EXCURSIE METEORA

Meteora, al doilea complex monahal dupa Multele Athos

 

Meteora se afla in centrul Greciei, in apropiere de Kalambaka, la 300 de metrii deasupra vaii, unde raul Pinios iese in frumoasa campie Tessaliana. Aproximativ 1000 de stanci inalte, care din departare par o padure de piatra, apar pe neasteptate in fata ta nascand extazul inlauntrul tau. Drumul spre Meteora urca prin munti pana la manastirile ,,din mijlocul cerului”. Ca fenomen fizic formarea acestor blocuri imense de stanca este unic in lume.

Plecare ora 6:30 din Paralia Katerini

Prima oprire va fi langa orasul Kalambaka la un mic atelier de Icoane din orasul Kalambaka, unde vom primi explicatii legate de felul in care se picteaza icoanele dar nu numai.

Mergem apoi catre complexul monahal de la Meteora unde vom vizita doua manastiri, una de calugarite si una de calugari. 

Calugarii ajunsi la Meteora au inceput sa construiasca manastiri aici, ajungand la  24 de constructii, dar intre timp au fost parasite, ramanand in ziua de astazi numai  6 Manastiri, si anume doua de calugarite si patru de calugari.

Impresionant aici este felul in care calugarii au reusit sa ridice aceste constructii, acolo unde se termina stanca incepe constructia si ca prin minune rezista.

Vom mai face inca un popas pentru a servi masa la iesire din orasul Kalambaka.

In jurul orei 17:30 ne vom intoarce in Paralia Katerini.

 Pretul excursiei este de 30 euro

Pretul include: insotitor de grup vorbitor de limba romana,  transporul cu autocare care indeplinesc toate normele Grecesti, curate, cu aer conditionat.

 In pret nu sunt incluse intrarile la Manastirile de la Metora, acestea fiind 3 euro de persoana pentru fiecare manastire vizitata.

Atentie la Meteora avem tinuta obligatorie si anume doamnele sau domnisoarele trebuie sa poarte fuste care sa acopere genunghiul,  (bucati de material care sa le legati peste imbracamintea dumneavostra, va vom oferi cand ajunge ma Meteora, din autocar pentru vizitare lejera), mai avem nevoi de umeri acoperiti, deci bluza cu maneca scurta, dar domnii au nevoie de pantaloni care sa le acopere genunchiul.

Rezervarea excursiilor se poate face prin ghizii insotitori sau la sosirea in statiune prin agentia partenera din Grecia, Wave Travel.

 

 

 

Solicita oferta