TARAMURI DE VIS ITALIA - FRANTA

Tărâmuri de vis Italia - Franța

ITALIA - FRANȚA

 

Ljubljana - Maribor - Milano - Torino - Bergamo - Cinque Terre - Coasta de Azur

Perioada: 30.06 - 11.07.2023 - autocar

01.07 - 09.07.2023 - avion

 

ZIUA 1. (VINERI, 30.06.2023): CLUJ NAPOCA - BAIA MARE - SATU MARE - MARIBOR (autocar)

            Ne îmbarcăm în autocar din Cluj Napoca la ora 3:00 cu destinația Maribor (Slovenia), cu traseul Cluj Napoca - Baia Mare - Satu Mare - Maribor. Seara ajungem în al doilea cel mai mare al Sloveniei, Maribor, un oraș înconjurat de dealuri, situat într-o regiune viticolă, pe malul Dravei. În piața principală a orașului vechi, Glavni Trg, se află primăria în stil renascentist, care datează din 1515 și în piața Grajski Trg din apropiere, este Castelul Maribor, construit în secolul al XV-lea cu o sală ornamentată a cavalerilor, precum și fresce deosebit de frumoase.

            Cazare hotel 3* în zona Maribor.

 

ZIUA 2. (SÂMBĂTĂ, 01.07.2023): CLUJ NAPOCA - BERGAMO (avion) / MARIBOR - BERGAMO (autocar)

Dis-de-dimineață plecăm de la Maribor spre Aeroportul Internațional din Bergamo, unde vom prelua grupul care sosește cu avionul de la Cluj Napoca.

Ne întâlnim cu însoțitorul de grup pe aeroportul din Cluj-Napoca, pentru zbor din Cluj Napoca la ora 10:00 spre Milano (grupul care sosește cu avionul).

Sosim pe Aeroportul Internațional Bergamo, unde ne vom întâlni cu restul grupului, de unde vom fi transferați în centrul vechi al orașului Bergamo.

Bergamo este unul dintre cele mai încântătoare, cu adevărat minunate locuri din Italia, cu o atmosferă magică și un aer plin de romantism. Vom vizita Orașul de Sus, unde ne vom plimba pe străduțe înguste și vom admira Bazilica „Santa Maria Maggiore”, considerată cel mai important monument din Bergamo. Exteriorul este încărcat cu statui, bazoreliefuri, turnulețe și o mare și distinsă rozetă aflată pe fațadă, deasupra intrării principale. Bazilica adăpostește mormântul compozitorului Gaetano Donizetti. Lipită de bazilica, este o altă minunăție arhitecturală: Cappella Colleoni. Această operă de artă a fost construită la cererea căpitanului Bartolomeo Colleoni, renumit în armata Republicii Venețiene, ca mausoleu, și a fost realizat în stil pur renascentist. Astăzi acolo odihnesc rămășițele bravului comandant, alături de cele ale fiicei sale. Undeva pe o latură a pieții, lângă bazilică și capelă se găsește Baptisteriul, ridicat spre mijlocul sec. 14.

Transfer și cazare hotel 3* zona Bergamo.

 

ZIUA 3. (DUMINICĂ, 02.07.2023): MILANO - GENOVA

Mic dejun. Vizităm Domul din Milano și mergem la un tur ghidat în interiorul Operei Scala din Milano – unul din cel mai celebre teatre din lume, care își va deschide porțile și secretele pentru dumneavoastră. (vizita se realizează doar cu ghidul lor, de la ora 16:00, în lb engleză).

Pauză pentru masa de prânz și pentru cumpărături în celebrele galerii Vittorio Emanuele al II-lea.

Plecăm spre Genova - cazare hotel 3* în zona Genova.

 

ZIUA 4. (LUNI, 03.07.2023): CINQUE TERRE

Mic dejun. Pătrundem azi cu trenul în Cinque Terre - simbolul coastei Ligurice. Cinque Terre (Cinci Pământuri) este un Parc Național care face parte din Patrimoniu UNESCO. Zona este compusă din cinci sate pescărești, unde casele multicolore sunt ridicate printre pereții abrupți ai coastei, cu sute de poteci pietonale pe un landsaft intact, cu o natură minunată și peisaje fantastice, cu celebrele “palazzo” italiene și ziduri vechi, cu numeroase plaje mici pentru orice gust. Plimbare și timp liber în localități; Cea mai importantă localitate este Monterosso și cea mai frumoasă Vernazza...vom vizita 3 dintre ele.

Reîntoarcere la autocar apoi ne deplasăm spre același hotel 3* în Genova, cazare.

 

ZIUA 5. (MARȚI, 04.07.2023): GENOVA - NICE - CANNES

Mic dejun. Astăzi vom vizita pe îndelete Nisa, “bijuteria Coastei de Azur” și unul dintre cele mai frumoase orașe ale Franței. Orașul francez este un adevărat caleidoscop al istoriei și culturii, numele fiind moștenire de la vechii greci, care au denumit locul Nikaia - Orașul Victoriei. Artiștii impresioniști sau aristocrații englezi au dorit de-a lungul timpului să revendice frumosul oraș de pe Riviera Franceză, de aici provenind denumirea falezei „Promenade des Anglais”.

Facem un tur pietonal ce include principale obiective turistice: Vieux Nice (centrul vechi), Piața de flori, zona comercială Rue de France, Hotel Negresco, Catedrala rusă Sf. Nicola.

Cazare hotel 3* zona Nice.

 

ZIUA 6. (MIERCURI, 05.07.2023): CANNES - ANTIBES - ST. TROPEZ

Mic dejun. Vizităm Antibes și Cannes. În urmă cu 2000 de ani, grecii au fost cei care au fondat orașul Antibes, ce avea pe atunci numele de Antipolis. Grecii au trăit liniștiți în Antibes până când locația a fost descoperită de pirați. Orașul poate fi caracterizat ca fiind locul perfect unde poți avea parte de peisaje splendide, restaurante în aer liber, străduțe înguste perfecte pentru plimbări.

Cannes este una dintre cele mai renumite stațiuni de pe Coasta de Azur. Printre obiectivele turistice majore ale orașului se numără cheiul La Croisette, muzeul Castre (în incinta castelului medieval), bastionul „Sainte Marguerite” (sec. XI, locul întemnițării "Măștii de Fier"), mănăstirea „Saint Honorat” (sec. IV, situată pe insula cu același nume). Este orașul de suflet al celei mai mari dive a cinema-ului francez, Brigitte Bardot,

Saint Tropez este astăzi faimos prin varietatea celebrităților și bogătașilor care l-au ales drept reședință. Încă de la sfârșitul secolului XIX, orășelul a fost destinat drept unul dintre locurile de etalare a bogăției, clasei și fastului aristocrației europene.

Cazare hotel 3* zona Nice

 

ZIUA 7. (JOI, 06.07.2023):  MONACO - CUNEO

Următoarea vizită este în Monaco, oprire obligatorie pentru oricine vizitează Coasta de Azur. Monaco are o suprafață de 2 km pătrați și este al doilea cel mai mic stat din lume după Vatican, un adevărat paradis al luxului. Turul include: Palatul Princiar din Monaco Ville, construit în stil renascentist, Muzeul Oceanografic, Grădina exotică și Grădina Japoneză, Cazinoul din Monte Carlo, La Condamine.

Cazare hotel 3* zona Piemonte - Cuneo – Fossano.

 

ZIUA 8. (VINERI, 07.07.2023): RELAXARE ÎN PIEMONTE: BAROLO - LA MORRA - ALBA - TORINO

Ce este Piemonte? Valea vinului, castele medievale, trufe, ciocolată și gastronomie locală. Este o parte a Italiei plină de istorie, șarm și eleganță. Piemonte este regele bucătăriei italiene, cu trufele albe, ciocolata precum Nutella, brânza și vinuri celebre ca Nebiolo, Barbaresco și Barolo. Tradiția culinară a Piemontului oferă posibilități nelimitate pentru gurmanzi. Nu este o coincidență, întrucât Regiunea Piemonte este casa Mișcării Slow Food și a Universității de Științe Gastronomice care promovează alimentația sănătoasă. Atenție gurmanzi, este paradisul brânzeturilor, trufelor albe și al vinurilor dar și al ciocolatei, produse precum Nutella, Ferrero Rocher, Cioccolateria Venchi sau Caffarel Gianduiotto sunt produse în zona Alba.

Prima oprire va fi în Barolo. Se spune că „If you haven’t tasted a glass of Barolo, you haven’t lived” deci vom începe prin a cunoaște acest vin. Ne plimbăm scăldați în soarele care mângâie Piața Catedralei din Barolo, un sătuc medieval care a dat și numele acestui vin excelent (denumit „the king of wines and wine of all kings”), un sătuc plin de minuni arhitecturale și de vinoteci care seamănă mai degrabă cu bijuterii de unde cumperi aur și nu vin, străduțe strâmte și gastronomie excelentă. Vizităm Enoteca locală sau Castelul Barolo - celebrul Muzeu al Vinului.

În drum spre Alba facem o oprire pentru a vizita Castelul Grinzane Cavour unde a murit Camillo Benso - Contele de Cavour – cel mai mare om politic italian.

În Alba servim prânzul pentru a savura preparate gastronomice ale zonei dar și pentru a afla istoria ciocolatei cu alune preparată chiar aici la Alba.

Urmează apoi o degustare de vinuri la una din cramele din regiune.

Vom face o pauză de cumpărături pentru a lua cu noi acasă câteva delicatețuri din regiunea Piemonte.

Cazare hotel 3* zona Torino.

 

ZIUA 9. (SÂMBĂTĂ, 08.07.2023): TORINO - MILANO

Mic dejun. Azi vizităm Torino, capitala Piemontului și fostul sediu al casei de Savoia care a condus Italia unificată din 1861 până la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial. Torino este situat pe malul stâng al Râului Po, la poalele Munților Alpi, și se remarcă prin bogăția istorică și artistică, majoritatea palatelor și piețelor publice fiind construite în sec XVI-XVIII când Torino a fost capitala Ducatului de Savoia. Orașul a fost prima capitală a Italiei unificate. După sosirea în Torino vom face împreună cu un ghid local un tur pietonal în centrul istoric al orașului, unde vom putea admira principalele monumente construite de Casa de Savoia: Piazza Castello, Palazzo Madama, Palatul Regal.

Ajungem la Catedrala „Sfântul Ioan Botezătorul” care adăpostește Giulgiul despre care se spune că ar fi acoperit Trupul schingiuit al Mântuitorului. Giulgiul nu este expus decât în anumite perioade anunțate de către biserică. Nu uitați să degustați cafeaua tradițională din Torino numită „Bicerin” înainte de a pleca din oraș.

Încheiem turul cu o delicioasă desfătare într-una dintre cofetăriile din Piazza Vittorio Veneto. Poate că niciun alt oraș din Europa nu are atât de multe produse de patiserie și producători de ciocolată care prăjesc și amestecă propriile boabe de cacao. „Gianduiotti” înveliți în folie, cu aroma lor deosebită de ciocolată și alune de pădure, sunt un suvenir nemaipomenit al orașului plin de grație, Torino. 

După masă vă propunem o excursie la unul dintre cele mai frumoase obiective turistice situate în apropiere de Torino, tot o realizare a Casei de Savoia. Vom avea ocazia așadar să vizităm Versailles-ul Piemontului, Palatul Regal Venaria Reale, cel mai impozant palat construit în afara orașului Torino de către Casa de Savoia. Complexul impunător, cu o suprafață de 480.000 m2, era casa de vânătoare a familiei regale. Construcția palatului a început în 1660 și a durat un secol. Cele mai importante încăperi din palat sunt Sala Dianei și Marea Galerie.

 După amiază pornim spre Milano.

 Cazare hotel 3* zona Milano.

 

ZIUA 10. (DUMINICĂ, 09.07.2023): MILANO (BERGAMO AEROPORT) - CLUJ NAPOCA (avion) /

MILANO - BERGAMO (autocar)

 După micul dejun ne întoarcem la Milano, unde vizităm alte locuri celebre ale capitalei modei:  Pinacoteca di Brera - celebra colecție de picturi găzduită în palatul Brera. Urmează vizita la Palatul Sforza în curțile sale interioare, unul dintre cele mai mari palate medievale ale Italiei, apoi pornim spre aeroportul din Bergamo pentru a ne îmbarca pe zborul spre casă (grupul care a sosit cu avionul).

Pentru cei care au pornit în aventură cu autocarul călătoria continuă. Seara rămânem în zona Bergamo unde ne vom caza.

Cazare hotel 3* zona Bergamo.

 

ZIUA 11. (SÂMBĂTĂ, 10.07.2023): BERGAMO - LJUBLJANA - MARIBOR

             Dimineața pornim spre Ljublijana, unde vom avea timp pentru un prânz cu specialități slovene pe malul râului Ljublianka, apoi vom vizita centrul istoric al capitalei. Orașul este mic, având o populație de aproape 300.000 de locuitori, dar are un șarm aparte, fiind denumită și „următoarea Praga”, și are avantajul de a nu fi asaltată de turiști. Clădirile baroce, bisericile superbe, străduțele pietruite și parcurile sunt motive suficiente ca să vizitezi acest oraș.

              Pornim mai desparte, și ajungem la Maribor, unde vom înnopta.

              Cazare hotel 3* în zona Maribor.

 

ZIUA 12. (DUMINICĂ, 11.07.2023): MARIBOR - SATU MARE - BAIA MARE - CLUJ NAPOCA

              După masa de dimineață pornim spre casă, pe traseul Maribor - Satu Mare - Baia Mare - Cluj Napoca. Ajungem în cursul serii acasă, în funcție de trafic și de formalitățile vamale.

 

 

Data plecării

Loc în cameră dublă Supliment single

30.06.2023

(autocar)

01.07.2023

(avion)

  950 Euro

  

1070 Euro

295 Euro

 

295 Euro

* Copii cu vârsta între 2-12 ani, beneficiază de o reducere de 100 euro, dacă sunt cazați în cameră cu 2 adulți.

** Tariful este calculat la un grup de minim 40 persoane.

*** La inscriere se achita un avans de minim 30% , diferenta cu minim 21 de zile inainte de plecare.

**** Ordinea ocuparii locurilor in autocar este ordinea achitarii avansului.

TARIFUL INCLUDE (grup cu autocar):

        transport cu autocar modern 3*, cu aer condiționat;

●      9 nopti cazare cu mic dejun 

●      9 cine

         2 nopti cazare intermediare cu mic dejun la hoteluri de 3*;

        asistență turistică, însoțitor grup din România;

 

TARIFUL INCLUDE (grup cu avion):

       bilet de avion Cluj Napoca – Milano (Bergamo) și Milano (Bergamo) - Cluj Napoca

        transport cu autocar modern 3*, cu aer condiționat

         9 nopti cazare cu mic dejun la hoteluri de 3*;

●       9 cine

        asistență turistică, însoțitor grup din România.

 

TARIFUL NU INCLUDE:

       asigurare medicală de sănaâătate (obligatorie, dar se pot încheia la orice companie de asigurări);

       biletele de intrare pentru vizitarea obiectivelor turistice (muzee, așezăminte de cult etc.) și nici ghizii pentru acestea.

- bagajul de cala sau wizzpriority

       degustarea de vin;

       taxele de sejur, acestea se achită direct la recepțiile hotelurilor (între 3 și 5 €/persoană/noapte, în funcție de categoria hotelurilor și de țară);

       alte mese decat cele înscrise în program.

 

 

 

Documente de calatorie si conditii de intrare:

·                 Autoritatile vamale isi rezerva dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricarei persoane care nu prezinta suficienta incredere chiar daca aceasta a obtinut acordul pentru obtinerea vizei turistice. Agentia de turism nu poate fi facuta raspunzatoare pentru astfel de situatii ce nu pot fi depistate anterior plecarii. Turistul isi asuma riscurile de a-i fi refuzata intrarea si de aceea este obligat sa informeze agentia asupra oricarui incident petrecut vreodata in afara granitelor Romaniei, precum si asupra oricarei tangente pe care o are cu statele in care are loc desfasurarea programului.

·                 Minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasta sa iasa din tara: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor; sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat; adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera).

·                 Pentru calatorie este necesara cartea de identitate valabila sau pasaportul valabil.

·                 Pentru informatii complete accesati pagina: https://www.mae.ro

 

BINE DE STIUT!

·       Este necesara prezenta la aeroport cu 3 ore mai devreme fata de orele de plecare mentionate

·       Agentia de turism nu este responsabila de eventualele modificari ale zilelor sau orarului zborurilor, operate de companiile aeriene si nici pentru eventualele modificari ale programului survenite datorita acestora

·       Desi se fac toate eforturile pentru a opera tururile cum sunt prezentate, in unele ocazii (conditii meteo nefavorabile, drumuri blocate, etc.) poate fi necesar sa facem modificari la traseu sau ordinea obiectivelor din itinerar, fara a afecta structura generala a programului.

·       Clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea oficiala pentru tara vizitata si respecta standardele locale

·       Distribuirea camerelor se face la receptie si orice problema legata de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre client direct la receptie, asistat de reprezentantul agentiei.

 

INFORMATII PRECONTRACTUALE GENERALE - CIRCUITE EXPERT TRAVEL

 

INFORMATII DESPRE ZBOR:

ü  Politica de prealocare a locurilor in avion depinde de fiecare companie aeriana; la cerere, se pot furniza informatii suplimentare cu privire la acest aspect si tarifele pentu locuri preferentiale

ü  Orarul de zbor poate suferi modificari care vor fi aduse la cunostinta turistului la primirea notificarii de la compania aeriana. Daca modificarea nu este semnificativa – modificari sub 30 minute - orarul nou de zbor va fi transmis in informarea de plecare

ü  Agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana

ü  Agentia nu este raspunzatoare pentru eventualele perturbari ale orarului de zbor.

ü  In situatia in care turistul achizitioneaza bilete de avion pe zboruri interne iar acestea nu mai corespund noului orar de zbor al cursei internationale, agentia nu are obligatia de a suporta eventualele diferente de pret ocazionate de reemiterea biletelor pe cursa interna.

ü  Daca circuitul se anuleaza din cauza neIntrunirii grupului minim, agentia nu este obligata sa suporte costul biletelor de avion achizitionate.

INFORMATII DESPRE TRANSPORTUL TERESTRU:

ü  Transportul terestru se va executa cu autocare subInchiriate de capacitate 29 pana la 55 locuri in functie de marimea grupului

ü  Autocarele sunt dotate cu aer conditionat, statie audio video, scaune reglabile. Autocarele vor fi clasificate minim 2*.

ü  Asezarea in autocar se va face in ordinea inscrierilor, locurile nu se nominalizeaza.

ü  Conform legislatiei in vigoare, in cazul vehiculelor ramase imobilizate pe traseu, in cazul defectiunilor care nu se pot remedia, trasportatorul este obligat sa asigure preluarea persoanelor in termen de maximum 3 ore in judet, 5 ore in tara si in termen de maximum 16 ore in cazul transporturilor in trafic international;

ü  Orarul de imbarcare/ debarcare este specificat in programul excursiei. Orele sunt aproximative, pot suferi modificari care vor fi transmise turistilor in informarea de plecare.

ü  Programul excursiei poate fi modificat de catre conducatorul grupului in situatii exceptionale (accidente, trafic ingreunat, blocat, urgente medicale ale unora dintre pasageri, defectiuni tehnice)

 

ACTE NECESARE CALATORIEI SI INFORMATII LEGATE DE  CALATORIE:

 

ü  Documentele necesare  pentru trecerea frontierelor pe traseu: pasaport turistic/carte de identitate valabila minim 6 luni de la data iesirii din tara.

ü  In cazul in care turistul detine act de identitate tip buletin (cu file) agentia  vanzatoare este obligata sa informeze turistul ca la punctele de trecere a frontierelor NU SE ACCEPTA acest tip de document ce atesta identitatea turistului! Se accepta doar modelul nou de carte de identitate.

ü  Regulament documente de calatorie minori:

-         pasaport turistic/carte de identitate valabila minim 6 luni de la data iesirii din tara

-         minorii care sunt insotiti de un singur parinte vor  trebui sa prezinte politiei de frontiera acordul parental al parintelui ce nu insoteste minorul - se obtine de la notariat

-         minorii ce calatoresc neinsotiti de nici unul dintre parinti va trebui sa prezinte acordul parintilor, iar persoana ce il insoteste trebuie sa detina cazier judiciar valabil. Pentru mai multe informatii va rugam sa accesati  www.politiadefrontiera.ro!

-         persoanele care calatoresc cu copii sub 18 ani trebuie sa detina pe langa pasaportul acestora si o copie a certificatului de nastere al copiilor (este posibil ca autoritatile de la frontiera sa o solicite)

ü  Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.

ü  Turistul are obligatia de a respecta legile tarilor tranzitate/vizitate, indiferent daca acestea difera fata de legile din Romania. Nerespectarea acestora atrage dupa sine, raspunderea turistului respectiv in fata autoritatilor locale, agentia neasumandu-si raspunderea fata de turistul respectiv (nu se ramburseaza sume aferente serviciilor neprestate din acest motiv).

ü  Agentia nu este raspunzatoare pentru pierderea sau furtul bagajelor, a actelor sau a obiectelor personale; in cazul in care aceste situatii nedorite apar, turistul are obligatia de a depune personal plangere la compania sau organele competente.

ü  Turistii vor fi informati daca pe traseul circuitului se necesita obtinerea de vize sau sunt necesare vaccinari speciale pentru destinatiile din program.

CONDITII FINANCIARE DE INSCRIERE:

ü  30% se achita la inscriere

*Optional, in cazul circuitelor cu avionul sau daca turistul opteaza pentru transport avion se achita integral contra-valoarea biletului de avion in momentul achizitiei biletului si in caz de retragere sau renuntare sau modificare de nume, tariful biletului de avion este nereturnabil.

ü  Diferenta se achita cu 30 zile inainte de plecare/data de check-in

PENALITATI IN CAZ DE RETRAGERE:

ü  0% din pretul pachetului de servicii, daca renuntarea se face cu mai mult de 60 de zile calendaristice inainte de inceperea executarii pachetului (data plecarii), mai putin contra-valoarea biletului de avion, care este neramburasbila

ü  30% din pretul pachetului de servicii, daca renuntarea se face in intervalul de 60 - 30 zile inainte de inceperea executarii pachetului (data plecarii);

ü  100% din pretul pachetului de servicii daca renuntarea se face cu mai putin de 30 de zile inainte de inceperea executarii pachetului (data plecarii) sau nu se prezinta la program.

ü  100% daca anularea se face din urmatoarele cauze: in cazul in care calatorul nu este lasat sa treaca una din frontierele de pe traseul excursiei, din motive care sunt legate exclusiv de persoana sa sau din motive care nu pot fi imputate Agentiei;

ü  100%  in cazul in care calatorul nu respecta conditiile generale ale Agentiei, prezinta acte incomplete sau false, nu are pasaport sau nu achita integral excursia in termenele stipulate;

ü  Penalizarile pentru anularea biletelor de avion tin de politica de anulare a fiecarei companii aeriene si vor fi aduse la cunostinta turistului in momentul achizitiei biletului.

ü  Va reamintim ca incheierea unei Asigurari STORNO de calatorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Va recomandam sa uzati de acest mijloc de protectie financiara care acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei.

CONSTITUIREA GRUPULUI:

ü  Tarifele au fost calculate la grup de minim 35 turisti.  Suplimentul pentru grup 25-34 persoane, 30 euro, se va achita doar in caz de nevoie, la finalizarea grupului, in saptamana plecarii.

ü  Pentru un numar mai mic de 35 participanti, pretul se recalculeaza sau circuitul se reprogrameaza.

ü  De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi.

ASISTENTA TURISTICA, VIZITE, EXCURSII OPTIONALE:

ü  Turoperatorul, in pachetul de servicii de circuite culturale presteaza servicii de ghid turism din partea agentiei, dar legislatia internationala nu permite intotdeauna ghidajul in muzee si la obiective turistice de catre ghidul roman

ü  Ghidul roman va face prezentarea in autocar si va asigura traducerea explicatiilor date de ghidul local in situatia in care grupul de turisti hotaraste angajarea acestuia. Angajarea unui ghid local poate fi absolut necesara in functie de tarile vizitate.

ü  Conform reglementarilor internationale, serviciile de ghidaj in interiorul muzeelor pot fi asigurate doar de catre ghizii locali

ü  Conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii obiective.

ü  Unele excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentii locale. Sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia Tour Operatoare. Preturile excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor ce pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz ghid local.

ü  Pretul excursiilor este calculat pentru un grup minim de 20 persoane. La un numar mai mic de participanti pretul creste proportional; daca numarul persoanelor Inscrise la excursiile optionale este suficient de mare, insotitorul de grup se va alatura turistilor care au achizitionat respectivele excursii, astfel incat cei care raman la hotel vor avea program liber fara insotitor.

ü  In situatia in care excursia optionala se va desfasura fara prezenta insotitorului de grup (din cauza numarului mic de participanti), limba de comunicare va fi engleza.

ü  Acest program nu este recomandat persoanelor cu mobilitate redusa.

ü  In situatia in care turistul are cerinte speciale, cum ar fi dar fara a se limita la: camere alaturate sau cu o anumita iocalizare, meniu special, acestea vor fi cu titlul de solicitare catre prestatori dar nu vor fi considerate confirmate decat in masura posibilitatilor de la fata locului.

EVENTUALE  EVOLUTII ALE  PRETULUI:

ü  Preturile agreate la incheierea contractului pot sa creasca sau sa scada in functie de anumiti factori obiectivi. 

ü  Cresterile de pret sunt influentate de cresteri ale cursului de schimb, cresteri ale pretului petrolului, cresterea taxelor de survol, etc. In cazul unei cresteri de pret mai mare de 8%, clientul poate rezilia contractul fara a plati penalizari de retragere.

ü  Scaderile de pret pot fi datorate unor promotii facute de hoteluri sau de catre agentia organizatoare. Aceste reduceri sunt limitate pentru o anumita perioada de timp si pentru un anumit numar de locuri. Promotia poate fi Intrerupta inainte de terminarea perioadei de valabilitate fara obligatia din partea organizatorului de a anunta epuizarea locurilor puse In vanzare. In acelasi timp agentia organizatoare nu are obligatia de a reduce pretul conform promotiei, pentru clientii care au achizitionat anterior acelasi pachet, dar la un pret mai mare.

ü  In cazul in care cererea este mai mare decat locurile prestabilite pentru grup, iar biletele de avion au suferit cresteri se va comunica turistului suplimentul de tarif si numai dupa acordul scris se va incheia contractul de prestari servicii turistice.

INFORMATII REFERITOARE LA CAZARE:

ü  Categoria unitatilor de cazare este cea specificata in program

ü  Clasificarea pe stele a hotelurilor este cea atribuita de oficialitatile locale. Ca atare, facilitatile comune si cele ale camerelor sunt conforme cu standardele locale.

ü  Daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeasi categorie.

ü  Persoanele care calatoresc singure pot opta pentru camera single sau pentru partaj, caz in care agentia va propune, in functie de inscrierile existente sau ulterioare, un partaj. In situatia in care nu exista partaj pana la expirarea termenului limita de inscriere, agentia nu se obliga sa suporte diferenta de camera single, in consecinta turistul poate sa se retraga fara penalizari sau sa opteze pentru camera single.

ü  Tariful pentru copil este valabil in cazul in care acesta sta in camera cu doi adulti. Pentru a beneficia de tariful de copil acesta trebuie sa nu fi implinit varsta de 12 ani. Pentru a beneficia de tariful de copil acesta trebuie sa nu fi depasit la data inceperii calatoriei varsta mentionata in program.

ü  Distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.

ü  Turistul are obligatia de a respecta regulile hoteliere internationale sau regulile hoteliere specifice din tarile vizitate (sa nu deranjeze alti clienti din hotel, sa pastreze linistea, sa nu consume alimente in camera, sa nu distruga/deterioreze/pateze obiecte din camere, etc). Necunoasterea acestora, nu exonereaza turistul de la raspundere.

ü  Turistul este direct raspunzator pentru deteriorarea camerelor hoteliere sau a autocarului/mijlocului de transport, agentia neasumandu-si raspunderea fata de turistul respectiv, care va urma sa despagubeasca institutia respectiva pentru daunele cauzate.

ü  Hotelul isi rezerva dreptul de a solicita fiecarui turist o suma cash sau o copie a cartii de credit personale, ca garantie pentru cheltuielile suplimentare ce urmeaza a fi facute pe parcursul sederii.

ü  Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare; in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.

ASIGURARI:

ü  Agentia organizatoare detine polita de asigurare care acopera daune de pana la 30.000 euro In cazul insolventei societatii.

ü  Polita Asigurare Insolventa SERIA BN, NR. 000002286 / 30.01.2021 – Valoare acoperita: 30.000 USD, CITY INSURANCE, str. STR. EMANOIL PORUMBARU, NR 93-95 .,SECTOR 1, BUCURESTI                                                                                                                                                                                                                                                     , 0262223370

ü  Pachetele din prezenta oferta nu includ asigurarile medicale de calatorie sau asigurare storno. Nu sunt obligatorii dar recomandam incheierea lor In agentiile de turism sau la orice companie de asigurari.

INFORMATIA PENTRU PLECARE/ SEJUR:

Informatiile detaliate despre circuit vor fi transmise turistilor pe un suport durabil: site www.experttravel.ro,  email, imprimat , SMS, inainte de plecare cu minim 3 zile  si vor cuprinde urmatoarele puncte:

- Detalii insotitor grup/ ghid – nume, persoana de contact, telefon

- Detalii mijloc de transport, numar de inmatriculare,  numar telefon autocar imbarcari.

- Orar de zbor actualizat (daca este cazul)

- Orar de  transport actualizat (daca este cazul)

- Hotelurile confirmate

- Transferurile pentru aeroport

- Excursii optionale/ informare tarife

 

OBSERVATII:

ü  Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.

ü  La Inscriere turistul are obligatia sa semneze de luare la cunostinta a informatiilor precontractuale :

 

Nume si prenume turist (turisti sau lider de grup)                                                                                         Semnatura

              

Solicita oferta