Informatii utile Riviera Olimpului 2022
Descriere si statiuni

Detalii

Descriere si statiuni

Vacanta Paralia Katerini- Olympic Beach!

Despre Riviera Olimpului se poate face o enciclopedie intreaga, dar inainte de toate, este o regiune din Grecia ce cuprinde 16 plaje care se intind pe 70km.

In Nordul Greciei, la numai 700 km de Bucuresti, ne aflam in legendara Macedonie, aPrima patrie a grecilora, in zona nordica a Muntelui Olimp, numita aTara bogataa sau aTara de sub muntea. Statiunile turistice din regiunea Pieria - Riviera Olimpului, aflate pe tarmul Marii Egee (Paralia Katerini, Olympic Beach, Nei Pori, Platamonas, Leptokaria, Korinos, Gritsa) sunt un loc ideal pentru petrecerea vacantelor estivale.

Clima acestor statiuni este unica in Grecia, datorita muntilor din apropiere, care au rol de protectie si care creeaza senzatie de racoare mai ales in timpul verii, cand temperaturile sunt ridicate. Fiind situata in apropierea muntilor, statiunea are un aer proaspat si curat iar temperatura ajunge la 35 grade in luna august. Sezonul de plaja si baie incepe in prima parte a lunii mai si se incheie in a doua jumatate a lunii octombrie.

Aici, in acest tinut, simturile percep viu vraja peisajului si integritatea naturii. Munte si mare, verde si albastru, mit si ratiune, intr-o armonie remarcabila.

Statiuni turistice

 

Vacanta Paralia Katerini.

Situata la circa 80 km sud de Thessaloniki statiunea turistica Paralia a cea mai dezvoltata statiune a Rivierei Olimpului a va asteapta cu sute de unitati de cazare, restaurante si taverne traditionale, baruri si posibilitati de practicare a sporturilor nautice. Paralia Katerini este municipalitatea din zona estica a prefecturii Pieria. Capitala municipalitatii fiind Kallithea.

Paralia (in traducere aplajaa) este situata la 4 km est de Katerini si circa 70 km distanta la sud de Salonic si aeroportul international Makedonia. Populatia localitatii Paralia este de circa 1.500 locuitori. In estul acestei localitati veti regasi golful Thermian al carui coasta este formata dintr-un lung sir de plaje de nisip fin. In perioada estivala mii de turisti vin in aceasta zona sa-si petreaca vacantele. Apa calda si curata a Marii Egee, plajele nisipoase lipsite de pietre, lipsa animalelor marine periculoase si salvamarii omniprezenti sunt marile atuuri ale acestei zone.

Paralia este o plaja cosmopolita care se intinde pe multi kilometri, cu ape curate si putin adanci. A fost distinsa cu Blue Flag ani la randul. Plaja lata cu nisip atrage numerosi turisti in fiecare vara. De aici puteti admira impozantul Munte Olimp si Muntele Muzelor, Pieria. Paralia este locul ideal pentru a vizita imprejurimile. Din port se pot inchiria ambarcatiuni.

In Paralia Katerini exista mici magazine mixte, deschise aproape tot timpul, de unde puteti cumpara: produse alimentare, dulciuri, bauturi alcoolice sau racoritoare, apa plata sau minerala, produse cosmetice si de igiena, ziare, vederi, timbre, cartele telefonice, etc. la preturi accesibile. Comerciantii greci sunt extrem de amabili, fara a insista insa in a-si prezenta marfa. Puteti admira si studia marfa din magazin cat vreti, fara sa cumparati nimic si nimeni nu se supara. Daca va hotarati totusi sa cumparati ceva, nu uitati: totul se negociaza, si chiar daca preturile nu sunt foarte mari, puteti obtine tarife mai mici decat cele afisate, in special la bijuterii, blanuri si pielarie.

 

Vacanta Olympic Beach.O plaja cu nisip auriu se intinde pe mai muli kilometri, cu nisip curat i marea puin adanca, Olympic Beach a fost distinsa in mod regulat cu distinctia europeana Blue Flag pentru mai muli ani, i atrage un numar mare de turisti in fiecare vara. Exista o gama larga de cazare pentru sejurul dvs., inclusiv hoteluri, camere de inchiriat si bungalouri i un camping . O gama mare de restaurante i taverne de orice tip sunt in ateptare pentru a satisface gusturile dvs. atat cu preparate locale, cat i preparate din bucataria internaionala. Daca preferai stilul de viata metiteranean sub soarele Greciei, o frumoasa plaja, larga i mai ales lunga de nisip, taverne etnice cu preparate autohtone, oameni frumosi i case de oaspei confortabile in loc de complexe hoteliere din regiunile de vacanta cunoscute, atunci acesta este locul perfect pentru tine! Plajele din Paralia si Olympic Beach sunt o intindere continua de nisip auriu, cele doua localitati fiind legate printr-un bulevard puternic luminat, cu pista pentru biciclete si o alee pietonala, pentru cei care doresc sa faca o plimbare dimineata, sau seara. Localitatea e situata la 8 km de Katerini.

 

Nei Pori.Situata in partea de sud a regiunii Pieira, Nei Pori este o statiune de litoral moderna aflata intre muntii Olimp si Marea Egee, cu plaje cu nisip aflate chiar in fata hotelurilor. Majoritatea facilitatilor de cazare sunt de curand construite, cu o arhitectura moderna, cu maxim 3-4 etaje.

Pozitionarea geografica si reteaua de drumuri bine organizata dau posibilitatea vizitatorilor de a-si petrece aici vacanta de vara si de a se bucura de excursii zilnice spre diverse locatii din Grecia, faimoase in toata lumea. Statiunea este impartita in doua zone, in centru fiind amplasate niste parcuri de distractii.modeste. Pentru copii exista un loc amenajat pe faleza, unde sunt instalate plase pentru sarituri, tobogane umflate cu aer si o minipista pentru karting, plus o serie de jocuri mecanice. Tot in centru, in apropierea bisericii, in fiecare zi de vineri se organizeaza o piata volanta, unde taranii greci isi vand marfa, in special fructe si legume. Nei Pori este o statiune pentru cupluri cu copii si, daca vrei liniste si sa-ti incarci bateriile, atunci ai ales locul potrivit. Principala distractie o constituie plimbarile de seara pe faleza lunga, plina de taverne, terase si magazine. Prin statiune se aude in principal muzica greceasca, ascultata la un volum decent. Plaja este una dintre cele mai frumoase din Grecia si este foarte larga, fiind cotata cu blue flag.

Apa e curata si nu are alge, foarte curata si are intrarea lina in apa. Mergi cam 40-50 de metri in larg si abia-abia de-ti ajunge pana la mijloc.

 

 

Platamonas.Cea mai importanta atractie turistica in acesta statiune o reprezenta Castelul Bizantin cat si plajele cu nisip auriu si ape cristaline, muntii plini de istorie si frumusetile natural, toate conectate intr-o excelenta infrastructura locala ce fac ca Platamonas sa fie o destinatie ideala pentru petrecerea vacantei. Aceasta se afla 25 km sud de Muntele Olimp si 33 km de Katerini. Orasul Platamonas se afla pe ruinele orasului antic Herakleion

 

Informatii traseu si autocar

Detalii

Informatii traseu si autocar

Sejur Grecia - Paralia Katerini- Olympic Beach

Informatii transport- traseu- orar imbarcari- program excursie.

 

Transport: charter Grecia 2021- Paralia Katerini si Olympic Beach se execută cu autocare proprii si subînchiriate de capacitate 40 până la 65 locuri în funcție de mărimea grupului Autocarele sunt dotate cu aer condiționat, stație audio video, scaune reglabile. Autocarele vor fi clasificate minim 2*.

Plecari: conform grafic, in functie de serie, vezi tabel tarife/ plecari la fiecare unitate de cazare vacanta Paralia Katerini.

Traseu: (V. Oltului): SATU MARE - ZALAU - CLUJ - TURDA - ALBA - SEBES - SIBIU - RM VALCEA - PITESTI - BUCURESTI

·        Așezarea în autocar se va face în ordinea înscrierilor.

·        Conform legislației în vigoare, în cazul vehiculelor rămase imobilizate pe traseu, în cazul defecțiunilor care nu se pot remedia, trasportatorul este obligat să asigure preluarea persoanelor în termen de maximum 3 ore în judeţ, 5 ore în țară şi în termen de maximum 16 ore în cazul transporturilor în trafic internaţional

·       Bagajele premise pentru călătorie Paralia Katerini pentru un pasager sunt: 1 bagaj ca maxim 20 kg, 1 geantă la cală pentru alimente maxim 10 kg  și bagaj de mână pentru fiecare pasager ( poșeta sau rucsac mic dimensiuni 40/30/20 cm).

·        Programul excursiei poate fi modificat de către conducatorul grupului în situații excepționale ( accidente, trafic îngreunat, blocat,  urgențe medicale ale unora dintre pasageri, defecțiuni tehnice)

·        Orarul de îmbarcare/ debarcare este specificat în programul excursiei. Orele sunt aproximative, pot suferi modificări  care vor fi transmise turiștilor în informarea de plecare.

 

ÎMBARCĂRI: ORAȘUL

ORA DE PLECARE

(orele sunt aproximative, pot suferi modificări  care vor fi transmise în informmarea de plecare)

ORA DE RETUR

(orele sunt aproximative, pot suferi modificări care vor fi transmise în informmarea de plecare)

LOCUL DE ÎMBARCARE

SATU MARE

07.30 - transfer la Baia Mare

15:00 - transfer din Baia Mare

Catedrala  catolică

ZALĂU

10:30 (este posibil  transfer la Cluj)

14:30 (este posibil transfer din Cluj)

Centru Zahana

BAIA MARE

09:00

14:00

Parcare OJT

DEJ

10:30

13:30

OMV ieșire spre Cluj

GHERLA

10:45

13:00

Centura Gherla – ieșire spre Cluj

CLUJ NAPOCA

12:00

12:30

Benzinărie OMV Calea Turzii

TURDA

13:00

12:00

Sens Vest

AIUD

14:00

11:30

Centru catedrala

ALBA IULIA

14:30

11:00

Pța Consiliului Europei

SEBEȘ

17:00

10:00

Rompetrol IVINIS

SIBIU

16:30

09:30

Benzinărie Petrom, lângă hotel Select

CÂMPIA TURZII

14:00 transfer la Turda

12:00 transfer din Turda

Centru

TG MUREȘ

16:45

(dacă se face transfer la Turda ora 11:30)

ora 10:00

(12:00 dacă este cu transfer din Turda)

Parcare Poli 2

SIGHIȘOARA

18:00

09:00

 

Centru

BRAȘOV

20:00

08:00

Benzinărie Petrom ieșire spre Sinaia

PLOIEȘTI

22:00

06:00

Benzinărie Petrom – intrare dinspre Comarnic

RÂMNICU VÂLCEA

19:00

07:00

Stație Dacos

PITEȘTI

20:30

06:00

Benzinărie Luk-Oil intrare pe Autostrada A1

BUCUREȘTI

21:30

04:00

Magazine Metro Militari- parcare

 

SOSIRE GRECIA

PLECARE DIN GRECIA

 

PARALIA KATERINI

apx. ora 10:00 - 11:00

Ora 15:00

ÎNTRE ORELE 09:00 – 11:00

OLIMPIC BEACH

apx. ora 10:15 - 11:15

ora  14:45

ÎNTRE ORELE 09:00 – 11:00

 

 Program sejur Paralia Katerini si Olympic Beach:

Ziua 1: Plecare cu autocarul din orașul tău. Ora și locul de îmbarcare pe traseu vă vor fi transmise prin informarea de plecare  care va fi disponibilă cel târziu cu 2 zile înainte de plecare pe site  sau  la agenția unde ați făcut rezervarea. Pe parcursul călătoriei însoțitorii de grup se vor asigura că veți avea parte de o călătorie plăcută. Pe traseu se vor face pauze  pentru toaletă de cca. 15-30 minute  la intervale de apx. 3,5 - 4 ore și o pauză de masă de cca. 30 - 40 minute. 

Ziua 2: Sosire în stațiunea Paralia Katerini sau Olympic Beach în cursul dimineții. Cazare după ora 14:00 și timp liber. În jurul orei 18.00, întâlnire cu reprezentantul local, unde vi se vor prezenta stațiunea și excursiile opționale...

Ziua 3 – 8: Va bucurati de vacanta in Paralia Katerini sau Olympic Beach. Timp liber pentru plajă, distracţie, cumpărături, relaxare sau programe opţionale: Atena, Athos, Meteora, Salonic, Insula Skiathos, Waterland, Muntele Olimp sau Seara Grecească.

Ziua 9: Eliberarea camerelor în cursul dimineții, la ora 09:00.  După-amiază timp liber pentru plajă și ultimele cumpărături. Ne luam La revedere de la statiunea preferata Paralia Katerini!  Îmbarcarea și pornirea spre casă la ora anunțată de ghizii locali apx. ora 14:00- 15:00. Sosirea în România conform graficului în funcție de trafic și formalitățile vamale.

 

 

Informatii utile vile si plaja

Detalii

Informatii utile vile si plaja
    Grecia Vacanta Paralia Katerini- Informatii suplimentare vile, conditii de cazare, taxe, plaja.
·   In Paralia Katerini si Olympic Beach  se percepe TAXA DE STATIUNE, aceasta nu este inclusa in pret si se plateste obligatoriu la destinatie, la primirea cheilor:  aproximativ: 0,5 euro/zi/cameră
·        Parcarile in Paralia Katerini si Olympic Beach sunt stradale, nu se platesc, dar exista si cateva parcari amenajate
·        In Paralia Katerini exista 2 supermarket-uri mari: LIDL si CARREFOUR
·        Cazarea cu animale de companie NU este acceptata in niciuna dintre vilele pe care le avem in garantie
·        Vilele din Paralia Katerini si Olympic Beach se inchiriaza in sistem selfcatering: se preia camera curata, pe perioada sejurului nu se asigura servicii de cuaratenie. Camera se preda cu tot inventarul receptionat la sosire.
·        Deteriorarile mobilierului sau echipamentelor din camera va fi suportat de catre client la predarea camerei.
·        Vilele  ofera si posibilitatea achizitionarii mesei: mic dejun 5 euro/ pers, cina 10 euro/ pers. Aceasta este servita la un restaurant sau taverna în apropierea vilei de cazare.
·        Fiecare vila este dotata cu aer condiționat, acesta este contra cost 5 euro/ zi/cameră. EXCEPTIE: Vila Sysy-aerul conditionat este inclus in pret!
·        Vilele NU ofera prosoape!
·        TOATE vilele sunt doatate cu chicineta proprie, complet utilata
·        Check-in: intrarea la cazare se va face dupa ora 14:00. În jurul orei 18.00, întâlnire cu reprezentantul local, unde vi se vor prezenta stațiunea și excursiile opționale.
·        Check-out: eliberarea camerelor se va face in cursul diminetii, la ora 09:00
·        Plaja este publica! In Paralia Katerini si Olympic Beach, sezlongurile si umbrelele de plaja sunt contra cost si se pot achita prin achizitionarea unui produs de la barurile si restaurantele de pe plaja
 
Informatii precontractuale

Detalii

Informatii precontractuale

 

CONDIȚII DE REZERVARE, CONDIȚII DE PLATA ȘI PENALITĂȚI DE ANULARE: 

·        În momentul înscrierii se va achita un avans de minim 30% din valoarea totală a contractului, urmând ca diferența să fie achitată cu minim 30 de zile înainte de data plecării.

·        În cazul rezervărilor Early Booking avansul este 30% diferența de plată la termenul de earlybooking specificat în oferta agenției.

·        Pachetele turistice se pot plăti și în lei la cursul BNR din data efectuării plății + 2% - coeficient de risc valutar

·        Condiții de penalizarea anulare rezervare Early booking: 100%.

·        Condiții de penalizare in cazul ofertelor standard:

-         10% din prețul pachetului de servicii, dacă renunțarea se face cu mai mult de 60 de zile calendaristice înainte de începerea executării pachetului (data plecării);

-         50% din prețul pachetului de servicii, dacă renunțarea se face în intervalul de 60-31 zile înainte de începerea executării pachetului (data plecării);

-         100% din prețul pachetului de servicii dacă renunțarea se face cu mai puțin de 31 de zile înainte de începerea executării pachetului (data plecării) sau nu se prezintă la program.

-         100% dacă anularea se face din următoarele cauze: în cazul în care călătorul nu este lăsat să treacă una din frontierele de pe traseul excursiei, din motive care sunt legate exclusiv de persoana sa sau din motive care nu pot fi imputate Agenției;

-         100%  în cazul în care călătorul nu respectă condițiile generale ale Agenției, prezintă acte incomplete sau false, nu are pașaport sau nu achită integral excursia în termenele stipulate;

EVENTUALE EVOLUȚII ALE PREȚULUI:

·        Prețurile agreate la încheierea contractului pot să crească sau să scadă în funcție de anumiți factori obiectivi. 

·        Creșterile de preț sunt influențate de creșteri ale cursului de schimb, creșteri ale prețului petrolului, creșterea taxelor de survol, etc. În cazul unei creșteri de preț mai mare de 8%, clientul poate rezilia contractul fără a plăti penalizări de retragere.

·        Scăderile de preț pot fi datorate unor promoții făcute de hoteluri sau de către agenția organizatoare. Aceste reduceri sunt limitate pentru o anumită perioadă de timp și pentru un anumit număr de locuri. Promoția poate fi întreruptă înainte de terminarea perioadei de valabilitate fără obligația din partea organizatorului de a anunța epuizarea locurilor puse în vânzare. În acelasși timp agenția organizatoare nu are obligația de a reduce prețul conform promoției, pentru clienții care au achiziționat anterior același pachet, dar la un preț mai mare.

 

CAZAREA:

·        Clasificarea unităților de cazare corespund  normelor locale de clasificare din țara de destinație Grecia conform licenței de clasificare. În cazul vilelor din ofertă, clasificarea este pe chei ( similar margarete în România)

·        În cazul în care cazarea nu este făcută la unitatea de cazare specificată în contractul turistului, agenția are obligația de a caza turiștii la condiții  similare celor contractate sau superioare.

·        Check-in (intrarea la cazare): ora 14:00 în ziua sosirii.

·        Chech-in (ieșirea de la cazare): ora 09:00 în ziua plecării.

 

TRANSPORTUL / MIJLOACE DE TRANSPORT:

·        Transportul charter Grecia 2020 se execută cu autocare subînchiriate de capacitate 40 până la 65 locuri în funcție de mărimea grupului Autocarele sunt dotate cu aer condiționat, stație audio video, scaune reglabile. Autocarele vor fi clasificate minim 2*.

·        Așezarea în autocar se va face în ordinea înscrierilor, locurile nu se nominalizează.

·        Conform legislației în vigoare, în cazul vehiculelor rămase imobilizate pe traseu, în cazul defecțiunilor care nu se pot remedia, trasportatorul este obligat să asigure preluarea persoanelor în termen de maximum 3 ore în judeţ, 5 ore în țară şi în termen de maximum 16 ore în cazul transporturilor în trafic internaţional;

·        Orarul de îmbarcare/ debarcare este specificat în programul excursiei. Orele sunt aproximative, pot suferi modificări  care vor fi transmise turiștilor în informarea de plecare.

·        Bagajele premise pentru călătorie pentru un pasager sunt: 1 bagaj ca maxim 20 kg, 1 geantă la cală pentru alimente maxim 10 kg  și bagaj de mână pentru fiecare pasager ( poșeta sau rucsac mic dimensiuni 40/30/20 cm).

·        Programul excursiei poate fi modificat de către conducatorul grupului în situații excepționale ( accidente, trafic îngreunat, blocat,  urgențe medicale ale unora dintre pasageri, defecțiuni tehnice)

ASISTENȚA TURISTICĂ / EXCURSII OPȚIONALE:

·       Agenția Expert Travel va asigura prin agenția parteneră locală un reprezentant vorbitor de limba română, pe durata sejurului. El se ocupă de primirea clienților în stațiune , urmărește ca serviciile să fie conforme cu pachetul rezervat de client, se preocupă să remedieze eventualele neconcordanțe, prezintă destinația și excursiile opționale, face înscrieri la excursiile opționale.

·       Lista excursiilor opționale poate fi solicitată de la agentul de turism. Acestea pot fi rezervate la destinație prin reprezentantul local al agenției organizatoare. De regulă, excursiile opționale sunt organizate de partenerul local din Paralia Katerini și sunt recomandate ca servicii sigure. Prețurile excursiilor depind de nr. turiștilor înscrisi și pot fi mai mari decât cele existente la recepția hotelului sau alte agenții locale. Diferențele de preț cuprind plecare / întoarcere direct de la / la hotel, servicii de ghid (eventual lb. română). Agenția de turism organizatoare Expert Travel nu este responsabilă pentru reclamații referitoare la excursiile opționale organizate local. Eventualele reclamații se fac și se rezolvă la agenția de unde achiziționați excursia, la fața locului.

 

INFORMAȚII CE ȚIN DE FORMALITĂȚILE VAMALE:

·        Documentele necesare  pentru trecerea frontierelor pe traseul cu destinația Grecia: pașaport turistic/carte de identitate valabilă minim 6 luni de la data ieșirii din țară.

·        În cazul în care turistul deține act de identitate tip buletin (cu file) agenția  vânzătoare este obligată să informeze turistul că la punctele de trecere a frontierelor NU SE ACCEPTĂ acest tip de document ce atestă identitatea turistului! Se acceptă doar modelul nou de carte de identitate.

·        Regulament documente de călătorie minori:

-        pașaport turistic/carte de identitate valabilă minim 6 luni de la data ieșirii din țară

-        minorii care sunt însoțiți de un singur părinte vor  trebui să prezinte poliției de frontieră acordul parental al părintelui ce nu însoțește minorul - se obține de la notariat

-        minorii ce călătoresc neînsoțiți de nici unul dintre părinti va trebui să prezinte acordul părinților, iar persoana ce îl insoțește trebuie să dețină cazier judiciar valabil. Pentru mai multe informații vă rugăm să accesați www.politiadefrontiera.ro!

 

ASIGURĂRI:

·        Agenția organizatoare deține polița de asigurare care acoperă daune de până la 100.000 eur în cazul insolvenței societății.

·        Pachetele din prezenta ofertă nu includ asigurările medicale de călătorie sau asigurare storno. Nu sunt obligatorii dar recomandăm încheierea lor în agențiile de turism sau la orice companie de asigurări.

 

 

 INFORMAȚIA PENTRU PLECARE / SEJUR:

             Informațiile detaliate despre sejur/ transport vor fi înmanate turiștilor înainte de plecare și vor cuprinde următoarele puncte:

- Detalii partener extern – nume, persoana de contact, telefon

- Detalii mijloc de transport, număr de înmatriculare, număr telefon autocar îmbarcări.

- Orar de  transport actualizat (dacă este cazul)

             Informatiile de plecare vorfi disponibile si pe site-ul nostru: experttravel.ro

 

 

Agenția organizatoare și intermediară are obligația să informeze turistul / turiștii despre informațiile contractuale.

În cazul în care turistul/turiștii  refuză să semneze luarea la cunoștință a informațiilor precontractulale acesta/ aceștia  nu va/ vor  fi înscriși pentru programul Charter Grecia- Paralia Katerini – Olympic Beach 2021.

 

Semnatură agent turism,     

........................................

 

Am luat la cunoștință și  sunt de acord cu programul.

 Semnatură turist,

.....................................             

                                                                          

 

20px

Excursii optionale pe care le puteti efectua in vacanta din Paralia Katerini si Olympic Beach

Unitati de cazare Paralia Katerini si Olympic Beach! Vile cochete, calitate superioara si confort!

Cauta perioada vacantei tale in Paralia Katerini si Olympic Beach sau consulta ofertele standard de mai sus!
×
DE CE SA ALEGI EXPERT TRAVEL
 • Echipă prietenoasă care te va îndruma si ajuta oricând ai nevoie

 • Cazari verificate in vile de calitate si confort superior

 • Autocare moderne și confortabile 

 • Conducatori auto cu experienta care va vor duce la destinatie in siguranta

 • Însoțitor de grup alături de dumneavoastra pe tot parcursul traseului

 • Agentie partenera in Paralia Katerini care asigura service-ul pentru turistii nostrii si le ofera cele mai interesante si avantajoase excursii in zona, cu ghizi vorbitori de limba romana

 • Experienta de peste 14 ani in destinatia Grecia Paralia Katerini, cu peste 20 000 clienti multumiti in toti acesti ani

Sfaturi generale de calatorie in strainatate

Sfaturi de călătorie

 

 • Consultaţi periodic site-ul Ministerului Afacerilor Externe (www.mae.ro), secţiunea Condiţii de Călătorie.  
 • Respectaţi regimul de şedere, limitele de valabilitate ale vizelor sau ale permiselor de şedere, după caz. În acest sens, verificaţi rubrica Vize şi servicii consulare – Regimul de vize.    
 • Consultaţi Ghidul Serviciilor Consulare - conţine informaţii utile care vă pot ajuta să fiţi în siguranţă atunci când vă aflaţi în afara ţării şi să rezolvaţi o serie de situaţii nedorite şi neprevăzute care pot apărea pe parcursul călătoriei dumneavoastră.  
 • Informaţi-vă asupra situaţiei de securitate din ţara de destinaţie!  În acest sens, verificaţi rubrica Alerte de călătorie.    
 • Aveţi grijă ca documentele de călătorie să fie valabile şi în bună stare!   
 • Este indicat să aveţi cu dumneavoastră, pe lângă un document de călătorie valabil şi un act de identitate (preferabil cu fotografie – exemplu permisul de conducere).    
 • Înregistraţi-vă la cea mai apropiată misiune diplomatică în cazul în care călătoriţi în zone nesigure sau îndepărtate. 
 • Dacă vă aflaţi în dificultate în străinătate, contactaţi ambasada sau consulatul României pentru a putea beneficia de asistenţă consulară de specialitate, în conformitate cu legislaţia în vigoare.
  Coordonatele misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare le puteţi găsi la rubrica Misiuni ale României.
 • Evitaţi implicarea în demonstraţii sau manifestări de stradă în ţările vizitate.  
 • Indiferent de zona de destinaţie, păstraţi documentele, lucrurile de valoare, biletele de călătorie, banii şi cărţile de credit în locuri sigure şi nu le expuneţi în mod vizibil asupra dumneavoastră sau în maşini.   
 • Evitaţi deplasarea în zone periculoase!  
 • Procuraţi-vă un ghid al ţării în care mergeţi. 
 • Respectaţi legislaţia locală!  Cetăţenii români aflaţi pe teritoriul altor state se supun jurisdicţiei acelor state şi sunt responsabili pentru orice încălcare a legilor sau regulilor locale. Oricât de diferite sunt legile sau regulile străine faţă de cele existente în România, respectarea lor este obligatorie şi vă asigură liniştea, confortul şi demnitatea faţă de autorităţile locale. Responsabilitatea respectării legilor în străinătate şi cea a asigurării reprezentării în justiţie în cazul instituirii unor proceduri judiciare revine în mod individual fiecărui cetăţean român. 
 • Sunteţi responsabili pentru orice încălcare a legilor locale, chiar dacă nu le cunoaşteţi.
 • Respectaţi tradiţiile şi obiceiurile locale. Unele comportamente sociale pot intra sub incidenţa legii penale a ţării respective.
 • Cereţi permisiunea localnicilor pentru a-i fotografia sau filma.
 • Asiguraţi-vă că aveţi la dumneavoastră mijloace financiare suficiente pentru întreţinerea proprie şi a membrilor de familie, după caz.
 • Dacă călătoriţi cu avionul, informaţi-vă în legătură cu produsele pe care le puteţi lua în bagajul de mână.
 • Nu vă angajaţi să transportaţi bagajele unor persoane necunoscute. Există riscul ca acestea să conţină produse interzise, iar dumneavoastră veţi suporta consecinţele legii!  
 • În cazul în care călătoriţi cu avionul sau trenul, consultaţi ghidul Drepturile pasagerilor UE, realizat de Comisia Europeană. Acest material oferă informaţii utile cu privire la drepturile dumneavoastră în caz de îmbarcare refuzată, zbor anulat, întârzieri prelungite, pierdere bagaje. De asemenea, ghidul conţine şi informaţii privind accesibilitatea pasagerilor cu mobilitate redusă.
 • În cazul călătoriilor cu autobuzul/trenul, fiţi atenţi la bagajele dumneavoastră pe întreaga durată a călătoriei.
 • În cazul în care doriţi să călătoriţi cu animale de companie, vă recomandăm să vă informaţi asupra documentelor de călătorie necesare pentru acestea!
 • Conditii de intrare si sedere pe teritoriul Elen recasiti AICI.
 • Actualizare 23.11.2020

 

Solicita oferta