Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

CIRCUIT-SEJUR TURCIA – PE URMELE CIVILIZAŢIILOR ŞI CAPITALA BIZANŢULUI – ISTANBUL Perioada: 21- 30 septembrie 2019


Descriere

Destinatie: Turcia

Durata: 9 nopti

CIRCUIT-SEJUR  TURCIA – PE URMELE CIVILIZAŢIILOR ŞI

CAPITALA BIZANŢULUI – ISTANBUL

Perioada21- 30 septembrie 2019

 

         Ziua 1. (21.09.2019)  Cluj  Napoca – Istanbul

           Intâlnire cu însoţitorul de grup pe aeroportul din Cluj-Napoca,  la ora 07:00 pentru zbor din Cluj Napoca la ora 09:05 spre Istanbul. Sosire la ora 10:45 la Istanbul.  Transfer si cazare . Incepem incursiunea in Istanbul si plecăm într-o croazieră de cca 2 ore pe apele Bosforului şi ale Mării Marmara, admirând profilul superbei capitale din partea europeană, dar şi partea asiatică, după care ne îndreptăm spre zona Marelul Bazar - timp liber pentru cumpărături . Cazare si cina hotel 4*Istanbul.

           Ziua 2. (22.09.2019)  ISTANBUL – TROIA  – PERGAM(ON) – KUŞADASI  (cca. 750 km )

          Mic dejun. În drumul nostru spre Kuşadasi vizităm Troia, ruinele legendarul oraş din Iliada lui Homer, distrus şi incendiat (prin vicleşugul calului umplut cu soldaţi, de către aheii lui Ulise) la sfârşitul unui război de peste 10 ani, început din cauza poveştii de dragoste dintre frumoasa Elena şi Paris...Lângă oraşul Bergama vizităm vechea cetate Pergam(on), spre care accesul se face cu telecabina. Din oraşul antic grecesc, cu o istorie extraordinară, se mai păstrează părţi din: Amfiteatru, Templul Atenei, Biblioteca (locul din care s-a inventat pergamentul) şi Templul lui Traian. Seara cazare cu cină  în Kuşadasi   Hotel Richmond Ephesus Resort 5*, sau similar. http://www.richmondint.com.tr/en/richmond-ephesus-resort-hotel-kusadas

            Ziua 3. (23.09.2019)  KUŞADASI – EFES – KUŞADASI (cca 30 km)

            Mic dejun. Astăzi vizităm oraşul antic Efes, al treilea port ca mărime al Imperiului Roman, fondat de fiul Atenei -  Androclos, cu vestigii admirabil păstrate. Oprire la Casa Fecioarei Maria, cea în care, conform  tradiţiei, Fecioara şi-ar fi trăit ultimii ani ai vieţii pământeşti.  Din Drumul Arcadian ajungem la prima biserică creştină cu hramul Maicii Domnului, una din cele 7 biserici amintite în Apocalipsa Sfântului Evanghelist  Ioan. Apoi ne apropiem de măreţul Amfiteatru, Agora şi Biblioteca lui Celsus. Pe strada Grădinilor ajungem la Porţile lui Hercule.   După-amiază, timp liber pentru plajă şi relaxare . Seara, cazare şi cină la  Hotel Richmond Ephesus Resort  5*.

      Ziua 4. (24.09.2019)  KUŞADASI – BODRUM – KUŞADASI (cca 350 km)

Mic dejun.  Vizita la Bodrum, oraşul natal al istoricului Herodot. În antichitate, aici se ȋnălţa una dintre cele 7 minuni ale Lumii, Mausoleul de la Halikarnas. Oprire la Poarta de vest a cetăţii şi Cetatea Sfântului  Petru. Timp liber pentru plimbări şi cumpărături în zona portului in Bodrum. La întoarcere,  oprire la magazinul unei fabrici renumite de produse din piele.  Seara, întoarcere la cazare şi cină la  Hotel Richmond  Ephesus Resort 5*.

        Ziua 5. (25.09.2019)  KUŞADASI – PAMUKKALE – KUŞADASI  (cca 500 km)

Mic dejun. Plecare spre Pamukkale, unul din cele mai spectaculoase peisaje naturale ale lumii. “Perla Turciei”, adevărat  amfiteatru natural creat de apele minerale termale, cu bazinete săpate din travertin, exploatat  încă de pe vremea romanilor. În apropiere se află şi ruinele oraşului antic Hierapolis, unde vom putea admira Piscina Cleopatrei (posibilitate de baie cu taxă separată de 50 TL). Timp liber – cca 2,5 ore.  La întoarcere, oprire într-un mare magazin cu produse din bumbac (cămăşi, prosoape, lenjerie de pat, etc.) Seara, cazare cu cină la Hotel Richmond Ephesus Resort 5*.

        Ziua 6. (26.09.2019)  ZI LIBERĂ pentru plajă, odihnă, plimbări.  Cazare cu mic dejun şi cină la  - Hotel Richmond Ephesus Resort 5*.

      Ziua 7. (27.09.2019) KUŞADASI – BURSA – ISTANBUL  ( cca  570 KM)

Mic dejun. Plecăm din Kuşadasi spre capitala Bizanţului, vechiul Constantinopol, azi oraşul Istanbul. Oprire la prânz pentru vizită în Bursa, la prima mare moschee a lumii otomane – Ulu Camii, cu 20 cupole, la unul dintre cele mai vechi bazaruri (de peste 600 de ani) Koza Han, sau Bazarul mătăsii şi la una dintre renumitele grădini de ceai. Seara, cazare şi cină  la  hotel 4* în Istanbul.

      Ziua 8. (28.09.2019) ISTANBUL – cartierul Sultanahmet

      Mic dejun. Astăzi vizităm (vizite interioare): Palatul Topkapî – unul dintre cele mai importante obiective din Istanbul, de unde a fost condus Imperiul Otoman timp de 400 de ani, reşedinţa multor sultani, printre care şi Sultanul Suleyman Magnificul; apoi Muzeul Sfânta Sofia – biserică construită în anul 537, a fost loc sfânt al creştinilor până în anul 1453, când a fost transformatâ în moschee. Datorită lui Mustafa Kemal Atatürk s-au făcut importante restaurări, care au pus din nou în lumină mozaicuri de mare importanță istorică. Pauză pentru prânz. După-masă vizităm Moscheea Albastră (Moscheea Sultanahmet) – cu  6 minarete, pentru interior au fost folosite peste 21.000 de plăci de ceramică albastră de Iznik. In Piaţa Sultanahmet, admirăm din exterior: Obeliscul egiptean, Coloana şerpuită  sau complexul de băi al sultanei Hürrem. Opţional, vizită la magazinul unei renumite bijuterii şi atelier de covoare  esute manual. Seara, cazare şi cină la hotel 4* Istanbul.

         Ziua 9. (29.09.2019) ISTANBUL – cartierul Taksim

Mic dejun. Strâmtoarea Bosfor este unul dintre cele mai fotografiate locuri din Istanbul, cu: Podul Atatürk, zona portuară, Muzeul naval, Turnul cu ceas sau Moscheea Sinan-paşa. Admirăm Cornul de Aur, trecem Podul Galata şi ajungem pentru prima vizită interioară a zilei la Palatul Dolmabahce Saray, cea mai mare și mai luxoasă reședință din Turcia, locul în care se întâlnesc opulența orientală a ultimilor conducători ai Imperiului Otoman cu rafinamentul occidental. Pauză pentru  prânz în zona Turnului Galata, în cartierul numit Micul Paris. Dupa-amiază, ne îndreptăm spre cea mai mare şi cea mai frumoasă moschee – Suleimanye, concepută de renumitul arhitect  Mimar Sinan paşa, lângă care se află şi monumentele funerare ale sultanului Suleiman şi ale sultanei Hürrem, precum şi ale altor membri ai dinastiei otomane. Seara, cazare şi cină la hotel 4*  Istanbul.

           Ziua 10. (30.09.2019) Istanbul – Cluj Napoca.

Dimineaţă La ora 04:00 ne îndreptăm spre aeroportul din Istanbul, pentru zborul de retur Istanbul – Cluj-Napoca, decolare la 06:40- aterizare Cluj Napoca 08:10..

 

Data de plecare

Tarif standard

 in camera dubla (avans 30%)

Tarif Client Fidel

in camera dubla (avans 30%)

21.09.2019

775

750

Supliemt single

150

Reducere copil <12 ani cazat in camera cu 2 adulti:

150 euro

 

Tarifele au fost calculate la grup de minim 35 turisti.  Suplimentul pentru grup 25-34 persoane, 30 euro, se va achita doar in caz de nevoie, la finalizarea grupului, in saptamana plecarii.

Zborul poate suferi modificari de orar, turistii vor fi anuntati imediat de modificarile survenite.

ATENTIE:  DOCUMENTE NECESARE CĂLĂTORIEI: PAŞAPORT NORMAL ELECTRONIC SAU TEMPORAR, VALABIL CEL PUŢIN 6 LUNI  DE LA INCHEIEREA CĂLĂTORIEI

 

TARIFUL INCLUDE: 

·         Transport pe teritoriul Turciei cu autocar clasificat internaţional, cu: aer condiţionat, scaune rabatabile, instalaţie DVD – CD – video, microfon

ü  Bilet de avion – Cluj Napoca – Istanbul – Cluj -Napoca - cursa de linie

ü  1 bagaj de cală 20 kg/ persoană, 1 bagaj mic de mână – 8 kg/ persoană

ü  5 nopţi hotel 5* Kusadasi, cu demipensiune: MIC DEJUN BUFET SUEDEZ, CINĂ BUFET SUEDEZ

ü  4 nopţi  hotel 4* Istanbul cu demipensiune

·         Vizite ghidate conform programului;

·         Asistenţă turistică pe tot parcursul excursiei;

·         Ghid însoţitor autorizat al Ministerului Turismului

·         Sistem audio  individual.

 

TARIFUL NU INCLUDE:

·         intrările la obiectivele turisticeIstanbul - Sfânta Sofia: 60 TL, Topkapi + Haremul: 95 TL, Dolmabahce: 60 TL;   Pamukkale: 50 TL,  Ephesus: 60 TL, Casa fecioarei Maria 25 TL,   Telecabina  + intrare cetatea Pergam 70 TL, Troia: 35 TL Precizare: taxele de intrare sunt informative si se pot modifica in cursul anului 2019. (  cca 455 lire turceşti/persoană)

·         croaziera Bosfor - 10 Euro

  • bacsisuri pentru şoferi şi ghizii locali - obligatoriu (se practica in Turcia): 10 Euro;
  • bauturile alocolice si nealcoolice la masa
  • ghid local turc obligatoriu15 Euro/persoana/circuit; 
  • asigurarea medicala de călătorie - obligatorie

NOTELE  ORGANIZATORILOR:

1.      LOCURILE ÎN AUTOCAR SE DISTRIBUIE ÎN ORDINEA ÎNSCRIERILOR!

2.      PENTRU CONFIRMAREA REZERVĂRII D-STRĂ, ESTE NECESAR UN AVANS DE MINIM 300 EURO, PÂNĂ LA DATA DE.........!

3.      ÎN TRASEU, ORICE ÎNTÂRZIERE ÎN PROGRAM, DETERMINATĂ DE CONDIŢII INDEPENDENTE DE VOINŢA NOASTRĂ (ÎNCETINIRE A TRAFICULUI, CONDITII METEO, INCIDENTE NEPREVĂZUTE, ÎMBOLNĂVIRI, ETC.) VA FI GESTIONATĂ ÎN AŞA FEL ÎNCÂT SĂ AFECTEZE CÂT MAI PUŢIN RESTUL PROGRAMULUI, ŞI VA FI  FĂCUTĂ CU ACORDUL GRUPULUI!

4.       DOCUMENTE NECESARE CĂLĂTORIEI: PAŞAPORT NORMAL ELECTRONIC SAU TEMPORAR, VALABIL CEL PUŢIN 6 LUNI  DE LA INCHEIEREA CĂLĂTORIEI;  

5.      CLASIFICAREA PE STELE A UNITATILOR DE CAZARE ESTE CEA ATRIBUITA DE OFICIALITATILE DIN TARILE VIZITATE, CA ATARE FACILITATILE CAMERELOR SUNT CONFORME CU STANDARDELE LOCALE;

6.      DISTRIBUTIA CAMERELOR LA HOTELURI SE FACE DE CATRE RECEPTIILE ACESTORA; PROBLEMELE LEGATE DE AMPLASAREA SAU ASPECTUL CAMEREI SE REZOLVA DE CATRE TURIST DIRECT LA RECEPTIE, ASISTAT DE INSOTITORUL DE GRUP;

7.      HOTELUL ISI REZERVA DREPTUL DE A SOLICITA FIECARUI TURIST O SUMA CASH SAU O COPIE A CARTII DE CREDIT PERSONALE, CA GARANTIE PENTRU CHELTUIELILE SUPLIMENTARE CE URMEAZA A FI FACUTE PE PARCURSUL SEDERII;

8.      PENTRU ANUMITE FACILITATI DIN HOTEL SAU DIN CAMERA, HOTELIERUL POATE SOLICITA TAXE SUPLIMENTARE; IN MOMENTUL SOSIRII LA HOTEL SOLICITATI RECEPTIONERULUI SA VA INFORMEZE CU EXACTITATE ASUPRA LOR;

9.      CONFORM REGLEMENTĂRILOR LEGALE INTERNAŢIONALE ŞI A CELOR TURCEŞTI, SERVICIILE DE GHIDAJ IN INTERIORUL MUZEELOR POT FI ASIGURATE DOAR ÎN PREZENŢA  GHIZILOR LOCALI. 

10.  TURCIA ESTE O ŢARĂ CU RELIGIA PREDOMINANT MUSULMANĂ, AŞADAR NU SE GĂTEŞTE DELOC CARNE DE PORC, NICI ÎN RESORTURILE PENTRU TURIŞTI, IAR MAJORITATEA RESTAURANTELOR NU SERVESC BĂUTURI ALCOOLICE.

Destinatie: Turcia

Durata: 9 nopti

CIRCUIT-SEJUR  TURCIA – PE URMELE CIVILIZAŢIILOR ŞI

CAPITALA BIZANŢULUI – ISTANBUL

Perioada21- 30 septembrie 2019

 

         Ziua 1. (21.09.2019)  Cluj  Napoca – Istanbul

           Intâlnire cu însoţitorul de grup pe aeroportul din Cluj-Napoca,  la ora 07:00 pentru zbor din Cluj Napoca la ora 09:05 spre Istanbul. Sosire la ora 10:45 la Istanbul.  Transfer si cazare . Incepem incursiunea in Istanbul si plecăm într-o croazieră de cca 2 ore pe apele Bosforului şi ale Mării Marmara, admirând profilul superbei capitale din partea europeană, dar şi partea asiatică, după care ne îndreptăm spre zona Marelul Bazar - timp liber pentru cumpărături . Cazare si cina hotel 4*Istanbul.

           Ziua 2. (22.09.2019)  ISTANBUL – TROIA  – PERGAM(ON) – KUŞADASI  (cca. 750 km )

          Mic dejun. În drumul nostru spre Kuşadasi vizităm Troia, ruinele legendarul oraş din Iliada lui Homer, distrus şi incendiat (prin vicleşugul calului umplut cu soldaţi, de către aheii lui Ulise) la sfârşitul unui război de peste 10 ani, început din cauza poveştii de dragoste dintre frumoasa Elena şi Paris...Lângă oraşul Bergama vizităm vechea cetate Pergam(on), spre care accesul se face cu telecabina. Din oraşul antic grecesc, cu o istorie extraordinară, se mai păstrează părţi din: Amfiteatru, Templul Atenei, Biblioteca (locul din care s-a inventat pergamentul) şi Templul lui Traian. Seara cazare cu cină  în Kuşadasi   Hotel Richmond Ephesus Resort 5*, sau similar. http://www.richmondint.com.tr/en/richmond-ephesus-resort-hotel-kusadas

            Ziua 3. (23.09.2019)  KUŞADASI – EFES – KUŞADASI (cca 30 km)

            Mic dejun. Astăzi vizităm oraşul antic Efes, al treilea port ca mărime al Imperiului Roman, fondat de fiul Atenei -  Androclos, cu vestigii admirabil păstrate. Oprire la Casa Fecioarei Maria, cea în care, conform  tradiţiei, Fecioara şi-ar fi trăit ultimii ani ai vieţii pământeşti.  Din Drumul Arcadian ajungem la prima biserică creştină cu hramul Maicii Domnului, una din cele 7 biserici amintite în Apocalipsa Sfântului Evanghelist  Ioan. Apoi ne apropiem de măreţul Amfiteatru, Agora şi Biblioteca lui Celsus. Pe strada Grădinilor ajungem la Porţile lui Hercule.   După-amiază, timp liber pentru plajă şi relaxare . Seara, cazare şi cină la  Hotel Richmond Ephesus Resort  5*.

      Ziua 4. (24.09.2019)  KUŞADASI – BODRUM – KUŞADASI (cca 350 km)

Mic dejun.  Vizita la Bodrum, oraşul natal al istoricului Herodot. În antichitate, aici se ȋnălţa una dintre cele 7 minuni ale Lumii, Mausoleul de la Halikarnas. Oprire la Poarta de vest a cetăţii şi Cetatea Sfântului  Petru. Timp liber pentru plimbări şi cumpărături în zona portului in Bodrum. La întoarcere,  oprire la magazinul unei fabrici renumite de produse din piele.  Seara, întoarcere la cazare şi cină la  Hotel Richmond  Ephesus Resort 5*.

        Ziua 5. (25.09.2019)  KUŞADASI – PAMUKKALE – KUŞADASI  (cca 500 km)

Mic dejun. Plecare spre Pamukkale, unul din cele mai spectaculoase peisaje naturale ale lumii. “Perla Turciei”, adevărat  amfiteatru natural creat de apele minerale termale, cu bazinete săpate din travertin, exploatat  încă de pe vremea romanilor. În apropiere se află şi ruinele oraşului antic Hierapolis, unde vom putea admira Piscina Cleopatrei (posibilitate de baie cu taxă separată de 50 TL). Timp liber – cca 2,5 ore.  La întoarcere, oprire într-un mare magazin cu produse din bumbac (cămăşi, prosoape, lenjerie de pat, etc.) Seara, cazare cu cină la Hotel Richmond Ephesus Resort 5*.

        Ziua 6. (26.09.2019)  ZI LIBERĂ pentru plajă, odihnă, plimbări.  Cazare cu mic dejun şi cină la  - Hotel Richmond Ephesus Resort 5*.

      Ziua 7. (27.09.2019) KUŞADASI – BURSA – ISTANBUL  ( cca  570 KM)

Mic dejun. Plecăm din Kuşadasi spre capitala Bizanţului, vechiul Constantinopol, azi oraşul Istanbul. Oprire la prânz pentru vizită în Bursa, la prima mare moschee a lumii otomane – Ulu Camii, cu 20 cupole, la unul dintre cele mai vechi bazaruri (de peste 600 de ani) Koza Han, sau Bazarul mătăsii şi la una dintre renumitele grădini de ceai. Seara, cazare şi cină  la  hotel 4* în Istanbul.

      Ziua 8. (28.09.2019) ISTANBUL – cartierul Sultanahmet

      Mic dejun. Astăzi vizităm (vizite interioare): Palatul Topkapî – unul dintre cele mai importante obiective din Istanbul, de unde a fost condus Imperiul Otoman timp de 400 de ani, reşedinţa multor sultani, printre care şi Sultanul Suleyman Magnificul; apoi Muzeul Sfânta Sofia – biserică construită în anul 537, a fost loc sfânt al creştinilor până în anul 1453, când a fost transformatâ în moschee. Datorită lui Mustafa Kemal Atatürk s-au făcut importante restaurări, care au pus din nou în lumină mozaicuri de mare importanță istorică. Pauză pentru prânz. După-masă vizităm Moscheea Albastră (Moscheea Sultanahmet) – cu  6 minarete, pentru interior au fost folosite peste 21.000 de plăci de ceramică albastră de Iznik. In Piaţa Sultanahmet, admirăm din exterior: Obeliscul egiptean, Coloana şerpuită  sau complexul de băi al sultanei Hürrem. Opţional, vizită la magazinul unei renumite bijuterii şi atelier de covoare  esute manual. Seara, cazare şi cină la hotel 4* Istanbul.

         Ziua 9. (29.09.2019) ISTANBUL – cartierul Taksim

Mic dejun. Strâmtoarea Bosfor este unul dintre cele mai fotografiate locuri din Istanbul, cu: Podul Atatürk, zona portuară, Muzeul naval, Turnul cu ceas sau Moscheea Sinan-paşa. Admirăm Cornul de Aur, trecem Podul Galata şi ajungem pentru prima vizită interioară a zilei la Palatul Dolmabahce Saray, cea mai mare și mai luxoasă reședință din Turcia, locul în care se întâlnesc opulența orientală a ultimilor conducători ai Imperiului Otoman cu rafinamentul occidental. Pauză pentru  prânz în zona Turnului Galata, în cartierul numit Micul Paris. Dupa-amiază, ne îndreptăm spre cea mai mare şi cea mai frumoasă moschee – Suleimanye, concepută de renumitul arhitect  Mimar Sinan paşa, lângă care se află şi monumentele funerare ale sultanului Suleiman şi ale sultanei Hürrem, precum şi ale altor membri ai dinastiei otomane. Seara, cazare şi cină la hotel 4*  Istanbul.

           Ziua 10. (30.09.2019) Istanbul – Cluj Napoca.

Dimineaţă La ora 04:00 ne îndreptăm spre aeroportul din Istanbul, pentru zborul de retur Istanbul – Cluj-Napoca, decolare la 06:40- aterizare Cluj Napoca 08:10..

 

Data de plecare

Tarif standard

 in camera dubla (avans 30%)

Tarif Client Fidel

in camera dubla (avans 30%)

21.09.2019

775

750

Supliemt single

150

Reducere copil <12 ani cazat in camera cu 2 adulti:

150 euro

 

Tarifele au fost calculate la grup de minim 35 turisti.  Suplimentul pentru grup 25-34 persoane, 30 euro, se va achita doar in caz de nevoie, la finalizarea grupului, in saptamana plecarii.

Zborul poate suferi modificari de orar, turistii vor fi anuntati imediat de modificarile survenite.

ATENTIE:  DOCUMENTE NECESARE CĂLĂTORIEI: PAŞAPORT NORMAL ELECTRONIC SAU TEMPORAR, VALABIL CEL PUŢIN 6 LUNI  DE LA INCHEIEREA CĂLĂTORIEI

 

TARIFUL INCLUDE: 

·         Transport pe teritoriul Turciei cu autocar clasificat internaţional, cu: aer condiţionat, scaune rabatabile, instalaţie DVD – CD – video, microfon

ü  Bilet de avion – Cluj Napoca – Istanbul – Cluj -Napoca - cursa de linie

ü  1 bagaj de cală 20 kg/ persoană, 1 bagaj mic de mână – 8 kg/ persoană

ü  5 nopţi hotel 5* Kusadasi, cu demipensiune: MIC DEJUN BUFET SUEDEZ, CINĂ BUFET SUEDEZ

ü  4 nopţi  hotel 4* Istanbul cu demipensiune

·         Vizite ghidate conform programului;

·         Asistenţă turistică pe tot parcursul excursiei;

·         Ghid însoţitor autorizat al Ministerului Turismului

·         Sistem audio  individual.

 

TARIFUL NU INCLUDE:

·         intrările la obiectivele turisticeIstanbul - Sfânta Sofia: 60 TL, Topkapi + Haremul: 95 TL, Dolmabahce: 60 TL;   Pamukkale: 50 TL,  Ephesus: 60 TL, Casa fecioarei Maria 25 TL,   Telecabina  + intrare cetatea Pergam 70 TL, Troia: 35 TL Precizare: taxele de intrare sunt informative si se pot modifica in cursul anului 2019. (  cca 455 lire turceşti/persoană)

·         croaziera Bosfor - 10 Euro

  • bacsisuri pentru şoferi şi ghizii locali - obligatoriu (se practica in Turcia): 10 Euro;
  • bauturile alocolice si nealcoolice la masa
  • ghid local turc obligatoriu15 Euro/persoana/circuit; 
  • asigurarea medicala de călătorie - obligatorie

NOTELE  ORGANIZATORILOR:

1.      LOCURILE ÎN AUTOCAR SE DISTRIBUIE ÎN ORDINEA ÎNSCRIERILOR!

2.      PENTRU CONFIRMAREA REZERVĂRII D-STRĂ, ESTE NECESAR UN AVANS DE MINIM 300 EURO, PÂNĂ LA DATA DE.........!

3.      ÎN TRASEU, ORICE ÎNTÂRZIERE ÎN PROGRAM, DETERMINATĂ DE CONDIŢII INDEPENDENTE DE VOINŢA NOASTRĂ (ÎNCETINIRE A TRAFICULUI, CONDITII METEO, INCIDENTE NEPREVĂZUTE, ÎMBOLNĂVIRI, ETC.) VA FI GESTIONATĂ ÎN AŞA FEL ÎNCÂT SĂ AFECTEZE CÂT MAI PUŢIN RESTUL PROGRAMULUI, ŞI VA FI  FĂCUTĂ CU ACORDUL GRUPULUI!

4.       DOCUMENTE NECESARE CĂLĂTORIEI: PAŞAPORT NORMAL ELECTRONIC SAU TEMPORAR, VALABIL CEL PUŢIN 6 LUNI  DE LA INCHEIEREA CĂLĂTORIEI;  

5.      CLASIFICAREA PE STELE A UNITATILOR DE CAZARE ESTE CEA ATRIBUITA DE OFICIALITATILE DIN TARILE VIZITATE, CA ATARE FACILITATILE CAMERELOR SUNT CONFORME CU STANDARDELE LOCALE;

6.      DISTRIBUTIA CAMERELOR LA HOTELURI SE FACE DE CATRE RECEPTIILE ACESTORA; PROBLEMELE LEGATE DE AMPLASAREA SAU ASPECTUL CAMEREI SE REZOLVA DE CATRE TURIST DIRECT LA RECEPTIE, ASISTAT DE INSOTITORUL DE GRUP;

7.      HOTELUL ISI REZERVA DREPTUL DE A SOLICITA FIECARUI TURIST O SUMA CASH SAU O COPIE A CARTII DE CREDIT PERSONALE, CA GARANTIE PENTRU CHELTUIELILE SUPLIMENTARE CE URMEAZA A FI FACUTE PE PARCURSUL SEDERII;

8.      PENTRU ANUMITE FACILITATI DIN HOTEL SAU DIN CAMERA, HOTELIERUL POATE SOLICITA TAXE SUPLIMENTARE; IN MOMENTUL SOSIRII LA HOTEL SOLICITATI RECEPTIONERULUI SA VA INFORMEZE CU EXACTITATE ASUPRA LOR;

9.      CONFORM REGLEMENTĂRILOR LEGALE INTERNAŢIONALE ŞI A CELOR TURCEŞTI, SERVICIILE DE GHIDAJ IN INTERIORUL MUZEELOR POT FI ASIGURATE DOAR ÎN PREZENŢA  GHIZILOR LOCALI. 

10.  TURCIA ESTE O ŢARĂ CU RELIGIA PREDOMINANT MUSULMANĂ, AŞADAR NU SE GĂTEŞTE DELOC CARNE DE PORC, NICI ÎN RESORTURILE PENTRU TURIŞTI, IAR MAJORITATEA RESTAURANTELOR NU SERVESC BĂUTURI ALCOOLICE.

Itinerariu

Ziua 1

Nici o descriere!

Ziua 1

Nici o descriere!