STAȚIUNI MONTANE EXTERNE

BULGARIA

 In materie de stațiuni montane, Bulgaria este o țară modernă unde s-a investit în infrastructura montantă, existând din ce in ce mai multe facilități pentru pasionații de sporturi de iarnă. Stațiunile și părțiile de ski din Bulgaria asigură condiții foarte bune pentru sporturile de iarnă: ski, ski nocturn, snowboarding, cross-country, sărituri, biatlon, ski-doo, etc. 

Bansko

💬 Descriere și informații utile despre Bansko

Bansko este un oraș și o populară stațiune de schi în sud-vestul Bulgariei, situat la poalele Munților Pirin, la o altitudine de 925 m deasupra nivelului mării, iar zona de ski se întinde între 2000 și 2600 m altitudine. Numele orașului vine de la vechiul cuvânt bulgăresc “ban” care înseamnă “stăpân”. Stațiunea este probabil cea mai modernă stațiune de ski din Bulgaria, având și de cel mai bun centru de ski din Europa centrala și de Est.

👉 Cere oferta personalizata

Pamporovo

💬 Descriere și informații utile despre Pamporovo

Pamporovo este și ea o stațiune modernă, situată în inima munților Rodopi, fiind printre cele mai sudice stațiuni de ski din Europa. Datorită acestei caracteristici este și cea mai însorită staţiune montană din Bulgaria. Pârtiile din această stațiune sunt ideale pentru incepători, climatul prezent aici fiind unul mai blând, însă nu lipsesc nici pârtiile pentru avansați. Pamporovo este situat la 1650 m deasupra nivelului mării, la poalele vârfului Snejanka (1926 m). 

👉 Cere oferta personalizata

Borovets

💬 Descriere și informații utile despre Borovets

Situată în Munții Rila, statiunea montană Borovets este probabil a doua ca mărime și de asemenea una dintre cele mai moderne stațiuni de schi din Bulgaria. Situată în vecinătatea colinei Borovets, pe pantele muntilor Mousala, la est de Rila și  la 1390 m deasupra nivelului mării (cele mai inalte parţii regăsindu-se la 2600 m), Borovets este locul ideal pentru recreere şi relaxare. 

👉 Cere oferta personalizata

STAȚIUNI MONTANE EXTERNE

AUSTRIA

Austria este locul ideal pentru pasionații de sporturi pe zăpadă, indiferent că ne referim la cei experimentați sau la începatori, fiind una dintre cele mai celebre zone de ski din Europa și nu numai. Pârtii de calitate excelentă, versante cu zăpadă adâncă, gheţari care permit distracţie la schi cu zăpadă sigură: Austria este un paradis al sporturilor de iarnă, cu oferte pe placul fiecăruia! Mai jos vă punem la dispoziție o gamă variată de oferte printre care parte din ele au si skipass inclus.

Bad Gastein

💬 Descriere și informații utile despre Bad Gastein

Regiunea de schi Gastein dispune de cca. 198 km pârtii (inclusiv schi de tură) şi 48 instalaţii pe cablu. Datorită altitudinii (până la 2496 m) şi numeroaselor tunuri condiţiile de zăpadă sunt excelente până în primăvară. Domeniul schiabil mare şi variat este deosebit de potrivit pentru familii şi copii. Terenul de joacă, şcolile de schi şi terenul de antrenament oferă condiţii ideale pentru primele alunecări ale celor mici, în timp ce cei mai avansaţi au şi ei destule de făcut pe pârtille largi şi însorite ale domeniului schiabil.

👉 Cere oferta personalizata

Kaprun

💬 Descriere și informații utile despre Kaprun

Parte a zonei Zell am See-Kaprun, statiunea Kaprun (786 m) este situata la poalele masivului Kitzsteinhorn, la cca. 7 km de Zell am See. Poziția favorabilă a stațiunii Kaprun, în apropierea lacului Zell am See și inconjurată de munți cu altitudini de 2500-3000 m și în apropierea Ghețarului de pe Kitzsteinhorn, fac din această statiune una dintre cele mai populare din Austria mai ales pentru superbele peisaje și numeroasele facilități de petrecere a timpului. Sezonul se întinde de toamna până primavara oferind un plus pentru iubitorii acestor peisaje.

👉 Cere oferta personalizata

Zell am See

💬 Descriere și informații utile despre Zell am See

Zell am See, un oraș medieval, situat de-a lungul lacului Zeller, este unul dintre punctele de mare atracție ale zonei. Lângă lac se află partia de schi Schmittenhohe, iar 5 minute distanță orașul Kaprun, parte a aceleiași zone, se gasește ghețarul Kitzsteinhorn, la o altitudine de 3029 m. Aici sezonul de schi este asigurat de toamna până vara. Stațiunea Zell am See este cunoscută pentru oferta bogată de wellness și pentru specialitatile culinare. 

👉 Cere oferta personalizata

Vezi oferte cu skipass inclus în mai multe stațiuni din Austria...

STAȚIUNI MONTANE EXTERNE

FRANȚA

Franţa este țara in care gasim o gamă largă de superlative cand vine vorba de ski. Montblanc este cel mai înalt vârf al Alpilor, Vanoise Express cea mai mare şi rapidă cabină cu două etaje din Lume, iar Trois Vallées se remarcă fiind cea mai întinsă zonă de schi a planetei. O gama variata de statiuni si km intregi de trasee de-a lungul Alpilor Francezi, zone pentru freeride si parcuri de zapada minunate. Majoritatea unitailor de cazare sunt situate direct pe partie oferind posibilitatea de ski-in si ski-out .

Saint Sorlin

💬 Descriere și informații utile despre Saint Sorlin

Saint-Sorlin d´Arves este un sat fermecător: ultimul dinaintea pasului Croix de Fer. Cu 310 km de pârtii și 6 stațiuni conectate, zona Sybelles este prima zonă de schi din Maurienne și a 4-a zonă de schi din Franța. Zona Sybelles, din care face parte și această stațiune, îmbină  armonios patru stațiuni de sat (Saint-Sorlin d'Arves, Saint Jean d'Arves, Les Bottières și Saint-Colomban-des-Villards) și două stațiuni cluburi (Le Corbier și La Toussuire).

👉 Cere oferta personalizata

Tignes

💬 Descriere și informații utile despre Tignes

Tignes este o comună din estul Franței, situată în departamentul Savoie, în regiunea Ron-Alpi. Este o importantă stațiune montană, ce formează împreună cu comuna vecină Val-d'Isère un important domeniu schiabil. In timp ce statiunea invecinata Val d'Isère, cu centrul istoric al secolului al 16-lea, isi pastreaza farmecul sau savoian, Tignes este tineresc si relaxat. Pe lângă clasica gamă de activități de zi specifice sporturilor de iarna, stațiune dispune și de o fascinanta viață de noapte, oferind turiștilor posibilitatea unor distracții tip petreceri si cluburi.

👉 Cere oferta personalizata

Val d'Isère

💬 Descriere și informații utile despre Val d'Isère

Val d'Isere, este stațiunea în care s-au ținut Jocurile Olimpice de iarna din 1992, locul este clasat, astfel printre evenimentele de sport de iarna de prima clasa din Franta. Satul are un puternic nucleu istoric al asezarii, inca din secolul al XVI-lea si pastreaza si astazi farmecul sau. De-a lungul anilor, locul a fost modernizat, dar si-a pastrat si istoria zonei.

Compensand toate acestea, Val d'Isere se situeaza printre cele mai la moda statiuni din Franta. Statiunea de schi este conectata la vecinatatea orasului Tignes si formeaza astfel zona populara de schi Espace Killy (300 km de partii).

 

👉 Cere oferta personalizata

Solicita oferta