TUNISIA Traieste o experienta inedita ca in povestea lui Aladdin
Sejur TUNISIA cu avionul

--un sejur plin de culori farmec și relaxare--

Descoperă ofertele noastre plimbându-te printre ofertele de mai jos sau solicită direct o ofertă personalizată pentru tine dând clik pe butonul de mai jos.

Alegeri de top - cele mai bune hoteluri recomandate in Tunisia

Plecari din Cluj Napoca

Plecari din Bucuresti

Alte plecari

Tunisia - informații generale de călătorie

TUNISIA
~ informatii utile ~
 

 Detalii generale

Tunisia - „țara voalului”, cunoscută ca şi “Poarta spre Orient”, este situată în nordul Africii, la doar 2 ore jumătate de zbor de România. Marea infinită de nisip a Saharei, ruinele medinelor din Hammamet sau Sousse, orașul tradițional Sidi Bou Said și ruinele Cartaginei stau mărturii unui imperiu puternic odinioară şi ne amintesc de istoria extraordinară a acestor meleaguri. Tunisia a devenit în scurt timp una dintre destinațiile preferate de turiștii români, datorită hotelurilor cu servicii de calitate la standard european, amplasate în locaţii deosebite, cu grădini luxuriante și gastronomie excelentă. Descoperiți această lume misterioasă, o adevărată minune în deșert, numită și „grădina de flori” a Africii.
   Tunisia se bucură de o mulţime de artefacte valoroase aflate sub patrimoniu UNESCO: Coloseumul din El Jem este considerat cel mai bine conservat amfiteatru roman din lume, siturile arheologice de la Bulla Regia şi Dougga, Kairouan sau "oraşul celor 50 de moschei" şi locuinţele troglodite regăsite în Matmata.
   Tunisia, mărginită de Sahara şi Marea Mediterană, se învecinează cu Algeria la vest şi cu Libia la sud-est. La nord şi est, este scăldată de apele mării, lungimea coastei fiind de 1.148 km, iar în nord-vest sunt Munţii Atlas - cel mai înalt vârf muntos al Tunisiei (1520 m).
 
Suprafaţa: 164.150 kmp, din care cca. 25.000 kmp sunt zona sahariană.
Organizare administrativă: Teritoriul este împărţit în 23 de regiuni administrative, conduse de câte un guvernator.
Populaţie: aproximativ 11 milioane de locuitori, din care 62% trăiesc în mediul urban.
 
Fus orar:
Diferența de fus orar este:
   - 1 oră iarna (01.11 - 01.06)
   - 2 ore vara
Limba oficială:
Este araba și franceza. În punctele de atracţie turistică şi la hoteluri se vorbeşte engleza şi germana. 
 
Moneda naţională:
Moneda oficială este dinarul tunisian (TND), având ca subdiviziune milimul (M): 1 TND =1000 M; 1 EUR = 2.92 TND; 1USD = 2,49 TND (curs valabil în decembrie 2017).
Introducerea, precum și scoaterea din țară a valutei naționale este interzisă. În țară este permisă numai introducerea valutei convertibile, care poate fi schimbată în punctele acreditate: bănci, hoteluri sau case de schimb valutar. Cărțile de credit acceptate sunt: American Express, Visa, Master Card.
 
Curent electric:
220 V pe tot teritoriul țării. Toate hotelurile sunt dotate cu prize conform normelor internaționale.
Ce îți recomandăm să nu ratezi în Tunisia
Amfiteatrul El Djem

detalii

Amfiteatrul El Djem

Amfiteatru roman El Djem (El Jem) este atracția principală a orașului cu același nume, cândva un oraș important în Africa de Nord. Această parte a istoriei romane, foarte bine conservată, este unul dintre cele mai valoroase exemple, din punct de vedere arhitectural, ce amintesc de influenta romanilor asupra Africii de Nord și încă existente și în zilele noastre.

Dacă vizitezi acest obiectiv turistic, vei putea să te plimbi pe urmele gladiatorilor, care obișnuiau sa o facă și ei în vremurile de odinioară. Urcând nivelele anfiteatrului poți să admiri arena, imaginându-și spectacolele oferite de luptele gladiatorilor din vremea romanilor.

Amfiteatrul El Djem

 

Muzeul Bardo

detalii

Muzeul Bardo

Muzeul Bardo reprezinta unul dintre obiectivele turistice cele mai importante ale Tunisiei. Frumusțea mozaicurilor prezente aici ii vor impresiona chiar și pe cei mai puțin împătimiți de vizitarea muzeelor.

De fapt, acesta este unul dintre dintre cele mai vizitate muzee din toată Africa de Nord fiind adăpostul uneia dintre cele mai valoroase colecții de mozaicuri din întreaga lume. Este un exemplu de maiestrie antică ce merită sa iși primească locul între vizitele dintr-o excursie în Tunisia.

Muzeul Bardo, Tunisia

Muzeul Bardo, Tunisia

Hammamet

detalii

Hammamet

Hammamet este una dintre dintre stațiunile de top din Tunisia. Un loc de vis situat langă marea de un albastru stralucitor in contrast cu presărări de cladiri albe și curate.

Farmecul acestei stațiuni constă mai ales în plajele sale cu nisip alb și fin ce oferă un cadru relaxant ideal pentru plimbările de dimineața sau în lumina apusurilor de soare.

Acesta ar putea fi locul perfect de vacanta daca iti doresti un sejur linistit, relaxant si exotic pe untărâm fascinant.

Hammamet, Tunisia

Hammamet, Tunisia

Cetatea-Mănăstire Ribat

detalii

Cetatea-Mănăstire Ribat

Cetatea - Mănăstire Ribat, este, cu siguranță, unul dintre locurile cele mai fotogenice ale Tunisiei.

Situată în localitatea Monastir, această impozantă clădire cu vedere la port a fost o impozantă fortăreață,. Acum Ribat este o atracție turistică fiind considerată emblema orașului.

Ribat continuă să rămână punctul culminant de atracție pentru iubitorii de istorie și cultură.

Kairouan

detalii

Kairouan

Kairouan, al patrulea oraș ca importanță pentru credința musulmana, aici se găsesc o mulțime de moschei, madrase și morminte.

Arhitectura arabă de aici este cu adevarat impresionantă, minarete subtiri și cupole voluminoase de o frumusețe rară încântă ochii privitorului.

Orașul are un farmec aparte dat de strazile labirint inguste și aliniate în jurul caselor frumos colorate. Centrul vechi al orașului Kairouan are o atmosfera feerică ce te face să te simți pertdut în timp.

Kairouan, Tunisia

Kairouan, Tunisia

Cartagina

detalii

Cartagina
Cartagina a fost întemeiată de către negustorii fenicieni și, conform legendei, de către prințesa Didona (sau Elisa), sora lui Pigmalion. Colonia a ajuns să aibă o mare importanță economică, ce rivaliza cu cea a metropolelor feniciene. 
În prezent un cartier al orașului modern Tunis din Tunisia, Cartagina a fost cetatea fenicienilor maritimi. Ruinele acestui oraș antic stau acum lângă mare în mijlocul suburbiilor tunisiene.

Cartagina, Tunisia

Cartagina, Tunisia

Sidi Bou Said

detalii

Sidi Bou Said

Sidi Bou Said este un oraș în nordul Tunisiei, situat la 20 km nord-est de capitala țării, pe malul Mării Mediterane.

Incredibil de drăguț, Sidi Bou Said este un sat situat pe varful unei stânci. Micuțul sat este căutat de zeci de ani de turiști din lumea intreagă pentru arhitectura deosebită. Extrem de atractiv datorita aleilor albe și caselor sale cu ferestre ce prezintă cadre din fier forjat și uși colorate în albastru, alcătuind astfel o arhitectură perfectă.

Stațiunea a fost frecventată de multe figuri marcante ale vieții culturale europene : François-René de Chateaubriand, Gustave Flaubert, Alphonse de Lamartine, André Gide, Simone de Beauvoir, Michel Foucault, Paul Klee ș.a. În anul 1912, fascinat de frumusețea locului, baronul Rudolf von Ehrlanger construiește aici un splendid palat înconjurat de un vast parc, care astăzi adăpostește Centrul muzical mediteranian. Casele din partea veche a Sidi Bou Saïdului combină arhitectura arabă și cea andaluză, orașul fiind numit și micul "paradis alb și albastru" datorită culorilor predominante.

Sidi Bou Said, Tunisia

Sidi Bou Said, Tunisia

Marele Erg Oriental

detalii

Marele Erg Oriental

Ocupată in mare parte de giganticul desert Sahara, Tunisia este și locașul celui mai frumos colț de desert din întreaga lume Marele Erg Oriental. Aceste dune de nisip frumoase ca o opera de artă oferă un peisaj suprarealist și superb, ce pare a fi într-o continuă schimbare.

Marele Erg Oriental este, pentru vizitatorii săi, un loc ideal pentru echitație cu cămile dar și peisajul perfect în care să un apus de soare de poveste printre spectaculoase dune de nsip.

Marele Erg Oriental, Tunisia

Marele Erg Oriental, Tunisia

Solicita oferta