentru obtinerea vizei turistice. Agentia de turism nu poate fi facuta raspunzatoare pentru astfel de situatii ce nu pot fi depistate anterior plecarii. Turistul isi asuma riscurile de a-i fi refuzata intrarea si de aceea este obligat sa informeze agentia asupra oricarui incident petrecut vreodata in afara granitelor Romaniei, precum si asupra aspectelor legale legate de statele in care are loc desfasurarea programului.

                 Minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor; sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat; adultul care-i insoteste, in cazul in care nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera).

                 Pentru calatorie este necesara cartea de identitate valabila sau pasaportul valabil inca 6 luni de la

incheierea calatoriei.

      Pentru informatii complete accesati pagina: https://www.mae.ro

 

BINE  DE STIUT!

       Este necesara prezenta la aeroport cu 3 ore mai devreme fata de orele de plecare mentionate

       Agentia de turism nu este responsabila de eventualele modificari ale zilelor sau orarului zborurilor, operate de companiile aeriene si nici pentru eventualele modificari ale programului survenite datorita acestora

       Desi se fac toate eforturile pentru a opera tururile cum sunt prezentate, in unele ocazii (conditii meteo nefavorabile, drumuri blocate, etc.) pot fi impuse  modificari la traseu sau in ordinea de vizitare a obiectivelor din itinerar, fara a afecta structura generala a programului.

       Clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea oficiala pentru tara vizitata si respecta standardele locale.

       Distribuirea camerelor se face la receptie si orice problema legata de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre client direct la receptie, asistat de reprezentantul agentiei.

 

 

Nu rata aceasta oferta!


Solicita oferta