Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Descriere

Destinatie: Spania

Durata: 11 nopti

Vezi detalii in format PDF

MARELE TUR AL SPANIEI

Perioada: 22.09- 03.10.2020

-Circuit cu avionul-

 

Ziua 1. (22.09.2020) Cluj Napoca- Valencia

Intâlnirea grupului cu insoțitorul de grup pe aeroportul Cluj Napoca la ora 13:20 pentru imbarcare pe cursa companiei aeriene, cu destinație: Valencia la ora 15:20. Ajungem în Valencia la ora locală 17:40. Preluarea grupului de către autocar. Transfer și cazare hotel 3* zona Valencia.

Ziua 2.(23.09.2020) Valencia

Mic dejun.  Începem ziua cu vizita noului Oraș al Artelor și Științelor. În funcție de interese, aici se pot vedea Oceanograful - cel mai mare din Europa, Hemisfericul  sau ochiul cunoașterii - cinematograf IMAX, planetarium și spectacol laser, Muzeul Științelor Prințul Filip  sau Palatul Artelor Regina Sofia. Pauza de pranz-optional puteti comanda o paella- mancare inventată aici. Dupa masa vedem orașul vechi: Poarta Serrano, una dintre cele 12 porți ale cetății - emblema orașului, Catedrala și Bursa mătăsii - inclusă în 1996 pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Cazare și cină la hotel  în zona Reus/ Taragona.

Ziua 3. (24.09.2020) Montserrat - Barcelona

După micul dejun, traversam Costa Dorada spre Barcelona - vizităm Montserrat: simbol al libertății și identității naționale a catalanilor. "Muntele Sfant" se situează la o distanță de 60 de km NV de Barcelona și este un munte alcătuit din gresii, situat între culmile deluroase ale Cataloniei. Biserica mănăstirii adăpostește, într-una dintre capelele sale, o statuie unică -"La Moreneta", adică statuia Maicii Domnului cunoscută sub denumirea de "Madona Neagră". Servirea prânzului într-un restaurant din Montserrat (neinclus în tarif). Intrăm în Barcelona - se vizitează Parcul Guell și Cartierul Gotic (Catedrala Gotică + Biserica Santa Maria del Mar). Cazare și cină zona Costa Brava.

Ziua 4. (25.09.2020) Barcelona

Mic dejun. Plecăm spre Barcelona. Azi se vizitează Sagrada Familia, Casa Mila şi Casa Batlo (se vizitează pe interior doar una dintre ele – la alegere, de recomandat Sagrada Familia). Urmează apoi Placa de Catalunya - Plimbare pe faimoasa Rambla – Colom - portul Vell. În jurul amiezii (13:30) pauză de prânz (neinclus în tarif) în centrul comercial Mare Magnum/sau la terasele de pe plaja Barceloneta (la alegere). Dupaă masa, ora 15:00 vizite la Aquarium, iar la ora 16:00 plimbare pe Barceloneta – Portul Olimpic. Plecăm spre Lerida. Cazare și cină zona Lerida.

Ziua 5. (26.09.2020) Lerrida- Zaragoza- Madrid

Mic dejun. Plecăm spre Zaragoza. Începem vizitele în centrul cu arhitectură Mudejar (aflată pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO din 1986) cu catedralele Santa Maria del Pilar si La Seo del Salvador. De asemenea admirăm palatul fortificat medieval islamic Aljaferia. Pauză de masa, după care pornim spre Madrid. Cazare și cină zona Madrid.

Ziua 6. (27.09.2020) Madrid

Mic dejun. Tur al orasului- sunt cuprinse principalele obiective turistice: Puerta del Sol, celebrul bulevard Gran Via, Piața Spaniei,  Palatul Regal (vizită interioară). Ne vom petrece amiaza într-un mod relaxant, făcând o plimbare în Plaza Mayor, principala piață a orașului, scena unei multitudini de evenimente de-a lungul timpului: lupte de tauri, jocuri sportive, piața de mărfuri, chiar și execuții publice în vremurile Inchiziției. Plaza Mayor este astăzi una dintre atracțiile pincipale ale Madridului, iar magazinele insirate pe cele patru laturi ale sale primesc anual mii de turisti de pretutindeni. Opțional se vizitează Muzeul Prado. Cazare și cină la același hotel zona Madrid.

Ziua 7. (28.09.2020) Madrid- Toledo- Cordoba

Mic dejun, apoi plecăm spre Toledo (orașul vechi se află pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO din 1986), orașul lui El Greco, unde vedem fortăreața Alcazar, catedrala gotică, mănăstirea San Juan, podul medieval San Martin și Sinagoga. Pauza de pranz. Vizitam in Cordoba orasul vechi si principalul sau obiectiv turistic, Moscheea-Catedrala (intrare optionala). Vom incheia vizita cu vechiul cartier evreiesc. ( daca nu se ajunge in timp vita moscheei se va face a doua zi dupa micul dejun). Cazare si cina zona Cordoba

Ziua 8. (29.09.2020) Sevilla

Mic dejun. Urmează Sevilla. Tur panoramic al orașului magic, capitala provinciei Andaluzia, al patrulea oras ca marime al Spaniei. Vedem Catedrala - cea mai mare din lume,  cu mormântul lui Cristofor Columb , turnul Giralda- simbol al orașului, Arena coridelor, Alcazar (fost palat regal) și Arhiva Generală a Indiilor se află pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO din 1987. Seara timp liber pentru vizitarea orașului pe cont propriu sau alternativ, opțional spectacol Flamenco și croazieră pe râul Guadalquivir. Cazare și cină la hotel zona Sevilla.

Ziua 9. (30.09.2020) Sevilla - Gibraltar- Marbella- Malaga- Fuengirola- 320 km

Mic dejun. Vizită în Gibraltar, supranumit “The Rock” (stânca) este un teritoriu Britanic și un punct strategic ce veghează asupra strâmtorii ce separă Africa de Europa și ce face legătura dintre Oceanul Atlantic și Marea Mediterană, având o importanță strategică enormă. În Gibraltar excursia include un tur panoramic al orașului și al Punta Europa. De pe vârful famoasei stânci se poate vedea cu ușurință coasta Spaniolă și cea Marocană, și de asemenea, dacă timpul permite se poate vizita și peștera: Saint Michael. De asemenea, în Gibraltar puteți face cumpărături duty-free (fără taxe) pe strada principală, unde găsiți magazine ale faimoșilor creatori de moda, dar și mărci locale despre care se spune sunt făcute din bumbacul de cea mai bună calitate din lume. Trecem prin Marbella pentru a vedea faimosul oraș al milionarilor, micul oraș de pe Costa del Sol a Spaniei este “locul de joacă” al starurilor de la Hollywood, al prinților arabi, fotbaliștilor celebri sau piloților de Formula 1. Ajungem în Malaga - tur panoramic al  orașului. Cazare și cină zona Fuengirola.

 

Ziua. 10 ( 01.10.2020)- Fuengirola – Granada- Lorca- 380 km

După micul dejun ne îndreptăm spre Granada unde vizităm cu ghid local Alhambra, unul dintre cele mai importante monumente de arhitectură islamică și grădinile Generalife. O inscripție aflată pe meterezele Alhambrei  ”Nu este chin mai mare în astă viață decât cel pe care-l simte orbul în Granada” ilustrează frumusețea unică a Granadei Dupa masa vedem Catedrala din Granada cu Capela Regala comandată de către Monarhii Catolici, precum: Isabela de Castilia si Fernando de Arago. Se mai pot vizita Mănăstirea San Jeronimo (construita in 1504), Mănăstirea Cartuja (Înălțarea Maicii Domnului – mănăstirea fondată de ordinul călugărilor carthusieni), El Bañuelo (băile arabe). Cazare și cină la hotel zona Lorca.

Ziua. 11 ( 02.10.2020) - Cartagena- Valencia - 350 km

Mic dejun. Continuăm călătoria pe coasta mediteranei spre Cartagena - Valencia. Oprire în Cartagena pentru a face o plimbare în trecut, într-un oraș cu 3.000 de ani de istorie, prin care au trecut atâtea popoare și civilizații, toate lăsând amprente vizibile încă astăzi. Se viziteaza muzeul și teatrul roman. Popas în Alicante pentru masa de prânz, pentru a admira promenada stațiunii și pentru cumpărături. Ne deplasam spre zona Valencia. Cazare și cină hotel zona Valencia.

Ziua 12. ( 03.10.2020)Valencia- Cluj Napoca

După micul dejun ne luam ramas bun de la Spania - o țară binecuvantată.  Zbor la ora 15: 20 spre Cluj Napoca cu sosire la ora 17:40.

Data de plecare

Tarif standard  în camera dubla

Supliment single

22.09.2020

1180 euro

380 euro

Tarif client fidel

1150 euro

380 euro

 

TARIFUL INCLUDE:

 • Bilet de avion Cluj Napoca –Valencia- Cluj Napoca, bagaj mic de mână – poșetă sau rucsac cu dimensiuni maxim 40/30/20 cm.
 • 11 nopți cazare cu mic dejun
 • 11 cine
 • Însoțitor de grup din Romania, vizite ghidate
 • Autocar spaniol clasificat minim 2* pe teritoriul Spaniei

  

TARIFUL NU INCLUDE:

 • Intrările la obiectivele turistice, ghizii locali acolo unde este necesar
 • Pentru vizita la Granada la  palatul Nashir, Alcazaba si Generalife, rezervarea se face la inscrierea in circuit. Tariful biletului de intrare este de 70 euro/ persoana
 • Asigurare medicală sau storno.

 

ORAR DE ZBOR INFORMATIV WIZZ AIR (acesta se poate modifica pana la plecare):
22.09.2020    CLUJ - VALENCIA        15:20-17:40
03.10.2020    VALENCIA - CLUJ        15:20-17:40

INFORMAȚII PRECONTRACTUALE GENERALE - CIRCUITE EXPERRT TRAVEL  

 

 INFORMAȚII DESPRE  ZBOR:

ü  Politica de prealocare a locurilor în avion depinde de fiecare companie aeriană; la cerere, se pot furniza informații suplimentare cu privire la acest aspect și tarifele pentru locuri preferențiale

ü  Orarul de zbor poate suferi modificări care vor fi aduse la cunoștința turistului la primirea notificării de la compania aeriană. Dacă modificarea nu este semnificativă – modificări sub 30 minute- orarul nou de zbor va fi transmis în informarea de plecare

ü  Agenția își rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană

ü  Agenția nu este răspunzătoare pentru eventualele perturbări ale orarului de zbor.

ü  În situația în care turistul achiziționează bilete de avion pe zboruri interne iar acestea nu mai corespund noului orar de zbor al cursei internaționale, agenția nu are obligația de a suporta eventualele diferențe de preț ocazionate de reemiterea biletelor pe cursa internă.

ü  Dacă circuitul se anulează din cauza neîntrunirii grupului minim, agenția nu este obligată să suporte costul biletelor de avion achiziționate.

INFORMAȚII DESPRE TRANSPORTUL TERESTRU:

ü  Transportul terestru se va executa cu autocare subînchiriate de capacitate 29 până la 55 locuri în funcție de mărimea grupului

ü  Autocarele sunt dotate cu aer condiționat, stație audio video, scaune reglabile. Autocarele vor fi clasificate minim 2*.

ü  Așezarea în autocar se va face în ordinea înscrierilor, locurile nu se nominalizează.

ü  Conform legislației în vigoare, în cazul vehiculelor rămase imobilizate pe traseu, în cazul defecțiunilor care nu se pot remedia, trasportatorul este obligat să asigure preluarea persoanelor în termen de maximum 3 ore în judeţ, 5 ore în țară şi în termen de maximum 16 ore în cazul transporturilor în trafic internaţional;

ü  Orarul de îmbarcare/ debarcare este specificat în programul excursiei. Orele sunt aproximative, pot suferi modificări  care vor fi transmise turiștilor în informarea de plecare.

ü  Programul excursiei poate fi modificat de către conducătorul grupului în situații excepționale (accidente, trafic îngreunat, blocat, urgențe medicale ale unora dintre pasageri, defecțiuni tehnice)

 

ACTE NECESARE CĂLĂTORIEI ȘI INFORMAȚII LEGATE DE  CĂLĂTORIE:

ü  Documentele necesare  pentru trecerea frontierelor pe traseu: pașaport turistic/carte de identitate valabilă minim 6 luni de la data ieșirii din țară.

ü  În cazul în care turistul deține act de identitate tip buletin (cu file) agenția  vânzătoare este obligată să informeze turistul că la punctele de trecere a frontierelor NU SE ACCEPTĂ acest tip de document ce atestă identitatea turistului! Se acceptă doar modelul nou de carte de identitate.

ü  Regulament documente de călătorie minori:

-        pașaport turistic/carte de identitate valabilă minim 6 luni de la data ieșirii din țară

-        minorii care sunt însoțiți de un singur părinte vor  trebui să prezinte poliției de frontieră acordul parental al părintelui ce nu însoțește minorul - se obține de la notariat

-        minorii ce călătoresc neînsoțiți de nici unul dintre părinti va trebui să prezinte acordul părinților, iar persoana ce îl însoțește trebuie să dețină cazier judiciar valabil. Pentru mai multe informații vă rugăm să accesați  www.politiadefrontiera.ro!

-        persoanele care călătoresc cu copii sub 18 ani trebuie să dețină pe lângă pașaportul acestora și o copie a certificatului de naștere al copiilor (este posibil ca autoritățile de la frontieră să o solicite)

ü  Agenția nu răspunde în cazul refuzului autorităților de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu.

ü  Turistul are obligația de a respecta legile țărilor tranzitate/vizitate, indiferent dacă acestea diferă față de legile din România. Nerespectarea acestora atrage după sine, răspunderea turistului respectiv în fața autorităților locale, agenția neasumându-și răspunderea față de turistul respectiv (nu se rambursează sume aferente serviciilor neprestate din acest motiv).

ü  Agenția nu este răspunzătoare pentru pierderea sau furtul bagajelor, a actelor sau a obiectelor personale; în cazul în care aceste situații nedorite apar, turistul are obligația de a depune personal plângere la compania sau organele competente.

ü  Turiștii vor fi informați dacă pe traseul circuitului se necesită obținerea de vize sau sunt necesare vaccinări speciale pentru destinațiile din program.

CONDIȚII FINANCIARE DE ÎNSCRIERE:

ü  30% se achită la înscriere în cazul circuitelor cu transport autocar

ü  40% se achită la înscriere în cazul circuitelor cu transport avion

ü  Diferența se achită cu 30 zile înainte de plecare

PENALITĂȚI ÎN CAZ DE RETRAGERE:

ü  10% din prețul pachetului de servicii, dacă renunțarea se face cu mai mult de 60 de zile calendaristice înainte de începerea executării pachetului (data plecării);

ü  50% din prețul pachetului de servicii, dacă renunțarea se face în intervalul de 60-31 zile înainte de începerea executării pachetului (data plecării);

ü  100% din prețul pachetului de servicii dacă renunțarea se face cu mai puțin de 31 de zile înainte de începerea executării pachetului (data plecării) sau nu se prezintă la program.

ü  100% dacă anularea se face din următoarele cauze: în cazul în care călătorul nu este lăsat să treacă una din frontierele de pe traseul excursiei, din motive care sunt legate exclusiv de persoana sa sau din motive care nu pot fi imputate Agenției;

ü  100%  în cazul în care călătorul nu respectă condițiile generale ale Agenției, prezintă acte incomplete sau false, nu are pașaport sau nu achită integral excursia în termenele stipulate;

ü  Vă reamintim că încheierea unei Asigurări STORNO de călătorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarând efectul penalizărilor aplicate. Vă recomandăm să uzați de acest mijloc de protecție financiară care acoperă cele mai frecvente evenimente ce cauzează anularea călătoriei.

CONSTITUIREA GRUPULUI:

ü  Tarifele au fost calculate la grup de minim 35 turiști.  Suplimentul pentru grup 25-34 persoane, 30 euro, se va achita doar în caz de nevoie, la finalizarea grupului, în săptămâna plecării.

ü  Pentru un număr mai mic de 35 participanți, prețul se recalculează sau circuitul se reprogramează.

ü  De asemenea, în cazul unui grup mai mic, agenția își rezervă dreptul de a schimba compania aeriană sau hotelurile, cu păstrarea standardelor și cu informarea prealabilă a turiștilor înscriși.

ASISTENȚA TURISTICĂ, VIZITE, EXCURSII OPȚIONALE:

ü  Turoperatorul, în pachetul de servicii de circuite culturale prestează servicii de ghid turism din partea agenției, dar legislația internațională nu permite întotdeauna ghidajul în muzee și la obiective turistice de către ghidul român

ü  Ghidul român va face prezentarea în autocar și va asigura traducerea explicațiilor date de ghidul local în situația în care grupul de turiști hotărăște angajarea acestuia. Angajarea unui ghid local poate fi absolut necesară în funcție de țările vizitate.

ü  Conform reglementărilor internaționale, serviciile de ghidaj în interiorul muzeelor pot fi asigurate doar de către ghizii locali

ü  Conducătorul de grup poate modifica programul acțiunii în anumite condiții obiective.

ü  Unele excursiile opționale se efectuează la fața locului cu agenții locale. Sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele și pentru agenția Tour Operatoare. Prețurile excursiilor opționale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor ce pot fi achiziționate de la recepția hotelurilor, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziție un mijloc de transport care îi va duce și îi va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei și după caz ghid local.

ü  Prețul excursiilor este calculat pentru un grup minim de 20 persoane. La un număr mai mic de participanți prețul crește proporțional; dacă numărul persoanelor înscrise la excursiile opționale este suficient de mare, însoțitorul de grup se va alătura turiștilor care au achiziționat respectivele excursii, astfel încat cei care rămân la hotel vor avea program liber fără însoțitor.

ü  În situația în care excursia opțională se va desfășura fără prezența însoțitorului de grup (din cauza numărului mic de participanți), limba de comunicare va fi engleza.

ü  Acest program nu este recomandat persoanelor cu mobilitate redusă.

ü  În situația în care turistul are cerințe speciale, cum ar fi dar fără a se limita la: camere alăturate sau cu o anumită localizare, meniu special, acestea vor fi cu titlul de solicitare către prestatori dar nu vor fi considerate confirmate decât în măsura posibilităților de la fața locului.

EVENTUALE  EVOLUȚII ALE  PREȚULUI:

ü  Prețurile agreate la încheierea contractului pot să crească sau să scadă în funcție de anumiți factori obiectivi. 

ü  Creșterile de preț sunt influențate de creșteri ale cursului de schimb, creșteri ale prețului petrolului, creșterea taxelor de survol, etc. În cazul unei creșteri de preț mai mare de 8%, clientul poate rezilia contractul fără a plăti penalizări de retragere.

ü  Scăderile de preț pot fi datorate unor promoții făcute de hoteluri sau de către agenția organizatoare. Aceste reduceri sunt limitate pentru o anumită perioadă de timp și pentru un anumit număr de locuri. Promoția poate fi întreruptă înainte de terminarea perioadei de valabilitate fără obligația din partea organizatorului de a anunța epuizarea locurilor puse în vânzare. În același timp agenția organizatoare nu are obligația de a reduce prețul conform promoției, pentru clienții care au achiziționat anterior același pachet, dar la un preț mai mare.

ü  În cazul în care cererea este mai mare decât locurile prestabilite pentru grup, iar biletele de avion au suferit creșteri se va comunica turistului suplimentul de tarif și numai după acordul scris se va încheia contractul de prestări servicii turistice.

INFORMAȚII REFERITOARE LA CAZARE:

ü  Categoria unităților de cazare este cea specificată în program

ü  Clasificarea pe stele a hotelurilor este cea atribuită de oficialitățile locale. Ca atare, facilitățile comune și cele ale camerelor sunt conforme cu standardele locale.

ü  Dacă hotelul este schimbat din motive care nu țin de agenție, va fi înlocuit cu un altul de aceeași categorie.

ü  Persoanele care călătoresc singure pot opta pentru camera single sau pentru partaj, caz în care agenția va propune, în funcție de înscrierile existente sau ulterioare, un partaj. În situația în care nu există partaj până la expirarea termenului limită de înscriere, agenția nu se obligă să suporte diferența de cameră single, în consecință turistul poate să se retragă fără penalizări sau să opteze pentru camera single.

ü  Tariful pentru copil este valabil în cazul în care acesta stă în cameră cu doi adulți. Pentru a beneficia de tariful de copil acesta trebuie să nu fi împlinit vârsta de 12 ani. Pentru a beneficia de tariful de copil acesta trebuie să nu fi depășit la data începerii călătoriei vârsta menționată în program.

ü  Distribuția camerelor la hoteluri se face de către recepțiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepție, asistat de însoțitorul de grup.

ü  Turistul are obligația de a respecta regulile hoteliere internaționale sau regulile hoteliere specifice din țările vizitate (să nu deranjeze alți clienți din hotel, să păstreze liniștea, să nu consume alimente în cameră, să nu distrugă/deterioreze/păteze obiecte din camere, etc). Necunoașterea acestora, nu exonerează turistul de la răspundere.

ü  Turistul este direct răspunzător pentru deteriorarea camerelor hoteliere sau a autocarului/mijlocului de transport, agenția neasumându-și răspunderea față de turistul respectiv, care va urma să despăgubească instituția respectivă pentru daunele cauzate.

ü  Hotelul își rezervă dreptul de a solicita fiecărui turist o sumă cash sau o copie a cărții de credit personale, ca garanție pentru cheltuielile suplimentare ce urmează a fi făcute pe parcursul șederii.

ü  Pentru anumite facilități din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare; în momentul sosirii la hotel solicitați recepționerului să vă informeze cu exactitate asupra lor.

ASIGURĂRI:

ü  Agenția organizatoare deține polița de asigurare care acoperă daune de până la 50.000 eur în cazul insolvenței societății.

ü  Polita Asigurare Insolventa SERIA I, NR. 53063 / 23.01.2020 – Valoare acoperita: 50.000 USD, OMNIASIG, str. Aleea Alexandru, nr. 51, sector 1, Bucuresti, tel. 021/4057420

ü  Pachetele din prezenta ofertă nu includ asigurările medicale de călătorie sau asigurare storno. Nu sunt obligatorii dar recomandăm încheierea lor în agențiile de turism sau la orice companie de asigurări.

INFORMAȚIA PENTRU PLECARE/ SEJUR:

Informațiile detaliate despre circuit vor fi transmise turiștilor pe un suport durabil: site www.experttravel.ro,  email, imprimat , SMS, înainte de plecare cu minim 3 zile  și vor cuprinde următoarele puncte:

- Detalii însoțitor grup/ ghid – nume, persoana de contact, telefon

- Detalii mijloc de transport, număr de înmatriculare,  număr telefon autocar îmbarcări.

- Orar de zbor actualizat (dacă este cazul)

- Orar de  transport actualizat (dacă este cazul)

- Hotelurile confirmate

- Transferurile pentru aeroport

- Excursii opționale/ informare tarife

 

OBSERVAȚII:

ü  Prezentul document constituie anexa la contractul de prestări servicii.

ü  La înscriere turistul are obligația să semneze de luare la cunoștință a informațiilor precontractuale :

 

Nume și prenume turist (turiști sau lider de grup)                                                                Semnătura


Destinatie: Spania

Durata: 11 nopti

Vezi detalii in format PDF

MARELE TUR AL SPANIEI

Perioada: 22.09- 03.10.2020

-Circuit cu avionul-

 

Ziua 1. (22.09.2020) Cluj Napoca- Valencia

Intâlnirea grupului cu insoțitorul de grup pe aeroportul Cluj Napoca la ora 13:20 pentru imbarcare pe cursa companiei aeriene, cu destinație: Valencia la ora 15:20. Ajungem în Valencia la ora locală 17:40. Preluarea grupului de către autocar. Transfer și cazare hotel 3* zona Valencia.

Ziua 2.(23.09.2020) Valencia

Mic dejun.  Începem ziua cu vizita noului Oraș al Artelor și Științelor. În funcție de interese, aici se pot vedea Oceanograful - cel mai mare din Europa, Hemisfericul  sau ochiul cunoașterii - cinematograf IMAX, planetarium și spectacol laser, Muzeul Științelor Prințul Filip  sau Palatul Artelor Regina Sofia. Pauza de pranz-optional puteti comanda o paella- mancare inventată aici. Dupa masa vedem orașul vechi: Poarta Serrano, una dintre cele 12 porți ale cetății - emblema orașului, Catedrala și Bursa mătăsii - inclusă în 1996 pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Cazare și cină la hotel  în zona Reus/ Taragona.

Ziua 3. (24.09.2020) Montserrat - Barcelona

După micul dejun, traversam Costa Dorada spre Barcelona - vizităm Montserrat: simbol al libertății și identității naționale a catalanilor. "Muntele Sfant" se situează la o distanță de 60 de km NV de Barcelona și este un munte alcătuit din gresii, situat între culmile deluroase ale Cataloniei. Biserica mănăstirii adăpostește, într-una dintre capelele sale, o statuie unică -"La Moreneta", adică statuia Maicii Domnului cunoscută sub denumirea de "Madona Neagră". Servirea prânzului într-un restaurant din Montserrat (neinclus în tarif). Intrăm în Barcelona - se vizitează Parcul Guell și Cartierul Gotic (Catedrala Gotică + Biserica Santa Maria del Mar). Cazare și cină zona Costa Brava.

Ziua 4. (25.09.2020) Barcelona

Mic dejun. Plecăm spre Barcelona. Azi se vizitează Sagrada Familia, Casa Mila şi Casa Batlo (se vizitează pe interior doar una dintre ele – la alegere, de recomandat Sagrada Familia). Urmează apoi Placa de Catalunya - Plimbare pe faimoasa Rambla – Colom - portul Vell. În jurul amiezii (13:30) pauză de prânz (neinclus în tarif) în centrul comercial Mare Magnum/sau la terasele de pe plaja Barceloneta (la alegere). Dupaă masa, ora 15:00 vizite la Aquarium, iar la ora 16:00 plimbare pe Barceloneta – Portul Olimpic. Plecăm spre Lerida. Cazare și cină zona Lerida.

Ziua 5. (26.09.2020) Lerrida- Zaragoza- Madrid

Mic dejun. Plecăm spre Zaragoza. Începem vizitele în centrul cu arhitectură Mudejar (aflată pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO din 1986) cu catedralele Santa Maria del Pilar si La Seo del Salvador. De asemenea admirăm palatul fortificat medieval islamic Aljaferia. Pauză de masa, după care pornim spre Madrid. Cazare și cină zona Madrid.

Ziua 6. (27.09.2020) Madrid

Mic dejun. Tur al orasului- sunt cuprinse principalele obiective turistice: Puerta del Sol, celebrul bulevard Gran Via, Piața Spaniei,  Palatul Regal (vizită interioară). Ne vom petrece amiaza într-un mod relaxant, făcând o plimbare în Plaza Mayor, principala piață a orașului, scena unei multitudini de evenimente de-a lungul timpului: lupte de tauri, jocuri sportive, piața de mărfuri, chiar și execuții publice în vremurile Inchiziției. Plaza Mayor este astăzi una dintre atracțiile pincipale ale Madridului, iar magazinele insirate pe cele patru laturi ale sale primesc anual mii de turisti de pretutindeni. Opțional se vizitează Muzeul Prado. Cazare și cină la același hotel zona Madrid.

Ziua 7. (28.09.2020) Madrid- Toledo- Cordoba

Mic dejun, apoi plecăm spre Toledo (orașul vechi se află pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO din 1986), orașul lui El Greco, unde vedem fortăreața Alcazar, catedrala gotică, mănăstirea San Juan, podul medieval San Martin și Sinagoga. Pauza de pranz. Vizitam in Cordoba orasul vechi si principalul sau obiectiv turistic, Moscheea-Catedrala (intrare optionala). Vom incheia vizita cu vechiul cartier evreiesc. ( daca nu se ajunge in timp vita moscheei se va face a doua zi dupa micul dejun). Cazare si cina zona Cordoba

Ziua 8. (29.09.2020) Sevilla

Mic dejun. Urmează Sevilla. Tur panoramic al orașului magic, capitala provinciei Andaluzia, al patrulea oras ca marime al Spaniei. Vedem Catedrala - cea mai mare din lume,  cu mormântul lui Cristofor Columb , turnul Giralda- simbol al orașului, Arena coridelor, Alcazar (fost palat regal) și Arhiva Generală a Indiilor se află pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO din 1987. Seara timp liber pentru vizitarea orașului pe cont propriu sau alternativ, opțional spectacol Flamenco și croazieră pe râul Guadalquivir. Cazare și cină la hotel zona Sevilla.

Ziua 9. (30.09.2020) Sevilla - Gibraltar- Marbella- Malaga- Fuengirola- 320 km

Mic dejun. Vizită în Gibraltar, supranumit “The Rock” (stânca) este un teritoriu Britanic și un punct strategic ce veghează asupra strâmtorii ce separă Africa de Europa și ce face legătura dintre Oceanul Atlantic și Marea Mediterană, având o importanță strategică enormă. În Gibraltar excursia include un tur panoramic al orașului și al Punta Europa. De pe vârful famoasei stânci se poate vedea cu ușurință coasta Spaniolă și cea Marocană, și de asemenea, dacă timpul permite se poate vizita și peștera: Saint Michael. De asemenea, în Gibraltar puteți face cumpărături duty-free (fără taxe) pe strada principală, unde găsiți magazine ale faimoșilor creatori de moda, dar și mărci locale despre care se spune sunt făcute din bumbacul de cea mai bună calitate din lume. Trecem prin Marbella pentru a vedea faimosul oraș al milionarilor, micul oraș de pe Costa del Sol a Spaniei este “locul de joacă” al starurilor de la Hollywood, al prinților arabi, fotbaliștilor celebri sau piloților de Formula 1. Ajungem în Malaga - tur panoramic al  orașului. Cazare și cină zona Fuengirola.

 

Ziua. 10 ( 01.10.2020)- Fuengirola – Granada- Lorca- 380 km

După micul dejun ne îndreptăm spre Granada unde vizităm cu ghid local Alhambra, unul dintre cele mai importante monumente de arhitectură islamică și grădinile Generalife. O inscripție aflată pe meterezele Alhambrei  ”Nu este chin mai mare în astă viață decât cel pe care-l simte orbul în Granada” ilustrează frumusețea unică a Granadei Dupa masa vedem Catedrala din Granada cu Capela Regala comandată de către Monarhii Catolici, precum: Isabela de Castilia si Fernando de Arago. Se mai pot vizita Mănăstirea San Jeronimo (construita in 1504), Mănăstirea Cartuja (Înălțarea Maicii Domnului – mănăstirea fondată de ordinul călugărilor carthusieni), El Bañuelo (băile arabe). Cazare și cină la hotel zona Lorca.

Ziua. 11 ( 02.10.2020) - Cartagena- Valencia - 350 km

Mic dejun. Continuăm călătoria pe coasta mediteranei spre Cartagena - Valencia. Oprire în Cartagena pentru a face o plimbare în trecut, într-un oraș cu 3.000 de ani de istorie, prin care au trecut atâtea popoare și civilizații, toate lăsând amprente vizibile încă astăzi. Se viziteaza muzeul și teatrul roman. Popas în Alicante pentru masa de prânz, pentru a admira promenada stațiunii și pentru cumpărături. Ne deplasam spre zona Valencia. Cazare și cină hotel zona Valencia.

Ziua 12. ( 03.10.2020)Valencia- Cluj Napoca

După micul dejun ne luam ramas bun de la Spania - o țară binecuvantată.  Zbor la ora 15: 20 spre Cluj Napoca cu sosire la ora 17:40.

Data de plecare

Tarif standard  în camera dubla

Supliment single

22.09.2020

1180 euro

380 euro

Tarif client fidel

1150 euro

380 euro

 

TARIFUL INCLUDE:

 • Bilet de avion Cluj Napoca –Valencia- Cluj Napoca, bagaj mic de mână – poșetă sau rucsac cu dimensiuni maxim 40/30/20 cm.
 • 11 nopți cazare cu mic dejun
 • 11 cine
 • Însoțitor de grup din Romania, vizite ghidate
 • Autocar spaniol clasificat minim 2* pe teritoriul Spaniei

  

TARIFUL NU INCLUDE:

 • Intrările la obiectivele turistice, ghizii locali acolo unde este necesar
 • Pentru vizita la Granada la  palatul Nashir, Alcazaba si Generalife, rezervarea se face la inscrierea in circuit. Tariful biletului de intrare este de 70 euro/ persoana
 • Asigurare medicală sau storno.

 

ORAR DE ZBOR INFORMATIV WIZZ AIR (acesta se poate modifica pana la plecare):
22.09.2020    CLUJ - VALENCIA        15:20-17:40
03.10.2020    VALENCIA - CLUJ        15:20-17:40

INFORMAȚII PRECONTRACTUALE GENERALE - CIRCUITE EXPERRT TRAVEL  

 

 INFORMAȚII DESPRE  ZBOR:

ü  Politica de prealocare a locurilor în avion depinde de fiecare companie aeriană; la cerere, se pot furniza informații suplimentare cu privire la acest aspect și tarifele pentru locuri preferențiale

ü  Orarul de zbor poate suferi modificări care vor fi aduse la cunoștința turistului la primirea notificării de la compania aeriană. Dacă modificarea nu este semnificativă – modificări sub 30 minute- orarul nou de zbor va fi transmis în informarea de plecare

ü  Agenția își rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană

ü  Agenția nu este răspunzătoare pentru eventualele perturbări ale orarului de zbor.

ü  În situația în care turistul achiziționează bilete de avion pe zboruri interne iar acestea nu mai corespund noului orar de zbor al cursei internaționale, agenția nu are obligația de a suporta eventualele diferențe de preț ocazionate de reemiterea biletelor pe cursa internă.

ü  Dacă circuitul se anulează din cauza neîntrunirii grupului minim, agenția nu este obligată să suporte costul biletelor de avion achiziționate.

INFORMAȚII DESPRE TRANSPORTUL TERESTRU:

ü  Transportul terestru se va executa cu autocare subînchiriate de capacitate 29 până la 55 locuri în funcție de mărimea grupului

ü  Autocarele sunt dotate cu aer condiționat, stație audio video, scaune reglabile. Autocarele vor fi clasificate minim 2*.

ü  Așezarea în autocar se va face în ordinea înscrierilor, locurile nu se nominalizează.

ü  Conform legislației în vigoare, în cazul vehiculelor rămase imobilizate pe traseu, în cazul defecțiunilor care nu se pot remedia, trasportatorul este obligat să asigure preluarea persoanelor în termen de maximum 3 ore în judeţ, 5 ore în țară şi în termen de maximum 16 ore în cazul transporturilor în trafic internaţional;

ü  Orarul de îmbarcare/ debarcare este specificat în programul excursiei. Orele sunt aproximative, pot suferi modificări  care vor fi transmise turiștilor în informarea de plecare.

ü  Programul excursiei poate fi modificat de către conducătorul grupului în situații excepționale (accidente, trafic îngreunat, blocat, urgențe medicale ale unora dintre pasageri, defecțiuni tehnice)

 

ACTE NECESARE CĂLĂTORIEI ȘI INFORMAȚII LEGATE DE  CĂLĂTORIE:

ü  Documentele necesare  pentru trecerea frontierelor pe traseu: pașaport turistic/carte de identitate valabilă minim 6 luni de la data ieșirii din țară.

ü  În cazul în care turistul deține act de identitate tip buletin (cu file) agenția  vânzătoare este obligată să informeze turistul că la punctele de trecere a frontierelor NU SE ACCEPTĂ acest tip de document ce atestă identitatea turistului! Se acceptă doar modelul nou de carte de identitate.

ü  Regulament documente de călătorie minori:

-        pașaport turistic/carte de identitate valabilă minim 6 luni de la data ieșirii din țară

-        minorii care sunt însoțiți de un singur părinte vor  trebui să prezinte poliției de frontieră acordul parental al părintelui ce nu însoțește minorul - se obține de la notariat

-        minorii ce călătoresc neînsoțiți de nici unul dintre părinti va trebui să prezinte acordul părinților, iar persoana ce îl însoțește trebuie să dețină cazier judiciar valabil. Pentru mai multe informații vă rugăm să accesați  www.politiadefrontiera.ro!

-        persoanele care călătoresc cu copii sub 18 ani trebuie să dețină pe lângă pașaportul acestora și o copie a certificatului de naștere al copiilor (este posibil ca autoritățile de la frontieră să o solicite)

ü  Agenția nu răspunde în cazul refuzului autorităților de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu.

ü  Turistul are obligația de a respecta legile țărilor tranzitate/vizitate, indiferent dacă acestea diferă față de legile din România. Nerespectarea acestora atrage după sine, răspunderea turistului respectiv în fața autorităților locale, agenția neasumându-și răspunderea față de turistul respectiv (nu se rambursează sume aferente serviciilor neprestate din acest motiv).

ü  Agenția nu este răspunzătoare pentru pierderea sau furtul bagajelor, a actelor sau a obiectelor personale; în cazul în care aceste situații nedorite apar, turistul are obligația de a depune personal plângere la compania sau organele competente.

ü  Turiștii vor fi informați dacă pe traseul circuitului se necesită obținerea de vize sau sunt necesare vaccinări speciale pentru destinațiile din program.

CONDIȚII FINANCIARE DE ÎNSCRIERE:

ü  30% se achită la înscriere în cazul circuitelor cu transport autocar

ü  40% se achită la înscriere în cazul circuitelor cu transport avion

ü  Diferența se achită cu 30 zile înainte de plecare

PENALITĂȚI ÎN CAZ DE RETRAGERE:

ü  10% din prețul pachetului de servicii, dacă renunțarea se face cu mai mult de 60 de zile calendaristice înainte de începerea executării pachetului (data plecării);

ü  50% din prețul pachetului de servicii, dacă renunțarea se face în intervalul de 60-31 zile înainte de începerea executării pachetului (data plecării);

ü  100% din prețul pachetului de servicii dacă renunțarea se face cu mai puțin de 31 de zile înainte de începerea executării pachetului (data plecării) sau nu se prezintă la program.

ü  100% dacă anularea se face din următoarele cauze: în cazul în care călătorul nu este lăsat să treacă una din frontierele de pe traseul excursiei, din motive care sunt legate exclusiv de persoana sa sau din motive care nu pot fi imputate Agenției;

ü  100%  în cazul în care călătorul nu respectă condițiile generale ale Agenției, prezintă acte incomplete sau false, nu are pașaport sau nu achită integral excursia în termenele stipulate;

ü  Vă reamintim că încheierea unei Asigurări STORNO de călătorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarând efectul penalizărilor aplicate. Vă recomandăm să uzați de acest mijloc de protecție financiară care acoperă cele mai frecvente evenimente ce cauzează anularea călătoriei.

CONSTITUIREA GRUPULUI:

ü  Tarifele au fost calculate la grup de minim 35 turiști.  Suplimentul pentru grup 25-34 persoane, 30 euro, se va achita doar în caz de nevoie, la finalizarea grupului, în săptămâna plecării.

ü  Pentru un număr mai mic de 35 participanți, prețul se recalculează sau circuitul se reprogramează.

ü  De asemenea, în cazul unui grup mai mic, agenția își rezervă dreptul de a schimba compania aeriană sau hotelurile, cu păstrarea standardelor și cu informarea prealabilă a turiștilor înscriși.

ASISTENȚA TURISTICĂ, VIZITE, EXCURSII OPȚIONALE:

ü  Turoperatorul, în pachetul de servicii de circuite culturale prestează servicii de ghid turism din partea agenției, dar legislația internațională nu permite întotdeauna ghidajul în muzee și la obiective turistice de către ghidul român

ü  Ghidul român va face prezentarea în autocar și va asigura traducerea explicațiilor date de ghidul local în situația în care grupul de turiști hotărăște angajarea acestuia. Angajarea unui ghid local poate fi absolut necesară în funcție de țările vizitate.

ü  Conform reglementărilor internaționale, serviciile de ghidaj în interiorul muzeelor pot fi asigurate doar de către ghizii locali

ü  Conducătorul de grup poate modifica programul acțiunii în anumite condiții obiective.

ü  Unele excursiile opționale se efectuează la fața locului cu agenții locale. Sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele și pentru agenția Tour Operatoare. Prețurile excursiilor opționale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor ce pot fi achiziționate de la recepția hotelurilor, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziție un mijloc de transport care îi va duce și îi va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei și după caz ghid local.

ü  Prețul excursiilor este calculat pentru un grup minim de 20 persoane. La un număr mai mic de participanți prețul crește proporțional; dacă numărul persoanelor înscrise la excursiile opționale este suficient de mare, însoțitorul de grup se va alătura turiștilor care au achiziționat respectivele excursii, astfel încat cei care rămân la hotel vor avea program liber fără însoțitor.

ü  În situația în care excursia opțională se va desfășura fără prezența însoțitorului de grup (din cauza numărului mic de participanți), limba de comunicare va fi engleza.

ü  Acest program nu este recomandat persoanelor cu mobilitate redusă.

ü  În situația în care turistul are cerințe speciale, cum ar fi dar fără a se limita la: camere alăturate sau cu o anumită localizare, meniu special, acestea vor fi cu titlul de solicitare către prestatori dar nu vor fi considerate confirmate decât în măsura posibilităților de la fața locului.

EVENTUALE  EVOLUȚII ALE  PREȚULUI:

ü  Prețurile agreate la încheierea contractului pot să crească sau să scadă în funcție de anumiți factori obiectivi. 

ü  Creșterile de preț sunt influențate de creșteri ale cursului de schimb, creșteri ale prețului petrolului, creșterea taxelor de survol, etc. În cazul unei creșteri de preț mai mare de 8%, clientul poate rezilia contractul fără a plăti penalizări de retragere.

ü  Scăderile de preț pot fi datorate unor promoții făcute de hoteluri sau de către agenția organizatoare. Aceste reduceri sunt limitate pentru o anumită perioadă de timp și pentru un anumit număr de locuri. Promoția poate fi întreruptă înainte de terminarea perioadei de valabilitate fără obligația din partea organizatorului de a anunța epuizarea locurilor puse în vânzare. În același timp agenția organizatoare nu are obligația de a reduce prețul conform promoției, pentru clienții care au achiziționat anterior același pachet, dar la un preț mai mare.

ü  În cazul în care cererea este mai mare decât locurile prestabilite pentru grup, iar biletele de avion au suferit creșteri se va comunica turistului suplimentul de tarif și numai după acordul scris se va încheia contractul de prestări servicii turistice.

INFORMAȚII REFERITOARE LA CAZARE:

ü  Categoria unităților de cazare este cea specificată în program

ü  Clasificarea pe stele a hotelurilor este cea atribuită de oficialitățile locale. Ca atare, facilitățile comune și cele ale camerelor sunt conforme cu standardele locale.

ü  Dacă hotelul este schimbat din motive care nu țin de agenție, va fi înlocuit cu un altul de aceeași categorie.

ü  Persoanele care călătoresc singure pot opta pentru camera single sau pentru partaj, caz în care agenția va propune, în funcție de înscrierile existente sau ulterioare, un partaj. În situația în care nu există partaj până la expirarea termenului limită de înscriere, agenția nu se obligă să suporte diferența de cameră single, în consecință turistul poate să se retragă fără penalizări sau să opteze pentru camera single.

ü  Tariful pentru copil este valabil în cazul în care acesta stă în cameră cu doi adulți. Pentru a beneficia de tariful de copil acesta trebuie să nu fi împlinit vârsta de 12 ani. Pentru a beneficia de tariful de copil acesta trebuie să nu fi depășit la data începerii călătoriei vârsta menționată în program.

ü  Distribuția camerelor la hoteluri se face de către recepțiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepție, asistat de însoțitorul de grup.

ü  Turistul are obligația de a respecta regulile hoteliere internaționale sau regulile hoteliere specifice din țările vizitate (să nu deranjeze alți clienți din hotel, să păstreze liniștea, să nu consume alimente în cameră, să nu distrugă/deterioreze/păteze obiecte din camere, etc). Necunoașterea acestora, nu exonerează turistul de la răspundere.

ü  Turistul este direct răspunzător pentru deteriorarea camerelor hoteliere sau a autocarului/mijlocului de transport, agenția neasumându-și răspunderea față de turistul respectiv, care va urma să despăgubească instituția respectivă pentru daunele cauzate.

ü  Hotelul își rezervă dreptul de a solicita fiecărui turist o sumă cash sau o copie a cărții de credit personale, ca garanție pentru cheltuielile suplimentare ce urmează a fi făcute pe parcursul șederii.

ü  Pentru anumite facilități din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare; în momentul sosirii la hotel solicitați recepționerului să vă informeze cu exactitate asupra lor.

ASIGURĂRI:

ü  Agenția organizatoare deține polița de asigurare care acoperă daune de până la 50.000 eur în cazul insolvenței societății.

ü  Polita Asigurare Insolventa SERIA I, NR. 53063 / 23.01.2020 – Valoare acoperita: 50.000 USD, OMNIASIG, str. Aleea Alexandru, nr. 51, sector 1, Bucuresti, tel. 021/4057420

ü  Pachetele din prezenta ofertă nu includ asigurările medicale de călătorie sau asigurare storno. Nu sunt obligatorii dar recomandăm încheierea lor în agențiile de turism sau la orice companie de asigurări.

INFORMAȚIA PENTRU PLECARE/ SEJUR:

Informațiile detaliate despre circuit vor fi transmise turiștilor pe un suport durabil: site www.experttravel.ro,  email, imprimat , SMS, înainte de plecare cu minim 3 zile  și vor cuprinde următoarele puncte:

- Detalii însoțitor grup/ ghid – nume, persoana de contact, telefon

- Detalii mijloc de transport, număr de înmatriculare,  număr telefon autocar îmbarcări.

- Orar de zbor actualizat (dacă este cazul)

- Orar de  transport actualizat (dacă este cazul)

- Hotelurile confirmate

- Transferurile pentru aeroport

- Excursii opționale/ informare tarife

 

OBSERVAȚII:

ü  Prezentul document constituie anexa la contractul de prestări servicii.

ü  La înscriere turistul are obligația să semneze de luare la cunoștință a informațiilor precontractuale :

 

Nume și prenume turist (turiști sau lider de grup)                                                                Semnătura


Itinerariu

Ziua 1

22.09.2020: CLUJ NAPOCA - VALENCIA
Intalnirea grupului cu insotitorul de grup pe aeroportul Cluj Napoca la ora 13:20 pentru imbarcare pe cursa companiei aeriene, cu destinatie Valencia la ora 15:20. Ajungem in Valencia la ora locala 17:40. Preluarea grupului de catre autocar. Transfer si cazare hotel 3* zona Valencia.

Ziua 2

23.09.2020: VALENCIA
Mic dejun. Incepem ziua cu vizita noului Oras al Artelor si Stiintelor. In functie de interese, aici se pot vedea Oceanograful-cel mai mare din Europa, Hemisfericul sau ochiul cunoasterii-cinematograf IMAX, planetarium si spectacol laser, Muzeul Stiintelor Printul Filip sau Palatul Artelor Regina Sofia. Pauza de pranz-optional puteti comanda o paella-macarea inventata aici. Dupa masa vedem orasul vechi: Poarta Serrano, una dintre cele 12 porti ale cetatii-emblema orasului, Catedrala si Bursa matasii-inclusa in 1996 pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Cazare si cina la hotel in zona Reus/Taragona.

Ziua 3

24.09.2020: MONTSERRAT - BARCELONA
Dupa micul dejun traversam Costa Dorada spre Barcelona-vizitam Montserrat: simbol al libertatii si identitatii nationale a catalanilor. Muntele Sfant se situeaza la o distanta de 60 de km NV de Barcelona si este un munte alcatuit din gresii, situat intre culmile deluroase ale Cataloniei. Biserica manastirii adaposteste, intr-una dintre capelele sale, o statuie unica: La Moreneta-adica statuia Maicii Domnului cunoscuta sub denumirea de Madona Neagra. Servirea pranzului intr-un restaurant din Montserrat (neinclus in tarif). Intram in Barcelona-se viziteaza Parcul Guell si Cartierul Gotic (Catedrala Gotica + Biserica Santa Maria del Mar). Cazare si cina zona Costa Brava.

Ziua 4

25.09.2020: BARCELONA
Mic dejun. Plecam spre Barcelona. Azi se viziteaza Sagrada Familia, Casa Mila si Casa Batlo (se viziteaza pe interior doar una dintre ele-la alegere, de recomandat Sagrada Familia). Urmeaza apoi Placa de Catalunya-Plimbare pe faimoasa Rambla-Colom-portul Vell. In jurul amiezii (13:30) pauza de pranz (neinclus in tarif) in centrul comercial Mare Magnum/sau la terasele de pe plaja Barceloneta (la alegere). Dupa masa ora 15:00 vizite la Aquarium, iar la ora 16:00 plimbare pe Barceloneta-Portul Olimpic. Plecam spre Lerida. Cazare si cina zona Lerida.

Ziua 5

26.09.2020: LERIDA - ZARAGOZA - MADRID
Mic dejun. Plecam spre Zaragoza. Incepem vizitele in centrul cu arhitectura Mudejar (aflata pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO din 1986) cu catedralele Santa Maria del Pilar si La Seo del Salvador. De asemenea admiram palatul fortificat medieval islamic Aljaferia. Pauza de masa, dupa care pornim spre Madrid. Cazare si cina zona Madrid.

Ziua 6

27.09.2020: MADRID
Mic dejun. Tur al orasului-sunt cuprinse principalele obiective turistice: Puerta del Sol, celebrul bulevard Gran Via, Piata Spaniei, Palatul Regal (vizita interioara). Ne vom petrece amiaza intr-un mod relaxant, facand o plimbare in Plaza Mayor, principala piata a orasului, scena unei multitudini de evenimente de-a lungul timpului: lupte de tauri, jocuri sportive, piata de marfuri, chiar si executii publice in vremurile Inchizitiei. Plaza Mayor este astazi una dintre atractiile principale ale Madridului, iar magazinele insirate pe cele patru laturi ale sale primesc anual mii de turisti de pretutindeni. Optional se viziteaza Muzeul Prado. Cazare si cina la acelasi hotel zona Madrid.

Ziua 7

28.09.2020: MADRID - TOLEDO - CORDOBA
Mic dejun, apoi plecam spre Toledo (orasul vechi se afla pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO din 1986), orasul lui El Greco, unde vedem fortareaaa Alcazar, catedrala gotica, manastirea San Juan, podul medieval San Martin si Sinagoga. Pauza de pranz. Vizitam in Cordoba orasul vechi si principalul sau obiectiv turistic, Moscheea-Catedrala (intrare optionala). Vom incheia vizita cu vechiul cartier evreiesc. (daca nu se ajunge in timp vizita moscheei se va face a doua zi dupa micul dejun). Cazare si cina zona Cordoba.

Ziua 8

29.09.2020: SEVILLA
Mic dejun. Urmeaza Sevilla. Tur panoramic al orasului magic, capitala provinciei Andaluzia, al patrulea oras ca marime al Spaniei. Vedem Catedrala-cea mai mare din lume, cu mormantul lui Cristofor Columb, turnul Giralda- simbol al orasului, Arena coridelor, Alcazar (fost palat regal) si Arhiva Generala a Indiilor se afla pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO din 1987. Seara, timp liber pentru vizitarea orasului pe cont propriu sau alternativ, optional spectacol Flamenco si croaziera pe raul Guadalquivir. Cazare si cina la hotel zona Sevilla.

Ziua 9

30.09.2020: SEVILLA - GIBRALTAR - MARBELLA - MALAGA - FUENGIROLA (320 km)
Mic dejun. Vizita in Gibraltar, supranumit: The Rock (stanca) este un teritoriu Britanic si un punct strategic ce vegheaza asupra stramtorii ce separa Africa de Europa si ce face legatura dintre Oceanul Atlantic si Marea Mediterana, avand o importanta strategica enorma. In Gibraltar excursia include un tur panoramic al orasului si al Punta Europa. De pe varful famoasei stanci se poate vedea cu usurinta coasta Spaniola si cea Marocana, si de asemenea, daca timpul permite se poate vizita si pestera: Saint Michael. De asemenea, in Gibraltar puteti face cumparaturi duty-free (fara taxe) pe strada principala, unde gasiti magazine ale faimosilori creatori de moda, dar si marci locale despre care se spune sunt facute din bumbacul de cea mai buna calitate din lume.Trecem prin Marbella pentru a vedea faimosul oras al milionarilor, micul oras de pe Costa del Sol a Spaniei este locul de joaca al starurilor de la Hollywood, al printilor arabi, fotbalistilor celebri sau pilotilor de Formula 1. Ajungem in Malaga-pauza pe tur panoramic al orasului. Cazare si cina zona Fuengirola.

Ziua 10

01.10.2020: FUENGIROLA - GRANADA - LORCA (380 km)
Dupa micul dejun ne indreptam spre Granada unde vizitam cu ghid local Alhambra, unul dintre cele mai importante monumente de arhitectura islamica si gradinile Generalife. O inscriptie aflata pe meterezele Alhambrei -Nu este chin mai mare in asta viata decat cel pe care-l simte orbul in Granada-ilustreaza frumusetea unica a Granadei. Dupa masa vedem Catedrala din Granada cu Capela Regala comandata de catre Monarhii Catolici, precum: Isabela de Castilia si Fernando de Arago. Se mai pot vizita Manastirea San Jeronimo (construita in 1504), Manastirea Cartuja (Inaltarea Maicii Domnului-manastirea fondata de ordinul calugarilor carthusieni), El Banuelo (baile arabe). Cazare si cina la hotel zona Lorca.

Ziua 11

02.10.2020: CARTAGENA - VALENCIA (350 KM)
Mic dejun. Continuam calatoria pe coasta mediteranei spre Cartagena-Valencia. Oprire in Cartagena pentru a face o plimbare in trecut, intr-un oras cu 3.000 de ani de istorie, prin care au trecut atatea popoare si civilizatii, toate lasand amprente vizibile inca astazi. Se viziteaza muzeul si teatrul roman. Popas in Alicante pentru masa de pranz, pentru a admira promenada statiunii si pentru cumparaturi. Ne deplasam spre zona Valencia. Cazare si cina hotel zona Valencia.

Ziua 12

03.10.2020: VALENCIA - CLUJ NAPOCA
Dupa micul dejun ne luam ramas bun de la Spania o tara binecuvantata. Zbor la ora 15: 20 spre Cluj Napoca cu sosire la ora 17:40.

Ziua 1

22.09.2020: CLUJ NAPOCA - VALENCIA
Intalnirea grupului cu insotitorul de grup pe aeroportul Cluj Napoca la ora 13:20 pentru imbarcare pe cursa companiei aeriene, cu destinatie Valencia la ora 15:20. Ajungem in Valencia la ora locala 17:40. Preluarea grupului de catre autocar. Transfer si cazare hotel 3* zona Valencia.

Ziua 2

23.09.2020: VALENCIA
Mic dejun. Incepem ziua cu vizita noului Oras al Artelor si Stiintelor. In functie de interese, aici se pot vedea Oceanograful-cel mai mare din Europa, Hemisfericul sau ochiul cunoasterii-cinematograf IMAX, planetarium si spectacol laser, Muzeul Stiintelor Printul Filip sau Palatul Artelor Regina Sofia. Pauza de pranz-optional puteti comanda o paella-macarea inventata aici. Dupa masa vedem orasul vechi: Poarta Serrano, una dintre cele 12 porti ale cetatii-emblema orasului, Catedrala si Bursa matasii-inclusa in 1996 pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Cazare si cina la hotel in zona Reus/Taragona.

Ziua 3

24.09.2020: MONTSERRAT - BARCELONA
Dupa micul dejun traversam Costa Dorada spre Barcelona-vizitam Montserrat: simbol al libertatii si identitatii nationale a catalanilor. Muntele Sfant se situeaza la o distanta de 60 de km NV de Barcelona si este un munte alcatuit din gresii, situat intre culmile deluroase ale Cataloniei. Biserica manastirii adaposteste, intr-una dintre capelele sale, o statuie unica: La Moreneta-adica statuia Maicii Domnului cunoscuta sub denumirea de Madona Neagra. Servirea pranzului intr-un restaurant din Montserrat (neinclus in tarif). Intram in Barcelona-se viziteaza Parcul Guell si Cartierul Gotic (Catedrala Gotica + Biserica Santa Maria del Mar). Cazare si cina zona Costa Brava.

Ziua 4

25.09.2020: BARCELONA
Mic dejun. Plecam spre Barcelona. Azi se viziteaza Sagrada Familia, Casa Mila si Casa Batlo (se viziteaza pe interior doar una dintre ele-la alegere, de recomandat Sagrada Familia). Urmeaza apoi Placa de Catalunya-Plimbare pe faimoasa Rambla-Colom-portul Vell. In jurul amiezii (13:30) pauza de pranz (neinclus in tarif) in centrul comercial Mare Magnum/sau la terasele de pe plaja Barceloneta (la alegere). Dupa masa ora 15:00 vizite la Aquarium, iar la ora 16:00 plimbare pe Barceloneta-Portul Olimpic. Plecam spre Lerida. Cazare si cina zona Lerida.

Ziua 5

26.09.2020: LERIDA - ZARAGOZA - MADRID
Mic dejun. Plecam spre Zaragoza. Incepem vizitele in centrul cu arhitectura Mudejar (aflata pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO din 1986) cu catedralele Santa Maria del Pilar si La Seo del Salvador. De asemenea admiram palatul fortificat medieval islamic Aljaferia. Pauza de masa, dupa care pornim spre Madrid. Cazare si cina zona Madrid.

Ziua 6

27.09.2020: MADRID
Mic dejun. Tur al orasului-sunt cuprinse principalele obiective turistice: Puerta del Sol, celebrul bulevard Gran Via, Piata Spaniei, Palatul Regal (vizita interioara). Ne vom petrece amiaza intr-un mod relaxant, facand o plimbare in Plaza Mayor, principala piata a orasului, scena unei multitudini de evenimente de-a lungul timpului: lupte de tauri, jocuri sportive, piata de marfuri, chiar si executii publice in vremurile Inchizitiei. Plaza Mayor este astazi una dintre atractiile principale ale Madridului, iar magazinele insirate pe cele patru laturi ale sale primesc anual mii de turisti de pretutindeni. Optional se viziteaza Muzeul Prado. Cazare si cina la acelasi hotel zona Madrid.

Ziua 7

28.09.2020: MADRID - TOLEDO - CORDOBA
Mic dejun, apoi plecam spre Toledo (orasul vechi se afla pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO din 1986), orasul lui El Greco, unde vedem fortareaaa Alcazar, catedrala gotica, manastirea San Juan, podul medieval San Martin si Sinagoga. Pauza de pranz. Vizitam in Cordoba orasul vechi si principalul sau obiectiv turistic, Moscheea-Catedrala (intrare optionala). Vom incheia vizita cu vechiul cartier evreiesc. (daca nu se ajunge in timp vizita moscheei se va face a doua zi dupa micul dejun). Cazare si cina zona Cordoba.

Ziua 8

29.09.2020: SEVILLA
Mic dejun. Urmeaza Sevilla. Tur panoramic al orasului magic, capitala provinciei Andaluzia, al patrulea oras ca marime al Spaniei. Vedem Catedrala-cea mai mare din lume, cu mormantul lui Cristofor Columb, turnul Giralda- simbol al orasului, Arena coridelor, Alcazar (fost palat regal) si Arhiva Generala a Indiilor se afla pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO din 1987. Seara, timp liber pentru vizitarea orasului pe cont propriu sau alternativ, optional spectacol Flamenco si croaziera pe raul Guadalquivir. Cazare si cina la hotel zona Sevilla.

Ziua 9

30.09.2020: SEVILLA - GIBRALTAR - MARBELLA - MALAGA - FUENGIROLA (320 km)
Mic dejun. Vizita in Gibraltar, supranumit: The Rock (stanca) este un teritoriu Britanic si un punct strategic ce vegheaza asupra stramtorii ce separa Africa de Europa si ce face legatura dintre Oceanul Atlantic si Marea Mediterana, avand o importanta strategica enorma. In Gibraltar excursia include un tur panoramic al orasului si al Punta Europa. De pe varful famoasei stanci se poate vedea cu usurinta coasta Spaniola si cea Marocana, si de asemenea, daca timpul permite se poate vizita si pestera: Saint Michael. De asemenea, in Gibraltar puteti face cumparaturi duty-free (fara taxe) pe strada principala, unde gasiti magazine ale faimosilori creatori de moda, dar si marci locale despre care se spune sunt facute din bumbacul de cea mai buna calitate din lume.Trecem prin Marbella pentru a vedea faimosul oras al milionarilor, micul oras de pe Costa del Sol a Spaniei este locul de joaca al starurilor de la Hollywood, al printilor arabi, fotbalistilor celebri sau pilotilor de Formula 1. Ajungem in Malaga-pauza pe tur panoramic al orasului. Cazare si cina zona Fuengirola.

Ziua 10

01.10.2020: FUENGIROLA - GRANADA - LORCA (380 km)
Dupa micul dejun ne indreptam spre Granada unde vizitam cu ghid local Alhambra, unul dintre cele mai importante monumente de arhitectura islamica si gradinile Generalife. O inscriptie aflata pe meterezele Alhambrei -Nu este chin mai mare in asta viata decat cel pe care-l simte orbul in Granada-ilustreaza frumusetea unica a Granadei. Dupa masa vedem Catedrala din Granada cu Capela Regala comandata de catre Monarhii Catolici, precum: Isabela de Castilia si Fernando de Arago. Se mai pot vizita Manastirea San Jeronimo (construita in 1504), Manastirea Cartuja (Inaltarea Maicii Domnului-manastirea fondata de ordinul calugarilor carthusieni), El Banuelo (baile arabe). Cazare si cina la hotel zona Lorca.

Ziua 11

02.10.2020: CARTAGENA - VALENCIA (350 KM)
Mic dejun. Continuam calatoria pe coasta mediteranei spre Cartagena-Valencia. Oprire in Cartagena pentru a face o plimbare in trecut, intr-un oras cu 3.000 de ani de istorie, prin care au trecut atatea popoare si civilizatii, toate lasand amprente vizibile inca astazi. Se viziteaza muzeul si teatrul roman. Popas in Alicante pentru masa de pranz, pentru a admira promenada statiunii si pentru cumparaturi. Ne deplasam spre zona Valencia. Cazare si cina hotel zona Valencia.

Ziua 12

03.10.2020: VALENCIA - CLUJ NAPOCA
Dupa micul dejun ne luam ramas bun de la Spania o tara binecuvantata. Zbor la ora 15: 20 spre Cluj Napoca cu sosire la ora 17:40.