Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

CIRCUIT - CROAZIERA - TARILE NORDICE - GERMANIA


Descriere

Destinatie: Germania

Durata: 11 nopti

Circuit- Croaziera- Tarile Nordice-Germania

Baia Mare – Brno – Berlin – Marea Nordului – Copenhaga –Geiranger- fiorduri – Bergen- Flam- Stavanger- Goteborg- Hamburg- Leipzig- Praga

 

Perioada : 21 august –02 septembrie 2019Vasele de croazierele sunt adevarate statiuni plutitoare care efectueaza circuite turistice pornind dintr-un oras port si revenind in portul de plecare sau alt port. La bord puteti savura luxul si confortul unui hotel de lux si participa la diferite activitati. Majoritatea vaselor de croaziera au in dotare mai multe restaurante, baruri, cazinouri, piscine, jacuzzi-uri, spa, sali de gimnastica, magazine, sali de teatru si de cinema etc.
Indiferent de durata croazierei alese veti putea vizita cele mai ispititoare puncte de pe glob, fiecare total diferit de precedentul.De abia va veti fi revenit din admirat frumusetiile unei tari si veti fi coplesit de o alta.


Ziua 1 (21 august 2019): Baia Mare – Brno - Praga

Plecare dimineata devreme din  Cluj Napoca pe traseul Baia Mare- Satu Mare – Brno – Praga. Imediat ce intrăm în Republica Cehă facem un popas pentru a vizita Castelul Lednice, o impozantă resedință din secolul al 17 – lea. Cazare si cina la hotel de 4* în Praga.

Ziua 2 (22 august 2019): Praga - Berlin

După micul dejun ne continuăm călătoria spre Berlin. La Berlin facem o plimbare de la Poarta Brandenburg spre Parlament, apoi pe bulevardul ”Pe sub castani” spre Insula muzeelor (opțional vizităm unul dintre muzee) și catedrala Wilhelmiană și ne întâlnim cu autocarul în apropiere de Turnul TV din Alexanderplatz pentru a ne deplasa spre hotel. Cazare si cina  la hotel de 3* în Berlin.

Ziua 3 (23 august 2019): Berlin – Warnemunde

Mic dejun. Tur panoramic al Berlinului de Est și al Berlinului de Vest, cu traversarea celebrului bulevard Kurfurstendamm pe care se găsește Steaua Mercedes – simbolul Berlinului vestic și cu o plimbare prin grădinile de la Charlottenburg – reședința de vară pentru Sophie Charlotte, soția prințului elector Frederic al III – lea, cel mai mare palat din Berlin. Spre seară îmbarcare pe vasul Costa Favolosa.

 

Zilele 4-9  (24-30 august 2019): Croaziera pe Marea Nordului pe vasul Costa Favolosa

 

COSTA FAVOLOSA – precum un castel din povestile fermecate,  vasul este inconjurat de magie. Combinatia surprinzatoare a tentelor magice cu tehnologia, creeaza combinatia perfecta pentru o navigare pe mare cu adevarat..fermecata. Materiale precum marmura cu insertii infinite de roz si alb, granitul, travertinul, onyxul, mahonul, lemnul de par, lemnul de trandafir, cristalele Swarovski ori sticla de Murano, creeaza o experienta demna de un basm fermecator.

data

port

sosire

plecare

23.08- vineri

Warnemunde - Germania

-

19:00

24.08- sambata

Copenhaga- Danemarca

08:30

17:30

25.08- duminica

croaziera

-

-

26.08- luni

Hellesylt- Norvegia

08:00

09:00

26.08-luni

Geiranger- Norvegia

11:00

18:00

27.08- marti

Bergen- Norvegia

08:00

18:00

28.08- miercuri

Stavanger- Norvegia

08:00

17:00

29.08- joi

Goteborg- Suedia

10:00

17:00

30.08- vineri

Warnemunde - Germania

08:00

-

Vezi excursii pe tarm mai jos!!!

 

Ziua 10 (30 august 2019): Wandermunde – Schwerin - Lubeck – Hamburg (250 km)

Mic dejun, debarcăm de pe vas și trecem prin Schwerin, capitala landului Mecklenburg – Pomerania Inferioară, orașul celor șapte lacuri și cea mai mică capitală de land din Germania, însă de o frumusețe uimitoare. Palatul în care se află azi Parlamentul landului este supranumit ”Neuschwanstein – ul nordului”  și este opera colaborării câtorva arhitecți renumiți. Lubeck era în secolul al XIV – lea ”Regina Ligii Hanseatice”, cel mai mare și cel mai influent membru al unei alianțe comerciale care deținea monopolul pe Marea Baltică și în cea mai mare parte a Europei. În 1375, împăratul Carol al IV – lea numea orașul Lubeck una dintre cele cinci ”Glorii ale Imperiului”, celelalte patru fiind Veneția, Pisa, Roma și Florența. În Hamburg facem un tur pietonal al orașului. Odată important oraș hanseatic, astăzi al doilea cel mai important port al Europei, orașul de pe Elba este unul dintre locurile cele mai pline de viață din Germania. Într-o plimbare pietonală sau cu vaporașul vom admira portul, biserica Sf. Mihail, primăria și vom vedea unde au concertat Beatleșii în 1960. Cazare si cina în zona  Magdeburg.

 

Ziua 11 ( 31 august 2019): Magdeburg – Leipzig – Praga (650 km)

Mic dejun. Capitală a landului Saxonia Anhalt, Magdeburg a fost reședința ”primului dintre germani numit împărat al Italiei”, Otto I – primul Împărat Roman de Națiune Germană, în secolul al X –lea. Vom vedea clădirea rezidențială construită de Hundertwasser înainte de anul 2000, vechea Primărie și catedrala, în care este înmormântat Otto I. Magdeburg a dat acea versiune a legilor orașelor germane după care au fost conduse cele mai multe orașe din Europa Centrală și de Est – Legea de la Magdeburg. La Leipzig, orașul care avea două târguri anuale încă din secolul al XII – lea, obicei păstrat și în perioada comunistă, ceea ce prilejuia contacte între est și vest, vom vedea biserica SF. Thomas, unde Bach a fost cantor și care-i găzduiește mormântul, și Monumentul Bătăliei Națiunilor, care se spune că ar fi cel mai mare monument al victoriei din toată Europa. Cazare si cina hotel 4*- Praga.

 

Ziua 12 ( 1 septembrie 2019): Praga – Punkva – Baia Mare

Mic dejun, apoi o plimbare pe malul râului Punkva, lângă Brno, pentru a vedea una dintre cele mai frumoase peșteri din Cehia. Sosire acasă seara târziu.

 

Oras

Obiective vazute

cost

Copenhaga

Statuia Mica Sirena, Palatul regal Amalienborg și statuia lui Frederick V, Primaria și Bursa, Cristiansborg – Parlamentul; plimbare prin oraș;

Croaziera pe canale.

Transport local: 6 – 10 euro (2 bilete sau abonament pe o zi)

 

 

Croaziera pe canale: cca 20 Euro

Hellesylt

Satul Hellesylt și cascada Hellesylt, Lacul Hornindalsvanet

Nordfjord, satele Stryn, Loen și Olden

Briksdal Glacier și o natură spectaculoasă

Cabană montană lângă ghețar, cu oprire la prânz

Drumul către Stryn, întoarcere prin Geiranger, tuneluri și punct de vedere panoramic la Cheile Flydal

Excursie de pe vas cca 130 euro

Geiranger- Flam

Plimbare prin Flam si urcare cu trenul pana la Myrdal, una dintre cele mai spectaculoase rute de tren din lume, se admira cascade, se ajunge de la Flam – nivelul mării la Myrdal – 867 m.

Bilet de tren dus – intors: 65 Euro, transportul in comun

Bergen

Plimbare prin Bergen, trecând pe la Reședința imperială a Regelui Haakon, pe la Turnul Rosenkrantz, Piața de pește, Orașul vechi – Bryggen, luăm funicularul pentru o priveliște panoramică (320 m) și coborâm prin parc

gratuit,se achita transportul  în comun si  bilete de muzeu

Bilet dus la funicular: cca 5 Euro

 

Stavanger

Cunoasteti  istoria orașului Stavanger, de-a lungul secolelor, una dintre pietrele de temelie ale istoriei maritime norvegiene: dintr-un moment în care regiii vikingilor au luptat luptele de la Hafrsfjord până la vasele moderne, fără a uita veacul de "vele albe"și navele cu aburi. Nu ratați această ocazie pentru a vizita orașul și pentru a descoperi multe fețe. Ullandhaug, Peisajul Jæren

Munții Ryfylke, Sverd i fjell ("Săbii în Rock"), Catedrala Stavanger, Vechiul Stavanger

Excursie de pe vas cca 75 euro

Goteborg

Tur ghidat  al orașului Gothenburg,

Spațiul este limitat, deci vă rugăm să vă rezervați devreme.

 

 

Cca 30 euro/ persoana, 

bilete de muzeu

 

Data de plecare

Tarif standard

 in camera dubla (avans 50%), plata integrala pana in 01.07.2019

Tarif Client Fidel

in camera dubla (avans 50%), plata integrala pana in 01.07.2017

21.08.2019

1240 euro

1190 euro

Reducere a-3  persoana in cabina/ camera: 210 euro

 

Supliment camera single: nu se poate rezerva


Tariful include:

-        4 nopti de cazare cu mic dejun, 4 cine la hoteluri ¾* pe continent.

-        transport autocar Romania- Port imbarcare croaziera – Romania pe traseul stabilit in program.

-        insotitor de grup pe toata durata excursiei,  vizite ghidate pe continent si pe excursiile optionale care se vor efecta de pe vas.

-        7 nopti cazare la bordul vasului de croaziera, cabina interioara.

-        pensiune completa cu meniuri variate de-a lungul zilei ceai si cafea pentru cei matinali pe punte, mic dejun, pranz , ceaiul de dupa masa, snack-uri, pizza, cina.

-        bauturile incluse la restaurantul bufet etajul 7.

-        acces la piscine, saune, jacuzzi.

-        acces la teatru , longe-uri elegante, club si biblioteca.

-        sala de gimnastica dotata cu aparate de ultima ora, antrenori personali si lectii realizate in grup.

-        pista de alergare in aer liber, terenuri de sport si de tenis.

-        programul zilnic cu evenimentele la bord si un sumar al stirilor principale.

-        taxele portuare (150 euro/ persoana).

-        asigurare storno si  medicala.

 

 

 

Tariful nu include:

-        excursiile efectuate la tarm ( transportul de pe vas in orase, intrarile la obiectivele turistice)

-        bauturile la bar

-        minibarul din cabina

-        apelurile telefonice, faxurile primite/ trimise, acces internet

-        folosirea serviciilor personale precum:spa, tratamente de infrumusetare, filme la cerere, centru medical, jocuri video, karaoke, casino, club restaurant- restaurant servit de Chef cu meniuri unice-, servicii de spalatorie.

-        taxa de servicii la bord : 70 euro/ persoana/ croaziera- se achita pe vas.Conditii de anulare:
- pana la 58 de zile inainte de plecare: penalizare avansul platit
- intre 59 si 45 de zile inainte de plecare: 55% din valoarea pachetului
- intre 44 su 30 de zile inainte de plecare: 65% din valoarea pachetului
- intre 29 si 19 zile inainte de plecare: 85% din valoarea pachetului
- 18 zile si mai putin inainte de plecare: 100% din valoarea pachetului


In cazul in care renuntarea se face fortuit din cauza unuia dintre evenimentele prevazute in asigurarea storno, pachetul este asigurat de compania Mondial Assistance, despagubirea clientului se face direct intre client si compania asiguratoare pe baza documentelor doveditoare.
Evenimente asigurate:
- Imbolnavire grava brusca, neasteptata, accident sau decesul persoanei asigurare sau a uneia dintre urmatoarele persoane: sot/sotie, copii, parinti, nepotii bunicilor, frati sau surori
- Concedierea neasteptata de catre angajator
- In cazul in care daune elementare sau furtul prin spargere influenteaza grav proprietatea persoanei asigurate iar in urma acestor evenimente prezenta persoanei asigurate este indispensabila
- Primirea de catre asigurat a unei citatii de prezentare la tribunal, la un termen stabilit in perioada calatoriei


Documente necesare calatoriei:
- Carte de identitate sau pasaport, valabile minim 6 luni de la inceperea calatoriei


TARIF CLIENT FIDEL: REDUCERE 40 EURO/PERS. DIN TARIFUL STANDARD SAU DE EARLY BOOKING

Client fidel: a achizitionat cel putin un produs Expert Travel (circuit sau sejur)

Destinatie: Germania

Durata: 11 nopti

Circuit- Croaziera- Tarile Nordice-Germania

Baia Mare – Brno – Berlin – Marea Nordului – Copenhaga –Geiranger- fiorduri – Bergen- Flam- Stavanger- Goteborg- Hamburg- Leipzig- Praga

 

Perioada : 21 august –02 septembrie 2019Vasele de croazierele sunt adevarate statiuni plutitoare care efectueaza circuite turistice pornind dintr-un oras port si revenind in portul de plecare sau alt port. La bord puteti savura luxul si confortul unui hotel de lux si participa la diferite activitati. Majoritatea vaselor de croaziera au in dotare mai multe restaurante, baruri, cazinouri, piscine, jacuzzi-uri, spa, sali de gimnastica, magazine, sali de teatru si de cinema etc.
Indiferent de durata croazierei alese veti putea vizita cele mai ispititoare puncte de pe glob, fiecare total diferit de precedentul.De abia va veti fi revenit din admirat frumusetiile unei tari si veti fi coplesit de o alta.


Ziua 1 (21 august 2019): Baia Mare – Brno - Praga

Plecare dimineata devreme din  Cluj Napoca pe traseul Baia Mare- Satu Mare – Brno – Praga. Imediat ce intrăm în Republica Cehă facem un popas pentru a vizita Castelul Lednice, o impozantă resedință din secolul al 17 – lea. Cazare si cina la hotel de 4* în Praga.

Ziua 2 (22 august 2019): Praga - Berlin

După micul dejun ne continuăm călătoria spre Berlin. La Berlin facem o plimbare de la Poarta Brandenburg spre Parlament, apoi pe bulevardul ”Pe sub castani” spre Insula muzeelor (opțional vizităm unul dintre muzee) și catedrala Wilhelmiană și ne întâlnim cu autocarul în apropiere de Turnul TV din Alexanderplatz pentru a ne deplasa spre hotel. Cazare si cina  la hotel de 3* în Berlin.

Ziua 3 (23 august 2019): Berlin – Warnemunde

Mic dejun. Tur panoramic al Berlinului de Est și al Berlinului de Vest, cu traversarea celebrului bulevard Kurfurstendamm pe care se găsește Steaua Mercedes – simbolul Berlinului vestic și cu o plimbare prin grădinile de la Charlottenburg – reședința de vară pentru Sophie Charlotte, soția prințului elector Frederic al III – lea, cel mai mare palat din Berlin. Spre seară îmbarcare pe vasul Costa Favolosa.

 

Zilele 4-9  (24-30 august 2019): Croaziera pe Marea Nordului pe vasul Costa Favolosa

 

COSTA FAVOLOSA – precum un castel din povestile fermecate,  vasul este inconjurat de magie. Combinatia surprinzatoare a tentelor magice cu tehnologia, creeaza combinatia perfecta pentru o navigare pe mare cu adevarat..fermecata. Materiale precum marmura cu insertii infinite de roz si alb, granitul, travertinul, onyxul, mahonul, lemnul de par, lemnul de trandafir, cristalele Swarovski ori sticla de Murano, creeaza o experienta demna de un basm fermecator.

data

port

sosire

plecare

23.08- vineri

Warnemunde - Germania

-

19:00

24.08- sambata

Copenhaga- Danemarca

08:30

17:30

25.08- duminica

croaziera

-

-

26.08- luni

Hellesylt- Norvegia

08:00

09:00

26.08-luni

Geiranger- Norvegia

11:00

18:00

27.08- marti

Bergen- Norvegia

08:00

18:00

28.08- miercuri

Stavanger- Norvegia

08:00

17:00

29.08- joi

Goteborg- Suedia

10:00

17:00

30.08- vineri

Warnemunde - Germania

08:00

-

Vezi excursii pe tarm mai jos!!!

 

Ziua 10 (30 august 2019): Wandermunde – Schwerin - Lubeck – Hamburg (250 km)

Mic dejun, debarcăm de pe vas și trecem prin Schwerin, capitala landului Mecklenburg – Pomerania Inferioară, orașul celor șapte lacuri și cea mai mică capitală de land din Germania, însă de o frumusețe uimitoare. Palatul în care se află azi Parlamentul landului este supranumit ”Neuschwanstein – ul nordului”  și este opera colaborării câtorva arhitecți renumiți. Lubeck era în secolul al XIV – lea ”Regina Ligii Hanseatice”, cel mai mare și cel mai influent membru al unei alianțe comerciale care deținea monopolul pe Marea Baltică și în cea mai mare parte a Europei. În 1375, împăratul Carol al IV – lea numea orașul Lubeck una dintre cele cinci ”Glorii ale Imperiului”, celelalte patru fiind Veneția, Pisa, Roma și Florența. În Hamburg facem un tur pietonal al orașului. Odată important oraș hanseatic, astăzi al doilea cel mai important port al Europei, orașul de pe Elba este unul dintre locurile cele mai pline de viață din Germania. Într-o plimbare pietonală sau cu vaporașul vom admira portul, biserica Sf. Mihail, primăria și vom vedea unde au concertat Beatleșii în 1960. Cazare si cina în zona  Magdeburg.

 

Ziua 11 ( 31 august 2019): Magdeburg – Leipzig – Praga (650 km)

Mic dejun. Capitală a landului Saxonia Anhalt, Magdeburg a fost reședința ”primului dintre germani numit împărat al Italiei”, Otto I – primul Împărat Roman de Națiune Germană, în secolul al X –lea. Vom vedea clădirea rezidențială construită de Hundertwasser înainte de anul 2000, vechea Primărie și catedrala, în care este înmormântat Otto I. Magdeburg a dat acea versiune a legilor orașelor germane după care au fost conduse cele mai multe orașe din Europa Centrală și de Est – Legea de la Magdeburg. La Leipzig, orașul care avea două târguri anuale încă din secolul al XII – lea, obicei păstrat și în perioada comunistă, ceea ce prilejuia contacte între est și vest, vom vedea biserica SF. Thomas, unde Bach a fost cantor și care-i găzduiește mormântul, și Monumentul Bătăliei Națiunilor, care se spune că ar fi cel mai mare monument al victoriei din toată Europa. Cazare si cina hotel 4*- Praga.

 

Ziua 12 ( 1 septembrie 2019): Praga – Punkva – Baia Mare

Mic dejun, apoi o plimbare pe malul râului Punkva, lângă Brno, pentru a vedea una dintre cele mai frumoase peșteri din Cehia. Sosire acasă seara târziu.

 

Oras

Obiective vazute

cost

Copenhaga

Statuia Mica Sirena, Palatul regal Amalienborg și statuia lui Frederick V, Primaria și Bursa, Cristiansborg – Parlamentul; plimbare prin oraș;

Croaziera pe canale.

Transport local: 6 – 10 euro (2 bilete sau abonament pe o zi)

 

 

Croaziera pe canale: cca 20 Euro

Hellesylt

Satul Hellesylt și cascada Hellesylt, Lacul Hornindalsvanet

Nordfjord, satele Stryn, Loen și Olden

Briksdal Glacier și o natură spectaculoasă

Cabană montană lângă ghețar, cu oprire la prânz

Drumul către Stryn, întoarcere prin Geiranger, tuneluri și punct de vedere panoramic la Cheile Flydal

Excursie de pe vas cca 130 euro

Geiranger- Flam

Plimbare prin Flam si urcare cu trenul pana la Myrdal, una dintre cele mai spectaculoase rute de tren din lume, se admira cascade, se ajunge de la Flam – nivelul mării la Myrdal – 867 m.

Bilet de tren dus – intors: 65 Euro, transportul in comun

Bergen

Plimbare prin Bergen, trecând pe la Reședința imperială a Regelui Haakon, pe la Turnul Rosenkrantz, Piața de pește, Orașul vechi – Bryggen, luăm funicularul pentru o priveliște panoramică (320 m) și coborâm prin parc

gratuit,se achita transportul  în comun si  bilete de muzeu

Bilet dus la funicular: cca 5 Euro

 

Stavanger

Cunoasteti  istoria orașului Stavanger, de-a lungul secolelor, una dintre pietrele de temelie ale istoriei maritime norvegiene: dintr-un moment în care regiii vikingilor au luptat luptele de la Hafrsfjord până la vasele moderne, fără a uita veacul de "vele albe"și navele cu aburi. Nu ratați această ocazie pentru a vizita orașul și pentru a descoperi multe fețe. Ullandhaug, Peisajul Jæren

Munții Ryfylke, Sverd i fjell ("Săbii în Rock"), Catedrala Stavanger, Vechiul Stavanger

Excursie de pe vas cca 75 euro

Goteborg

Tur ghidat  al orașului Gothenburg,

Spațiul este limitat, deci vă rugăm să vă rezervați devreme.

 

 

Cca 30 euro/ persoana, 

bilete de muzeu

 

Data de plecare

Tarif standard

 in camera dubla (avans 50%), plata integrala pana in 01.07.2019

Tarif Client Fidel

in camera dubla (avans 50%), plata integrala pana in 01.07.2017

21.08.2019

1240 euro

1190 euro

Reducere a-3  persoana in cabina/ camera: 210 euro

 

Supliment camera single: nu se poate rezerva


Tariful include:

-        4 nopti de cazare cu mic dejun, 4 cine la hoteluri ¾* pe continent.

-        transport autocar Romania- Port imbarcare croaziera – Romania pe traseul stabilit in program.

-        insotitor de grup pe toata durata excursiei,  vizite ghidate pe continent si pe excursiile optionale care se vor efecta de pe vas.

-        7 nopti cazare la bordul vasului de croaziera, cabina interioara.

-        pensiune completa cu meniuri variate de-a lungul zilei ceai si cafea pentru cei matinali pe punte, mic dejun, pranz , ceaiul de dupa masa, snack-uri, pizza, cina.

-        bauturile incluse la restaurantul bufet etajul 7.

-        acces la piscine, saune, jacuzzi.

-        acces la teatru , longe-uri elegante, club si biblioteca.

-        sala de gimnastica dotata cu aparate de ultima ora, antrenori personali si lectii realizate in grup.

-        pista de alergare in aer liber, terenuri de sport si de tenis.

-        programul zilnic cu evenimentele la bord si un sumar al stirilor principale.

-        taxele portuare (150 euro/ persoana).

-        asigurare storno si  medicala.

 

 

 

Tariful nu include:

-        excursiile efectuate la tarm ( transportul de pe vas in orase, intrarile la obiectivele turistice)

-        bauturile la bar

-        minibarul din cabina

-        apelurile telefonice, faxurile primite/ trimise, acces internet

-        folosirea serviciilor personale precum:spa, tratamente de infrumusetare, filme la cerere, centru medical, jocuri video, karaoke, casino, club restaurant- restaurant servit de Chef cu meniuri unice-, servicii de spalatorie.

-        taxa de servicii la bord : 70 euro/ persoana/ croaziera- se achita pe vas.Conditii de anulare:
- pana la 58 de zile inainte de plecare: penalizare avansul platit
- intre 59 si 45 de zile inainte de plecare: 55% din valoarea pachetului
- intre 44 su 30 de zile inainte de plecare: 65% din valoarea pachetului
- intre 29 si 19 zile inainte de plecare: 85% din valoarea pachetului
- 18 zile si mai putin inainte de plecare: 100% din valoarea pachetului


In cazul in care renuntarea se face fortuit din cauza unuia dintre evenimentele prevazute in asigurarea storno, pachetul este asigurat de compania Mondial Assistance, despagubirea clientului se face direct intre client si compania asiguratoare pe baza documentelor doveditoare.
Evenimente asigurate:
- Imbolnavire grava brusca, neasteptata, accident sau decesul persoanei asigurare sau a uneia dintre urmatoarele persoane: sot/sotie, copii, parinti, nepotii bunicilor, frati sau surori
- Concedierea neasteptata de catre angajator
- In cazul in care daune elementare sau furtul prin spargere influenteaza grav proprietatea persoanei asigurate iar in urma acestor evenimente prezenta persoanei asigurate este indispensabila
- Primirea de catre asigurat a unei citatii de prezentare la tribunal, la un termen stabilit in perioada calatoriei


Documente necesare calatoriei:
- Carte de identitate sau pasaport, valabile minim 6 luni de la inceperea calatoriei


TARIF CLIENT FIDEL: REDUCERE 40 EURO/PERS. DIN TARIFUL STANDARD SAU DE EARLY BOOKING

Client fidel: a achizitionat cel putin un produs Expert Travel (circuit sau sejur)

Itinerariu

Ziua 1

Ziua 1 (21 august 2019): Baia Mare – Brno - Praga Plecare dimineata devreme din Cluj Napoca pe traseul Baia Mare- Satu Mare – Brno – Praga. Imediat ce intrăm în Republica Cehă facem un popas pentru a vizita Castelul Lednice, o impozantă resedință din secolul al 17 – lea. Cazare si cina la hotel de 4* în Praga.

Ziua 2

Ziua 2 (22 august 2019): Praga - Berlin După micul dejun ne continuăm călătoria spre Berlin. La Berlin facem o plimbare de la Poarta Brandenburg spre Parlament, apoi pe bulevardul ”Pe sub castani” spre Insula muzeelor (opțional vizităm unul dintre muzee) și catedrala Wilhelmiană și ne întâlnim cu autocarul în apropiere de Turnul TV din Alexanderplatz pentru a ne deplasa spre hotel. Cazare si cina la hotel de 3* în Berlin.

Ziua 3

Ziua 3 (23 august 2019): Berlin – Warnemunde Mic dejun. Tur panoramic al Berlinului de Est și al Berlinului de Vest, cu traversarea celebrului bulevard Kurfurstendamm pe care se găsește Steaua Mercedes – simbolul Berlinului vestic și cu o plimbare prin grădinile de la Charlottenburg – reședința de vară pentru Sophie Charlotte, soția prințului elector Frederic al III – lea, cel mai mare palat din Berlin. Spre seară îmbarcare pe vasul Costa Favolosa.

Ziua 4

Ziua 4 ( 24.08.2019): Croaziera pe Marea Nordului pe vasul Costa Favolosa Copenhaga-Danemarca 

Sosire 08.30
Plecare 17.30

Ziua 5

Ziua 5 ( 25.08.2019) : Croaziera pe Marea Nordului pe vasul Costa Favolosa

Ziua 6

Ziua 6 ( 26.08.2019) : Croaziera pe Marea Nordului pe vasul Costa Favolosa Hellesylt - Norvegia Sosire 08.00 Plecare 09:00 Geiranger - Norvegia Sosire 11:00 Plecare18:00

Ziua 7

Ziua 7 ( 27.08.2019) : Croaziera pe Marea Nordului pe vasul Costa Favolosa Bergen - Norvegia Sosire 08.00 Plecare 18:00

Ziua 8

Ziua 8 ( 28.08.2019) : Croaziera pe Marea Nordului pe vasul Costa Favolosa Stavanger - Norvegia Sosire 08.00 Plecare 17:00

Ziua 9

Ziua 9 ( 29.08.2019) : Croaziera pe Marea Nordului pe vasul Costa Favolosa Goteborg - Suedia Sosire 10.00 Plecare 17:00

Ziua 10

Ziua 10 ( 30.08.2019) : Wandermunde – Schwerin - Lubeck – Hamburg (250 km) Warnemunde - Germania Sosire: 08.00 Mic dejun, debarcăm de pe vas și trecem prin Schwerin, capitala landului Mecklenburg – Pomerania Inferioară, orașul celor șapte lacuri și cea mai mică capitală de land din Germania, însă de o frumusețe uimitoare. Palatul în care se află azi Parlamentul landului este supranumit ”Neuschwanstein – ul nordului” și este opera colaborării câtorva arhitecți renumiți. Lubeck era în secolul al XIV – lea ”Regina Ligii Hanseatice”, cel mai mare și cel mai influent membru al unei alianțe comerciale care deținea monopolul pe Marea Baltică și în cea mai mare parte a Europei. În 1375, împăratul Carol al IV – lea numea orașul Lubeck una dintre cele cinci ”Glorii ale Imperiului”, celelalte patru fiind Veneția, Pisa, Roma și Florența. În Hamburg facem un tur pietonal al orașului. Odată important oraș hanseatic, astăzi al doilea cel mai important port al Europei, orașul de pe Elba este unul dintre locurile cele mai pline de viață din Germania. Într-o plimbare pietonală sau cu vaporașul vom admira portul, biserica Sf. Mihail, primăria și vom vedea unde au concertat Beatleșii în 1960. Cazare si cina în zona Magdeburg.

Ziua 11

Ziua 11 ( 1 septembrie 2019): Magdeburg – Leipzig – Praga (650 km) Mic dejun. Capitală a landului Saxonia Anhalt, Magdeburg a fost reședința ”primului dintre germani numit împărat al Italiei”, Otto I – primul Împărat Roman de Națiune Germană, în secolul al X –lea. Vom vedea clădirea rezidențială construită de Hundertwasser înainte de anul 2000, vechea Primărie și catedrala, în care este înmormântat Otto I. Magdeburg a dat acea versiune a legilor orașelor germane după care au fost conduse cele mai multe orașe din Europa Centrală și de Est – Legea de la Magdeburg. La Leipzig, orașul care avea două târguri anuale încă din secolul al XII – lea, obicei păstrat și în perioada comunistă, ceea ce prilejuia contacte între est și vest, vom vedea biserica SF. Thomas, unde Bach a fost cantor și care-i găzduiește mormântul, și Monumentul Bătăliei Națiunilor, care se spune că ar fi cel mai mare monument al victoriei din toată Europa. Cazare si cina hotel 4*- Praga.

Ziua 12

Ziua 12 ( 2 septembrie 2019): Praga – Punkva – Baia Mare Mic dejun, apoi o plimbare pe malul râului Punkva, lângă Brno, pentru a vedea una dintre cele mai frumoase peșteri din Cehia. Sosire acasă seara târziu.

Ziua 1

Ziua 1 (21 august 2019): Baia Mare – Brno - Praga Plecare dimineata devreme din Cluj Napoca pe traseul Baia Mare- Satu Mare – Brno – Praga. Imediat ce intrăm în Republica Cehă facem un popas pentru a vizita Castelul Lednice, o impozantă resedință din secolul al 17 – lea. Cazare si cina la hotel de 4* în Praga.

Ziua 2

Ziua 2 (22 august 2019): Praga - Berlin După micul dejun ne continuăm călătoria spre Berlin. La Berlin facem o plimbare de la Poarta Brandenburg spre Parlament, apoi pe bulevardul ”Pe sub castani” spre Insula muzeelor (opțional vizităm unul dintre muzee) și catedrala Wilhelmiană și ne întâlnim cu autocarul în apropiere de Turnul TV din Alexanderplatz pentru a ne deplasa spre hotel. Cazare si cina la hotel de 3* în Berlin.

Ziua 3

Ziua 3 (23 august 2019): Berlin – Warnemunde Mic dejun. Tur panoramic al Berlinului de Est și al Berlinului de Vest, cu traversarea celebrului bulevard Kurfurstendamm pe care se găsește Steaua Mercedes – simbolul Berlinului vestic și cu o plimbare prin grădinile de la Charlottenburg – reședința de vară pentru Sophie Charlotte, soția prințului elector Frederic al III – lea, cel mai mare palat din Berlin. Spre seară îmbarcare pe vasul Costa Favolosa.

Ziua 4

Ziua 4 ( 24.08.2019): Croaziera pe Marea Nordului pe vasul Costa Favolosa Copenhaga-Danemarca 

Sosire 08.30
Plecare 17.30

Ziua 5

Ziua 5 ( 25.08.2019) : Croaziera pe Marea Nordului pe vasul Costa Favolosa

Ziua 6

Ziua 6 ( 26.08.2019) : Croaziera pe Marea Nordului pe vasul Costa Favolosa Hellesylt - Norvegia Sosire 08.00 Plecare 09:00 Geiranger - Norvegia Sosire 11:00 Plecare18:00

Ziua 7

Ziua 7 ( 27.08.2019) : Croaziera pe Marea Nordului pe vasul Costa Favolosa Bergen - Norvegia Sosire 08.00 Plecare 18:00

Ziua 8

Ziua 8 ( 28.08.2019) : Croaziera pe Marea Nordului pe vasul Costa Favolosa Stavanger - Norvegia Sosire 08.00 Plecare 17:00

Ziua 9

Ziua 9 ( 29.08.2019) : Croaziera pe Marea Nordului pe vasul Costa Favolosa Goteborg - Suedia Sosire 10.00 Plecare 17:00

Ziua 10

Ziua 10 ( 30.08.2019) : Wandermunde – Schwerin - Lubeck – Hamburg (250 km) Warnemunde - Germania Sosire: 08.00 Mic dejun, debarcăm de pe vas și trecem prin Schwerin, capitala landului Mecklenburg – Pomerania Inferioară, orașul celor șapte lacuri și cea mai mică capitală de land din Germania, însă de o frumusețe uimitoare. Palatul în care se află azi Parlamentul landului este supranumit ”Neuschwanstein – ul nordului” și este opera colaborării câtorva arhitecți renumiți. Lubeck era în secolul al XIV – lea ”Regina Ligii Hanseatice”, cel mai mare și cel mai influent membru al unei alianțe comerciale care deținea monopolul pe Marea Baltică și în cea mai mare parte a Europei. În 1375, împăratul Carol al IV – lea numea orașul Lubeck una dintre cele cinci ”Glorii ale Imperiului”, celelalte patru fiind Veneția, Pisa, Roma și Florența. În Hamburg facem un tur pietonal al orașului. Odată important oraș hanseatic, astăzi al doilea cel mai important port al Europei, orașul de pe Elba este unul dintre locurile cele mai pline de viață din Germania. Într-o plimbare pietonală sau cu vaporașul vom admira portul, biserica Sf. Mihail, primăria și vom vedea unde au concertat Beatleșii în 1960. Cazare si cina în zona Magdeburg.

Ziua 11

Ziua 11 ( 1 septembrie 2019): Magdeburg – Leipzig – Praga (650 km) Mic dejun. Capitală a landului Saxonia Anhalt, Magdeburg a fost reședința ”primului dintre germani numit împărat al Italiei”, Otto I – primul Împărat Roman de Națiune Germană, în secolul al X –lea. Vom vedea clădirea rezidențială construită de Hundertwasser înainte de anul 2000, vechea Primărie și catedrala, în care este înmormântat Otto I. Magdeburg a dat acea versiune a legilor orașelor germane după care au fost conduse cele mai multe orașe din Europa Centrală și de Est – Legea de la Magdeburg. La Leipzig, orașul care avea două târguri anuale încă din secolul al XII – lea, obicei păstrat și în perioada comunistă, ceea ce prilejuia contacte între est și vest, vom vedea biserica SF. Thomas, unde Bach a fost cantor și care-i găzduiește mormântul, și Monumentul Bătăliei Națiunilor, care se spune că ar fi cel mai mare monument al victoriei din toată Europa. Cazare si cina hotel 4*- Praga.

Ziua 12

Ziua 12 ( 2 septembrie 2019): Praga – Punkva – Baia Mare Mic dejun, apoi o plimbare pe malul râului Punkva, lângă Brno, pentru a vedea una dintre cele mai frumoase peșteri din Cehia. Sosire acasă seara târziu.