PRAGA- DRESDA- KARLOVY VARY

O SEARĂ LA OPERA- RIGLETTO de D. Verdi

 
Transportation
Period 18-22 februarie 2023
 
270
pret/ persoana

O SEARĂ LA OPERĂ

“RIGOLETTO” de G. Verdi

UNGARIA - CEHIA - GERMANIA

BUDAPESTA - BRATISLAVA - PRAGA – DRESDA - KARLOVY VARY - LEDNICE

Perioada: 18.02 – 22.02.2023

 

 

Ziua 1. (SÂMBĂTĂ, 18.02.2023)  ROMANIA – BRATISLAVA - PRAGA

Plecăm din Baia Mare (ora 03:00) - Satu Mare (ora 04:00) spre Budapesta unde vom face un tur panoramic cu autocarul prin orașul cunoscut sub numele de „Perla Dunarii” la obiectivele: Piața Eroilor, cu Monumentul Millenium, Bulevardul Andrassy, Opera de Stat, Biserica „Sf. Ștefan”, malurile Dunarii, Podul cu Lanțuri, Podul Elisabeta, apoi admirăm Monumentul Gellert. În jurul amiezii vom face o oprire pentru o scurta vizita în Bratislava, capitala Slovaciei, unde vom începe vizita pietonală cu Biserica Incoronării „Mariei Tereza” (Coroana Imperiului Austro-Ungar), apoi vom parcurce întortocheatele străduțe medievale până la Poarta Mihail, apoi vom trece pe lângă Teatrul Național. Ne-ndreptam apoi spre Praga, bijuteria Cehiei.

Cazare la hotel 3* în Praga. 

 

 Ziua 2. (DUMINICĂ, 19.02.2023) PRAGA… Orașul de aur ! CASTELUL HRAD ȘI CATEDRALA „SF. VITUS” – SEARA DE OPERA - “RIGOLETTO”

După micul dejun plecăm spre centrul orașului. Astăzi vizităm Praga, „Orașul de Aur” sau „Orașul celor 100 de turnuri”, capitala Cehiei, situată pe râul Vltava, locul nașterii lui Franz Kafka și orașul Castelului Hrad, bijuterie barocă suspendată pe malul vestic al răului... Vizita porneste de pe Dealul Hradcany, de la Castelul Hrad, un ansamblu superb de palate rezidentiale, curți interioare, porți și biserici, dintre care se remarcă: Palatul Regal și Biserica „Sf. Gheorghe”. Bijuteria Hradului este însă catedrala gotica „Sf. Vitus”, una dintre cele mai frumoase biserici ale Cehiei. Ne continuăm vizita în Praga coborând pe strada Nerudova, unde vom vedea și clădirea Ambasadei României, trecem apoi prin Orașul Mic unde putem vizita Biserica „Sf. Nicolae” unde a concertat și marele Mozart. Pe străduțele care duc la Podul Carol găsiți magazine pline de jucării de lemn, obiecte de porțelan, cristal de Bohemia, lumânări parfumate, bijuterii superbe, pălării, păpuși de porțelan, alte obiecte de artizanat, printe care se strecoară restaurantele cu specific local, recunoscute pentru mâncărurile savuroase, dar mai ales pentru Berea Plzen. Vizităm Orașul Vechi (Stare Mesto), cu: Biserica „Sf. Maria” din Tynn și celebrul Turn al Primăriei, cu ceasul astronomic vechi de peste 500 de ani. Pe spre strada Celetna  putem vizita Muzeul Ciocolatei, Muzeul figurilor de ceara sau Muzeul Terorii. Vom termina periplul nostru la capătul de sus al pieței admirând statuia ecvestra a regelui Wencelas și Muzeul Național.

După-amiază transfer la hotel pentru a ne pregăti pentru seara la OPERA.

Seara este rezervată pentru un răsfăț cultural, spectacolul de opera “Rigoletto” de la Opera Națională din Praga.

Cazare la hotel 3* in Praga.

 

 

Ziua 3. (LUNI, 20.02.2023) O  ZI  LA KARLOVY VARY

            După micul dejun pornim în călătoria către orașul boem Karlovy Vary, orașul izvoarelor termale și al relaxării, al arhitecturii unice, cunoscut și pentru cristaluri și porțelan, pe care le puteți achiziționa de la majoritatea magazinelor din Karlovy Vary și Celebrele Oplatky, un fel de napolitane subțiri, cu diverse arome, ce merg perfect alături de o cafea și o zi de relaxare în acest frumos oraș.

            Vom vizita faimosa fabrica de cristaluri Moser, pentru a înțelge diferența dintre sticlă și cristal și unde vom putea să admirăm obiectele din cristal, adevărate obiecte de artă.

             Cazare la hotel 3* in Praga.

 

Ziua 4. (MARȚI, 21.02.2023) O ZI LA DRESDA (150 km)

           După micul dejun pornim către frumosul oraș Dresda. Dresda reprezintă una dintre cele mai bogate comori culturale din toată Germania. Dresda, orașul denumit „Florența de pe Elba” este considerat de către unii cel mai frumos oraș al Germaniei, un oraș cu o istorie și o moștenire fascinantă, care se manifestă prin colecția extinsă de atracții turistice. Complet refăcut după ce a fost aproape în totalitate distrus în incendii în Cel de-al 2 lea Război Mondial, Dresda se deschide splendid în fața noastră cu minunatele capodopere arhitecturale. Prima vizită va fi în Piața Teatrului înconjurată de clădiri magnifice: Zwinger, Castelul, Catedrala Catolică, Opera Semper. Putem vizita Palatul Zwinger, capodopera a barocului german unde vom intra în Galeria de Arta a Marilor Maeștri.

               Întoarcere în Praga. Cazare la hotel 3* in Praga.           

 

Ziua 5. (MIERCURI, 22.02.2023) PRAGA - ROMANIA 

             Servim micul dejun apoi ne imbarcăm pentru întoarcerea în România. Oprim la Lednice pentru vizita la castelul considerat una dintre atracțiile cele mai romantice din Republica Cehă. Castelul este situat în sudul Moraviei, la 12 km de satul Mikulov și la aproximativ 50 km de orașul Brno, pe malul drept al râului Dyje. Lednice este înconjurat de o frumoasă grădină franceză și un parc englezesc. Împreună cu palatul vecin din Valtice a fost inclus în Lista Patrimoniului Mondial sub denumirea de Complexul cultural Lednice-Valdice. Drumul continuă spre Romania cu pauzele tehnice necesare.

 

 

 

Data de plecare

Tarif standard

 in camera dubla (avans 30%)

Supliment camera single:

18.02.2023

270 euro

120 euro

* Tariful este calculat la un grup de minim 40 persoane.

** La inscriere se achita un avans de minim 30% , diferenta cu minim 21 de zile inainte de plecare.

*** Ordinea ocuparii locurilor in autocar este ordinea achitarii avansului.

 

TARIFUL INCLUDE:   

       transport cu autocar modern;

       4 nopți cazare cu mic dejun, la hotel  3*;

       însoțitor de grup din România.

 

TARIFUL NU INCLUDE:

       toate vizitele şi opririle opţionale, intrări la muzee sau alte obiective turistice; 

       alte mese decat cele inscriese in program;

       Tarife aprox. intrari obiective: Castelul din Praga - Adulți: 10 €, Palatul Zwinger aprox 15 , Fabrica de Cristal Moser 13 € (necesită rezervare).

       Spectacolul de opera Rigoletto - optional, cca 66 euro euro/pers.- se achizitioneazala rezervare.

       asigurarea medicală de călătorie;

       taxele de sejur, acestea se achită direct la recepțiile hotelurilor (între 3 și 5 €/persoană/noapte, în funcție de categoria hotelurilor și de țară).

 

 

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Nu rata aceasta oferta!


Solicita oferta