Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Descriere

Destinatie: Emiratele Arabe Unite

Durata: 7 nopti

Plecari: 1 octombrie

Vezi detalii in format PDF

CIRCUIT - SEJUR DUBAI

Perioada: 01-08.10.2020

- Circuit cu Avion -

 

ZIUA 1. (JOI, 01.10.2020): CLUJ-NAPOCA – DUBAI

           Întalnirea cu reprezentantul agenției aprox. la ora 12:55 în aeroportul din Cluj Napoca, pentru îmbarcare pe zborul companiei Wizz Air cu destinația Dubai. Decolarea va avea loc, aprox. la ora 14:55. Vom ateriza pe aeroportul din Dubai la ora 22:00, iar după formalitățile vamale ne vom îndrepta spre cazare la hotel Golden Tulip Media Hotel 4* sau similar (https://www.booking.com/hotel/ae/golden-tulip-al-thanyah.ro.html)

 

ZIUA 2. (VINERI, 02.10.2020): DUBAI CITY TOUR          

Dupa micul dejun, la ora 12:00 va avea loc întalnirea cu ghidul local. Începem turul nostru în Dubai (aprox. 5 ore), cel mai încantător și extravagant oraș al Golfului, unde vom avea ocazia să surprindem atmosfera plină de farmec a Dubaiului, un oraș vechi și modern în același timp. Vom parcurge cele mai importante obiective: DUBAI Marina – cel mai inalt cartier din lume, Insula PALMIER JUMEIRAH cu observarea Hotelului Atlantis The Palm, oprire la celebrul hotel BURJ al ARAB de 7* și Palatul Zabeel. Turul nostru va continua apoi cu parcurgerea zonei vechi Bur Dubai, de unde ne vom îmbarca în barcuțele tradiționale "abra" ca să ajungem în Deira. Ultima oprire este rezervată pentru cele doua bazaruri: De Aur și Mirodenii (aprox. o oră), aici vom gusta farmecul vremurilor de altadată.

*OPȚIONAL se poate vizita Burj Khalifa (cea mai înaltă clădire din lume) – intrarea costă cca. 50 USD/persoană. Cea mai înaltă structură artificială construită vreodată, la 828 m (2717 ft). Construcția a început pe data de 21 septembrie 2004, iar exteriorul clădirii a fost finalizat la 1 octombrie 2009. Clădirea a fost deschisă oficial la 4 ianuarie 2010. În final ne întoarcem la hotelul Golden Tulip Media Hotel 4* sau similar, unde vom avea cazarea și cina.

 

ZIUA 3. (SAMBATA, 03.10.2020): VIZITĂ GLOBAL VILLAGE OPȚIONAL EXCURSIE DEȘERT SAFARI           

Mic dejun. Ziua de astăzi este dedicată parcului multicultural Global Village. Să calatoresti în jurul pământului e destul de dificil din multe puncte de vedere, însa cum ar fi dacă ar exista un singur loc în care să poti regăsi arome, tradiții, culturi, culori, texturi și obiceiuri de peste tot din lumea largă? Câte puțin din Japonia, o frântură din Ucraina, o bucățică din SUA, o parte a Orientului Mijlociu și chiar un fragment din România? Ei bine, acest loc chiar există și se află, bineînțeles, în orașul recordurilor, Dubai. Acolo unde totul devine posibil în cel mai scurt timp. Peste 75 de țări sunt reprezentate la Global Village - un mare park multicultural pentru divertisment și pentru cumparaturi. Transfer și cazare hotelul Golden Tulip Media Hotel 4* sau similar, unde vom avea timp liber sau doritorii pot alege o excursie opțională în deșert*.

*OPȚIONAL DEȘERT SAFARI cu masă: (Jeep 4x4, ora de întâlnire 15:00/15:30 – ghid vorbitor de limba română) după masă doritorii se vor aventura într-un safari în deșert unde vom avea parte de experiențe unice printre dune nesfârșite de nisip auriu. Vom avea posibilitatea de a vedea apusul în deșert – priveliște memorabilă. Apoi vom lua cina pe ritmuri de muzică arabă, simțind povestea arabă pe propria piele, ca în cele 1001 de nopți.

 

ZIUA 4. (DUMINICA, 04.10.2020):  DUBAI

După micul dejun vom avea zi liberă în Dubai sau se poate opta pentru excursia Dubai Fame. Întalnirea cu ghidul local pentru transferul la Dubai Frame va avea loc la ora 10:00. Dubai Frame este una dintre cele mai noi atracții ale Dubaiului, prin ea, evidențiindu-se cele doua fețe ale Dubaiului. Acest concept duce vizitatorii într-o lume nouă, pe trei nivele diferite: Old Dubai (Vechiul Dubai), Present Dubai (Dubaiul din Prezent) și Future Dubai (Dubaiul în viitor). Pornind de la nivelul mezaninului, vizitatorii experimetează vechiul Dubai prin proiecții, efecte de ceata, mirosuri și mișcări care creează o atmosferă incredibilă pe toate planurile senzoriale, teleportând vizitatorii înapoi în timp pentru a cunoaște istoria orașului. Galeria trecutului oferă detalii despre evoluția orașului până în prezent. În continuare, a doua experiență se continuă pe platforma Sky, reprezentând actualul Dubai, unde cei curajosi pot păși pe podul de sticlă opacă, lung de cca 50 m și aflat la o inălțime considerabilă. Podeaua este fabricată din cristal lichid și dispune de o tehnologie care reacționează la senzori, devenind transparentă doar atunci vizitatorul pășește pe ea. În cele din urmă, vizitatorii trec printr-un tunel turbionar cu efecte audio și vizuale speciale.  Acesta creează o iluzie a clatoriei în timp, ducându-ne într-o lume fantastică a viitorului. Vom avea și timp liber pentru Dubai mall și pentru a admira cele mai înalte fântâni coregrafice din lume. Fiecare jet de apă iluminat în culori se leagănă pe ritmul muzicii, producând ceea ce a devenit cel mai popular spectacol din Dubai. La pornirea fântânii, se va auzi o serie de melodii frumoase, clasice și contemporane, în perfecta armonie cu spectacolul, care are loc la fiecare 30 de minute, în fiecare seara, incepand cu orele 18:00. Reintoarcere la hotel cu metroul. Cazare și cina hotel Golden Tulip Media Hotel 4* sau similar.

 

ZIUA 5. (LUNI, 05.10.2020): O ZI PLINA IN ABU DHABI – TUR DE ORAS

           Mic dejun. Întalnirea grupului cu ghidul local. Excursia vă duce la doua ore de mers cu masina de la Dubai, trecand JEBEL ALI PORT, cel mai mare port maritim din lume, în capitala Emiratelor Arabe Unite. Oprire pentru poze la JAZIRRA RESIDENCE, fosta reședință a lui Shaikh Zayed. Admirați a treia cea mai mare moschee din lume: moscheea SHEIKH ZAYED și mormântul lui Shaikh Zayed, fostul președinte al EAU și tatăl națiunii. Continuăm și trecem Podul Al Maqta, unde vedem cele mai bogate zone MINISTRIES AREA cu vilele impresionante. Continuăm pe cea mai frumoasă stradă CORNICHE ROAD, care este comparată cu Manhattan din New York. Ne putem opri pentru fotografii la Hotelul EMIRATES PALACE. Hotelul are propriul său port și helipad. Potrivit New York Times, Palatul Emirates este considerat cel mai scump hotel construit vreodată. Turul continuă spre AL BATEEN AREA, unde sunt palatele familiei regale. Vom avea timp și pentru cumpărături într-unul dintre cele mai mari centre - MARINA MALL. Reîntoarcere în Dubai pentru cazare și cină hotelul Golden Tulip Media Hotel 4* sau similar.

*OPTIONAL: FERRARI WORLD TICKET BRONZE – tarif 85 USD - Ferrari World Abu Dhabi-primul parc tematic Ferrari și cea mai mare atracție de acest gen (https://www.ferrariworldabudhabi.com).         

                                                                                                                                                                                                        

ZIUA 6. (MARTI, 06.10.2020): DUBAI – ZI DE RELAXARE SAU OPTIONAL VIZITA LA MIRACLE GARDEN

Mic dejun. Doritorii pot vizita, opțional, cca 2-3 ore Dubai Miracle Garden, cea mai mare gradină de flori naturale din lume, un spectacol de culori și aranjamente florale uimitoare. Transfer la hotel și timp de relaxare pe una din plajele Dubaiului, respectiv plaja Sunset cu Burj al-Arab în fundal. Din acest loc aveți cel mai bun unghi vizual spre hotelul pentru care este celebru Dubaiul. Este o plajă cu acces liber, care freamată de activitate, și probabil de aceea este una dintre cele mai splendide plaje din emirat. Sau puteți alege The Beach by JBR, vizavi de promenada The Walk de la Jumeirah Beach Residences. Aceasta se mândrește cu baruri, localuri și buticuri la modă, dar și cu cele mai luxoase mașini din oraș. Cazare și cină hotel  Golden Tulip Media Hotel 4* sau similar.

 

ZIUA 7. (MIERCURI, 07.10.2020): SHARJAH – CITY TOUR SI CROAZIERA DHOW CRUISE WITH DINNER AT MARINA

           După micul dejun, vom fi preluați de către partenerii locali pentru a vizita emiratul Sharjah: este la numai 20 de minute de orașul Dubai, fiind un centru cultural în Orientul Mijlociu. Vom incepe turul nostru de la Muzeul de Istorie Naturală, după care vom face o scurtă oprire în zona pieței Al Majara din inima districtului, unde vom vizita casa Al Naboodah (una dintre cele mai uimitoare clădiri din Sharjah, fosta casă a unuia dintre cei mai mari negustori de perle) dar și piața Al Arsa, care oferă o privire asupra modului în care s-a trăit în vremurile trecute. Turul se incheie la fabulosul CENTRAL SOUK, cu arhitectura tipică arabă, iar dacă cautați suveniruri, atunci vasta selecție de covoare și antichități va satisface chiar și cei mai pretentioși clienți. După-masă vom fi iar preluați de la receptia hotelului de către ghidul local și vom fi tranferați la îmbarcarea pe croazieara Dhow Cruise, unde vom petrece aproximativ 2 ore, timp în care vom servi și cina la bord. Cu această ocazie vom descoperi viața de noapte a Dubaiului. Ne întoarcem la hotel pentru cazare hotel Golden Tulip Media Hotel 4* sau similar.

 

ZIUA 8. (JOI, 08.10.2020): DUBAI – CLUJ NAPOCA

           Vom servi micul dejun și vom face check-out-ul, după care vom beneficia de timp liber în Mall Dubai, unde puteti să vă faceți cumpărăturile și după dorința fiecăruia, puteți să vizitați și Acvariul (https://www.thedubaiaquarium.com/en/Default.aspx) sau Ice Ring (https://www.dubaiicerink.com/en/). Transfer la aeroport aprox. la ora 18:30 pentru zbor Dubai 22:35 - Cluj Napoca 02:25.

 

Data de plecare

Tarif standard  în camera dubla

Supliment single

01.10. 2020

920 euro

260 euro

Tarif client fidel

890 euro

260 euro

Excursiile optionale, se achita la inscriere. Nu se pot face rezervari la fata locului.

*Tarifele au fost calculate la grup de minim 25 turiști.  Suplimentul pentru grup mai mic de 20 persoane, 30 euro, se va achita doar în caz de nevoie, la finalizarea grupului, în saptamana plecării..

 

TARIFUL INCLUDE:

 •        7 nopți cazare hotel 4* în Dubai, cu mic dejun bufet
 •        4 cine restaurantul hotelului
 •        Bilet de avion Cluj Napoca- Dubai- Cluj Napoca, bagaj mic de mână inclus (40 x 30 x 20 cm)
 •        Asistență din partea unui reprezentant local
 •        Ghid vorbitor de limba română
 •        Transfer aeroport – hotel  – aeroport
 •        Transfer hotel – port – hotel
 •        Asigurare medicală și storno
 •        Tur city Dubai cu ghid vorbitor de limba română
 •        Tur orasul Sharjah cu ghid vorbitor de limba română
 •       Tur complet al orașului Abu Dhabi cu ghid vorbitor de limba română
 •        Croazieră Dhow Cruise cu cină la bord

 

TARIFUL NU INCLUDE:

 •        Excursie opțională Dubai Frame-bilet intrare - 30 euro
 •        Excursie opțională Deșert Safari cu cina - ghid vorbitor de limba română - 45 euro
 •        Excursie opțională Garden Miracle - 25 euro
 •        Bagaj de cală 10 kg – 70 euro/pers/dus-întors, Bagaj de cală 20 kg – 100 euro/pers/dus-întors, Bagaj de cală 20 kg – 140 euro/pers/dus-întors sau  Wizzpriority cu bagaj de mana (dimensiuni 55×40×23cm) – 140 euro/pers/dus-întors  ( tarifele se pot modifica, se confirmă în momentul achiziției bagajului)
 •        Taxa de oraș cca. 4 USD/noapte/pers (se achita la hotel)
 •        Alte excursii opționale în afară de cele incluse în program
 •        Alte cheltuieli personale
 •        Bacșiș pentru ghizii locali și șoferi  cca 3 USD/ zi/ persoană- se achită la ghidul local

 

INFORMAȚII PRECONTRACTUALE GENERALE - CIRCUITE EXPERRT TRAVEL  

 

 INFORMAȚII DESPRE  ZBOR:

ü  Politica de prealocare a locurilor în avion depinde de fiecare companie aeriană; la cerere, se pot furniza informații suplimentare cu privire la acest aspect și tarifele pentu locuri preferențiale

ü  Orarul de zbor poate suferi modificări care vor fi aduse la cunoștința turistului la primirea notificării de la compania aeriană. Dacă modificarea nu este semnificativă – modificări sub 30 minute- orarul nou de zbor va fi transmis în informarea de plecare

ü  Agenția își rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană

ü  Agenția nu este răspunzătoare pentru eventualele perturbări ale orarului de zbor.

ü  În situația în care turistul achiziționează bilete de avion pe zboruri interne iar acestea nu mai corespund noului orar de zbor al cursei internaționale, agenția nu are obligația de a suporta eventualele diferențe de preț ocazionate de reemiterea biletelor pe cursa internă.

ü  Dacă circuitul se anulează din cauza neîntrunirii grupului minim, agenția nu este obligată să suporte costul biletelor de avion achiziționate.

INFORMAȚII DESPRE TRANSPORTUL TERESTRU:

ü  Transportul terestru se va executa cu autocare subînchiriate de capacitate 29 până la 55 locuri în funcție de mărimea grupului

ü  Autocarele sunt dotate cu aer condiționat, stație audio video, scaune reglabile. Autocarele vor fi clasificate minim 2*.

ü  Așezarea în autocar se va face în ordinea înscrierilor, locurile nu se nominalizează.

ü  Conform legislației în vigoare, în cazul vehiculelor rămase imobilizate pe traseu, în cazul defecțiunilor care nu se pot remedia, trasportatorul este obligat să asigure preluarea persoanelor în termen de maximum 3 ore în judeţ, 5 ore în țară şi în termen de maximum 16 ore în cazul transporturilor în trafic internaţional;

ü  Orarul de îmbarcare/ debarcare este specificat în programul excursiei. Orele sunt aproximative, pot suferi modificări  care vor fi transmise turiștilor în informarea de plecare.

ü  Programul excursiei poate fi modificat de către conducătorul grupului în situații excepționale (accidente, trafic îngreunat, blocat, urgențe medicale ale unora dintre pasageri, defecțiuni tehnice)

 

ACTE NECESARE CĂLĂTORIEI ȘI INFORMAȚII LEGATE DE  CĂLĂTORIE:

ü  Documentele necesare  pentru trecerea frontierelor pe traseu: pașaport turistic/carte de identitate valabilă minim 6 luni de la data ieșirii din țară.

ü  În cazul în care turistul deține act de identitate tip buletin (cu file) agenția  vânzătoare este obligată să informeze turistul că la punctele de trecere a frontierelor NU SE ACCEPTĂ acest tip de document ce atestă identitatea turistului! Se acceptă doar modelul nou de carte de identitate.

ü  Regulament documente de călătorie minori:

-        pașaport turistic/carte de identitate valabilă minim 6 luni de la data ieșirii din țară

-        minorii care sunt însoțiți de un singur părinte vor  trebui să prezinte poliției de frontieră acordul parental al părintelui ce nu însoțește minorul - se obține de la notariat

-        minorii ce călătoresc neînsoțiți de nici unul dintre părinti va trebui să prezinte acordul părinților, iar persoana ce îl însoțește trebuie să dețină cazier judiciar valabil. Pentru mai multe informații vă rugăm să accesați  www.politiadefrontiera.ro!

-        persoanele care călătoresc cu copii sub 18 ani trebuie să dețină pe lângă pașaportul acestora și o copie a certificatului de naștere al copiilor (este posibil ca autoritățile de la frontieră să o solicite)

ü  Agenția nu răspunde în cazul refuzului autorităților de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu.

ü  Turistul are obligația de a respecta legile țărilor tranzitate/vizitate, indiferent dacă acestea diferă față de legile din România. Nerespectarea acestora atrage după sine, răspunderea turistului respectiv în fața autorităților locale, agenția neasumându-și răspunderea față de turistul respectiv (nu se rambursează sume aferente serviciilor neprestate din acest motiv).

ü  Agenția nu este răspunzătoare pentru pierderea sau furtul bagajelor, a actelor sau a obiectelor personale; în cazul în care aceste situații nedorite apar, turistul are obligația de a depune personal plângere la compania sau organele competente.

ü  Turiștii vor fi informați dacă pe traseul circuitului se necesită obținerea de vize sau sunt necesare vaccinări speciale pentru destinațiile din program.

CONDIȚII FINANCIARE DE ÎNSCRIERE:

ü  30% se achită la înscriere în cazul circuitelor cu transport autocar

ü  40% se achită la înscriere în cazul circuitelor cu transport avion

ü  Diferența se achită cu 30 zile înainte de plecare

PENALITĂȚI ÎN CAZ DE RETRAGERE:

ü  10% din prețul pachetului de servicii, dacă renunțarea se face cu mai mult de 60 de zile calendaristice înainte de începerea executării pachetului (data plecării);

ü  50% din prețul pachetului de servicii, dacă renunțarea se face în intervalul de 60-31 zile înainte de începerea executării pachetului (data plecării);

ü  100% din prețul pachetului de servicii dacă renunțarea se face cu mai puțin de 31 de zile înainte de începerea executării pachetului (data plecării) sau nu se prezintă la program.

ü  100% dacă anularea se face din următoarele cauze: în cazul în care călătorul nu este lăsat să treacă una din frontierele de pe traseul excursiei, din motive care sunt legate exclusiv de persoana sa sau din motive care nu pot fi imputate Agenției;

ü  100%  în cazul în care călătorul nu respectă condițiile generale ale Agenției, prezintă acte incomplete sau false, nu are pașaport sau nu achită integral excursia în termenele stipulate;

ü  Vă reamintim că încheierea unei Asigurări STORNO de călătorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarând efectul penalizărilor aplicate. Vă recomandăm să uzați de acest mijloc de protecție financiară care acoperă cele mai frecvente evenimente ce cauzează anularea călătoriei.

CONSTITUIREA GRUPULUI:

ü  Tarifele au fost calculate la grup de minim 35 turiști.  Suplimentul pentru grup 25-34 persoane, 30 euro, se va achita doar în caz de nevoie, la finalizarea grupului, în săptămâna plecării.

ü  Pentru un număr mai mic de 35 participanți, prețul se recalculează sau circuitul se reprogramează.

ü  De asemenea, în cazul unui grup mai mic, agenția își rezervă dreptul de a schimba compania aeriană sau hotelurile, cu păstrarea standardelor și cu informarea prealabilă a turiștilor înscriși.

ASISTENȚA TURISTICĂ, VIZITE, EXCURSII OPȚIONALE:

ü  Turoperatorul, în pachetul de servicii de circuite culturale prestează servicii de ghid turism din partea agenției, dar legislația internațională nu permite întotdeauna ghidajul în muzee și la obiective turistice de către ghidul român

ü  Ghidul român va face prezentarea în autocar și va asigura traducerea explicațiilor date de ghidul local în situația în care grupul de turiști hotărăște angajarea acestuia. Angajarea unui ghid local poate fi absolut necesară în funcție de țările vizitate.

ü  Conform reglementărilor internaționale, serviciile de ghidaj în interiorul muzeelor pot fi asigurate doar de către ghizii locali

ü  Conducătorul de grup poate modifica programul acțiunii în anumite condiții obiective.

ü  Unele excursiile opționale se efectuează la fața locului cu agenții locale. Sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele și pentru agenția Tour Operatoare. Prețurile excursiilor opționale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor ce pot fi achiziționate de la recepția hotelurilor, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziție un mijloc de transport care îi va duce și îi va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei și după caz ghid local.

ü  Prețul excursiilor este calculat pentru un grup minim de 20 persoane. La un număr mai mic de participanți prețul crește proporțional; dacă numărul persoanelor înscrise la excursiile opționale este suficient de mare, însoțitorul de grup se va alătura turiștilor care au achiziționat respectivele excursii, astfel încat cei care rămân la hotel vor avea program liber fără însoțitor.

ü  În situația în care excursia opțională se va desfășura fără prezența însoțitorului de grup (din cauza numărului mic de participanți), limba de comunicare va fi engleza.

ü  Acest program nu este recomandat persoanelor cu mobilitate redusă.

ü  În situația în care turistul are cerințe speciale, cum ar fi dar fără a se limita la: camere alăturate sau cu o anumită localizare, meniu special, acestea vor fi cu titlul de solicitare către prestatori dar nu vor fi considerate confirmate decât în măsura posibilităților de la fața locului.

EVENTUALE  EVOLUȚII ALE  PREȚULUI:

ü  Prețurile agreate la încheierea contractului pot să crească sau să scadă în funcție de anumiți factori obiectivi. 

ü  Creșterile de preț sunt influențate de creșteri ale cursului de schimb, creșteri ale prețului petrolului, creșterea taxelor de survol, etc. În cazul unei creșteri de preț mai mare de 8%, clientul poate rezilia contractul fără a plăti penalizări de retragere.

ü  Scăderile de preț pot fi datorate unor promoții făcute de hoteluri sau de către agenția organizatoare. Aceste reduceri sunt limitate pentru o anumită perioadă de timp și pentru un anumit număr de locuri. Promoția poate fi întreruptă înainte de terminarea perioadei de valabilitate fără obligația din partea organizatorului de a anunța epuizarea locurilor puse în vânzare. În același timp agenția organizatoare nu are obligația de a reduce prețul conform promoției, pentru clienții care au achiziționat anterior același pachet, dar la un preț mai mare.

ü  În cazul în care cererea este mai mare decât locurile prestabilite pentru grup, iar biletele de avion au suferit creșteri se va comunica turistului suplimentul de tarif și numai după acordul scris se va încheia contractul de prestări servicii turistice.

INFORMAȚII REFERITOARE LA CAZARE:

ü  Categoria unităților de cazare este cea specificată în program

ü  Clasificarea pe stele a hotelurilor este cea atribuită de oficialitățile locale. Ca atare, facilitățile comune și cele ale camerelor sunt conforme cu standardele locale.

ü  Dacă hotelul este schimbat din motive care nu țin de agenție, va fi înlocuit cu un altul de aceeași categorie.

ü  Persoanele care călătoresc singure pot opta pentru camera single sau pentru partaj, caz în care agenția va propune, în funcție de înscrierile existente sau ulterioare, un partaj. În situația în care nu există partaj până la expirarea termenului limită de înscriere, agenția nu se obligă să suporte diferența de cameră single, în consecință turistul poate să se retragă fără penalizări sau să opteze pentru camera single.

ü  Tariful pentru copil este valabil în cazul în care acesta stă în cameră cu doi adulți. Pentru a beneficia de tariful de copil acesta trebuie să nu fi împlinit vârsta de 12 ani. Pentru a beneficia de tariful de copil acesta trebuie să nu fi depășit la data începerii călătoriei vârsta menționată în program.

ü  Distribuția camerelor la hoteluri se face de către recepțiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepție, asistat de însoțitorul de grup.

ü  Turistul are obligația de a respecta regulile hoteliere internaționale sau regulile hoteliere specifice din țările vizitate (să nu deranjeze alți clienți din hotel, să păstreze liniștea, să nu consume alimente în cameră, să nu distrugă/deterioreze/păteze obiecte din camere, etc). Necunoașterea acestora, nu exonerează turistul de la răspundere.

ü  Turistul este direct răspunzător pentru deteriorarea camerelor hoteliere sau a autocarului/mijlocului de transport, agenția neasumându-și răspunderea față de turistul respectiv, care va urma să despăgubească instituția respectivă pentru daunele cauzate.

ü  Hotelul își rezervă dreptul de a solicita fiecărui turist o sumă cash sau o copie a cărții de credit personale, ca garanție pentru cheltuielile suplimentare ce urmează a fi făcute pe parcursul șederii.

ü  Pentru anumite facilități din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare; în momentul sosirii la hotel solicitați recepționerului să vă informeze cu exactitate asupra lor.

ASIGURĂRI:

ü  Agenția organizatoare deține polița de asigurare care acoperă daune de până la 50.000 eur în cazul insolvenței societății.

ü  Polita Asigurare Insolventa SERIA I, NR. 53063 / 23.01.2020 – Valoare acoperita: 50.000 USD, OMNIASIG, str. Aleea Alexandru, nr. 51, sector 1, Bucuresti, tel. 021/4057420

ü  Pachetele din prezenta ofertă nu includ asigurările medicale de călătorie sau asigurare storno. Nu sunt obligatorii dar recomandăm încheierea lor în agențiile de turism sau la orice companie de asigurări.

INFORMAȚIA PENTRU PLECARE/ SEJUR:

Informațiile detaliate despre circuit vor fi transmise turiștilor pe un suport durabil: site www.experttravel.ro,  email, imprimat , SMS, înainte de plecare cu minim 3 zile  și vor cuprinde următoarele puncte:

- Detalii însoțitor grup/ ghid – nume, persoana de contact, telefon

- Detalii mijloc de transport, număr de înmatriculare,  număr telefon autocar îmbarcări.

- Orar de zbor actualizat (dacă este cazul)

- Orar de  transport actualizat (dacă este cazul)

- Hotelurile confirmate

- Transferurile pentru aeroport

- Excursii opționale/ informare tarife

 

OBSERVAȚII:

ü  Prezentul document constituie anexa la contractul de prestări servicii.

ü  La înscriere turistul are obligația să semneze de luare la cunoștință a informațiilor precontractuale :

 

Nume și prenume turist (turiști sau lider de grup)                                                                Semnătura

Destinatie: Emiratele Arabe Unite

Durata: 7 nopti

Plecari: 1 octombrie

Vezi detalii in format PDF

CIRCUIT - SEJUR DUBAI

Perioada: 01-08.10.2020

- Circuit cu Avion -

 

ZIUA 1. (JOI, 01.10.2020): CLUJ-NAPOCA – DUBAI

           Întalnirea cu reprezentantul agenției aprox. la ora 12:55 în aeroportul din Cluj Napoca, pentru îmbarcare pe zborul companiei Wizz Air cu destinația Dubai. Decolarea va avea loc, aprox. la ora 14:55. Vom ateriza pe aeroportul din Dubai la ora 22:00, iar după formalitățile vamale ne vom îndrepta spre cazare la hotel Golden Tulip Media Hotel 4* sau similar (https://www.booking.com/hotel/ae/golden-tulip-al-thanyah.ro.html)

 

ZIUA 2. (VINERI, 02.10.2020): DUBAI CITY TOUR          

Dupa micul dejun, la ora 12:00 va avea loc întalnirea cu ghidul local. Începem turul nostru în Dubai (aprox. 5 ore), cel mai încantător și extravagant oraș al Golfului, unde vom avea ocazia să surprindem atmosfera plină de farmec a Dubaiului, un oraș vechi și modern în același timp. Vom parcurge cele mai importante obiective: DUBAI Marina – cel mai inalt cartier din lume, Insula PALMIER JUMEIRAH cu observarea Hotelului Atlantis The Palm, oprire la celebrul hotel BURJ al ARAB de 7* și Palatul Zabeel. Turul nostru va continua apoi cu parcurgerea zonei vechi Bur Dubai, de unde ne vom îmbarca în barcuțele tradiționale "abra" ca să ajungem în Deira. Ultima oprire este rezervată pentru cele doua bazaruri: De Aur și Mirodenii (aprox. o oră), aici vom gusta farmecul vremurilor de altadată.

*OPȚIONAL se poate vizita Burj Khalifa (cea mai înaltă clădire din lume) – intrarea costă cca. 50 USD/persoană. Cea mai înaltă structură artificială construită vreodată, la 828 m (2717 ft). Construcția a început pe data de 21 septembrie 2004, iar exteriorul clădirii a fost finalizat la 1 octombrie 2009. Clădirea a fost deschisă oficial la 4 ianuarie 2010. În final ne întoarcem la hotelul Golden Tulip Media Hotel 4* sau similar, unde vom avea cazarea și cina.

 

ZIUA 3. (SAMBATA, 03.10.2020): VIZITĂ GLOBAL VILLAGE OPȚIONAL EXCURSIE DEȘERT SAFARI           

Mic dejun. Ziua de astăzi este dedicată parcului multicultural Global Village. Să calatoresti în jurul pământului e destul de dificil din multe puncte de vedere, însa cum ar fi dacă ar exista un singur loc în care să poti regăsi arome, tradiții, culturi, culori, texturi și obiceiuri de peste tot din lumea largă? Câte puțin din Japonia, o frântură din Ucraina, o bucățică din SUA, o parte a Orientului Mijlociu și chiar un fragment din România? Ei bine, acest loc chiar există și se află, bineînțeles, în orașul recordurilor, Dubai. Acolo unde totul devine posibil în cel mai scurt timp. Peste 75 de țări sunt reprezentate la Global Village - un mare park multicultural pentru divertisment și pentru cumparaturi. Transfer și cazare hotelul Golden Tulip Media Hotel 4* sau similar, unde vom avea timp liber sau doritorii pot alege o excursie opțională în deșert*.

*OPȚIONAL DEȘERT SAFARI cu masă: (Jeep 4x4, ora de întâlnire 15:00/15:30 – ghid vorbitor de limba română) după masă doritorii se vor aventura într-un safari în deșert unde vom avea parte de experiențe unice printre dune nesfârșite de nisip auriu. Vom avea posibilitatea de a vedea apusul în deșert – priveliște memorabilă. Apoi vom lua cina pe ritmuri de muzică arabă, simțind povestea arabă pe propria piele, ca în cele 1001 de nopți.

 

ZIUA 4. (DUMINICA, 04.10.2020):  DUBAI

După micul dejun vom avea zi liberă în Dubai sau se poate opta pentru excursia Dubai Fame. Întalnirea cu ghidul local pentru transferul la Dubai Frame va avea loc la ora 10:00. Dubai Frame este una dintre cele mai noi atracții ale Dubaiului, prin ea, evidențiindu-se cele doua fețe ale Dubaiului. Acest concept duce vizitatorii într-o lume nouă, pe trei nivele diferite: Old Dubai (Vechiul Dubai), Present Dubai (Dubaiul din Prezent) și Future Dubai (Dubaiul în viitor). Pornind de la nivelul mezaninului, vizitatorii experimetează vechiul Dubai prin proiecții, efecte de ceata, mirosuri și mișcări care creează o atmosferă incredibilă pe toate planurile senzoriale, teleportând vizitatorii înapoi în timp pentru a cunoaște istoria orașului. Galeria trecutului oferă detalii despre evoluția orașului până în prezent. În continuare, a doua experiență se continuă pe platforma Sky, reprezentând actualul Dubai, unde cei curajosi pot păși pe podul de sticlă opacă, lung de cca 50 m și aflat la o inălțime considerabilă. Podeaua este fabricată din cristal lichid și dispune de o tehnologie care reacționează la senzori, devenind transparentă doar atunci vizitatorul pășește pe ea. În cele din urmă, vizitatorii trec printr-un tunel turbionar cu efecte audio și vizuale speciale.  Acesta creează o iluzie a clatoriei în timp, ducându-ne într-o lume fantastică a viitorului. Vom avea și timp liber pentru Dubai mall și pentru a admira cele mai înalte fântâni coregrafice din lume. Fiecare jet de apă iluminat în culori se leagănă pe ritmul muzicii, producând ceea ce a devenit cel mai popular spectacol din Dubai. La pornirea fântânii, se va auzi o serie de melodii frumoase, clasice și contemporane, în perfecta armonie cu spectacolul, care are loc la fiecare 30 de minute, în fiecare seara, incepand cu orele 18:00. Reintoarcere la hotel cu metroul. Cazare și cina hotel Golden Tulip Media Hotel 4* sau similar.

 

ZIUA 5. (LUNI, 05.10.2020): O ZI PLINA IN ABU DHABI – TUR DE ORAS

           Mic dejun. Întalnirea grupului cu ghidul local. Excursia vă duce la doua ore de mers cu masina de la Dubai, trecand JEBEL ALI PORT, cel mai mare port maritim din lume, în capitala Emiratelor Arabe Unite. Oprire pentru poze la JAZIRRA RESIDENCE, fosta reședință a lui Shaikh Zayed. Admirați a treia cea mai mare moschee din lume: moscheea SHEIKH ZAYED și mormântul lui Shaikh Zayed, fostul președinte al EAU și tatăl națiunii. Continuăm și trecem Podul Al Maqta, unde vedem cele mai bogate zone MINISTRIES AREA cu vilele impresionante. Continuăm pe cea mai frumoasă stradă CORNICHE ROAD, care este comparată cu Manhattan din New York. Ne putem opri pentru fotografii la Hotelul EMIRATES PALACE. Hotelul are propriul său port și helipad. Potrivit New York Times, Palatul Emirates este considerat cel mai scump hotel construit vreodată. Turul continuă spre AL BATEEN AREA, unde sunt palatele familiei regale. Vom avea timp și pentru cumpărături într-unul dintre cele mai mari centre - MARINA MALL. Reîntoarcere în Dubai pentru cazare și cină hotelul Golden Tulip Media Hotel 4* sau similar.

*OPTIONAL: FERRARI WORLD TICKET BRONZE – tarif 85 USD - Ferrari World Abu Dhabi-primul parc tematic Ferrari și cea mai mare atracție de acest gen (https://www.ferrariworldabudhabi.com).         

                                                                                                                                                                                                        

ZIUA 6. (MARTI, 06.10.2020): DUBAI – ZI DE RELAXARE SAU OPTIONAL VIZITA LA MIRACLE GARDEN

Mic dejun. Doritorii pot vizita, opțional, cca 2-3 ore Dubai Miracle Garden, cea mai mare gradină de flori naturale din lume, un spectacol de culori și aranjamente florale uimitoare. Transfer la hotel și timp de relaxare pe una din plajele Dubaiului, respectiv plaja Sunset cu Burj al-Arab în fundal. Din acest loc aveți cel mai bun unghi vizual spre hotelul pentru care este celebru Dubaiul. Este o plajă cu acces liber, care freamată de activitate, și probabil de aceea este una dintre cele mai splendide plaje din emirat. Sau puteți alege The Beach by JBR, vizavi de promenada The Walk de la Jumeirah Beach Residences. Aceasta se mândrește cu baruri, localuri și buticuri la modă, dar și cu cele mai luxoase mașini din oraș. Cazare și cină hotel  Golden Tulip Media Hotel 4* sau similar.

 

ZIUA 7. (MIERCURI, 07.10.2020): SHARJAH – CITY TOUR SI CROAZIERA DHOW CRUISE WITH DINNER AT MARINA

           După micul dejun, vom fi preluați de către partenerii locali pentru a vizita emiratul Sharjah: este la numai 20 de minute de orașul Dubai, fiind un centru cultural în Orientul Mijlociu. Vom incepe turul nostru de la Muzeul de Istorie Naturală, după care vom face o scurtă oprire în zona pieței Al Majara din inima districtului, unde vom vizita casa Al Naboodah (una dintre cele mai uimitoare clădiri din Sharjah, fosta casă a unuia dintre cei mai mari negustori de perle) dar și piața Al Arsa, care oferă o privire asupra modului în care s-a trăit în vremurile trecute. Turul se incheie la fabulosul CENTRAL SOUK, cu arhitectura tipică arabă, iar dacă cautați suveniruri, atunci vasta selecție de covoare și antichități va satisface chiar și cei mai pretentioși clienți. După-masă vom fi iar preluați de la receptia hotelului de către ghidul local și vom fi tranferați la îmbarcarea pe croazieara Dhow Cruise, unde vom petrece aproximativ 2 ore, timp în care vom servi și cina la bord. Cu această ocazie vom descoperi viața de noapte a Dubaiului. Ne întoarcem la hotel pentru cazare hotel Golden Tulip Media Hotel 4* sau similar.

 

ZIUA 8. (JOI, 08.10.2020): DUBAI – CLUJ NAPOCA

           Vom servi micul dejun și vom face check-out-ul, după care vom beneficia de timp liber în Mall Dubai, unde puteti să vă faceți cumpărăturile și după dorința fiecăruia, puteți să vizitați și Acvariul (https://www.thedubaiaquarium.com/en/Default.aspx) sau Ice Ring (https://www.dubaiicerink.com/en/). Transfer la aeroport aprox. la ora 18:30 pentru zbor Dubai 22:35 - Cluj Napoca 02:25.

 

Data de plecare

Tarif standard  în camera dubla

Supliment single

01.10. 2020

920 euro

260 euro

Tarif client fidel

890 euro

260 euro

Excursiile optionale, se achita la inscriere. Nu se pot face rezervari la fata locului.

*Tarifele au fost calculate la grup de minim 25 turiști.  Suplimentul pentru grup mai mic de 20 persoane, 30 euro, se va achita doar în caz de nevoie, la finalizarea grupului, în saptamana plecării..

 

TARIFUL INCLUDE:

 •        7 nopți cazare hotel 4* în Dubai, cu mic dejun bufet
 •        4 cine restaurantul hotelului
 •        Bilet de avion Cluj Napoca- Dubai- Cluj Napoca, bagaj mic de mână inclus (40 x 30 x 20 cm)
 •        Asistență din partea unui reprezentant local
 •        Ghid vorbitor de limba română
 •        Transfer aeroport – hotel  – aeroport
 •        Transfer hotel – port – hotel
 •        Asigurare medicală și storno
 •        Tur city Dubai cu ghid vorbitor de limba română
 •        Tur orasul Sharjah cu ghid vorbitor de limba română
 •       Tur complet al orașului Abu Dhabi cu ghid vorbitor de limba română
 •        Croazieră Dhow Cruise cu cină la bord

 

TARIFUL NU INCLUDE:

 •        Excursie opțională Dubai Frame-bilet intrare - 30 euro
 •        Excursie opțională Deșert Safari cu cina - ghid vorbitor de limba română - 45 euro
 •        Excursie opțională Garden Miracle - 25 euro
 •        Bagaj de cală 10 kg – 70 euro/pers/dus-întors, Bagaj de cală 20 kg – 100 euro/pers/dus-întors, Bagaj de cală 20 kg – 140 euro/pers/dus-întors sau  Wizzpriority cu bagaj de mana (dimensiuni 55×40×23cm) – 140 euro/pers/dus-întors  ( tarifele se pot modifica, se confirmă în momentul achiziției bagajului)
 •        Taxa de oraș cca. 4 USD/noapte/pers (se achita la hotel)
 •        Alte excursii opționale în afară de cele incluse în program
 •        Alte cheltuieli personale
 •        Bacșiș pentru ghizii locali și șoferi  cca 3 USD/ zi/ persoană- se achită la ghidul local

 

INFORMAȚII PRECONTRACTUALE GENERALE - CIRCUITE EXPERRT TRAVEL  

 

 INFORMAȚII DESPRE  ZBOR:

ü  Politica de prealocare a locurilor în avion depinde de fiecare companie aeriană; la cerere, se pot furniza informații suplimentare cu privire la acest aspect și tarifele pentu locuri preferențiale

ü  Orarul de zbor poate suferi modificări care vor fi aduse la cunoștința turistului la primirea notificării de la compania aeriană. Dacă modificarea nu este semnificativă – modificări sub 30 minute- orarul nou de zbor va fi transmis în informarea de plecare

ü  Agenția își rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană

ü  Agenția nu este răspunzătoare pentru eventualele perturbări ale orarului de zbor.

ü  În situația în care turistul achiziționează bilete de avion pe zboruri interne iar acestea nu mai corespund noului orar de zbor al cursei internaționale, agenția nu are obligația de a suporta eventualele diferențe de preț ocazionate de reemiterea biletelor pe cursa internă.

ü  Dacă circuitul se anulează din cauza neîntrunirii grupului minim, agenția nu este obligată să suporte costul biletelor de avion achiziționate.

INFORMAȚII DESPRE TRANSPORTUL TERESTRU:

ü  Transportul terestru se va executa cu autocare subînchiriate de capacitate 29 până la 55 locuri în funcție de mărimea grupului

ü  Autocarele sunt dotate cu aer condiționat, stație audio video, scaune reglabile. Autocarele vor fi clasificate minim 2*.

ü  Așezarea în autocar se va face în ordinea înscrierilor, locurile nu se nominalizează.

ü  Conform legislației în vigoare, în cazul vehiculelor rămase imobilizate pe traseu, în cazul defecțiunilor care nu se pot remedia, trasportatorul este obligat să asigure preluarea persoanelor în termen de maximum 3 ore în judeţ, 5 ore în țară şi în termen de maximum 16 ore în cazul transporturilor în trafic internaţional;

ü  Orarul de îmbarcare/ debarcare este specificat în programul excursiei. Orele sunt aproximative, pot suferi modificări  care vor fi transmise turiștilor în informarea de plecare.

ü  Programul excursiei poate fi modificat de către conducătorul grupului în situații excepționale (accidente, trafic îngreunat, blocat, urgențe medicale ale unora dintre pasageri, defecțiuni tehnice)

 

ACTE NECESARE CĂLĂTORIEI ȘI INFORMAȚII LEGATE DE  CĂLĂTORIE:

ü  Documentele necesare  pentru trecerea frontierelor pe traseu: pașaport turistic/carte de identitate valabilă minim 6 luni de la data ieșirii din țară.

ü  În cazul în care turistul deține act de identitate tip buletin (cu file) agenția  vânzătoare este obligată să informeze turistul că la punctele de trecere a frontierelor NU SE ACCEPTĂ acest tip de document ce atestă identitatea turistului! Se acceptă doar modelul nou de carte de identitate.

ü  Regulament documente de călătorie minori:

-        pașaport turistic/carte de identitate valabilă minim 6 luni de la data ieșirii din țară

-        minorii care sunt însoțiți de un singur părinte vor  trebui să prezinte poliției de frontieră acordul parental al părintelui ce nu însoțește minorul - se obține de la notariat

-        minorii ce călătoresc neînsoțiți de nici unul dintre părinti va trebui să prezinte acordul părinților, iar persoana ce îl însoțește trebuie să dețină cazier judiciar valabil. Pentru mai multe informații vă rugăm să accesați  www.politiadefrontiera.ro!

-        persoanele care călătoresc cu copii sub 18 ani trebuie să dețină pe lângă pașaportul acestora și o copie a certificatului de naștere al copiilor (este posibil ca autoritățile de la frontieră să o solicite)

ü  Agenția nu răspunde în cazul refuzului autorităților de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu.

ü  Turistul are obligația de a respecta legile țărilor tranzitate/vizitate, indiferent dacă acestea diferă față de legile din România. Nerespectarea acestora atrage după sine, răspunderea turistului respectiv în fața autorităților locale, agenția neasumându-și răspunderea față de turistul respectiv (nu se rambursează sume aferente serviciilor neprestate din acest motiv).

ü  Agenția nu este răspunzătoare pentru pierderea sau furtul bagajelor, a actelor sau a obiectelor personale; în cazul în care aceste situații nedorite apar, turistul are obligația de a depune personal plângere la compania sau organele competente.

ü  Turiștii vor fi informați dacă pe traseul circuitului se necesită obținerea de vize sau sunt necesare vaccinări speciale pentru destinațiile din program.

CONDIȚII FINANCIARE DE ÎNSCRIERE:

ü  30% se achită la înscriere în cazul circuitelor cu transport autocar

ü  40% se achită la înscriere în cazul circuitelor cu transport avion

ü  Diferența se achită cu 30 zile înainte de plecare

PENALITĂȚI ÎN CAZ DE RETRAGERE:

ü  10% din prețul pachetului de servicii, dacă renunțarea se face cu mai mult de 60 de zile calendaristice înainte de începerea executării pachetului (data plecării);

ü  50% din prețul pachetului de servicii, dacă renunțarea se face în intervalul de 60-31 zile înainte de începerea executării pachetului (data plecării);

ü  100% din prețul pachetului de servicii dacă renunțarea se face cu mai puțin de 31 de zile înainte de începerea executării pachetului (data plecării) sau nu se prezintă la program.

ü  100% dacă anularea se face din următoarele cauze: în cazul în care călătorul nu este lăsat să treacă una din frontierele de pe traseul excursiei, din motive care sunt legate exclusiv de persoana sa sau din motive care nu pot fi imputate Agenției;

ü  100%  în cazul în care călătorul nu respectă condițiile generale ale Agenției, prezintă acte incomplete sau false, nu are pașaport sau nu achită integral excursia în termenele stipulate;

ü  Vă reamintim că încheierea unei Asigurări STORNO de călătorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarând efectul penalizărilor aplicate. Vă recomandăm să uzați de acest mijloc de protecție financiară care acoperă cele mai frecvente evenimente ce cauzează anularea călătoriei.

CONSTITUIREA GRUPULUI:

ü  Tarifele au fost calculate la grup de minim 35 turiști.  Suplimentul pentru grup 25-34 persoane, 30 euro, se va achita doar în caz de nevoie, la finalizarea grupului, în săptămâna plecării.

ü  Pentru un număr mai mic de 35 participanți, prețul se recalculează sau circuitul se reprogramează.

ü  De asemenea, în cazul unui grup mai mic, agenția își rezervă dreptul de a schimba compania aeriană sau hotelurile, cu păstrarea standardelor și cu informarea prealabilă a turiștilor înscriși.

ASISTENȚA TURISTICĂ, VIZITE, EXCURSII OPȚIONALE:

ü  Turoperatorul, în pachetul de servicii de circuite culturale prestează servicii de ghid turism din partea agenției, dar legislația internațională nu permite întotdeauna ghidajul în muzee și la obiective turistice de către ghidul român

ü  Ghidul român va face prezentarea în autocar și va asigura traducerea explicațiilor date de ghidul local în situația în care grupul de turiști hotărăște angajarea acestuia. Angajarea unui ghid local poate fi absolut necesară în funcție de țările vizitate.

ü  Conform reglementărilor internaționale, serviciile de ghidaj în interiorul muzeelor pot fi asigurate doar de către ghizii locali

ü  Conducătorul de grup poate modifica programul acțiunii în anumite condiții obiective.

ü  Unele excursiile opționale se efectuează la fața locului cu agenții locale. Sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele și pentru agenția Tour Operatoare. Prețurile excursiilor opționale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor ce pot fi achiziționate de la recepția hotelurilor, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziție un mijloc de transport care îi va duce și îi va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei și după caz ghid local.

ü  Prețul excursiilor este calculat pentru un grup minim de 20 persoane. La un număr mai mic de participanți prețul crește proporțional; dacă numărul persoanelor înscrise la excursiile opționale este suficient de mare, însoțitorul de grup se va alătura turiștilor care au achiziționat respectivele excursii, astfel încat cei care rămân la hotel vor avea program liber fără însoțitor.

ü  În situația în care excursia opțională se va desfășura fără prezența însoțitorului de grup (din cauza numărului mic de participanți), limba de comunicare va fi engleza.

ü  Acest program nu este recomandat persoanelor cu mobilitate redusă.

ü  În situația în care turistul are cerințe speciale, cum ar fi dar fără a se limita la: camere alăturate sau cu o anumită localizare, meniu special, acestea vor fi cu titlul de solicitare către prestatori dar nu vor fi considerate confirmate decât în măsura posibilităților de la fața locului.

EVENTUALE  EVOLUȚII ALE  PREȚULUI:

ü  Prețurile agreate la încheierea contractului pot să crească sau să scadă în funcție de anumiți factori obiectivi. 

ü  Creșterile de preț sunt influențate de creșteri ale cursului de schimb, creșteri ale prețului petrolului, creșterea taxelor de survol, etc. În cazul unei creșteri de preț mai mare de 8%, clientul poate rezilia contractul fără a plăti penalizări de retragere.

ü  Scăderile de preț pot fi datorate unor promoții făcute de hoteluri sau de către agenția organizatoare. Aceste reduceri sunt limitate pentru o anumită perioadă de timp și pentru un anumit număr de locuri. Promoția poate fi întreruptă înainte de terminarea perioadei de valabilitate fără obligația din partea organizatorului de a anunța epuizarea locurilor puse în vânzare. În același timp agenția organizatoare nu are obligația de a reduce prețul conform promoției, pentru clienții care au achiziționat anterior același pachet, dar la un preț mai mare.

ü  În cazul în care cererea este mai mare decât locurile prestabilite pentru grup, iar biletele de avion au suferit creșteri se va comunica turistului suplimentul de tarif și numai după acordul scris se va încheia contractul de prestări servicii turistice.

INFORMAȚII REFERITOARE LA CAZARE:

ü  Categoria unităților de cazare este cea specificată în program

ü  Clasificarea pe stele a hotelurilor este cea atribuită de oficialitățile locale. Ca atare, facilitățile comune și cele ale camerelor sunt conforme cu standardele locale.

ü  Dacă hotelul este schimbat din motive care nu țin de agenție, va fi înlocuit cu un altul de aceeași categorie.

ü  Persoanele care călătoresc singure pot opta pentru camera single sau pentru partaj, caz în care agenția va propune, în funcție de înscrierile existente sau ulterioare, un partaj. În situația în care nu există partaj până la expirarea termenului limită de înscriere, agenția nu se obligă să suporte diferența de cameră single, în consecință turistul poate să se retragă fără penalizări sau să opteze pentru camera single.

ü  Tariful pentru copil este valabil în cazul în care acesta stă în cameră cu doi adulți. Pentru a beneficia de tariful de copil acesta trebuie să nu fi împlinit vârsta de 12 ani. Pentru a beneficia de tariful de copil acesta trebuie să nu fi depășit la data începerii călătoriei vârsta menționată în program.

ü  Distribuția camerelor la hoteluri se face de către recepțiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepție, asistat de însoțitorul de grup.

ü  Turistul are obligația de a respecta regulile hoteliere internaționale sau regulile hoteliere specifice din țările vizitate (să nu deranjeze alți clienți din hotel, să păstreze liniștea, să nu consume alimente în cameră, să nu distrugă/deterioreze/păteze obiecte din camere, etc). Necunoașterea acestora, nu exonerează turistul de la răspundere.

ü  Turistul este direct răspunzător pentru deteriorarea camerelor hoteliere sau a autocarului/mijlocului de transport, agenția neasumându-și răspunderea față de turistul respectiv, care va urma să despăgubească instituția respectivă pentru daunele cauzate.

ü  Hotelul își rezervă dreptul de a solicita fiecărui turist o sumă cash sau o copie a cărții de credit personale, ca garanție pentru cheltuielile suplimentare ce urmează a fi făcute pe parcursul șederii.

ü  Pentru anumite facilități din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare; în momentul sosirii la hotel solicitați recepționerului să vă informeze cu exactitate asupra lor.

ASIGURĂRI:

ü  Agenția organizatoare deține polița de asigurare care acoperă daune de până la 50.000 eur în cazul insolvenței societății.

ü  Polita Asigurare Insolventa SERIA I, NR. 53063 / 23.01.2020 – Valoare acoperita: 50.000 USD, OMNIASIG, str. Aleea Alexandru, nr. 51, sector 1, Bucuresti, tel. 021/4057420

ü  Pachetele din prezenta ofertă nu includ asigurările medicale de călătorie sau asigurare storno. Nu sunt obligatorii dar recomandăm încheierea lor în agențiile de turism sau la orice companie de asigurări.

INFORMAȚIA PENTRU PLECARE/ SEJUR:

Informațiile detaliate despre circuit vor fi transmise turiștilor pe un suport durabil: site www.experttravel.ro,  email, imprimat , SMS, înainte de plecare cu minim 3 zile  și vor cuprinde următoarele puncte:

- Detalii însoțitor grup/ ghid – nume, persoana de contact, telefon

- Detalii mijloc de transport, număr de înmatriculare,  număr telefon autocar îmbarcări.

- Orar de zbor actualizat (dacă este cazul)

- Orar de  transport actualizat (dacă este cazul)

- Hotelurile confirmate

- Transferurile pentru aeroport

- Excursii opționale/ informare tarife

 

OBSERVAȚII:

ü  Prezentul document constituie anexa la contractul de prestări servicii.

ü  La înscriere turistul are obligația să semneze de luare la cunoștință a informațiilor precontractuale :

 

Nume și prenume turist (turiști sau lider de grup)                                                                Semnătura

Va rugam sa alegeti o data de plecare si o data de retur pentru a vedea preturile.

Itinerariu

Ziua 1

Ziua 1: (SAMBATA, 07.03.2020): CLUJ-NAPOCA - DUBAI
Intalnirea cu reprezentantul agentiei la ora 12:55 in aeroportul din Cluj Napoca, pentru imbarcare pe zborul companiei Wizz Air cu destinatia Dubai. Decolarea va avea loc la ora 14:55. Vom ateriza pe aeroportul din Dubai la ora 22:00, iar dupa formalitatile vamale ne vom indrepta spre cazare la hotel Golden Tulip Media Hotel 4* sau similar (https://www.booking.com/hotel/ae/golden-tulip-al-thanyah.ro.html)

Ziua 2

Ziua 2: (DUMINICA, 08.03.2020): DUBAI CITY TOUR
Dupa micul dejun, la ora 12:00 va avea loc intalnirea cu ghidul local. Incepem turul nostru in Dubai (apx 5 ore), cel mai incantator si extravagant oras al Golfului, unde vom avea ocazia sa surprindem atmosfera plina de farmec a Dubaiului, un oras vechi si modern in acelasi timp. Vom parcurge cele mai importante obiective: DUBAI Marina - cel mai inalt cartier din lume, Insula PALMIER JUMEIRAH cu observarea Hotelului Atlantis The Palm, oprire la celebrul hotel BURJ al ARAB de 7* si Palatul Zabeel. Turul nostru va continua apoi cu parcurgerea zonei vechi Bur Dubai, de unde ne vom imbarca in barcutele traditionale

Ziua 3

Ziua 3: (LUNI, 09.03.2020): VIZITA GLOBAL VILLAGE - OPTIONAL EXCURSIE DESERT SAFARI
Mic dejun. Ziua de astazi este dedicata parcului multicultural Global Village. Sa calatoresti in jurul pamantului e destul de dificil din multe puncte de vedere, insa cum ar fi daca ar exista un singur loc in care sa poti regasi laolalta arome, traditii, culturi, culori, texturi si obiceiuri de peste tot din lumea larga. Cate putin din Japonia, o frantura din Ucraina, o bucatica din SUA, o parte a Orientului Mijlociu si chiar un fragment din Romania. Ei bine, acest loc chiar exista si se afla, bineinteles, in orasul recordurilor, Dubai. Acolo unde totul devine posibil in cel mai scurt timp. Peste 75 de tari sunt reprezentate la Global Village - un mare park multicultural pentru divertisment si pentru cumparaturi. Transfer si cazare hotelul Golden Tulip Media Hotel 4* sau similar, unde vom avea timp liber sau doritorii pot alege o excursie optionala in desert*.
*OPTIONAL DESERT SAFARI cu masa: (Jeep 4x4, ora de intalnire 15:00/15:30 - ghid vorbitor de limba romana) Dupa masa doritorii se vor aventura intr-un safari in desert unde vom avea parte de experiente unice printre dune nesfarsite de nisip auriu. Vom avea posibilitatea de a vedea apusul in desert - priveliste memorabila. Apoi vom lua cina pe ritmuri de muzica araba, simtind povestea araba pe propria piele, ca in cele 1001 de nopti.

Ziua 4

Ziua 4: (MARTI, 10.03.2020): DUBAI-ZI LIBERA sau EXCURSIE OPTIONALA DUBAI FRAME
Dupa micul dejun vom avea zi libera in Dubai sau se poate opta pentru excursia Dubai Fame. Intalnirea cu ghidul local pentru transferul la Dubai Frame va avea loc la ora 10:00. Dubai Frame este una dintre cele mai noi atractii ale Dubaiului, prin ea, evidentiindu-se cele doua fete ale Dubaiului. Acest concept duce vizitatorii intr-o lume noua, pe trei nivele diferite: Old Dubai (Vechiul Dubai), Present Dubai (Dubaiul din Prezent) si Future Dubai (Dubaiul in viitor). Pornind de la nivelul mezaninului, vizitatorii experimeteaza vechiul Dubai prin proiectii, efecte de ceata, mirosuri si miscari care creeaza o atmosfera incredibila pe toate planurile senzoriale, teleportand vizitatorii inapoi in timp pentru a cunoaste istoria orasului. Galeria trecutului ofera detalii despre evolutia orasului pana in prezent. In continuare, a doua experienta se continua pe platforma Sky, reprezentand actualul Dubai. Unde cei curajosi pot pasi pe podul de sticla opaca, lung de cca 50 m si aflat la o innaltime considerabila. Podeaua este fabricata din cristal lichid si dispune de o tehnologie care reactioneaza la senzori, devenind transparenta doar atunci vizitatorul paseste pe ea. In cele din urma, vizitatorii trec printr-un tunel turbionar cu efecte audio si vizuale speciale. Acesta creeaza o iluzie a clatoriei in timp, ducandu-ne intr-o lume fantastica a viitorului. Vom avea timp si liber pentru Dubai mall si pentru a admira cele mai inalte fantani coregrafice din lume. Fiecare jet de apa iluminat in culori se leagana pe ritmul muzicii, producand ceea ce a devenit cel mai popular spectacol din Dubai. La pornirea fantanii, se va auzi o serie de melodii frumoase, clasice si contemporane, in sincronie cu spectacolul, care are loc la fiecare 30 de minute, in fiecare seara, incepand cu orele 18:00. Reintoarcere la hotel cu metroul. Cazare si cina hotel Golden Tulip Media Hotel 4* sau similar.

Ziua 5

Ziua 5: (MIERCURI, 11.03.2020): O ZI PLINA IN ABU DHABI - TUR DE ORAS
Mic dejun. Intalnirea grupului cu ghidul local. Excursia va duce la doua ore de mers cu masina de la Dubai, trecand JEBEL ALI PORT, cel mai mare port maritim din lume, in capitala Emiratelor Arabe Unite. Oprire pentru poze la JAZIRRA RESIDENCE, fosta resedinta a lui Shaikh Zayed. Admirati a treia cea mai mare moschee din lume: moscheea SHEIKH ZAYED si mormantul lui Shaikh Zayed, fostul presedinte al EAU si tatal natiunii. Continuam si trecem Podul Al Maqta si vedem cele mai bogate zone MINISTRIES AREA cu vilele impresionante. Continuatinuam pe cea mai frumoasa strada CORNICHE ROAD, care este comparata cu Manhattan din New York. Ne putem opri pentru fotografii la Hotelul EMIRATES PALACE. Hotelul are propriul sau port si helipad. Potrivit New York Times, Palatul Emirates este considerat cel mai scump hotel construit vreodata. Turul continua spre AL BATEEN AREA, unde sunt palatele familiei regale. Vom avea timp si pentru cumparaturi intr-unul dintre cele mai mari centre - MARINA MALL. Reintoarcere in Dubai pentru cazare si cina hotelul Golden Tulip Media Hotel 4* sau similar. *OPTIONAL: FERRARI WORLD TICKET BRONZE - tarif 85 USD- Ferrari World Abu Dhabi-primul parc tematic Ferrari si cea mai mare atractie de acest gen (https://www.ferrariworldabudhabi.com).

Ziua 6

Ziua 6: (JOI, 12.03.2020: DUBAI - zi de relaxare sau OPTIONAL vizita la MIRACLE GARDEN
Mic dejun. Doritorii pot vizita, optional, cca 2-3 ore Dubai Miracle Garden, cea mai mare gradina de flori naturale din lume, un spectacol de culori si aranjamente florale uimitoare. Transfer la hotel si timp de relaxare pe una din plajele Dubaiului, respectiv plaja Sunset cu Burj al-Arab in fundal. Din acest loc aveti cel mai bun unghi vizual spre hotelul pentru care este celebru Dubaiul. Este o plaja cu acces liber, care freamata de activitate, si probabil de aceea este una dintre cele mai splendide plaje din emirat. Sau puteti alege The Beach by JBR, vizavi de promenada The Walk de la Jumeirah Beach Residences. Aceasta se mandreste cu baruri, localuri si buticuri la moda, dar si cu cele mai luxoase masini din oras. Cazare si cina hotel Golden Tulip Media Hotel 4* sau similar.

Ziua 7

Ziua 7: (VINERI, 13.03.2020): SHARJAH - city tour si croaziera Dhow Cruise with Dinner at Marina
Dupa micul dejun, vom fi preluati de catre partenerii locali pentru a vizita emiratul Sharjah: este la numai 20 de minute de orasul Dubai, fiind un centru cultural in Orientul Mijlociu. Vom incepe turul nostru de la Muzeul de Istorie Naturala, dupa care vom face o scurta oprire in zona pietei Al Majara din inima districtului, unde vom vizita casa Al Naboodah (una dintre cele mai uimitoare cladiri din Sharjah, fosta casa a unuia dintre cei mai mari negustori de perle) dar si piata Al Arsa, care ofera o privire asupra modului in care s-a trait in vremurile trecute. Turul se incheie la fabulosul CENTRAL SOUK, cu arhitectura tipica araba, iar daca cautati suveniruri, atunci vasta selectie de covoare si antichitati va satisface chiar si cei mai pretentiosi clienti. Dupa-masa vom fi iar preluati de la receptia hotelului de catre ghidul local si vom fi tranferati la imbarcarea pe croazieara Dhow Cruise, unde vom petrece aproximativ 2 ore, timp in care vom servi si cina la bord. Cu aceasta ocazie vom descoperi viata de noapte a Dubaiului. Ne intoarcem la hotel pentru cazare hotel Golden Tulip Media Hotel 4* sau similar.

Ziua 8

Ziua 8: (SAMBATA, 14.03.2020): Timp liber - retur spre Romania
Vom servi micul dejun si vom face check-out-ul, dupa care vom beneficia de timp liber in Mall Dubai, unde puteti sa va faceti cumparaturile si dupa dorinta fiecaruia, puteti sa vizitati si Acvariul (https://www.thedubaiaquarium.com/en/Default.aspx) sau Ice Ring (https://www.dubaiicerink.com/en/). Transfer la aeroport la ora 18:30 pentru zbor Dubai 22: 35- Cluj Napoca 02:25.

Ziua 1

Ziua 1: (SAMBATA, 07.03.2020): CLUJ-NAPOCA - DUBAI
Intalnirea cu reprezentantul agentiei la ora 12:55 in aeroportul din Cluj Napoca, pentru imbarcare pe zborul companiei Wizz Air cu destinatia Dubai. Decolarea va avea loc la ora 14:55. Vom ateriza pe aeroportul din Dubai la ora 22:00, iar dupa formalitatile vamale ne vom indrepta spre cazare la hotel Golden Tulip Media Hotel 4* sau similar (https://www.booking.com/hotel/ae/golden-tulip-al-thanyah.ro.html)

Ziua 2

Ziua 2: (DUMINICA, 08.03.2020): DUBAI CITY TOUR
Dupa micul dejun, la ora 12:00 va avea loc intalnirea cu ghidul local. Incepem turul nostru in Dubai (apx 5 ore), cel mai incantator si extravagant oras al Golfului, unde vom avea ocazia sa surprindem atmosfera plina de farmec a Dubaiului, un oras vechi si modern in acelasi timp. Vom parcurge cele mai importante obiective: DUBAI Marina - cel mai inalt cartier din lume, Insula PALMIER JUMEIRAH cu observarea Hotelului Atlantis The Palm, oprire la celebrul hotel BURJ al ARAB de 7* si Palatul Zabeel. Turul nostru va continua apoi cu parcurgerea zonei vechi Bur Dubai, de unde ne vom imbarca in barcutele traditionale

Ziua 3

Ziua 3: (LUNI, 09.03.2020): VIZITA GLOBAL VILLAGE - OPTIONAL EXCURSIE DESERT SAFARI
Mic dejun. Ziua de astazi este dedicata parcului multicultural Global Village. Sa calatoresti in jurul pamantului e destul de dificil din multe puncte de vedere, insa cum ar fi daca ar exista un singur loc in care sa poti regasi laolalta arome, traditii, culturi, culori, texturi si obiceiuri de peste tot din lumea larga. Cate putin din Japonia, o frantura din Ucraina, o bucatica din SUA, o parte a Orientului Mijlociu si chiar un fragment din Romania. Ei bine, acest loc chiar exista si se afla, bineinteles, in orasul recordurilor, Dubai. Acolo unde totul devine posibil in cel mai scurt timp. Peste 75 de tari sunt reprezentate la Global Village - un mare park multicultural pentru divertisment si pentru cumparaturi. Transfer si cazare hotelul Golden Tulip Media Hotel 4* sau similar, unde vom avea timp liber sau doritorii pot alege o excursie optionala in desert*.
*OPTIONAL DESERT SAFARI cu masa: (Jeep 4x4, ora de intalnire 15:00/15:30 - ghid vorbitor de limba romana) Dupa masa doritorii se vor aventura intr-un safari in desert unde vom avea parte de experiente unice printre dune nesfarsite de nisip auriu. Vom avea posibilitatea de a vedea apusul in desert - priveliste memorabila. Apoi vom lua cina pe ritmuri de muzica araba, simtind povestea araba pe propria piele, ca in cele 1001 de nopti.

Ziua 4

Ziua 4: (MARTI, 10.03.2020): DUBAI-ZI LIBERA sau EXCURSIE OPTIONALA DUBAI FRAME
Dupa micul dejun vom avea zi libera in Dubai sau se poate opta pentru excursia Dubai Fame. Intalnirea cu ghidul local pentru transferul la Dubai Frame va avea loc la ora 10:00. Dubai Frame este una dintre cele mai noi atractii ale Dubaiului, prin ea, evidentiindu-se cele doua fete ale Dubaiului. Acest concept duce vizitatorii intr-o lume noua, pe trei nivele diferite: Old Dubai (Vechiul Dubai), Present Dubai (Dubaiul din Prezent) si Future Dubai (Dubaiul in viitor). Pornind de la nivelul mezaninului, vizitatorii experimeteaza vechiul Dubai prin proiectii, efecte de ceata, mirosuri si miscari care creeaza o atmosfera incredibila pe toate planurile senzoriale, teleportand vizitatorii inapoi in timp pentru a cunoaste istoria orasului. Galeria trecutului ofera detalii despre evolutia orasului pana in prezent. In continuare, a doua experienta se continua pe platforma Sky, reprezentand actualul Dubai. Unde cei curajosi pot pasi pe podul de sticla opaca, lung de cca 50 m si aflat la o innaltime considerabila. Podeaua este fabricata din cristal lichid si dispune de o tehnologie care reactioneaza la senzori, devenind transparenta doar atunci vizitatorul paseste pe ea. In cele din urma, vizitatorii trec printr-un tunel turbionar cu efecte audio si vizuale speciale. Acesta creeaza o iluzie a clatoriei in timp, ducandu-ne intr-o lume fantastica a viitorului. Vom avea timp si liber pentru Dubai mall si pentru a admira cele mai inalte fantani coregrafice din lume. Fiecare jet de apa iluminat in culori se leagana pe ritmul muzicii, producand ceea ce a devenit cel mai popular spectacol din Dubai. La pornirea fantanii, se va auzi o serie de melodii frumoase, clasice si contemporane, in sincronie cu spectacolul, care are loc la fiecare 30 de minute, in fiecare seara, incepand cu orele 18:00. Reintoarcere la hotel cu metroul. Cazare si cina hotel Golden Tulip Media Hotel 4* sau similar.

Ziua 5

Ziua 5: (MIERCURI, 11.03.2020): O ZI PLINA IN ABU DHABI - TUR DE ORAS
Mic dejun. Intalnirea grupului cu ghidul local. Excursia va duce la doua ore de mers cu masina de la Dubai, trecand JEBEL ALI PORT, cel mai mare port maritim din lume, in capitala Emiratelor Arabe Unite. Oprire pentru poze la JAZIRRA RESIDENCE, fosta resedinta a lui Shaikh Zayed. Admirati a treia cea mai mare moschee din lume: moscheea SHEIKH ZAYED si mormantul lui Shaikh Zayed, fostul presedinte al EAU si tatal natiunii. Continuam si trecem Podul Al Maqta si vedem cele mai bogate zone MINISTRIES AREA cu vilele impresionante. Continuatinuam pe cea mai frumoasa strada CORNICHE ROAD, care este comparata cu Manhattan din New York. Ne putem opri pentru fotografii la Hotelul EMIRATES PALACE. Hotelul are propriul sau port si helipad. Potrivit New York Times, Palatul Emirates este considerat cel mai scump hotel construit vreodata. Turul continua spre AL BATEEN AREA, unde sunt palatele familiei regale. Vom avea timp si pentru cumparaturi intr-unul dintre cele mai mari centre - MARINA MALL. Reintoarcere in Dubai pentru cazare si cina hotelul Golden Tulip Media Hotel 4* sau similar. *OPTIONAL: FERRARI WORLD TICKET BRONZE - tarif 85 USD- Ferrari World Abu Dhabi-primul parc tematic Ferrari si cea mai mare atractie de acest gen (https://www.ferrariworldabudhabi.com).

Ziua 6

Ziua 6: (JOI, 12.03.2020: DUBAI - zi de relaxare sau OPTIONAL vizita la MIRACLE GARDEN
Mic dejun. Doritorii pot vizita, optional, cca 2-3 ore Dubai Miracle Garden, cea mai mare gradina de flori naturale din lume, un spectacol de culori si aranjamente florale uimitoare. Transfer la hotel si timp de relaxare pe una din plajele Dubaiului, respectiv plaja Sunset cu Burj al-Arab in fundal. Din acest loc aveti cel mai bun unghi vizual spre hotelul pentru care este celebru Dubaiul. Este o plaja cu acces liber, care freamata de activitate, si probabil de aceea este una dintre cele mai splendide plaje din emirat. Sau puteti alege The Beach by JBR, vizavi de promenada The Walk de la Jumeirah Beach Residences. Aceasta se mandreste cu baruri, localuri si buticuri la moda, dar si cu cele mai luxoase masini din oras. Cazare si cina hotel Golden Tulip Media Hotel 4* sau similar.

Ziua 7

Ziua 7: (VINERI, 13.03.2020): SHARJAH - city tour si croaziera Dhow Cruise with Dinner at Marina
Dupa micul dejun, vom fi preluati de catre partenerii locali pentru a vizita emiratul Sharjah: este la numai 20 de minute de orasul Dubai, fiind un centru cultural in Orientul Mijlociu. Vom incepe turul nostru de la Muzeul de Istorie Naturala, dupa care vom face o scurta oprire in zona pietei Al Majara din inima districtului, unde vom vizita casa Al Naboodah (una dintre cele mai uimitoare cladiri din Sharjah, fosta casa a unuia dintre cei mai mari negustori de perle) dar si piata Al Arsa, care ofera o privire asupra modului in care s-a trait in vremurile trecute. Turul se incheie la fabulosul CENTRAL SOUK, cu arhitectura tipica araba, iar daca cautati suveniruri, atunci vasta selectie de covoare si antichitati va satisface chiar si cei mai pretentiosi clienti. Dupa-masa vom fi iar preluati de la receptia hotelului de catre ghidul local si vom fi tranferati la imbarcarea pe croazieara Dhow Cruise, unde vom petrece aproximativ 2 ore, timp in care vom servi si cina la bord. Cu aceasta ocazie vom descoperi viata de noapte a Dubaiului. Ne intoarcem la hotel pentru cazare hotel Golden Tulip Media Hotel 4* sau similar.

Ziua 8

Ziua 8: (SAMBATA, 14.03.2020): Timp liber - retur spre Romania
Vom servi micul dejun si vom face check-out-ul, dupa care vom beneficia de timp liber in Mall Dubai, unde puteti sa va faceti cumparaturile si dupa dorinta fiecaruia, puteti sa vizitati si Acvariul (https://www.thedubaiaquarium.com/en/Default.aspx) sau Ice Ring (https://www.dubaiicerink.com/en/). Transfer la aeroport la ora 18:30 pentru zbor Dubai 22: 35- Cluj Napoca 02:25.