Florenta pe indelete...orasul muzeu si capitala Toscanei.

22.10- 25.10.2024

 
Transportation
Perioada 22-25.10.2024

CITY BREAK TOSCANA:  BOLOGNA- FLORENTA

 

Perioada : 22- 25 octombrie 2024

 

Ziua 1.  (22 octombrie 2024) Cluj Napoca-Bologna

Intalnirea grupului pe aeroportul din Cluj Napoca la ora 05:00. Zbor spre Bologna Italia: 06:55 cu sosire in Bologna la ora 08: 00,  unde grupul va fi preluat de autocar. In Bologna vom servi un mic dejun delicios apoi vom face un tur panoramic ghidat in Bologna. Arcadele kilometrice ale orasului –admirand arhitectura medievala a Bolognei, Piazza Maggiore,  piata centrala – Fantana lui Neptun, construita in 1566, San Petronio, principala biserica a orasului, si Palazzo del Podesto, fostul centru administrativ, aflat vis-à-vis de San Petronio. Tot in piata, se afla si Palazzo Maggiore, palatul legatului papal – Bologna s-a aflat sub administratia directa a Papei pana la unificarea Italiei. Pauza de pranz. Transfer Bologna- Florenta. Cazare zona Florenta.

 

Ziua2. (23 octombrie 2024) Florenta......pe urmele familiei Medici si a lui Michelangelo...

Mic dejun. Tur ghidat in Florenta: Domul din Florenta, Baptisteriu, Biserica Santa Croce, Basilica San Lorenzo, Campanila lui Giotto, Piazza de la Signoria, Palazzo Vechio, Palazzo Medici Ricardi, statuia lui Dante, Biserica Santa Maria Novella, Palatul Strozzi, Casa Dante. Optional vizita la  Galleria dell'Accademia-galerie de arta unde se afla sculptura David precum si alte lucrari ale a lui Michelangelo si o colectie impresionantade picturi a artistilor florentini. Dupa masa timp liber pentru a savura atmosfera renascentista a Florentei sau vizita in parcul Michelangelo, fortul Belvedere si gradinile Boboli. Veti avea cea mai frumoasa panorama aspura Florentei.  Cazare zona Florenta.

 

Ziua 3. (24 octombrie 2024) Florenta...

 După micul dejun vom merge Galeriile Ufizzi- vizita interiora cca. 3 ore. Este cel mai cunoscut muzeu din Florența, colecția sa de pictură renascentistă, găzduită de un palat din secolul al XVI-lea, este cu adevărat deosebită și conține lucrări ale celor mai celebri pictori ai epocii, inclusiv Michelangelo, Leonardo da Vinci și Botticelli. Pauza pentru masa de pranz. Trecem raul Arno si vedem: Ponte Vechio, Coridorul Vasari, Palazzo Pitti, Basilica Santa Maria Carmine.  Seara timp liber pentru vizite individuale sau un tur gastronomic. Va lasam aici 5  preparate locale  pe care musai sa le incercati in  Florenta:

-           celebrul sanswich Scacciata

-           beti un pahar de vin servit de la fereastra cu vin

-           gnudi- paste cu branza ricota si spanac

-           steak-ul florentin

-           affogato- inghetata de vanilie si cafea, impreuna un dulce divin

 

Incheiati seara cu participare la unul dintre spectacolele clasice din Florenta:

https://www.classictic.com/en/sitesearch/?search=Florence&date_from=2024-10-24&date_until=2024-10-24Cazare in zona  Florenta la acelasi hotel.

 

 Ziua 4. (25 octombrie 2024) Florenta- Bologna- Cluj Napoca

După micul dejun ne imbarcam pentru intoarcerea in Romania- transfer autocar  la aeroportul din Bologna pentru zborul Wizzair 15:00 cu sosire in Cluj Napoca la 17:55. 

 

Data de plecare

Tarif standard

 in camera dubla (avans 30%)

Supliment single

22.10.2024

600 euro

          160 euro

 

Tarifele au fost calculate la grup de minim 24 turisti  Suplimentul pentru grup 18-20 persoane, 30 euro, se va achita doar in caz de nevoie, la finalizarea grupului, in saptamana plecarii.

Zborul poate suferi modificari de orar, turistii vor fi anuntati imediat de modificarile survenite.

 

   Tariful include :

       Bilet de avion Cluj Napoca  – Bologna  si retur.  Fiecare turist are dreptul la un bagaj de mana mic gratuit- poseta sau rucsac! Bagajul de cala se achizitioneaza suplimentar in funcție de nevoi: 10 kg sau 20 kg.

       Transfer autocar de la aeroportul din Bologna- Florenta

       Transport public local

       3 nopti cazare  la hotel 3* cu mic dejun

       Insotitor grup din Romania.

 

Tariful nu include:

-        asigurarea medicala sau storno

-        ghid local vorbitor de limba romana

-        intrarile la obiectivele locale: Ufizii galery, Academia del arte, Biserica Santa Croce

-    audioguide 3 euro/ pers/ zi

-        taxele de sejur, acestea se achita direct la receptiile hotelurilor (intre4- 6  euro/persoană/noapte);

Note:

-        Se considera comanda confirmata in momentul achitarii unui avans de 30%!

-        Programul si orarul pot suferi modificari in functie de trafic, conditiile meteo, de durata vizitelor sau alte evenimente neprevazute

 

 

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

 

INFORMATII PRECONTRACTUALE GENERALE - CIRCUITE EXPERT TRAVEL

 

INFORMATII DESPRE ZBOR: 

       Politica de prealocare a locurilor in avion depinde de fiecare companie aeriana; la cerere, se pot furniza informatii suplimentare cu privire la acest aspect si tarifele pentu locuri preferentiale

       Orarul de zbor poate suferi modificari care vor fi aduse la cunostinta turistului la primirea notificarii de la compania aeriana. Daca modificarea nu este semnificativa – modificari sub 30 minute - orarul nou de zbor va fi transmis in informarea de plecare

       Agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana

       Agentia nu este raspunzatoare pentru eventualele perturbari ale orarului de zbor.

       In situatia in care turistul achizitioneaza bilete de avion pe zboruri interne iar acestea nu mai corespund noului orar de zbor al cursei internationale, agentia nu are obligatia de a suporta eventualele diferente de pret ocazionate de reemiterea biletelor pe cursa interna.

       Daca circuitul se anuleaza din cauza neIntrunirii grupului minim, agentia nu este obligata sa suporte costul biletelor de avion achizitionate.

INFORMATII DESPRE TRANSPORTUL TERESTRU: 

       Transportul terestru se va executa cu autocare subInchiriate de capacitate 29 pana la 55 locuri in functie de marimea grupului 

       Autocarele sunt dotate cu aer conditionat, statie audio video, scaune reglabile. Autocarele vor fi clasificate minim 2*.

       Asezarea in autocar se va face in ordinea inscrierilor, locurile nu se nominalizeaza.

       Conform legislatiei in vigoare, in cazul vehiculelor ramase imobilizate pe traseu, in cazul defectiunilor care nu se pot remedia, trasportatorul este obligat sa asigure preluarea persoanelor in termen de maximum 3 ore in judet, 5 ore in tara si in termen de maximum 16 ore in cazul transporturilor in trafic international;

       Orarul de imbarcare/ debarcare este specificat in programul excursiei. Orele sunt aproximative, pot suferi modificari care vor fi transmise turistilor in informarea de plecare.

       Programul excursiei poate fi modificat de catre conducatorul grupului in situatii exceptionale (accidente, trafic ingreunat, blocat, urgente medicale ale unora dintre pasageri, defectiuni tehnice) 

 

ACTE NECESARE CALATORIEI SI INFORMATII LEGATE DE  CALATORIE:        Documentele necesare  pentru trecerea frontierelor pe traseu: pasaport turistic/carte de identitate valabila minim 6 luni de la data iesirii din tara.

       In cazul in care turistul detine act de identitate tip buletin (cu file) agentia  vanzatoare este obligata sa informeze turistul ca la punctele de trecere a frontierelor NU SE ACCEPTA acest tip de document ce atesta identitatea turistului! Se accepta doar modelul nou de carte de identitate.

       Regulament documente de calatorie minori: 

o   pasaport turistic/carte de identitate valabila minim 6 luni de la data iesirii din tara

o   minorii care sunt insotiti de un singur parinte vor  trebui sa prezinte politiei de frontiera acordul parental al parintelui ce nu insoteste minorul - se obtine de la notariat

o   minorii ce calatoresc neinsotiti de nici unul dintre parinti va trebui sa prezinte acordul parintilor, iar persoana ce il insoteste trebuie sa detina cazier judiciar valabil. Pentru mai multe informatii va rugam sa accesati  www.politiadefrontiera.ro!

o   persoanele care calatoresc cu copii sub 18 ani trebuie sa detina pe langa pasaportul acestora si o copie a certificatului de nastere al copiilor (este posibil ca autoritatile de la frontiera sa o solicite)

       Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.

       Turistul are obligatia de a respecta legile tarilor tranzitate/vizitate, indiferent daca acestea difera fata de legile din Romania. Nerespectarea acestora atrage dupa sine, raspunderea turistului respectiv in fata autoritatilor locale, agentia neasumandu-si raspunderea fata de turistul respectiv (nu se ramburseaza sume aferente serviciilor neprestate din acest motiv).

       Agentia nu este raspunzatoare pentru pierderea sau furtul bagajelor, a actelor sau a obiectelor personale; in cazul in care aceste situatii nedorite apar, turistul are obligatia de a depune personal plangere la compania sau organele competente.

       Turistii vor fi informati daca pe traseul circuitului se necesita obtinerea de vize sau sunt necesare vaccinari speciale pentru destinatiile din program.

CONDITII FINANCIARE DE INSCRIERE: 

       30% se achita la inscriere 

*Optional, in cazul circuitelor cu avionul sau daca turistul opteaza pentru transport avion se achita integral contra-valoarea biletului de avion in momentul achizitiei biletului si in caz de retragere sau renuntare sau modificare de nume, tariful biletului de avion este nereturnabil.

       Diferenta se achita cu 30 zile inainte de plecare/data de check-in

PENALITATI IN CAZ DE RETRAGERE: 

       0% din pretul pachetului de servicii, daca renuntarea se face cu mai mult de 60 de zile calendaristice inainte de inceperea executarii pachetului (data plecarii), mai putin contra-valoarea biletului de avion, care este neramburasbila

       30% din pretul pachetului de servicii, daca renuntarea se face in intervalul de 60 - 30 zile inainte de inceperea executarii pachetului (data plecarii);

       100% din pretul pachetului de servicii daca renuntarea se face cu mai putin de 30 de zile inainte de inceperea executarii pachetului (data plecarii) sau nu se prezinta la program.

       100% daca anularea se face din urmatoarele cauze: in cazul in care calatorul nu este lasat sa treaca una din frontierele de pe traseul excursiei, din motive care sunt legate exclusiv de persoana sa sau din motive care nu pot fi imputate Agentiei;

       100%  in cazul in care calatorul nu respecta conditiile generale ale Agentiei, prezinta acte incomplete sau false, nu are pasaport sau nu achita integral excursia in termenele stipulate;

       Penalizarile pentru anularea biletelor de avion tin de politica de anulare a fiecarei companii aeriene si vor fi aduse la cunostinta turistului in momentul achizitiei biletului.

       Va reamintim ca incheierea unei Asigurari STORNO de calatorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Va recomandam sa uzati de acest mijloc de protectie financiara care acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei.

CONSTITUIREA GRUPULUI:

       Tarifele au fost calculate la grup de minim 35 turisti.  Suplimentul pentru grup 25-34 persoane, 30 euro, se va achita doar in caz de nevoie, la finalizarea grupului, in saptamana plecarii. 

       Pentru un numar mai mic de 35 participanti, pretul se recalculeaza sau circuitul se reprogrameaza. 

       De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi.

ASISTENTA TURISTICA, VIZITE, EXCURSII OPTIONALE:

       Turoperatorul, in pachetul de servicii de circuite culturale presteaza servicii de ghid turism din partea agentiei, dar legislatia internationala nu permite intotdeauna ghidajul in muzee si la obiective turistice de catre ghidul roman

       Ghidul roman va face prezentarea in autocar si va asigura traducerea explicatiilor date de ghidul local in situatia in care grupul de turisti hotaraste angajarea acestuia. Angajarea unui ghid local poate fi absolut necesara in functie de tarile vizitate.

       Conform reglementarilor internationale, serviciile de ghidaj in interiorul muzeelor pot fi asigurate doar de catre ghizii locali

       Conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii obiective.

       Unele excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentii locale. Sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia Tour Operatoare. Preturile excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor ce pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz ghid local.

       Pretul excursiilor este calculat pentru un grup minim de 20 persoane. La un numar mai mic de participanti pretul creste proportional; daca numarul persoanelor Inscrise la excursiile optionale este suficient de mare, insotitorul de grup se va alatura turistilor care au achizitionat respectivele excursii, astfel incat cei care raman la hotel vor avea program liber fara insotitor.

       In situatia in care excursia optionala se va desfasura fara prezenta insotitorului de grup (din cauza numarului mic de participanti), limba de comunicare va fi engleza.

       Acest program nu este recomandat persoanelor cu mobilitate redusa.

       In situatia in care turistul are cerinte speciale, cum ar fi dar fara a se limita la: camere alaturate sau cu o anumita iocalizare, meniu special, acestea vor fi cu titlul de solicitare catre prestatori dar nu vor fi considerate confirmate decat in masura posibilitatilor de la fata locului.

EVENTUALE  EVOLUTII ALE  PRETULUI:

       Preturile agreate la incheierea contractului pot sa creasca sau sa scada in functie de anumiti factori obiectivi.  

       Cresterile de pret sunt influentate de cresteri ale cursului de schimb, cresteri ale pretului petrolului, cresterea taxelor de survol, etc. In cazul unei cresteri de pret mai mare de 8%, clientul poate rezilia contractul fara a plati penalizari de retragere. 

       Scaderile de pret pot fi datorate unor promotii facute de hoteluri sau de catre agentia organizatoare. Aceste reduceri sunt limitate pentru o anumita perioada de timp si pentru un anumit numar de locuri. Promotia poate fi Intrerupta inainte de terminarea perioadei de valabilitate fara obligatia din partea organizatorului de a anunta epuizarea locurilor puse In vanzare. In acelasi timp agentia organizatoare nu are obligatia de a reduce pretul conform promotiei, pentru clientii care au achizitionat anterior acelasi pachet, dar la un pret mai mare.

       In cazul in care cererea este mai mare decat locurile prestabilite pentru grup, iar biletele de avion au suferit cresteri se va comunica turistului suplimentul de tarif si numai dupa acordul scris se va incheia contractul de prestari servicii turistice.

INFORMATII REFERITOARE LA CAZARE: 

       Categoria unitatilor de cazare este cea specificata in program

       Clasificarea pe stele a hotelurilor este cea atribuita de oficialitatile locale. Ca atare, facilitatile comune si cele ale camerelor sunt conforme cu standardele locale.

       Daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeasi categorie.

       Persoanele care calatoresc singure pot opta pentru camera single sau pentru partaj, caz in care agentia va propune, in functie de inscrierile existente sau ulterioare, un partaj. In situatia in care nu exista partaj pana la expirarea termenului limita de inscriere, agentia nu se obliga sa suporte diferenta de camera single, in consecinta turistul poate sa se retraga fara penalizari sau sa opteze pentru camera single.

       Tariful pentru copil este valabil in cazul in care acesta sta in camera cu doi adulti. Pentru a beneficia de tariful de copil acesta trebuie sa nu fi implinit varsta de 12 ani. Pentru a beneficia de tariful de copil acesta trebuie sa nu fi depasit la data inceperii calatoriei varsta mentionata in program. 

       Distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.

       Turistul are obligatia de a respecta regulile hoteliere internationale sau regulile hoteliere specifice din tarile vizitate (sa nu deranjeze alti clienti din hotel, sa pastreze linistea, sa nu consume alimente in camera, sa nu distruga/deterioreze/pateze obiecte din camere, etc). Necunoasterea acestora, nu exonereaza turistul de la raspundere.

       Turistul este direct raspunzator pentru deteriorarea camerelor hoteliere sau a autocarului/mijlocului de transport, agentia neasumandu-si raspunderea fata de turistul respectiv, care va urma sa despagubeasca institutia respectiva pentru daunele cauzate.

       Hotelul isi rezerva dreptul de a solicita fiecarui turist o suma cash sau o copie a cartii de credit personale, ca garantie pentru cheltuielile suplimentare ce urmeaza a fi facute pe parcursul sederii.

       Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare; in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.

 

INFORMATIA PENTRU PLECARE/ SEJUR:

Informatiile detaliate despre circuit vor fi transmise turistilor pe un suport durabil: site www.experttravel.ro,  email, imprimat , SMS, inainte de plecare cu minim 3 zile  si vor cuprinde urmatoarele puncte: 

- Detalii insotitor grup/ ghid – nume, persoana de contact, telefon

- Detalii mijloc de transport, numar de inmatriculare,  numar telefon autocar imbarcari.

- Orar de zbor actualizat (daca este cazul)

- Orar de  transport actualizat (daca este cazul) 

- Hotelurile confirmate

- Transferurile pentru aeroport

- Excursii optionale/ informare tarife

 

OBSERVATII: 

       Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.

       La Inscriere turistul are obligatia sa semneze de luare la cunostinta a informatiilor precontractuale :

 

Nume si prenume turist (turisti sau lider de grup)                        Semnatura

   

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Nu rata aceasta oferta!


Solicita oferta