Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Targ de Craciun Bratislava - Praga - Dresda


Descriere

Destinatie: Cehia

Durata: 3 nopti

Vezi detalii in format PDF

TARGURI DE CRACIUN BRATISLAVA - PRAGA – DRESDA 

 Perioada: 05 - 08.12.2019

- Circuit Autocar -

 

ZIUA 1. (JOI, 05.12.2019): ROMANIA – BRATISLAVA - PRAGA

Plecare din Cluj Napoca la ora 01:30 pe traseul: Baia Mare (ora 04:00) - Satu Mare (ora 05:00) spre Budapesta. Tur panoramic cu autocarul prin orasul cunoscut sub numele de „Perla Dunarii” la obiectivele: Piata Eroilor, cu Monumentul Millenium, Bd Andrassy, Opera de Stat, Biserica Sf. Stefan, malurile Dunarii, Podul cu lanturi, Podul Elisabeta, apoi admiram Monumentul Gellert . In jurul amiezii  vom face o oprire pentru o scurta vizita in Bratislava - capitala Slovaciei, Biserica Incoronarii Mariei Tereza (Coroana Imperiului Austro-Ungar), Castelul Bratislava, Palatul Grassalkovich. Ne indreptam apoi spre Praga, bijuteria Cehiei. Cazare hotel 3* in Praga. 


 ZIUA 2. (VINERI, 06.12.2019): PRAGA...ORASUL DE AUR! CASTELUL HRAD SI CATEDRALA SF. VITUS

Mic dejun. Astazi vizitam Praga, „orasul de aur” sau „orasul celor 100 de turnuri”, capitala Cehiei, situata pe raul Vltava, locul nasterii lui Franz Kafka  si orasul Castelului Hrad, bijuterie baroca suspendata pe malul vestic al raului... Vizita porneste de pe Dealul Hradcany, de la Castelul Hrad, un ansamblu superb de palate rezidentiale, curti interioare, porti si biserici, dintre care se remarca: Palatul Regal si Biserica Sf. Gheorghe. Bijuteria Hradului este insa catedrala gotica Sf. Vitus, una dintre cele mai frumoase biserici ale Cehiei . Ne continuam vizitele in Praga coborand pe strada Nerudova, unde vom vedea si cladirea Ambasadei Romaniei, trecem apoi prin Orasul Mic unde putem vizita Biserica Sf. Nicolae unde a concertat si marele Mozart. Pe stradutele care duc la Podul Carol gasiti magazine pline de: jucarii de lemn, obiecte de portelan, cristal de Bohemia, lumanari parfumate, bijutetii superbe, palarii, papusi de portelan, alte obiecte de artizanat, printer care se strecoara restaurantele cu specific local, recunoscute pentru mancarurile savuroase, dar mai ales pentru Berea Plzen. Vizitam Orasul vechi (Stare Mesto), cu: Biserica Sf. Maria din Tynn si celebrul Turn al Primariei, cu ceasul astronomic vechi de peste 500 de ani. Pe spre strada Celetna  putem vizita Muzeul de Ciocolata, Muzeul figurilor de ceara sau Muzeul Terorii..Vom termina periplul nostru la capatul de sus al pietei admirand statuia ecvestra a regelui Wencelas dar si Muzeul National. Timp liber pentru a savura atmosfera Targului de Craciun, Cazare si cina hotel 3* in Praga.


ZIUA 3. (SAMBATA, 07.12.2019): PRAGA – DRESDA - PRAGA

          Dupa micul dejun ne indreptam spre Dresda, (150 km) care reprezinta una dintre cele mai bogate comori culturale din toata Germania. Dresda, orasul denumit Florenta de pe Elba este considerat de catre unii cel mai frumos oras al Germaniei. un oras cu o istorie si o mostenire fascinanta, care se manifesta prin colectia extinsa de atractii turistice. Complet refacut dupa ce a fost aproape in totalitate distrus in incendii in cel de-al 2 lea razboi mondial, Dresda  se deschide splendid in fata noastra cu minunatele –I capodopere arhitecturale. Prima vizita va fi in Piata Teatrului  inconjurata de cladiri magnifice: Zwinger, Castelul, Catedrala Catolica, Opera Semper. Vizita   la Palatul Zwinger, capodopera  a barocului german unde vom intra in Galeria de Arta a Marilor Maestri.Timp liber in zona Tragului de Craciun. Intoarcere in Praga. Cazare si cina hotel 3* in Praga.


ZIUA 4. (DUMINICA, 08.12.2019): PRAGA - ROMANIA

Mic dejun. Ne imbarcam pentru intoarcerea in Romania. Oprire in zona Brno la un mare centru commercial pentru cumparaturi si masa., pauza apx. 2 ore. In jurul amiezii ne continuam drumul spre Romania unde vom ajunge in cursul noptii

 

Data plecarii

 05.12.2019

Supliment single

Copil 3-12 ani

Loc in camera dubla

230 EURO

65 EURO

140 EURO

Tarif Client Fidel

215 EURO

 

 

* La inscriere se achita un avans de 30%,  iar diferenta cu 21 zile inainte de plecare.

** Tariful este calculat la un grup de minim 40 persoane. Suplimentul pentru grup 30-39 persoane, 30 euro. *** Turistii vor fi instiintati de acest supliment cu 7 zile inainte de plecare.

 

TARIFUL INCLUDE:

 • transport cu autocar modern;
 • 3 nopti cazare cu mic dejun, la hotel 3*
 • 2 cine in bufet suedez
 • vizite ghidate - ghid autorizat de Ministerul Turismului;

 

TARIFUL NU INCLUDE:

 • Taxa de oras - 4 euro/pers.
 • asigurarea medicala de calatorie;
 • toate vizitele şi opririle opţionale, intrAri la muzee sau alte obiective turistice; (Castel Praga - 7 euro , Palat Zwinger - copii sub 17 ani gratuit, pret grup 11 euro/pers., Croaziera pe Vltava – 10 euro/pers. Muzeul Figurilor de Ceara – aprox. 5 euro/pers., Muzeul Terorii – aprox. 5 euro/pers, Muzeul de Ciocolata + Atelierul de Ciocolata – aprox. 20 euro/pers.)

ACTE NECESARE:

ü  pasaport valabil  6 luni de la data plecarii sau carte de identitate valabila;

ü  copiii sub 18 ani care calatoresc singuri sau doar cu unul dintre parinti vor trebui sa prezinte la vama acordul parental al ambilor parinti sau al celui care nu insoteste minorul (dupa caz), obtinut la notariat.

CONDITII DE RETRAGERE:

ü  20% din preţul pachetului, daca renunţarea se face in intervalul  de 29-20 zile calendaristice înainte de data plecArii;

ü  50% din preţul pachetului, daca renunţarea se face in intervalul  de 19-10 zile calendaristice înainte de data plecArii;

ü  80% din preţul pachetului, daca renunţarea se face în intervalul 9-4 zile înainte de data plecArii;

ü  100% din preţul pachetului, daca renunţarea se face într-un interval mai mic sau egal cu 3 zile înaintea plecarii.

OBSERVATII:

ü  Daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeasi categorie.

ü  Asezarea in autocar se face in ordinea inscrierilor.

ü  Agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure.

ü  Tariful pentru copil este valabil in cazul in care acesta sta in camera cu doi adulti. Pentru a beneficia de tariful de copil acesta trebuie sa nu fi implinit varsta de 12 ani.

ü  Programul poate fi modificat de conducatorul de grup in functie de anumite situatii speciale.

ü  Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.

ü  Clasificarea pe stele a hotelurilor este cea atribuita de oficialitatile locale. Ca atare, facilitatile comune si cele ale camerelor sunt conforme cu standardele locale.

ü  Distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.

ü  Turistul are obligatia de a respecta regulile hoteliere internationale sau regulile hoteliere specifice din tarile vizitate (sa nu deranjeze alti clienti din hotel, sa pastreze linistea, sa nu consume alimente in camera, sa nu distruga/deterioreze/pateze obiecte din camere, etc). Necunoasterea acestora, nu exonereaza turistul de la raspundere.

ü   Turistul este direct raspunzator pentru deteriorarea camerelor hoteliere sau a autocarului/mijlocului de transport, agentia neasumandu-si raspunderea fata de turistul respectiv, care va urma sa despagubeasca institutia respectiva pentru daunele cauzate.

ü  Turistul are obligatia de a respecta legile tarilor tranzitate/vizitate, indiferent daca acestea difera fata de legile din Romania. Nerespectarea acestora atrage dupa sine, raspunderea turistului respectiv in fata autoritatilor locale, agentia neasumandu-si raspunderea fata de turistul respectiv (nu se ramburseaza sume aferente serviciilor neprestate din acest motiv).

ü  Turoperatorul, in pachetul de servicii de circuite culturale presteaza servicii de ghid turism din partea agentiei, dar legislatia internationala nu permite ghidajul in muzee si la obiective turistice de catre ghidul roman; ghidul roman va face prezentarea in autocar si va asigura traducerea explicatiilor date de ghidul local in situatia in care grupul de turisti hotaraste angajarea acestuia. Angajarea unui ghid local poate fi absolut necesara in functie de tarile vizitate.


Destinatie: Cehia

Durata: 3 nopti

Vezi detalii in format PDF

TARGURI DE CRACIUN BRATISLAVA - PRAGA – DRESDA 

 Perioada: 05 - 08.12.2019

- Circuit Autocar -

 

ZIUA 1. (JOI, 05.12.2019): ROMANIA – BRATISLAVA - PRAGA

Plecare din Cluj Napoca la ora 01:30 pe traseul: Baia Mare (ora 04:00) - Satu Mare (ora 05:00) spre Budapesta. Tur panoramic cu autocarul prin orasul cunoscut sub numele de „Perla Dunarii” la obiectivele: Piata Eroilor, cu Monumentul Millenium, Bd Andrassy, Opera de Stat, Biserica Sf. Stefan, malurile Dunarii, Podul cu lanturi, Podul Elisabeta, apoi admiram Monumentul Gellert . In jurul amiezii  vom face o oprire pentru o scurta vizita in Bratislava - capitala Slovaciei, Biserica Incoronarii Mariei Tereza (Coroana Imperiului Austro-Ungar), Castelul Bratislava, Palatul Grassalkovich. Ne indreptam apoi spre Praga, bijuteria Cehiei. Cazare hotel 3* in Praga. 


 ZIUA 2. (VINERI, 06.12.2019): PRAGA...ORASUL DE AUR! CASTELUL HRAD SI CATEDRALA SF. VITUS

Mic dejun. Astazi vizitam Praga, „orasul de aur” sau „orasul celor 100 de turnuri”, capitala Cehiei, situata pe raul Vltava, locul nasterii lui Franz Kafka  si orasul Castelului Hrad, bijuterie baroca suspendata pe malul vestic al raului... Vizita porneste de pe Dealul Hradcany, de la Castelul Hrad, un ansamblu superb de palate rezidentiale, curti interioare, porti si biserici, dintre care se remarca: Palatul Regal si Biserica Sf. Gheorghe. Bijuteria Hradului este insa catedrala gotica Sf. Vitus, una dintre cele mai frumoase biserici ale Cehiei . Ne continuam vizitele in Praga coborand pe strada Nerudova, unde vom vedea si cladirea Ambasadei Romaniei, trecem apoi prin Orasul Mic unde putem vizita Biserica Sf. Nicolae unde a concertat si marele Mozart. Pe stradutele care duc la Podul Carol gasiti magazine pline de: jucarii de lemn, obiecte de portelan, cristal de Bohemia, lumanari parfumate, bijutetii superbe, palarii, papusi de portelan, alte obiecte de artizanat, printer care se strecoara restaurantele cu specific local, recunoscute pentru mancarurile savuroase, dar mai ales pentru Berea Plzen. Vizitam Orasul vechi (Stare Mesto), cu: Biserica Sf. Maria din Tynn si celebrul Turn al Primariei, cu ceasul astronomic vechi de peste 500 de ani. Pe spre strada Celetna  putem vizita Muzeul de Ciocolata, Muzeul figurilor de ceara sau Muzeul Terorii..Vom termina periplul nostru la capatul de sus al pietei admirand statuia ecvestra a regelui Wencelas dar si Muzeul National. Timp liber pentru a savura atmosfera Targului de Craciun, Cazare si cina hotel 3* in Praga.


ZIUA 3. (SAMBATA, 07.12.2019): PRAGA – DRESDA - PRAGA

          Dupa micul dejun ne indreptam spre Dresda, (150 km) care reprezinta una dintre cele mai bogate comori culturale din toata Germania. Dresda, orasul denumit Florenta de pe Elba este considerat de catre unii cel mai frumos oras al Germaniei. un oras cu o istorie si o mostenire fascinanta, care se manifesta prin colectia extinsa de atractii turistice. Complet refacut dupa ce a fost aproape in totalitate distrus in incendii in cel de-al 2 lea razboi mondial, Dresda  se deschide splendid in fata noastra cu minunatele –I capodopere arhitecturale. Prima vizita va fi in Piata Teatrului  inconjurata de cladiri magnifice: Zwinger, Castelul, Catedrala Catolica, Opera Semper. Vizita   la Palatul Zwinger, capodopera  a barocului german unde vom intra in Galeria de Arta a Marilor Maestri.Timp liber in zona Tragului de Craciun. Intoarcere in Praga. Cazare si cina hotel 3* in Praga.


ZIUA 4. (DUMINICA, 08.12.2019): PRAGA - ROMANIA

Mic dejun. Ne imbarcam pentru intoarcerea in Romania. Oprire in zona Brno la un mare centru commercial pentru cumparaturi si masa., pauza apx. 2 ore. In jurul amiezii ne continuam drumul spre Romania unde vom ajunge in cursul noptii

 

Data plecarii

 05.12.2019

Supliment single

Copil 3-12 ani

Loc in camera dubla

230 EURO

65 EURO

140 EURO

Tarif Client Fidel

215 EURO

 

 

* La inscriere se achita un avans de 30%,  iar diferenta cu 21 zile inainte de plecare.

** Tariful este calculat la un grup de minim 40 persoane. Suplimentul pentru grup 30-39 persoane, 30 euro. *** Turistii vor fi instiintati de acest supliment cu 7 zile inainte de plecare.

 

TARIFUL INCLUDE:

 • transport cu autocar modern;
 • 3 nopti cazare cu mic dejun, la hotel 3*
 • 2 cine in bufet suedez
 • vizite ghidate - ghid autorizat de Ministerul Turismului;

 

TARIFUL NU INCLUDE:

 • Taxa de oras - 4 euro/pers.
 • asigurarea medicala de calatorie;
 • toate vizitele şi opririle opţionale, intrAri la muzee sau alte obiective turistice; (Castel Praga - 7 euro , Palat Zwinger - copii sub 17 ani gratuit, pret grup 11 euro/pers., Croaziera pe Vltava – 10 euro/pers. Muzeul Figurilor de Ceara – aprox. 5 euro/pers., Muzeul Terorii – aprox. 5 euro/pers, Muzeul de Ciocolata + Atelierul de Ciocolata – aprox. 20 euro/pers.)

ACTE NECESARE:

ü  pasaport valabil  6 luni de la data plecarii sau carte de identitate valabila;

ü  copiii sub 18 ani care calatoresc singuri sau doar cu unul dintre parinti vor trebui sa prezinte la vama acordul parental al ambilor parinti sau al celui care nu insoteste minorul (dupa caz), obtinut la notariat.

CONDITII DE RETRAGERE:

ü  20% din preţul pachetului, daca renunţarea se face in intervalul  de 29-20 zile calendaristice înainte de data plecArii;

ü  50% din preţul pachetului, daca renunţarea se face in intervalul  de 19-10 zile calendaristice înainte de data plecArii;

ü  80% din preţul pachetului, daca renunţarea se face în intervalul 9-4 zile înainte de data plecArii;

ü  100% din preţul pachetului, daca renunţarea se face într-un interval mai mic sau egal cu 3 zile înaintea plecarii.

OBSERVATII:

ü  Daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeasi categorie.

ü  Asezarea in autocar se face in ordinea inscrierilor.

ü  Agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure.

ü  Tariful pentru copil este valabil in cazul in care acesta sta in camera cu doi adulti. Pentru a beneficia de tariful de copil acesta trebuie sa nu fi implinit varsta de 12 ani.

ü  Programul poate fi modificat de conducatorul de grup in functie de anumite situatii speciale.

ü  Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.

ü  Clasificarea pe stele a hotelurilor este cea atribuita de oficialitatile locale. Ca atare, facilitatile comune si cele ale camerelor sunt conforme cu standardele locale.

ü  Distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.

ü  Turistul are obligatia de a respecta regulile hoteliere internationale sau regulile hoteliere specifice din tarile vizitate (sa nu deranjeze alti clienti din hotel, sa pastreze linistea, sa nu consume alimente in camera, sa nu distruga/deterioreze/pateze obiecte din camere, etc). Necunoasterea acestora, nu exonereaza turistul de la raspundere.

ü   Turistul este direct raspunzator pentru deteriorarea camerelor hoteliere sau a autocarului/mijlocului de transport, agentia neasumandu-si raspunderea fata de turistul respectiv, care va urma sa despagubeasca institutia respectiva pentru daunele cauzate.

ü  Turistul are obligatia de a respecta legile tarilor tranzitate/vizitate, indiferent daca acestea difera fata de legile din Romania. Nerespectarea acestora atrage dupa sine, raspunderea turistului respectiv in fata autoritatilor locale, agentia neasumandu-si raspunderea fata de turistul respectiv (nu se ramburseaza sume aferente serviciilor neprestate din acest motiv).

ü  Turoperatorul, in pachetul de servicii de circuite culturale presteaza servicii de ghid turism din partea agentiei, dar legislatia internationala nu permite ghidajul in muzee si la obiective turistice de catre ghidul roman; ghidul roman va face prezentarea in autocar si va asigura traducerea explicatiilor date de ghidul local in situatia in care grupul de turisti hotaraste angajarea acestuia. Angajarea unui ghid local poate fi absolut necesara in functie de tarile vizitate.


Itinerariu

Ziua 1

TARGURI DE CRACIUN BRATISLAVA - PRAGA – DRESDA 

 Perioada: 05 - 08.12.2019

- Circuit Autocar -

 

ZIUA 1. (JOI, 05.12.2019): ROMANIA – BRATISLAVA - PRAGA

Plecare din Cluj Napoca la ora 01:30 pe traseul: Baia Mare (ora 04:00) - Satu Mare (ora 05:00) spre Budapesta. Tur panoramic cu autocarul prin orasul cunoscut sub numele de „Perla Dunarii” la obiectivele: Piata Eroilor, cu Monumentul Millenium, Bd Andrassy, Opera de Stat, Biserica Sf. Stefan, malurile Dunarii, Podul cu lanturi, Podul Elisabeta, apoi admiram Monumentul Gellert . In jurul amiezii  vom face o oprire pentru o scurta vizita in Bratislava - capitala Slovaciei, Biserica Incoronarii Mariei Tereza (Coroana Imperiului Austro-Ungar), Castelul Bratislava, Palatul Grassalkovich. Ne indreptam apoi spre Praga, bijuteria Cehiei. Cazare hotel 3* in Praga. 

 ZIUA 2. (VINERI, 06.12.2019): PRAGA...ORASUL DE AUR! CASTELUL HRAD SI CATEDRALA SF. VITUS

Mic dejun. Astazi vizitam Praga, „orasul de aur” sau „orasul celor 100 de turnuri”, capitala Cehiei, situata pe raul Vltava, locul nasterii lui Franz Kafka  si orasul Castelului Hrad, bijuterie baroca suspendata pe malul vestic al raului... Vizita porneste de pe Dealul Hradcany, de la Castelul Hrad, un ansamblu superb de palate rezidentiale, curti interioare, porti si biserici, dintre care se remarca: Palatul Regal si Biserica Sf. Gheorghe. Bijuteria Hradului este insa catedrala gotica Sf. Vitus, una dintre cele mai frumoase biserici ale Cehiei . Ne continuam vizitele in Praga coborand pe strada Nerudova, unde vom vedea si cladirea Ambasadei Romaniei, trecem apoi prin Orasul Mic unde putem vizita Biserica Sf. Nicolae unde a concertat si marele Mozart. Pe stradutele care duc la Podul Carol gasiti magazine pline de: jucarii de lemn, obiecte de portelan, cristal de Bohemia, lumanari parfumate, bijutetii superbe, palarii, papusi de portelan, alte obiecte de artizanat, printer care se strecoara restaurantele cu specific local, recunoscute pentru mancarurile savuroase, dar mai ales pentru Berea Plzen. Vizitam Orasul vechi (Stare Mesto), cu: Biserica Sf. Maria din Tynn si celebrul Turn al Primariei, cu ceasul astronomic vechi de peste 500 de ani. Pe spre strada Celetna  putem vizita Muzeul de Ciocolata, Muzeul figurilor de ceara sau Muzeul Terorii..Vom termina periplul nostru la capatul de sus al pietei admirand statuia ecvestra a regelui Wencelas dar si Muzeul National. Timp liber pentru a savura atmosfera Targului de Craciun, Cazare si cina hotel 3* in Praga.

ZIUA 3. (SAMBATA, 07.12.2019): PRAGA – DRESDA - PRAGA

          Dupa micul dejun ne indreptam spre Dresda, (150 km) care reprezinta una dintre cele mai bogate comori culturale din toata Germania. Dresda, orasul denumit Florenta de pe Elba este considerat de catre unii cel mai frumos oras al Germaniei. un oras cu o istorie si o mostenire fascinanta, care se manifesta prin colectia extinsa de atractii turistice. Complet refacut dupa ce a fost aproape in totalitate distrus in incendii in cel de-al 2 lea razboi mondial, Dresda  se deschide splendid in fata noastra cu minunatele –I capodopere arhitecturale. Prima vizita va fi in Piata Teatrului  inconjurata de cladiri magnifice: Zwinger, Castelul, Catedrala Catolica, Opera Semper. Vizita   la Palatul Zwinger, capodopera  a barocului german unde vom intra in Galeria de Arta a Marilor Maestri.Timp liber in zona Tragului de Craciun. Intoarcere in Praga. Cazare si cina hotel 3* in Praga.

ZIUA 4. (DUMINICA, 08.12.2019): PRAGA -  ROMANIA

Mic dejun. Ne imbarcam pentru intoarcerea in Romania. Oprire in zona Brno la un mare centru commercial pentru cumparaturi si masa., pauza apx. 2 ore. In jurul amiezii ne continuam drumul spre Romania unde vom ajunge in cursul noptii

 

Data plecarii

 05.12.2019

Supliment single

Copil 3-12 ani

Loc in camera dubla

230 EURO

65 EURO

140 EURO

Tarif Client Fidel

215 EURO

 

 

* La inscriere se achita un avans de 30%,  iar diferenta cu 21 zile inainte de plecare.

** Tariful este calculat la un grup de minim 40 persoane. Suplimentul pentru grup 30-39 persoane, 30 euro. *** Turistii vor fi instiintati de acest supliment cu 7 zile inainte de plecare.

 

TARIFUL INCLUDE:

 • transport cu autocar modern;
 • 3 nopti cazare cu mic dejun, la hotel 3*
 • 2 cine in bufet suedez
 • vizite ghidate - ghid autorizat de Ministerul Turismului;

 

TARIFUL NU INCLUDE:

 • Taxa de oras - 4 euro/pers.
 • asigurarea medicala de calatorie;
 • toate vizitele şi opririle opţionale, intrAri la muzee sau alte obiective turistice; (Castel Praga - 7 euro , Palat Zwinger - copii sub 17 ani gratuit, pret grup 11 euro/pers., Croaziera pe Vltava – 10 euro/pers. Muzeul Figurilor de Ceara – aprox. 5 euro/pers., Muzeul Terorii – aprox. 5 euro/pers, Muzeul de Ciocolata + Atelierul de Ciocolata – aprox. 20 euro/pers.)

ACTE NECESARE:

ü  pasaport valabil  6 luni de la data plecarii sau carte de identitate valabila;

ü  copiii sub 18 ani care calatoresc singuri sau doar cu unul dintre parinti vor trebui sa prezinte la vama acordul parental al ambilor parinti sau al celui care nu insoteste minorul (dupa caz), obtinut la notariat.

CONDITII DE RETRAGERE:

ü  20% din preţul pachetului, daca renunţarea se face in intervalul  de 29-20 zile calendaristice înainte de data plecArii;

ü  50% din preţul pachetului, daca renunţarea se face in intervalul  de 19-10 zile calendaristice înainte de data plecArii;

ü  80% din preţul pachetului, daca renunţarea se face în intervalul 9-4 zile înainte de data plecArii;

ü  100% din preţul pachetului, daca renunţarea se face într-un interval mai mic sau egal cu 3 zile înaintea plecarii.

OBSERVATII:

ü  Daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeasi categorie.

ü  Asezarea in autocar se face in ordinea inscrierilor.

ü  Agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure.

ü  Tariful pentru copil este valabil in cazul in care acesta sta in camera cu doi adulti. Pentru a beneficia de tariful de copil acesta trebuie sa nu fi implinit varsta de 12 ani.

ü  Programul poate fi modificat de conducatorul de grup in functie de anumite situatii speciale.

ü  Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.

ü  Clasificarea pe stele a hotelurilor este cea atribuita de oficialitatile locale. Ca atare, facilitatile comune si cele ale camerelor sunt conforme cu standardele locale.

ü  Distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.

ü  Turistul are obligatia de a respecta regulile hoteliere internationale sau regulile hoteliere specifice din tarile vizitate (sa nu deranjeze alti clienti din hotel, sa pastreze linistea, sa nu consume alimente in camera, sa nu distruga/deterioreze/pateze obiecte din camere, etc). Necunoasterea acestora, nu exonereaza turistul de la raspundere.

ü   Turistul este direct raspunzator pentru deteriorarea camerelor hoteliere sau a autocarului/mijlocului de transport, agentia neasumandu-si raspunderea fata de turistul respectiv, care va urma sa despagubeasca institutia respectiva pentru daunele cauzate.

ü  Turistul are obligatia de a respecta legile tarilor tranzitate/vizitate, indiferent daca acestea difera fata de legile din Romania. Nerespectarea acestora atrage dupa sine, raspunderea turistului respectiv in fata autoritatilor locale, agentia neasumandu-si raspunderea fata de turistul respectiv (nu se ramburseaza sume aferente serviciilor neprestate din acest motiv).

ü  Turoperatorul, in pachetul de servicii de circuite culturale presteaza servicii de ghid turism din partea agentiei, dar legislatia internationala nu permite ghidajul in muzee si la obiective turistice de catre ghidul roman; ghidul roman va face prezentarea in autocar si va asigura traducerea explicatiilor date de ghidul local in situatia in care grupul de turisti hotaraste angajarea acestuia. Angajarea unui ghid local poate fi absolut necesara in functie de tarile vizitate.


Ziua 1

TARGURI DE CRACIUN BRATISLAVA - PRAGA – DRESDA 

 Perioada: 05 - 08.12.2019

- Circuit Autocar -

 

ZIUA 1. (JOI, 05.12.2019): ROMANIA – BRATISLAVA - PRAGA

Plecare din Cluj Napoca la ora 01:30 pe traseul: Baia Mare (ora 04:00) - Satu Mare (ora 05:00) spre Budapesta. Tur panoramic cu autocarul prin orasul cunoscut sub numele de „Perla Dunarii” la obiectivele: Piata Eroilor, cu Monumentul Millenium, Bd Andrassy, Opera de Stat, Biserica Sf. Stefan, malurile Dunarii, Podul cu lanturi, Podul Elisabeta, apoi admiram Monumentul Gellert . In jurul amiezii  vom face o oprire pentru o scurta vizita in Bratislava - capitala Slovaciei, Biserica Incoronarii Mariei Tereza (Coroana Imperiului Austro-Ungar), Castelul Bratislava, Palatul Grassalkovich. Ne indreptam apoi spre Praga, bijuteria Cehiei. Cazare hotel 3* in Praga. 

 ZIUA 2. (VINERI, 06.12.2019): PRAGA...ORASUL DE AUR! CASTELUL HRAD SI CATEDRALA SF. VITUS

Mic dejun. Astazi vizitam Praga, „orasul de aur” sau „orasul celor 100 de turnuri”, capitala Cehiei, situata pe raul Vltava, locul nasterii lui Franz Kafka  si orasul Castelului Hrad, bijuterie baroca suspendata pe malul vestic al raului... Vizita porneste de pe Dealul Hradcany, de la Castelul Hrad, un ansamblu superb de palate rezidentiale, curti interioare, porti si biserici, dintre care se remarca: Palatul Regal si Biserica Sf. Gheorghe. Bijuteria Hradului este insa catedrala gotica Sf. Vitus, una dintre cele mai frumoase biserici ale Cehiei . Ne continuam vizitele in Praga coborand pe strada Nerudova, unde vom vedea si cladirea Ambasadei Romaniei, trecem apoi prin Orasul Mic unde putem vizita Biserica Sf. Nicolae unde a concertat si marele Mozart. Pe stradutele care duc la Podul Carol gasiti magazine pline de: jucarii de lemn, obiecte de portelan, cristal de Bohemia, lumanari parfumate, bijutetii superbe, palarii, papusi de portelan, alte obiecte de artizanat, printer care se strecoara restaurantele cu specific local, recunoscute pentru mancarurile savuroase, dar mai ales pentru Berea Plzen. Vizitam Orasul vechi (Stare Mesto), cu: Biserica Sf. Maria din Tynn si celebrul Turn al Primariei, cu ceasul astronomic vechi de peste 500 de ani. Pe spre strada Celetna  putem vizita Muzeul de Ciocolata, Muzeul figurilor de ceara sau Muzeul Terorii..Vom termina periplul nostru la capatul de sus al pietei admirand statuia ecvestra a regelui Wencelas dar si Muzeul National. Timp liber pentru a savura atmosfera Targului de Craciun, Cazare si cina hotel 3* in Praga.

ZIUA 3. (SAMBATA, 07.12.2019): PRAGA – DRESDA - PRAGA

          Dupa micul dejun ne indreptam spre Dresda, (150 km) care reprezinta una dintre cele mai bogate comori culturale din toata Germania. Dresda, orasul denumit Florenta de pe Elba este considerat de catre unii cel mai frumos oras al Germaniei. un oras cu o istorie si o mostenire fascinanta, care se manifesta prin colectia extinsa de atractii turistice. Complet refacut dupa ce a fost aproape in totalitate distrus in incendii in cel de-al 2 lea razboi mondial, Dresda  se deschide splendid in fata noastra cu minunatele –I capodopere arhitecturale. Prima vizita va fi in Piata Teatrului  inconjurata de cladiri magnifice: Zwinger, Castelul, Catedrala Catolica, Opera Semper. Vizita   la Palatul Zwinger, capodopera  a barocului german unde vom intra in Galeria de Arta a Marilor Maestri.Timp liber in zona Tragului de Craciun. Intoarcere in Praga. Cazare si cina hotel 3* in Praga.

ZIUA 4. (DUMINICA, 08.12.2019): PRAGA -  ROMANIA

Mic dejun. Ne imbarcam pentru intoarcerea in Romania. Oprire in zona Brno la un mare centru commercial pentru cumparaturi si masa., pauza apx. 2 ore. In jurul amiezii ne continuam drumul spre Romania unde vom ajunge in cursul noptii

 

Data plecarii

 05.12.2019

Supliment single

Copil 3-12 ani

Loc in camera dubla

230 EURO

65 EURO

140 EURO

Tarif Client Fidel

215 EURO

 

 

* La inscriere se achita un avans de 30%,  iar diferenta cu 21 zile inainte de plecare.

** Tariful este calculat la un grup de minim 40 persoane. Suplimentul pentru grup 30-39 persoane, 30 euro. *** Turistii vor fi instiintati de acest supliment cu 7 zile inainte de plecare.

 

TARIFUL INCLUDE:

 • transport cu autocar modern;
 • 3 nopti cazare cu mic dejun, la hotel 3*
 • 2 cine in bufet suedez
 • vizite ghidate - ghid autorizat de Ministerul Turismului;

 

TARIFUL NU INCLUDE:

 • Taxa de oras - 4 euro/pers.
 • asigurarea medicala de calatorie;
 • toate vizitele şi opririle opţionale, intrAri la muzee sau alte obiective turistice; (Castel Praga - 7 euro , Palat Zwinger - copii sub 17 ani gratuit, pret grup 11 euro/pers., Croaziera pe Vltava – 10 euro/pers. Muzeul Figurilor de Ceara – aprox. 5 euro/pers., Muzeul Terorii – aprox. 5 euro/pers, Muzeul de Ciocolata + Atelierul de Ciocolata – aprox. 20 euro/pers.)

ACTE NECESARE:

ü  pasaport valabil  6 luni de la data plecarii sau carte de identitate valabila;

ü  copiii sub 18 ani care calatoresc singuri sau doar cu unul dintre parinti vor trebui sa prezinte la vama acordul parental al ambilor parinti sau al celui care nu insoteste minorul (dupa caz), obtinut la notariat.

CONDITII DE RETRAGERE:

ü  20% din preţul pachetului, daca renunţarea se face in intervalul  de 29-20 zile calendaristice înainte de data plecArii;

ü  50% din preţul pachetului, daca renunţarea se face in intervalul  de 19-10 zile calendaristice înainte de data plecArii;

ü  80% din preţul pachetului, daca renunţarea se face în intervalul 9-4 zile înainte de data plecArii;

ü  100% din preţul pachetului, daca renunţarea se face într-un interval mai mic sau egal cu 3 zile înaintea plecarii.

OBSERVATII:

ü  Daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeasi categorie.

ü  Asezarea in autocar se face in ordinea inscrierilor.

ü  Agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure.

ü  Tariful pentru copil este valabil in cazul in care acesta sta in camera cu doi adulti. Pentru a beneficia de tariful de copil acesta trebuie sa nu fi implinit varsta de 12 ani.

ü  Programul poate fi modificat de conducatorul de grup in functie de anumite situatii speciale.

ü  Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.

ü  Clasificarea pe stele a hotelurilor este cea atribuita de oficialitatile locale. Ca atare, facilitatile comune si cele ale camerelor sunt conforme cu standardele locale.

ü  Distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.

ü  Turistul are obligatia de a respecta regulile hoteliere internationale sau regulile hoteliere specifice din tarile vizitate (sa nu deranjeze alti clienti din hotel, sa pastreze linistea, sa nu consume alimente in camera, sa nu distruga/deterioreze/pateze obiecte din camere, etc). Necunoasterea acestora, nu exonereaza turistul de la raspundere.

ü   Turistul este direct raspunzator pentru deteriorarea camerelor hoteliere sau a autocarului/mijlocului de transport, agentia neasumandu-si raspunderea fata de turistul respectiv, care va urma sa despagubeasca institutia respectiva pentru daunele cauzate.

ü  Turistul are obligatia de a respecta legile tarilor tranzitate/vizitate, indiferent daca acestea difera fata de legile din Romania. Nerespectarea acestora atrage dupa sine, raspunderea turistului respectiv in fata autoritatilor locale, agentia neasumandu-si raspunderea fata de turistul respectiv (nu se ramburseaza sume aferente serviciilor neprestate din acest motiv).

ü  Turoperatorul, in pachetul de servicii de circuite culturale presteaza servicii de ghid turism din partea agentiei, dar legislatia internationala nu permite ghidajul in muzee si la obiective turistice de catre ghidul roman; ghidul roman va face prezentarea in autocar si va asigura traducerea explicatiilor date de ghidul local in situatia in care grupul de turisti hotaraste angajarea acestuia. Angajarea unui ghid local poate fi absolut necesara in functie de tarile vizitate.