CIRCUIT FRANTA- PARIS- VALEA LOAREI- ALSACIA

30.06.2021- 10.07.2021

 
Transportation
Period 30.06.2021- 10.07.2021

Ziua 1. (24.05.2025): CLUJ NAPOCA - PARIS - VAUX-LE-VICOMTE - PALATUL FONTAINBLEU - CHARTRES (VALEA LOIREI)

Intalnire la ora 04.30 cu ghidul in aeroportul din Cluj Napoca pentru imbarcare la ora 06:40 pe zborul spre Paris - sosire ora 08:20. Preluarea grupului de catre autocar de la Aeroportul Beauvais.

Pornim spre celebrele si frumoasele castele de pe Valea Loirei.

Primul palat pe care il vom vizita este Vaux-le-Vicomte, palatul care i-a apartinut lui Nicolas Fouquet, ministrul de finante in cabinetul lui Mazarin, palat care l-a facut invidios pe tanarul rege Ludovic al XIV – lea si l-a determinat sa inceapa constructia palatului Versailles.

 La Fontainbleau vedem castelul construit in secolul al XII-lea si capela consacrata de episcopul de Canterbury Thomas Bechet. Actualul castel a fost ridicat de catre Francisc I si este unul dintre cele mai mari castele regale din Franta.

Ajungem la catedrala din Chartres, construita in secolul al XIII-lea,considerata cea mai frumoasa, reprezentativa, completa si bine conservata catedrala gotica, trecuta pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO in 1979. Cazare hotel in zona Tours

 

Ziua 2. (25.05.2025): TOURS - CHENONCEAUX -  AMBOISE - CHAMBORD - PARIS

  Micul dejun urmat de vizita la castelul Chenonceaux, cel mai frumos dintre castelele mari, cea mai eleganta dintre toate bijuteriile de pe Valea Loirei, vom afla povestile Dianei, proprietara castelului si favorita a lui Henric al II-lea, si pe cea a sotiei geloase a regelui, Ecaterina de Medici, care nu suporta sa vada atata perfectiune in posesia altcuiva.

Apoi plecam la plimbare prin Amboise. Trecem pe langa palatul Clos Luce aflat  la 500 de metri de castelul Amboise-  locul unde Leonardo da Vinci si-a petrecut ultimii patru ani din viata, la invitatia patronului si admiratorului sau, regele Francois I. Vizita la castel Amboise urmata de de paua pentru pranz.

Incheiem ziua de vizite cu  Castelul  Chambord. Se spune ca daca ai venit pe Valea Loarei si nu ai vazut Chambord, ai venit degeaba! Realizat se pare dupa planurile ingeniosului Leonardo DaVinci, Chambord a fost construit cu un singur scop: sa uimeasca. Si reuseste, chiar si astazi dupa atâtea secole!

Cazare la hotel B&B Chatillon sau similar in zona metropolitana Paris

 

Ziua 3. (26.05.2025): PARIS

Dupa micul dejun vom face un tur panoramic cu autocarul prin capitala Frantei, admirand noul cartier financiar La Defense locul unde isi desfasoara activitatea mare parte dintre tinerii absolventi sau cei care prefera linistea rezidetiala din zona metropolitana.

Vizita la Arcul de Triumf, construit din ordinul lui Napoleon si care adaposteste si Mormantul Ostasului Necunoscut, marcat de flacara mereu aprins! Urmeaza o binemeritata plimbare pe celebrul Champs Elysees, cu ale sale cafenele si magazine istorice, care au vazut si gazduit atatea si atatea personalitati marcante de-alungul istoriei! Trecem prin Place de la Concorde unde se afla Obeliscul primit in dar din Valea Regilor din Egipt, de catre Regele Filip al II-lea si postat in locul in care in timpul Revolutiei Franceze a fost asezata ghilotina care decapitat ultimul Rege din Dinastia Burbonilor – Ludovic al VI-lea impreuna cu Maria Antoaneta.Trecem pe langa Petit Palais si Grand Palais, traversam cel mai frumos pod de peste Sena: Podul Alexandru al III –lea. si ajungem pe esplanada Muzeului Armelor. Intram in Curtea de Onoare spre a vizita Biserica Sf. Luis, Muzeul Armelor, Muzeul dedincat lui Charles de Gaulle si razboiul celor doua Razboaie Mondiale. Nu putem pleca fara o vizita la Domul Invalizilor in care se odihneste Napoleon, impreuna cu alti mari generali si personalitati marcante din istoria Frantei.

Cazare la hotel B&B Chatillon sau similar in zona metropolitana Paris.

 

Ziua 4. (27.05.2025): PARIS - VERSAILLES - PARIS

Dupa micul dejun plecam spre Versailles. Ludovic al XIV-lea a transformat satul simplu si micul castel intr-o inegalabila expresie a bogatiei, privilegiului si monarhiei absolute. Vom vizita palatul cu celebra si faimoasa Sala a Oglinzilor unde s-a semnat Tratatul de Pace din 1919, ne vom plimba prin gradini intocmai ca oaspetii regelui, vom face o pauza la palatele Trianon si vom admira satul de vacanta al reginei Maria Antoaneta. Pranz (optional) la Versailles.

Ne intoarcem in Paris spre dupa-amiaza spre seara pentru a ne bucura de o croaziera pe Sena, care ne ofera sa vedem obiectivele importante dintr-o perspectiva diferita!

Sau - program alternativ:  O zi de distractie in Disneyland Paris.

Cazare la acelasi hotel B&B Chatillon sau similar in zona metropolitana Paris.

 

Ziua 5. (28.05.2025): PARIS

  Dupa micul dejun vom incepe explorarea Orasului luminilor din Montmartre folosind si mijloace de transport rapid - metroul. Vom cobora in cartierul felinarelor rosii pentru a vedea Moulin Rouge si vom face o scurta plimbare pe frumosul Boulevard de Rochechouart. Vom vedea Parisul de pe terasa din fata Bisericii Sacre Coeur, dupa care vom poposi in fata panzelor pictate ale artistilor din Place du Tartre si chiar o sa avem timp sa savuram o cafea si un croissant in timp ce un artist aparent necunoscut ne schiteaza o caricatura!

Ne indreptam spre Palais Garnier (opera veche si eleganta a Parisului) si o vizita pentru a admira domul frumos decorat al Galeriilor Lafayette. Optional vizita la fabrica o fabrica de parfurmuri din apropiere!

Pornim agale spre Basilica La Madeleine in forma de Templu Grec care paradoxal a fost si prima gara a Parisului, unde ne vom opri pentru odihna si reculegere.

Ajungem in Gradinile Tuileries – unul din cele mai frumoase parcuri din Paris la capatul caruia zarim Arc de Triomphe du Carrousel cu caii venetieni si intrarea in Palatul Luvru!

Dupa masa si seara o dedicam vizitei interioare in cel mai cunoscut muzeu al Frantei: Muzeul Luvru (vizita interioara – aprox. 3 ore)

Seara cazare la acelasi hotel B&B Chatillon sau similar in zona metropolitana Paris.

 

Ziua 6. (29.05.2025): PARIS

Dupa micul dejun ne vom continua plimbarea prin capitala Frantei. Vom trece pe Ile de la Cite prin fata Primariei din Paris pentru a vedea ce a mai ramas din ce a mai ramas din cea mai cunoscuta Catedrala din Franta - Notre Dame de Paris, dar nu putem trece fara o vizita interioara la Conciergerie unde se afla locul in care a fost incarcerata Maria Antoaneta in timpul Revolutiei Franceze si in poate cea mai frumoasa biserica gotica a Frantei- Sainte Chapelle.

Intram in Cartierul Latin si ne indreptam spre in cele mai frumoase gradini ale orasului, Gradinile Luxemburg, care gazduiesc si Senatul Frantei trecand pe langa Universitatea Sorbona si Pantheonul din Paris.Dupa amiaza ajungem sa vedem atelierul romanului care a impresionat Parisul: Constantin Brancus.

Cum altfel putem incheia o vizita in Paris, decat de la inaltimea de 300 de metri a Turnului

Cazare la acelasi hotel B&B Chatillon sau similar in zona metropolitana Paris.

 

Ziua 7. (30.05.2025): PARIS - REIMS - METZ - STRASSBOURG

Mic dejun. Parasim Parisul  si ne indreptam spre Reims în regiunea Champagne-Ardenne. Principala atracție turistica a orasului este Catedrala Notre-Dame, unde au fost Incoronati regii Frantei.

Intram in orasul Metz – capitala regiunii Lorena. Cel mai faimos obiectiv turistic îl reprezinta Catedrala Saint Etienne, o constructie gotica, de secol XIII, impresionanta prin jocul de lumini si culori creat atat la interior cat si la exterior. Catedrala este poreclita lanterna lui Dumnezeu, datorita vitraliilor de 6500 de metri dispuse pe fatadele constructiei. O parte dintre vitralii sunt opera lui Chagall, care s-a inspirat din culorile nestematelor – rubine, perle, safire, topaz si aur. Turlele catedralei sunt îmbracate în aur.

Chiar în vecinatatea catedralei se afla celebra piata D’Armes, alcatuita din patru cladiri istorice, construite în asa fel încat sa reflecte raportul de forte dintre cele patru autoritati ale orasului: religioasa (catedrala), militara (sediul comandamentului), politica (primaria) si judiciara (tribunalul).

Vizavi de catedrala Saint Etienne se afla un alt obiectiv turistic de valoare culturala, dar transformat în destinatie comerciala – o piata acoperita, sub forma unui palat. Initial, reprezenta locuinta episcopului, dar ulterior a fost transformata în piata locala, unde se vand cele mai proaspete produse ale orasului.

Cazare la hotel 2/3* in zona Strasbourg

 

Ziua 8. ( 31.05.2025): STRASBOURG

Mic dejun. Vizitam orasul Strasbourg cu centrul sau istoric, primul centru de oras intrat complet in Patrimoniul Mondial UNESCO. Cladiri vechi, cu barne de lemn, multe flori la ferestre in timpul sezonului cald, canale si poduri care se dau la o parte pentru a face loc barcilor de promenada, toate au un farmec aparte. Strasbourg-ul este asociat cu institutiile europene care isi au sediul aici, Consiliul Europei, Curtea Europeana a Drepturilor Omului si chiar Parlamentul European, care are sediul central la Bruxelles, dar isi tine si aici anumite intalniri. Dincolo de aceste institutii, orasul isi pastreaza farmecul care, desi este unul dintre cele mai mari orase din Franta, a reusit sa isi pastreze arhitectura tipic bavareza. Vom face tur pietonal cu vizitarea: Catedralei Notre-Dam  cu dantela de gresie roz, ceasul sau astronomic, amvonul sau si geamurile sale vitrate, "Mica Franta" (fostul cartier de tabacitori si mori, canalele sale si casele  jumatate de lemn),  Place de la République si monumentele sale istorice construite In timpul Imperiului German. Vizita interioara  in Palatul Rohan, ne duce sa admiram  Muzeul de arta aplicata. Optional plimbare cu vaporasul pe afluentul Rhinului, pentru a admira centrul istoric si cladirile moderne de pe apa. Nu  putem pleca din Strasbourg  fara a degusta berea si delicatesele locale. Cazare acelasi hotel 2/3* in zona Strasbourg.

 

Ziua 9. (01.06.2025): DRUMUL VINULUI IN ALSACIA: CHATEAU DU HAUT - KAENIGSBOURG - RIQUEWIHR - COLMAR

Mic dejun. Ne deplasam spre Castelul Haut Koenigsbourg,  unul dintre cele mai fascinante castele medievale ale Frantei. Situata in sud-estul Frantei langa granita cu Germania si Elvetia, impozanta constructie este amplasata pe un deal stancos la o altitudine de peste 700 de metri, fiind folosita pentru a controla rutele de sare, grau si vin din nordul si estul Europei . Vom vizita sala festiva, sala de vanatoare, capela, camera cavalerilor sau camera stapanitorilor castelului, toate prevazute cu obiecte de mobilier din secolele XV-XVII, care potenteaza atmosfera romantica medievala a acestui incredibil castel. Continuam Ruta Alsaciana a Vinului, un drum pitoresc ce se curbeaza usor prin dealurile Inalte si pe suprafetele viticole din trecut, la poalele Muntilor Vosges. Vom vizita  Riquewihr un  oras fermecator  amplasat In interiorul zidurilor medievale. Plimbare si timp liber pentru a explora frumosul oras sau pentru masa pentru pranz. Ne indreptam apoi spre Colmar - o versiune condensata a regiunii Alsacia. Plimbarea pe strazile sale este ca si cum ati vizita un film imens cu sute de case vechi de jumatate de stanca, canale minunate si un centru pietonal Inflorit. Orasul are o selectie impresionanta de restaurante si magazine de calitate care vand produse locale de Inalta calitate. Colmar este, de asemenea, capitala vinurilor din Alsacia si este asezata la poalele podgoriilor multor sate idilice.  Orasul cu case multicolore este, de asemenea, locul de nastere al sculptorului Bartholdi, tatal faimoasei Statui a Libertatii din New York. Vedem principalele atractii ale orasului Colmar, printre care Biserica Sfantul Martin si Casa Pfister din secolul al XVI-lea, precum si cartierele istorice cum ar fi Little Venice- Mica Venetie. Nu parasim ruta vinurilor pana nu vom face o degustare a vinurilor Alsaciei la o crama. Cazare hotel 2/3* zona Mulhouse.

 

Ziua 10. (02.05.2025): MULHOUSE - ZURICH - SCHAFFHAUSEN - LICHESTENSTEIN - KEMPTON

Dupa micul dejun intram in Elvetia, indreptandu-ne spre cea mai mare cascada din Europa, cascada de la Schaffhausen pe Rin, impresionanta prin latimea ei.  In Zurich vom pasi pe strazile sub care se afla tunelurile bancilor elvetiene, pline de lingouri de aur, spre Biserica Sf. Petru, cu cel mai mare ceas din Europa – cu un diametru de 8,7 m - sau spre Biserica Doamnei Noastre, care are vitraliile pictate de Marc Chagall. In Lichtenstein vom vedea castelul din Vaduz care este folosit si azi de familia princiara.

Cazare hotel 2/3* in zona  Kempton.

 

Ziua 11. (03.05.2025): MEMMINGEN – CLUJ NAPOCA

Dupa micul dejun ne indreptam spre cele doua castele emblematice ale Bavariei- Neuschwanstein reprezinta inspiratia pentru Castelul Frumoasei din Padurea Adormita din parcurile Disney si a fost gandit sa aiba aspectul unui castel medieval, multi vizitatori fiind uimiti sa afle ca nu este de fapt mai vechi de 150 de ani, piatra de temelie fiind pusa in septembrie 1869. Se pare ca regele numea castelul un “templu al prieteniei”, fiind ridicat in cinstea compozitorului Richard Wagner, unul dintre oamenii sai cei mai apropiati. Situat in regiunea montana Graswangtal, castelul Linderhof a fost preferatul regelui si a fost construit in apropiere de cabana de vanatoare a tatalui sau, fiind singurul castel finalizat in timpul vietii lui Ludwig al II-lea. Palatul are o nota intima fiind mai mic decat Neuschwanstein, stilul predominant este rococo si se reflecta in extravaganta mobilierului si a decoratiunilor interioare. Superbele gradini amintesc de gradinile englezesti, sunt elegante si contin numeroase sculpturi alegorice.

La ora 16: 30 plecam spre aeroportul din Memmingen pentru zborul WizzAir de retur la ora 20:00, cu destinatia Cluj Napoca- sosire ora 22:50.

Data de plecare

Tarif standard  în camera dubla

Supliment single

30.06.2021

835 euro

200 euro

Supliment camera single: 300 euro

Reducere copil <12 ani cazat in camera cu 2 adulti: 240 euro

Tariful este calculat pentru un grup de minim 25 de persoane

 

 

TARIFUL INCLUDE:

·       Transport cu autocar modern cu scaune rabatabile si aer conditionat (fara zilele a 3-a, a 4-a, a 5-a si a 6-a), cu toate taxele de drum si parcari incluse;

·       10 nopti cazare cu mic dejun (frantuzesc) la hoteluri 2*/ 3*/4*

·       Degustare de vin pe valea vinului in Alsacia

·       asistenta turistica pe traseu din partea unui insotitor de grup din Romania.

 

 

TARIFUL NU INCLUDE:

·       asigurare medicala de sanatate (obligatorie, dar se pot incheia la orice companie de asigurari)

·       Bilet avion Cluj Napoca – Paris si Memmingen – Cluj Napoca- se achizitioneaza la efectuarea rezervarii.

·       costurile de transport local in zilele 3, 4, 5 si 6 (aproximativ 20 Euro);

·       biletele de intrare pentru vizitarea obiectivelor turistice (muzee, asezaminte de cult etc.) si nici eventualii ghizi pentru acestea – preturi orientative:

·       alte mese decat cele inscriese in program

(Versailles si gradini: 25 Euro (gratuit sub 25 de ani; Luvru (inchis marti): 15 euro (gratuit sub 25 de ani; Sainte Chapelle: 10 Euro (gratuit sub 25 de ani);  Croaziera pe Sena: 13,50 Euro;Turnul Eiffel: 17 Euro; Muzeul militar Domul Invalizilor cu mormantul lui Napoleon: 9 Euro intre orele 17.00 – 18.00 (gratuit sub 25 de ani); Vaux – le Vicomte: 15,50 Euro – adult; 13,50 Euro – senior;

Chenonceaux: 10 Euro ; Clos Luce: 11,5 Euro) Chambord- 15,5 euro / adult

INFORMAȚII PRECONTRACTUALE GENERALE - CIRCUITE EXPERRT TRAVEL  

 

 INFORMAȚII DESPRE  ZBOR:

ü  Politica de prealocare a locurilor în avion depinde de fiecare companie aeriană; la cerere, se pot furniza informații suplimentare cu privire la acest aspect și tarifele pentu locuri preferențiale

ü  Orarul de zbor poate suferi modificări care vor fi aduse la cunoștința turistului la primirea notificării de la compania aeriană. Dacă modificarea nu este semnificativă – modificări sub 30 minute- orarul nou de zbor va fi transmis în informarea de plecare

ü  Agenția își rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană

ü  Agenția nu este răspunzătoare pentru eventualele perturbări ale orarului de zbor.

ü  În situația în care turistul achiziționează bilete de avion pe zboruri interne iar acestea nu mai corespund noului orar de zbor al cursei internaționale, agenția nu are obligația de a suporta eventualele diferențe de preț ocazionate de reemiterea biletelor pe cursa internă.

ü  Dacă circuitul se anulează din cauza neîntrunirii grupului minim, agenția nu este obligată să suporte costul biletelor de avion achiziționate.

INFORMAȚII DESPRE TRANSPORTUL TERESTRU:

ü  Transportul terestru se va executa cu autocare subînchiriate de capacitate 29 până la 55 locuri în funcție de mărimea grupului

ü  Autocarele sunt dotate cu aer condiționat, stație audio video, scaune reglabile. Autocarele vor fi clasificate minim 2*.

ü  Așezarea în autocar se va face în ordinea înscrierilor, locurile nu se nominalizează.

ü  Conform legislației în vigoare, în cazul vehiculelor rămase imobilizate pe traseu, în cazul defecțiunilor care nu se pot remedia, trasportatorul este obligat să asigure preluarea persoanelor în termen de maximum 3 ore în judeţ, 5 ore în țară şi în termen de maximum 16 ore în cazul transporturilor în trafic internaţional;

ü  Orarul de îmbarcare/ debarcare este specificat în programul excursiei. Orele sunt aproximative, pot suferi modificări  care vor fi transmise turiștilor în informarea de plecare.

ü  Programul excursiei poate fi modificat de către conducătorul grupului în situații excepționale (accidente, trafic îngreunat, blocat, urgențe medicale ale unora dintre pasageri, defecțiuni tehnice)

 

ACTE NECESARE CĂLĂTORIEI ȘI INFORMAȚII LEGATE DE  CĂLĂTORIE:

ü  Documentele necesare  pentru trecerea frontierelor pe traseu: pașaport turistic/carte de identitate valabilă minim 6 luni de la data ieșirii din țară.

ü  În cazul în care turistul deține act de identitate tip buletin (cu file) agenția  vânzătoare este obligată să informeze turistul că la punctele de trecere a frontierelor NU SE ACCEPTĂ acest tip de document ce atestă identitatea turistului! Se acceptă doar modelul nou de carte de identitate.

ü  Regulament documente de călătorie minori:

-        pașaport turistic/carte de identitate valabilă minim 6 luni de la data ieșirii din țară

-        minorii care sunt însoțiți de un singur părinte vor  trebui să prezinte poliției de frontieră acordul parental al părintelui ce nu însoțește minorul - se obține de la notariat

-        minorii ce călătoresc neînsoțiți de nici unul dintre părinti va trebui să prezinte acordul părinților, iar persoana ce îl însoțește trebuie să dețină cazier judiciar valabil. Pentru mai multe informații vă rugăm să accesați  www.politiadefrontiera.ro!

-        persoanele care călătoresc cu copii sub 18 ani trebuie să dețină pe lângă pașaportul acestora și o copie a certificatului de naștere al copiilor (este posibil ca autoritățile de la frontieră să o solicite)

ü  Agenția nu răspunde în cazul refuzului autorităților de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu.

ü  Turistul are obligația de a respecta legile țărilor tranzitate/vizitate, indiferent dacă acestea diferă față de legile din România. Nerespectarea acestora atrage după sine, răspunderea turistului respectiv în fața autorităților locale, agenția neasumându-și răspunderea față de turistul respectiv (nu se rambursează sume aferente serviciilor neprestate din acest motiv).

ü  Agenția nu este răspunzătoare pentru pierderea sau furtul bagajelor, a actelor sau a obiectelor personale; în cazul în care aceste situații nedorite apar, turistul are obligația de a depune personal plângere la compania sau organele competente.

ü  Turiștii vor fi informați dacă pe traseul circuitului se necesită obținerea de vize sau sunt necesare vaccinări speciale pentru destinațiile din program.

CONDIȚII FINANCIARE DE ÎNSCRIERE:

ü  30% se achită la înscriere în cazul circuitelor cu transport autocar

ü  40% se achită la înscriere în cazul circuitelor cu transport avion

ü  Diferența se achită cu 30 zile înainte de plecare

PENALITĂȚI ÎN CAZ DE RETRAGERE:

ü  10% din prețul pachetului de servicii, dacă renunțarea se face cu mai mult de 60 de zile calendaristice înainte de începerea executării pachetului (data plecării);

ü  50% din prețul pachetului de servicii, dacă renunțarea se face în intervalul de 60-31 zile înainte de începerea executării pachetului (data plecării);

ü  100% din prețul pachetului de servicii dacă renunțarea se face cu mai puțin de 31 de zile înainte de începerea executării pachetului (data plecării) sau nu se prezintă la program.

ü  100% dacă anularea se face din următoarele cauze: în cazul în care călătorul nu este lăsat să treacă una din frontierele de pe traseul excursiei, din motive care sunt legate exclusiv de persoana sa sau din motive care nu pot fi imputate Agenției;

ü  100%  în cazul în care călătorul nu respectă condițiile generale ale Agenției, prezintă acte incomplete sau false, nu are pașaport sau nu achită integral excursia în termenele stipulate;

ü  Vă reamintim că încheierea unei Asigurări STORNO de călătorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarând efectul penalizărilor aplicate. Vă recomandăm să uzați de acest mijloc de protecție financiară care acoperă cele mai frecvente evenimente ce cauzează anularea călătoriei.

CONSTITUIREA GRUPULUI:

ü  Tarifele au fost calculate la grup de minim 35 turiști.  Suplimentul pentru grup 25-34 persoane, 30 euro, se va achita doar în caz de nevoie, la finalizarea grupului, în săptămâna plecării.

ü  Pentru un număr mai mic de 35 participanți, prețul se recalculează sau circuitul se reprogramează.

ü  De asemenea, în cazul unui grup mai mic, agenția își rezervă dreptul de a schimba compania aeriană sau hotelurile, cu păstrarea standardelor și cu informarea prealabilă a turiștilor înscriși.

ASISTENȚA TURISTICĂ, VIZITE, EXCURSII OPȚIONALE:

ü  Turoperatorul, în pachetul de servicii de circuite culturale prestează servicii de ghid turism din partea agenției, dar legislația internațională nu permite întotdeauna ghidajul în muzee și la obiective turistice de către ghidul român

ü  Ghidul român va face prezentarea în autocar și va asigura traducerea explicațiilor date de ghidul local în situația în care grupul de turiști hotărăște angajarea acestuia. Angajarea unui ghid local poate fi absolut necesară în funcție de țările vizitate.

ü  Conform reglementărilor internaționale, serviciile de ghidaj în interiorul muzeelor pot fi asigurate doar de către ghizii locali

ü  Conducătorul de grup poate modifica programul acțiunii în anumite condiții obiective.

ü  Unele excursiile opționale se efectuează la fața locului cu agenții locale. Sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele și pentru agenția Tour Operatoare. Prețurile excursiilor opționale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor ce pot fi achiziționate de la recepția hotelurilor, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziție un mijloc de transport care îi va duce și îi va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei și după caz ghid local.

ü  Prețul excursiilor este calculat pentru un grup minim de 20 persoane. La un număr mai mic de participanți prețul crește proporțional; dacă numărul persoanelor înscrise la excursiile opționale este suficient de mare, însoțitorul de grup se va alătura turiștilor care au achiziționat respectivele excursii, astfel încat cei care rămân la hotel vor avea program liber fără însoțitor.

ü  În situația în care excursia opțională se va desfășura fără prezența însoțitorului de grup (din cauza numărului mic de participanți), limba de comunicare va fi engleza.

ü  Acest program nu este recomandat persoanelor cu mobilitate redusă.

ü  În situația în care turistul are cerințe speciale, cum ar fi dar fără a se limita la: camere alăturate sau cu o anumită localizare, meniu special, acestea vor fi cu titlul de solicitare către prestatori dar nu vor fi considerate confirmate decât în măsura posibilităților de la fața locului.

EVENTUALE  EVOLUȚII ALE  PREȚULUI:

ü  Prețurile agreate la încheierea contractului pot să crească sau să scadă în funcție de anumiți factori obiectivi. 

ü  Creșterile de preț sunt influențate de creșteri ale cursului de schimb, creșteri ale prețului petrolului, creșterea taxelor de survol, etc. În cazul unei creșteri de preț mai mare de 8%, clientul poate rezilia contractul fără a plăti penalizări de retragere.

ü  Scăderile de preț pot fi datorate unor promoții făcute de hoteluri sau de către agenția organizatoare. Aceste reduceri sunt limitate pentru o anumită perioadă de timp și pentru un anumit număr de locuri. Promoția poate fi întreruptă înainte de terminarea perioadei de valabilitate fără obligația din partea organizatorului de a anunța epuizarea locurilor puse în vânzare. În același timp agenția organizatoare nu are obligația de a reduce prețul conform promoției, pentru clienții care au achiziționat anterior același pachet, dar la un preț mai mare.

ü  În cazul în care cererea este mai mare decât locurile prestabilite pentru grup, iar biletele de avion au suferit creșteri se va comunica turistului suplimentul de tarif și numai după acordul scris se va încheia contractul de prestări servicii turistice.

INFORMAȚII REFERITOARE LA CAZARE:

ü  Categoria unităților de cazare este cea specificată în program

ü  Clasificarea pe stele a hotelurilor este cea atribuită de oficialitățile locale. Ca atare, facilitățile comune și cele ale camerelor sunt conforme cu standardele locale.

ü  Dacă hotelul este schimbat din motive care nu țin de agenție, va fi înlocuit cu un altul de aceeași categorie.

ü  Persoanele care călătoresc singure pot opta pentru camera single sau pentru partaj, caz în care agenția va propune, în funcție de înscrierile existente sau ulterioare, un partaj. În situația în care nu există partaj până la expirarea termenului limită de înscriere, agenția nu se obligă să suporte diferența de cameră single, în consecință turistul poate să se retragă fără penalizări sau să opteze pentru camera single.

ü  Tariful pentru copil este valabil în cazul în care acesta stă în cameră cu doi adulți. Pentru a beneficia de tariful de copil acesta trebuie să nu fi împlinit vârsta de 12 ani. Pentru a beneficia de tariful de copil acesta trebuie să nu fi depășit la data începerii călătoriei vârsta menționată în program.

ü  Distribuția camerelor la hoteluri se face de către recepțiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepție, asistat de însoțitorul de grup.

ü  Turistul are obligația de a respecta regulile hoteliere internaționale sau regulile hoteliere specifice din țările vizitate (să nu deranjeze alți clienți din hotel, să păstreze liniștea, să nu consume alimente în cameră, să nu distrugă/deterioreze/păteze obiecte din camere, etc). Necunoașterea acestora, nu exonerează turistul de la răspundere.

ü  Turistul este direct răspunzător pentru deteriorarea camerelor hoteliere sau a autocarului/mijlocului de transport, agenția neasumându-și răspunderea față de turistul respectiv, care va urma să despăgubească instituția respectivă pentru daunele cauzate.

ü  Hotelul își rezervă dreptul de a solicita fiecărui turist o sumă cash sau o copie a cărții de credit personale, ca garanție pentru cheltuielile suplimentare ce urmează a fi făcute pe parcursul șederii.

ü  Pentru anumite facilități din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare; în momentul sosirii la hotel solicitați recepționerului să vă informeze cu exactitate asupra lor.

ASIGURĂRI:

ü  Agenția organizatoare deține polița de asigurare care acoperă daune de până la 50.000 eur în cazul insolvenței societății.

ü  Polita Asigurare Insolventa SERIA I, NR. 53063 / 23.01.2020 – Valoare acoperita: 50.000 USD, OMNIASIG, str. Aleea Alexandru, nr. 51, sector 1, Bucuresti, tel. 021/4057420

ü  Pachetele din prezenta ofertă nu includ asigurările medicale de călătorie sau asigurare storno. Nu sunt obligatorii dar recomandăm încheierea lor în agențiile de turism sau la orice companie de asigurări.

INFORMAȚIA PENTRU PLECARE/ SEJUR:

Informațiile detaliate despre circuit vor fi transmise turiștilor pe un suport durabil: site www.experttravel.ro,  email, imprimat , SMS, înainte de plecare cu minim 3 zile  și vor cuprinde următoarele puncte:

- Detalii însoțitor grup/ ghid – nume, persoana de contact, telefon

- Detalii mijloc de transport, număr de înmatriculare,  număr telefon autocar îmbarcări.

- Orar de zbor actualizat (dacă este cazul)

- Orar de  transport actualizat (dacă este cazul)

- Hotelurile confirmate

- Transferurile pentru aeroport

- Excursii opționale/ informare tarife

 

OBSERVAȚII:

ü  Prezentul document constituie anexa la contractul de prestări servicii.

ü  La înscriere turistul are obligația să semneze de luare la cunoștință a informațiilor precontractuale :

 

Nume și prenume turist (turiști sau lider de grup)                                                                Semnătura

           

           

 

 

 

Nu rata acesata excursie, rezerva acum!


Solicita oferta