Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Descriere

Destinatie: Cipru

Durata: 7 nopti

Vezi detalii in format PDF

CAUTAM PARTAJ DOAMNA

VACANȚA DE PAȘTE ÎN CIPRU

Perioada:  17.04- 24.04.2020

- Circuit cu Avion -

 

Cu o climă aproape perfectă timp de 320 zile pe an, Cipru, este destinația ideală pentru concediu: peisaje de vis, o istorie fascinantă și plaje frumoase, dar și o gastronomie de top. Potrivit legendei...zeița Afrodita s-a născut din spuma mării în aceste locuri aflate între 3 continente: Africa, Asia și Europa.


Stațiunea Ayia Napa este situată la 60 km est față de aeroportul din Larnaca. Succesul stațiunii Ayia Napa se datorează plajelor cu nisip auriu, cu apa de un albastru cristalin, plajele stațiunii Ayia Napa fiind considerate cele mai frumoase plaje ale insulei. Cea mai renumită plajă de pe coastă este Nissi Beach, cu apele sale de turcoaz translucid. Numele Ayia Napa vine de la Saint Panaya " Sfânta Fecioară Maria", mama lui Christos. Povestea spune că un vânător a găsit icoana Fecioarei într-o grotă, transformată, ulterior, în biserica dedicată Fecioarei Maria.

Stațiunea are numeroase atracii turistice adaptate pentru fiecare vârstă. Veţi avea posibilitatea de a descoperi ospitalitatea cipriotă, una prietenoasă şi veselă şi veţi avea parte de o extraordinară vacanță. Scopul final este mâncarea bună, servicii bune şi excelenta ospitalitate.

Locuri de vizitat în Ayia Napa:

Piața centrală a orașului este plină de restaurante, cluburi de noapte și magazine. Ayia Napa, fost sat pescăresc, este acum un paradis mediteranean, care atrage turiști și celebrități deopotrivă – familia Beckham, Beyonce, fotbaliștii Rio Ferdinand, Frank Lampard, Sol Campbell și boxerul David Haye. Cape Greco se găsește la doar 10 minute de mers cu mașina și este considerat unul dintre cele mai frumoase locuri de pe insulă. Pe lângă frumusețea sa naturală, Cape Greco este cunoscut și pentru legenda monstrului marin, o presupusă creatură preistorică.

Printre cele mai apreciate obiective turistice se numară Mănăstirea Ayia Napa, Muzeul Vieții Marine (expozițiile prezentate aici includ fosile, scoici rare și plante marine din Mediterană), Palatele (formațiuni spectaculoase de piatră care au apărut, de-a lungul a mii de ani, între plaja Limnara și Cape Greco, fiind ‘sculptate’ de apele mării), piața centrală din Ayia Napa. Unul dintre cele mai frumoase locuri de vizitat este însă portul pescăresc, unde turiștii pot opta pentru una din tavernele sau cafenelele care populează zona. Parcul acvatic Waterworld de lângă stațiune este vizitat de toți cei dornici de distracție.

Temperaturi medii perioada 17- 24 aprilie  -sursa  https://www.accuweather.com: 22- 24 grade celsius ziua , 14-16 grade celsius noaptea. Apa mării 18- 20 grade celsius.

 

 

 Ziua 1. (17 aprilie 2020) Cluj Napoca –Larnaca       

            Întâlnirea grupului pe aeroportul din Cluj Napoca la ora 10:25. Zbor spre Larnaca Cipru la ora 12:25.  Sosire în Larnaca la ora 15:00,  de unde grupul va fi preluat de autocar. Ne îndreptăm spre stațiunea Ayia Napa , cazare hotel Nestor 4*. Cazare și cină.

Hotel Nestor 4*: https://nestorhotel.com.cy/

 

Ziua 2- 7: Timp liber în stațiune pentru relaxare, plajă, plimbări.

 

În ziua 4 (20.04.2019)- opțional Excursie la Nicosia- tarif 30 euro/ persoana- minim 20 persoane.

Se va pleca după micul dejun către Nicosia. Se vizitează partea de sud, grecească, a orașului Nicosia. Un oraș cu o populație de puțin peste 100 000 de locuitori, Nicosia este singura capitală din lume divizată între 2 state: Republica Cipru, recunoscută internațional, membră a Uniunii Europene și a zonei Euro și Ciprul de Nord, recunoscută ca atare doar de către Turcia. Nicosia este, de asemenea, cea mai estică capitală a unui stat membru al Uniunii Europene. Vedem Palatul arhiepiscopului și nu uităm de străzile pietonale pline de magazine de suveniruri și cafenele, dar nici de zidurile formidabile ale orașului, construite de către venețieni, păstrate în mare parte intacte. Trecerea în partea turcească se face pietonal, pe bază de carte de identitate (nu e nevoie de pașaport). Vom vedea Moschea (fostă catedrală) lui Selim al II –lea (arhitectură gotică), Biblioteca Sultanului Mahmut al II-lea (arhitectură otomană), Biserica Sf. Nicolae și Piața municipală. Reintoarcere in Ayia Napa- Cazare si cina.

 

Ziua 8. (24 aprilie 2020) Larnaca – Cluj Napoca      

După micul dejun  ne deplasăm spre aeroport, pentru îmbarcarea pe zborul Larnaca - Cluj Napoca cu plecare la ora 15:45- sosire ora 18: 30 la Cuj Napoca..                                                                                                                                                                                                         

 

Data de plecare

Tarif standard  în camera dubla

Supliment single

17.04.2020

700 euro

230 euro

Tarif client fidel

680 euro

230 euro

* Reducere copil <12 ani cazat in camera cu 2 adulti: 100 euro

TARIFUL INCLUDE:

·       bilet avion  Cluj Napoca/ Larnaca / Cluj Napoca, bagaj mic de mână inclus (rucsac sau geanta: dimensiuni: 40 x 30 x 20 cm)

·       7  nopţi cazare cu mic dejun și cină la hotel Nestor 4* ( băuturile nu sunt incluse)

·       transfer aeroport/ hotel/ aeroport

·       asistenţă turistică, însoțitor grup din România

 

TARIFUL NU INCLUDE:

·       biletele de intrare pentru vizitarea obiectivelor turistice (muzee, aşezăminte de cult etc.) şi nici ghizii pentru acestea.

·       taxele hoteliere de oraș- se achită la hotel

·       bagaj  de cală 10 kg - aproximativ 60 euro, bagaj de cală 20 kg - aproximativ 80 euro

·       asigurare medicală de sănătate sau storno


ORAR INFORMATIV DE ZBOR (acesta se poate modifica pana la plecare):

05.10.2020                  CLUJ-LARNACA            12:20-15:00

11.10.2020                  LARNACA-CLUJ            15:45-18:30

INFORMAȚII PRECONTRACTUALE GENERALE - CIRCUITE EXPERRT TRAVEL   

 INFORMAȚII DESPRE  ZBOR:

ü  Politica de prealocare a locurilor în avion depinde de fiecare companie aeriană; la cerere, se pot furniza informații suplimentare cu privire la acest aspect și tarifele pentu locuri preferențiale

ü  Orarul de zbor poate suferi modificări care vor fi aduse la cunoștința turistului la primirea notificării de la compania aeriană. Dacă modificarea nu este semnificativă – modificări sub 30 minute- orarul nou de zbor va fi transmis în informarea de plecare

ü  Agenția își rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană

ü  Agenția nu este răspunzătoare pentru eventualele perturbări ale orarului de zbor.

ü  În situația în care turistul achiziționează bilete de avion pe zboruri interne iar acestea nu mai corespund noului orar de zbor al cursei internaționale, agenția nu are obligația de a suporta eventualele diferențe de preț ocazionate de reemiterea biletelor pe cursa internă.

ü  Dacă circuitul se anulează din cauza neîntrunirii grupului minim, agenția nu este obligată să suporte costul biletelor de avion achiziționate.

INFORMAȚII DESPRE TRANSPORTUL TERESTRU:

ü  Transportul terestru se va executa cu autocare subînchiriate de capacitate 29 până la 55 locuri în funcție de mărimea grupului

ü  Autocarele sunt dotate cu aer condiționat, stație audio video, scaune reglabile. Autocarele vor fi clasificate minim 2*.

ü  Așezarea în autocar se va face în ordinea înscrierilor, locurile nu se nominalizează.

ü  Conform legislației în vigoare, în cazul vehiculelor rămase imobilizate pe traseu, în cazul defecțiunilor care nu se pot remedia, trasportatorul este obligat să asigure preluarea persoanelor în termen de maximum 3 ore în judeţ, 5 ore în țară şi în termen de maximum 16 ore în cazul transporturilor în trafic internaţional;

ü  Orarul de îmbarcare/ debarcare este specificat în programul excursiei. Orele sunt aproximative, pot suferi modificări  care vor fi transmise turiștilor în informarea de plecare.

ü  Programul excursiei poate fi modificat de către conducătorul grupului în situații excepționale (accidente, trafic îngreunat, blocat, urgențe medicale ale unora dintre pasageri, defecțiuni tehnice)

 

ACTE NECESARE CĂLĂTORIEI ȘI INFORMAȚII LEGATE DE  CĂLĂTORIE:

ü  Documentele necesare  pentru trecerea frontierelor pe traseu: pașaport turistic/carte de identitate valabilă minim 6 luni de la data ieșirii din țară.

ü  În cazul în care turistul deține act de identitate tip buletin (cu file) agenția  vânzătoare este obligată să informeze turistul că la punctele de trecere a frontierelor NU SE ACCEPTĂ acest tip de document ce atestă identitatea turistului! Se acceptă doar modelul nou de carte de identitate.

ü  Regulament documente de călătorie minori:

-        pașaport turistic/carte de identitate valabilă minim 6 luni de la data ieșirii din țară

-        minorii care sunt însoțiți de un singur părinte vor  trebui să prezinte poliției de frontieră acordul parental al părintelui ce nu însoțește minorul - se obține de la notariat

-        minorii ce călătoresc neînsoțiți de nici unul dintre părinti va trebui să prezinte acordul părinților, iar persoana ce îl însoțește trebuie să dețină cazier judiciar valabil. Pentru mai multe informații vă rugăm să accesați  www.politiadefrontiera.ro!

-        persoanele care călătoresc cu copii sub 18 ani trebuie să dețină pe lângă pașaportul acestora și o copie a certificatului de naștere al copiilor (este posibil ca autoritățile de la frontieră să o solicite)

ü  Agenția nu răspunde în cazul refuzului autorităților de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu.

ü  Turistul are obligația de a respecta legile țărilor tranzitate/vizitate, indiferent dacă acestea diferă față de legile din România. Nerespectarea acestora atrage după sine, răspunderea turistului respectiv în fața autorităților locale, agenția neasumându-și răspunderea față de turistul respectiv (nu se rambursează sume aferente serviciilor neprestate din acest motiv).

ü  Agenția nu este răspunzătoare pentru pierderea sau furtul bagajelor, a actelor sau a obiectelor personale; în cazul în care aceste situații nedorite apar, turistul are obligația de a depune personal plângere la compania sau organele competente.

ü  Turiștii vor fi informați dacă pe traseul circuitului se necesită obținerea de vize sau sunt necesare vaccinări speciale pentru destinațiile din program.

CONDIȚII FINANCIARE DE ÎNSCRIERE:

ü  30% se achită la înscriere în cazul circuitelor cu transport autocar

ü  40% se achită la înscriere în cazul circuitelor cu transport avion

ü  Diferența se achită cu 30 zile înainte de plecare

PENALITĂȚI ÎN CAZ DE RETRAGERE:

ü  10% din prețul pachetului de servicii, dacă renunțarea se face cu mai mult de 60 de zile calendaristice înainte de începerea executării pachetului (data plecării);

ü  50% din prețul pachetului de servicii, dacă renunțarea se face în intervalul de 60-31 zile înainte de începerea executării pachetului (data plecării);

ü  100% din prețul pachetului de servicii dacă renunțarea se face cu mai puțin de 31 de zile înainte de începerea executării pachetului (data plecării) sau nu se prezintă la program.

ü  100% dacă anularea se face din următoarele cauze: în cazul în care călătorul nu este lăsat să treacă una din frontierele de pe traseul excursiei, din motive care sunt legate exclusiv de persoana sa sau din motive care nu pot fi imputate Agenției;

ü  100%  în cazul în care călătorul nu respectă condițiile generale ale Agenției, prezintă acte incomplete sau false, nu are pașaport sau nu achită integral excursia în termenele stipulate;

ü  Vă reamintim că încheierea unei Asigurări STORNO de călătorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarând efectul penalizărilor aplicate. Vă recomandăm să uzați de acest mijloc de protecție financiară care acoperă cele mai frecvente evenimente ce cauzează anularea călătoriei.

CONSTITUIREA GRUPULUI:

ü  Tarifele au fost calculate la grup de minim 35 turiști.  Suplimentul pentru grup 25-34 persoane, 30 euro, se va achita doar în caz de nevoie, la finalizarea grupului, în săptămâna plecării.

ü  Pentru un număr mai mic de 35 participanți, prețul se recalculează sau circuitul se reprogramează.

ü  De asemenea, în cazul unui grup mai mic, agenția își rezervă dreptul de a schimba compania aeriană sau hotelurile, cu păstrarea standardelor și cu informarea prealabilă a turiștilor înscriși.

ASISTENȚA TURISTICĂ, VIZITE, EXCURSII OPȚIONALE:

ü  Turoperatorul, în pachetul de servicii de circuite culturale prestează servicii de ghid turism din partea agenției, dar legislația internațională nu permite întotdeauna ghidajul în muzee și la obiective turistice de către ghidul român

ü  Ghidul român va face prezentarea în autocar și va asigura traducerea explicațiilor date de ghidul local în situația în care grupul de turiști hotărăște angajarea acestuia. Angajarea unui ghid local poate fi absolut necesară în funcție de țările vizitate.

ü  Conform reglementărilor internaționale, serviciile de ghidaj în interiorul muzeelor pot fi asigurate doar de către ghizii locali

ü  Conducătorul de grup poate modifica programul acțiunii în anumite condiții obiective.

ü  Unele excursiile opționale se efectuează la fața locului cu agenții locale. Sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele și pentru agenția Tour Operatoare. Prețurile excursiilor opționale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor ce pot fi achiziționate de la recepția hotelurilor, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziție un mijloc de transport care îi va duce și îi va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei și după caz ghid local.

ü  Prețul excursiilor este calculat pentru un grup minim de 20 persoane. La un număr mai mic de participanți prețul crește proporțional; dacă numărul persoanelor înscrise la excursiile opționale este suficient de mare, însoțitorul de grup se va alătura turiștilor care au achiziționat respectivele excursii, astfel încat cei care rămân la hotel vor avea program liber fără însoțitor.

ü  În situația în care excursia opțională se va desfășura fără prezența însoțitorului de grup (din cauza numărului mic de participanți), limba de comunicare va fi engleza.

ü  Acest program nu este recomandat persoanelor cu mobilitate redusă.

ü  În situația în care turistul are cerințe speciale, cum ar fi dar fără a se limita la: camere alăturate sau cu o anumită localizare, meniu special, acestea vor fi cu titlul de solicitare către prestatori dar nu vor fi considerate confirmate decât în măsura posibilităților de la fața locului.

EVENTUALE  EVOLUȚII ALE  PREȚULUI:

ü  Prețurile agreate la încheierea contractului pot să crească sau să scadă în funcție de anumiți factori obiectivi. 

ü  Creșterile de preț sunt influențate de creșteri ale cursului de schimb, creșteri ale prețului petrolului, creșterea taxelor de survol, etc. În cazul unei creșteri de preț mai mare de 8%, clientul poate rezilia contractul fără a plăti penalizări de retragere.

ü  Scăderile de preț pot fi datorate unor promoții făcute de hoteluri sau de către agenția organizatoare. Aceste reduceri sunt limitate pentru o anumită perioadă de timp și pentru un anumit număr de locuri. Promoția poate fi întreruptă înainte de terminarea perioadei de valabilitate fără obligația din partea organizatorului de a anunța epuizarea locurilor puse în vânzare. În același timp agenția organizatoare nu are obligația de a reduce prețul conform promoției, pentru clienții care au achiziționat anterior același pachet, dar la un preț mai mare.

ü  În cazul în care cererea este mai mare decât locurile prestabilite pentru grup, iar biletele de avion au suferit creșteri se va comunica turistului suplimentul de tarif și numai după acordul scris se va încheia contractul de prestări servicii turistice.

INFORMAȚII REFERITOARE LA CAZARE:

ü  Categoria unităților de cazare este cea specificată în program

ü  Clasificarea pe stele a hotelurilor este cea atribuită de oficialitățile locale. Ca atare, facilitățile comune și cele ale camerelor sunt conforme cu standardele locale.

ü  Dacă hotelul este schimbat din motive care nu țin de agenție, va fi înlocuit cu un altul de aceeași categorie.

ü  Persoanele care călătoresc singure pot opta pentru camera single sau pentru partaj, caz în care agenția va propune, în funcție de înscrierile existente sau ulterioare, un partaj. În situația în care nu există partaj până la expirarea termenului limită de înscriere, agenția nu se obligă să suporte diferența de cameră single, în consecință turistul poate să se retragă fără penalizări sau să opteze pentru camera single.

ü  Tariful pentru copil este valabil în cazul în care acesta stă în cameră cu doi adulți. Pentru a beneficia de tariful de copil acesta trebuie să nu fi împlinit vârsta de 12 ani. Pentru a beneficia de tariful de copil acesta trebuie să nu fi depășit la data începerii călătoriei vârsta menționată în program.

ü  Distribuția camerelor la hoteluri se face de către recepțiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepție, asistat de însoțitorul de grup.

ü  Turistul are obligația de a respecta regulile hoteliere internaționale sau regulile hoteliere specifice din țările vizitate (să nu deranjeze alți clienți din hotel, să păstreze liniștea, să nu consume alimente în cameră, să nu distrugă/deterioreze/păteze obiecte din camere, etc). Necunoașterea acestora, nu exonerează turistul de la răspundere.

ü  Turistul este direct răspunzător pentru deteriorarea camerelor hoteliere sau a autocarului/mijlocului de transport, agenția neasumându-și răspunderea față de turistul respectiv, care va urma să despăgubească instituția respectivă pentru daunele cauzate.

ü  Hotelul își rezervă dreptul de a solicita fiecărui turist o sumă cash sau o copie a cărții de credit personale, ca garanție pentru cheltuielile suplimentare ce urmează a fi făcute pe parcursul șederii.

ü  Pentru anumite facilități din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare; în momentul sosirii la hotel solicitați recepționerului să vă informeze cu exactitate asupra lor.

ASIGURĂRI:

ü  Agenția organizatoare deține polița de asigurare care acoperă daune de până la 50.000 eur în cazul insolvenței societății.

ü  Polita Asigurare Insolventa SERIA I, NR. 53063 / 23.01.2020 – Valoare acoperita: 50.000 USD, OMNIASIG, str. Aleea Alexandru, nr. 51, sector 1, Bucuresti, tel. 021/4057420

ü  Pachetele din prezenta ofertă nu includ asigurările medicale de călătorie sau asigurare storno. Nu sunt obligatorii dar recomandăm încheierea lor în agențiile de turism sau la orice companie de asigurări.

INFORMAȚIA PENTRU PLECARE/ SEJUR:

Informațiile detaliate despre circuit vor fi transmise turiștilor pe un suport durabil: site www.experttravel.ro,  email, imprimat , SMS, înainte de plecare cu minim 3 zile  și vor cuprinde următoarele puncte:

- Detalii însoțitor grup/ ghid – nume, persoana de contact, telefon

- Detalii mijloc de transport, număr de înmatriculare,  număr telefon autocar îmbarcări.

- Orar de zbor actualizat (dacă este cazul)

- Orar de  transport actualizat (dacă este cazul)

- Hotelurile confirmate

- Transferurile pentru aeroport

- Excursii opționale/ informare tarife

 

OBSERVAȚII:

ü  Prezentul document constituie anexa la contractul de prestări servicii.

ü  La înscriere turistul are obligația să semneze de luare la cunoștință a informațiilor precontractuale :

 

Nume și prenume turist (turiști sau lider de grup)                                                                Semnătura


Destinatie: Cipru

Durata: 7 nopti

Vezi detalii in format PDF

CAUTAM PARTAJ DOAMNA

VACANȚA DE PAȘTE ÎN CIPRU

Perioada:  17.04- 24.04.2020

- Circuit cu Avion -

 

Cu o climă aproape perfectă timp de 320 zile pe an, Cipru, este destinația ideală pentru concediu: peisaje de vis, o istorie fascinantă și plaje frumoase, dar și o gastronomie de top. Potrivit legendei...zeița Afrodita s-a născut din spuma mării în aceste locuri aflate între 3 continente: Africa, Asia și Europa.


Stațiunea Ayia Napa este situată la 60 km est față de aeroportul din Larnaca. Succesul stațiunii Ayia Napa se datorează plajelor cu nisip auriu, cu apa de un albastru cristalin, plajele stațiunii Ayia Napa fiind considerate cele mai frumoase plaje ale insulei. Cea mai renumită plajă de pe coastă este Nissi Beach, cu apele sale de turcoaz translucid. Numele Ayia Napa vine de la Saint Panaya " Sfânta Fecioară Maria", mama lui Christos. Povestea spune că un vânător a găsit icoana Fecioarei într-o grotă, transformată, ulterior, în biserica dedicată Fecioarei Maria.

Stațiunea are numeroase atracii turistice adaptate pentru fiecare vârstă. Veţi avea posibilitatea de a descoperi ospitalitatea cipriotă, una prietenoasă şi veselă şi veţi avea parte de o extraordinară vacanță. Scopul final este mâncarea bună, servicii bune şi excelenta ospitalitate.

Locuri de vizitat în Ayia Napa:

Piața centrală a orașului este plină de restaurante, cluburi de noapte și magazine. Ayia Napa, fost sat pescăresc, este acum un paradis mediteranean, care atrage turiști și celebrități deopotrivă – familia Beckham, Beyonce, fotbaliștii Rio Ferdinand, Frank Lampard, Sol Campbell și boxerul David Haye. Cape Greco se găsește la doar 10 minute de mers cu mașina și este considerat unul dintre cele mai frumoase locuri de pe insulă. Pe lângă frumusețea sa naturală, Cape Greco este cunoscut și pentru legenda monstrului marin, o presupusă creatură preistorică.

Printre cele mai apreciate obiective turistice se numară Mănăstirea Ayia Napa, Muzeul Vieții Marine (expozițiile prezentate aici includ fosile, scoici rare și plante marine din Mediterană), Palatele (formațiuni spectaculoase de piatră care au apărut, de-a lungul a mii de ani, între plaja Limnara și Cape Greco, fiind ‘sculptate’ de apele mării), piața centrală din Ayia Napa. Unul dintre cele mai frumoase locuri de vizitat este însă portul pescăresc, unde turiștii pot opta pentru una din tavernele sau cafenelele care populează zona. Parcul acvatic Waterworld de lângă stațiune este vizitat de toți cei dornici de distracție.

Temperaturi medii perioada 17- 24 aprilie  -sursa  https://www.accuweather.com: 22- 24 grade celsius ziua , 14-16 grade celsius noaptea. Apa mării 18- 20 grade celsius.

 

 

 Ziua 1. (17 aprilie 2020) Cluj Napoca –Larnaca       

            Întâlnirea grupului pe aeroportul din Cluj Napoca la ora 10:25. Zbor spre Larnaca Cipru la ora 12:25.  Sosire în Larnaca la ora 15:00,  de unde grupul va fi preluat de autocar. Ne îndreptăm spre stațiunea Ayia Napa , cazare hotel Nestor 4*. Cazare și cină.

Hotel Nestor 4*: https://nestorhotel.com.cy/

 

Ziua 2- 7: Timp liber în stațiune pentru relaxare, plajă, plimbări.

 

În ziua 4 (20.04.2019)- opțional Excursie la Nicosia- tarif 30 euro/ persoana- minim 20 persoane.

Se va pleca după micul dejun către Nicosia. Se vizitează partea de sud, grecească, a orașului Nicosia. Un oraș cu o populație de puțin peste 100 000 de locuitori, Nicosia este singura capitală din lume divizată între 2 state: Republica Cipru, recunoscută internațional, membră a Uniunii Europene și a zonei Euro și Ciprul de Nord, recunoscută ca atare doar de către Turcia. Nicosia este, de asemenea, cea mai estică capitală a unui stat membru al Uniunii Europene. Vedem Palatul arhiepiscopului și nu uităm de străzile pietonale pline de magazine de suveniruri și cafenele, dar nici de zidurile formidabile ale orașului, construite de către venețieni, păstrate în mare parte intacte. Trecerea în partea turcească se face pietonal, pe bază de carte de identitate (nu e nevoie de pașaport). Vom vedea Moschea (fostă catedrală) lui Selim al II –lea (arhitectură gotică), Biblioteca Sultanului Mahmut al II-lea (arhitectură otomană), Biserica Sf. Nicolae și Piața municipală. Reintoarcere in Ayia Napa- Cazare si cina.

 

Ziua 8. (24 aprilie 2020) Larnaca – Cluj Napoca      

După micul dejun  ne deplasăm spre aeroport, pentru îmbarcarea pe zborul Larnaca - Cluj Napoca cu plecare la ora 15:45- sosire ora 18: 30 la Cuj Napoca..                                                                                                                                                                                                         

 

Data de plecare

Tarif standard  în camera dubla

Supliment single

17.04.2020

700 euro

230 euro

Tarif client fidel

680 euro

230 euro

* Reducere copil <12 ani cazat in camera cu 2 adulti: 100 euro

TARIFUL INCLUDE:

·       bilet avion  Cluj Napoca/ Larnaca / Cluj Napoca, bagaj mic de mână inclus (rucsac sau geanta: dimensiuni: 40 x 30 x 20 cm)

·       7  nopţi cazare cu mic dejun și cină la hotel Nestor 4* ( băuturile nu sunt incluse)

·       transfer aeroport/ hotel/ aeroport

·       asistenţă turistică, însoțitor grup din România

 

TARIFUL NU INCLUDE:

·       biletele de intrare pentru vizitarea obiectivelor turistice (muzee, aşezăminte de cult etc.) şi nici ghizii pentru acestea.

·       taxele hoteliere de oraș- se achită la hotel

·       bagaj  de cală 10 kg - aproximativ 60 euro, bagaj de cală 20 kg - aproximativ 80 euro

·       asigurare medicală de sănătate sau storno


ORAR INFORMATIV DE ZBOR (acesta se poate modifica pana la plecare):

05.10.2020                  CLUJ-LARNACA            12:20-15:00

11.10.2020                  LARNACA-CLUJ            15:45-18:30

INFORMAȚII PRECONTRACTUALE GENERALE - CIRCUITE EXPERRT TRAVEL   

 INFORMAȚII DESPRE  ZBOR:

ü  Politica de prealocare a locurilor în avion depinde de fiecare companie aeriană; la cerere, se pot furniza informații suplimentare cu privire la acest aspect și tarifele pentu locuri preferențiale

ü  Orarul de zbor poate suferi modificări care vor fi aduse la cunoștința turistului la primirea notificării de la compania aeriană. Dacă modificarea nu este semnificativă – modificări sub 30 minute- orarul nou de zbor va fi transmis în informarea de plecare

ü  Agenția își rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană

ü  Agenția nu este răspunzătoare pentru eventualele perturbări ale orarului de zbor.

ü  În situația în care turistul achiziționează bilete de avion pe zboruri interne iar acestea nu mai corespund noului orar de zbor al cursei internaționale, agenția nu are obligația de a suporta eventualele diferențe de preț ocazionate de reemiterea biletelor pe cursa internă.

ü  Dacă circuitul se anulează din cauza neîntrunirii grupului minim, agenția nu este obligată să suporte costul biletelor de avion achiziționate.

INFORMAȚII DESPRE TRANSPORTUL TERESTRU:

ü  Transportul terestru se va executa cu autocare subînchiriate de capacitate 29 până la 55 locuri în funcție de mărimea grupului

ü  Autocarele sunt dotate cu aer condiționat, stație audio video, scaune reglabile. Autocarele vor fi clasificate minim 2*.

ü  Așezarea în autocar se va face în ordinea înscrierilor, locurile nu se nominalizează.

ü  Conform legislației în vigoare, în cazul vehiculelor rămase imobilizate pe traseu, în cazul defecțiunilor care nu se pot remedia, trasportatorul este obligat să asigure preluarea persoanelor în termen de maximum 3 ore în judeţ, 5 ore în țară şi în termen de maximum 16 ore în cazul transporturilor în trafic internaţional;

ü  Orarul de îmbarcare/ debarcare este specificat în programul excursiei. Orele sunt aproximative, pot suferi modificări  care vor fi transmise turiștilor în informarea de plecare.

ü  Programul excursiei poate fi modificat de către conducătorul grupului în situații excepționale (accidente, trafic îngreunat, blocat, urgențe medicale ale unora dintre pasageri, defecțiuni tehnice)

 

ACTE NECESARE CĂLĂTORIEI ȘI INFORMAȚII LEGATE DE  CĂLĂTORIE:

ü  Documentele necesare  pentru trecerea frontierelor pe traseu: pașaport turistic/carte de identitate valabilă minim 6 luni de la data ieșirii din țară.

ü  În cazul în care turistul deține act de identitate tip buletin (cu file) agenția  vânzătoare este obligată să informeze turistul că la punctele de trecere a frontierelor NU SE ACCEPTĂ acest tip de document ce atestă identitatea turistului! Se acceptă doar modelul nou de carte de identitate.

ü  Regulament documente de călătorie minori:

-        pașaport turistic/carte de identitate valabilă minim 6 luni de la data ieșirii din țară

-        minorii care sunt însoțiți de un singur părinte vor  trebui să prezinte poliției de frontieră acordul parental al părintelui ce nu însoțește minorul - se obține de la notariat

-        minorii ce călătoresc neînsoțiți de nici unul dintre părinti va trebui să prezinte acordul părinților, iar persoana ce îl însoțește trebuie să dețină cazier judiciar valabil. Pentru mai multe informații vă rugăm să accesați  www.politiadefrontiera.ro!

-        persoanele care călătoresc cu copii sub 18 ani trebuie să dețină pe lângă pașaportul acestora și o copie a certificatului de naștere al copiilor (este posibil ca autoritățile de la frontieră să o solicite)

ü  Agenția nu răspunde în cazul refuzului autorităților de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu.

ü  Turistul are obligația de a respecta legile țărilor tranzitate/vizitate, indiferent dacă acestea diferă față de legile din România. Nerespectarea acestora atrage după sine, răspunderea turistului respectiv în fața autorităților locale, agenția neasumându-și răspunderea față de turistul respectiv (nu se rambursează sume aferente serviciilor neprestate din acest motiv).

ü  Agenția nu este răspunzătoare pentru pierderea sau furtul bagajelor, a actelor sau a obiectelor personale; în cazul în care aceste situații nedorite apar, turistul are obligația de a depune personal plângere la compania sau organele competente.

ü  Turiștii vor fi informați dacă pe traseul circuitului se necesită obținerea de vize sau sunt necesare vaccinări speciale pentru destinațiile din program.

CONDIȚII FINANCIARE DE ÎNSCRIERE:

ü  30% se achită la înscriere în cazul circuitelor cu transport autocar

ü  40% se achită la înscriere în cazul circuitelor cu transport avion

ü  Diferența se achită cu 30 zile înainte de plecare

PENALITĂȚI ÎN CAZ DE RETRAGERE:

ü  10% din prețul pachetului de servicii, dacă renunțarea se face cu mai mult de 60 de zile calendaristice înainte de începerea executării pachetului (data plecării);

ü  50% din prețul pachetului de servicii, dacă renunțarea se face în intervalul de 60-31 zile înainte de începerea executării pachetului (data plecării);

ü  100% din prețul pachetului de servicii dacă renunțarea se face cu mai puțin de 31 de zile înainte de începerea executării pachetului (data plecării) sau nu se prezintă la program.

ü  100% dacă anularea se face din următoarele cauze: în cazul în care călătorul nu este lăsat să treacă una din frontierele de pe traseul excursiei, din motive care sunt legate exclusiv de persoana sa sau din motive care nu pot fi imputate Agenției;

ü  100%  în cazul în care călătorul nu respectă condițiile generale ale Agenției, prezintă acte incomplete sau false, nu are pașaport sau nu achită integral excursia în termenele stipulate;

ü  Vă reamintim că încheierea unei Asigurări STORNO de călătorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarând efectul penalizărilor aplicate. Vă recomandăm să uzați de acest mijloc de protecție financiară care acoperă cele mai frecvente evenimente ce cauzează anularea călătoriei.

CONSTITUIREA GRUPULUI:

ü  Tarifele au fost calculate la grup de minim 35 turiști.  Suplimentul pentru grup 25-34 persoane, 30 euro, se va achita doar în caz de nevoie, la finalizarea grupului, în săptămâna plecării.

ü  Pentru un număr mai mic de 35 participanți, prețul se recalculează sau circuitul se reprogramează.

ü  De asemenea, în cazul unui grup mai mic, agenția își rezervă dreptul de a schimba compania aeriană sau hotelurile, cu păstrarea standardelor și cu informarea prealabilă a turiștilor înscriși.

ASISTENȚA TURISTICĂ, VIZITE, EXCURSII OPȚIONALE:

ü  Turoperatorul, în pachetul de servicii de circuite culturale prestează servicii de ghid turism din partea agenției, dar legislația internațională nu permite întotdeauna ghidajul în muzee și la obiective turistice de către ghidul român

ü  Ghidul român va face prezentarea în autocar și va asigura traducerea explicațiilor date de ghidul local în situația în care grupul de turiști hotărăște angajarea acestuia. Angajarea unui ghid local poate fi absolut necesară în funcție de țările vizitate.

ü  Conform reglementărilor internaționale, serviciile de ghidaj în interiorul muzeelor pot fi asigurate doar de către ghizii locali

ü  Conducătorul de grup poate modifica programul acțiunii în anumite condiții obiective.

ü  Unele excursiile opționale se efectuează la fața locului cu agenții locale. Sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele și pentru agenția Tour Operatoare. Prețurile excursiilor opționale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor ce pot fi achiziționate de la recepția hotelurilor, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziție un mijloc de transport care îi va duce și îi va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei și după caz ghid local.

ü  Prețul excursiilor este calculat pentru un grup minim de 20 persoane. La un număr mai mic de participanți prețul crește proporțional; dacă numărul persoanelor înscrise la excursiile opționale este suficient de mare, însoțitorul de grup se va alătura turiștilor care au achiziționat respectivele excursii, astfel încat cei care rămân la hotel vor avea program liber fără însoțitor.

ü  În situația în care excursia opțională se va desfășura fără prezența însoțitorului de grup (din cauza numărului mic de participanți), limba de comunicare va fi engleza.

ü  Acest program nu este recomandat persoanelor cu mobilitate redusă.

ü  În situația în care turistul are cerințe speciale, cum ar fi dar fără a se limita la: camere alăturate sau cu o anumită localizare, meniu special, acestea vor fi cu titlul de solicitare către prestatori dar nu vor fi considerate confirmate decât în măsura posibilităților de la fața locului.

EVENTUALE  EVOLUȚII ALE  PREȚULUI:

ü  Prețurile agreate la încheierea contractului pot să crească sau să scadă în funcție de anumiți factori obiectivi. 

ü  Creșterile de preț sunt influențate de creșteri ale cursului de schimb, creșteri ale prețului petrolului, creșterea taxelor de survol, etc. În cazul unei creșteri de preț mai mare de 8%, clientul poate rezilia contractul fără a plăti penalizări de retragere.

ü  Scăderile de preț pot fi datorate unor promoții făcute de hoteluri sau de către agenția organizatoare. Aceste reduceri sunt limitate pentru o anumită perioadă de timp și pentru un anumit număr de locuri. Promoția poate fi întreruptă înainte de terminarea perioadei de valabilitate fără obligația din partea organizatorului de a anunța epuizarea locurilor puse în vânzare. În același timp agenția organizatoare nu are obligația de a reduce prețul conform promoției, pentru clienții care au achiziționat anterior același pachet, dar la un preț mai mare.

ü  În cazul în care cererea este mai mare decât locurile prestabilite pentru grup, iar biletele de avion au suferit creșteri se va comunica turistului suplimentul de tarif și numai după acordul scris se va încheia contractul de prestări servicii turistice.

INFORMAȚII REFERITOARE LA CAZARE:

ü  Categoria unităților de cazare este cea specificată în program

ü  Clasificarea pe stele a hotelurilor este cea atribuită de oficialitățile locale. Ca atare, facilitățile comune și cele ale camerelor sunt conforme cu standardele locale.

ü  Dacă hotelul este schimbat din motive care nu țin de agenție, va fi înlocuit cu un altul de aceeași categorie.

ü  Persoanele care călătoresc singure pot opta pentru camera single sau pentru partaj, caz în care agenția va propune, în funcție de înscrierile existente sau ulterioare, un partaj. În situația în care nu există partaj până la expirarea termenului limită de înscriere, agenția nu se obligă să suporte diferența de cameră single, în consecință turistul poate să se retragă fără penalizări sau să opteze pentru camera single.

ü  Tariful pentru copil este valabil în cazul în care acesta stă în cameră cu doi adulți. Pentru a beneficia de tariful de copil acesta trebuie să nu fi împlinit vârsta de 12 ani. Pentru a beneficia de tariful de copil acesta trebuie să nu fi depășit la data începerii călătoriei vârsta menționată în program.

ü  Distribuția camerelor la hoteluri se face de către recepțiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepție, asistat de însoțitorul de grup.

ü  Turistul are obligația de a respecta regulile hoteliere internaționale sau regulile hoteliere specifice din țările vizitate (să nu deranjeze alți clienți din hotel, să păstreze liniștea, să nu consume alimente în cameră, să nu distrugă/deterioreze/păteze obiecte din camere, etc). Necunoașterea acestora, nu exonerează turistul de la răspundere.

ü  Turistul este direct răspunzător pentru deteriorarea camerelor hoteliere sau a autocarului/mijlocului de transport, agenția neasumându-și răspunderea față de turistul respectiv, care va urma să despăgubească instituția respectivă pentru daunele cauzate.

ü  Hotelul își rezervă dreptul de a solicita fiecărui turist o sumă cash sau o copie a cărții de credit personale, ca garanție pentru cheltuielile suplimentare ce urmează a fi făcute pe parcursul șederii.

ü  Pentru anumite facilități din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare; în momentul sosirii la hotel solicitați recepționerului să vă informeze cu exactitate asupra lor.

ASIGURĂRI:

ü  Agenția organizatoare deține polița de asigurare care acoperă daune de până la 50.000 eur în cazul insolvenței societății.

ü  Polita Asigurare Insolventa SERIA I, NR. 53063 / 23.01.2020 – Valoare acoperita: 50.000 USD, OMNIASIG, str. Aleea Alexandru, nr. 51, sector 1, Bucuresti, tel. 021/4057420

ü  Pachetele din prezenta ofertă nu includ asigurările medicale de călătorie sau asigurare storno. Nu sunt obligatorii dar recomandăm încheierea lor în agențiile de turism sau la orice companie de asigurări.

INFORMAȚIA PENTRU PLECARE/ SEJUR:

Informațiile detaliate despre circuit vor fi transmise turiștilor pe un suport durabil: site www.experttravel.ro,  email, imprimat , SMS, înainte de plecare cu minim 3 zile  și vor cuprinde următoarele puncte:

- Detalii însoțitor grup/ ghid – nume, persoana de contact, telefon

- Detalii mijloc de transport, număr de înmatriculare,  număr telefon autocar îmbarcări.

- Orar de zbor actualizat (dacă este cazul)

- Orar de  transport actualizat (dacă este cazul)

- Hotelurile confirmate

- Transferurile pentru aeroport

- Excursii opționale/ informare tarife

 

OBSERVAȚII:

ü  Prezentul document constituie anexa la contractul de prestări servicii.

ü  La înscriere turistul are obligația să semneze de luare la cunoștință a informațiilor precontractuale :

 

Nume și prenume turist (turiști sau lider de grup)                                                                Semnătura


Itinerariu

Ziua 1

17.04.2020: Cluj Napoca - Larnaca
Intalnirea grupului pe aeroportul din Cluj Napoca la ora 10:25. Zbor spre Larnaca, sosire la ora 12:25. Sosire in Larnaca la ora 15:00, de unde grupul va fi preluat de autocar. Ne indreptam spre statiunea Ayia Napa, cazare hotel Nestor 4*. Cazare si cina.

Ziua 2

18.04.2020
Timp liber in statiune pentru relaxare, plaja, plimbari.

Ziua 3

19.04.2020
Timp liber in statiune pentru relaxare, plaja, plimbari.

Ziua 4

Nici o descriere!

Ziua 5

21.04.2020
Timp liber in statiune pentru relaxare, plaja, plimbari.

Ziua 6

22.04.2020
Timp liber in statiune pentru relaxare, plaja, plimbari.

Ziua 7

23.04.2020
Timp liber in statiune pentru relaxare, plaja, plimbari.

Ziua 8

24.04.2020
Dupa micul dejun ne deplasam spre aeroport, pentru imbarcarea pe zborul Larnaca - Cluj Napoca cu plecare la ora 15:45- sosire ora 18: 30 la Cluj Napoca.

Ziua 1

17.04.2020: Cluj Napoca - Larnaca
Intalnirea grupului pe aeroportul din Cluj Napoca la ora 10:25. Zbor spre Larnaca, sosire la ora 12:25. Sosire in Larnaca la ora 15:00, de unde grupul va fi preluat de autocar. Ne indreptam spre statiunea Ayia Napa, cazare hotel Nestor 4*. Cazare si cina.

Ziua 2

18.04.2020
Timp liber in statiune pentru relaxare, plaja, plimbari.

Ziua 3

19.04.2020
Timp liber in statiune pentru relaxare, plaja, plimbari.

Ziua 4

Nici o descriere!

Ziua 5

21.04.2020
Timp liber in statiune pentru relaxare, plaja, plimbari.

Ziua 6

22.04.2020
Timp liber in statiune pentru relaxare, plaja, plimbari.

Ziua 7

23.04.2020
Timp liber in statiune pentru relaxare, plaja, plimbari.

Ziua 8

24.04.2020
Dupa micul dejun ne deplasam spre aeroport, pentru imbarcarea pe zborul Larnaca - Cluj Napoca cu plecare la ora 15:45- sosire ora 18: 30 la Cluj Napoca.