CIRCUIT FRANTA- PARIS- VALEA LOAREI- ALSACIA

30.06.2021- 10.07.2021

 
Transportation
Period 30.06.2021- 10.07.2021

Ziua 1. (30.06.2021): CLUJ NAPOCA - PARIS - VAUX-LE-VICOMTE - PALATUL FONTAINBLEU - CHARTRES (VALEA LOIREI)

Intalnire la ora 04.30 cu ghidul in aeroportul din Cluj Napoca pentru imbarcare la ora 06:40 pe zborul spre Paris - sosire ora 08:20. Preluarea grupului de catre autocar de la Aeroportul Beauvais.

Pornim spre celebrele si frumoasele castele de pe Valea Loirei.

Primul palat pe care il vom vizita este Vaux-le-Vicomte, palatul care i-a apartinut lui Nicolas Fouquet, ministrul de finante in cabinetul lui Mazarin, palat care l-a facut invidios pe tanarul rege Ludovic al XIV – lea si l-a determinat sa inceapa constructia palatului Versailles.

 La Fontainbleau vedem castelul construit in secolul al XII-lea si capela consacrata de episcopul de Canterbury Thomas Bechet. Actualul castel a fost ridicat de catre Francisc I si este unul dintre cele mai mari castele regale din Franta.

Ajungem la catedrala din Chartres, construita in secolul al XIII-lea,considerata cea mai frumoasa, reprezentativa, completa si bine conservata catedrala gotica, trecuta pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO in 1979. Cazare hotel in zona Tours

 

Ziua 2. (01.07.2021): TOURS - CHENONCEAUX -  AMBOISE - CHAMBORD - PARIS

  Micul dejun urmat de vizita la castelul Chenonceaux, cel mai frumos dintre castelele mari, cea mai eleganta dintre toate bijuteriile de pe Valea Loirei, vom afla povestile Dianei, proprietara castelului si favorita a lui Henric al II-lea, si pe cea a sotiei geloase a regelui, Ecaterina de Medici, care nu suporta sa vada atata perfectiune in posesia altcuiva.

Apoi plecam la plimbare prin Amboise. Trecem pe langa palatul Clos Luce aflat  la 500 de metri de castelul Amboise-  locul unde Leonardo da Vinci si-a petrecut ultimii patru ani din viata, la invitatia patronului si admiratorului sau, regele Francois I. Vizita la castel Amboise urmata de de paua pentru pranz.

Incheiem ziua de vizite cu  Castelul  Chambord. Se spune ca daca ai venit pe Valea Loarei si nu ai vazut Chambord, ai venit degeaba! Realizat se pare dupa planurile ingeniosului Leonardo DaVinci, Chambord a fost construit cu un singur scop: sa uimeasca. Si reuseste, chiar si astazi dupa atâtea secole!

Cazare la hotel B&B Chatillon sau similar in zona metropolitana Paris

 

Ziua 3. (02.07.2021): PARIS

Dupa micul dejun vom face un tur panoramic cu autocarul prin capitala Frantei, admirand noul cartier financiar La Defense locul unde isi desfasoara activitatea mare parte dintre tinerii absolventi sau cei care prefera linistea rezidetiala din zona metropolitana.

Vizita la Arcul de Triumf, construit din ordinul lui Napoleon si care adaposteste si Mormantul Ostasului Necunoscut, marcat de flacara mereu aprins! Urmeaza o binemeritata plimbare pe celebrul Champs Elysees, cu ale sale cafenele si magazine istorice, care au vazut si gazduit atatea si atatea personalitati marcante de-alungul istoriei! Trecem prin Place de la Concorde unde se afla Obeliscul primit in dar din Valea Regilor din Egipt, de catre Regele Filip al II-lea si postat in locul in care in timpul Revolutiei Franceze a fost asezata ghilotina care decapitat ultimul Rege din Dinastia Burbonilor – Ludovic al VI-lea impreuna cu Maria Antoaneta.Trecem pe langa Petit Palais si Grand Palais, traversam cel mai frumos pod de peste Sena: Podul Alexandru al III –lea. si ajungem pe esplanada Muzeului Armelor. Intram in Curtea de Onoare spre a vizita Biserica Sf. Luis, Muzeul Armelor, Muzeul dedincat lui Charles de Gaulle si razboiul celor doua Razboaie Mondiale. Nu putem pleca fara o vizita la Domul Invalizilor in care se odihneste Napoleon, impreuna cu alti mari generali si personalitati marcante din istoria Frantei.

Cazare la hotel B&B Chatillon sau similar in zona metropolitana Paris.

 

Ziua 4. (03.07.2021): PARIS - VERSAILLES - PARIS

Dupa micul dejun plecam spre Versailles. Ludovic al XIV-lea a transformat satul simplu si micul castel intr-o inegalabila expresie a bogatiei, privilegiului si monarhiei absolute. Vom vizita palatul cu celebra si faimoasa Sala a Oglinzilor unde s-a semnat Tratatul de Pace din 1919, ne vom plimba prin gradini intocmai ca oaspetii regelui, vom face o pauza la palatele Trianon si vom admira satul de vacanta al reginei Maria Antoaneta. Pranz (optional) la Versailles.

Ne intoarcem in Paris spre dupa-amiaza spre seara pentru a ne bucura de o croaziera pe Sena, care ne ofera sa vedem obiectivele importante dintr-o perspectiva diferita!

Sau - program alternativ:  O zi de distractie in Disneyland Paris.

Cazare la acelasi hotel B&B Chatillon sau similar in zona metropolitana Paris.

 

Ziua 5. (04.07.2021): PARIS

  Dupa micul dejun vom incepe explorarea Orasului luminilor din Montmartre folosind si mijloace de transport rapid - metroul. Vom cobora in cartierul felinarelor rosii pentru a vedea Moulin Rouge si vom face o scurta plimbare pe frumosul Boulevard de Rochechouart. Vom vedea Parisul de pe terasa din fata Bisericii Sacre Coeur, dupa care vom poposi in fata panzelor pictate ale artistilor din Place du Tartre si chiar o sa avem timp sa savuram o cafea si un croissant in timp ce un artist aparent necunoscut ne schiteaza o caricatura!

Ne indreptam spre Palais Garnier (opera veche si eleganta a Parisului) si o vizita pentru a admira domul frumos decorat al Galeriilor Lafayette. Optional vizita la fabrica o fabrica de parfurmuri din apropiere!

Pornim agale spre Basilica La Madeleine in forma de Templu Grec care paradoxal a fost si prima gara a Parisului, unde ne vom opri pentru odihna si reculegere.

Ajungem in Gradinile Tuileries – unul din cele mai frumoase parcuri din Paris la capatul caruia zarim Arc de Triomphe du Carrousel cu caii venetieni si intrarea in Palatul Luvru!

Dupa masa si seara o dedicam vizitei interioare in cel mai cunoscut muzeu al Frantei: Muzeul Luvru (vizita interioara – aprox. 3 ore)

Seara cazare la acelasi hotel B&B Chatillon sau similar in zona metropolitana Paris.

 

Ziua 6. (05.07.2021): PARIS

Dupa micul dejun ne vom continua plimbarea prin capitala Frantei. Vom trece pe Ile de la Cite prin fata Primariei din Paris pentru a vedea ce a mai ramas din ce a mai ramas din cea mai cunoscuta Catedrala din Franta - Notre Dame de Paris, dar nu putem trece fara o vizita interioara la Conciergerie unde se afla locul in care a fost incarcerata Maria Antoaneta in timpul Revolutiei Franceze si in poate cea mai frumoasa biserica gotica a Frantei- Sainte Chapelle.

Intram in Cartierul Latin si ne indreptam spre in cele mai frumoase gradini ale orasului, Gradinile Luxemburg, care gazduiesc si Senatul Frantei trecand pe langa Universitatea Sorbona si Pantheonul din Paris.Dupa amiaza ajungem sa vedem atelierul romanului care a impresionat Parisul: Constantin Brancus.

Cum altfel putem incheia o vizita in Paris, decat de la inaltimea de 300 de metri a Turnului

Cazare la acelasi hotel B&B Chatillon sau similar in zona metropolitana Paris.

 

Ziua 7. (06.07.2021): PARIS - REIMS - METZ - STRASSBOURG

Mic dejun. Parasim Parisul  si ne indreptam spre Reims în regiunea Champagne-Ardenne. Principala atrac╚Ťie turistica a orasului este Catedrala Notre-Dame, unde au fost Incoronati regii Frantei.

Intram in orasul Metz – capitala regiunii Lorena. Cel mai faimos obiectiv turistic îl reprezinta Catedrala Saint Etienne, o constructie gotica, de secol XIII, impresionanta prin jocul de lumini si culori creat atat la interior cat si la exterior. Catedrala este poreclita lanterna lui Dumnezeu, datorita vitraliilor de 6500 de metri dispuse pe fatadele constructiei. O parte dintre vitralii sunt opera lui Chagall, care s-a inspirat din culorile nestematelor – rubine, perle, safire, topaz si aur. Turlele catedralei sunt îmbracate în aur.

Chiar în vecinatatea catedralei se afla celebra piata D’Armes, alcatuita din patru cladiri istorice, construite în asa fel încat sa reflecte raportul de forte dintre cele patru autoritati ale orasului: religioasa (catedrala), militara (sediul comandamentului), politica (primaria) si judiciara (tribunalul).

Vizavi de catedrala Saint Etienne se afla un alt obiectiv turistic de valoare culturala, dar transformat în destinatie comerciala – o piata acoperita, sub forma unui palat. Initial, reprezenta locuinta episcopului, dar ulterior a fost transformata în piata locala, unde se vand cele mai proaspete produse ale orasului.

Cazare la hotel 2/3* in zona Strasbourg

 

Ziua 8. (MARTI, 07.07.2020): STRASBOURG

Mic dejun. Vizitam orasul Strasbourg cu centrul sau istoric, primul centru de oras intrat complet in Patrimoniul Mondial UNESCO. Cladiri vechi, cu barne de lemn, multe flori la ferestre in timpul sezonului cald, canale si poduri care se dau la o parte pentru a face loc barcilor de promenada, toate au un farmec aparte. Strasbourg-ul este asociat cu institutiile europene care isi au sediul aici, Consiliul Europei, Curtea Europeana a Drepturilor Omului si chiar Parlamentul European, care are sediul central la Bruxelles, dar isi tine si aici anumite intalniri. Dincolo de aceste institutii, orasul isi pastreaza farmecul care, desi este unul dintre cele mai mari orase din Franta, a reusit sa isi pastreze arhitectura tipic bavareza. Vom face tur pietonal cu vizitarea: Catedralei Notre-Dam  cu dantela de gresie roz, ceasul sau astronomic, amvonul sau si geamurile sale vitrate, "Mica Franta" (fostul cartier de tabacitori si mori, canalele sale si casele  jumatate de lemn),  Place de la République si monumentele sale istorice construite In timpul Imperiului German. Vizita interioara  in Palatul Rohan, ne duce sa admiram  Muzeul de arta aplicata. Optional plimbare cu vaporasul pe afluentul Rhinului, pentru a admira centrul istoric si cladirile moderne de pe apa. Nu  putem pleca din Strasbourg  fara a degusta berea si delicatesele locale. Cazare acelasi hotel 2/3* in zona Strasbourg.

 

Ziua 9. (08.07.2021): DRUMUL VINULUI IN ALSACIA: CHATEAU DU HAUT - KAENIGSBOURG - RIQUEWIHR - COLMAR

Mic dejun. Ne deplasam spre Castelul Haut Koenigsbourg,  unul dintre cele mai fascinante castele medievale ale Frantei. Situata in sud-estul Frantei langa granita cu Germania si Elvetia, impozanta constructie este amplasata pe un deal stancos la o altitudine de peste 700 de metri, fiind folosita pentru a controla rutele de sare, grau si vin din nordul si estul Europei . Vom vizita sala festiva, sala de vanatoare, capela, camera cavalerilor sau camera stapanitorilor castelului, toate prevazute cu obiecte de mobilier din secolele XV-XVII, care potenteaza atmosfera romantica medievala a acestui incredibil castel. Continuam Ruta Alsaciana a Vinului, un drum pitoresc ce se curbeaza usor prin dealurile Inalte si pe suprafetele viticole din trecut, la poalele Muntilor Vosges. Vom vizita  Riquewihr un  oras fermecator  amplasat In interiorul zidurilor medievale. Plimbare si timp liber pentru a explora frumosul oras sau pentru masa pentru pranz. Ne indreptam apoi spre Colmar - o versiune condensata a regiunii Alsacia. Plimbarea pe strazile sale este ca si cum ati vizita un film imens cu sute de case vechi de jumatate de stanca, canale minunate si un centru pietonal Inflorit. Orasul are o selectie impresionanta de restaurante si magazine de calitate care vand produse locale de Inalta calitate. Colmar este, de asemenea, capitala vinurilor din Alsacia si este asezata la poalele podgoriilor multor sate idilice.  Orasul cu case multicolore este, de asemenea, locul de nastere al sculptorului Bartholdi, tatal faimoasei Statui a Libertatii din New York. Vedem principalele atractii ale orasului Colmar, printre care Biserica Sfantul Martin si Casa Pfister din secolul al XVI-lea, precum si cartierele istorice cum ar fi Little Venice- Mica Venetie. Nu parasim ruta vinurilor pana nu vom face o degustare a vinurilor Alsaciei la o crama. Cazare hotel 2/3* zona Mulhouse.

 

Ziua 10. (09.07.2021): MULHOUSE - ZURICH - SCHAFFHAUSEN - LICHESTENSTEIN - KEMPTON

Dupa micul dejun intram in Elvetia, indreptandu-ne spre cea mai mare cascada din Europa, cascada de la Schaffhausen pe Rin, impresionanta prin latimea ei.  In Zurich vom pasi pe strazile sub care se afla tunelurile bancilor elvetiene, pline de lingouri de aur, spre Biserica Sf. Petru, cu cel mai mare ceas din Europa – cu un diametru de 8,7 m - sau spre Biserica Doamnei Noastre, care are vitraliile pictate de Marc Chagall. In Lichtenstein vom vedea castelul din Vaduz care este folosit si azi de familia princiara.

Cazare hotel 2/3* in zona  Kempton.

 

Ziua 11. (10.07.2021): MEMMINGEN – CLUJ NAPOCA

Dupa micul dejun ne indreptam spre cele doua castele emblematice ale Bavariei- Neuschwanstein reprezinta inspiratia pentru Castelul Frumoasei din Padurea Adormita din parcurile Disney si a fost gandit sa aiba aspectul unui castel medieval, multi vizitatori fiind uimiti sa afle ca nu este de fapt mai vechi de 150 de ani, piatra de temelie fiind pusa in septembrie 1869. Se pare ca regele numea castelul un “templu al prieteniei”, fiind ridicat in cinstea compozitorului Richard Wagner, unul dintre oamenii sai cei mai apropiati. Situat in regiunea montana Graswangtal, castelul Linderhof a fost preferatul regelui si a fost construit in apropiere de cabana de vanatoare a tatalui sau, fiind singurul castel finalizat in timpul vietii lui Ludwig al II-lea. Palatul are o nota intima fiind mai mic decat Neuschwanstein, stilul predominant este rococo si se reflecta in extravaganta mobilierului si a decoratiunilor interioare. Superbele gradini amintesc de gradinile englezesti, sunt elegante si contin numeroase sculpturi alegorice.

La ora 16: 30 plecam spre aeroportul din Memmingen pentru zborul WizzAir de retur la ora 20:00, cu destinatia Cluj Napoca- sosire ora 22:50.

Data de plecare

Tarif standard  în camera dubla

Supliment single

30.06.2021

835 euro

200 euro

Supliment camera single: 300 euro

Reducere copil <12 ani cazat in camera cu 2 adulti: 240 euro

Tariful este calculat pentru un grup de minim 25 de persoane

 

 

TARIFUL INCLUDE:

·       Transport cu autocar modern cu scaune rabatabile si aer conditionat (fara zilele a 3-a, a 4-a, a 5-a si a 6-a), cu toate taxele de drum si parcari incluse;

·       10 nopti cazare cu mic dejun (frantuzesc) la hoteluri 2*/ 3*/4*

·       Degustare de vin pe valea vinului in Alsacia

·       asistenta turistica pe traseu din partea unui insotitor de grup din Romania.

 

 

TARIFUL NU INCLUDE:

·       asigurare medicala de sanatate (obligatorie, dar se pot incheia la orice companie de asigurari)

·       Bilet avion Cluj Napoca – Paris si Memmingen – Cluj Napoca- se achizitioneaza la efectuarea rezervarii.

·       costurile de transport local in zilele 3, 4, 5 si 6 (aproximativ 20 Euro);

·       biletele de intrare pentru vizitarea obiectivelor turistice (muzee, asezaminte de cult etc.) si nici eventualii ghizi pentru acestea – preturi orientative:

·       alte mese decat cele inscriese in program

(Versailles si gradini: 25 Euro (gratuit sub 25 de ani; Luvru (inchis marti): 15 euro (gratuit sub 25 de ani; Sainte Chapelle: 10 Euro (gratuit sub 25 de ani);  Croaziera pe Sena: 13,50 Euro;Turnul Eiffel: 17 Euro; Muzeul militar Domul Invalizilor cu mormantul lui Napoleon: 9 Euro intre orele 17.00 – 18.00 (gratuit sub 25 de ani); Vaux – le Vicomte: 15,50 Euro – adult; 13,50 Euro – senior;

Chenonceaux: 10 Euro ; Clos Luce: 11,5 Euro) Chambord- 15,5 euro / adult

INFORMA╚ÜII PRECONTRACTUALE GENERALE - CIRCUITE EXPERRT TRAVEL  

 

 INFORMA╚ÜII DESPRE  ZBOR:

ü  Politica de prealocare a locurilor în avion depinde de fiecare companie aerian─â; la cerere, se pot furniza informa╚Ťii suplimentare cu privire la acest aspect ╚Öi tarifele pentu locuri preferen╚Ťiale

ü  Orarul de zbor poate suferi modific─âri care vor fi aduse la cuno╚Ötin╚Ťa turistului la primirea notific─ârii de la compania aerian─â. Dac─â modificarea nu este semnificativ─â – modific─âri sub 30 minute- orarul nou de zbor va fi transmis în informarea de plecare

ü  Agen╚Ťia î╚Öi rezerv─â dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport în cazul în care valoarea acestora este schimbat─â de compania aerian─â

ü  Agen╚Ťia nu este r─âspunz─âtoare pentru eventualele perturb─âri ale orarului de zbor.

ü  În situa╚Ťia în care turistul achizi╚Ťioneaz─â bilete de avion pe zboruri interne iar acestea nu mai corespund noului orar de zbor al cursei interna╚Ťionale, agen╚Ťia nu are obliga╚Ťia de a suporta eventualele diferen╚Ťe de pre╚Ť ocazionate de reemiterea biletelor pe cursa intern─â.

ü  Dac─â circuitul se anuleaz─â din cauza neîntrunirii grupului minim, agen╚Ťia nu este obligat─â s─â suporte costul biletelor de avion achizi╚Ťionate.

INFORMAȚII DESPRE TRANSPORTUL TERESTRU:

ü  Transportul terestru se va executa cu autocare subînchiriate de capacitate 29 pân─â la 55 locuri în func╚Ťie de m─ârimea grupului

ü  Autocarele sunt dotate cu aer condi╚Ťionat, sta╚Ťie audio video, scaune reglabile. Autocarele vor fi clasificate minim 2*.

ü  A╚Öezarea în autocar se va face în ordinea înscrierilor, locurile nu se nominalizeaz─â.

ü  Conform legisla╚Ťiei în vigoare, în cazul vehiculelor r─âmase imobilizate pe traseu, în cazul defec╚Ťiunilor care nu se pot remedia, trasportatorul este obligat s─â asigure preluarea persoanelor în termen de maximum 3 ore în jude┼ú, 5 ore în ╚Ťar─â ┼či în termen de maximum 16 ore în cazul transporturilor în trafic interna┼úional;

ü  Orarul de îmbarcare/ debarcare este specificat în programul excursiei. Orele sunt aproximative, pot suferi modific─âri  care vor fi transmise turi╚Ötilor în informarea de plecare.

ü  Programul excursiei poate fi modificat de c─âtre conduc─âtorul grupului în situa╚Ťii excep╚Ťionale (accidente, trafic îngreunat, blocat, urgen╚Ťe medicale ale unora dintre pasageri, defec╚Ťiuni tehnice)

 

ACTE NECESARE C─éL─éTORIEI ╚śI INFORMA╚ÜII LEGATE DE  C─éL─éTORIE:

ü  Documentele necesare  pentru trecerea frontierelor pe traseu: pa╚Öaport turistic/carte de identitate valabil─â minim 6 luni de la data ie╚Öirii din ╚Ťar─â.

ü  În cazul în care turistul de╚Ťine act de identitate tip buletin (cu file) agen╚Ťia  vânz─âtoare este obligat─â s─â informeze turistul c─â la punctele de trecere a frontierelor NU SE ACCEPT─é acest tip de document ce atest─â identitatea turistului! Se accept─â doar modelul nou de carte de identitate.

ü  Regulament documente de c─âl─âtorie minori:

-        pa╚Öaport turistic/carte de identitate valabil─â minim 6 luni de la data ie╚Öirii din ╚Ťar─â

-        minorii care sunt înso╚Ťi╚Ťi de un singur p─ârinte vor  trebui s─â prezinte poli╚Ťiei de frontier─â acordul parental al p─ârintelui ce nu înso╚Ťe╚Öte minorul - se ob╚Ťine de la notariat

-        minorii ce c─âl─âtoresc neînso╚Ťi╚Ťi de nici unul dintre p─ârinti va trebui s─â prezinte acordul p─ârin╚Ťilor, iar persoana ce îl înso╚Ťe╚Öte trebuie s─â de╚Ťin─â cazier judiciar valabil. Pentru mai multe informa╚Ťii v─â rug─âm s─â accesa╚Ťi  www.politiadefrontiera.ro!

-        persoanele care c─âl─âtoresc cu copii sub 18 ani trebuie s─â de╚Ťin─â pe lâng─â pa╚Öaportul acestora ╚Öi o copie a certificatului de na╚Ötere al copiilor (este posibil ca autorit─â╚Ťile de la frontier─â s─â o solicite)

ü  Agen╚Ťia nu r─âspunde în cazul refuzului autorit─â╚Ťilor de la punctele de frontier─â de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite s─â p─âr─âseasc─â teritoriul propriu.

ü  Turistul are obliga╚Ťia de a respecta legile ╚Ť─ârilor tranzitate/vizitate, indiferent dac─â acestea difer─â fa╚Ť─â de legile din România. Nerespectarea acestora atrage dup─â sine, r─âspunderea turistului respectiv în fa╚Ťa autorit─â╚Ťilor locale, agen╚Ťia neasumându-╚Öi r─âspunderea fa╚Ť─â de turistul respectiv (nu se ramburseaz─â sume aferente serviciilor neprestate din acest motiv).

ü  Agen╚Ťia nu este r─âspunz─âtoare pentru pierderea sau furtul bagajelor, a actelor sau a obiectelor personale; în cazul în care aceste situa╚Ťii nedorite apar, turistul are obliga╚Ťia de a depune personal plângere la compania sau organele competente.

ü  Turi╚Ötii vor fi informa╚Ťi dac─â pe traseul circuitului se necesit─â ob╚Ťinerea de vize sau sunt necesare vaccin─âri speciale pentru destina╚Ťiile din program.

CONDI╚ÜII FINANCIARE DE ÎNSCRIERE:

ü  30% se achit─â la înscriere în cazul circuitelor cu transport autocar

ü  40% se achit─â la înscriere în cazul circuitelor cu transport avion

ü  Diferen╚Ťa se achit─â cu 30 zile înainte de plecare

PENALIT─é╚ÜI ÎN CAZ DE RETRAGERE:

ü  10% din pre╚Ťul pachetului de servicii, dac─â renun╚Ťarea se face cu mai mult de 60 de zile calendaristice înainte de începerea execut─ârii pachetului (data plec─ârii);

ü  50% din pre╚Ťul pachetului de servicii, dac─â renun╚Ťarea se face în intervalul de 60-31 zile înainte de începerea execut─ârii pachetului (data plec─ârii);

ü  100% din pre╚Ťul pachetului de servicii dac─â renun╚Ťarea se face cu mai pu╚Ťin de 31 de zile înainte de începerea execut─ârii pachetului (data plec─ârii) sau nu se prezint─â la program.

ü  100% dac─â anularea se face din urm─âtoarele cauze: în cazul în care c─âl─âtorul nu este l─âsat s─â treac─â una din frontierele de pe traseul excursiei, din motive care sunt legate exclusiv de persoana sa sau din motive care nu pot fi imputate Agen╚Ťiei;

ü  100%  în cazul în care c─âl─âtorul nu respect─â condi╚Ťiile generale ale Agen╚Ťiei, prezint─â acte incomplete sau false, nu are pa╚Öaport sau nu achit─â integral excursia în termenele stipulate;

ü  V─â reamintim c─â încheierea unei Asigur─âri STORNO de c─âl─âtorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarând efectul penaliz─ârilor aplicate. V─â recomand─âm s─â uza╚Ťi de acest mijloc de protec╚Ťie financiar─â care acoper─â cele mai frecvente evenimente ce cauzeaz─â anularea c─âl─âtoriei.

CONSTITUIREA GRUPULUI:

ü  Tarifele au fost calculate la grup de minim 35 turi╚Öti.  Suplimentul pentru grup 25-34 persoane, 30 euro, se va achita doar în caz de nevoie, la finalizarea grupului, în s─âpt─âmâna plec─ârii.

ü  Pentru un num─âr mai mic de 35 participan╚Ťi, pre╚Ťul se recalculeaz─â sau circuitul se reprogrameaz─â.

ü  De asemenea, în cazul unui grup mai mic, agen╚Ťia î╚Öi rezerv─â dreptul de a schimba compania aerian─â sau hotelurile, cu p─âstrarea standardelor ╚Öi cu informarea prealabil─â a turi╚Ötilor înscri╚Öi.

ASISTENȚA TURISTICĂ, VIZITE, EXCURSII OPȚIONALE:

ü  Turoperatorul, în pachetul de servicii de circuite culturale presteaz─â servicii de ghid turism din partea agen╚Ťiei, dar legisla╚Ťia interna╚Ťional─â nu permite întotdeauna ghidajul în muzee ╚Öi la obiective turistice de c─âtre ghidul român

ü  Ghidul român va face prezentarea în autocar ╚Öi va asigura traducerea explica╚Ťiilor date de ghidul local în situa╚Ťia în care grupul de turi╚Öti hot─âr─â╚Öte angajarea acestuia. Angajarea unui ghid local poate fi absolut necesar─â în func╚Ťie de ╚Ť─ârile vizitate.

ü  Conform reglement─ârilor interna╚Ťionale, serviciile de ghidaj în interiorul muzeelor pot fi asigurate doar de c─âtre ghizii locali

ü  Conduc─âtorul de grup poate modifica programul ac╚Ťiunii în anumite condi╚Ťii obiective.

ü  Unele excursiile op╚Ťionale se efectueaz─â la fa╚Ťa locului cu agen╚Ťii locale. Sumele aferente acestor excursii nu se încaseaz─â în numele ╚Öi pentru agen╚Ťia Tour Operatoare. Pre╚Ťurile excursiilor op╚Ťionale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor ce pot fi achizi╚Ťionate de la recep╚Ťia hotelurilor, aceasta datorându-se faptului c─â persoanele participante vor avea la dispozi╚Ťie un mijloc de transport care îi va duce ╚Öi îi va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei ╚Öi dup─â caz ghid local.

ü  Pre╚Ťul excursiilor este calculat pentru un grup minim de 20 persoane. La un num─âr mai mic de participan╚Ťi pre╚Ťul cre╚Öte propor╚Ťional; dac─â num─ârul persoanelor înscrise la excursiile op╚Ťionale este suficient de mare, înso╚Ťitorul de grup se va al─âtura turi╚Ötilor care au achizi╚Ťionat respectivele excursii, astfel încat cei care r─âmân la hotel vor avea program liber f─âr─â înso╚Ťitor.

ü  În situa╚Ťia în care excursia op╚Ťional─â se va desf─â╚Öura f─âr─â prezen╚Ťa înso╚Ťitorului de grup (din cauza num─ârului mic de participan╚Ťi), limba de comunicare va fi engleza.

ü  Acest program nu este recomandat persoanelor cu mobilitate redus─â.

ü  În situa╚Ťia în care turistul are cerin╚Ťe speciale, cum ar fi dar f─âr─â a se limita la: camere al─âturate sau cu o anumit─â localizare, meniu special, acestea vor fi cu titlul de solicitare c─âtre prestatori dar nu vor fi considerate confirmate decât în m─âsura posibilit─â╚Ťilor de la fa╚Ťa locului.

EVENTUALE  EVOLU╚ÜII ALE  PRE╚ÜULUI:

ü  Pre╚Ťurile agreate la încheierea contractului pot s─â creasc─â sau s─â scad─â în func╚Ťie de anumi╚Ťi factori obiectivi. 

ü  Cre╚Öterile de pre╚Ť sunt influen╚Ťate de cre╚Öteri ale cursului de schimb, cre╚Öteri ale pre╚Ťului petrolului, cre╚Öterea taxelor de survol, etc. În cazul unei cre╚Öteri de pre╚Ť mai mare de 8%, clientul poate rezilia contractul f─âr─â a pl─âti penaliz─âri de retragere.

ü  Sc─âderile de pre╚Ť pot fi datorate unor promo╚Ťii f─âcute de hoteluri sau de c─âtre agen╚Ťia organizatoare. Aceste reduceri sunt limitate pentru o anumit─â perioad─â de timp ╚Öi pentru un anumit num─âr de locuri. Promo╚Ťia poate fi întrerupt─â înainte de terminarea perioadei de valabilitate f─âr─â obliga╚Ťia din partea organizatorului de a anun╚Ťa epuizarea locurilor puse în vânzare. În acela╚Öi timp agen╚Ťia organizatoare nu are obliga╚Ťia de a reduce pre╚Ťul conform promo╚Ťiei, pentru clien╚Ťii care au achizi╚Ťionat anterior acela╚Öi pachet, dar la un pre╚Ť mai mare.

ü  În cazul în care cererea este mai mare decât locurile prestabilite pentru grup, iar biletele de avion au suferit cre╚Öteri se va comunica turistului suplimentul de tarif ╚Öi numai dup─â acordul scris se va încheia contractul de prest─âri servicii turistice.

INFORMAȚII REFERITOARE LA CAZARE:

ü  Categoria unit─â╚Ťilor de cazare este cea specificat─â în program

ü  Clasificarea pe stele a hotelurilor este cea atribuit─â de oficialit─â╚Ťile locale. Ca atare, facilit─â╚Ťile comune ╚Öi cele ale camerelor sunt conforme cu standardele locale.

ü  Dac─â hotelul este schimbat din motive care nu ╚Ťin de agen╚Ťie, va fi înlocuit cu un altul de aceea╚Öi categorie.

ü  Persoanele care c─âl─âtoresc singure pot opta pentru camera single sau pentru partaj, caz în care agen╚Ťia va propune, în func╚Ťie de înscrierile existente sau ulterioare, un partaj. În situa╚Ťia în care nu exist─â partaj pân─â la expirarea termenului limit─â de înscriere, agen╚Ťia nu se oblig─â s─â suporte diferen╚Ťa de camer─â single, în consecin╚Ť─â turistul poate s─â se retrag─â f─âr─â penaliz─âri sau s─â opteze pentru camera single.

ü  Tariful pentru copil este valabil în cazul în care acesta st─â în camer─â cu doi adul╚Ťi. Pentru a beneficia de tariful de copil acesta trebuie s─â nu fi împlinit vârsta de 12 ani. Pentru a beneficia de tariful de copil acesta trebuie s─â nu fi dep─â╚Öit la data începerii c─âl─âtoriei vârsta men╚Ťionat─â în program.

ü  Distribu╚Ťia camerelor la hoteluri se face de c─âtre recep╚Ťiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolv─â de c─âtre turist direct la recep╚Ťie, asistat de înso╚Ťitorul de grup.

ü  Turistul are obliga╚Ťia de a respecta regulile hoteliere interna╚Ťionale sau regulile hoteliere specifice din ╚Ť─ârile vizitate (s─â nu deranjeze al╚Ťi clien╚Ťi din hotel, s─â p─âstreze lini╚Ötea, s─â nu consume alimente în camer─â, s─â nu distrug─â/deterioreze/p─âteze obiecte din camere, etc). Necunoa╚Öterea acestora, nu exonereaz─â turistul de la r─âspundere.

ü  Turistul este direct r─âspunz─âtor pentru deteriorarea camerelor hoteliere sau a autocarului/mijlocului de transport, agen╚Ťia neasumându-╚Öi r─âspunderea fa╚Ť─â de turistul respectiv, care va urma s─â desp─âgubeasc─â institu╚Ťia respectiv─â pentru daunele cauzate.

ü  Hotelul î╚Öi rezerv─â dreptul de a solicita fiec─ârui turist o sum─â cash sau o copie a c─âr╚Ťii de credit personale, ca garan╚Ťie pentru cheltuielile suplimentare ce urmeaz─â a fi f─âcute pe parcursul ╚Öederii.

ü  Pentru anumite facilit─â╚Ťi din hotel sau din camer─â, hotelierul poate solicita taxe suplimentare; în momentul sosirii la hotel solicita╚Ťi recep╚Ťionerului s─â v─â informeze cu exactitate asupra lor.

ASIGUR─éRI:

ü  Agen╚Ťia organizatoare de╚Ťine poli╚Ťa de asigurare care acoper─â daune de pân─â la 50.000 eur în cazul insolven╚Ťei societ─â╚Ťii.

ü  Polita Asigurare Insolventa SERIA I, NR. 53063 / 23.01.2020 – Valoare acoperita: 50.000 USD, OMNIASIG, str. Aleea Alexandru, nr. 51, sector 1, Bucuresti, tel. 021/4057420

ü  Pachetele din prezenta ofert─â nu includ asigur─ârile medicale de c─âl─âtorie sau asigurare storno. Nu sunt obligatorii dar recomand─âm încheierea lor în agen╚Ťiile de turism sau la orice companie de asigur─âri.

INFORMAȚIA PENTRU PLECARE/ SEJUR:

Informa╚Ťiile detaliate despre circuit vor fi transmise turi╚Ötilor pe un suport durabil: site www.experttravel.ro,  email, imprimat , SMS, înainte de plecare cu minim 3 zile  ╚Öi vor cuprinde urm─âtoarele puncte:

- Detalii înso╚Ťitor grup/ ghid – nume, persoana de contact, telefon

- Detalii mijloc de transport, num─âr de înmatriculare,  num─âr telefon autocar îmbarc─âri.

- Orar de zbor actualizat (dac─â este cazul)

- Orar de  transport actualizat (dac─â este cazul)

- Hotelurile confirmate

- Transferurile pentru aeroport

- Excursii op╚Ťionale/ informare tarife

 

OBSERVAȚII:

ü  Prezentul document constituie anexa la contractul de prest─âri servicii.

ü  La înscriere turistul are obliga╚Ťia s─â semneze de luare la cuno╚Ötin╚Ť─â a informa╚Ťiilor precontractuale :

 

Nume ╚Öi prenume turist (turi╚Öti sau lider de grup)                                                                Semn─âtura

           

           

 

 

 

Nu rata acesata excursie, rezerva acum!

powered by Q Travel Cloud, un produs Acqua Development. Toate drepturile rezervate | 2020