Pelerinaj Italia

Venetia- Padova- Florenta- Roma- Assisi
Perioada: 08 – 15 octombrie 2021
-autocar-

 
Transport
Perioada: 08.10.2021- 15.10.2021
Cluj Napoca- Baia Mare- Satu Mare + transferuri
Ofert speciala
de la
520
490
pret/ persoana

Pelerinaj Italia – Roma- Florenta- Padova- Venetia

Perioada: 08 – 15 octombrie 2021

 

Ljublijana - Treviso - Padova - Florenţa - Roma - Siena - Assisi - Veneţia

 

Ziua 1 (08.10.2021). Cluj Napoca - Baia Mare – Ljubljana - Veneția (1050 km)

Plecare la ora 00:30 din Cluj Napoca- Baia Mare- Satu Mare spre Budapesta - Ljubliana - Trieste. După-amiaza o vom petrece în Slovenia, o mică ţară cu aproximativ 2 milioane de locuitori desprinsă din fosta Iugoslavie. Vom servi cafeaua într-unul din barurile din centrul capitalei, Ljubliana, locul unde Iason şi argonauţii săi au omorât dragonul, care a devenit simbolul oraşului. Vom trece peste râul Ljublianka pe Podul Triplu şi pe Podul Dragonului, vom vedea Fântâna celor 3 râuri ale Carniolei şi vom admira castelul reşedinţă a ducilor de Carintia. Cazare la hotel de 3* în San Dona di Piave (zona Venetia).

Ziua 2 (09.10.2021). Veneția - Padova - Bologna – Florența (330 km)

După micul dejun vom pleca spre Padova, iar pentru bucuria pe care o simţim în noi vom merge să mulţumim şi să ne rugăm pentru sănătate şi pentru multe altele la mormântul Sfântului Anton din Bazilica care ii poarta numele. Vom vedea, de asemenea, frumosul parc înconjurat de statui Prato della Valle şi Basilica di Santa Giustina unde este inmormantat Sf. Apostol si Evanghelist Luca. După amiază, la Bologna, vom face cunoștiință cu un oraș cu o tradiție antică, unul dintre cele mai frumoase din Italia, care găzduiește cea mai veche Universitate a Europei, fondată în 1088. Cazare si cina la hotel de 3* în Montecatini Terme (în apropiere de Florența), una dintre cele mai frumoase stațiuni termale ale Italiei.

Ziua 3 (10.10.2021). Florența – Roma (350 km)

După micul dejun ajungem la Florența. Pentru a vedea de unde a început Renașterea începem plimbarea noastră din Piazza del Duomo. Admirăm catedrala cu cea mai mare cupola din lume, palatul din care familia Medici a condus destinele Toscanei și capela cu sculpturile lui Michelangelo în care se odihnesc reprezentanții cei mai importanți ai familiei Medici. Trecem prin fața Palatului Vechi spre Ponte Vecchio peste râul Arno, atât de frumos încât nici nemții nu s-au îndurat să-l distrugă. Cazare si cina la hotel de 3* în zona Roma.  

Ziua 4 (11.10.2021). Roma

După micul dejun intrăm cu trenul în Roma și începem pelerinajul nostru la Vatican. Vizităm Bazilica Sf. Petru cu statuia sfântului și admirăm Pieta lui Michelangelo, coborâm în subsolurile basilicii la mormintele papilor, apoi pe malul Tibrului ne îndreptăm pe lângă Castelul San Angelo (fostă reședință papală) spre Carcera Mamertină, în care se spune că au fost întemnițați Petru și Pavel. Mai vedem Coloseumul, Columna lui Traian și Biserica Sf. Petru în Lanțuri, în care se află opera neterminată a lui Michelangelo - Moise, și sub altar sunt ținute lanțurile în care a fost înlănțuit Sf. Petru. Cazare si cina în același hotel din zona Roma.  

Ziua 5 (12.10.2021). Roma

După micul dejun intrăm din nou în Roma, unde vizităm celelalte 3 bazilici papale: San Giovanni in Laterano - episcopia Romei, în care sunt scările pe care Isus le-a suit la palatal lui Irod în Ierusalim, Santa Maria Magiore, construită după ce papei Silvestru i-a apărut Fecioara Maria în vis și Sf. Pavel în afara zidurilor. Cazare si cina la același hotel din zona Roma.

Ziua 6 (13.10.2021). Roma -Siena– Assisi  – Padova (650 km)

După micul dejun devreme. Ne incepem calatoria spre Siena, unul dintre cele mai captivante orase ale Italiei, cu o concentrare de medieval cu arhitectura gotica si farmecul unui oras mic. Palatele sale de caramida impodobite cu marmura, turnuri din piatra si biserici decorate fascinant. La Assisi vedem bazilica papală etajată a Sf. Francisc și bisericuța Porziuncola din Santa Maria degli Angeli, care a avut un rol important în viața sfântului și în care şi-a petrecut și ultimele zile din viața pământească. Cazare si cina la hotel de  3* în zona Padova. (650 km)

Ziua 7 (14.10.2021). Veneția (420 km)

După micul dejun intrăm în Veneția.  „...Am văzut prima dată Piaţa San Marco acum zece ani” scria Bogdan Teodorescu. „De atunci am mai fost de câteva ori, în diferite anotimpuri, şi de fiecare dată am descoperit câte ceva, dar mai ales am revăzut, din nou şi din nou aceleaşi lucruri, m-am întors exact în aceleaşi locuri, am privit monumentele din aceleaşi unghiuri, am parcurs dimineaţa, la prânz şi seara aceleaşi trasee. Şi încă nu mi-a ajuns. Fiindcă nu mai am cum să o văd prima dată, încerc să o văd mereu încă o dată”. Insulele Murano - cu atelierele de sticlă, Burano - cu soţiile pescarilor aşteptându-şi soţii să se întoarcă de pe mare în căsuţe viu colorate, fiecare în altă culoare, făcând dantelă, sau Torcello - prima insulă locuită din lagună, astăzi aproape părăsită, doar cu catedrala bizantină a Veneţiei străjuind întinderea de ape încă din secolul al VII - lea, Piaţa San Marco - cu Bazilica, Palatul Dogilor şi Campanilla înaltă de aproape 100m, toate trebuie vizitate fiindcă sunt nedrept de frumoase. Cazare  hotel de 3* în zona Maribor  

Ziua 8 (15.10.2021).. Maribor – Baia Mare (750  km)

Mic dejun urmat de o scurtă plimbare prin Maribor, al doilea oraș al Sloveniei. Plecăm apoi spre casă.

 

Data de plecare

Tarif standard in camera dubla (avans 30%)

Supliment camera single:

08.10.2021

490 euro

150 euro

Reducere copil <12 ani cazat in camera cu 2 adulti: 100 euro

Client fidel : a achizitionat cel putin un produs Expert Travel ( circuit sau sejur)

 

PRETUL INCLUDE:

 • transport cu autocar modern;
 • 7 nopti cazare cu mic dejun, la hotel  3*
 • 5 cine
 • vizite ghidate – insotitor grup din Romania

 

PRETUL NU INCLUDE:

 • intrarea cu trenul și croaziera pe insule în Veneția - aproximativ 25 euro;
 • biletele de transport public în Florența , Roma - aproximativ 15 euro;
 • taxele de oras- se achita la hotel 3 euro/ persoana/noapte
 • biletele de intrare pentru vizitarea obiectivelor turistice (muzee, aşezăminte de cult etc.) şi nici eventualii ghizi pentru acestea, alte vizite decat cele prevazute in program: Bilet Vatican ( online  cu ghid local 35 euro)
 • ghid local Roma antica 10 euro/ persoana
 • Intrare Colosseum – 12 euro/pers.
 • asigurarea medicală de călătorie sau asigurare storno.

 

 

IMBRACARI SI TRANSFERURI CONTRACOST PENTRU  MINIM 4 PERSOANE:

Oras imbarcare

Ora imbarcarii

Locul imbarcarii

Supliment transport

 

Baia Mare

03:30

Parcare OJT

 0 euro

 

Satu Mare

05:00

Catedrala – centru

            0  euro

 

Ludus

01:00

Centru

  20 euro

 

Turda

01:00

Sens Vest

  20 euro

 

Alba Iulia

01:00

Parcare Electrica

 20 euro

Cluj Napoca

00:30

Parcare Piata Unirii

  0 euro

 

               

 

INFORMAȚII PRECONTRACTUALE GENERALE - CIRCUITE EXPERT TRAVEL

 

INFORMAȚII DESPRE ZBOR:

ü  Politica de prealocare a locurilor în avion depinde de fiecare companie aeriană; la cerere, se pot furniza informații suplimentare cu privire la acest aspect și tarifele pentu locuri preferențiale

ü  Orarul de zbor poate suferi modificări care vor fi aduse la cunoștința turistului la primirea notificării de la compania aeriană. Dacă modificarea nu este semnificativă – modificări sub 30 minute- orarul nou de zbor va fi transmis în informarea de plecare

ü  Agenția își rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană

ü  Agenția nu este răspunzătoare pentru eventualele perturbări ale orarului de zbor.

ü  În situația în care turistul achiziționează bilete de avion pe zboruri interne iar acestea nu mai corespund noului orar de zbor al cursei internaționale, agenția nu are obligația de a suporta eventualele diferențe de preț ocazionate de reemiterea biletelor pe cursa internă.

ü  Dacă circuitul se anulează din cauza neîntrunirii grupului minim, agenția nu este obligată să suporte costul biletelor de avion achiziționate.

INFORMAȚII DESPRE TRANSPORTUL TERESTRU:

ü    Transportul terestru se va executa cu autocare subînchiriate de capacitate 29 până la 55 locuri în funcție de mărimea grupului

ü    Autocarele sunt dotate cu aer condiționat, stație audio video, scaune reglabile. Autocarele vor fi clasificate minim 2*.

ü    Așezarea în autocar se va face în ordinea înscrierilor, locurile nu se nominalizează.

ü    Conform legislației în vigoare, în cazul vehiculelor rămase imobilizate pe traseu, în cazul defecțiunilor care nu se pot remedia, trasportatorul este obligat să asigure preluarea persoanelor în termen de maximum 3 ore în judeţ, 5 ore în țară şi în termen de maximum 16 ore în cazul transporturilor în trafic internaţional;

ü    Orarul de îmbarcare/ debarcare este specificat în programul excursiei. Orele sunt aproximative, pot suferi modificări  care vor fi transmise turiștilor în informarea de plecare.

ü    Programul excursiei poate fi modificat de către conducătorul grupului în situații excepționale (accidente, trafic îngreunat, blocat, urgențe medicale ale unora dintre pasageri, defecțiuni tehnice)

ACTE NECESARE CĂLĂTORIEI ȘI INFORMAȚII LEGATE DE  CĂLĂTORIE:

ü    Documentele necesare  pentru trecerea frontierelor pe traseu: pașaport turistic/carte de identitate valabilă minim 6 luni de la data ieșirii din țară.

ü    În cazul în care turistul deține act de identitate tip buletin (cu file) agenția  vânzătoare este obligată să informeze turistul că la punctele de trecere a frontierelor NU SE ACCEPTĂ acest tip de document ce atestă identitatea turistului! Se acceptă doar modelul nou de carte de identitate.

ü    Regulament documente de călătorie minori:

-                   pașaport turistic/carte de identitate valabilă minim 6 luni de la data ieșirii din țară

-                   minorii care sunt însoțiți de un singur părinte vor  trebui să prezinte poliției de frontieră acordul parental al părintelui ce nu însoțește minorul - se obține de la notariat

-                   minorii ce călătoresc neînsoțiți de nici unul dintre părinti va trebui să prezinte acordul părinților, iar persoana ce îl însoțește trebuie să dețină cazier judiciar valabil. Pentru mai multe informații vă rugăm să accesați  www.politiadefrontiera.ro!

-                   persoanele care călătoresc cu copii sub 18 ani trebuie să dețină pe lângă pașaportul acestora și o copie a certificatului de naștere al copiilor (este posibil ca autoritățile de la frontieră să o solicite)

ü    Agenția nu răspunde în cazul refuzului autorităților de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu.

ü    Turistul are obligația de a respecta legile țărilor tranzitate/vizitate, indiferent dacă acestea diferă față de legile din România. Nerespectarea acestora atrage după sine, răspunderea turistului respectiv în fața autorităților locale, agenția neasumându-și răspunderea față de turistul respectiv (nu se rambursează sume aferente serviciilor neprestate din acest motiv).

ü    Agenția nu este răspunzătoare pentru pierderea sau furtul bagajelor, a actelor sau a obiectelor personale; în cazul în care aceste situații nedorite apar, turistul are obligația de a depune personal plângere la compania sau organele competente.

ü    Turiștii vor fi informați dacă pe traseul circuitului se necesită obținerea de vize sau sunt necesare vaccinări speciale pentru destinațiile din program.

CONDIȚII FINANCIARE DE ÎNSCRIERE:

ü  20% se achită la înscriere în cazul circuitelor cu transport autocar

ü  Optional, în cazul circuitelor, daca turistul opteaza pentru  transport avion se achita integral valoarea biletului de avion in momentul achizitiei biletului.

ü  Diferența se achită cu 30 zile înainte de plecare

PENALITĂȚI ÎN CAZ DE RETRAGERE:

ü  0% din prețul pachetului de servicii, dacă renunțarea se face cu mai mult de 60 de zile calendaristice înainte de începerea executării pachetului (data plecării);

ü   

ü  50% din prețul pachetului de servicii, dacă renunțarea se face în intervalul de 30-16 zile înainte de începerea executării pachetului (data plecării);

ü  100% din prețul pachetului de servicii dacă renunțarea se face cu mai puțin de 15 de zile înainte de începerea executării pachetului (data plecării) sau nu se prezintă la program.

ü  100% dacă anularea se face din următoarele cauze: în cazul în care călătorul nu este lăsat să treacă una din frontierele de pe traseul excursiei, din motive care sunt legate exclusiv de persoana sa sau din motive care nu pot fi imputate Agenției;

ü  100%  în cazul în care călătorul nu respectă condițiile generale ale Agenției, prezintă acte incomplete sau false, nu are pașaport sau nu achită integral excursia în termenele stipulate;

ü  Penalizarile pentru anularea biletelor de avion tin de politica de anulare a fiecarei companii aeriene si vor fi aduse la cunostinta turistului in momentul achizitiei biletului.

ü  Vă reamintim că încheierea unei Asigurări STORNO de călătorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarând efectul penalizărilor aplicate. Vă recomandăm să uzați de acest mijloc de protecție financiară care acoperă cele mai frecvente evenimente ce cauzează anularea călătoriei.

CONSTITUIREA GRUPULUI:

ü  Tarifele au fost calculate la grup de minim 35 turiști.  Suplimentul pentru grup 25-34 persoane, 30 euro, se va achita doar în caz de nevoie, la finalizarea grupului, în săptămâna plecării.

ü  Pentru un număr mai mic de 35 participanți, prețul se recalculează sau circuitul se reprogramează.

ü  De asemenea, în cazul unui grup mai mic, agenția își rezervă dreptul de a schimba compania aeriană sau hotelurile, cu păstrarea standardelor și cu informarea prealabilă a turiștilor înscriși.

ASISTENȚA TURISTICĂ, VIZITE, EXCURSII OPȚIONALE:

ü  Turoperatorul, în pachetul de servicii de circuite culturale prestează servicii de ghid turism din partea agenției, dar legislația internațională nu permite întotdeauna ghidajul în muzee și la obiective turistice de către ghidul român

ü  Ghidul român va face prezentarea în autocar și va asigura traducerea explicațiilor date de ghidul local în situația în care grupul de turiști hotărăște angajarea acestuia. Angajarea unui ghid local poate fi absolut necesară în funcție de țările vizitate.

ü  Conform reglementărilor internaționale, serviciile de ghidaj în interiorul muzeelor pot fi asigurate doar de către ghizii locali

ü  Conducătorul de grup poate modifica programul acțiunii în anumite condiții obiective.

ü  Unele excursiile opționale se efectuează la fața locului cu agenții locale. Sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele și pentru agenția Tour Operatoare. Prețurile excursiilor opționale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor ce pot fi achiziționate de la recepția hotelurilor, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziție un mijloc de transport care îi va duce și îi va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei și după caz ghid local.

ü  Prețul excursiilor este calculat pentru un grup minim de 20 persoane. La un număr mai mic de participanți prețul crește proporțional; dacă numărul persoanelor înscrise la excursiile opționale este suficient de mare, însoțitorul de grup se va alătura turiștilor care au achiziționat respectivele excursii, astfel încat cei care rămân la hotel vor avea program liber fără însoțitor.

ü  În situația în care excursia opțională se va desfășura fără prezența însoțitorului de grup (din cauza numărului mic de participanți), limba de comunicare va fi engleza.

ü  Acest program nu este recomandat persoanelor cu mobilitate redusă.

ü  În situația în care turistul are cerințe speciale, cum ar fi dar fără a se limita la: camere alăturate sau cu o anumită localizare, meniu special, acestea vor fi cu titlul de solicitare către prestatori dar nu vor fi considerate confirmate decât în măsura posibilităților de la fața locului.

EVENTUALE  EVOLUȚII ALE  PREȚULUI:

ü  Prețurile agreate la încheierea contractului pot să crească sau să scadă în funcție de anumiți factori obiectivi. 

ü  Creșterile de preț sunt influențate de creșteri ale cursului de schimb, creșteri ale prețului petrolului, creșterea taxelor de survol, etc. În cazul unei creșteri de preț mai mare de 8%, clientul poate rezilia contractul fără a plăti penalizări de retragere.

ü  Scăderile de preț pot fi datorate unor promoții făcute de hoteluri sau de către agenția organizatoare. Aceste reduceri sunt limitate pentru o anumită perioadă de timp și pentru un anumit număr de locuri. Promoția poate fi întreruptă înainte de terminarea perioadei de valabilitate fără obligația din partea organizatorului de a anunța epuizarea locurilor puse în vânzare. În același timp agenția organizatoare nu are obligația de a reduce prețul conform promoției, pentru clienții care au achiziționat anterior același pachet, dar la un preț mai mare.

ü  În cazul în care cererea este mai mare decât locurile prestabilite pentru grup, iar biletele de avion au suferit creșteri se va comunica turistului suplimentul de tarif și numai după acordul scris se va încheia contractul de prestări servicii turistice.

INFORMAȚII REFERITOARE LA CAZARE:

ü  Categoria unităților de cazare este cea specificată în program

ü  Clasificarea pe stele a hotelurilor este cea atribuită de oficialitățile locale. Ca atare, facilitățile comune și cele ale camerelor sunt conforme cu standardele locale.

ü  Dacă hotelul este schimbat din motive care nu țin de agenție, va fi înlocuit cu un altul de aceeași categorie.

ü  Persoanele care călătoresc singure pot opta pentru camera single sau pentru partaj, caz în care agenția va propune, în funcție de înscrierile existente sau ulterioare, un partaj. În situația în care nu există partaj până la expirarea termenului limită de înscriere, agenția nu se obligă să suporte diferența de cameră single, în consecință turistul poate să se retragă fără penalizări sau să opteze pentru camera single.

ü  Tariful pentru copil este valabil în cazul în care acesta stă în cameră cu doi adulți. Pentru a beneficia de tariful de copil acesta trebuie să nu fi împlinit vârsta de 12 ani. Pentru a beneficia de tariful de copil acesta trebuie să nu fi depășit la data începerii călătoriei vârsta menționată în program.

ü  Distribuția camerelor la hoteluri se face de către recepțiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepție, asistat de însoțitorul de grup.

ü  Turistul are obligația de a respecta regulile hoteliere internaționale sau regulile hoteliere specifice din țările vizitate (să nu deranjeze alți clienți din hotel, să păstreze liniștea, să nu consume alimente în cameră, să nu distrugă/deterioreze/păteze obiecte din camere, etc). Necunoașterea acestora, nu exonerează turistul de la răspundere.

ü  Turistul este direct răspunzător pentru deteriorarea camerelor hoteliere sau a autocarului/mijlocului de transport, agenția neasumându-și răspunderea față de turistul respectiv, care va urma să despăgubească instituția respectivă pentru daunele cauzate.

ü  Hotelul își rezervă dreptul de a solicita fiecărui turist o sumă cash sau o copie a cărții de credit personale, ca garanție pentru cheltuielile suplimentare ce urmează a fi făcute pe parcursul șederii.

ü  Pentru anumite facilități din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare; în momentul sosirii la hotel solicitați recepționerului să vă informeze cu exactitate asupra lor.

ASIGURĂRI:

ü  Agenția organizatoare deține polița de asigurare care acoperă daune de până la 50.000 euro în cazul insolvenței societății.

ü  Polita Asigurare Insolventa SERIA I, NR. 53063 / 23.01.2020 – Valoare acoperita: 50.000 USD, OMNIASIG, str. Aleea Alexandru, nr. 51, sector 1, Bucuresti, tel. 021/4057420

ü  Pachetele din prezenta ofertă nu includ asigurările medicale de călătorie sau asigurare storno. Nu sunt obligatorii dar recomandăm încheierea lor în agențiile de turism sau la orice companie de asigurări.

INFORMAȚIA PENTRU PLECARE/ SEJUR:

Informațiile detaliate despre circuit vor fi transmise turiștilor pe un suport durabil: site www.experttravel.ro,  email, imprimat , SMS, înainte de plecare cu minim 3 zile  și vor cuprinde următoarele puncte:

- Detalii însoțitor grup/ ghid – nume, persoana de contact, telefon

- Detalii mijloc de transport, număr de înmatriculare,  număr telefon autocar îmbarcări.

- Orar de zbor actualizat (dacă este cazul)

- Orar de  transport actualizat (dacă este cazul)

- Hotelurile confirmate

- Transferurile pentru aeroport

- Excursii opționale/ informare tarife

OBSERVAȚII:

ü  Prezentul document constituie anexa la contractul de prestări servicii.

ü  La înscriere turistul are obligația să semneze de luare la cunoștință a informațiilor precontractuale :

 

Nume și prenume turist (turiști sau lider de grup)                                                                                        Semnătura

              

 

Data de plecare

Tarif standard in camera dubla (avans 30%)

Supliment camera single:

08.10.2021

490 euro

150 euro

Reducere copil <12 ani cazat in camera cu 2 adulti: 100 euro

Client fidel : a achizitionat cel putin un produs Expert Travel ( circuit sau sejur)

PRETUL INCLUDE:

 • transport cu autocar modern;
 • 7 nopti cazare cu mic dejun, la hotel  3*
 • 5 cine
 • vizite ghidate – insotitor grup din Romania

 

PRETUL NU INCLUDE:

 • intrarea cu trenul și croaziera pe insule în Veneția - aproximativ 25 euro;
 • biletele de transport public în Florența , Roma - aproximativ 15 euro;
 • taxele de oras- se achita la hotel 3 euro/ persoana/noapte
 • biletele de intrare pentru vizitarea obiectivelor turistice (muzee, aşezăminte de cult etc.) şi nici eventualii ghizi pentru acestea, alte vizite decat cele prevazute in program: Bilet Vatican ( online  cu ghid local 35 euro)
 • ghid local Roma antica 10 euro/ persoana
 • Intrare Colosseum – 12 euro/pers.
 • asigurarea medicală de călătorie sau asigurare storno.

 

 

 

IMBRACARI SI TRANSFERURI CONTRACOST PENTRU  MINIM 4 PERSOANE:

Oras imbarcare

Ora imbarcarii

Locul imbarcarii

Supliment transport

 

Baia Mare

03:30

Parcare OJT

 0 euro

 

Satu Mare

05:00

Catedrala – centru

            0  euro

 

Ludus

01:00

Centru

  20 euro

 

Turda

01:00

Sens Vest

  20 euro

 

Alba Iulia

01:00

Parcare Electrica

 20 euro

Cluj Napoca

00:30

Parcare Piata Unirii

  0 euro

 

               

 

 Stiati ca?

 1. Unul dintre cele mai cunoscute obiective turistice din Roma este Fontana di Trevi, una dintre cele mai faimoase fântâni din lume. În jurul acestei fântâni s-a creat și o mica legendă, astfel ca sunt aruncate, în fântănă, zilnic, de către turiști, cca. 3000 euro, în monede, iar banii sunt donați către organizații caritabile.

Fântâna Trevi, Fântână, Fontana Di Trevi, Italia, Roma

2. În Italia se găsesc trei vulcani activi: Etna, Vesuvius și Stromboli.

3. Pizza a fost inventată tot în Italia, mai exact în Napoli, prin 1860, prima reteta fiind ce a pizzei Marguerita. Tot in Italia a fost creat și primul termometru, în 1612 de cătr inventatorul Santorio Santorio. Alte invenții ale italienilor includ ochelarii, conul de înghețată și reactorul nuclear.

4. Italia se afla printre cei mai mari exportatori de vin din întreaga lume.

5. Italia se lauda cu un mare număr de situri culturale recunoscute de patrimoniul mondial UNESCO (mai mult de 40). Și de asemea cateva orașe trecute in patrimoniu pentru frumusetea lor conservata de-a lungu anilor: Verona, Assis, Ragusa, Genova 

6. În trecut, italienii erau cunoscuți pentru familiile numeroase, însă în prezent Italia are cea mai mică rată a natalității din Europa.

7. Este o destinație de vacanță ideală pentru iubitorii de artă și cultură, aici ve gasi peste 3000 de muzee.

8. Italia a dat naștere sau a găzduit unii dintre cei mai importanți compozitori din lume, incluzând Vivaldi, Verdi, Rossini și Puccini.

9. Italienii au fost creatorii mai multor tipuri de brânzăeturi, printre care: mozzarella, ricotta, gorgonzola, provolone și parmezan.

 

10. Vatican este cea mai mică țară din lume și este condusă de Papa. Muzeele Vaticanuului conțin unele dintre cele mai mari colecții de artă din întreaga lume și merită vizitate măcar o dată în viață, motiv pentru care dedicam o zi intreaga Vaticanului.

Roma, Vatican, City, Italia, Tibru

 

 

Vezi si alte articole despre Italia pe blogul nostru.

Sau cere o oferta personalizata in formular sau direct pe mail la asistenta@experttravel.ro

𝑃𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑎𝑙𝑡𝑒 𝑖𝑛𝑓𝑜𝑟𝑚𝑎𝑡̦𝑖𝑖 𝑠̦𝑖 𝑟𝑒𝑧𝑒𝑟𝑣𝑎̆𝑟𝑖 de grup:
𝑀𝑜𝑡𝑖𝑐𝑎 𝐵𝑜𝑔𝑑𝑎𝑛 - 0758 039 735
𝐺ℎ𝑖𝑚𝑎𝑛 𝐷𝑎𝑛𝑖𝑒𝑙𝑎 - 0740 141 194
𝑟𝑒𝑧𝑒𝑟𝑣𝑎𝑟𝑖@𝑒𝑥𝑝𝑒𝑟𝑡𝑡𝑟𝑎𝑣𝑒𝑙.𝑟𝑜

 

 

Ar putea fi o imagine cu 6 persoane, persoane în picioare şi text care spune „å水 trave expert OFERTĂ GRUPURI Tarife avantajoase! Contact rezervari Motica Bogdan- 0758 039 735 Ghiman Daniela 0740 141 194 rezervari@experttravel.ro GRECIA PARALIA KATERINI THASSOS HALKIDIKI”

Nu rata aceasta excursie! Rezerva acum!

×
Solicita oferta