Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Descriere

Destinatie: China

Durata: 9 nopti

Ziua 1: 05/06.11.2019  Cluj Napoca– Beijing

Întâlnire cu însoțitorul de grup pe aeroportul din Cluj Napoca in data de 05.11.2019 la ora 19.30 pentru îmbarcare la ora 21:30 pe zborul companiei Turquish cu destinatia Istanbul. De aici in data de 06.11.2019,  la ora 00:20 ne imbarcam pe avionul catre Beijing, unde vom ajunge la ora 16:10 – ora locala. Transfer aeroport- hotel – cazare. Timp liber pentru vizite individuale, iar inainte de cina, ne intalnim cu ghidul pentru a comunica programul de vizite pentru urmatoarea zi. Cazare si cina la hotel 4*.

Ziua 2 ( 07.11.2019)  Beijing: Piata Tiananmen - Orasul interzis - Templul cerului

Mic dejun, apoi incepem vizitele in Beijing – cunoscut ca si Pekin sau Capitala Nordului. Este al treile oras ca marime al Chinei, cu o populatie de peste 17 milioane de locuitori, si unul dintre cele mai mari orase din lume. Ne indreptam spre  Piata Tiananmen ( “Poarta Pacii Teresti”): cea mai mare piata din lume, un simbol al naţionalismului şi mândriei regăsite în China. In piata Tiananmen veghează un portret gigantic al  lui Mao Zedong. "Piaţa Tiananmen este considerata inima Chinei şi centrul ei politic". De-a lungul timpului piata a fost scena unor importante evenimente politice, precum cel din 1989 (În urmă cu 26 de ani, Armata Populară de Eliberare din China a intrat cu tancurile peste protestatarii din piaţa Tiananmen. Cele şase săptămâni de proteste pentru democraţie şi reforme politice s-au încheiat cu un masacru în timpul căruia mii de oameni au fost ucişi cu sânge rece de soldaţii înarmaţi până-n dinţi.), fiind unul dintre cele mai vizitate obiective turistice ale Chinei. Continuam apoi cu Orasul interzis: sau  Palatul Imperial Chinezesc cel mai mare palat imperial păstrat perfect, un complex arhitectonic unic in lume: are 9.999 de camere,  gazduit vreme de sute de ani toate familiile regale ale Chinei. Accesul poporului sau a oamenilor de rând în palat era interzis, de acea a fost palatul supranumit „orașul interzis”. Este o capodopera a arhitecturiii chineze, fiind unul dintre cele mai vziitate obiective turistice din intreaga lume. Dupa masa de pranz urmeaza  Templul cerului: complex de edificii religioase de o valoare incontestabila in cultuta chineza: fiind liantul intre cer si pamant. Este singurul templu  ridicat Cerului din intreaga China, fiind cel mai mare complex de temple de pe teritoriul tarii. Templul a fost construit pentru a aduce ofrande si sacrificii zeilor. Vom continua ziua cu vizitarea unui atelier de prelucrare a pietrelor de jad. Cazare si cina hotel 4* Beijing.

 

Ziua 3 ( 08.11.2019) : Beijing – Marele Zid Chinezesc – Palatul de Vara

Mic dejun. In aceasta zi vom vizita una dintre cele mai vizitate obiective turistice din China: Marele Zid Chinezesc: una dintre cele mai impresionante constructii realizate de-a lungul istoriei, fiind construit cu scopul de a apara granite imperiului chinez. Constructia acestuia a durat 2000 de ani. Din 1987 a fost inclus pe lista patrimoniului mondial UNESCO. Conform unor cercetări mai recente, zidul ar măsura 8.851 KM. Masa de pranz. Urmeaza apoi sa ne oprim la  Palatul de Vară înfăţişează o arhitectură şi o cultură impresionanta, fiind reşedinţa a 24 de împăraţi din dinastiile Ming şi Qing, vreme de 500 de ani. Este un mare complex înconjurat de ziduri şi de un canal larg cu apă . Din 1998, Palatul de Vară este înscris în Patrimoniul UNESCO. În incinta Palatului sunt sute de construcţii vechi - 980 la număr - ce cuprind 8.707 camere, peste 20 de curţi şi peste 1.600 de copaci seculari. Templul lui Buddha Înmiresmat, Marele Coridor, Strada Suzhou, Podul cu 17 Arcuri, Grădina Armoniei Cultivate şi Teatrul Mare, sunt construcţii simbolice ale complexului. Ne incheiem ziua trecand in revista si vizita unui atelier de perle unde aflam informatii pretioase despre acest proces. Cazare si cina hotel 4* in Beijing.

Ziua 4 (09.11.2019): Beijing – Xián

Dupa micul dejun, ne indreptam spre gara de unde cu trenul de mare viteza  pornim spre Xian. Orasul Xi’an este unul dintre cele mai importante monumente ale Chinei, a fost capitala a 11 dinastii.  De aici a inceput celebrul Drum al Matasii, impreună cu Atena, Cairo și Roma, Xian este cea de-a patra capitală istorică a lumii antice. Transfer de la gara la hotel 4* in Xian, unde servim cina.

Ziua 5 ( 10.11.2019): Xi’an – Armata de Teracota – Pagoda

Mic dejun. In cursul zilei de astazi urmeaza : Armata de Teracota – Muzeul soldatilor si cailor de teracota: Este una din cele mai mari descoperiri arheologice ale secolului al XX-lea, faimoasă în toată lumea, numită “A opta minune a lumii”. Timp de peste două milenii a rămas ascunsă în pământ, anonimă, pana in 1974, cand din intamplare satenii au scos la iveala cioburi. Armata este formata din peste 8000 de soldati in marime naturala si peste 700 de cai, dar cuprinde si acrobati sau muzicieni.  Se spune ca acestia au fost creati pentru a il apara pe primul Imparat al Chinei, Qin Shi Huang, in viata de dupa moartea pamanteasca. Masa de pranz. Ne indreptam apoi.spre Pagoda: “ Mica Gasca”: unul dintre ceel mai interesante obiective turistice din Xi’an, o clădire religioasă sub formă de turn cu mai multe etaje suprapuse care se retrag succesiv si ale căror streșini sunt întoarse în sus. Reprezinta un complex de cladiri representative, si aici amintim: Muzeu Xi’an: unde sunt expuse peste 2000 de relicve foarte valoroase. Pentru a afla detalii despre una dintre cele mai importante forme de artă chineză facem un scurt popas la un atelier de ceramic. Cazare si cina in Xian, hotel 4*.

Ziua 6 ( 11.11.2019): Xi’an – Shanghai ( transfer avion)

Dupa micul dejun ne indreptam spre aeroport de unde vom lua cursa interna spre Shanghai: cel mai mare oras al Chinei, fiind si cel mai vizitat oras, centru comercial si financiar al tarii. Zborul dureaza  aproximativ 3 ore. Este considerat cel mai frumos oras din Asia. Ne indreptam spre hotel pentru cazare,  apoi timp liber pentru a descoperi din farmecul orasului. Acest gigant oras detine multe centre comerciale, de asemenea putem admira peste 650 de zgarie-nori deja construiti. Masa de pranz. Vizita la zidul vechi al orasului- unul dntre cele mai vechi din China. Cina si cazare  la hotel 4* in Shanghai.

Ziua 7 ( 12.11.2019): Shanghai – Gradina YU – Templul lui Buddha – Muzeul Shanghai

Mic dejun. Urmeaza vizitarea uneia dintre cele mai frumoase gradini : un complex arhitectural și peisagistic. Se compune din clădiri, iazuri și compoziții de piatră. Gradina Yu a fost construita în timpul dinastiei Ming si poseda caracteristicile stilului architectonic al dinastiei Ming, fiind o increngatura pitoreasca de case, lacuri, dragoni din piatra, copaci arcuiti si flori, care inconjoara podul construit in zigzag. Vom vizita si zona care se intinde de-a lungul malului vestic al raului Huangpu, unde putem admira zgarie norii, este una dintre cele mai aglomerate zone ale orasului. Masa de pranz. Urmatoarea noastra oprire va fi la Templul lui Buddha din jad: unul dintre cele mai venerate temple locale. Statuia lui Buddha are  1,95 metri înăl­ţime şi o greutate de trei tone, dintr-o singură bucată de jad de culoare albă (considerat cel mai preţios), încrustată cu smaralde şi agate. Statueta a fost adusă din Burma, în 1882, împreună cu o reprezentare a lui Buddha culcat, de mai mici dimensiuni, realizată tot din jad alb. Templul adaposteste si alte relicve istorice foarte valoroase, dar si scrieri budiste. Muzeul Orasului Shanghai: nu trebuie sa ratam cel mai mare muzeu de arta chineza: peste 1.000.000 de piese, peste 130.000 find considerate comori nationale. Pentru iubitorii de istorie o vizita la acest muzeu, este cea mai buna alegere, un adevarat regal. De asemenea nu trebuie sa ratam fabrica de matase, si avem posibilitatea de a face shopping in aceasta metropola de o deosebita frumusete. Cazare si cina la hotel de 4* in Shanghai.

Ziua 08. (13.11.2019)  : Shanghai – Romania

 

Dupa micul dejun, timp liber pentru cumparaturi si vizite individuale in Shanghai. La ora 18:00  ne indreptam spre aeroportul din Shanghai pentru retur in Romania. Ne imbarcam pe zborul companiei Turquish cu destinatia Istanbul, de la ora 23:05 cu sosire in data de 14.11.2019 la ora locala 06:10. Zborul Istanbul – Cluj Napoca este la ora 19:55. In intervalul 07:00- 17:00 va oferim un tur ghidat in Istanbul si cu pauza de cumparaturi. Zbor spre Cluj Napoca unde se ajunge in data de 14.11.2019  la ora 20:35.

 

Data de plecare

Tarif standard

 in camera dubla (avans 30%)

Tarif Client Fidel

in camera dubla (avans 30%)

05.11.2019

1820

1790

Supliemt single                                         250

250

 

Notă:

-       La înscriere se achită un avans de minim   30%  , diferența cu minim 30 de zile înainte de plecare.

-       Taxele de viza si de aeroport pot suferi modificari. Tarifele calculate sunt cele din data lansarii circuitului-Ianuarie 2019.  In cazul modificarii de catre consulat a taxei de viza sau a companiei aeriene a taxelor de aeroport ( biletele se emit cu 2 saptamani inainte de plecare)  agentia isi rezeva dreptul de a modifica pretul excursiei conform cu noile taxe.

 

Documente necesare pentru calatorie: Pasaport valabil minim 6 luni de la returul din China. ( obligatoriu 2 pagini libere in oglinda pentru viza)

 

Tariful include:

-          Bilete de avion Cluj Napoca– Beijing / Shanghai – Cluj Napoca, cu escala in Istanbul ( tur si retur),

-          Bagaj de cala inclus, maxim 20 kg.

-          3 nopti cazare in Beijing/ 2 nopti cazare in Xian / 2 nopti cazare Shanghai.

-          Ghid local privat vorbitor de limba engleză

-          Insotitor de grup din Romania

      -    Autocar privat cu aer condiționat

      -    Transferuri terestre între aeroport sau gară și hotel

      -    Bilete de intrari specificate in program

     -     Prânz și cină conform program (fara pranz in ziua 1, 4, 8)

     -     Hoteluri 4*, cu mic dejun

     -     Bilete de avion naționale China (clasa eco) cu taxe și bilete de tren (categoria a 2-a), așa cum sunt specificate in program

     -     Tur ghidat in Istanbul cu autocar

     -     Viza China cca. 110 euro/ persoana

 

Traiful nu include:

-          Cheltuieli personale

-          Baccis pentru ghid local si sofer ( obligatoriu 35  euro/ persoana)

-          Asigurare storno si medicala 87 ron/ persoana ( obligatorie)

-          Alte intrari la obiective turstice si vizite care nu sunt specificate in program.

 

 

 

Destinatie: China

Durata: 9 nopti

Ziua 1: 05/06.11.2019  Cluj Napoca– Beijing

Întâlnire cu însoțitorul de grup pe aeroportul din Cluj Napoca in data de 05.11.2019 la ora 19.30 pentru îmbarcare la ora 21:30 pe zborul companiei Turquish cu destinatia Istanbul. De aici in data de 06.11.2019,  la ora 00:20 ne imbarcam pe avionul catre Beijing, unde vom ajunge la ora 16:10 – ora locala. Transfer aeroport- hotel – cazare. Timp liber pentru vizite individuale, iar inainte de cina, ne intalnim cu ghidul pentru a comunica programul de vizite pentru urmatoarea zi. Cazare si cina la hotel 4*.

Ziua 2 ( 07.11.2019)  Beijing: Piata Tiananmen - Orasul interzis - Templul cerului

Mic dejun, apoi incepem vizitele in Beijing – cunoscut ca si Pekin sau Capitala Nordului. Este al treile oras ca marime al Chinei, cu o populatie de peste 17 milioane de locuitori, si unul dintre cele mai mari orase din lume. Ne indreptam spre  Piata Tiananmen ( “Poarta Pacii Teresti”): cea mai mare piata din lume, un simbol al naţionalismului şi mândriei regăsite în China. In piata Tiananmen veghează un portret gigantic al  lui Mao Zedong. "Piaţa Tiananmen este considerata inima Chinei şi centrul ei politic". De-a lungul timpului piata a fost scena unor importante evenimente politice, precum cel din 1989 (În urmă cu 26 de ani, Armata Populară de Eliberare din China a intrat cu tancurile peste protestatarii din piaţa Tiananmen. Cele şase săptămâni de proteste pentru democraţie şi reforme politice s-au încheiat cu un masacru în timpul căruia mii de oameni au fost ucişi cu sânge rece de soldaţii înarmaţi până-n dinţi.), fiind unul dintre cele mai vizitate obiective turistice ale Chinei. Continuam apoi cu Orasul interzis: sau  Palatul Imperial Chinezesc cel mai mare palat imperial păstrat perfect, un complex arhitectonic unic in lume: are 9.999 de camere,  gazduit vreme de sute de ani toate familiile regale ale Chinei. Accesul poporului sau a oamenilor de rând în palat era interzis, de acea a fost palatul supranumit „orașul interzis”. Este o capodopera a arhitecturiii chineze, fiind unul dintre cele mai vziitate obiective turistice din intreaga lume. Dupa masa de pranz urmeaza  Templul cerului: complex de edificii religioase de o valoare incontestabila in cultuta chineza: fiind liantul intre cer si pamant. Este singurul templu  ridicat Cerului din intreaga China, fiind cel mai mare complex de temple de pe teritoriul tarii. Templul a fost construit pentru a aduce ofrande si sacrificii zeilor. Vom continua ziua cu vizitarea unui atelier de prelucrare a pietrelor de jad. Cazare si cina hotel 4* Beijing.

 

Ziua 3 ( 08.11.2019) : Beijing – Marele Zid Chinezesc – Palatul de Vara

Mic dejun. In aceasta zi vom vizita una dintre cele mai vizitate obiective turistice din China: Marele Zid Chinezesc: una dintre cele mai impresionante constructii realizate de-a lungul istoriei, fiind construit cu scopul de a apara granite imperiului chinez. Constructia acestuia a durat 2000 de ani. Din 1987 a fost inclus pe lista patrimoniului mondial UNESCO. Conform unor cercetări mai recente, zidul ar măsura 8.851 KM. Masa de pranz. Urmeaza apoi sa ne oprim la  Palatul de Vară înfăţişează o arhitectură şi o cultură impresionanta, fiind reşedinţa a 24 de împăraţi din dinastiile Ming şi Qing, vreme de 500 de ani. Este un mare complex înconjurat de ziduri şi de un canal larg cu apă . Din 1998, Palatul de Vară este înscris în Patrimoniul UNESCO. În incinta Palatului sunt sute de construcţii vechi - 980 la număr - ce cuprind 8.707 camere, peste 20 de curţi şi peste 1.600 de copaci seculari. Templul lui Buddha Înmiresmat, Marele Coridor, Strada Suzhou, Podul cu 17 Arcuri, Grădina Armoniei Cultivate şi Teatrul Mare, sunt construcţii simbolice ale complexului. Ne incheiem ziua trecand in revista si vizita unui atelier de perle unde aflam informatii pretioase despre acest proces. Cazare si cina hotel 4* in Beijing.

Ziua 4 (09.11.2019): Beijing – Xián

Dupa micul dejun, ne indreptam spre gara de unde cu trenul de mare viteza  pornim spre Xian. Orasul Xi’an este unul dintre cele mai importante monumente ale Chinei, a fost capitala a 11 dinastii.  De aici a inceput celebrul Drum al Matasii, impreună cu Atena, Cairo și Roma, Xian este cea de-a patra capitală istorică a lumii antice. Transfer de la gara la hotel 4* in Xian, unde servim cina.

Ziua 5 ( 10.11.2019): Xi’an – Armata de Teracota – Pagoda

Mic dejun. In cursul zilei de astazi urmeaza : Armata de Teracota – Muzeul soldatilor si cailor de teracota: Este una din cele mai mari descoperiri arheologice ale secolului al XX-lea, faimoasă în toată lumea, numită “A opta minune a lumii”. Timp de peste două milenii a rămas ascunsă în pământ, anonimă, pana in 1974, cand din intamplare satenii au scos la iveala cioburi. Armata este formata din peste 8000 de soldati in marime naturala si peste 700 de cai, dar cuprinde si acrobati sau muzicieni.  Se spune ca acestia au fost creati pentru a il apara pe primul Imparat al Chinei, Qin Shi Huang, in viata de dupa moartea pamanteasca. Masa de pranz. Ne indreptam apoi.spre Pagoda: “ Mica Gasca”: unul dintre ceel mai interesante obiective turistice din Xi’an, o clădire religioasă sub formă de turn cu mai multe etaje suprapuse care se retrag succesiv si ale căror streșini sunt întoarse în sus. Reprezinta un complex de cladiri representative, si aici amintim: Muzeu Xi’an: unde sunt expuse peste 2000 de relicve foarte valoroase. Pentru a afla detalii despre una dintre cele mai importante forme de artă chineză facem un scurt popas la un atelier de ceramic. Cazare si cina in Xian, hotel 4*.

Ziua 6 ( 11.11.2019): Xi’an – Shanghai ( transfer avion)

Dupa micul dejun ne indreptam spre aeroport de unde vom lua cursa interna spre Shanghai: cel mai mare oras al Chinei, fiind si cel mai vizitat oras, centru comercial si financiar al tarii. Zborul dureaza  aproximativ 3 ore. Este considerat cel mai frumos oras din Asia. Ne indreptam spre hotel pentru cazare,  apoi timp liber pentru a descoperi din farmecul orasului. Acest gigant oras detine multe centre comerciale, de asemenea putem admira peste 650 de zgarie-nori deja construiti. Masa de pranz. Vizita la zidul vechi al orasului- unul dntre cele mai vechi din China. Cina si cazare  la hotel 4* in Shanghai.

Ziua 7 ( 12.11.2019): Shanghai – Gradina YU – Templul lui Buddha – Muzeul Shanghai

Mic dejun. Urmeaza vizitarea uneia dintre cele mai frumoase gradini : un complex arhitectural și peisagistic. Se compune din clădiri, iazuri și compoziții de piatră. Gradina Yu a fost construita în timpul dinastiei Ming si poseda caracteristicile stilului architectonic al dinastiei Ming, fiind o increngatura pitoreasca de case, lacuri, dragoni din piatra, copaci arcuiti si flori, care inconjoara podul construit in zigzag. Vom vizita si zona care se intinde de-a lungul malului vestic al raului Huangpu, unde putem admira zgarie norii, este una dintre cele mai aglomerate zone ale orasului. Masa de pranz. Urmatoarea noastra oprire va fi la Templul lui Buddha din jad: unul dintre cele mai venerate temple locale. Statuia lui Buddha are  1,95 metri înăl­ţime şi o greutate de trei tone, dintr-o singură bucată de jad de culoare albă (considerat cel mai preţios), încrustată cu smaralde şi agate. Statueta a fost adusă din Burma, în 1882, împreună cu o reprezentare a lui Buddha culcat, de mai mici dimensiuni, realizată tot din jad alb. Templul adaposteste si alte relicve istorice foarte valoroase, dar si scrieri budiste. Muzeul Orasului Shanghai: nu trebuie sa ratam cel mai mare muzeu de arta chineza: peste 1.000.000 de piese, peste 130.000 find considerate comori nationale. Pentru iubitorii de istorie o vizita la acest muzeu, este cea mai buna alegere, un adevarat regal. De asemenea nu trebuie sa ratam fabrica de matase, si avem posibilitatea de a face shopping in aceasta metropola de o deosebita frumusete. Cazare si cina la hotel de 4* in Shanghai.

Ziua 08. (13.11.2019)  : Shanghai – Romania

 

Dupa micul dejun, timp liber pentru cumparaturi si vizite individuale in Shanghai. La ora 18:00  ne indreptam spre aeroportul din Shanghai pentru retur in Romania. Ne imbarcam pe zborul companiei Turquish cu destinatia Istanbul, de la ora 23:05 cu sosire in data de 14.11.2019 la ora locala 06:10. Zborul Istanbul – Cluj Napoca este la ora 19:55. In intervalul 07:00- 17:00 va oferim un tur ghidat in Istanbul si cu pauza de cumparaturi. Zbor spre Cluj Napoca unde se ajunge in data de 14.11.2019  la ora 20:35.

 

Data de plecare

Tarif standard

 in camera dubla (avans 30%)

Tarif Client Fidel

in camera dubla (avans 30%)

05.11.2019

1820

1790

Supliemt single                                         250

250

 

Notă:

-       La înscriere se achită un avans de minim   30%  , diferența cu minim 30 de zile înainte de plecare.

-       Taxele de viza si de aeroport pot suferi modificari. Tarifele calculate sunt cele din data lansarii circuitului-Ianuarie 2019.  In cazul modificarii de catre consulat a taxei de viza sau a companiei aeriene a taxelor de aeroport ( biletele se emit cu 2 saptamani inainte de plecare)  agentia isi rezeva dreptul de a modifica pretul excursiei conform cu noile taxe.

 

Documente necesare pentru calatorie: Pasaport valabil minim 6 luni de la returul din China. ( obligatoriu 2 pagini libere in oglinda pentru viza)

 

Tariful include:

-          Bilete de avion Cluj Napoca– Beijing / Shanghai – Cluj Napoca, cu escala in Istanbul ( tur si retur),

-          Bagaj de cala inclus, maxim 20 kg.

-          3 nopti cazare in Beijing/ 2 nopti cazare in Xian / 2 nopti cazare Shanghai.

-          Ghid local privat vorbitor de limba engleză

-          Insotitor de grup din Romania

      -    Autocar privat cu aer condiționat

      -    Transferuri terestre între aeroport sau gară și hotel

      -    Bilete de intrari specificate in program

     -     Prânz și cină conform program (fara pranz in ziua 1, 4, 8)

     -     Hoteluri 4*, cu mic dejun

     -     Bilete de avion naționale China (clasa eco) cu taxe și bilete de tren (categoria a 2-a), așa cum sunt specificate in program

     -     Tur ghidat in Istanbul cu autocar

     -     Viza China cca. 110 euro/ persoana

 

Traiful nu include:

-          Cheltuieli personale

-          Baccis pentru ghid local si sofer ( obligatoriu 35  euro/ persoana)

-          Asigurare storno si medicala 87 ron/ persoana ( obligatorie)

-          Alte intrari la obiective turstice si vizite care nu sunt specificate in program.

 

 

 

Itinerariu

Ziua 1

Nici o descriere!

Ziua 1

Nici o descriere!