IA-TI PORTIA DE RELAXARE SI RASFAT!
Alege o oferta de tratament si relaxare intr-o statiune balneara!




Descriere statiuni si recomandari pentru sanatate
Sovata

Detalii

Sovata

STAȚIUNEA SOVATA

Localizare: este situata in Depresiunea Praid-Sovata, pe Raul Tarnava Mica, in judetul Mures, in imediata apropiere a localitatii Sovata.
Indicatii terapeutice: reumatologie, ginecologie
Relief: podiş
Clima: temperat continentală (subalpină)
Altitudine: 500 m
Temperatura vara: 16°C
Temperatura iarna: 1°C
Distanta fata de alte orase: Cluj 150 km, Baia Mare 213 km, Tg. Mureş 60 km, Sibiu 146 km, Oradea 278 km, Bucureşti 343 km,  Timişoara 414 km,  Arad 397 km, Suceava 207 km.
Factori de cura: Apa minerala clorurata sodica a lacurilor helioterme, de mare concentratie, avand o temperatura in lac, care variaza vara la 1 m adancime intre 30° - 40°C, iar la 1,50 m intre 40 – 50°C si o concentratie de 40 –250%; namol sapropelic provenit din lacuri; bioclimat de crutare.
Aeroport apropiat: Tg. Mures, 44 km.
Alte obiective in zonă: Praid - salină şi muntele de sare, Muzeul Mineritului, Corund - obiecte din ceramică smălţuită, Sighişoara - Cetatea Medievală (sec. XIV-XVI); pârtii de schi şi săniuş la cca. 14 km.

Indicatii terapeutice:
  • Afectiuni ginecologice (insuficiente ovariene, cervicite, metroanexite cronice, sterilitate secundara); 
  • afectiuni reumatismale degenerative (spondiloza cervicala, dorsala si lombara, artroze, poliartroze); 
  • afectiuni reumatismale inflamatorii (stari algice articulare); 
  • afectiuni reumatismale abarticulare (tendinoze, tendomioze, tendoperiostoze, periartrita scapulohumerala); 
  • afectiuni posttraumatice (redori articulare posttraumatice, stari dupa operatii pe articulatii, muschi sau oase, stari dupa fracturi, entorse, luixatii);
  • afectiuni neurologice periferice (pareze usoare, sechele dupa polineuropatii, sechele dupa poliomielita); 
  • afectiuni asociate (endocrine, cardiovasculare, nevroza astenica, afectiuni metabolice si de nutritie, boli profesionale). 
Dotari baze de tratament: Instalatii pentru bai calde la vane si bazine cu ape minerala sarata; instalatii pentru aplicatii calde cu namol; instalatii pentru tratamente ginecologice (irigatii vaginale cu apa minerala si tampoane vaginale cu namol); bazine pentru kinetoterapie; instalatii pentru electro- si hidroterapie, sala de gimnastica medicala, masaj medical; instalatii si amenajari pentru aerohelioterapie si bai in aer liber in lacurile Ursu si Alunis.
 *Informatii orintative, pentru recomandri de specialitate va rugam apelati la medicul specialist

 

 
 
Vatra Dornei

Detalii

Vatra Dornei

Vatra Dornei este o statiune de tratament de interes national si functioneaza permanent.

Localizare: apartine judetului Suceava si se afla la intalnirea Raului Bistrita Aurie cu Raul Dorna. Este situata intr-o depresiune inconjurata de culmile Muntilor Calimani, Suhard si Giumalau, aproape de Muntii Bistritei.
Clima: temperatură medie anuală de 5 grade Celsius, vara temperatura medie e de 15 grade celsius, iar iarna de 6 grade celcius, fiind o zona cu multe zile de zapada.
Factori de cura: izvoare cu ape ce au calitati terapeutice deosebite si un climat natural favorabil refacerii starii de sanatate a intregului organism. Proprietatile curative ale izvoarelor de la Poiana Negri au fost descoperite din anul 1805. Dupa anul 1845 statiunea s-a dezvoltat si modernizat permanent.
-izvoarele cu apa minerala carbogazoase
-izvoarele termale, bicarbonatate, calcice, magnezice si sulfuroase
-mofete naturale de saruri de mare puritate si concentratie de CO2-
-namolul de turba din zona Poiana Stampei.
Alte obiective turistice in zona: Parcul orasului este rezervatie dendrologica a Academiei Romane. In zona se afla frumoasele manastiri din Nordul Moldovei ce pot fi vizitate. In apropiere se afla Rezervatia Tinovu Mare pe teritoriul comunei Poiana Stampei care este cea mai mare rezervatie de turba din tara noastra si are un mare interes stiintific.
Orase apropiate sunt: Suceava la 105 km, si are aeroport, Campulung Moldovenesc la 40 km, Bistrita la 85 km. I
 
Indicaţii terapeutice: 
  • afecţiuni ale aparatului cardio-vascular
  • boli reumatismale degenerative si diartritice (spondiloze cervicale, dorsale si lombare, artroza, poliartroza, tendinita, tendimiozita, periartrita scapulohumerala)
  • stări posttraumatice
  • boli ale sistemului nervos periferic si central (pareze usoare si sechele minore polionevrotice, sechele târzii după semipareză si parapareză)
  • boli endocrinologice ( tulburari prepubertale la copii hiperreactivi, hipertiroidie benignă si boala lui Basedow in faza incipienta)
  • boli ginecologice (sindrom ovarian menopauzal)
  • boli respiratorii (nevroza respiratorie)
  • tulburari nervoase şi de metabolism
  • tulburari digestive
  • boli ale sângelui
  • refacere după surmenaj fizic şi intelectual

 

 
 *Informatii orintative, pentru recomandri de specialitate va rugam apelati la medicul specialist

Vezi ofertele de cazare in Vatra Dornei ->

Baile Felix

Detalii

Baile Felix

STAȚIUNEA BĂILE FELIX

Localizare: situata in judetul Bihor, la 8 km de Oradea si este cea mai mare staţiune balneară cu regim permanent din România, situându-se pe locul do în privinţa numărului locurilor de cazare din România (peste 7000), după litoralul Mării Negre.
Istoric: Primele documente din jurul anului 1000 atesta tratarea diverselor afectiuni de catre izvoarele termale, descoperite de calugarul Felix parohul manastirii din San Martin. La inceputul sec XVIII apar primele bai amenajate sub numele de "Baia lui Felix".  Băile Felix se aflata la circa 8 km de oraş, a devenit sinonima cu noţiunea de staţiune balneară, fiind cea mai cunoscuta din România şi foarte căutata în afara graniţelor. Izvoarele cu apă geo-termală cu temperaturi de 43–49°C au proprietăţi curative certificate, fiind oligometalice, bicarbonatate, calcice şi sodice, iar nămolurile au proprietăţi sapropelice.
Climatul cu ierni blânde şi veri moderate favorizează existenţa unei păduri de foioase întinse, care confera staţiunii o atmosferă ideală în orice anotimp, făcându-l propice pentru relaxare şi tratament, încât ploaia sau frigul iernii nu reprezintă nici un impediment pentru o baie cu apă geo-termală, în aer liber.
O alegere inspirata.
Indicatii terapeutice: reumatologie, ginecologie, neurologie
Distanta fata de alte orase: Cluj 150 km, Baia Mare 213 km, Tg. Mureş 60 km, Sibiu 146 km, Oradea 278 km, Bucureşti 343 km,  Timişoara 414 km,  Arad 397 km, Suceava 207 km.
Factori de cura:ape termo-minerale care au temperaturi cuprinse între 20-49 grade Celsius. Elementele active din ape au un efect benefic asupra întregului organism, creând reacţii lente, plăcut suportabile. Din punct de vedere chimic, apa termală este calcică, bicarbonată, sodică, sulfată, oligometalică şi silicioasă, concentraţia în săruri fiind redusă (aproximativ 1g/litru), şi cu un grad uşor de radioactivitate (1,15 u.m. pe litru).
Alte obiective in zonă:

Indicatii terapeutice:
  • afectiuni reomatismale;
  • afectiuni ginecologice; 
  • afectiuni reumatismale abarticulare (tendinoze, tendomioze, tendoperiostoze, periartrita scapulohumerala); 
  • afectiuni posttraumatice (redori articulare posttraumatice, stari dupa operatii pe articulatii, muschi sau oase, stari dupa fracturi, entorse, luixatii);
  • afectiuni neurologice; 
  • afectiuni asociate (endocrine, cardiovasculare, nevroza astenica, afectiuni metabolice si de nutritie, boli profesionale). 
Dotari baze de tratament:
Hidroterapie: băi cu apă termală în bazine şi văni, băi de plante, duş subacval, duş scoţian, jacuzzi, afuziuni, baie drenolimfatică
Kinetoterapie în bazine cu apă termală şi văniElongaţii – subacvale şi pe masă
Electroterapie: Stanger, băi galvanice, diadinamice, ultrasunete, laser, curenţi interferenţiali, unde scurte, TENS, magnetoterapie
Inhalaţii aerosoli cu ape termale şi medicamente
Termoterapie: împachetări cu parafină
Aromoterapie: băi cu arome, gimnastică relaxantă, masaj cu uleiuri
Masoterapie: masaj general şi parţial, relaxant şi tonifiant
Kinetoterapie individuală şi în grup
 
Staţiunea Băile Felix permite şi efectuarea unui turism de relaxare, strandul Apollo dispune de bazine pentru inot, pentru copii, bazine cu apa termala si hidromasaj de relaxare, topogane cu apa, sezlonguri si numeroase terase. Piscinele hotelurilor International, Termal si President sunt la standarde internationale si ofera o oaza de relaxare pe tot parcursul anului.
 *Informatii orintative, pentru recomandri de specialitate va rugam apelati la medicul specialist

 

Calimanesti

Detalii

Calimanesti

urmeaza...

Baile Olanesti

Detalii

Baile Olanesti

urmeaza...

Ocna Sugatag

Detalii

Ocna Sugatag

in curand...

Govora

Detalii

Govora

STAȚIUNEA BĂILE GOVORA

Localizare & scurt istoric: este situată în județul Vâlcea, numele stațunii fiind legat de Mănastirea Govora din aceeași zonă. In limba slava Govora inseamna vorba sau cuvânt. Istoricul staţiunii Băile Govora este legat de numele a mai multor personalități printre care: I.C. Brătianu (1821-1891), fost prim ministru al României şi al generalului dr. N. Popescu Zorileanu care în urmă cu 130 de ani au pus bazele acestei stațiuni în scopul tratarii afecţiunilor respiratorii şi reumatismale. Dezvoltarea staţiunii se datorează și cercetării medicale la care şi-au adus contribuţia ing. Anghel Saligny și A. Bernard, precum și geologul francez Bochet.
 
Indicatii terapeutice: reumatologie, respiratorii

Principalele căi de acces către orașul Băile Govora sunt: DN 67 Râmnicu Vâlcea – Horezu – Târgu – Jiu; DJ 649 Mihăești – Pietrari; DC 126 Băile Govora – Păușești; La 12 km se află Gara CFR Govora de pe linia ferată Sibiu – Piatra Olt.

Alte obiective in zonă
→ Atelierele de ceramică de la Horezu
→ Salina Ocnele Mari
→ Muzeul Trovanților Costești
→ Peșterile: Bistrița, Polovragi, Muierilor
→ Cheile Bistriței
→ Culele de la Măldărești
→ Casa memorială „Anton Pann”, Râmnicu Vâlcea
→ Muzeul Județean de Istorie Vâlcea
→ Muzeul Satului Vâlcean, Bujoreni
→ Muzeul de Artă „Casa Simian”, Râmnicu Vâlcea
→ Muzeul Memorial „Nicolae Bălcescu”
 
Factorii naturali utilizaţi în cura balneo internă și/sau externă sunt:
  • ape minerale de mare concentraţie, iodurate, bromurate, sulfuroase, clorurate, sodice, hipertone;
  • ape minerale sulfuroase hipotone;
  • ape minerale bicarbonatate, sulfuroase, sodice, calcice, hipotone;
  • izvoare minerale pentru crenoterapie;
  • climatul continental cu influenţă mediteraneană, umiditate relativ constantă, temperature fără extreme şi usoară încărcare cu polenuri alergogene.

Indicatii terapeutice:
  • O.R.L – inflamaţii (laringe, faringe, amigdale, sinusuri, ureche, etc): Rinite alergice,Rinite atrofice-ozena, Rinosinuzite, Faringoamigdalite, Laringite, Micoze orofaringiene, Otite
  • Respiratorii – status post infecţii respiratorii repetate: Traheite – inflamaţii ale mucoasei traheale, Bronşite – cronice, asmatiforme şi tabacice, Traheobronşite, BPOC– bronhopneumopatia obstructivă cronică, Emfizem pulmonar, Astmul bronşic – reacţie alergică a căilor respiratorii, Bronșiectazia – boală cronică sau dobândită a bronhiilor
  • Reumatismale  degenerative  articulare: spondilartrozele, coxartrozele, gonartrozele, artrozele mâinilor, artrozele picioarelor, artrozele umerilor, 
  • Reumatismale ale părţilor moi – periarticulare: Entesomiopatiile – indiferent de localizarea lor, periartritele scapulohumerale, coxo-femurale, epicondilitele, exostoze
  • Reumatismale inflamatorii specifice: spondiloartropatiile seronegative: spondilita anchilozanţă, poliartrita reumatoidă, poliartrita psoriazică, etc., (după remisia puseului acut)
  • Afecţiuni neurologice periferice: nevralgii şi nevrite
  • Tratamente preventive  pentru pacienţii cu risc de a dezvolta o boală a sistemului locomotor, cardiovascular, respirator
  • Tratamente pentru combaterea stresului şi menţinerea stării de sănătate
  • Afecțiuni  metabolice – diabet zaharat, supraponderabilitate, gută – fără afecţiuni colaterale
Dotari baze de tratament: Bazele de tratament sunt dispersate în mai multe clădiri astfel:
 
Baza de tratament de la Hotel Palace cu: Centru Balneo – Spa (2 bazine, saună, sală de fitness, solar, salon masaj, aerosoli, electro, termo, hidroterapie, clinica de recuperare cardio – metabolică.
 
Baza de tratament de la Hotel Parc cu secţie de hidroterapie (căzi pentru băi minerale, duș subacval), aparatură pentru inhalaţii şi pulverizaţii, o secţie de electroterapie şi fizioterapie, sală de gimnastică medicală, masaj etc.
 
Baza de tratament a  Hotelului Oltenia intrată în funcţiune în 1985, cu secţii de hidroterapie (căzi pentru băi minerale, aparatură pentru inhalaţii şi pulverizaţii), electro şi fizioterapie, duş subacval, masaj, saună, sală de gimnastică medicală, kinetoterapie.
 
Baza de tratament a Hotelului Belvedere, cu secţii de fizioterapie, electroterapie, masaj, saună, bazin de recuperare, sală fitness.
 
Baza de tratament de la Vila Lili:
 
BAZĂ DE TRATAMENT ȘI ÎNFRUMUSEȚARE:
AFECȚIUNI RESPIRATORII:
pulmonare – traheobronșite, bronșite astmatiforme, astm bronșitic, BPOC;
ORL – rinofaringite, sinuzite, laringite, amigdalite.
PROCEDURI: aerosoli, pulverizații, unde scurte, solux
 
SAUNA INFRAROȘU
 
CABINET MEDICAL ALERGOLOGIE – (cu programare prealabilă).
Consultații, testări cutanate, consultanță imunoterapie.
 
TERAPIE ANTI-AGING ȘI A RIDURILOR: mezoterapie, dermoporatie
 *Informatii orintative, pentru recomandri de specialitate va rugam apelati la medicul specialist

 

 
 
Baile Herculane

Detalii

Baile Herculane

urmeaza...

Solicita oferta