Echipa Expert Travel este alaturi de tine

Dragi turisti, incep sa apara si vestile bune! Tot mai multe tari isi propun reinceperea activitatilor turistice, bineinteles, cu respectarea unor norme de siguranta in ceea ce priveste preventia raspandirii virusului, cu care de altfel am inceput sa ne obisnuim si activitatile noastre de zi cu zi.

Mai jos va propunem o serie de surse oficiale de unde va puteti informa cu privire la evolutia lucrurilor:

Alerte de calatorie: Ministerul Afacerilor Externe --> aici

Atentionari de calatorie in contextul actual: Ministerul Afacerilor Externeaici

Informatii oficiale despre situatia in tara: Ministerul Afacerilor Interne --> aici

Redeschiderea granitelor: Site Oficial UE --> aici

Recomandari pentru preventie: Ministerul Sanatatii --> aici

 

Stim ca e o perioada de incertitudine care ne macina pe toti, de aceea venim in intampinarea dumneavoastra cu raspunsuri la cateva dintre cele mai frecvente intrebari:

1. In ce conditii pot anula vacanta?

Pentru inceput iti recomandam sa ai rabdare. Intelegem ingrijrarea care iti da tarcoale, insa noi avem grija de fiecare rezervare. Multe rezervari sunt inca sub incidenta clauzelor contractuale, astfel ca in cazul anularii lor riscam penalizari din partea furnizorilor, care pot fi chiar de 100%, avansul initial pierzandu-se de cele mai multe ori. In cazul in care data plecarii se apropie (în următoarele 14 zile) si incertitudianea exista incă, încercăm reprogramarea acesteia fără costuri suplimentare, insa chiar si reprogramarile pot genera costuri suplimentare.

 
2. Cand si cum îmi pot primi banii înapoi?
Actualmente sunt si situatii prevazute in lege pentru care agentia touroperatoare este obligata sa restituie toti banii clientilor, insa fiecare caz este tratat separat in functie de mai multe circumstante. Acum, in situatia exceptionala in care ne regasim, restituirea integrala a sumelor pune o imensa presiune pe agentii. Sumele incasate au fost deja transferate spre furnizori, iar sansele de recuperare in aceasta perioada sunt minime. Solicitarea sumelor integrale in multe cazuri implica o procedura internationala, de lunga durata care nu ar avantaja pe nimeni. Din acest motiv recomandam reprogramarea sau pastrarea sumei achitate ca si avans pentru servicii viitoare, in functie de propunerile primite de la agentiile touroperatoare
 
3. Cum imi pot reprograma vacanta?
Trimite e-mail agentului Expert Travel care se ocupă de rezervarea ta și oferă-i informațiile necesare privind dorinta ta de reprogramare. Nu uita te rog sa mentionezi titularul de contract sau nr facturii sau al contractului. El va discuta cu furnizorii sau agentia organizatoare care se ocupa de rezervarea ta și îți va transmite opțiunile pe care acestea le oferă în situația dată. Chiar dacă modificările de perioadă ar putea genera costuri suplimentare, vom face tot posibilul ca acestea să fie gratis sau cât mai mici pentru tine, negociind cu furnizorii. Comunicarea este foarte importantă pentru noi!
 
4. Mai trebuie achitata diferenta de plata conform scadentelor?
Perioada prin care trecem este una cu multe obstacole, intelegem perfect scepticismul tau, insa te informăm, că neplata la data scadentă poate atrage după sine penalizări din partea furnizorilor, independente de noi. În lipsa plății facute la timp, furnizorii pot anula rezervările sau pot majora tarifele, dacă oferta s-a încadrat în una din categoriile speciale (Early Booking).  De asemenea suma deja transmisa catre ei o pot retine. Pentru a nu exista neplaceri ulterioare, intreaba-ti agentul cu privire la termenele de plata. Acesta va discuta cu furnizorul si unde este posibil va obtine o amanare.
 

Echipa Expert Travel este in permanenta alaturi de tine, permanent conectata si pregatita sa faca fata acestei situatii. Gestionarea solicitarilor de anulare, modificare sau rezervari noi, se va face prioritizand plecarile cu datele cele mai apropiate, in limita disponibilului de resurse umane si a raspunsurilor primite de la furnizorii nostrii.

Va multumim pentru toata increderea si cooperarea oferita si va asteptam din nou in vacanta!

Noutati, comunicate si informatii despre masurile de siguranta

Incercam sa punem in timp real comunicatele si informatiile noi primite de la parteneri sau din surse oficiale cu privire la calatoriile in tara si strainatate

Antalya

Actualizare 10.08.2020

Măsuri de siguranţă

 

Ȋn ceea ce priveşte siguranţa destinaţiei Antalya, vă anunţăm că din informaţiile primite de la colegii noştri din Antalya, activităţile turistice se desfăşoară ȋn mod normal şi nu există constrângeri pentru turişti. Protocolul aplicat călătorilor care sosesc ȋn Turcia este unul simplificat:

 

 

  • Se va lua temperatura călătorilor prin camerele termice amplasate ȋn aeroport.
  • În caz de temperatură peste 38°C, călătorii vor fi testați PCR gratuit la aeroport.
  • Dacă testul COVID-19 va avea rezultate pozitive, călătorul va fi dus la spital. După examinarea medicală, călătorul va fi plasat în carantină timp de 14 zile, fie la spital dacă starea de sănătate o impune, fie ȋn camera sa din hotelul rezervat.
  • Ministerul Sănătății din Turcia va acoperi integral costurile tratamentului şi a medicaţiei turiștilor care au fost depistaţi pozitiv cu COVID-19.
  • Dacă perioada de carantină depășește data rezervării, taxa de cazare va fi suportată de către turist, ȋn cuantumul achitat iniţial pentru cazare.
  • Persoanele ȋnsoţitoare care împart aceeași cameră cu persoană depistată pozitiv COVID-19, vor fi supuse de asemenea unui examen medical gratuit și se vor aplica aceleași proceduri dacă va fi cazul.

Grecia

Actualizare 11.08.2020

Image

 

Dragi turisti,

 

Va reamintim conditiile de calatorie in Grecia solicitate de statul elen.

Va rugam insistent sa va informati  despre aceste conditii, nerespectarea lor va duce la refuzul imbarcarii de catre compania aeriana.

Prezentarea unui test molecular negativ pentru infectia cu COVID-19, prelevat cu maximum 72 ore inainte de momentul intrarii pe teritoriul Greciei. Testele trebuie efectuate in laboratoare acreditate, iar certificatele trebuie sa fie prezentate în limba engleza si sa contina numele și prenumele persoanei testate, precum si seria si numarul cartii de identitate sau ale pasaportului persoanei respective.

Completarea formularului electronic PLF (https://travel.gov.gr/#/) cu cel putin 24 de ore anterior momentului intrarii pe teritoriul Greciei.

 

NOU!Copiii sub 10 ani nu trebuie sa mai faca testul pentru COVID 19!

 

IMPORTANT:

Incepand cu data de 28.07.2020, toti cetatenii romani si bulgari care calatoresc in Republica Elena (Grecia) pe cale aeriana sau teresra in scop turistic, sunt obligati sa prezinte un test molecular cu rezultat negativ privind infectia cu COVID-19, prelevat cu maximum 72 de ore inainte de calatorie. In caz contrar, nu le va fi permisa intrarea pe teritoriul Greciei.

Testele trebuie efectuate in laboratoare acreditate, iar certificatele trebuie sa fie emise in limba engleza si sa contina numele și prenumele persoanei testate, precum si seria si numarul cartii de identitate sau ale pasaportului persoanei respective.

Autoritatile elene subliniaza ca falsificarea acestor certificate este pedepsita conform legii elene.

 

Prezentarea acestui test nu exclude obligatia de completare a formularului electronic PLF (Passenger Locator Form) cu 24 de ore anterior momentului intrarii pe teritoriul Greciei și nici posibilitatea testarii aleatorii la intarea pe teritoriul Republicii Elene.

Tunisia

Actualizare 31.07.2020

COMUNICAT DE PRESA - 1.jpg

Spania

 Actualizare 14.08.2020

IMPORTANT:

Pentru turistii din ROMANIA care vor calatori in SPANIA , sunt cateva reguli obligatorii impuse de catre guvernul spaniol care trebuie respectate:

1.    Completarea unui FORMULAR pe link-ul: www.spth.gob.es 

2.    Turistii trebuie sa foloseasca o masca medicala la bordul aeronavei (nu sunt acceptate mastile confectionate din diverse materiale sau esarfele). Nu se ofera servicii la bord (catering)

3.     Purtarea mastii in Insulele Baleare este obligatorie, atat in spatiile inchise cat si in aer liber.

 

Verifica cele mai noi super oferte, last minute, early booking, locuri limitate etc

Verifica acum ofertele speciale si cere direct ce te intereseaza, echipa noastra iti sta la dispozitie pentru orice tip de vacanta te-ar interesa