Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Pe Urmele Tarilor: Sankt Petersburg - Moscova


Descriere

Destinatie: Russia

Durata: 7 nopti

Plecari: 5 iulie

Vezi detalii in format PDF

CAUTAM PARTAJ DOAMNA

PE URMELE ȚARILOR: SANKT PETERSBURG - MOSCOVA

Perioada: 05 – 12.07.2020

- Circuit Avion -

 

ZIUA 1 (DUMINICĂ, 05.07.2020): BUDAPESTA – SANKT PETERSBURG

           Întâlnire cu ghidul pe aeroportul din Budapesta la ora 4.00 (pentu doritori agenția va organiza tranfer contracost cu microbusul din Cluj Napoca - Baia Mare - Satu Mare - aeroport Budapesta și retur). Zbor Budapesta – Sankt Petersburg la ora 06:35- 10:05, transfer cu autocarul în oraș. Masa de pranz la un restaurant local dupa care tur panoramic al orasului cu trecerea în revistă a următoarelor obiective: Nevsky Prospect, Casa Singer, Catedrala Kazan, Catedrala Mântuitorului pe Sângele Vărsat, Amiralitatea, Palatul de Iarnă – Ermitajul și Piața Palatului, Fortăreața Petru și Pavel, Insula Vasilievsky și alte minunate obiective ale acestui oraș. Tranfer si cazare hotel 3* în Sankt Petrsburg.

 

ZIUA 2. (LUNI, 06.07.2020): SANKT PETERSBURG – PETERHOF – GLORIE SI TRIUMF

             Mic dejun. La ora 10:00 întalnire cu ghidul local la recepția hotelului. Farmecul orașului Sankt Petersburg este incontestabil, însă în împrejurimile acestuia se pot descoperi atracții turistice de o frumusețe răpitoare, adevărate pagini de istorie ce evocă puterea și bogăția Imperiului Rus. O astfel de atracție este domeniul de la Peterhof, localizat la 25 de kilometri de Sankt Petersburg. Îmbarcare pe autocar și deplasare spre Peterhof Între 11:00- 12:30  vizităm în tur ghidat Marele Palat Peterhof construit de Petru cel Mare, resedința favorită a țarilor apoi avem 3 ore la dispoziție pentru vizita individuală a parcului palatului. Ora 16:30 – sosire în Sankt Petersburg la hotel. Cazare și cină.

 

ZIUA 3. (MARȚI, 07.08.2020): SANKT PETERSBURG – TARSKOE SELO

              Mic dejun. Timp liber in Sankt Petersburg sau optional excursie la Peterhof. Vizită cu autocarul  în orasul Puskin  la Tarskoe Selo. Tarskoe Selo - ansamblu de palate și parcuri este un exemplu excelent de arhitectură barocă și clasică și a fost primul loc în capitala rusă unde au apărut interioare decorate în stilul modern Art Nouveau. Ansamblul cuprinde Palatul Ecaterina - marea reședință de vară imperială, palatul baroc al lui Rastrelli, care are unele dintre cele mai extravagante interioare din Europa, printre care celebrul cameră de chihlimbar. În parcul Ecaterina există palate mari și pavilioane intime, poduri și monumente de marmură, precum și structuri exotice care imită arhitectura gotică, turcă și chineză, care investesc colțuri mici ale parcurilor cu o atmosferă romantică. Revenire în Sankt Petersburg. Cină și cazare la același hotel în Sankt Petersburg.

 

ZIUA 4. (MIERCURI, 08.07.2020): SANKT PETERSBURG – ERMITAJ

Mic dejun. Întâlnire cu ghidul local la ora 10.00 la Palatul de Iarnă – Ermitaj pentru tur ghidat de aproximativ 3 ore al muzeului. Pentru pasionați, se mai poate petrece timp individual în muzeu, în timp ce o parte din grup face o plimbare pietonală cu însoțitorul de grup român în zona Catedrala Mântuitorului pe Sângele Vărsat (intrare aprox. 6 euro) și Nevsky Prospect. La ora 16.00 masă tradițională rusească la un local din centrul orașului.  Optional croaziera pe Neva, care ofera o altfel de perspectiva a orasului. Reintoarcere cu metroul la hotel. Cazare la același hotel.

 

ZIUA 5. (JOI, 09.07.2020): SANKT PETERSBURG – MOSCOVA

După micul dejun  transfer la gara Moskova și îmbarcare pe trenul de mare viteza Sapsan cu destinația Moscova. Ajungem în Moscova în jurul orei 13:00. Masa de pranz. Tur panoramic cu autocarul  al capitalei Rusiei, o călătorie de-a lungul veacurilor pentru a vedea principalele atracții ale metropolei vaste: centrul capitalei, Piata Rosie cu Catedrala Sf. Vasile, legendarul Teatru Bolshoi, care reprezintă bogatul patrimoniu cultural al Rusiei și capitalei, catedrala nouă Christos Salvator, străbatem renumitele străzi Tverskaya și Nikolskaya și privim Moscova de pe platforma din fața Universității Lomonosov. Stralucitoare, luxoasă, atât veche cât și modernă, Moscova vă invită la o călătorie magnifică. Tranfer si cazare la hotel 3* în Moscova.

 

ZIUA 6. (VINERI, 10.07.2020): BEST OF KREMLIN…

Mic dejun. La ora 8.30 pornim cu metroul spre Piața Roșie. Tur pietonal la cele mai importante obiective din Piața Roșie: 73 de hectare, pavată cu cărămidă, înconjurată de zidurile Kremlinului; mormântul lui Lenin, Catedrala Sf. Vasile, poarta Învierii, supermarketul  GUM, Muzeul de Istorie, parcul Alexandru cu o mulțime de monumente: turnul Kutafia din Kremlin, Grota Italiană, obeliscul Romanov, sculpturi, fântâni și mozaicuri bazate pe basme populare. La ora 12.00 ne întâlnim cu ghidul local pentru o vizită ghidată a Kremlinului. Zidurile și turnurile Kremlinului au supraviețuit prin multe incendii, raiduri și războaie. Treptat, un mic sat numit "Moscova", situat în interiorul zidurilor Kremlinului, a devenit capitala Rusiei puternice, iar Kremlinul monumental a fost inclus în lista patrimoniului cultural mondial UNESCO. Vizita cuprinde: Catedrala Bunei Vestiri – unde aveau loc botezurile și cununiile membrilor familiei imperiale; Catedrala Adormirii Maicii Domnului - unde aveau loc încoronările împăraților ruși, Catedrala Arhanghelului Mihail – în care aveau loc înmormântările membrilor familiei imperiale; Clopotnița – Turnul lui Ivan cel Groaznic Turnul Bell și alte obiective. Turul vă va prezenta diverse pagini ale istoriei rusești și vă va ajuta să înțelegeți valorile culturale, istorice și arhitecturale ale monumentelor situate în Kremlin. Cină și cazare la același hotel în Moscova.

 

ZIUA 7. (SÂMBĂTĂ, 11.07.2020): TURUL MOSCOVEI ÎN METRO, ARBAT, VDNKH PARC

Mic dejun. Ne deplasam cu metroul spre  VDNKh parc. Vedem cele mai remarcabile obiective turistice precum Versailles sovietic, arcul magnific de la intrarea principală, fântânile Druzhba Narodov și Kamenniy Tsvetok. Nu numai atracții arhitecturale sunt situate în VDNKh, o mare parte din valoarea sa istorică aparține, de asemenea, explorării spațiului sovietic. Aruncați o privire asupra simbolurilor reale ale Uniunii Sovietice - monumentul "Worker and Kolkhoz Woman", hotelul Kosmos, construit special pentru Jocurile Olimpice USSR în 1980 și multe alte locuri arhitecturale amuzante din Moscova. Strada Arbat este una dintre cele mai vechi străzi, rută comercială, locul unde isi desfasurau activitatea un număr mare de meșteri, una dintre cele mai prestigioase zone de locuit din Moscova pentru artiști si intelectuali; în vremurile sovietice, tinerii obișnuiau să își țină întâlnirile și protestele aici; un muzeu Pușkin, o mulțime de magazine, cafenele și restaurante, clădirii impresionante; un întreg perete este dedicat pionierilor rockului rusesc. Urmeaza apoi cu însoțitorul de grup turul stațiilor de metrou din Moscova, în care aflăm despre domnia lui Stalin și modul în care viziunile lui s-au reflectat în arhitectura pe care a comandat-o. Vizităm cinci dintre cele mai fascinante stații din Moscova:  Piața Revoluției, Novoslobodskaya, Komsomolskaya, Kurskaya și Mayakovskaya. După amiază timp liber pentru cumpărături. Cină și cazare la același hotel în Moscova. 


ZIUA 8. (DUMINICĂ, 12.07.2020): MOSCOVA - DEBRECEN

Mic dejun târziu. La ora 11 se face check-out la hotel. Timp liber pentru vizite individuale sau cumpărături. La ora 13:30- transfer de la hotel la aeroport pentru zborul Wizzair  Moscova - Debrecen de la ora 17:05- 18:35.

 

Data plecării         

 05.07.2020

Supliment single

Tarif Client Fidel

Loc în cameră dublă

 

1180 EURO

200 EURO

1150 EURO

* Tariful este calculat pentru grup minim 40 persoane. La un grup mai mic se va recalcula pretul transportului.

 

TARIFUL INCLUDE:

• bilet avion  Budapesta/ Sankt Petersburg- Moscova/Budapest, 

• bagaj mic de mână inclus ( rucsac sau geanta cu dimensiuni: 40 x 30 x 20 cm)

• transport tren mare viteză teritoriul Rusia pe traseul: Sankt Petersburg/ Moscova

• transferurile necesare aeroport/ gară/ hoteluri

• 7 nopţi cazare cu mic dejun la hoteluri de 3*

• 4 cine, 3  prânzuri

• asistenţă turistică, însoțitor grup din România

• excursiiile locale care includ ghid local, bilete de intrări specificate în program, audio ghid, transport autocar   unde este  specificat (tur ghidat Sankt Petersburg, muzeul Hermitage, excursie Peterhof, ,tur ghidat metro Moscova, tur ghidat Kremlin, tur ghidat Arbat,  croazieră Moscova river, tour ghidat VDNKh- Moscova)

• asigurare medicală de sănătate

 

TARIFUL NU INCLUDE:

• biletele de intrare pentru vizitarea obiectivelor turistice interioare (muzee, aşezăminte de cult etc.), transportul local ( metro)-care nu sunt specificate în program.

• excursiile optionale:  tur Puskin ( 70 euro/ persoana- se achită la înscriere), croazieră pe Neva în Sankt Petersburg: (cca. 20 euro/ persoană)

• taxa de viză ( 100  euro/ persoană)

• transferul la aeroportul din Budapesta și returul din Debrecen.

• asiguarea storno ( cca 90 ron/ persoană)

 

INFORMAȚII PRECONTRACTUALE GENERALE - CIRCUITE EXPERT TRAVEL  

 

INFORMAȚII DESPRE ZBOR:

ü  Politica de prealocare a locurilor în avion depinde de fiecare companie aeriană; la cerere, se pot furniza informații suplimentare cu privire la acest aspect și tarifele pentu locuri preferențiale

ü  Orarul de zbor poate suferi modificări care vor fi aduse la cunoștința turistului la primirea notificării de la compania aeriană. Dacă modificarea nu este semnificativă – modificări sub 30 minute- orarul nou de zbor va fi transmis în informarea de plecare

ü  Agenția își rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană

ü  Agenția nu este răspunzătoare pentru eventualele perturbări ale orarului de zbor.

ü  În situația în care turistul achiziționează bilete de avion pe zboruri interne iar acestea nu mai corespund noului orar de zbor al cursei internaționale, agenția nu are obligația de a suporta eventualele diferențe de preț ocazionate de reemiterea biletelor pe cursa internă.

ü  Dacă circuitul se anulează din cauza neîntrunirii grupului minim, agenția nu este obligată să suporte costul biletelor de avion achiziționate.

INFORMAȚII DESPRE TRANSPORTUL TERESTRU:

ü  Transportul terestru se va executa cu autocare subînchiriate de capacitate 29 până la 55 locuri în funcție de mărimea grupului

ü  Autocarele sunt dotate cu aer condiționat, stație audio video, scaune reglabile. Autocarele vor fi clasificate minim 2*.

ü  Așezarea în autocar se va face în ordinea înscrierilor, locurile nu se nominalizează.

ü  Conform legislației în vigoare, în cazul vehiculelor rămase imobilizate pe traseu, în cazul defecțiunilor care nu se pot remedia, trasportatorul este obligat să asigure preluarea persoanelor în termen de maximum 3 ore în judeţ, 5 ore în țară şi în termen de maximum 16 ore în cazul transporturilor în trafic internaţional;

ü  Orarul de îmbarcare/ debarcare este specificat în programul excursiei. Orele sunt aproximative, pot suferi modificări  care vor fi transmise turiștilor în informarea de plecare.

ü  Programul excursiei poate fi modificat de către conducătorul grupului în situații excepționale (accidente, trafic îngreunat, blocat, urgențe medicale ale unora dintre pasageri, defecțiuni tehnice)

 

ACTE NECESARE CĂLĂTORIEI ȘI INFORMAȚII LEGATE DE  CĂLĂTORIE:

 

ü  Documentele necesare  pentru trecerea frontierelor pe traseu: pașaport turistic/carte de identitate valabilă minim 6 luni de la data ieșirii din țară.

ü  În cazul în care turistul deține act de identitate tip buletin (cu file) agenția  vânzătoare este obligată să informeze turistul că la punctele de trecere a frontierelor NU SE ACCEPTĂ acest tip de document ce atestă identitatea turistului! Se acceptă doar modelul nou de carte de identitate.

ü  Regulament documente de călătorie minori:

-        pașaport turistic/carte de identitate valabilă minim 6 luni de la data ieșirii din țară

-        minorii care sunt însoțiți de un singur părinte vor  trebui să prezinte poliției de frontieră acordul parental al părintelui ce nu însoțește minorul - se obține de la notariat

-        minorii ce călătoresc neînsoțiți de nici unul dintre părinti va trebui să prezinte acordul părinților, iar persoana ce îl însoțește trebuie să dețină cazier judiciar valabil. Pentru mai multe informații vă rugăm să accesați  www.politiadefrontiera.ro!

-        persoanele care călătoresc cu copii sub 18 ani trebuie să dețină pe lângă pașaportul acestora și o copie a certificatului de naștere al copiilor (este posibil ca autoritățile de la frontieră să o solicite)

ü  Agenția nu răspunde în cazul refuzului autorităților de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu.

ü  Turistul are obligația de a respecta legile țărilor tranzitate/vizitate, indiferent dacă acestea diferă față de legile din România. Nerespectarea acestora atrage după sine, răspunderea turistului respectiv în fața autorităților locale, agenția neasumându-și răspunderea față de turistul respectiv (nu se rambursează sume aferente serviciilor neprestate din acest motiv).

ü  Agenția nu este răspunzătoare pentru pierderea sau furtul bagajelor, a actelor sau a obiectelor personale; în cazul în care aceste situații nedorite apar, turistul are obligația de a depune personal plângere la compania sau organele competente.

ü  Turiștii vor fi informați dacă pe traseul circuitului se necesită obținerea de vize sau sunt necesare vaccinări speciale pentru destinațiile din program.

CONDIȚII FINANCIARE DE ÎNSCRIERE:

ü  30% se achită la înscriere în cazul circuitelor cu transport autocar

ü  40% se achită la înscriere în cazul circuitelor cu transport avion

ü  Diferența se achită cu 30 zile înainte de plecare

PENALITĂȚI ÎN CAZ DE RETRAGERE:

ü  10% din prețul pachetului de servicii, dacă renunțarea se face cu mai mult de 60 de zile calendaristice înainte de începerea executării pachetului (data plecării);

ü  50% din prețul pachetului de servicii, dacă renunțarea se face în intervalul de 60-31 zile înainte de începerea executării pachetului (data plecării);

ü  100% din prețul pachetului de servicii dacă renunțarea se face cu mai puțin de 31 de zile înainte de începerea executării pachetului (data plecării) sau nu se prezintă la program.

ü  100% dacă anularea se face din următoarele cauze: în cazul în care călătorul nu este lăsat să treacă una din frontierele de pe traseul excursiei, din motive care sunt legate exclusiv de persoana sa sau din motive care nu pot fi imputate Agenției;

ü  100%  în cazul în care călătorul nu respectă condițiile generale ale Agenției, prezintă acte incomplete sau false, nu are pașaport sau nu achită integral excursia în termenele stipulate;

ü  Vă reamintim că încheierea unei Asigurări STORNO de călătorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarând efectul penalizărilor aplicate. Vă recomandăm să uzați de acest mijloc de protecție financiară care acoperă cele mai frecvente evenimente ce cauzează anularea călătoriei.

CONSTITUIREA GRUPULUI:

ü  Tarifele au fost calculate la grup de minim 35 turiști.  Suplimentul pentru grup 25-34 persoane, 30 euro, se va achita doar în caz de nevoie, la finalizarea grupului, în săptămâna plecării.

ü  Pentru un număr mai mic de 35 participanți, prețul se recalculează sau circuitul se reprogramează.

ü  De asemenea, în cazul unui grup mai mic, agenția își rezervă dreptul de a schimba compania aeriană sau hotelurile, cu păstrarea standardelor și cu informarea prealabilă a turiștilor înscriși.

ASISTENȚA TURISTICĂ, VIZITE, EXCURSII OPȚIONALE:

ü  Turoperatorul, în pachetul de servicii de circuite culturale prestează servicii de ghid turism din partea agenției, dar legislația internațională nu permite întotdeauna ghidajul în muzee și la obiective turistice de către ghidul român

ü  Ghidul român va face prezentarea în autocar și va asigura traducerea explicațiilor date de ghidul local în situația în care grupul de turiști hotărăște angajarea acestuia. Angajarea unui ghid local poate fi absolut necesară în funcție de țările vizitate.

ü  Conform reglementărilor internaționale, serviciile de ghidaj în interiorul muzeelor pot fi asigurate doar de către ghizii locali

ü  Conducătorul de grup poate modifica programul acțiunii în anumite condiții obiective.

ü  Unele excursiile opționale se efectuează la fața locului cu agenții locale. Sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele și pentru agenția Tour Operatoare. Prețurile excursiilor opționale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor ce pot fi achiziționate de la recepția hotelurilor, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziție un mijloc de transport care îi va duce și îi va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei și după caz ghid local.

ü  Prețul excursiilor este calculat pentru un grup minim de 20 persoane. La un număr mai mic de participanți prețul crește proporțional; dacă numărul persoanelor înscrise la excursiile opționale este suficient de mare, însoțitorul de grup se va alătura turiștilor care au achiziționat respectivele excursii, astfel încat cei care rămân la hotel vor avea program liber fără însoțitor.

ü  În situația în care excursia opțională se va desfășura fără prezența însoțitorului de grup (din cauza numărului mic de participanți), limba de comunicare va fi engleza.

ü  Acest program nu este recomandat persoanelor cu mobilitate redusă.

ü  În situația în care turistul are cerințe speciale, cum ar fi dar fără a se limita la: camere alăturate sau cu o anumită localizare, meniu special, acestea vor fi cu titlul de solicitare către prestatori dar nu vor fi considerate confirmate decât în măsura posibilităților de la fața locului.

EVENTUALE  EVOLUȚII ALE  PREȚULUI:

ü  Prețurile agreate la încheierea contractului pot să crească sau să scadă în funcție de anumiți factori obiectivi. 

ü  Creșterile de preț sunt influențate de creșteri ale cursului de schimb, creșteri ale prețului petrolului, creșterea taxelor de survol, etc. În cazul unei creșteri de preț mai mare de 8%, clientul poate rezilia contractul fără a plăti penalizări de retragere.

ü  Scăderile de preț pot fi datorate unor promoții făcute de hoteluri sau de către agenția organizatoare. Aceste reduceri sunt limitate pentru o anumită perioadă de timp și pentru un anumit număr de locuri. Promoția poate fi întreruptă înainte de terminarea perioadei de valabilitate fără obligația din partea organizatorului de a anunța epuizarea locurilor puse în vânzare. În același timp agenția organizatoare nu are obligația de a reduce prețul conform promoției, pentru clienții care au achiziționat anterior același pachet, dar la un preț mai mare.

ü  În cazul în care cererea este mai mare decât locurile prestabilite pentru grup, iar biletele de avion au suferit creșteri se va comunica turistului suplimentul de tarif și numai după acordul scris se va încheia contractul de prestări servicii turistice.

INFORMAȚII REFERITOARE LA CAZARE:

ü  Categoria unităților de cazare este cea specificată în program

ü  Clasificarea pe stele a hotelurilor este cea atribuită de oficialitățile locale. Ca atare, facilitățile comune și cele ale camerelor sunt conforme cu standardele locale.

ü  Dacă hotelul este schimbat din motive care nu țin de agenție, va fi înlocuit cu un altul de aceeași categorie.

ü  Persoanele care călătoresc singure pot opta pentru camera single sau pentru partaj, caz în care agenția va propune, în funcție de înscrierile existente sau ulterioare, un partaj. În situația în care nu există partaj până la expirarea termenului limită de înscriere, agenția nu se obligă să suporte diferența de cameră single, în consecință turistul poate să se retragă fără penalizări sau să opteze pentru camera single.

ü  Tariful pentru copil este valabil în cazul în care acesta stă în cameră cu doi adulți. Pentru a beneficia de tariful de copil acesta trebuie să nu fi împlinit vârsta de 12 ani. Pentru a beneficia de tariful de copil acesta trebuie să nu fi depășit la data începerii călătoriei vârsta menționată în program.

ü  Distribuția camerelor la hoteluri se face de către recepțiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepție, asistat de însoțitorul de grup.

ü  Turistul are obligația de a respecta regulile hoteliere internaționale sau regulile hoteliere specifice din țările vizitate (să nu deranjeze alți clienți din hotel, să păstreze liniștea, să nu consume alimente în cameră, să nu distrugă/deterioreze/păteze obiecte din camere, etc). Necunoașterea acestora, nu exonerează turistul de la răspundere.

ü  Turistul este direct răspunzător pentru deteriorarea camerelor hoteliere sau a autocarului/mijlocului de transport, agenția neasumându-și răspunderea față de turistul respectiv, care va urma să despăgubească instituția respectivă pentru daunele cauzate.

ü  Hotelul își rezervă dreptul de a solicita fiecărui turist o sumă cash sau o copie a cărții de credit personale, ca garanție pentru cheltuielile suplimentare ce urmează a fi făcute pe parcursul șederii.

ü  Pentru anumite facilități din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare; în momentul sosirii la hotel solicitați recepționerului să vă informeze cu exactitate asupra lor.

ASIGURĂRI:

ü  Agenția organizatoare deține polița de asigurare care acoperă daune de până la 50.000 euro în cazul insolvenței societății.

ü  Polita Asigurare Insolventa SERIA I, NR. 53063 / 23.01.2020 – Valoare acoperita: 50.000 USD, OMNIASIG, str. Aleea Alexandru, nr. 51, sector 1, Bucuresti, tel. 021/4057420

ü  Pachetele din prezenta ofertă nu includ asigurările medicale de călătorie sau asigurare storno. Nu sunt obligatorii dar recomandăm încheierea lor în agențiile de turism sau la orice companie de asigurări.

INFORMAȚIA PENTRU PLECARE/ SEJUR:

Informațiile detaliate despre circuit vor fi transmise turiștilor pe un suport durabil: site www.experttravel.ro,  email, imprimat , SMS, înainte de plecare cu minim 3 zile  și vor cuprinde următoarele puncte:

- Detalii însoțitor grup/ ghid – nume, persoana de contact, telefon

- Detalii mijloc de transport, număr de înmatriculare,  număr telefon autocar îmbarcări.

- Orar de zbor actualizat (dacă este cazul)

- Orar de  transport actualizat (dacă este cazul)

- Hotelurile confirmate

- Transferurile pentru aeroport

- Excursii opționale/ informare tarife

 

OBSERVAȚII:

ü  Prezentul document constituie anexa la contractul de prestări servicii.

ü  La înscriere turistul are obligația să semneze de luare la cunoștință a informațiilor precontractuale :

 

Nume și prenume turist (turiști sau lider de grup)                                                                Semnătura


Destinatie: Russia

Durata: 7 nopti

Plecari: 5 iulie

Vezi detalii in format PDF

CAUTAM PARTAJ DOAMNA

PE URMELE ȚARILOR: SANKT PETERSBURG - MOSCOVA

Perioada: 05 – 12.07.2020

- Circuit Avion -

 

ZIUA 1 (DUMINICĂ, 05.07.2020): BUDAPESTA – SANKT PETERSBURG

           Întâlnire cu ghidul pe aeroportul din Budapesta la ora 4.00 (pentu doritori agenția va organiza tranfer contracost cu microbusul din Cluj Napoca - Baia Mare - Satu Mare - aeroport Budapesta și retur). Zbor Budapesta – Sankt Petersburg la ora 06:35- 10:05, transfer cu autocarul în oraș. Masa de pranz la un restaurant local dupa care tur panoramic al orasului cu trecerea în revistă a următoarelor obiective: Nevsky Prospect, Casa Singer, Catedrala Kazan, Catedrala Mântuitorului pe Sângele Vărsat, Amiralitatea, Palatul de Iarnă – Ermitajul și Piața Palatului, Fortăreața Petru și Pavel, Insula Vasilievsky și alte minunate obiective ale acestui oraș. Tranfer si cazare hotel 3* în Sankt Petrsburg.

 

ZIUA 2. (LUNI, 06.07.2020): SANKT PETERSBURG – PETERHOF – GLORIE SI TRIUMF

             Mic dejun. La ora 10:00 întalnire cu ghidul local la recepția hotelului. Farmecul orașului Sankt Petersburg este incontestabil, însă în împrejurimile acestuia se pot descoperi atracții turistice de o frumusețe răpitoare, adevărate pagini de istorie ce evocă puterea și bogăția Imperiului Rus. O astfel de atracție este domeniul de la Peterhof, localizat la 25 de kilometri de Sankt Petersburg. Îmbarcare pe autocar și deplasare spre Peterhof Între 11:00- 12:30  vizităm în tur ghidat Marele Palat Peterhof construit de Petru cel Mare, resedința favorită a țarilor apoi avem 3 ore la dispoziție pentru vizita individuală a parcului palatului. Ora 16:30 – sosire în Sankt Petersburg la hotel. Cazare și cină.

 

ZIUA 3. (MARȚI, 07.08.2020): SANKT PETERSBURG – TARSKOE SELO

              Mic dejun. Timp liber in Sankt Petersburg sau optional excursie la Peterhof. Vizită cu autocarul  în orasul Puskin  la Tarskoe Selo. Tarskoe Selo - ansamblu de palate și parcuri este un exemplu excelent de arhitectură barocă și clasică și a fost primul loc în capitala rusă unde au apărut interioare decorate în stilul modern Art Nouveau. Ansamblul cuprinde Palatul Ecaterina - marea reședință de vară imperială, palatul baroc al lui Rastrelli, care are unele dintre cele mai extravagante interioare din Europa, printre care celebrul cameră de chihlimbar. În parcul Ecaterina există palate mari și pavilioane intime, poduri și monumente de marmură, precum și structuri exotice care imită arhitectura gotică, turcă și chineză, care investesc colțuri mici ale parcurilor cu o atmosferă romantică. Revenire în Sankt Petersburg. Cină și cazare la același hotel în Sankt Petersburg.

 

ZIUA 4. (MIERCURI, 08.07.2020): SANKT PETERSBURG – ERMITAJ

Mic dejun. Întâlnire cu ghidul local la ora 10.00 la Palatul de Iarnă – Ermitaj pentru tur ghidat de aproximativ 3 ore al muzeului. Pentru pasionați, se mai poate petrece timp individual în muzeu, în timp ce o parte din grup face o plimbare pietonală cu însoțitorul de grup român în zona Catedrala Mântuitorului pe Sângele Vărsat (intrare aprox. 6 euro) și Nevsky Prospect. La ora 16.00 masă tradițională rusească la un local din centrul orașului.  Optional croaziera pe Neva, care ofera o altfel de perspectiva a orasului. Reintoarcere cu metroul la hotel. Cazare la același hotel.

 

ZIUA 5. (JOI, 09.07.2020): SANKT PETERSBURG – MOSCOVA

După micul dejun  transfer la gara Moskova și îmbarcare pe trenul de mare viteza Sapsan cu destinația Moscova. Ajungem în Moscova în jurul orei 13:00. Masa de pranz. Tur panoramic cu autocarul  al capitalei Rusiei, o călătorie de-a lungul veacurilor pentru a vedea principalele atracții ale metropolei vaste: centrul capitalei, Piata Rosie cu Catedrala Sf. Vasile, legendarul Teatru Bolshoi, care reprezintă bogatul patrimoniu cultural al Rusiei și capitalei, catedrala nouă Christos Salvator, străbatem renumitele străzi Tverskaya și Nikolskaya și privim Moscova de pe platforma din fața Universității Lomonosov. Stralucitoare, luxoasă, atât veche cât și modernă, Moscova vă invită la o călătorie magnifică. Tranfer si cazare la hotel 3* în Moscova.

 

ZIUA 6. (VINERI, 10.07.2020): BEST OF KREMLIN…

Mic dejun. La ora 8.30 pornim cu metroul spre Piața Roșie. Tur pietonal la cele mai importante obiective din Piața Roșie: 73 de hectare, pavată cu cărămidă, înconjurată de zidurile Kremlinului; mormântul lui Lenin, Catedrala Sf. Vasile, poarta Învierii, supermarketul  GUM, Muzeul de Istorie, parcul Alexandru cu o mulțime de monumente: turnul Kutafia din Kremlin, Grota Italiană, obeliscul Romanov, sculpturi, fântâni și mozaicuri bazate pe basme populare. La ora 12.00 ne întâlnim cu ghidul local pentru o vizită ghidată a Kremlinului. Zidurile și turnurile Kremlinului au supraviețuit prin multe incendii, raiduri și războaie. Treptat, un mic sat numit "Moscova", situat în interiorul zidurilor Kremlinului, a devenit capitala Rusiei puternice, iar Kremlinul monumental a fost inclus în lista patrimoniului cultural mondial UNESCO. Vizita cuprinde: Catedrala Bunei Vestiri – unde aveau loc botezurile și cununiile membrilor familiei imperiale; Catedrala Adormirii Maicii Domnului - unde aveau loc încoronările împăraților ruși, Catedrala Arhanghelului Mihail – în care aveau loc înmormântările membrilor familiei imperiale; Clopotnița – Turnul lui Ivan cel Groaznic Turnul Bell și alte obiective. Turul vă va prezenta diverse pagini ale istoriei rusești și vă va ajuta să înțelegeți valorile culturale, istorice și arhitecturale ale monumentelor situate în Kremlin. Cină și cazare la același hotel în Moscova.

 

ZIUA 7. (SÂMBĂTĂ, 11.07.2020): TURUL MOSCOVEI ÎN METRO, ARBAT, VDNKH PARC

Mic dejun. Ne deplasam cu metroul spre  VDNKh parc. Vedem cele mai remarcabile obiective turistice precum Versailles sovietic, arcul magnific de la intrarea principală, fântânile Druzhba Narodov și Kamenniy Tsvetok. Nu numai atracții arhitecturale sunt situate în VDNKh, o mare parte din valoarea sa istorică aparține, de asemenea, explorării spațiului sovietic. Aruncați o privire asupra simbolurilor reale ale Uniunii Sovietice - monumentul "Worker and Kolkhoz Woman", hotelul Kosmos, construit special pentru Jocurile Olimpice USSR în 1980 și multe alte locuri arhitecturale amuzante din Moscova. Strada Arbat este una dintre cele mai vechi străzi, rută comercială, locul unde isi desfasurau activitatea un număr mare de meșteri, una dintre cele mai prestigioase zone de locuit din Moscova pentru artiști si intelectuali; în vremurile sovietice, tinerii obișnuiau să își țină întâlnirile și protestele aici; un muzeu Pușkin, o mulțime de magazine, cafenele și restaurante, clădirii impresionante; un întreg perete este dedicat pionierilor rockului rusesc. Urmeaza apoi cu însoțitorul de grup turul stațiilor de metrou din Moscova, în care aflăm despre domnia lui Stalin și modul în care viziunile lui s-au reflectat în arhitectura pe care a comandat-o. Vizităm cinci dintre cele mai fascinante stații din Moscova:  Piața Revoluției, Novoslobodskaya, Komsomolskaya, Kurskaya și Mayakovskaya. După amiază timp liber pentru cumpărături. Cină și cazare la același hotel în Moscova. 


ZIUA 8. (DUMINICĂ, 12.07.2020): MOSCOVA - DEBRECEN

Mic dejun târziu. La ora 11 se face check-out la hotel. Timp liber pentru vizite individuale sau cumpărături. La ora 13:30- transfer de la hotel la aeroport pentru zborul Wizzair  Moscova - Debrecen de la ora 17:05- 18:35.

 

Data plecării         

 05.07.2020

Supliment single

Tarif Client Fidel

Loc în cameră dublă

 

1180 EURO

200 EURO

1150 EURO

* Tariful este calculat pentru grup minim 40 persoane. La un grup mai mic se va recalcula pretul transportului.

 

TARIFUL INCLUDE:

• bilet avion  Budapesta/ Sankt Petersburg- Moscova/Budapest, 

• bagaj mic de mână inclus ( rucsac sau geanta cu dimensiuni: 40 x 30 x 20 cm)

• transport tren mare viteză teritoriul Rusia pe traseul: Sankt Petersburg/ Moscova

• transferurile necesare aeroport/ gară/ hoteluri

• 7 nopţi cazare cu mic dejun la hoteluri de 3*

• 4 cine, 3  prânzuri

• asistenţă turistică, însoțitor grup din România

• excursiiile locale care includ ghid local, bilete de intrări specificate în program, audio ghid, transport autocar   unde este  specificat (tur ghidat Sankt Petersburg, muzeul Hermitage, excursie Peterhof, ,tur ghidat metro Moscova, tur ghidat Kremlin, tur ghidat Arbat,  croazieră Moscova river, tour ghidat VDNKh- Moscova)

• asigurare medicală de sănătate

 

TARIFUL NU INCLUDE:

• biletele de intrare pentru vizitarea obiectivelor turistice interioare (muzee, aşezăminte de cult etc.), transportul local ( metro)-care nu sunt specificate în program.

• excursiile optionale:  tur Puskin ( 70 euro/ persoana- se achită la înscriere), croazieră pe Neva în Sankt Petersburg: (cca. 20 euro/ persoană)

• taxa de viză ( 100  euro/ persoană)

• transferul la aeroportul din Budapesta și returul din Debrecen.

• asiguarea storno ( cca 90 ron/ persoană)

 

INFORMAȚII PRECONTRACTUALE GENERALE - CIRCUITE EXPERT TRAVEL  

 

INFORMAȚII DESPRE ZBOR:

ü  Politica de prealocare a locurilor în avion depinde de fiecare companie aeriană; la cerere, se pot furniza informații suplimentare cu privire la acest aspect și tarifele pentu locuri preferențiale

ü  Orarul de zbor poate suferi modificări care vor fi aduse la cunoștința turistului la primirea notificării de la compania aeriană. Dacă modificarea nu este semnificativă – modificări sub 30 minute- orarul nou de zbor va fi transmis în informarea de plecare

ü  Agenția își rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană

ü  Agenția nu este răspunzătoare pentru eventualele perturbări ale orarului de zbor.

ü  În situația în care turistul achiziționează bilete de avion pe zboruri interne iar acestea nu mai corespund noului orar de zbor al cursei internaționale, agenția nu are obligația de a suporta eventualele diferențe de preț ocazionate de reemiterea biletelor pe cursa internă.

ü  Dacă circuitul se anulează din cauza neîntrunirii grupului minim, agenția nu este obligată să suporte costul biletelor de avion achiziționate.

INFORMAȚII DESPRE TRANSPORTUL TERESTRU:

ü  Transportul terestru se va executa cu autocare subînchiriate de capacitate 29 până la 55 locuri în funcție de mărimea grupului

ü  Autocarele sunt dotate cu aer condiționat, stație audio video, scaune reglabile. Autocarele vor fi clasificate minim 2*.

ü  Așezarea în autocar se va face în ordinea înscrierilor, locurile nu se nominalizează.

ü  Conform legislației în vigoare, în cazul vehiculelor rămase imobilizate pe traseu, în cazul defecțiunilor care nu se pot remedia, trasportatorul este obligat să asigure preluarea persoanelor în termen de maximum 3 ore în judeţ, 5 ore în țară şi în termen de maximum 16 ore în cazul transporturilor în trafic internaţional;

ü  Orarul de îmbarcare/ debarcare este specificat în programul excursiei. Orele sunt aproximative, pot suferi modificări  care vor fi transmise turiștilor în informarea de plecare.

ü  Programul excursiei poate fi modificat de către conducătorul grupului în situații excepționale (accidente, trafic îngreunat, blocat, urgențe medicale ale unora dintre pasageri, defecțiuni tehnice)

 

ACTE NECESARE CĂLĂTORIEI ȘI INFORMAȚII LEGATE DE  CĂLĂTORIE:

 

ü  Documentele necesare  pentru trecerea frontierelor pe traseu: pașaport turistic/carte de identitate valabilă minim 6 luni de la data ieșirii din țară.

ü  În cazul în care turistul deține act de identitate tip buletin (cu file) agenția  vânzătoare este obligată să informeze turistul că la punctele de trecere a frontierelor NU SE ACCEPTĂ acest tip de document ce atestă identitatea turistului! Se acceptă doar modelul nou de carte de identitate.

ü  Regulament documente de călătorie minori:

-        pașaport turistic/carte de identitate valabilă minim 6 luni de la data ieșirii din țară

-        minorii care sunt însoțiți de un singur părinte vor  trebui să prezinte poliției de frontieră acordul parental al părintelui ce nu însoțește minorul - se obține de la notariat

-        minorii ce călătoresc neînsoțiți de nici unul dintre părinti va trebui să prezinte acordul părinților, iar persoana ce îl însoțește trebuie să dețină cazier judiciar valabil. Pentru mai multe informații vă rugăm să accesați  www.politiadefrontiera.ro!

-        persoanele care călătoresc cu copii sub 18 ani trebuie să dețină pe lângă pașaportul acestora și o copie a certificatului de naștere al copiilor (este posibil ca autoritățile de la frontieră să o solicite)

ü  Agenția nu răspunde în cazul refuzului autorităților de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu.

ü  Turistul are obligația de a respecta legile țărilor tranzitate/vizitate, indiferent dacă acestea diferă față de legile din România. Nerespectarea acestora atrage după sine, răspunderea turistului respectiv în fața autorităților locale, agenția neasumându-și răspunderea față de turistul respectiv (nu se rambursează sume aferente serviciilor neprestate din acest motiv).

ü  Agenția nu este răspunzătoare pentru pierderea sau furtul bagajelor, a actelor sau a obiectelor personale; în cazul în care aceste situații nedorite apar, turistul are obligația de a depune personal plângere la compania sau organele competente.

ü  Turiștii vor fi informați dacă pe traseul circuitului se necesită obținerea de vize sau sunt necesare vaccinări speciale pentru destinațiile din program.

CONDIȚII FINANCIARE DE ÎNSCRIERE:

ü  30% se achită la înscriere în cazul circuitelor cu transport autocar

ü  40% se achită la înscriere în cazul circuitelor cu transport avion

ü  Diferența se achită cu 30 zile înainte de plecare

PENALITĂȚI ÎN CAZ DE RETRAGERE:

ü  10% din prețul pachetului de servicii, dacă renunțarea se face cu mai mult de 60 de zile calendaristice înainte de începerea executării pachetului (data plecării);

ü  50% din prețul pachetului de servicii, dacă renunțarea se face în intervalul de 60-31 zile înainte de începerea executării pachetului (data plecării);

ü  100% din prețul pachetului de servicii dacă renunțarea se face cu mai puțin de 31 de zile înainte de începerea executării pachetului (data plecării) sau nu se prezintă la program.

ü  100% dacă anularea se face din următoarele cauze: în cazul în care călătorul nu este lăsat să treacă una din frontierele de pe traseul excursiei, din motive care sunt legate exclusiv de persoana sa sau din motive care nu pot fi imputate Agenției;

ü  100%  în cazul în care călătorul nu respectă condițiile generale ale Agenției, prezintă acte incomplete sau false, nu are pașaport sau nu achită integral excursia în termenele stipulate;

ü  Vă reamintim că încheierea unei Asigurări STORNO de călătorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarând efectul penalizărilor aplicate. Vă recomandăm să uzați de acest mijloc de protecție financiară care acoperă cele mai frecvente evenimente ce cauzează anularea călătoriei.

CONSTITUIREA GRUPULUI:

ü  Tarifele au fost calculate la grup de minim 35 turiști.  Suplimentul pentru grup 25-34 persoane, 30 euro, se va achita doar în caz de nevoie, la finalizarea grupului, în săptămâna plecării.

ü  Pentru un număr mai mic de 35 participanți, prețul se recalculează sau circuitul se reprogramează.

ü  De asemenea, în cazul unui grup mai mic, agenția își rezervă dreptul de a schimba compania aeriană sau hotelurile, cu păstrarea standardelor și cu informarea prealabilă a turiștilor înscriși.

ASISTENȚA TURISTICĂ, VIZITE, EXCURSII OPȚIONALE:

ü  Turoperatorul, în pachetul de servicii de circuite culturale prestează servicii de ghid turism din partea agenției, dar legislația internațională nu permite întotdeauna ghidajul în muzee și la obiective turistice de către ghidul român

ü  Ghidul român va face prezentarea în autocar și va asigura traducerea explicațiilor date de ghidul local în situația în care grupul de turiști hotărăște angajarea acestuia. Angajarea unui ghid local poate fi absolut necesară în funcție de țările vizitate.

ü  Conform reglementărilor internaționale, serviciile de ghidaj în interiorul muzeelor pot fi asigurate doar de către ghizii locali

ü  Conducătorul de grup poate modifica programul acțiunii în anumite condiții obiective.

ü  Unele excursiile opționale se efectuează la fața locului cu agenții locale. Sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele și pentru agenția Tour Operatoare. Prețurile excursiilor opționale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor ce pot fi achiziționate de la recepția hotelurilor, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziție un mijloc de transport care îi va duce și îi va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei și după caz ghid local.

ü  Prețul excursiilor este calculat pentru un grup minim de 20 persoane. La un număr mai mic de participanți prețul crește proporțional; dacă numărul persoanelor înscrise la excursiile opționale este suficient de mare, însoțitorul de grup se va alătura turiștilor care au achiziționat respectivele excursii, astfel încat cei care rămân la hotel vor avea program liber fără însoțitor.

ü  În situația în care excursia opțională se va desfășura fără prezența însoțitorului de grup (din cauza numărului mic de participanți), limba de comunicare va fi engleza.

ü  Acest program nu este recomandat persoanelor cu mobilitate redusă.

ü  În situația în care turistul are cerințe speciale, cum ar fi dar fără a se limita la: camere alăturate sau cu o anumită localizare, meniu special, acestea vor fi cu titlul de solicitare către prestatori dar nu vor fi considerate confirmate decât în măsura posibilităților de la fața locului.

EVENTUALE  EVOLUȚII ALE  PREȚULUI:

ü  Prețurile agreate la încheierea contractului pot să crească sau să scadă în funcție de anumiți factori obiectivi. 

ü  Creșterile de preț sunt influențate de creșteri ale cursului de schimb, creșteri ale prețului petrolului, creșterea taxelor de survol, etc. În cazul unei creșteri de preț mai mare de 8%, clientul poate rezilia contractul fără a plăti penalizări de retragere.

ü  Scăderile de preț pot fi datorate unor promoții făcute de hoteluri sau de către agenția organizatoare. Aceste reduceri sunt limitate pentru o anumită perioadă de timp și pentru un anumit număr de locuri. Promoția poate fi întreruptă înainte de terminarea perioadei de valabilitate fără obligația din partea organizatorului de a anunța epuizarea locurilor puse în vânzare. În același timp agenția organizatoare nu are obligația de a reduce prețul conform promoției, pentru clienții care au achiziționat anterior același pachet, dar la un preț mai mare.

ü  În cazul în care cererea este mai mare decât locurile prestabilite pentru grup, iar biletele de avion au suferit creșteri se va comunica turistului suplimentul de tarif și numai după acordul scris se va încheia contractul de prestări servicii turistice.

INFORMAȚII REFERITOARE LA CAZARE:

ü  Categoria unităților de cazare este cea specificată în program

ü  Clasificarea pe stele a hotelurilor este cea atribuită de oficialitățile locale. Ca atare, facilitățile comune și cele ale camerelor sunt conforme cu standardele locale.

ü  Dacă hotelul este schimbat din motive care nu țin de agenție, va fi înlocuit cu un altul de aceeași categorie.

ü  Persoanele care călătoresc singure pot opta pentru camera single sau pentru partaj, caz în care agenția va propune, în funcție de înscrierile existente sau ulterioare, un partaj. În situația în care nu există partaj până la expirarea termenului limită de înscriere, agenția nu se obligă să suporte diferența de cameră single, în consecință turistul poate să se retragă fără penalizări sau să opteze pentru camera single.

ü  Tariful pentru copil este valabil în cazul în care acesta stă în cameră cu doi adulți. Pentru a beneficia de tariful de copil acesta trebuie să nu fi împlinit vârsta de 12 ani. Pentru a beneficia de tariful de copil acesta trebuie să nu fi depășit la data începerii călătoriei vârsta menționată în program.

ü  Distribuția camerelor la hoteluri se face de către recepțiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepție, asistat de însoțitorul de grup.

ü  Turistul are obligația de a respecta regulile hoteliere internaționale sau regulile hoteliere specifice din țările vizitate (să nu deranjeze alți clienți din hotel, să păstreze liniștea, să nu consume alimente în cameră, să nu distrugă/deterioreze/păteze obiecte din camere, etc). Necunoașterea acestora, nu exonerează turistul de la răspundere.

ü  Turistul este direct răspunzător pentru deteriorarea camerelor hoteliere sau a autocarului/mijlocului de transport, agenția neasumându-și răspunderea față de turistul respectiv, care va urma să despăgubească instituția respectivă pentru daunele cauzate.

ü  Hotelul își rezervă dreptul de a solicita fiecărui turist o sumă cash sau o copie a cărții de credit personale, ca garanție pentru cheltuielile suplimentare ce urmează a fi făcute pe parcursul șederii.

ü  Pentru anumite facilități din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare; în momentul sosirii la hotel solicitați recepționerului să vă informeze cu exactitate asupra lor.

ASIGURĂRI:

ü  Agenția organizatoare deține polița de asigurare care acoperă daune de până la 50.000 euro în cazul insolvenței societății.

ü  Polita Asigurare Insolventa SERIA I, NR. 53063 / 23.01.2020 – Valoare acoperita: 50.000 USD, OMNIASIG, str. Aleea Alexandru, nr. 51, sector 1, Bucuresti, tel. 021/4057420

ü  Pachetele din prezenta ofertă nu includ asigurările medicale de călătorie sau asigurare storno. Nu sunt obligatorii dar recomandăm încheierea lor în agențiile de turism sau la orice companie de asigurări.

INFORMAȚIA PENTRU PLECARE/ SEJUR:

Informațiile detaliate despre circuit vor fi transmise turiștilor pe un suport durabil: site www.experttravel.ro,  email, imprimat , SMS, înainte de plecare cu minim 3 zile  și vor cuprinde următoarele puncte:

- Detalii însoțitor grup/ ghid – nume, persoana de contact, telefon

- Detalii mijloc de transport, număr de înmatriculare,  număr telefon autocar îmbarcări.

- Orar de zbor actualizat (dacă este cazul)

- Orar de  transport actualizat (dacă este cazul)

- Hotelurile confirmate

- Transferurile pentru aeroport

- Excursii opționale/ informare tarife

 

OBSERVAȚII:

ü  Prezentul document constituie anexa la contractul de prestări servicii.

ü  La înscriere turistul are obligația să semneze de luare la cunoștință a informațiilor precontractuale :

 

Nume și prenume turist (turiști sau lider de grup)                                                                Semnătura


Va rugam sa alegeti o data de plecare si o data de retur pentru a vedea preturile.

Itinerariu

Ziua 1

DUMINICA, 05.07.2020: Budapesta - Sankt Petersburg
Intalnire cu ghidul in aeroportul din Budapesta la ora 04:00. (pentu doritori agentia va organiza tranfer cu microbusul din Cluj Napoca- Baia Mare- Satu Mare- aeroport Budapesta si retur).
Zbor Budapesta - Sankt Petersburg pe orarul 06:35 - 10:05, transfer cu autocarul in oras. Masa de pranz la un restaurant local dupa care tur panoramic cu trecerea in revista a urmatoarelor obiective: Nevsky Prospect, Casa Singer, Catedrala Kazan, Catedrala Mantuitorului pe Sangele Varsat, Amiralitatea, Palatul de iarna - Ernitajul si Piata Palatului, Fortareata Petru si Pavel, Insula Vasilievsky si alte minunate obiective ale acestui oras. Transfer si cazare hotel 3* in Sankt Petersburg.

Ziua 2

LUNI, 06.07.2020: Sankt Petersburg - Peterhof - Glorie si Triumf
Mic dejun. La ora 10:00 - intalnire cu ghidul local la receptia hotelului. Farmecul orasului sankt Petersburg este incotenstabil, insa in imprejurimile acestuia se pot descoperi atractii turistice de o frumusete rapitoare, adevarate pagini de istori ce evoca puterea si bogatia Imperiului Rus. O astfel de atractie este domeniul de la Peterhof, localizat la 25 de km de Sankt Petersburg. Imbarcare pe autocar si deplasare spre Peterhof. Intre 11.00-12.30 vizitam in tur ghidat Marele Palat Peterhof construit de Petru cel mare, resedinta favorita a tarilor apoi avem 3 ore la dispozitie pentru vizita individuala a parcului palatului. Ora 16.30 - sosire in Sankt Petersburg la hotel. Cazare si cina.

Ziua 3

MARTI, 07.07.2020: Sankt Petersburg - Tarskoe Selo
Mic dejun. Timp liber in Sankt Petesburg sau optional vizita cu autocarul in orasul Puskin la Tarskoe Selo. ( Tsarskoe Selo- ansamblu de palate si parcuri este un exemplu excelent de arhitectura baroca si clasica si a fost primul loc in capitala rusa unde au aparut interioare decorate in stilul modern Art Nouveau. Ansamblul cuprinde Palatul Catherina- marea resedinta de vara imperiala, palatul baroc al lui Rastrelli, care are unele dintre cele mai extravagante interioare din Europa, printre care celebra camera de chihlimbar. In parcul Ecaterina exista palate mari si pavilioane intime, poduri si monumente de marmura, precum si structuri exotice care imita arhitectura gotica, turca si chineza, care investesc colturi mici ale parcurilor cu o atmosfera romantica. Revenire in Sankt Petersburg. Cina si cazare la acelasi hotel in Sankt Petersburg.

Ziua 4

MIERCURI, 08.07.2020: Sankt Petersburg - Ermitaj
Mic dejun. Intalnire cu ghidul local la ora 10:00 la Palatul de iarna - Ermitaj pentru tur ghidat de aproximativ 3 ore al muzeului. Pentru pasionati se mai poate petrece timp imdividual in muzeu, in timp ce o parte din grup face o plimbare pietonala cu insotitorul de grup roman in zona Catedrala Mantuitorului pe Sangele Varsat (intrare aprox. 6 euro) si Nevsky Prospect. La ora 16.00 masa traditionala ruseasca la un local din centrul orasului. Optional croaziera pe Neva, care ofera o altfel de perspectiva a orasului. Reintoarcere cu metroul la hotel. Cazare la acelasi hotel.

Ziua 5

JOI, 09.07.2020: Sankt Petersburg- Moscova
Dupa micul dejun transfer la gara Moskova si imbarcare pe trenul de mare viteza Sapsan cu destinatia Moscova. Ajungem in Moscova in jurul orei 13:00. Masa de pranz. Tur panoramic cu autocarul al capitalei Rusiei, o calatorie de-a lungul veacurilor pentru a vedea principalele atractii ale metropoeli vaste: centrul capitalei, Piata Rosie cu Catedrala Sf. Vasile, legendarul Teatru Bolshoi, care reprezinta bogatul patrimoniu cultural al Rusiei si capitalei, catedrala noua Christos Salvator, strabatem renumitele strazi Tveskaya si Nikolskaya si privim Moscova de pe platforma din fata Universitatii Lomonosov. Stralucitoare, luxoasa, atat veche cat si moderna, Moscova va invita la o calatorie magnifica. Transfer si cazare la hotel 3* in Moscova.

Ziua 6

VINERI, 10.07.2020: Best of Kremlin...
Mic dejun. La ora 08.30 pornim cu metroul spre Piata Rosie. Tur pietonal la cele mai importante obiective din Piata Rosie: 73 de hectare, pavata cu caramida, inconjurata de zidurile Kremlinului; mormantul lui Lenin, Catedrala Sf. Vasile, poarta Invierii, supermarketul GUM, Muzeul de Istorie, parcul Alexandru cu o multime de monumente: turnul Kutafia din Kremlin, Grota Italiana, obeliscul Romanov, sculpturi, fantani si mozaicuri bazate pe basme populare. La ora 12.00 ne intalnim cu ghidul local pentru o vizita ghidata a Kremlinului. Zidurile si turnurile Kremlinului au supravietuit prin multe incendii, raiduri si razboaie. Treptat, un mic sat numit Moscova, situat in interiorul zidurilor Kremlinului, a devenit capitala Rusiei puternice, iar Kremlinul monumental a fost inclus in lista patrimoniului cultural UNESCO. Vizita cuprinde: Catedrala Bunei Vestiri - unde aveau loc botezurile si cununiile membrilor familiei imperiale; Catedrala Adormirii Maicii Domnului - unde aveau loc incoronarile imparatilor rusi; Clopotnita - Turnul lui Ivan cel Groaznic, Turnul Bell si alte obiective. Turul va va prezenta diverse pagini ale istoriei rusesti si va va ajuta sa intelegeti valorile culturale, istorice si arhitecturale ale monumentelor situate in Kremlin. Cina si cazare la acelasi hotel in Moscova.

Ziua 7

SAMBATA, 11.07.2020 Turul Moscovei in metro - Arbat - VGNKH Parc
Mic dejun. Ne deplasam cu metroul spre VDNKH parc. Vedem cele mai remarcabile obiective turistice precum: Versailles sovietic, arcul magnetic de la intarrea principala, fantanile Druzhba Narodov si Kamenniy Tsvetok. Nu numai atractii arhitecturale sunt situate in VDNKh, o mare parte din valoarea sa istorica apartine, de asemenea, explorarii spatiului sovietic. Aruncati o privire asupra simbolurilor reale ale Uniunii Sovietice - monumentul WORKER AND KOLKHOZ WOMAN, hotelul Kosmos, construit special pentru Jocurile Olimpice USSR in 1980 si multe alte locuri arhitecturale amuzante din Moscova. Strada Arbat este una dintre cele mai vechi strazi, ruta comerciala, loucul unde isi desfasurau activitatea un numar mare de mesteri, una dintre cele mai prestigioase zone de locuit din Moscova pentru artisti si intelectuali; in vremurile sovietice, tinerii obisnuiau sa isi tina intalnirile si protestele aici; un muzeu Puskin, o multime de magazine, cafenele si restaurante, cladiri impresionante; un intreg perete este dedicat pionerilor rockului rusesc. Urmeaza apoi cu insotitorul de grup turul statiilor de metrou din Moscova, in acre aflam despre domnia lui Stalin si modul in care viziunile lui s-au reflectat in arhitectura pe care a comandat-o. Vizitam cinci dintre cele mai fascinante statii din Moscova: Piata Revolutiei, Novoslobodskayam Komsomolskaya, Kurskaya si Mayakovskaya. Dupa amiaza timp liber pentru cumparaturi. Cina si cazare la acelasi hotel in Moscova.

Ziua 8

DUMINICA, 12.07.2020: Moscova - Debrecen
Mic dejun tarziu. La ora 11 se face check-out la hotel. Timp liber pentru vizite individuale sau cumparaturi. La ora 13:30 transfer de la hotel la aeroport pentru zborul WizzAir Moscova - Debrecen de la ora 17:05 - 18:35.

Ziua 1

DUMINICA, 05.07.2020: Budapesta - Sankt Petersburg
Intalnire cu ghidul in aeroportul din Budapesta la ora 04:00. (pentu doritori agentia va organiza tranfer cu microbusul din Cluj Napoca- Baia Mare- Satu Mare- aeroport Budapesta si retur).
Zbor Budapesta - Sankt Petersburg pe orarul 06:35 - 10:05, transfer cu autocarul in oras. Masa de pranz la un restaurant local dupa care tur panoramic cu trecerea in revista a urmatoarelor obiective: Nevsky Prospect, Casa Singer, Catedrala Kazan, Catedrala Mantuitorului pe Sangele Varsat, Amiralitatea, Palatul de iarna - Ernitajul si Piata Palatului, Fortareata Petru si Pavel, Insula Vasilievsky si alte minunate obiective ale acestui oras. Transfer si cazare hotel 3* in Sankt Petersburg.

Ziua 2

LUNI, 06.07.2020: Sankt Petersburg - Peterhof - Glorie si Triumf
Mic dejun. La ora 10:00 - intalnire cu ghidul local la receptia hotelului. Farmecul orasului sankt Petersburg este incotenstabil, insa in imprejurimile acestuia se pot descoperi atractii turistice de o frumusete rapitoare, adevarate pagini de istori ce evoca puterea si bogatia Imperiului Rus. O astfel de atractie este domeniul de la Peterhof, localizat la 25 de km de Sankt Petersburg. Imbarcare pe autocar si deplasare spre Peterhof. Intre 11.00-12.30 vizitam in tur ghidat Marele Palat Peterhof construit de Petru cel mare, resedinta favorita a tarilor apoi avem 3 ore la dispozitie pentru vizita individuala a parcului palatului. Ora 16.30 - sosire in Sankt Petersburg la hotel. Cazare si cina.

Ziua 3

MARTI, 07.07.2020: Sankt Petersburg - Tarskoe Selo
Mic dejun. Timp liber in Sankt Petesburg sau optional vizita cu autocarul in orasul Puskin la Tarskoe Selo. ( Tsarskoe Selo- ansamblu de palate si parcuri este un exemplu excelent de arhitectura baroca si clasica si a fost primul loc in capitala rusa unde au aparut interioare decorate in stilul modern Art Nouveau. Ansamblul cuprinde Palatul Catherina- marea resedinta de vara imperiala, palatul baroc al lui Rastrelli, care are unele dintre cele mai extravagante interioare din Europa, printre care celebra camera de chihlimbar. In parcul Ecaterina exista palate mari si pavilioane intime, poduri si monumente de marmura, precum si structuri exotice care imita arhitectura gotica, turca si chineza, care investesc colturi mici ale parcurilor cu o atmosfera romantica. Revenire in Sankt Petersburg. Cina si cazare la acelasi hotel in Sankt Petersburg.

Ziua 4

MIERCURI, 08.07.2020: Sankt Petersburg - Ermitaj
Mic dejun. Intalnire cu ghidul local la ora 10:00 la Palatul de iarna - Ermitaj pentru tur ghidat de aproximativ 3 ore al muzeului. Pentru pasionati se mai poate petrece timp imdividual in muzeu, in timp ce o parte din grup face o plimbare pietonala cu insotitorul de grup roman in zona Catedrala Mantuitorului pe Sangele Varsat (intrare aprox. 6 euro) si Nevsky Prospect. La ora 16.00 masa traditionala ruseasca la un local din centrul orasului. Optional croaziera pe Neva, care ofera o altfel de perspectiva a orasului. Reintoarcere cu metroul la hotel. Cazare la acelasi hotel.

Ziua 5

JOI, 09.07.2020: Sankt Petersburg- Moscova
Dupa micul dejun transfer la gara Moskova si imbarcare pe trenul de mare viteza Sapsan cu destinatia Moscova. Ajungem in Moscova in jurul orei 13:00. Masa de pranz. Tur panoramic cu autocarul al capitalei Rusiei, o calatorie de-a lungul veacurilor pentru a vedea principalele atractii ale metropoeli vaste: centrul capitalei, Piata Rosie cu Catedrala Sf. Vasile, legendarul Teatru Bolshoi, care reprezinta bogatul patrimoniu cultural al Rusiei si capitalei, catedrala noua Christos Salvator, strabatem renumitele strazi Tveskaya si Nikolskaya si privim Moscova de pe platforma din fata Universitatii Lomonosov. Stralucitoare, luxoasa, atat veche cat si moderna, Moscova va invita la o calatorie magnifica. Transfer si cazare la hotel 3* in Moscova.

Ziua 6

VINERI, 10.07.2020: Best of Kremlin...
Mic dejun. La ora 08.30 pornim cu metroul spre Piata Rosie. Tur pietonal la cele mai importante obiective din Piata Rosie: 73 de hectare, pavata cu caramida, inconjurata de zidurile Kremlinului; mormantul lui Lenin, Catedrala Sf. Vasile, poarta Invierii, supermarketul GUM, Muzeul de Istorie, parcul Alexandru cu o multime de monumente: turnul Kutafia din Kremlin, Grota Italiana, obeliscul Romanov, sculpturi, fantani si mozaicuri bazate pe basme populare. La ora 12.00 ne intalnim cu ghidul local pentru o vizita ghidata a Kremlinului. Zidurile si turnurile Kremlinului au supravietuit prin multe incendii, raiduri si razboaie. Treptat, un mic sat numit Moscova, situat in interiorul zidurilor Kremlinului, a devenit capitala Rusiei puternice, iar Kremlinul monumental a fost inclus in lista patrimoniului cultural UNESCO. Vizita cuprinde: Catedrala Bunei Vestiri - unde aveau loc botezurile si cununiile membrilor familiei imperiale; Catedrala Adormirii Maicii Domnului - unde aveau loc incoronarile imparatilor rusi; Clopotnita - Turnul lui Ivan cel Groaznic, Turnul Bell si alte obiective. Turul va va prezenta diverse pagini ale istoriei rusesti si va va ajuta sa intelegeti valorile culturale, istorice si arhitecturale ale monumentelor situate in Kremlin. Cina si cazare la acelasi hotel in Moscova.

Ziua 7

SAMBATA, 11.07.2020 Turul Moscovei in metro - Arbat - VGNKH Parc
Mic dejun. Ne deplasam cu metroul spre VDNKH parc. Vedem cele mai remarcabile obiective turistice precum: Versailles sovietic, arcul magnetic de la intarrea principala, fantanile Druzhba Narodov si Kamenniy Tsvetok. Nu numai atractii arhitecturale sunt situate in VDNKh, o mare parte din valoarea sa istorica apartine, de asemenea, explorarii spatiului sovietic. Aruncati o privire asupra simbolurilor reale ale Uniunii Sovietice - monumentul WORKER AND KOLKHOZ WOMAN, hotelul Kosmos, construit special pentru Jocurile Olimpice USSR in 1980 si multe alte locuri arhitecturale amuzante din Moscova. Strada Arbat este una dintre cele mai vechi strazi, ruta comerciala, loucul unde isi desfasurau activitatea un numar mare de mesteri, una dintre cele mai prestigioase zone de locuit din Moscova pentru artisti si intelectuali; in vremurile sovietice, tinerii obisnuiau sa isi tina intalnirile si protestele aici; un muzeu Puskin, o multime de magazine, cafenele si restaurante, cladiri impresionante; un intreg perete este dedicat pionerilor rockului rusesc. Urmeaza apoi cu insotitorul de grup turul statiilor de metrou din Moscova, in acre aflam despre domnia lui Stalin si modul in care viziunile lui s-au reflectat in arhitectura pe care a comandat-o. Vizitam cinci dintre cele mai fascinante statii din Moscova: Piata Revolutiei, Novoslobodskayam Komsomolskaya, Kurskaya si Mayakovskaya. Dupa amiaza timp liber pentru cumparaturi. Cina si cazare la acelasi hotel in Moscova.

Ziua 8

DUMINICA, 12.07.2020: Moscova - Debrecen
Mic dejun tarziu. La ora 11 se face check-out la hotel. Timp liber pentru vizite individuale sau cumparaturi. La ora 13:30 transfer de la hotel la aeroport pentru zborul WizzAir Moscova - Debrecen de la ora 17:05 - 18:35.