CIRCUIT SINGAPORE BALI

21.05-04.06.2023

 
Transportation
Period 21.05-04.06.2023

Circuit Singapore – Bali

Perioada: 21 Mai-4 Iunie 2023

 

 

Itinerar: Singapore – Denpasar – Ubud – Lovina – Candidasa – Nusa Dua

  Perioada: 21 Mai – 4 Iunie 2023 // 15 zile – 13 nopți

 

Data plecării

Loc în cameră dublă

Supliment single

21.05.2023

  3190 euro

  -

 

 

 

  • Pretul este exprimat in euro /persoana /sejur, cazare in camera dubla, si include toate taxele (inclusiv aeroport), bagaj de mana si de cala, transferuri, intrari la obiectivele din program, insotitor de grup si ghid.
  •  

Conditii de plata: Avans 1000 Euro/pers. la inscriere, 800 euro/pers. pana in data de 10 Decembrie 2022, diferenta pana in data de 1 Aprilie 2023.

 

Pretul include:

·      Bilet de avion: Otopeni – Singapore // Denpasar – Otopeni

·      Bagaj de mana si de cala;

·      taxele de aeroport;

·      Cazare in camere duble conform programului : 13 nopti

·      Ghid local licentiat, vorbitor de limba Engleza.

·      Insotitor de grup din partea agentiei organizatoare

·      Intrarile de la obiectivele mentionate in program.

·      Transfer privat cu autocar cu aer conditionat.

 

 

Pretul nu include:

·      Bauturile alcoolice si racoritoare.

·      Excursiile optionale si intrarile la obiectivele turistice, altele decat cele mentionate ca fiind incluse;

·      Asigurarea medicala de calatorie (obligatorie);

·      Asigurarea storno cu extensie COVID-19 (optionala) – se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice, in pachet cu asigurarea medicala de calatorie;

·      Taxa de Viza si formalitati de obtinere a vizei

·      Taxele locale impuse de primariile oraselor vizitate (se achita personal, la receptia hotelului) UNDE SE CERE

·      Bacsisuri pentru prestatorii locali (ex: soferi, ghizi): aprox 60 EURO/persoana, se practica in tarile vizitate, se achita la sosirea in tara de destinatie;

·      Early check-in, late check-out

·      Cheltuieli personale (produse din minibar, telefon, internet, seif, servicii curatatorie, etc.)

 

Descoperă Singapore și Bali, Insula Paradisului

 

    Nu există alt loc ca Singapore.

    Singapore, fiind unul dintre cele mai proeminente orașe din lume, vă va oferi o experiență           diferită de cea la care vă puteți aștepta de la alte capitale asiatice.

Cultura gastronomică din Singapore este unică față de alte regiuni ale țării. Trebuie să încercați mâncarea locală – piețele de aici sunt formate din tarabe de vânzători care produc gustări autentice din Singapore. Există multe mâncăruri locale incredibile, cum ar fi crab chili, mee cu creveți (supă cu tăiței cu creveți) și laksa (o supă cu tăiței picantă, care poate avea diferite proteine).

Deși Singapore este o țară mică, sunt multe de văzut. Cu o suprafață de aprox. 730km pătrați,  Singapore are o cantitate remarcabilă de cartiere care trebuie văzute, cum ar fi Little India, Bugis, Chinatown, Marina Bay, cartierul financiar și insula Sentosa.

Singapore, situat chiar lângă vârful sudic al Malaeziei, acest oraș-stat vibrant se mândrește cu un amestec excepțional de culturi, malaeziana, indiana, chineză, arabă și engleză…

„Orașul Leului”, așa cum este numit, este plin de experiențe culinare încântătoare, și viață de noapte foarte interesantă.

Principala atracție turistica a arhipelagului indonezian Insula Bali, este denumita si Insula celor 1000 de temple sau  „Insula Paradisului” , o combinație plăcută de ospitalitate, arta si cultura. Vom descoperi viata localnicilor, vom vizita monumente de referință ale culturii mondiale, vom explora jungla si vom degusta bucătaria locala delicioasa.

Ubud, de mai bine de un secol este un proeminent centru al picturii, dansului si muzicii din Bali fiind supranumit si „orașul regal”.  Cele mai bune lucruri de făcut în Ubud includ explorarea templelor antice, palate regale maiestuoase și dealuri verzi și terase de orez. Un tezaur de repere culturale, acest oraș balinez și periferia sa în cadrul regenței Gianyar, este locul unde au fost si lucrat unii dintre cei mai mari artizani  și colecționari din lume.

Arhipelagul mai oferă turiștilor săi o diversitate de activități: ciclism, călărie, safari cu elefanți, golf, croaziere, rafting, precum și toate sporturile nautice, de la înot si snorkeling, pana la diving, surfing și ski nautic.

Nusa Dua este cunoscut pe scară largă ca districtul „de lux” din Bali și multe dintre stațiunile de lux sunt situate aici. Vino sa petreci câteva zile de relaxare la plajă, înotând, să te bucuri de priveliștile minunate, luând cina pe plajele frumoase de aici.

Gili Trawangan – această insulă este considerată o insulă pentru petreceri. Vibe-ul de aici este boem și sunt foarte multe lucruri pe care le puteți face în timp ce sunteți aici. Nopțile de petrecere sunt fantastice și vă veți putea bucura de focuri de tabără, petreceri pe plajă, spa-uri de tip boutique și magazine excelente de cadouri, terase si cafenele pe plaja, si sporturi nautice de toate felurile posibile le poți găsi aici.

 

 

Itinerar pe zile:

Ziua 1: Otopeni - Doha

In data de 21 Mai ne intalnim in aeroportul Otopeni pentru zborul spre Doha de la ora 17:15.

 

 

Ziua 2: Doha - Singapore

Vom sosi în Singapore la ora 15:45. Dupa formalitatile de intrare in tara, ne vom indrepta spre hotelul nostru din Singapore, Hotelul PENINSULA EXCELSIOR 4*, cu mic dejun inclus, sau la alt hotel similar.

Ne vom caza, dupa care vom avea toata ziua la dispozitie pentru a explora principalele obiective turistice din Singapore.

In aceasta dupamiaza recomandam o excursie optionala in Marina Bay, de unde vom putea privi apusul de la inaltime.

 

 

Ziua 3: Singapore

Micul dejun la hotel, dupa care vom avea o noua zi la dispozitie pentru a explora imprejurimile.

Astazi vei putea participa la o excursie optionala de o zi pe insula Sentosa, unde vei putea vizita Universal Studios, sau sa petreci timpul la Adventure waterpark, poti juca golf, sau sa te relaxezi pe plajele din jur.

Seara ne intoarcem la cazare.

 

 

Ziua 4: Singapore – Denpasar - Ubud

Dupa micul dejun, vom face check-out in jurul orei 9, dupa care vom continua

vizitele din Singapore, prin minunatele gradini botanice.

Spre dupamiaza vom lua zborul catre Denpasar, unde vom fi intampinati de catre ghidul nostru, care ne va insoti la cazarea din Ubud, Element by Westin Bali, sau similar, cazare cu mic dejun.

 

 

Ziua 5: Ubud

Experiență autentică de viață balineză în Tabanan

Dupa micul dejun, ne îndreptam spre un mic sat din Tabanan unde vom fi invitați să experimentam modul unic și autentic de viață și tradiția poporului balinez. Vom fi condusi prin modul tradițional de viață. In primul rand vom vizita o piata traditionala si o scoala, apoi exploram modul de viata de zi cu zi balinez, de la a face ofrande, medicina naturista sau boreh pana la invatarea calenderului balinez si a alfabetului. După aceea continum cu o scurtă plimbare pe câmpul de orez unde vedem sistemul de irigare, agricultura și ne racorim cu un suc proaspat de nucă de cocos. Un prânz simplu va fi servit în sat.

După masa de prânz, continuam vizita la Jatiluwih, care este bine-cunoscut pentru terasele sale de orez. O zonă uimitor de frumoasă de paddies de orez înverzit, terasate cuibărite în umbra muntelui Batukaru, al doilea cel mai înalt vârf din Bali. În 2007, această zonă a fost nominalizat ca un sit al patrimoniului mondial UNESCO.

Dupamiaza ne vom intoarce la hotel, unde ne vom putea relaxa la piscina sau plimbari pe cont propriu pentru a descoperi zona.

Cazare la Hotelul Element by Westin Bali Ubud 4* sau similar.

 

 

Ziua 6: Ubud

În această dimineață vă veți petrece timpul în Cretya Ubud. Este un restaurant și un club de zi cu intimitate absolută, lux, distracție, care vă oferă liniște în timp ce evadați și vă cufundați în emoția pe care o aduce natura. Bucurați-vă de priveliștea uluitoare a terasei noastre cu orez verde, a piscinelor cu 3 straturi de albastru azuriu și a spectacolului zilnic de DJ. Cretya Ubud este o evadare liniștită în natură, inspirată de generosul local Tegalalang, paradisul perfect pentru a evada din agitația orașului pentru a vă escalada papilele gustative cu bucătăria noastră delicioasă.

După aceea, continuăm călătoria spre Ubudul central și vizităm pădurea maimuțelor înainte de a ne întoarce la hotel.

 

Sangeh Monkey Forest

Cea mai cunoscută atracție turistică din Ubud este Sanctuarul „Pădurea Maimuțelor”, care ocupă terenul dintre capătul sudic al Drumului Pădurea Maimuțelor și marginea de nord a cătunului Nyuhkuning pentru cioplitori în lemn. Este una dintre cele mai cunoscute atracții din Ubud, cu o colonie de maimuțe răuvoitoare, dar fotogenice. Pădurea în sine este străbătută de o potecă betonată. Singura modalitate de a vedea Pădurea Maimuțelor este pe jos, dar nu este o excursie obositoare. La cinci minute în pădure, veți ajunge la Pura Dalem Agung Padang Tegal, templul morților pentru banjarul din Padang Tegal. Pura dalem sunt în mod tradițional locuri cu o putere magică extrem de puternică și conservarea leyakului sau a spiritelor rele. În acest templu veți găsi o jumătate de duzină de imagini sculptate în piatră ale vrăjitoarei-văduve Rangda. Ea păzește scara principală, recunoscută imediat după fața ei hidosă cu colți, părul neîngrijit și limba înclinată. Vizitatorii ocazionali nu au voie să intre în sanctuarul interior, dar în curtea exterioară puteți vedea turnul de tambur ornat kulkul, construit din cărămidă roșie și decorat cu sculpturi ale capetelor de Bhoma și garuda.

 

 

Ziua 7: Lovina

Părăsind Ubud, vom merge mai întâi către unul dintre templele de pe litoral numit Tanah Lot. Apoi vom trece prin traseele muntoase ale Bedugul până la Templul Ulun Danu de pe malul lacului Beratan. Prânzul va fi servit la un restaurant local, apoi continuăm spre Gitgit și facem o drumeție ușoară până la cascadă înainte de a ne îndrepta mai departe către următoarea cazare în Lovina, Hotelul Lovina Bali Resort 4* sau similar.

 

Templul Tanah Lot

Acest faimos templu de pe malul mării din Tanah Lot sfidează Oceanul Indian de secole. Templul emblematic a fost construit pentru a comemora răspândirea hinduismului de la Java la Bali cu multe secole în urmă. Așezat pe un afloriment stâncos erodat între mare și plajă, este o priveliște destul de mare. Templul, format din mai multe sanctuare protejate de șerpi negri otrăvitori este destul de modest, dar pe măsură ce valul se grăbește și insula devine complet înconjurată de apă, locul devine foarte misterios.

 

Templul Ulun Danu Bratan

Ulun Danu se află pe malul lacului Bratan, sursa de apă pentru o mare parte a insulei. Combină fără efort elemente hinduse și budiste într-un eșantion unic de arhitectură a templului balinez. Locația de pe malul lacului uriaș care umple efectiv un crater format cu mii de ani în urmă de o explozie seismică a unui vulcan stins, este semnificativă. Lacul furnizează cea mai mare parte a apei potabile în zone mari din Bali. Păduri dese de pini se prăbușesc pe versanții Muntelui Bratan până la țărmul calm, presărat cu altare sfinte.

 

Cascada Gitgit

Pe măsură ce drumul coboară din Marile Lacuri din centrul Baliului coboară spre coasta de nord a Baliului, se va trece pe lângă cascada mai faimoasă din Gitgit pe drumul spre nord spre Singaraja. Acesta este un loc liniștit, pașnic și plăcut amenajat, doar una dintre numeroasele cascade de pe acest râu. O cădere superioară cu mai multe niveluri coboară în pași destul de neimpresionați, dar cu 2 km mai la nord, este o singură cădere de patruzeci de metri.

Spre seara ne vom reîntoarce la cazare, unde vom lua cina.

 

 

Ziua 8: Lovina - Candidasa

Dimineața devreme ne vom bucura de o excursie cu delfinii cu un stabilizator tradițional, apoi ne vom întoarce la hotel pentru micul dejun. În jurul orei 09.30, check-out de la hotel, apoi continuăm călătoria în partea de est a Bali, conducând mai întâi la satul Sangsit și vizităm templul Beji. După aceea, continuăm să conducem prin traseele muntoase până la Kintamani, cu priveliștile sale magnifice spre Lacul Batur și Vulcan. Prânzul va fi servit la un restaurant local, apoi continuăm către Templul Mamei, Besakih, înainte de a ne îndrepta mai departe la următoarea cazare în Candidasa, Hotelul Ramayana Candidasa 4* sau similar.

 

Delfinii din Lovina

Lovina a devenit faimoasă pentru excursiile de observare a unei școli de delfini care tinde să hoovere chiar în largul coastei în zori. Nimeni nu știe exact de ce sunt delfinii acolo, dar aceștia au devenit una dintre atracțiile majore ale Lovinei. Nu uitați să vă aduceți aparatul foto în timp ce vă aventurați cu jukungul sau cu stabilizatoare tradiționale.

 

Pura Beji Sangsit

Pura Beji este un templu subak, dedicat spiritelor care îl păzesc pe subak. Fiind organizația satului balinez prin excelență, se ocupă de toate lucrurile legate de irigare și distribuție a apei. Acesta se află la aproximativ jumătate de km de drumul principal spre coastă. A fost construită în secolul al XV-lea pe locul unei fântâni. Templul este construit din gresie roz, foarte neobișnuit într-o zonă în care fiecare alt templu este construit din paras vulcanici gri. Dedicat lui Dewi Sri, zeița orezului, este faimos pentru exuberanța pură a sculpturilor sale. Peretele din față al templului arată recompensele care îi așteaptă pe cei evlavioși în rai și pedepsele care îi așteaptă pe păcătoși în iad. Cu curțile sale de iarbă tăiată și copaci bătrâni de frangipani, este și un loc liniștit și răcoritor. Principalele sanctuare au scări și turnulețe, iar aici se simte că închinarea are ceva de-a face cu plăcerea de a construi lucruri.

 

Penelokan, Kintamani

Penelokan este cocoțat pe marginea craterului Muntelui Batur, iar numele său înseamnă „loc de privit”. Vă veți bucura de vederi uluitoare asupra vulcanului și a lacului Batur. Muntele Batur este de fapt doar un vulcan mic, dar se află în inima unui crater imens care are 14 km în diametru. Adiacent vulcanului se află marele lac Batur în formă de semilună, totul înconjurat de pereții înalți ai marginii craterului. Dimensiunea mare a craterului evocă imagini ale erupției masive a Muntelui Batur original, care a avut loc cu zeci de mii de ani în urmă. Vulcanul este activ și astăzi. Vor depune mărturie baliezii de pe toată insula care își amintesc încă de marea erupție din 1917. A luat mii de vieți și a distrus sute de temple. A fost „anul în care s-a cutremurat lumea”.

 

Templul Besakih

Renumitul templu Besakih este construit pe versantul sudic al Gunung Agung, un munte sacru pentru balinezi. Un complex extins de altare, dedicate unui număr necunoscut de zei, constituie centrul religios din Bali. În zilele de rău augur, Besakih este plin de activitate plină de culoare. Rând după rând, femeile urcă scările templului, purtând cu mândrie o încărcătură grea de flori și ofrande de fructe. Ele sunt menite să stabilizeze Universul sau să finalizeze o ceremonie religioasă complicată. Besakih și împrejurimile pot fi descrise cu ușurință ca fiind cel mai sfânt loc de pe insulă, acoperind un mozaic religios extins de altare și temple, dedicate regilor și zeilor. În orice moment, veți merge împreună cu numeroși pelerini, deoarece fiecare balinez este obligat să aducă un omagiu de mai multe ori pe parcursul anului.

Spre seară, ne vom întoarce înapoi la cazare, unde vom lua cina.

 

 

Ziua 9: Candidasa

În această dimineață, vom vizita satul Bali Aga, Tenganan și vom explora împrejurimile. Apoi continuăm spre Karangasem și vizităm unul dintre castelele de apă numit Tirta Gangga. Prânzul va fi servit la un restaurant local aici, apoi continuăm spre Klungkung și vom vizita Kerthagosa, care a fost anterior o sală de justiție în secolul al XVIII-lea. După excursie, conducem înapoi la hotel.

 

Tenganan

Tenganan este unul dintre vechile sate natale ale locuitorilor originari din Bali, împrăștiate în munții din partea de est a insulei. Ei se numesc „Bali Aga”. Un zid înalt în jurul satului lor, se adaugă la izolarea auto-aleasă a acestei comunități, aderând la principii stricte. Acest loc este renumit în lume pentru ikat, rezultatul unei forme foarte complicate de țesut. În timp ce ikat poate fi comun în Indonezia de Est, a fost ridicat la perfecțiune în Tenganan. Lombok, Sumba și Flores au produse similare, dar pânzei complicate din Tenganan i se atribuie puteri mistice. Bali Aga sunt convinși că pânza veche sau gringsing-ul își vor proteja proprietarul de boli.

 

Palatul de apă Tirta Gangga

Situat în satul Ababi, districtul Abang, estul Bali, Tirtagangga se află la mai puțin de 100 km de capitala Denpasar. Această grădină de apă a fost construită în 1948 de regele din Karangasem, Anak Agung Anglurah Ketut Karangasem, îmbinând stilurile balineze și chinezești. La sfârșitul anilor 40 ai secolului trecut, aceasta a fost o retragere jucăușă de weekend pentru unul dintre ultimii raja din Bali. Există suficiente bazine de apă, fântâni și statui bizare pentru a vă fermeca, în timp ce împrejurimile sunt drăguțe și liniștite. Apa provine de la unul dintre izvoarele naturale din apropiere. Locul a fost întotdeauna considerat sfânt. Tirta înseamnă apă binecuvântată, gangga vine din Gange, râul sfânt din India. Apa sfințită este necesară pentru ceremoniile templelor din împrejurimi până la Tirtagangga. Izvoarele au o cantitate mare de apă pură. Apa este mai întâi dusă la un rezervor unde este împărțită în două părți. O treime furnizează apă potabilă pentru orașul Amlapura. Restul merge în piscina de sus printr-o conductă subterană. Revărsarea apei merge în piscina de jos, în celelalte iazuri și în final în câmpurile de orez.

 

Kertha Gosa

Chiar în afara orașului somnoros Klungkung, se află sediul unui regat antic. Kerta Gosa este o sală frumos renovată, din secolul al XVII-lea, folosită cândva pentru administrarea justiției tradiționale. Este un exemplu superb de design balinez clasic. Înfățișează într-un mod destul de grafic pedeapsa care îi așteaptă pe cei răi în iad și deliciile rezervate nevinovaților la intrarea în rai. Astăzi, rămășițele de bază ale palatului sunt curtea de justiție, Pavilionul Kertha Gosa și poarta principală care poartă data Saka 1622 (1700 d.Hr.). În interiorul vechiului palat se află și un pavilion plutitor, Bale Kambang, care a fost adăugat în anii 1940.

 

 

Ziua 10: Candidasa – Padang Bai – Gili Trawangan

După micul dejun, vom fi transferați în portul Serangan și vom lua barca către Gili Trawangan în intervalul 10.15 – 11.45 (orarul se poate modifica).

Apoi merge cu cidomo (căruța cu cai) la hotel și vom avea timp liber pentru relaxare.

Observație pentru excursia rapidă cu barca de la Padang Bai – Gili Trawangan și Gili Trawangan – Serangan:

Această călătorie nu este potrivită pentru:

– Femeile însărcinate

– Persoane cu probleme de inima sau spate sau alte impedimente fizice

– Bebelușii (copii cu vârsta sub 3 ani)

 

Vom fi cazați la Hotelul Kardia Resort Gili A Pramana Experience 4* sau similar.

 

 

Ziua 11: Gili Trawangan

Gili Trawangan – această insulă este considerată o insulă pentru petreceri. Vibe-ul de aici este boem și sunt foarte multe lucruri pe care le puteți face în timp ce sunteți aici. Nopțile de petrecere sunt fantastice și vă veți putea bucura de focuri de tabără, petreceri pe plajă, spa-uri de tip boutique și magazine excelente de cadouri, terase si cafenele pe plaja, si sporturi nautice de toate felurile posibile le poti gasi aici.

 

 

Ziua 12: Gili Trawangan- Serangan – Nusa Dua

Ne vom relaxa pe plajă, după care ne vom îndrepta spre port. Vom fi transferați cu cidomo (căruța cu cai) aranjată de hotel la port, apoi vom lua barca rapidă spre Bali în intervalul 12.10-15.55 (orarul se poate modifica). La sosirea în Serangan, ne vom întâlni ghidul nostru, apoi mergem în continuare la Nusa Dua, iar după-amiaza de odihnă este liberă.

Ne vom caza la Hotelul Melia Bali 5* sau similar.

 

 

Ziua 13: Nusa Dua

Mic dejun. Timp liber la dispoziţie pentru plajă şi alte activităţi individuale.

Excursie optionala de o zi cu pranz inclus – Croaziera spre Insula Lembongan, situată la câţiva kilometri de Coasta Sanur. Călătoria cu catamaranul de lux durează o oră şi jumătate pe sens, trecând prin impresionanta strâmtoare Badung. Insula este un mic paradis tropical, renumită pentru minunatele plaje de nisip alb umbrite de palmieri, pentru

abundenţa de culori vii, pentru mlaştinile de mangrove, pentru apele clare turcoaz şi pentru viaţa marină bogată.

Optional – se poate vizita Denpasarul sau alte staţiuni balineze sau veţi putea opta pentru o experienţă unică, plină de adrenalină: rafting pe Râul Ayung. Vă veţi putea bucura cu această ocazie de peisajele spectaculoase oferite de pădurea tropicală densă, de stâncile falnice, de căderile de apă şi de întinderile câmpurilor de orez. Vă veţi întâlni cu maimuţe gri sau negre şi cu o mulţime de păsări exotice. Aventura va dura între 6 şi 7 ore, timp în care veţi fi atent supravegheaţi de către un instructor. Pranz inclus.

 

Ziua 14: Nusa Dua – Zbor spre casă

Mic dejun. Până la ora 12:00, când se vor elibera camerele, vă veți putea bucura de timp liber pentru plajă, plimbare sau cumpărături (există posibilitatea de a rezerva camera pentru „late check-out” până la ora 18:00, contra cost).

Zborul spre casa va fi seara tarziu, la ora 00:55. La ora 22 vom face check-in la aeroport.

 

 

Ziua 15: Zbor spre casă

Ajungem în Doha la ora 05:25, de unde vom lua zborul spre Otopeni de la ora 08:20.

Ajungem acasă la ora 13:15.

 

 

 

Orar de zbor (curse internationale, ore locale)

21 Mai Otopeni – Doha ora 17:15 – 21:45

22 Mai Doha – Singapore ora 02:35 – 15:45

4 Iunie Denpasar – Doha ora 00:55 – 05:25

4 Iunie Doha – Otopeni ora 08:20 – 13:15

 

 

Termene si Conditii de plata:

·      Daca inscrierea intervine cu mai putin de 45 zile inaintea plecarii, pachetul turistic se va achita integral.

·      In cazul nerespectarii termenelor de plata, Tour Operatorul isi rezerva dreptul de a anula rezervarea.

·      Pretul este exprimat in EUR pentru 1 adult- loc in camera DBL / program complet conform descrierii din continutul itinerarului si include toate serviciile la sol mentionate in program si zborurile internationale specificate.

·      tariful pentru copil este valabil in cazul in care acesta sta in camera cu doi adulti. Pentru a beneficia de tariful de copil acesta trebuie sa nu fi depasit la data inceperii calatoriei varsta mentionata in oferta.

·      Itinerarul si/sau perioada se pot modifica in functie de factori obiectivi care tin de conditiile de calatorie in perioada mentionata in itinerar.

 

 

 

CONDITII DE ANULARE / PENALIZARI: 100% penalizare din pretul achitat la data renuntarii.

IMPORTANT! Va reamintim ca incheierea unei Asigurari STORNO de calatorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, inclusiv in cazul infectarii cu SARS-COV2, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Va recomandam sa uzati de acest mijloc de protectie financiara care acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei.

 

 

GRUP MINIM:  20 persoane.

·      Pentru un numar mai mic de 20 participanti pretul se recalculeaza sau excursia se reprogrameaza.

·      De asemenea, in cazul unui grup mai mic, organizatorul isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi.

·      Locurile confirmate suplimentar fata de grupul rezervat pot fi la un tarif mai mare (in functie dedisponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare

 

 

Obtinerea vizei la sosire:

·      Visa la sosire costă 500.000 IDR/ aprox 33 Euro de persoană, iar plata se face la sosire.

·      Viza dă dreptul pentru o singură intrare în Bali / Indonezia, pentru max. 30 de zile și poate fi de maxim 1 ori prelungita la Biroul de Imigrari (taxele aplicate).

·      Plata se poate face prin: Card Visa, Card Master, Numerar în IDR sau valută, valute străine USD, EURO, GBP, SGD și altele conform cursului de schimb stabilit

 

 

 

Condiții privind obtinerea vizei la sosire

·      Valabilitatea pașaportului min 6 luni după data intrării în Indonezia.

·      Bilet de avion dus-intors

·      Min. 2 doze vaccin/ preferabil cu rapel cu vaccinări autorizate de OMS, iar ultima vaccinare trebuie să fi fost administrată cu cel puțin 2 săptămâni înainte de plecare (cu excepția vaccinurilor covid-19 cu o doza unica, cum ar fi Johnson & Johnson, Sputnik V sau Convidicea, se aplică alte condiții).

o  Turistii complet vaccinați care au doza rapel pot călători oriunde în Indonezia pe cale aeriană, maritimă sau terestră fără a fi testați

o  Turistii complet vaccinați (fără rapel) sunt obligați să prezinte rezultat negativ în urma unui test covid (<24 de ore pentru testul Rapid, <72 de ore pentru testul PCR) înainte de sosire.

o  Copiii sub 6 ani: nu este necesară testarea atât timp cât călătoresc cu un tutore complet vaccinat.

·      Dovada vaccinării trebuie să fie incarcata/autorizată https://vaksinln.dto.kemkes.go.id/sign/in

·      Asigurare de călătorie care acoperă Covid-19 și cheltuielile aferente acesteia la 25.000 USD acoperire de asigurare pe persoană

·      Descărcați aplicația Peduli Lindungi. Aplicația Peduli Lindungi trebuie finalizată cel mai târziu la sosirea în DPS (personalul de la sol al aeroportului vă poate ajuta).

·      Înregistrați numărul de telefon mobil – vizitatorul trebuie să poată fi contactat de WA în orice moment.

·      Înregistrarea declaratie online: https://bcngurahrai.beacukai.go.id/ecd/?h=welcome

 

 

Verificarea sănătatii:
La sosire, toți sosiții internaționali trebuie să fie supuși unui control de sănătate pentru simptomele legate de COVID-19, inclusiv verificarea temperaturii corpului; dacă nu sunt detectate simptome legate de COVID-19 și o temperatură a corpului sub 37,5 grade Celsius, se poate continua calatoria.

În cazul în care temperatura corporala este mai mare de 37,5 grade , se va efectua testul RT-PCR obligatoriu la un cost care urmează să fie suportat de catre turisti.  Dacă rezultatul testului RT-PCR este negativ, vizitatorilor străini li se permite să-și continue călătoria.

În cazul în care rezultatul testului RT-PCR este pozitiv și dacă nu există simptome sau doar simptome foarte minore, este necesar să se efectueze o izolare de 5 zile la hotelurile de izolare dedicate, care în prezent sunt următoarele proprietăți: Desa Pramana Swan sau Hotel Max One Ubud (sub rezerva modificării)- acoperite de asigurare sau pe cheltuiala proprie.

·      Persoanele în vârstă și persoanele cu probleme de sănătate vor fi internate într-un spital.

·      Decizia se ia după examinarea fizică de către personalul medical/medic (pe servicii de asigurare sau pe cheltuieli proprii). În ziua 5, dacă oaspetele testează negativ, își pot continua planurile de călătorie în Bali în ziua 6.

 

 

Vizitatorii străini trebuie să respecte cu strictețe protocolul de sănătate.

·       purtați mască oriunde în Public, în mașini, practic peste tot, cu excepția cazului în care stați la un restaurant, cafenea în timpul meselor, băuturilor și în camera dvs.- spălați-vă frecvent pe mâini, folosiți dezinfectant pentru mâini

·       pastreaza distanta acolo unde este posibil

 

 

Informatii importante:

·       Tarifele aferente zborurilor sunt calculate pentru clasa economic, si includ taxele de aeroport.

·       Taxele de aeroport incluse in pret sunt cele valabile la data lansarii programului, respectiv luna Septembrie 2022. In situatia majorarii de catre compania aeriana a acestor taxe pana la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica pretul excursiei conform cu noile valori ale acestor taxe.

·       Mentionam ca variantele de cazare sunt disponibile la data realizarii ofertei. In cazul in care una dintre optiunile de cazare devine indisponibila va vom oferi alternative similare.

·       Clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de catre ministerul de resort ale tarilor respective si ca atare, respecta normativele locale.

·       Insotitorul de grup poate modifica programul circuitului pe zile, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice, in functie de anumite conditii obiective (conditii meteo nefavorabile, etc.), dar fara a se afecta structura generala a programului. Agentia organizatoare nu este responsabila de eventualele modificari ale zilelor sau ale orarului zborurilor, operate de companiile aeriene si nici pentru eventualele modificari ale programului survenite datorita acestora.

·       Agentia noastra nu poate fi facuta raspunzatoare de modificarea programului turistic, cand aceasta se datoreaza unor cauze de forta majora sau unor imprejurari pe care nici Agentia, nici prestatorii de servicii nu le puteau prevedea sau evita (intarzieri in traficul aerian, schimbari de aeroport sau de program, datorate miscarilor politice, grevelor, calamitatilor naturale, inclusiv pandemia Covid19 etc). In aceste cazuri agentia va depune toate eforturile pentru depasirea situatiilor ivite, dar nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente. Agentia organizatoare nu este raspunzatoare pentru situatiile in care autoritatile vamale sau aeroportuare refuza imbarcarea Turistului sau nu ii acorda acestuia permisiunea de intrare sau de iesire dintr-o tara si nu i se pot imputa Agentiei sumele generate de aceasta situatie.

·       Agentia organizatoare nu poate fi facuta raspunzatoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale ale turistului (indiferent de cauza).

·       Copiii sub 18 ani care calatoresc singuri sau doar cu unul dintre parinti, vor trebui sa prezinte autoritatilor vamale acordul ambilor parinti sau al celui care nu-i insoteste (dupa caz), autentificat la notariat. Conform reglementarilor in vigoare, minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor; sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat; adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera; informatii suplimentare pe www.politiadefrontiera.ro; Persoanele care calatoresc cu copii sub 18 ani trebuie sa detina pe langa pasaportul acestora si o copie a certificatului de nastere al copiilor (este posibil ca autoritatile de la frontiera sa o solicite);

·       Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu;

·       Distribuirea camerelor la hotel se face la receptie si orice problema legata de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre client direct la receptie, asistat de reprezentantul agentiei.

·       ASIGURAREA MEDICALA DE CALATORIE ESTE OBLIGATORIE; avand in vedere epidemia SARS-COV 2 este posibil ca unele reglementari de calatorie sa se modifice pana la data plecarii, independent de vointa agentiei (cum ar fi: limitari ale capacitatii de transport in autocar, restrictii de vizitare pentru unele atractii turistice, masuri suplimentare de igiena si control al starii de sanitate, formalitati vamale).

·       hotelul isi rezerva dreptul de a solicita fiecarui turist o suma cash sau o copie a cartii de credit personale, ca garantie pentru cheltuielile suplimentare ce urmeaza a fi facute pe parcursul sederii;

·       pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare; in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor;

·       in ultimii ani tot mai multe hoteluri si vase de croaziera au initiat politica fara bani cash (cash free). Astfel, este posibil ca unii prestatori sa nu mai incaseze bani cash pentru serviciile suplimentare prestate, de aceea este important sa detineti un card de credit cand calatoriti in afara tarii;

·       persoanele care calatoresc singure pot opta pentru camera single sau pentru partaj, caz in care agentia va propune, in functie de inscrierile existente sau ulterioare, un partaj. In situatia in care nu exista partaj pana la expirarea termenului limita de inscriere, agentia nu se obliga sa suporte diferenta de camera single, in consecinta turistul poate sa se retraga fara penalizari sau sa opteze pentru camera single;

·       agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana;

·       agentia nu este raspunzatoare pentru eventualele perturbari ale orarului de zbor;

·       in situatia in care turistul achizitioneaza bilete de avion pe zboruri interne iar acestea nu mai corespund noului orar de zbor al cursei internationale, agentia nu are obligatia de a suporta eventualele diferente de pret ocazionate de reemiterea biletelor pe cursa interna; daca circuitul se anuleaza din cauza neintrunirii grupului minim, agentia nu este obligata sa suporte costul respectivelor bilete de avion;

·       conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii obiective;

·       conform reglementarilor internationale, serviciile de ghidaj in interiorul muzeelor pot fi asigurate doar de catre ghizii locali;

·       politica de prealocare a locurilor in avion depinde de fiecare companie aeriana; la cerere, se pot furniza informatii suplimentare cu privire la acest aspect;

·       agentia nu este raspunzatoare pentru pierderea sau furtul bagajelor, a actelor sau a obiectelor personale; in cazul in care aceste situatii nedorite apar, turistul are obligatia de a depune personal plangere la organele competente;

·       excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentii locale. Sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia Tour Operatoare. Preturile excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor ce pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz ghid local. Pretul excursiilor este calculat pentru un grup minim de 20 persoane. La un numar mai mic de participanti pretul creste proportional; daca numarul persoanelor inscrise la excursiile optionale este suficient de mare, insotitorul de grup se va alatura turistilor care au achizitionat respectivele excursii, astfel incat cei care raman la hotel vor avea program liber fara insotitor; in situatia in care excursia optionala se va desfasura fara prezenta insotitorului de grup (din cauza numarului mic de participanti), limba de comunicare va fi engleza;

·       oferta a fost calculata pe baza paritatii euro/dolar valabile in luna Mai 2022; in situatia modificarii cu mai mult de 3% a acestei paritati, agentia isi rezerva dreptul de a modifica atat pretul excursiei, cat si pretul excursiilor optionale;

·       in situatia in care turistul are cerinte speciale, cum ar fi dar fara a se limita la: camere alaturate sau cu o anumita localizare, meniu special, acestea vor fi cu titlul de solicitare catre prestatori dar nu vor fi considerate confirmate decat in masura posibilitatilor de la fata locului;

·       nominalizarea insotitorului de grup si comunicarea datelor de contact ale acestuia vor fi furnizate cel tarziu cu o saptamana inaintea plecarii in calatorie;

·       Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.

 

 

Va dorim o vacanta placuta !

 

 

 

 

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Nu rata aceasta oferta!


Solicita oferta