Ziua 1. Baia Mare– manastirea nicula- manastirea dumbrava- manastirea rameti
Plecare la ora 06:00 din Baia Mare. Azi se viziteaza :
Manastirea Nicula- manastire de calugari care poarta hramul Adormirea Maicii Domnului si mportant centru de pelerinaj din Ardealul de Nord. Vechi loc de pelerinaj greco-catolic, biserica mănăstirii a adăpostit de-a lungul timpului renumita icoană pictată în anul 1681 de meșterul Luca din Iclod, renumita icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului cu Pruncul.
Manastirea Dumbrava- Mănăstirea Dumbrava, situată la 55 de kilometri de Alba Iulia a fost ridicată în numai un an şi jumătate şi rivalizează cu cele mai celebre aşezăminte de acest fel din ţară. Părintele Teodor Crişan, ctitorul locaşului, a reuşit această performanţă cu sprijinul financiar al jucătorilor din echipa naţională de fotbal a României. În prezent, mănăstirea este ”casă” pentru copii orfani, bătrâni suferinzi şi chiar mame care au nevoie de ajutor.
Manastirea Ramet- după aproape 20 de kilometri absolut spectaculoși, făcuți pe unul dintre cele mai frumoase drumuri din România, pe Valea Mănăstirii sau a Stremțului, se ajunge la Mănăstirea Râmeț, din creierii unicilor munți ai Trascăului. Cazare zona Sebes.
Ziua 2. manastirea prislop- centrul monahal sambata de jos
Mic dejun.
Manastirea Prislop- locul de veci al parintelui Arsenie Boca. Mănăstirea Prislop se află în topul celor mai importante așezăminte de tip religios din zona Transilvaniei. In anul 1948 Nicolae Balan pe atunci Mitropolit al Ardealului îl aduce aici pe ieromonahul Arsenie Boca care a stat în mănăstire până în anul 1989 când a trecut la cele veșnice. Acesta a sculptat personal catapeteasma și a întreprins mai multe lucrări de renovare a bisericii și a mai multor clădiri. Din cele precizate anterior, ințelegem motivul pentru care în prezent Arsenie Boca este considerat cel de al treilea ctitor al mănăstirii, iar trupul său este depus chiar în cimitirul Mănăstirii Prislop.
Complexul Monahal –- Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus – emblema ortodoxiei transilvănene, un loc din pacea raiului. La poalele Munţilor Făgăraş şi la 30 de kilometri de oraşul Făgăraş, în locul numit adeseori Poiana Branişti, într-un peisaj de basm, se ridică Mănăstirea brâncovenească de la Sâmbăta de Sus, una dintre cele mai importante ctitorii ale Ţării Făgăraşului, un adevărat pilon al ortodoxiei din Ardeal. Cazare in zona Sambata de Jos.
Ziua 3. Manastirea rupestra sinca veche- viscri
Manastirea rupestra Sinca Veche- La Şinca Veche se vine pentru legendele şi misterele din jurul acestui lăcaş săpat în piatră, care se spune că este binecuvântat de Dumnezeu şi este un loc aparte, plin de o energie diferită şi pozitivă. Biserica rupestră se află la circa doi kilometri de localitatea Şinca Veche. Lăcaşul este cunoscut sub mai multe denumiri, „Templul Ursitelor”, în cea mai mare parte, dar şi„Mănăstirea Săpată în Piatră”, „Templul de la Şinca Veche”, sau „Templul Dorinţelor”, fiind un loc de reculegere şi cum spune legenda de împlinire a bunelor dorinţe daca ai inima curata.
Viscri- fermecatorul sat sasesc din Transilvania, se numara printre cele mai cautate sate din Romania de catre turisti, avand in jur de 30 000 de vizitatori in fiecare an. Devenit faimos dupa ce Printul Charles si-a cumparat aici o proprietate, in prezent, Viscri este listat in Patrimoniul Mondial UNESCO, fiind unul dintre cele sapte sate cu biserici fortificate intrate in aceasta selecta lista cu locuri protejate.In Viscri se păstrează un ansamblu complet şi deosebit de bine conservat de arhitectură rurală tipică regiunii, o imagine autentică a începutului de sec. XIX. Biserica fortificată din Viscri este un exemplu impresionant de arhitectură defensivă transilvană. Plecam spre casa, se ajunge in cursul noptii.
Loc in camera dubla
520 RON
* Tariful este calculat la un grup de minim 30 persoane. Suplimentul pentru grup 21- 29 persoane, 70 ron/persoana. Turistii vor fi instiintati de acest supliment cu 7 zile inainte de plecare.
** La înscriere se achita un avans de minim 30%, diferenta cu minim 21 de zile inainte de plecare.
INFORMAȚII DESPRE ZBOR:
I NFORMAȚII DESPRE TRANSPORTUL TERESTRU:
Programul excursiei poate fi modificat de către conducătorul grupului în situații excepționale (accidente, trafic îngreunat, blocat, urgențe medicale ale unora dintre pasageri, defecțiuni tehnice)
ACTE NECESARE CĂLĂTORIEI ȘI INFORMAȚII LEGATE DE CĂLĂTORIE:
- pașaport turistic/carte de identitate valabilă minim 6 luni de la data ieșirii din țară
- minorii care sunt însoțiți de un singur părinte vor trebui să prezinte poliției de frontieră acordul parental al părintelui ce nu însoțește minorul - se obține de la notariat
- minorii ce călătoresc neînsoțiți de nici unul dintre părinti va trebui să prezinte acordul părinților, iar persoana ce îl însoțește trebuie să dețină cazier judiciar valabil. Pentru mai multe informații vă rugăm să accesați www.politiadefrontiera.ro!
- persoanele care călătoresc cu copii sub 18 ani trebuie să dețină pe lângă pașaportul acestora și o copie a certificatului de naștere al copiilor (este posibil ca autoritățile de la frontieră să o solicite)
CONDIȚII FINANCIARE DE ÎNSCRIERE:
PENALITĂȚI ÎN CAZ DE RETRAGERE:
· 10% din prețul pachetului de servicii, dacă renunțarea se face cu mai mult de 60 de zile calendaristice înainte de începerea executării pachetului (data plecării);
· 50% din prețul pachetului de servicii, dacă renunțarea se face în intervalul de 60-31 zile înainte de începerea executării pachetului (data plecării);
· 100% din prețul pachetului de servicii dacă renunțarea se face cu mai puțin de 31 de zile înainte de începerea executării pachetului (data plecării) sau nu se prezintă la program.
· 100% dacă anularea se face din următoarele cauze: în cazul în care călătorul nu este lăsat să treacă una din frontierele de pe traseul excursiei, din motive care sunt legate exclusiv de persoana sa sau din motive care nu pot fi imputate Agenției;
· 100% în cazul în care călătorul nu respectă condițiile generale ale Agenției, prezintă acte incomplete sau false, nu are pașaport sau nu achită integral excursia în termenele stipulate;
· Vă reamintim că încheierea unei Asigurări STORNO de călătorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarând efectul penalizărilor aplicate. Vă recomandăm să uzați de acest mijloc de protecție financiară care acoperă cele mai frecvente evenimente ce cauzează anularea călătoriei.
CONSTITUIREA GRUPULUI:
A ASISTENȚA TURISTICĂ, VIZITE, EXCURSII OPȚIONALE:
E EVENTUALE EVOLUȚII ALE PREȚULUI
INFORMAȚII REFERITOARE LA CAZARE:
ASIGURĂRI:
INFORMAȚIA PENTRU PLECARE/ SEJUR:
Informațiile detaliate despre circuit vor fi transmise turiștilor pe un suport durabil: site www.experttravel.ro , email, imprimat , SMS, înainte de plecare cu minim 3 zile și vor cuprinde următoarele puncte:
- Detalii însoțitor grup/ ghid – nume, persoana de contact, telefon
- Detalii mijloc de transport, număr de înmatriculare, număr telefon autocar îmbarcări.
- Orar de zbor actualizat (dacă este cazul)
- Orar de transport actualizat (dacă este cazul)
- Hotelurile confirmate
- Transferurile pentru aeroport
- Excursii opționale/ informare tarife
OBSERVAȚII:
§ Prezentul document constituie anexa la contractul de prestări servicii.
§ La înscriere turistul are obligația să semneze de luare la cunoștință a informațiilor precontractuale :
Nume și prenume turist ( turiști sau lider de grup)
Semnătura