Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Descriere

Destinatie: United Kingdom

Durata: 3 nopti

Plecari: 30 aprilie, 7 mai

Vezi detalii in format PDF

LONDRA - CITY BREAK

Perioada: 30.04-03.05.2020 / 07.05-10.05.2020

- Circuit cu Avionul -

 

ZIUA 1. (JOI, 30.04 / 07.05.2020): CLUJ NAPOCA - LONDRA

           Întâlnire la ora 04:30 dimineața pe aeroportul internațional Cluj Napoca pentru a ne înbarca pe cursa WizzAir ora 06:30 cu destinația Londra- sosire ora locala 07:25. Servim o cafea pe aeroportul Luton, apoi ne îndreptăm cu transportul public spre centrul capitalei engleze. Înainte de a ajunge la hotel vom vizita Galeriile Naționale, cu o impresionantă colecție de picturi. După formalitățile de check inn și o scurtă pauză în cameră, ne vom întoarce pentru o plimbare prin zona centrală Piccadilly - Covent Garden, unde putem asista la spectacole stradale în timp ce degustăm câte ceva din varietatea de oferte gastronomice. Cazare în Londra hotel 3*.

ZIUA 2. (VINERI, 01.05 / 08.05.2020): LONDRA

             Mic dejun. Vom merge cu metroul de suprafață printre zgârie norii noului cartier financiar și vom trece prin tunelul pietonal pe sub Tamisa spre Greenwich pentru a ne face poze cu linia Meridianului la Observatorul Regal. Vom lua apoi vaporul spre Westminster – palatul parlamentului și ne vom odihni în grădinile lui, nu înainte de a vizita Westminster Abbey, în care William Cuceritorul a fost încoronat în ziua de Crăciun a anului 1066 ca William I, biserică martoră a încoronărilor monarhilor britanici și cea care găzduiește după moarte marile personalități ale vieții politice și culturii britanice. Seara vom admira Londra de la înălțimea Ochiului Londrei. Plimbare spre Podul Turnului și Turnul Londrei. Cazare în Londra hotel 3*.

 

ZIUA 3. (SÂMBĂTĂ, 02.05 / 09.05.2020): LONDRA

              Mic dejun urmat de plimbare prin parcul St James pentru a vedea în fața palatului Buckingham ceremonia schimbării gărzii. O vizită la Madame Tussaud’s ne va permite să facem cunoștință cu cei mai importanți membri ai familiei regale britanice și cu cei mai cunoscuți oameni ai planetei. Plimbare pe Regents Street, cea mai cunoscută arteră comercială. Cazare în Londra hotel 3*.

Opțional: participare la ora 19:30 la spectacolul de balet Lacul lebedelor susținut de Baletul Regal și care va avea loc la Royal Opera House - Covent Garden.

 

ZIUA 4. (DUMINICĂ, 03.05 / 10.05.2020): CLUJ NAPOCA - LONDRA

Mic dejun, apoi plecăm spre aeroport pentru a ne îmbarca pe zborul WizzAir W6 3306 la ora 14:15 cu destinația Cluj Napoca. Sosire în țară la ora 19.10.

 

Notă: Programul este oferta agenției. Conducătorul de grup poate oferi consiliere în adaptarea programului individual pentru cei care doresc să-și facă parțial sau total un alt program pe parcursul șederii la Londra.

 

 

Data plecarii         

 07.05.2020

Supliment single

Tarif Client Fidel

Loc in camera dubla

 

450 EURO

90 EURO

425 EURO

* Tariful este calculat pentru grup minim 40 persoane. La un grup mai mic se va recalcula pretul transportului.

 

 Orar informativ de îmbarcare:

Îmbarcare

Ora plecării

Destinație

Ora sosirii

Aeroport Cluj Napoca

06:30

Luton- Londra

07:25

Aeroport Luton - Londra

14:15

Cluj Napoca

19:10

 

TARIFUL INCLUDE:

• Bilet de avion Cluj Napoca - Londra - Cluj Napoca, bagaj mic de mână – poșetă sau rucsac cu dimensiuni maxim 40/30/20 cm.

• Bagaj mic de mână

• 3 nopți cazare cu mic dejun hotel 3* Londra.

• Însoțitor de grup

• Vizite ghidate

 

TARIFUL NU INCLUDE:

• Intrările la obiectivele turistice

• Biletul pentru spectacolul de balet

• Transportul public local în Londra și transportul public Luton/ Londa/ Luton

• Asigurare medicală sau storno.

 

INFORMAȚII PRECONTRACTUALE GENERALE - CIRCUITE EXPERT TRAVEL  

 

INFORMAȚII DESPRE ZBOR:

ü  Politica de prealocare a locurilor în avion depinde de fiecare companie aeriană; la cerere, se pot furniza informații suplimentare cu privire la acest aspect și tarifele pentu locuri preferențiale

ü  Orarul de zbor poate suferi modificări care vor fi aduse la cunoștința turistului la primirea notificării de la compania aeriană. Dacă modificarea nu este semnificativă – modificări sub 30 minute- orarul nou de zbor va fi transmis în informarea de plecare

ü  Agenția își rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană

ü  Agenția nu este răspunzătoare pentru eventualele perturbări ale orarului de zbor.

ü  În situația în care turistul achiziționează bilete de avion pe zboruri interne iar acestea nu mai corespund noului orar de zbor al cursei internaționale, agenția nu are obligația de a suporta eventualele diferențe de preț ocazionate de reemiterea biletelor pe cursa internă.

ü  Dacă circuitul se anulează din cauza neîntrunirii grupului minim, agenția nu este obligată să suporte costul biletelor de avion achiziționate.

INFORMAȚII DESPRE TRANSPORTUL TERESTRU:

ü  Transportul terestru se va executa cu autocare subînchiriate de capacitate 29 până la 55 locuri în funcție de mărimea grupului

ü  Autocarele sunt dotate cu aer condiționat, stație audio video, scaune reglabile. Autocarele vor fi clasificate minim 2*.

ü  Așezarea în autocar se va face în ordinea înscrierilor, locurile nu se nominalizează.

ü  Conform legislației în vigoare, în cazul vehiculelor rămase imobilizate pe traseu, în cazul defecțiunilor care nu se pot remedia, trasportatorul este obligat să asigure preluarea persoanelor în termen de maximum 3 ore în judeţ, 5 ore în țară şi în termen de maximum 16 ore în cazul transporturilor în trafic internaţional;

ü  Orarul de îmbarcare/ debarcare este specificat în programul excursiei. Orele sunt aproximative, pot suferi modificări  care vor fi transmise turiștilor în informarea de plecare.

ü  Programul excursiei poate fi modificat de către conducătorul grupului în situații excepționale (accidente, trafic îngreunat, blocat, urgențe medicale ale unora dintre pasageri, defecțiuni tehnice)

 

ACTE NECESARE CĂLĂTORIEI ȘI INFORMAȚII LEGATE DE  CĂLĂTORIE:

 

ü  Documentele necesare  pentru trecerea frontierelor pe traseu: pașaport turistic/carte de identitate valabilă minim 6 luni de la data ieșirii din țară.

ü  În cazul în care turistul deține act de identitate tip buletin (cu file) agenția  vânzătoare este obligată să informeze turistul că la punctele de trecere a frontierelor NU SE ACCEPTĂ acest tip de document ce atestă identitatea turistului! Se acceptă doar modelul nou de carte de identitate.

ü  Regulament documente de călătorie minori:

-        pașaport turistic/carte de identitate valabilă minim 6 luni de la data ieșirii din țară

-        minorii care sunt însoțiți de un singur părinte vor  trebui să prezinte poliției de frontieră acordul parental al părintelui ce nu însoțește minorul - se obține de la notariat

-        minorii ce călătoresc neînsoțiți de nici unul dintre părinti va trebui să prezinte acordul părinților, iar persoana ce îl însoțește trebuie să dețină cazier judiciar valabil. Pentru mai multe informații vă rugăm să accesați  www.politiadefrontiera.ro!

-        persoanele care călătoresc cu copii sub 18 ani trebuie să dețină pe lângă pașaportul acestora și o copie a certificatului de naștere al copiilor (este posibil ca autoritățile de la frontieră să o solicite)

ü  Agenția nu răspunde în cazul refuzului autorităților de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu.

ü  Turistul are obligația de a respecta legile țărilor tranzitate/vizitate, indiferent dacă acestea diferă față de legile din România. Nerespectarea acestora atrage după sine, răspunderea turistului respectiv în fața autorităților locale, agenția neasumându-și răspunderea față de turistul respectiv (nu se rambursează sume aferente serviciilor neprestate din acest motiv).

ü  Agenția nu este răspunzătoare pentru pierderea sau furtul bagajelor, a actelor sau a obiectelor personale; în cazul în care aceste situații nedorite apar, turistul are obligația de a depune personal plângere la compania sau organele competente.

ü  Turiștii vor fi informați dacă pe traseul circuitului se necesită obținerea de vize sau sunt necesare vaccinări speciale pentru destinațiile din program.

CONDIȚII FINANCIARE DE ÎNSCRIERE:

ü  30% se achită la înscriere în cazul circuitelor cu transport autocar

ü  40% se achită la înscriere în cazul circuitelor cu transport avion

ü  Diferența se achită cu 30 zile înainte de plecare

PENALITĂȚI ÎN CAZ DE RETRAGERE:

ü  10% din prețul pachetului de servicii, dacă renunțarea se face cu mai mult de 60 de zile calendaristice înainte de începerea executării pachetului (data plecării);

ü  50% din prețul pachetului de servicii, dacă renunțarea se face în intervalul de 60-31 zile înainte de începerea executării pachetului (data plecării);

ü  100% din prețul pachetului de servicii dacă renunțarea se face cu mai puțin de 31 de zile înainte de începerea executării pachetului (data plecării) sau nu se prezintă la program.

ü  100% dacă anularea se face din următoarele cauze: în cazul în care călătorul nu este lăsat să treacă una din frontierele de pe traseul excursiei, din motive care sunt legate exclusiv de persoana sa sau din motive care nu pot fi imputate Agenției;

ü  100%  în cazul în care călătorul nu respectă condițiile generale ale Agenției, prezintă acte incomplete sau false, nu are pașaport sau nu achită integral excursia în termenele stipulate;

ü  Vă reamintim că încheierea unei Asigurări STORNO de călătorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarând efectul penalizărilor aplicate. Vă recomandăm să uzați de acest mijloc de protecție financiară care acoperă cele mai frecvente evenimente ce cauzează anularea călătoriei.

CONSTITUIREA GRUPULUI:

ü  Tarifele au fost calculate la grup de minim 35 turiști.  Suplimentul pentru grup 25-34 persoane, 30 euro, se va achita doar în caz de nevoie, la finalizarea grupului, în săptămâna plecării.

ü  Pentru un număr mai mic de 35 participanți, prețul se recalculează sau circuitul se reprogramează.

ü  De asemenea, în cazul unui grup mai mic, agenția își rezervă dreptul de a schimba compania aeriană sau hotelurile, cu păstrarea standardelor și cu informarea prealabilă a turiștilor înscriși.

ASISTENȚA TURISTICĂ, VIZITE, EXCURSII OPȚIONALE:

ü  Turoperatorul, în pachetul de servicii de circuite culturale prestează servicii de ghid turism din partea agenției, dar legislația internațională nu permite întotdeauna ghidajul în muzee și la obiective turistice de către ghidul român

ü  Ghidul român va face prezentarea în autocar și va asigura traducerea explicațiilor date de ghidul local în situația în care grupul de turiști hotărăște angajarea acestuia. Angajarea unui ghid local poate fi absolut necesară în funcție de țările vizitate.

ü  Conform reglementărilor internaționale, serviciile de ghidaj în interiorul muzeelor pot fi asigurate doar de către ghizii locali

ü  Conducătorul de grup poate modifica programul acțiunii în anumite condiții obiective.

ü  Unele excursiile opționale se efectuează la fața locului cu agenții locale. Sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele și pentru agenția Tour Operatoare. Prețurile excursiilor opționale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor ce pot fi achiziționate de la recepția hotelurilor, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziție un mijloc de transport care îi va duce și îi va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei și după caz ghid local.

ü  Prețul excursiilor este calculat pentru un grup minim de 20 persoane. La un număr mai mic de participanți prețul crește proporțional; dacă numărul persoanelor înscrise la excursiile opționale este suficient de mare, însoțitorul de grup se va alătura turiștilor care au achiziționat respectivele excursii, astfel încat cei care rămân la hotel vor avea program liber fără însoțitor.

ü  În situația în care excursia opțională se va desfășura fără prezența însoțitorului de grup (din cauza numărului mic de participanți), limba de comunicare va fi engleza.

ü  Acest program nu este recomandat persoanelor cu mobilitate redusă.

ü  În situația în care turistul are cerințe speciale, cum ar fi dar fără a se limita la: camere alăturate sau cu o anumită localizare, meniu special, acestea vor fi cu titlul de solicitare către prestatori dar nu vor fi considerate confirmate decât în măsura posibilităților de la fața locului.

EVENTUALE  EVOLUȚII ALE  PREȚULUI:

ü  Prețurile agreate la încheierea contractului pot să crească sau să scadă în funcție de anumiți factori obiectivi. 

ü  Creșterile de preț sunt influențate de creșteri ale cursului de schimb, creșteri ale prețului petrolului, creșterea taxelor de survol, etc. În cazul unei creșteri de preț mai mare de 8%, clientul poate rezilia contractul fără a plăti penalizări de retragere.

ü  Scăderile de preț pot fi datorate unor promoții făcute de hoteluri sau de către agenția organizatoare. Aceste reduceri sunt limitate pentru o anumită perioadă de timp și pentru un anumit număr de locuri. Promoția poate fi întreruptă înainte de terminarea perioadei de valabilitate fără obligația din partea organizatorului de a anunța epuizarea locurilor puse în vânzare. În același timp agenția organizatoare nu are obligația de a reduce prețul conform promoției, pentru clienții care au achiziționat anterior același pachet, dar la un preț mai mare.

ü  În cazul în care cererea este mai mare decât locurile prestabilite pentru grup, iar biletele de avion au suferit creșteri se va comunica turistului suplimentul de tarif și numai după acordul scris se va încheia contractul de prestări servicii turistice.

INFORMAȚII REFERITOARE LA CAZARE:

ü  Categoria unităților de cazare este cea specificată în program

ü  Clasificarea pe stele a hotelurilor este cea atribuită de oficialitățile locale. Ca atare, facilitățile comune și cele ale camerelor sunt conforme cu standardele locale.

ü  Dacă hotelul este schimbat din motive care nu țin de agenție, va fi înlocuit cu un altul de aceeași categorie.

ü  Persoanele care călătoresc singure pot opta pentru camera single sau pentru partaj, caz în care agenția va propune, în funcție de înscrierile existente sau ulterioare, un partaj. În situația în care nu există partaj până la expirarea termenului limită de înscriere, agenția nu se obligă să suporte diferența de cameră single, în consecință turistul poate să se retragă fără penalizări sau să opteze pentru camera single.

ü  Tariful pentru copil este valabil în cazul în care acesta stă în cameră cu doi adulți. Pentru a beneficia de tariful de copil acesta trebuie să nu fi împlinit vârsta de 12 ani. Pentru a beneficia de tariful de copil acesta trebuie să nu fi depășit la data începerii călătoriei vârsta menționată în program.

ü  Distribuția camerelor la hoteluri se face de către recepțiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepție, asistat de însoțitorul de grup.

ü  Turistul are obligația de a respecta regulile hoteliere internaționale sau regulile hoteliere specifice din țările vizitate (să nu deranjeze alți clienți din hotel, să păstreze liniștea, să nu consume alimente în cameră, să nu distrugă/deterioreze/păteze obiecte din camere, etc). Necunoașterea acestora, nu exonerează turistul de la răspundere.

ü  Turistul este direct răspunzător pentru deteriorarea camerelor hoteliere sau a autocarului/mijlocului de transport, agenția neasumându-și răspunderea față de turistul respectiv, care va urma să despăgubească instituția respectivă pentru daunele cauzate.

ü  Hotelul își rezervă dreptul de a solicita fiecărui turist o sumă cash sau o copie a cărții de credit personale, ca garanție pentru cheltuielile suplimentare ce urmează a fi făcute pe parcursul șederii.

ü  Pentru anumite facilități din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare; în momentul sosirii la hotel solicitați recepționerului să vă informeze cu exactitate asupra lor.

ASIGURĂRI:

ü  Agenția organizatoare deține polița de asigurare care acoperă daune de până la 100.000 euro în cazul insolvenței societății.

ü  Polita Asigurare Insolventa SERIA I, NR. 53051 / 16.01.2019 – Valoare acoperita: 100.000 USD, OMNIASIG, str. Aleea Alexandru, nr. 51, sector 1, Bucuresti, tel. 021/4057420

ü  Pachetele din prezenta ofertă nu includ asigurările medicale de călătorie sau asigurare storno. Nu sunt obligatorii dar recomandăm încheierea lor în agențiile de turism sau la orice companie de asigurări.

INFORMAȚIA PENTRU PLECARE/ SEJUR:

Informațiile detaliate despre circuit vor fi transmise turiștilor pe un suport durabil: site www.experttravel.ro,  email, imprimat , SMS, înainte de plecare cu minim 3 zile  și vor cuprinde următoarele puncte:

- Detalii însoțitor grup/ ghid – nume, persoana de contact, telefon

- Detalii mijloc de transport, număr de înmatriculare,  număr telefon autocar îmbarcări.

- Orar de zbor actualizat (dacă este cazul)

- Orar de  transport actualizat (dacă este cazul)

- Hotelurile confirmate

- Transferurile pentru aeroport

- Excursii opționale/ informare tarife

 

OBSERVAȚII:

ü  Prezentul document constituie anexa la contractul de prestări servicii.

ü  La înscriere turistul are obligația să semneze de luare la cunoștință a informațiilor precontractuale :

 

Nume și prenume turist (turiști sau lider de grup)                                                                Semnătura


Destinatie: United Kingdom

Durata: 3 nopti

Plecari: 30 aprilie, 7 mai

Vezi detalii in format PDF

LONDRA - CITY BREAK

Perioada: 30.04-03.05.2020 / 07.05-10.05.2020

- Circuit cu Avionul -

 

ZIUA 1. (JOI, 30.04 / 07.05.2020): CLUJ NAPOCA - LONDRA

           Întâlnire la ora 04:30 dimineața pe aeroportul internațional Cluj Napoca pentru a ne înbarca pe cursa WizzAir ora 06:30 cu destinația Londra- sosire ora locala 07:25. Servim o cafea pe aeroportul Luton, apoi ne îndreptăm cu transportul public spre centrul capitalei engleze. Înainte de a ajunge la hotel vom vizita Galeriile Naționale, cu o impresionantă colecție de picturi. După formalitățile de check inn și o scurtă pauză în cameră, ne vom întoarce pentru o plimbare prin zona centrală Piccadilly - Covent Garden, unde putem asista la spectacole stradale în timp ce degustăm câte ceva din varietatea de oferte gastronomice. Cazare în Londra hotel 3*.

ZIUA 2. (VINERI, 01.05 / 08.05.2020): LONDRA

             Mic dejun. Vom merge cu metroul de suprafață printre zgârie norii noului cartier financiar și vom trece prin tunelul pietonal pe sub Tamisa spre Greenwich pentru a ne face poze cu linia Meridianului la Observatorul Regal. Vom lua apoi vaporul spre Westminster – palatul parlamentului și ne vom odihni în grădinile lui, nu înainte de a vizita Westminster Abbey, în care William Cuceritorul a fost încoronat în ziua de Crăciun a anului 1066 ca William I, biserică martoră a încoronărilor monarhilor britanici și cea care găzduiește după moarte marile personalități ale vieții politice și culturii britanice. Seara vom admira Londra de la înălțimea Ochiului Londrei. Plimbare spre Podul Turnului și Turnul Londrei. Cazare în Londra hotel 3*.

 

ZIUA 3. (SÂMBĂTĂ, 02.05 / 09.05.2020): LONDRA

              Mic dejun urmat de plimbare prin parcul St James pentru a vedea în fața palatului Buckingham ceremonia schimbării gărzii. O vizită la Madame Tussaud’s ne va permite să facem cunoștință cu cei mai importanți membri ai familiei regale britanice și cu cei mai cunoscuți oameni ai planetei. Plimbare pe Regents Street, cea mai cunoscută arteră comercială. Cazare în Londra hotel 3*.

Opțional: participare la ora 19:30 la spectacolul de balet Lacul lebedelor susținut de Baletul Regal și care va avea loc la Royal Opera House - Covent Garden.

 

ZIUA 4. (DUMINICĂ, 03.05 / 10.05.2020): CLUJ NAPOCA - LONDRA

Mic dejun, apoi plecăm spre aeroport pentru a ne îmbarca pe zborul WizzAir W6 3306 la ora 14:15 cu destinația Cluj Napoca. Sosire în țară la ora 19.10.

 

Notă: Programul este oferta agenției. Conducătorul de grup poate oferi consiliere în adaptarea programului individual pentru cei care doresc să-și facă parțial sau total un alt program pe parcursul șederii la Londra.

 

 

Data plecarii         

 07.05.2020

Supliment single

Tarif Client Fidel

Loc in camera dubla

 

450 EURO

90 EURO

425 EURO

* Tariful este calculat pentru grup minim 40 persoane. La un grup mai mic se va recalcula pretul transportului.

 

 Orar informativ de îmbarcare:

Îmbarcare

Ora plecării

Destinație

Ora sosirii

Aeroport Cluj Napoca

06:30

Luton- Londra

07:25

Aeroport Luton - Londra

14:15

Cluj Napoca

19:10

 

TARIFUL INCLUDE:

• Bilet de avion Cluj Napoca - Londra - Cluj Napoca, bagaj mic de mână – poșetă sau rucsac cu dimensiuni maxim 40/30/20 cm.

• Bagaj mic de mână

• 3 nopți cazare cu mic dejun hotel 3* Londra.

• Însoțitor de grup

• Vizite ghidate

 

TARIFUL NU INCLUDE:

• Intrările la obiectivele turistice

• Biletul pentru spectacolul de balet

• Transportul public local în Londra și transportul public Luton/ Londa/ Luton

• Asigurare medicală sau storno.

 

INFORMAȚII PRECONTRACTUALE GENERALE - CIRCUITE EXPERT TRAVEL  

 

INFORMAȚII DESPRE ZBOR:

ü  Politica de prealocare a locurilor în avion depinde de fiecare companie aeriană; la cerere, se pot furniza informații suplimentare cu privire la acest aspect și tarifele pentu locuri preferențiale

ü  Orarul de zbor poate suferi modificări care vor fi aduse la cunoștința turistului la primirea notificării de la compania aeriană. Dacă modificarea nu este semnificativă – modificări sub 30 minute- orarul nou de zbor va fi transmis în informarea de plecare

ü  Agenția își rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană

ü  Agenția nu este răspunzătoare pentru eventualele perturbări ale orarului de zbor.

ü  În situația în care turistul achiziționează bilete de avion pe zboruri interne iar acestea nu mai corespund noului orar de zbor al cursei internaționale, agenția nu are obligația de a suporta eventualele diferențe de preț ocazionate de reemiterea biletelor pe cursa internă.

ü  Dacă circuitul se anulează din cauza neîntrunirii grupului minim, agenția nu este obligată să suporte costul biletelor de avion achiziționate.

INFORMAȚII DESPRE TRANSPORTUL TERESTRU:

ü  Transportul terestru se va executa cu autocare subînchiriate de capacitate 29 până la 55 locuri în funcție de mărimea grupului

ü  Autocarele sunt dotate cu aer condiționat, stație audio video, scaune reglabile. Autocarele vor fi clasificate minim 2*.

ü  Așezarea în autocar se va face în ordinea înscrierilor, locurile nu se nominalizează.

ü  Conform legislației în vigoare, în cazul vehiculelor rămase imobilizate pe traseu, în cazul defecțiunilor care nu se pot remedia, trasportatorul este obligat să asigure preluarea persoanelor în termen de maximum 3 ore în judeţ, 5 ore în țară şi în termen de maximum 16 ore în cazul transporturilor în trafic internaţional;

ü  Orarul de îmbarcare/ debarcare este specificat în programul excursiei. Orele sunt aproximative, pot suferi modificări  care vor fi transmise turiștilor în informarea de plecare.

ü  Programul excursiei poate fi modificat de către conducătorul grupului în situații excepționale (accidente, trafic îngreunat, blocat, urgențe medicale ale unora dintre pasageri, defecțiuni tehnice)

 

ACTE NECESARE CĂLĂTORIEI ȘI INFORMAȚII LEGATE DE  CĂLĂTORIE:

 

ü  Documentele necesare  pentru trecerea frontierelor pe traseu: pașaport turistic/carte de identitate valabilă minim 6 luni de la data ieșirii din țară.

ü  În cazul în care turistul deține act de identitate tip buletin (cu file) agenția  vânzătoare este obligată să informeze turistul că la punctele de trecere a frontierelor NU SE ACCEPTĂ acest tip de document ce atestă identitatea turistului! Se acceptă doar modelul nou de carte de identitate.

ü  Regulament documente de călătorie minori:

-        pașaport turistic/carte de identitate valabilă minim 6 luni de la data ieșirii din țară

-        minorii care sunt însoțiți de un singur părinte vor  trebui să prezinte poliției de frontieră acordul parental al părintelui ce nu însoțește minorul - se obține de la notariat

-        minorii ce călătoresc neînsoțiți de nici unul dintre părinti va trebui să prezinte acordul părinților, iar persoana ce îl însoțește trebuie să dețină cazier judiciar valabil. Pentru mai multe informații vă rugăm să accesați  www.politiadefrontiera.ro!

-        persoanele care călătoresc cu copii sub 18 ani trebuie să dețină pe lângă pașaportul acestora și o copie a certificatului de naștere al copiilor (este posibil ca autoritățile de la frontieră să o solicite)

ü  Agenția nu răspunde în cazul refuzului autorităților de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu.

ü  Turistul are obligația de a respecta legile țărilor tranzitate/vizitate, indiferent dacă acestea diferă față de legile din România. Nerespectarea acestora atrage după sine, răspunderea turistului respectiv în fața autorităților locale, agenția neasumându-și răspunderea față de turistul respectiv (nu se rambursează sume aferente serviciilor neprestate din acest motiv).

ü  Agenția nu este răspunzătoare pentru pierderea sau furtul bagajelor, a actelor sau a obiectelor personale; în cazul în care aceste situații nedorite apar, turistul are obligația de a depune personal plângere la compania sau organele competente.

ü  Turiștii vor fi informați dacă pe traseul circuitului se necesită obținerea de vize sau sunt necesare vaccinări speciale pentru destinațiile din program.

CONDIȚII FINANCIARE DE ÎNSCRIERE:

ü  30% se achită la înscriere în cazul circuitelor cu transport autocar

ü  40% se achită la înscriere în cazul circuitelor cu transport avion

ü  Diferența se achită cu 30 zile înainte de plecare

PENALITĂȚI ÎN CAZ DE RETRAGERE:

ü  10% din prețul pachetului de servicii, dacă renunțarea se face cu mai mult de 60 de zile calendaristice înainte de începerea executării pachetului (data plecării);

ü  50% din prețul pachetului de servicii, dacă renunțarea se face în intervalul de 60-31 zile înainte de începerea executării pachetului (data plecării);

ü  100% din prețul pachetului de servicii dacă renunțarea se face cu mai puțin de 31 de zile înainte de începerea executării pachetului (data plecării) sau nu se prezintă la program.

ü  100% dacă anularea se face din următoarele cauze: în cazul în care călătorul nu este lăsat să treacă una din frontierele de pe traseul excursiei, din motive care sunt legate exclusiv de persoana sa sau din motive care nu pot fi imputate Agenției;

ü  100%  în cazul în care călătorul nu respectă condițiile generale ale Agenției, prezintă acte incomplete sau false, nu are pașaport sau nu achită integral excursia în termenele stipulate;

ü  Vă reamintim că încheierea unei Asigurări STORNO de călătorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarând efectul penalizărilor aplicate. Vă recomandăm să uzați de acest mijloc de protecție financiară care acoperă cele mai frecvente evenimente ce cauzează anularea călătoriei.

CONSTITUIREA GRUPULUI:

ü  Tarifele au fost calculate la grup de minim 35 turiști.  Suplimentul pentru grup 25-34 persoane, 30 euro, se va achita doar în caz de nevoie, la finalizarea grupului, în săptămâna plecării.

ü  Pentru un număr mai mic de 35 participanți, prețul se recalculează sau circuitul se reprogramează.

ü  De asemenea, în cazul unui grup mai mic, agenția își rezervă dreptul de a schimba compania aeriană sau hotelurile, cu păstrarea standardelor și cu informarea prealabilă a turiștilor înscriși.

ASISTENȚA TURISTICĂ, VIZITE, EXCURSII OPȚIONALE:

ü  Turoperatorul, în pachetul de servicii de circuite culturale prestează servicii de ghid turism din partea agenției, dar legislația internațională nu permite întotdeauna ghidajul în muzee și la obiective turistice de către ghidul român

ü  Ghidul român va face prezentarea în autocar și va asigura traducerea explicațiilor date de ghidul local în situația în care grupul de turiști hotărăște angajarea acestuia. Angajarea unui ghid local poate fi absolut necesară în funcție de țările vizitate.

ü  Conform reglementărilor internaționale, serviciile de ghidaj în interiorul muzeelor pot fi asigurate doar de către ghizii locali

ü  Conducătorul de grup poate modifica programul acțiunii în anumite condiții obiective.

ü  Unele excursiile opționale se efectuează la fața locului cu agenții locale. Sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele și pentru agenția Tour Operatoare. Prețurile excursiilor opționale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor ce pot fi achiziționate de la recepția hotelurilor, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziție un mijloc de transport care îi va duce și îi va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei și după caz ghid local.

ü  Prețul excursiilor este calculat pentru un grup minim de 20 persoane. La un număr mai mic de participanți prețul crește proporțional; dacă numărul persoanelor înscrise la excursiile opționale este suficient de mare, însoțitorul de grup se va alătura turiștilor care au achiziționat respectivele excursii, astfel încat cei care rămân la hotel vor avea program liber fără însoțitor.

ü  În situația în care excursia opțională se va desfășura fără prezența însoțitorului de grup (din cauza numărului mic de participanți), limba de comunicare va fi engleza.

ü  Acest program nu este recomandat persoanelor cu mobilitate redusă.

ü  În situația în care turistul are cerințe speciale, cum ar fi dar fără a se limita la: camere alăturate sau cu o anumită localizare, meniu special, acestea vor fi cu titlul de solicitare către prestatori dar nu vor fi considerate confirmate decât în măsura posibilităților de la fața locului.

EVENTUALE  EVOLUȚII ALE  PREȚULUI:

ü  Prețurile agreate la încheierea contractului pot să crească sau să scadă în funcție de anumiți factori obiectivi. 

ü  Creșterile de preț sunt influențate de creșteri ale cursului de schimb, creșteri ale prețului petrolului, creșterea taxelor de survol, etc. În cazul unei creșteri de preț mai mare de 8%, clientul poate rezilia contractul fără a plăti penalizări de retragere.

ü  Scăderile de preț pot fi datorate unor promoții făcute de hoteluri sau de către agenția organizatoare. Aceste reduceri sunt limitate pentru o anumită perioadă de timp și pentru un anumit număr de locuri. Promoția poate fi întreruptă înainte de terminarea perioadei de valabilitate fără obligația din partea organizatorului de a anunța epuizarea locurilor puse în vânzare. În același timp agenția organizatoare nu are obligația de a reduce prețul conform promoției, pentru clienții care au achiziționat anterior același pachet, dar la un preț mai mare.

ü  În cazul în care cererea este mai mare decât locurile prestabilite pentru grup, iar biletele de avion au suferit creșteri se va comunica turistului suplimentul de tarif și numai după acordul scris se va încheia contractul de prestări servicii turistice.

INFORMAȚII REFERITOARE LA CAZARE:

ü  Categoria unităților de cazare este cea specificată în program

ü  Clasificarea pe stele a hotelurilor este cea atribuită de oficialitățile locale. Ca atare, facilitățile comune și cele ale camerelor sunt conforme cu standardele locale.

ü  Dacă hotelul este schimbat din motive care nu țin de agenție, va fi înlocuit cu un altul de aceeași categorie.

ü  Persoanele care călătoresc singure pot opta pentru camera single sau pentru partaj, caz în care agenția va propune, în funcție de înscrierile existente sau ulterioare, un partaj. În situația în care nu există partaj până la expirarea termenului limită de înscriere, agenția nu se obligă să suporte diferența de cameră single, în consecință turistul poate să se retragă fără penalizări sau să opteze pentru camera single.

ü  Tariful pentru copil este valabil în cazul în care acesta stă în cameră cu doi adulți. Pentru a beneficia de tariful de copil acesta trebuie să nu fi împlinit vârsta de 12 ani. Pentru a beneficia de tariful de copil acesta trebuie să nu fi depășit la data începerii călătoriei vârsta menționată în program.

ü  Distribuția camerelor la hoteluri se face de către recepțiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepție, asistat de însoțitorul de grup.

ü  Turistul are obligația de a respecta regulile hoteliere internaționale sau regulile hoteliere specifice din țările vizitate (să nu deranjeze alți clienți din hotel, să păstreze liniștea, să nu consume alimente în cameră, să nu distrugă/deterioreze/păteze obiecte din camere, etc). Necunoașterea acestora, nu exonerează turistul de la răspundere.

ü  Turistul este direct răspunzător pentru deteriorarea camerelor hoteliere sau a autocarului/mijlocului de transport, agenția neasumându-și răspunderea față de turistul respectiv, care va urma să despăgubească instituția respectivă pentru daunele cauzate.

ü  Hotelul își rezervă dreptul de a solicita fiecărui turist o sumă cash sau o copie a cărții de credit personale, ca garanție pentru cheltuielile suplimentare ce urmează a fi făcute pe parcursul șederii.

ü  Pentru anumite facilități din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare; în momentul sosirii la hotel solicitați recepționerului să vă informeze cu exactitate asupra lor.

ASIGURĂRI:

ü  Agenția organizatoare deține polița de asigurare care acoperă daune de până la 100.000 euro în cazul insolvenței societății.

ü  Polita Asigurare Insolventa SERIA I, NR. 53051 / 16.01.2019 – Valoare acoperita: 100.000 USD, OMNIASIG, str. Aleea Alexandru, nr. 51, sector 1, Bucuresti, tel. 021/4057420

ü  Pachetele din prezenta ofertă nu includ asigurările medicale de călătorie sau asigurare storno. Nu sunt obligatorii dar recomandăm încheierea lor în agențiile de turism sau la orice companie de asigurări.

INFORMAȚIA PENTRU PLECARE/ SEJUR:

Informațiile detaliate despre circuit vor fi transmise turiștilor pe un suport durabil: site www.experttravel.ro,  email, imprimat , SMS, înainte de plecare cu minim 3 zile  și vor cuprinde următoarele puncte:

- Detalii însoțitor grup/ ghid – nume, persoana de contact, telefon

- Detalii mijloc de transport, număr de înmatriculare,  număr telefon autocar îmbarcări.

- Orar de zbor actualizat (dacă este cazul)

- Orar de  transport actualizat (dacă este cazul)

- Hotelurile confirmate

- Transferurile pentru aeroport

- Excursii opționale/ informare tarife

 

OBSERVAȚII:

ü  Prezentul document constituie anexa la contractul de prestări servicii.

ü  La înscriere turistul are obligația să semneze de luare la cunoștință a informațiilor precontractuale :

 

Nume și prenume turist (turiști sau lider de grup)                                                                Semnătura


Va rugam sa alegeti o data de plecare si o data de retur pentru a vedea preturile.

Itinerariu

Ziua 1

JOI ( 30.04 / 07.05.2020) Cluj Napoca - Londra
Intalnire la ora 4.00 dimineata pe Aeroportul International Cluj Napoca pentru a ne imbarca pe cursa WizzAir ora 06:30 cu destinatia Londra, sosire ora locala 07:15. Servim o cafea pe aeroportul Luton, apoi ne indreptam cu transportul public spre centrul capitalei Angliei. Inainte de a ajunge la hotel vom vizita Galeriile Nationale, cu o impresionanta colectie de picturi. Dupa formalitatile de check in si o scurta pauza in camera, ne vom intoarce pentru o plimbare prin zona centrala Piccadilly - Covent Garden, unde putem asista la spectacole stradale in timp ce degustam cate ceva din varietatea de oferte gastronomice. Cazare in Londra hotel 3*.

Ziua 2

VINERI ( 01.05 / 08.05.2020) Londra
Mic dejun. Vom merge cu metroul de suprafata printre zgarie norii noului cartier financiar si vom trece prin tunelul pietonal pe sub Tamisa spre Grennwich pentru a ne face poze cu linia Meridianului de la Observatorul Regal. Vom lua apoi vaporul spre Westminster - Palatul Parlamentului si ne vom odihni in gradinile lui, nu inainte de a vizita Westminster Abbey, in care William Cuceritorul a fost incoronat in ziua de Craciun a anului 1066 ca William I, biserica martora a incoronarilor monarhilor britanici si cea care gazduieste dupa moarte marile personalitati ale vietii politice si culturale britanice. Seara vom admira Londra de la inaltimea Ochiului Londrei. Plimbare spre Podul Turnului si Turnul Londrei. Cazare in Londra hotel 3*.

Ziua 3

SAMBATA (02.05 / 09.05.2020) Londra
MIc dejun, urmat de plimbare prin parcul St. James pentru a vedea in fata palatului Buckingham ceremonia de schimbare a garzii. O vizita la Madame Tussaud's ne va permite sa facem cunosctinta cu cei mai importanti membri ai familiei regale britanice si cu cei mai cunoscuti oameni ai planetei. Seara plimbare cu Regents Street, cea mai cunoscuta artera comerciala. Cazare in Londra hotel 3*.
Optional: participare la ora 19:30 la spectacolul de balet Lacul Lebedelor sustinut de Baletul Regal, care va avea loc la Royal Opera House - Convent Garden.

Ziua 4

DUMINICA ( 03.05 / 10.05.2020) Londra - Cluj Napoca
Mic dejun, apoi plecam spre aeroport pentru a ne imbarca pe zborul WizzAir W^3306 la ora 14.15 cu destinatia Cluj Napoca. Sosire in tara la ora 19.10!

Ziua 1

JOI ( 30.04 / 07.05.2020) Cluj Napoca - Londra
Intalnire la ora 4.00 dimineata pe Aeroportul International Cluj Napoca pentru a ne imbarca pe cursa WizzAir ora 06:30 cu destinatia Londra, sosire ora locala 07:15. Servim o cafea pe aeroportul Luton, apoi ne indreptam cu transportul public spre centrul capitalei Angliei. Inainte de a ajunge la hotel vom vizita Galeriile Nationale, cu o impresionanta colectie de picturi. Dupa formalitatile de check in si o scurta pauza in camera, ne vom intoarce pentru o plimbare prin zona centrala Piccadilly - Covent Garden, unde putem asista la spectacole stradale in timp ce degustam cate ceva din varietatea de oferte gastronomice. Cazare in Londra hotel 3*.

Ziua 2

VINERI ( 01.05 / 08.05.2020) Londra
Mic dejun. Vom merge cu metroul de suprafata printre zgarie norii noului cartier financiar si vom trece prin tunelul pietonal pe sub Tamisa spre Grennwich pentru a ne face poze cu linia Meridianului de la Observatorul Regal. Vom lua apoi vaporul spre Westminster - Palatul Parlamentului si ne vom odihni in gradinile lui, nu inainte de a vizita Westminster Abbey, in care William Cuceritorul a fost incoronat in ziua de Craciun a anului 1066 ca William I, biserica martora a incoronarilor monarhilor britanici si cea care gazduieste dupa moarte marile personalitati ale vietii politice si culturale britanice. Seara vom admira Londra de la inaltimea Ochiului Londrei. Plimbare spre Podul Turnului si Turnul Londrei. Cazare in Londra hotel 3*.

Ziua 3

SAMBATA (02.05 / 09.05.2020) Londra
MIc dejun, urmat de plimbare prin parcul St. James pentru a vedea in fata palatului Buckingham ceremonia de schimbare a garzii. O vizita la Madame Tussaud's ne va permite sa facem cunosctinta cu cei mai importanti membri ai familiei regale britanice si cu cei mai cunoscuti oameni ai planetei. Seara plimbare cu Regents Street, cea mai cunoscuta artera comerciala. Cazare in Londra hotel 3*.
Optional: participare la ora 19:30 la spectacolul de balet Lacul Lebedelor sustinut de Baletul Regal, care va avea loc la Royal Opera House - Convent Garden.

Ziua 4

DUMINICA ( 03.05 / 10.05.2020) Londra - Cluj Napoca
Mic dejun, apoi plecam spre aeroport pentru a ne imbarca pe zborul WizzAir W^3306 la ora 14.15 cu destinatia Cluj Napoca. Sosire in tara la ora 19.10!