Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Descriere

Destinatie: Slovenia

Durata: 7 nopti

Vezi detalii in format PDF

CAUTAM PARTAJ DOAMNA

PELERINAJ ITALIA - ROMA IN POSTUL PASTELUI 

LJUBLIJANA - TREVISO - PADOVA - FLORENTA - ROMA - SIENA - ASSISI - VENETIA 

Perioada: 13 - 20.03.2020

- Circuit Autocar -

 

ZIUA 1. (VINERI, 13.03.2020): CLUJ NAPOCA - BAIA MARE - LJULIJANA - VENETIA

Plecare la ora 00:30 din Cluj Napoca - Baia Mare - Satu Mare spre Budapesta - Ljubliana - Trieste. Dupa-amiaza o vom petrece in Slovenia, o mica tara cu aproximativ 2 milioane de locuitori desprinsa din fosta Iugoslavie. Vom servi cafeaua intr-unul din barurile din centrul capitalei, Ljubliana, locul unde Iason si argonautii sai au omorat dragonul, care a devenit simbolul orasului. Vom trece peste raul Ljublianka pe Podul Triplu si pe Podul Dragonului, vom vedea Fantana celor 3 rauri ale Carniolei si vom admira castelul resedinta a ducilor de Carintia. Cazare la hotel de 3* in San Dona di Piave (zona Venetia).

 

ZIUA 2. (SAMBATA, 14.03.2020): VENETIA  - PADOVA - BOLOGNA - FLORENTA

Dupa micul dejun vom pleca spre Padova, iar pentru bucuria pe care o simtim in noi vom merge sa multumim si sa ne rugam pentru sanatate si pentru multe altele la mormantul Sfantului Anton din Bazilica care ii poarta numele. Vom vedea, de asemenea, frumosul parc inconjurat de statui Prato della Valle si Basilica di Santa Giustina unde este inmormantat Sf. Apostol si Evanghelist Luca. Dupa amiaza, la Bologna, vom face cunostiinta cu un oras cu o traditie antica, unul dintre cele mai frumoase din Italia, care gazduieste cea mai veche Universitate a Europei, fondata in 1088. Cazare si cina la hotel de 3* in Montecatini Terme (in apropiere de Florenta), una dintre cele mai frumoase statiuni termale ale Italiei.

 

ZIUA 3. (DUMINICA, 15.03.2020): FLORENTA - ROMA

Dupa micul dejun ajungem la Florenta. Pentru a vedea de unde a inceput Renasterea incepem plimbarea noastra din Piazza del Duomo. Admiram catedrala cu cea mai mare cupola din lume, palatul din care familia Medici a condus destinele Toscanei si capela cu sculpturile lui Michelangelo in care se odihnesc reprezentantii cei mai importanti ai familiei Medici. Trecem prin fata Palatului Vechi spre Ponte Vecchio peste raul Arno, atat de frumos incat nici nemtii nu s-au indurat sa-l distruga. Cazare si cina la hotel de 3* in zona Roma.

 

ZIUA 4. (LUNI, 16.03.2020): ROMA

Dupa micul dejun intram cu trenul in Roma si incepem pelerinajul nostru la Vatican. Vizitam Bazilica Sf. Petru cu statuia sfantului si admiram Pieta lui Michelangelo, coboram in subsolurile basilicii la mormintele papilor, apoi pe malul Tibrului ne indreptam pe langa Castelul San Angelo (fosta resedinta papala) spre Carcera Mamertina, in care se spune ca au fost intemnitati Petru si Pavel. Mai vedem Coloseumul, Columna lui Traian si Biserica Sf. Petru in Lanturi, in care se afla opera neterminata a lui Michelangelo - Moise, si sub altar sunt tinute lanturile in care a fost inlantuit Sf. Petru. Cazare si cina in acelasi hotel din zona Roma.

 

ZIUA 5. (MARTI, 17.03. 2020): ROMA

Dupa micul dejun intram din nou in Roma, unde vizitam celelalte 3 bazilici papale: San Giovanni in Laterano - episcopia Romei, in care sunt scarile pe care Isus le-a suit la palatal lui Irod in Ierusalim, Santa Maria Magiore, construita dupa ce papei Silvestru i-a aparut Fecioara Maria in vis si Sf. Pavel in afara zidurilor. Cazare si cina la acelasi hotel din zona Roma.

 

ZIUA 6.  (MIERCURI, 18.03.2020). ROMA - SIENA - ASSISI - PADOVA

Dupa micul dejun devreme. Ne incepem calatoria spre Siena, unul dintre cele mai captivante orase ale Italiei, cu o concentrare de medieval cu arhitectura gotica si farmecul unui oras mic. Palatele sale de caramida impodobite cu marmura, turnuri din piatra si biserici decorate fascinant. La Assisi vedem bazilica papala etajata a Sf. Francisc si bisericuta Porziuncola din Santa Maria degli Angeli, care a avut un rol important in viata sfantului si in care si-a petrecut si ultimele zile din viata pamanteasca. Cazare si cina la hotel de  3* in zona Padova.

 

ZIUA 7. (JOI, 19.03.2020): VENETIA

Dupa micul dejun, ne deplasam cu trenul in gara Santa Lucia din Venetia. Ni se deschide frumosul oras pe ape cu Canal Grande in fata noastra, cel mai mare si mai cunoscut canal al Venetiei. Ne urcam pe vaporasul care ne asteapta si vizitam insulele Burano si Murano si Torcelo (optional). Insula Burano este specifica datorita coloritul deosebit al cladirilor si lucrarilor de artizanat, multe dintre ele gasindu-se in Muzeul de broderie. Insula Murano este vestita pentru  obiectele si arta producerii sticlei. Veti gasi aici multe ateliere si magazine cu obiecte miniaturale din sticla si  bijuterii multicolore. Pe insula Murano se produc obiecte traditionale de sticla (oglinzi, candelabre, lampi, pahare si cristaluri, manere de robineti, etc.), insa accentul este pus in ultima vreme pe obiecte de arta din sticla de Murano si pe suveniruri din sticla de Murano. Insula Torcello este cea mai indepartata insula din laguna, prima locuita si acum, paradoxal aproape parasite dar atat de spectaculoasa si relaxanta. Dupa masa revenim in Venetia, in Piata San Marco – inima Venetiei despre care marele Napoleon Bonaparte spunea ca este cel mai frumos salon din lume Aici ne vom bucura impreuna de culorile carnavalului venetian, admiram costume si masti venetiane ce se imbina intr-un spectacol mirific. Vizite la Palatul Dogilor, Basilica San Marco, Puntea Suspinelor, Turnul cu orologiu. Dupa masa spre seara ne indreptam agale prin stradutele inguste serpuite de canale pline de gondole, spre gara pentru a lua trenul si a iesi din Venetia!

Ne indreptam spre Slovenia. Cazare hotel de 3* in zona Maribor

 

ZIUA 8. (VINERI, 20.03.2020): MARIBOR - BAIA MARE

Mic dejun urmat de o scurta plimbare pietonala prin Maribor, al doilea oras al Sloveniei, care ascunde o crama cu cea mai veche vita de vie din lume.

Plecam apoi spre casa cu pauza de masa pe traseu!

Data de plecare

Tarif standard in camera dubla (avans 30%)

Supliment camera single:

13.03.2020

490 euro

150 euro

Tarif Client Fidel

470 euro

150 euro

* Client fidel: a achizitionat cel putin un produs Expert Travel (circuit sau sejur)

** Reducere copil <12 ani cazat in camera cu 2 adulti: 100 euro

TARIFUL INCLUDE

 • transport cu autocar modern;
 • 7 nopti cazare cu mic dejun, la hotel  3*
 • 5 cine
 • vizite ghidate – insotitor grup din Romania

TARIFUL NU INCLUDE:

 • taxele de oras - se achita la hotel 3 euro/ pers./noapte
 • asigurarea medicala si / sau storno
 • intrarea cu trenul si croaziera pe insule in Venetia - aproximativ 25 euro;
 • biletele de transport public in Florenta , Roma - aproximativ 15 euro;
 • biletele de intrare pentru vizitarea obiectivelor turistice (muzee, asezaminte de cult etc.) si nici eventualii ghizi pentru acestea, alte vizite decat cele prevazute in program: Bilet Vatican (online  cu ghid local 35 euro)
 • ghid local Roma Antica + Roma Baroca10 euro/ persoana
 • Intrare Colosseum – 12 euro/pers.
 • Bilet pentru mijlocul de trasnport in comun in Florenta – 3 euro/pers
 • Basilica Santa Croce Florenta – 8 euro/pers.
 • Capela Di Medici Florenta – 8 euro/pers.

Oras imbarcare

Ora imbarcarii

Locul imbarcarii

Supliment transport

Baia Mare

03:30

Parcare OJT

 0 euro

Satu Mare

05:00

Catedrala – centru

            0  euro

Tg Mures

00.30

Parcare Poli 2

  20 euro

Ludus

01:00

Centru

  20 euro

Turda

01:00

Sens Vest

  20 euro

Cluj Napoca

00:30

Parcare Piata Unirii

  0 euro

 

IMBRACARI SI TRANSFERURI CONTRACOST PENTRU  MINIM 4 PERSOANE:

Oras imbarcare

Ora imbarcarii

Locul imbarcarii

Supliment transport

Oradea

04:00

Parcare Vulturul

  20 euro

Alba Iulia

01:00

Parcare Electrica

 20 euro

Sibiu

         23:00

Petrom Obor

  20 euro

Deva

23:00

Gara

  20 euro

Hunedoara

22:30

Centru

  20 euro

 

ACTE NECESARE:

ü  pasaport sau C.I. -valabil 6 luni de la data plecarii sau carte de identitate valabila;

ü  copiii sub 18 ani care calatoresc singuri sau doar cu unul dintre parinti vor trebui sa prezinte la vama acordul parental al ambilor parinti sau al celui care nu insoteste minorul (dupa caz), obtinut la notariat.

CONDITII DE RETRAGERE:

ü  20% din pretul pachetului, daca renuntarea se face in intervalul  de 29-20 zile calendaristice inainte de data plecarii;

ü  50% din pretul pachetului, daca renuntarea se face in intervalul  de 19-10 zile calendaristice inainte de data plecarii;

ü  80% din pretul pachetului, daca renuntarea se face in intervalul 9-4 zile inainte de data plecarii;

ü  100% din pretul pachetului, daca renuntarea se face intr-un interval mai mic sau egal cu 3 zile inaintea plecarii.

OBSERVATII:

ü  Daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeasi categorie.

ü  Asezarea in autocar se face in ordinea inscrierilor.

ü  Agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure, dar fac eforturi in acest sens: se anunta partajul la agentiile revanzatoare si la baza de date- clienti.

ü  Tariful pentru copil este valabil in cazul in care acesta sta in camera cu doi adulti. Pentru a beneficia de tariful de copil acesta trebuie sa nu fi implinit varsta de 12 ani.

ü  Programul poate fi modificat de conducatorul de grup in functie de anumite situatii speciale.

ü  Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.

ü  Clasificarea pe stele a hotelurilor este cea atribuita de oficialitatile locale. Ca atare, facilitatile comune si cele ale camerelor sunt conforme cu standardele locale.

ü  Distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.

ü  Turistul are obligatia de a respecta regulile hoteliere internationale sau regulile hoteliere specifice din tarile vizitate (sa nu deranjeze alti clienti din hotel, sa pastreze linistea, sa nu consume alimente in camera, sa nu distruga/deterioreze/pateze obiecte din camere, etc). Necunoasterea acestora, nu exonereaza turistul de la raspundere.

ü   Turistul este direct raspunzator pentru deteriorarea camerelor hoteliere sau a autocarului/mijlocului de transport, agentia neasumandu-si raspunderea fata de turistul respectiv, care va urma sa despagubeasca institutia respectiva pentru daunele cauzate.

ü  Turistul are obligatia de a respecta legile tarilor tranzitate/vizitate, indiferent daca acestea difera fata de legile din Romania. Nerespectarea acestora atrage dupa sine, raspunderea turistului respectiv in fata autoritatilor locale, agentia neasumandu-si raspunderea fata de turistul respectiv (nu se ramburseaza sume aferente serviciilor neprestate din acest motiv).

ü  Turoperatorul, in pachetul de servicii de circuite culturale presteaza servicii de ghid turism din partea agentiei, dar legislatia internationala nu permite ghidajul in muzee si la obiective turistice de catre ghidul roman; ghidul roman va face prezentarea in autocar si va asigura traducerea explicatiilor date de ghidul local in situatia in care grupul de turisti hotaraste angajarea acestuia. Angajarea unui ghid local poate fi absolut necesara in functie de tarile vizitate.

ü  Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.

Destinatie: Slovenia

Durata: 7 nopti

Vezi detalii in format PDF

CAUTAM PARTAJ DOAMNA

PELERINAJ ITALIA - ROMA IN POSTUL PASTELUI 

LJUBLIJANA - TREVISO - PADOVA - FLORENTA - ROMA - SIENA - ASSISI - VENETIA 

Perioada: 13 - 20.03.2020

- Circuit Autocar -

 

ZIUA 1. (VINERI, 13.03.2020): CLUJ NAPOCA - BAIA MARE - LJULIJANA - VENETIA

Plecare la ora 00:30 din Cluj Napoca - Baia Mare - Satu Mare spre Budapesta - Ljubliana - Trieste. Dupa-amiaza o vom petrece in Slovenia, o mica tara cu aproximativ 2 milioane de locuitori desprinsa din fosta Iugoslavie. Vom servi cafeaua intr-unul din barurile din centrul capitalei, Ljubliana, locul unde Iason si argonautii sai au omorat dragonul, care a devenit simbolul orasului. Vom trece peste raul Ljublianka pe Podul Triplu si pe Podul Dragonului, vom vedea Fantana celor 3 rauri ale Carniolei si vom admira castelul resedinta a ducilor de Carintia. Cazare la hotel de 3* in San Dona di Piave (zona Venetia).

 

ZIUA 2. (SAMBATA, 14.03.2020): VENETIA  - PADOVA - BOLOGNA - FLORENTA

Dupa micul dejun vom pleca spre Padova, iar pentru bucuria pe care o simtim in noi vom merge sa multumim si sa ne rugam pentru sanatate si pentru multe altele la mormantul Sfantului Anton din Bazilica care ii poarta numele. Vom vedea, de asemenea, frumosul parc inconjurat de statui Prato della Valle si Basilica di Santa Giustina unde este inmormantat Sf. Apostol si Evanghelist Luca. Dupa amiaza, la Bologna, vom face cunostiinta cu un oras cu o traditie antica, unul dintre cele mai frumoase din Italia, care gazduieste cea mai veche Universitate a Europei, fondata in 1088. Cazare si cina la hotel de 3* in Montecatini Terme (in apropiere de Florenta), una dintre cele mai frumoase statiuni termale ale Italiei.

 

ZIUA 3. (DUMINICA, 15.03.2020): FLORENTA - ROMA

Dupa micul dejun ajungem la Florenta. Pentru a vedea de unde a inceput Renasterea incepem plimbarea noastra din Piazza del Duomo. Admiram catedrala cu cea mai mare cupola din lume, palatul din care familia Medici a condus destinele Toscanei si capela cu sculpturile lui Michelangelo in care se odihnesc reprezentantii cei mai importanti ai familiei Medici. Trecem prin fata Palatului Vechi spre Ponte Vecchio peste raul Arno, atat de frumos incat nici nemtii nu s-au indurat sa-l distruga. Cazare si cina la hotel de 3* in zona Roma.

 

ZIUA 4. (LUNI, 16.03.2020): ROMA

Dupa micul dejun intram cu trenul in Roma si incepem pelerinajul nostru la Vatican. Vizitam Bazilica Sf. Petru cu statuia sfantului si admiram Pieta lui Michelangelo, coboram in subsolurile basilicii la mormintele papilor, apoi pe malul Tibrului ne indreptam pe langa Castelul San Angelo (fosta resedinta papala) spre Carcera Mamertina, in care se spune ca au fost intemnitati Petru si Pavel. Mai vedem Coloseumul, Columna lui Traian si Biserica Sf. Petru in Lanturi, in care se afla opera neterminata a lui Michelangelo - Moise, si sub altar sunt tinute lanturile in care a fost inlantuit Sf. Petru. Cazare si cina in acelasi hotel din zona Roma.

 

ZIUA 5. (MARTI, 17.03. 2020): ROMA

Dupa micul dejun intram din nou in Roma, unde vizitam celelalte 3 bazilici papale: San Giovanni in Laterano - episcopia Romei, in care sunt scarile pe care Isus le-a suit la palatal lui Irod in Ierusalim, Santa Maria Magiore, construita dupa ce papei Silvestru i-a aparut Fecioara Maria in vis si Sf. Pavel in afara zidurilor. Cazare si cina la acelasi hotel din zona Roma.

 

ZIUA 6.  (MIERCURI, 18.03.2020). ROMA - SIENA - ASSISI - PADOVA

Dupa micul dejun devreme. Ne incepem calatoria spre Siena, unul dintre cele mai captivante orase ale Italiei, cu o concentrare de medieval cu arhitectura gotica si farmecul unui oras mic. Palatele sale de caramida impodobite cu marmura, turnuri din piatra si biserici decorate fascinant. La Assisi vedem bazilica papala etajata a Sf. Francisc si bisericuta Porziuncola din Santa Maria degli Angeli, care a avut un rol important in viata sfantului si in care si-a petrecut si ultimele zile din viata pamanteasca. Cazare si cina la hotel de  3* in zona Padova.

 

ZIUA 7. (JOI, 19.03.2020): VENETIA

Dupa micul dejun, ne deplasam cu trenul in gara Santa Lucia din Venetia. Ni se deschide frumosul oras pe ape cu Canal Grande in fata noastra, cel mai mare si mai cunoscut canal al Venetiei. Ne urcam pe vaporasul care ne asteapta si vizitam insulele Burano si Murano si Torcelo (optional). Insula Burano este specifica datorita coloritul deosebit al cladirilor si lucrarilor de artizanat, multe dintre ele gasindu-se in Muzeul de broderie. Insula Murano este vestita pentru  obiectele si arta producerii sticlei. Veti gasi aici multe ateliere si magazine cu obiecte miniaturale din sticla si  bijuterii multicolore. Pe insula Murano se produc obiecte traditionale de sticla (oglinzi, candelabre, lampi, pahare si cristaluri, manere de robineti, etc.), insa accentul este pus in ultima vreme pe obiecte de arta din sticla de Murano si pe suveniruri din sticla de Murano. Insula Torcello este cea mai indepartata insula din laguna, prima locuita si acum, paradoxal aproape parasite dar atat de spectaculoasa si relaxanta. Dupa masa revenim in Venetia, in Piata San Marco – inima Venetiei despre care marele Napoleon Bonaparte spunea ca este cel mai frumos salon din lume Aici ne vom bucura impreuna de culorile carnavalului venetian, admiram costume si masti venetiane ce se imbina intr-un spectacol mirific. Vizite la Palatul Dogilor, Basilica San Marco, Puntea Suspinelor, Turnul cu orologiu. Dupa masa spre seara ne indreptam agale prin stradutele inguste serpuite de canale pline de gondole, spre gara pentru a lua trenul si a iesi din Venetia!

Ne indreptam spre Slovenia. Cazare hotel de 3* in zona Maribor

 

ZIUA 8. (VINERI, 20.03.2020): MARIBOR - BAIA MARE

Mic dejun urmat de o scurta plimbare pietonala prin Maribor, al doilea oras al Sloveniei, care ascunde o crama cu cea mai veche vita de vie din lume.

Plecam apoi spre casa cu pauza de masa pe traseu!

Data de plecare

Tarif standard in camera dubla (avans 30%)

Supliment camera single:

13.03.2020

490 euro

150 euro

Tarif Client Fidel

470 euro

150 euro

* Client fidel: a achizitionat cel putin un produs Expert Travel (circuit sau sejur)

** Reducere copil <12 ani cazat in camera cu 2 adulti: 100 euro

TARIFUL INCLUDE

 • transport cu autocar modern;
 • 7 nopti cazare cu mic dejun, la hotel  3*
 • 5 cine
 • vizite ghidate – insotitor grup din Romania

TARIFUL NU INCLUDE:

 • taxele de oras - se achita la hotel 3 euro/ pers./noapte
 • asigurarea medicala si / sau storno
 • intrarea cu trenul si croaziera pe insule in Venetia - aproximativ 25 euro;
 • biletele de transport public in Florenta , Roma - aproximativ 15 euro;
 • biletele de intrare pentru vizitarea obiectivelor turistice (muzee, asezaminte de cult etc.) si nici eventualii ghizi pentru acestea, alte vizite decat cele prevazute in program: Bilet Vatican (online  cu ghid local 35 euro)
 • ghid local Roma Antica + Roma Baroca10 euro/ persoana
 • Intrare Colosseum – 12 euro/pers.
 • Bilet pentru mijlocul de trasnport in comun in Florenta – 3 euro/pers
 • Basilica Santa Croce Florenta – 8 euro/pers.
 • Capela Di Medici Florenta – 8 euro/pers.

Oras imbarcare

Ora imbarcarii

Locul imbarcarii

Supliment transport

Baia Mare

03:30

Parcare OJT

 0 euro

Satu Mare

05:00

Catedrala – centru

            0  euro

Tg Mures

00.30

Parcare Poli 2

  20 euro

Ludus

01:00

Centru

  20 euro

Turda

01:00

Sens Vest

  20 euro

Cluj Napoca

00:30

Parcare Piata Unirii

  0 euro

 

IMBRACARI SI TRANSFERURI CONTRACOST PENTRU  MINIM 4 PERSOANE:

Oras imbarcare

Ora imbarcarii

Locul imbarcarii

Supliment transport

Oradea

04:00

Parcare Vulturul

  20 euro

Alba Iulia

01:00

Parcare Electrica

 20 euro

Sibiu

         23:00

Petrom Obor

  20 euro

Deva

23:00

Gara

  20 euro

Hunedoara

22:30

Centru

  20 euro

 

ACTE NECESARE:

ü  pasaport sau C.I. -valabil 6 luni de la data plecarii sau carte de identitate valabila;

ü  copiii sub 18 ani care calatoresc singuri sau doar cu unul dintre parinti vor trebui sa prezinte la vama acordul parental al ambilor parinti sau al celui care nu insoteste minorul (dupa caz), obtinut la notariat.

CONDITII DE RETRAGERE:

ü  20% din pretul pachetului, daca renuntarea se face in intervalul  de 29-20 zile calendaristice inainte de data plecarii;

ü  50% din pretul pachetului, daca renuntarea se face in intervalul  de 19-10 zile calendaristice inainte de data plecarii;

ü  80% din pretul pachetului, daca renuntarea se face in intervalul 9-4 zile inainte de data plecarii;

ü  100% din pretul pachetului, daca renuntarea se face intr-un interval mai mic sau egal cu 3 zile inaintea plecarii.

OBSERVATII:

ü  Daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeasi categorie.

ü  Asezarea in autocar se face in ordinea inscrierilor.

ü  Agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure, dar fac eforturi in acest sens: se anunta partajul la agentiile revanzatoare si la baza de date- clienti.

ü  Tariful pentru copil este valabil in cazul in care acesta sta in camera cu doi adulti. Pentru a beneficia de tariful de copil acesta trebuie sa nu fi implinit varsta de 12 ani.

ü  Programul poate fi modificat de conducatorul de grup in functie de anumite situatii speciale.

ü  Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.

ü  Clasificarea pe stele a hotelurilor este cea atribuita de oficialitatile locale. Ca atare, facilitatile comune si cele ale camerelor sunt conforme cu standardele locale.

ü  Distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.

ü  Turistul are obligatia de a respecta regulile hoteliere internationale sau regulile hoteliere specifice din tarile vizitate (sa nu deranjeze alti clienti din hotel, sa pastreze linistea, sa nu consume alimente in camera, sa nu distruga/deterioreze/pateze obiecte din camere, etc). Necunoasterea acestora, nu exonereaza turistul de la raspundere.

ü   Turistul este direct raspunzator pentru deteriorarea camerelor hoteliere sau a autocarului/mijlocului de transport, agentia neasumandu-si raspunderea fata de turistul respectiv, care va urma sa despagubeasca institutia respectiva pentru daunele cauzate.

ü  Turistul are obligatia de a respecta legile tarilor tranzitate/vizitate, indiferent daca acestea difera fata de legile din Romania. Nerespectarea acestora atrage dupa sine, raspunderea turistului respectiv in fata autoritatilor locale, agentia neasumandu-si raspunderea fata de turistul respectiv (nu se ramburseaza sume aferente serviciilor neprestate din acest motiv).

ü  Turoperatorul, in pachetul de servicii de circuite culturale presteaza servicii de ghid turism din partea agentiei, dar legislatia internationala nu permite ghidajul in muzee si la obiective turistice de catre ghidul roman; ghidul roman va face prezentarea in autocar si va asigura traducerea explicatiilor date de ghidul local in situatia in care grupul de turisti hotaraste angajarea acestuia. Angajarea unui ghid local poate fi absolut necesara in functie de tarile vizitate.

ü  Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.

Itinerariu

Ziua 1

PELERINAJ ITALIA - ROMA IN POSTUL PASTELUI 

LJUBLIJANA - TREVISO - PADOVA - FLORENTA - ROMA - SIENA - ASSISI - VENETIA 

Perioada: 13 - 20.03.2020

- Circuit Autocar -

 

ZIUA 1. (VINERI, 13.03.2020): CLUJ NAPOCA - BAIA MARE - LJULIJANA - VENETIA

Plecare la ora 00:30 din Cluj Napoca - Baia Mare - Satu Mare spre Budapesta - Ljubliana - Trieste. Dupa-amiaza o vom petrece in Slovenia, o mica tara cu aproximativ 2 milioane de locuitori desprinsa din fosta Iugoslavie. Vom servi cafeaua intr-unul din barurile din centrul capitalei, Ljubliana, locul unde Iason si argonautii sai au omorat dragonul, care a devenit simbolul orasului. Vom trece peste raul Ljublianka pe Podul Triplu si pe Podul Dragonului, vom vedea Fantana celor 3 rauri ale Carniolei si vom admira castelul resedinta a ducilor de Carintia. Cazare la hotel de 3* in San Dona di Piave (zona Venetia).

 

ZIUA 2. (SAMBATA, 14.03.2020): VENETIA  - PADOVA - BOLOGNA - FLORENTA

Dupa micul dejun vom pleca spre Padova, iar pentru bucuria pe care o simtim in noi vom merge sa multumim si sa ne rugam pentru sanatate si pentru multe altele la mormantul Sfantului Anton din Bazilica care ii poarta numele. Vom vedea, de asemenea, frumosul parc inconjurat de statui Prato della Valle si Basilica di Santa Giustina unde este inmormantat Sf. Apostol si Evanghelist Luca. Dupa amiaza, la Bologna, vom face cunostiinta cu un oras cu o traditie antica, unul dintre cele mai frumoase din Italia, care gazduieste cea mai veche Universitate a Europei, fondata in 1088. Cazare si cina la hotel de 3* in Montecatini Terme (in apropiere de Florenta), una dintre cele mai frumoase statiuni termale ale Italiei.

 

ZIUA 3. (DUMINICA, 15.03.2020): FLORENTA - ROMA

Dupa micul dejun ajungem la Florenta. Pentru a vedea de unde a inceput Renasterea incepem plimbarea noastra din Piazza del Duomo. Admiram catedrala cu cea mai mare cupola din lume, palatul din care familia Medici a condus destinele Toscanei si capela cu sculpturile lui Michelangelo in care se odihnesc reprezentantii cei mai importanti ai familiei Medici. Trecem prin fata Palatului Vechi spre Ponte Vecchio peste raul Arno, atat de frumos incat nici nemtii nu s-au indurat sa-l distruga. Cazare si cina la hotel de 3* in zona Roma.

 

ZIUA 4. (LUNI, 16.03.2020): ROMA

Dupa micul dejun intram cu trenul in Roma si incepem pelerinajul nostru la Vatican. Vizitam Bazilica Sf. Petru cu statuia sfantului si admiram Pieta lui Michelangelo, coboram in subsolurile basilicii la mormintele papilor, apoi pe malul Tibrului ne indreptam pe langa Castelul San Angelo (fosta resedinta papala) spre Carcera Mamertina, in care se spune ca au fost intemnitati Petru si Pavel. Mai vedem Coloseumul, Columna lui Traian si Biserica Sf. Petru in Lanturi, in care se afla opera neterminata a lui Michelangelo - Moise, si sub altar sunt tinute lanturile in care a fost inlantuit Sf. Petru. Cazare si cina in acelasi hotel din zona Roma.

 

ZIUA 5. (MARTI, 17.03. 2020): ROMA

Dupa micul dejun intram din nou in Roma, unde vizitam celelalte 3 bazilici papale: San Giovanni in Laterano - episcopia Romei, in care sunt scarile pe care Isus le-a suit la palatal lui Irod in Ierusalim, Santa Maria Magiore, construita dupa ce papei Silvestru i-a aparut Fecioara Maria in vis si Sf. Pavel in afara zidurilor. Cazare si cina la acelasi hotel din zona Roma.

 

ZIUA 6.  (MIERCURI, 18.03.2020). ROMA - SIENA - ASSISI - PADOVA

Dupa micul dejun devreme. Ne incepem calatoria spre Siena, unul dintre cele mai captivante orase ale Italiei, cu o concentrare de medieval cu arhitectura gotica si farmecul unui oras mic. Palatele sale de caramida impodobite cu marmura, turnuri din piatra si biserici decorate fascinant. La Assisi vedem bazilica papala etajata a Sf. Francisc si bisericuta Porziuncola din Santa Maria degli Angeli, care a avut un rol important in viata sfantului si in care si-a petrecut si ultimele zile din viata pamanteasca. Cazare si cina la hotel de  3* in zona Padova.

 

ZIUA 7. (JOI, 19.03.2020): VENETIA

Dupa micul dejun, ne deplasam cu trenul in gara Santa Lucia din Venetia. Ni se deschide frumosul oras pe ape cu Canal Grande in fata noastra, cel mai mare si mai cunoscut canal al Venetiei. Ne urcam pe vaporasul care ne asteapta si vizitam insulele Burano si Murano si Torcelo (optional). Insula Burano este specifica datorita coloritul deosebit al cladirilor si lucrarilor de artizanat, multe dintre ele gasindu-se in Muzeul de broderie. Insula Murano este vestita pentru  obiectele si arta producerii sticlei. Veti gasi aici multe ateliere si magazine cu obiecte miniaturale din sticla si  bijuterii multicolore. Pe insula Murano se produc obiecte traditionale de sticla (oglinzi, candelabre, lampi, pahare si cristaluri, manere de robineti, etc.), insa accentul este pus in ultima vreme pe obiecte de arta din sticla de Murano si pe suveniruri din sticla de Murano. Insula Torcello este cea mai indepartata insula din laguna, prima locuita si acum, paradoxal aproape parasite dar atat de spectaculoasa si relaxanta. Dupa masa revenim in Venetia, in Piata San Marco – inima Venetiei despre care marele Napoleon Bonaparte spunea ca este cel mai frumos salon din lume Aici ne vom bucura impreuna de culorile carnavalului venetian, admiram costume si masti venetiane ce se imbina intr-un spectacol mirific. Vizite la Palatul Dogilor, Basilica San Marco, Puntea Suspinelor, Turnul cu orologiu. Dupa masa spre seara ne indreptam agale prin stradutele inguste serpuite de canale pline de gondole, spre gara pentru a lua trenul si a iesi din Venetia!

Ne indreptam spre Slovenia. Cazare hotel de 3* in zona Maribor

 

ZIUA 8. (VINERI, 20.03.2020): MARIBOR - BAIA MARE

Mic dejun urmat de o scurta plimbare pietonala prin Maribor, al doilea oras al Sloveniei, care ascunde o crama cu cea mai veche vita de vie din lume.

Plecam apoi spre casa cu pauza de masa pe traseu!

Data de plecare

Tarif standard in camera dubla (avans 30%)

Supliment camera single:

13.03.2020

490 euro

150 euro

Tarif Client Fidel

470 euro

150 euro

* Client fidel: a achizitionat cel putin un produs Expert Travel (circuit sau sejur)

** Reducere copil <12 ani cazat in camera cu 2 adulti: 100 euro

TARIFUL INCLUDE

 • transport cu autocar modern;
 • 7 nopti cazare cu mic dejun, la hotel  3*
 • 5 cine
 • vizite ghidate – insotitor grup din Romania

TARIFUL NU INCLUDE:

 • taxele de oras - se achita la hotel 3 euro/ pers./noapte
 • asigurarea medicala si / sau storno
 • intrarea cu trenul si croaziera pe insule in Venetia - aproximativ 25 euro;
 • biletele de transport public in Florenta , Roma - aproximativ 15 euro;
 • biletele de intrare pentru vizitarea obiectivelor turistice (muzee, asezaminte de cult etc.) si nici eventualii ghizi pentru acestea, alte vizite decat cele prevazute in program: Bilet Vatican (online  cu ghid local 35 euro)
 • ghid local Roma Antica + Roma Baroca10 euro/ persoana
 • Intrare Colosseum – 12 euro/pers.
 • Bilet pentru mijlocul de trasnport in comun in Florenta – 3 euro/pers
 • Basilica Santa Croce Florenta – 8 euro/pers.
 • Capela Di Medici Florenta – 8 euro/pers.

Oras imbarcare

Ora imbarcarii

Locul imbarcarii

Supliment transport

Baia Mare

03:30

Parcare OJT

 0 euro

Satu Mare

05:00

Catedrala – centru

            0  euro

Tg Mures

00.30

Parcare Poli 2

  20 euro

Ludus

01:00

Centru

  20 euro

Turda

01:00

Sens Vest

  20 euro

Cluj Napoca

00:30

Parcare Piata Unirii

  0 euro

 

IMBRACARI SI TRANSFERURI CONTRACOST PENTRU  MINIM 4 PERSOANE:

Oras imbarcare

Ora imbarcarii

Locul imbarcarii

Supliment transport

Oradea

04:00

Parcare Vulturul

  20 euro

Alba Iulia

01:00

Parcare Electrica

 20 euro

Sibiu

         23:00

Petrom Obor

  20 euro

Deva

23:00

Gara

  20 euro

Hunedoara

22:30

Centru

  20 euro

 

ACTE NECESARE:

ü  pasaport sau C.I. -valabil 6 luni de la data plecarii sau carte de identitate valabila;

ü  copiii sub 18 ani care calatoresc singuri sau doar cu unul dintre parinti vor trebui sa prezinte la vama acordul parental al ambilor parinti sau al celui care nu insoteste minorul (dupa caz), obtinut la notariat.

CONDITII DE RETRAGERE:

ü  20% din pretul pachetului, daca renuntarea se face in intervalul  de 29-20 zile calendaristice inainte de data plecarii;

ü  50% din pretul pachetului, daca renuntarea se face in intervalul  de 19-10 zile calendaristice inainte de data plecarii;

ü  80% din pretul pachetului, daca renuntarea se face in intervalul 9-4 zile inainte de data plecarii;

ü  100% din pretul pachetului, daca renuntarea se face intr-un interval mai mic sau egal cu 3 zile inaintea plecarii.

OBSERVATII:

ü  Daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeasi categorie.

ü  Asezarea in autocar se face in ordinea inscrierilor.

ü  Agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure, dar fac eforturi in acest sens: se anunta partajul la agentiile revanzatoare si la baza de date- clienti.

ü  Tariful pentru copil este valabil in cazul in care acesta sta in camera cu doi adulti. Pentru a beneficia de tariful de copil acesta trebuie sa nu fi implinit varsta de 12 ani.

ü  Programul poate fi modificat de conducatorul de grup in functie de anumite situatii speciale.

ü  Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.

ü  Clasificarea pe stele a hotelurilor este cea atribuita de oficialitatile locale. Ca atare, facilitatile comune si cele ale camerelor sunt conforme cu standardele locale.

ü  Distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.

ü  Turistul are obligatia de a respecta regulile hoteliere internationale sau regulile hoteliere specifice din tarile vizitate (sa nu deranjeze alti clienti din hotel, sa pastreze linistea, sa nu consume alimente in camera, sa nu distruga/deterioreze/pateze obiecte din camere, etc). Necunoasterea acestora, nu exonereaza turistul de la raspundere.

ü   Turistul este direct raspunzator pentru deteriorarea camerelor hoteliere sau a autocarului/mijlocului de transport, agentia neasumandu-si raspunderea fata de turistul respectiv, care va urma sa despagubeasca institutia respectiva pentru daunele cauzate.

ü  Turistul are obligatia de a respecta legile tarilor tranzitate/vizitate, indiferent daca acestea difera fata de legile din Romania. Nerespectarea acestora atrage dupa sine, raspunderea turistului respectiv in fata autoritatilor locale, agentia neasumandu-si raspunderea fata de turistul respectiv (nu se ramburseaza sume aferente serviciilor neprestate din acest motiv).

ü  Turoperatorul, in pachetul de servicii de circuite culturale presteaza servicii de ghid turism din partea agentiei, dar legislatia internationala nu permite ghidajul in muzee si la obiective turistice de catre ghidul roman; ghidul roman va face prezentarea in autocar si va asigura traducerea explicatiilor date de ghidul local in situatia in care grupul de turisti hotaraste angajarea acestuia. Angajarea unui ghid local poate fi absolut necesara in functie de tarile vizitate.

ü  Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.

Ziua 1

PELERINAJ ITALIA - ROMA IN POSTUL PASTELUI 

LJUBLIJANA - TREVISO - PADOVA - FLORENTA - ROMA - SIENA - ASSISI - VENETIA 

Perioada: 13 - 20.03.2020

- Circuit Autocar -

 

ZIUA 1. (VINERI, 13.03.2020): CLUJ NAPOCA - BAIA MARE - LJULIJANA - VENETIA

Plecare la ora 00:30 din Cluj Napoca - Baia Mare - Satu Mare spre Budapesta - Ljubliana - Trieste. Dupa-amiaza o vom petrece in Slovenia, o mica tara cu aproximativ 2 milioane de locuitori desprinsa din fosta Iugoslavie. Vom servi cafeaua intr-unul din barurile din centrul capitalei, Ljubliana, locul unde Iason si argonautii sai au omorat dragonul, care a devenit simbolul orasului. Vom trece peste raul Ljublianka pe Podul Triplu si pe Podul Dragonului, vom vedea Fantana celor 3 rauri ale Carniolei si vom admira castelul resedinta a ducilor de Carintia. Cazare la hotel de 3* in San Dona di Piave (zona Venetia).

 

ZIUA 2. (SAMBATA, 14.03.2020): VENETIA  - PADOVA - BOLOGNA - FLORENTA

Dupa micul dejun vom pleca spre Padova, iar pentru bucuria pe care o simtim in noi vom merge sa multumim si sa ne rugam pentru sanatate si pentru multe altele la mormantul Sfantului Anton din Bazilica care ii poarta numele. Vom vedea, de asemenea, frumosul parc inconjurat de statui Prato della Valle si Basilica di Santa Giustina unde este inmormantat Sf. Apostol si Evanghelist Luca. Dupa amiaza, la Bologna, vom face cunostiinta cu un oras cu o traditie antica, unul dintre cele mai frumoase din Italia, care gazduieste cea mai veche Universitate a Europei, fondata in 1088. Cazare si cina la hotel de 3* in Montecatini Terme (in apropiere de Florenta), una dintre cele mai frumoase statiuni termale ale Italiei.

 

ZIUA 3. (DUMINICA, 15.03.2020): FLORENTA - ROMA

Dupa micul dejun ajungem la Florenta. Pentru a vedea de unde a inceput Renasterea incepem plimbarea noastra din Piazza del Duomo. Admiram catedrala cu cea mai mare cupola din lume, palatul din care familia Medici a condus destinele Toscanei si capela cu sculpturile lui Michelangelo in care se odihnesc reprezentantii cei mai importanti ai familiei Medici. Trecem prin fata Palatului Vechi spre Ponte Vecchio peste raul Arno, atat de frumos incat nici nemtii nu s-au indurat sa-l distruga. Cazare si cina la hotel de 3* in zona Roma.

 

ZIUA 4. (LUNI, 16.03.2020): ROMA

Dupa micul dejun intram cu trenul in Roma si incepem pelerinajul nostru la Vatican. Vizitam Bazilica Sf. Petru cu statuia sfantului si admiram Pieta lui Michelangelo, coboram in subsolurile basilicii la mormintele papilor, apoi pe malul Tibrului ne indreptam pe langa Castelul San Angelo (fosta resedinta papala) spre Carcera Mamertina, in care se spune ca au fost intemnitati Petru si Pavel. Mai vedem Coloseumul, Columna lui Traian si Biserica Sf. Petru in Lanturi, in care se afla opera neterminata a lui Michelangelo - Moise, si sub altar sunt tinute lanturile in care a fost inlantuit Sf. Petru. Cazare si cina in acelasi hotel din zona Roma.

 

ZIUA 5. (MARTI, 17.03. 2020): ROMA

Dupa micul dejun intram din nou in Roma, unde vizitam celelalte 3 bazilici papale: San Giovanni in Laterano - episcopia Romei, in care sunt scarile pe care Isus le-a suit la palatal lui Irod in Ierusalim, Santa Maria Magiore, construita dupa ce papei Silvestru i-a aparut Fecioara Maria in vis si Sf. Pavel in afara zidurilor. Cazare si cina la acelasi hotel din zona Roma.

 

ZIUA 6.  (MIERCURI, 18.03.2020). ROMA - SIENA - ASSISI - PADOVA

Dupa micul dejun devreme. Ne incepem calatoria spre Siena, unul dintre cele mai captivante orase ale Italiei, cu o concentrare de medieval cu arhitectura gotica si farmecul unui oras mic. Palatele sale de caramida impodobite cu marmura, turnuri din piatra si biserici decorate fascinant. La Assisi vedem bazilica papala etajata a Sf. Francisc si bisericuta Porziuncola din Santa Maria degli Angeli, care a avut un rol important in viata sfantului si in care si-a petrecut si ultimele zile din viata pamanteasca. Cazare si cina la hotel de  3* in zona Padova.

 

ZIUA 7. (JOI, 19.03.2020): VENETIA

Dupa micul dejun, ne deplasam cu trenul in gara Santa Lucia din Venetia. Ni se deschide frumosul oras pe ape cu Canal Grande in fata noastra, cel mai mare si mai cunoscut canal al Venetiei. Ne urcam pe vaporasul care ne asteapta si vizitam insulele Burano si Murano si Torcelo (optional). Insula Burano este specifica datorita coloritul deosebit al cladirilor si lucrarilor de artizanat, multe dintre ele gasindu-se in Muzeul de broderie. Insula Murano este vestita pentru  obiectele si arta producerii sticlei. Veti gasi aici multe ateliere si magazine cu obiecte miniaturale din sticla si  bijuterii multicolore. Pe insula Murano se produc obiecte traditionale de sticla (oglinzi, candelabre, lampi, pahare si cristaluri, manere de robineti, etc.), insa accentul este pus in ultima vreme pe obiecte de arta din sticla de Murano si pe suveniruri din sticla de Murano. Insula Torcello este cea mai indepartata insula din laguna, prima locuita si acum, paradoxal aproape parasite dar atat de spectaculoasa si relaxanta. Dupa masa revenim in Venetia, in Piata San Marco – inima Venetiei despre care marele Napoleon Bonaparte spunea ca este cel mai frumos salon din lume Aici ne vom bucura impreuna de culorile carnavalului venetian, admiram costume si masti venetiane ce se imbina intr-un spectacol mirific. Vizite la Palatul Dogilor, Basilica San Marco, Puntea Suspinelor, Turnul cu orologiu. Dupa masa spre seara ne indreptam agale prin stradutele inguste serpuite de canale pline de gondole, spre gara pentru a lua trenul si a iesi din Venetia!

Ne indreptam spre Slovenia. Cazare hotel de 3* in zona Maribor

 

ZIUA 8. (VINERI, 20.03.2020): MARIBOR - BAIA MARE

Mic dejun urmat de o scurta plimbare pietonala prin Maribor, al doilea oras al Sloveniei, care ascunde o crama cu cea mai veche vita de vie din lume.

Plecam apoi spre casa cu pauza de masa pe traseu!

Data de plecare

Tarif standard in camera dubla (avans 30%)

Supliment camera single:

13.03.2020

490 euro

150 euro

Tarif Client Fidel

470 euro

150 euro

* Client fidel: a achizitionat cel putin un produs Expert Travel (circuit sau sejur)

** Reducere copil <12 ani cazat in camera cu 2 adulti: 100 euro

TARIFUL INCLUDE

 • transport cu autocar modern;
 • 7 nopti cazare cu mic dejun, la hotel  3*
 • 5 cine
 • vizite ghidate – insotitor grup din Romania

TARIFUL NU INCLUDE:

 • taxele de oras - se achita la hotel 3 euro/ pers./noapte
 • asigurarea medicala si / sau storno
 • intrarea cu trenul si croaziera pe insule in Venetia - aproximativ 25 euro;
 • biletele de transport public in Florenta , Roma - aproximativ 15 euro;
 • biletele de intrare pentru vizitarea obiectivelor turistice (muzee, asezaminte de cult etc.) si nici eventualii ghizi pentru acestea, alte vizite decat cele prevazute in program: Bilet Vatican (online  cu ghid local 35 euro)
 • ghid local Roma Antica + Roma Baroca10 euro/ persoana
 • Intrare Colosseum – 12 euro/pers.
 • Bilet pentru mijlocul de trasnport in comun in Florenta – 3 euro/pers
 • Basilica Santa Croce Florenta – 8 euro/pers.
 • Capela Di Medici Florenta – 8 euro/pers.

Oras imbarcare

Ora imbarcarii

Locul imbarcarii

Supliment transport

Baia Mare

03:30

Parcare OJT

 0 euro

Satu Mare

05:00

Catedrala – centru

            0  euro

Tg Mures

00.30

Parcare Poli 2

  20 euro

Ludus

01:00

Centru

  20 euro

Turda

01:00

Sens Vest

  20 euro

Cluj Napoca

00:30

Parcare Piata Unirii

  0 euro

 

IMBRACARI SI TRANSFERURI CONTRACOST PENTRU  MINIM 4 PERSOANE:

Oras imbarcare

Ora imbarcarii

Locul imbarcarii

Supliment transport

Oradea

04:00

Parcare Vulturul

  20 euro

Alba Iulia

01:00

Parcare Electrica

 20 euro

Sibiu

         23:00

Petrom Obor

  20 euro

Deva

23:00

Gara

  20 euro

Hunedoara

22:30

Centru

  20 euro

 

ACTE NECESARE:

ü  pasaport sau C.I. -valabil 6 luni de la data plecarii sau carte de identitate valabila;

ü  copiii sub 18 ani care calatoresc singuri sau doar cu unul dintre parinti vor trebui sa prezinte la vama acordul parental al ambilor parinti sau al celui care nu insoteste minorul (dupa caz), obtinut la notariat.

CONDITII DE RETRAGERE:

ü  20% din pretul pachetului, daca renuntarea se face in intervalul  de 29-20 zile calendaristice inainte de data plecarii;

ü  50% din pretul pachetului, daca renuntarea se face in intervalul  de 19-10 zile calendaristice inainte de data plecarii;

ü  80% din pretul pachetului, daca renuntarea se face in intervalul 9-4 zile inainte de data plecarii;

ü  100% din pretul pachetului, daca renuntarea se face intr-un interval mai mic sau egal cu 3 zile inaintea plecarii.

OBSERVATII:

ü  Daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeasi categorie.

ü  Asezarea in autocar se face in ordinea inscrierilor.

ü  Agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure, dar fac eforturi in acest sens: se anunta partajul la agentiile revanzatoare si la baza de date- clienti.

ü  Tariful pentru copil este valabil in cazul in care acesta sta in camera cu doi adulti. Pentru a beneficia de tariful de copil acesta trebuie sa nu fi implinit varsta de 12 ani.

ü  Programul poate fi modificat de conducatorul de grup in functie de anumite situatii speciale.

ü  Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.

ü  Clasificarea pe stele a hotelurilor este cea atribuita de oficialitatile locale. Ca atare, facilitatile comune si cele ale camerelor sunt conforme cu standardele locale.

ü  Distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.

ü  Turistul are obligatia de a respecta regulile hoteliere internationale sau regulile hoteliere specifice din tarile vizitate (sa nu deranjeze alti clienti din hotel, sa pastreze linistea, sa nu consume alimente in camera, sa nu distruga/deterioreze/pateze obiecte din camere, etc). Necunoasterea acestora, nu exonereaza turistul de la raspundere.

ü   Turistul este direct raspunzator pentru deteriorarea camerelor hoteliere sau a autocarului/mijlocului de transport, agentia neasumandu-si raspunderea fata de turistul respectiv, care va urma sa despagubeasca institutia respectiva pentru daunele cauzate.

ü  Turistul are obligatia de a respecta legile tarilor tranzitate/vizitate, indiferent daca acestea difera fata de legile din Romania. Nerespectarea acestora atrage dupa sine, raspunderea turistului respectiv in fata autoritatilor locale, agentia neasumandu-si raspunderea fata de turistul respectiv (nu se ramburseaza sume aferente serviciilor neprestate din acest motiv).

ü  Turoperatorul, in pachetul de servicii de circuite culturale presteaza servicii de ghid turism din partea agentiei, dar legislatia internationala nu permite ghidajul in muzee si la obiective turistice de catre ghidul roman; ghidul roman va face prezentarea in autocar si va asigura traducerea explicatiilor date de ghidul local in situatia in care grupul de turisti hotaraste angajarea acestuia. Angajarea unui ghid local poate fi absolut necesara in functie de tarile vizitate.

ü  Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.