CIRCUIT ITALIA- MARELE TUR

BOLOGNA – FLORENTA - ROMA - NAPOLI - CAPRI - POMPEI - BARI – ALBEROBELLO- MATERA- PESCARA – SAN MARINO
Perioada: 22.08 - 02.09.2022
Circuit Avion sau Autocar

 
Transport

 

 

ITALIA - MARELE TUR

FLORENTA - ROMA - NAPOLI - CAPRI - POMPEI - BARI -

 ALBEROBELLO - MATERA - PESCARA - SAN MARINO

Perioada: 22.08 - 02.09.2022

 

ZIUA 1. (LUNI, 22.08.2022): CLUJ NAPOCA - BOLOGNA - MONTECATINI TERME

Intalnire cu insotitorul de grup pe Aerportul International Avram Iancu - Cluj Napoca in zona de informatii. (biletul de avion este optional si nu este inclus in pret). Dupa formalitatile de check-in si securitate ne imbarcam pentru zborul Wizz Air cu directia Bologna.

Dupa amiaza, la Bologna, vom face cunostiinta cu un oras cu o traditie antica, unul dintre cele mai frumoase din Italia, care gazduieste cea mai veche Universitate a Europei, fondata in 1088. Bologna are cel mai intins centru istoric din Europa, iar noi il vom putea admira de la inaltimea de 98 m, cat masoara turnul Asinelli - unul din simbolurile orasului! De asemenea Basilica Sf. Petronius - patronul si protectorul Bolognei, este de neratat, in special datorita Capelei Magilor, unde este reprezentata Apocalipsa - una din cele mai controversate fresce din lume! Timp liber in Piazza Maggiore - piata centrala, pentru a savura o delicioasa inghetata!

Parasim Bologna si ne indreptam spre Montecatini Terme, un mic dar superb orasel de munte faimos datorita termelor sale! Timb liber pentru plimbari individuale!

Cazare hotel 3* Montecatini Terme!

 

ZIUA 2. (MARTI, 23.08.2022): FLORENTA - ROMA

Dupa micul dejun ajungem la portile Florentei, unde luam un mijloc de transport in comun pentru a ajunge in centrul vechi. Incepem sa calcam pe urmele marilor maestrii ai Renasterii, din Piazza Santa Maria Novella si ne indreptam agale spre Piazza della Repubblica - ce a reprezentat forumul in perioada romana si apoi ghettoul evreilor.

Ponte Vecchio - podul peste “fluvial Arno” atat de frumos incat nici nemtii nu s-au indurate sa il distruga si pasim alaturi cu Pasajul Vassari, trecand prin curtea Galeriilor Uffizi si admirand statuile tuturor personalitatilor remarcante ale Florentei. Ajungem in Piazza della Signoria si admiram frumosul Pallazo Vecchio, a carui intrare este pazita de magnifica statue a lui MIchelangelo - David!

Continum plimbarea noastra pana Basilica Santa Croce - Pantheonul Florenteo, locul unde isi poarta somnul vesnic printre altii: Michelangelo Buonarroti, Galileo Galilei, Niccolo Machiaveli dar si cenotaful gol a celul mai ilustru scriitor al Florentei - Dante Aligheri!

Urmatoarea oprire o vom face in fata simbolului Florentei: Cattedrale di Santa Maria del Fiore sau Domul din Florenta! Aflata in piata cu acelasi nume Domul, a doua biserica ca marime din Italia, este o bijuterie arhitecturala prin fiecare caramida dar, ceea ce iti taie respiratia este Cupola lui Brunelleschi. Admiram si Portile Paradisului care reprezinta intrarea in Baptisteriu!

La pranz timp liber pentru servirea mesei sau cumparaturi in Piata Centrala si/sau vizite la Basilica San Lorenzo - biserica privata a familiei di Medici, unde este inmormantat si Lorenzo cel Batran (primul din familia di Medici) impreuna cu artistul lui protejat: Donatello, Capella Di Medicii - cu statuile lucrate de Michelangelo ca si pietre funerare, pentru Lorenzo Magnificul, Galleria della Academia - cu opera oirginala a lui Michelangelo - David!

Dupa amiaza spre seara parasim capitala Renasterii si ne indreptam spre Roma.

Cazare si cina hotel 3* in zona Roma.

 

 

 

ZIUA 3. (MIERCURI, 24.08.2022): ROMA

Dupa micul dejun intram cu trenul in Roma si incepem vizitele in Piazza del Popolo (Piata Poporului), trecand pe sub poarta de nord de intrare in fosta cetata romana! Dupa ce admiram obeliscul, Fantana lui Neptun si Fantana Romei, alegem una din cele trei stradute (tridentul lui Neputn) care ne duce in Piata Spaniei, in fata scarilor spaniole, recunoscute pentru casele de moda care isi prezentau aici colectiile!

Urmatoarea oprire va fi in fata Fontana di Trevi unde vom aveam timp fiecare sa aruncam un banut in apa pentru a confirma ca legendele au cel putin un sambure de adevar!

Ne indreptam spre Pantheon - pentru a asculta legendele frumoase cusute in jurul acestei constructii unde isi au mormintele primul rege al Italiei - Vittorio Emanuel al II-lea si fiul sau, dar si Rafael Sanzio.

Avem timp liber pentru masa de pranz sau sa stam sa savuram aerul boem roman intr-una din cele mai frumoase piete din lume - Piata Navona, admirand fantana celor 4 fluvii a lui Bernini!

Dupa amiaza o vom dedica Romei Antice, unde vom intra din Piazza di Venetia, apoi vom vedea in toata splendoarea lui Altare della Patria, ne vom apropia de Columna lui Traian pentru a vedea unde s-a culcat Badea Cartan – dacul coborat de pe columna! Ne plimbam pe Via dei Fori Imperiaili, vedem Statuia Lupoaicei cu Remus si Romulus si ajungem la Colosseum. Timp liber pentru vizita individuala interioara sau vizitarea Basilici San Pietro in Vincoli (Sf. Pentru in Lanturi) - locul unde se afla pastrate lanturile cu care a fost incatusat Sf. Petru in inchisoare si de asemenea aici mai gasim si statuia Moise a lui Michelangelo.

Seara cazare si cina la acelasi hotel de 3* din zona Roma.

 

ZIUA 4. (JOI, 25.08.2022): ROMA - NAPOLI

Dupa micul dejun intram cu trenul in Roma si incepem pelerinajul nostru la Vatican. Vizitam Muzeele Varicanului - Pinacoteca,  Muzeul Calestilor, Gradinile Muzeelor si nu in utlimul rand Capela Sixtina - cu frescele lui MIchelangelo si locul unde este numit noul Papa. Iesim apoi in curtea interioara a Bazilicii Sf. Petru - cea mai mare biserica crestina din lume, admiram Pieta lui Michelangelo, Mormantul Papei Ioan Paul al II-lea, dar si Altarul principal in forma unui baldachin - opera a lui Bernini, care adaposteste mormantul primului Papa - Sf. Petru. Pasim apoi pe esplanada Bazilicii San Pietro pentru a ne dezmetici si pentru a realiza ceea ce am vazut si am simtit in plimbarea noastra prin cel mai mic stat din lume!

Ne luam ramas bun de la Roma si ne indreptam spre Napoli!

Cazare hotel 3* in zona Napoli

 

ZIUA 5. (VINERI, 26.08.2022): NAPOLI - POMPEI

Mic dejun. Incepem vizita noastra cu orasul antic Pompei. Orasul de 25.000 de locuitori situat la baza vulcanului Vezuviu a fost distrus si acoperit cu un strat de 6 metri de lava si cenusa vulcanica in urma eruptiei vulcanului din anul 79 dupa Hristos, in ziua de 24 august! Orasul a fost descoperit intamplator in anul 1748 si inca sa mai fac sapaturi pentru a fi descoperit in intregime!

Vedi Napoli e poi mori (trad. Vezi Napoli si apoi poti sa mori) - este sloganul de pe limbile fiecarul napoletan mandru de frumoasa sa regiune. Intr-adevar, Napoi este plin de obiective: Castel dell’Ovo, Palazzo Reale, Piazza del Plebiscito, Castelul Nuovo, portul, impresionanta priveliste de la Castelul Sant Elmo sau Certosa di San Martino. Biserici catolice cu adevarat frumoase sunt: Chiesa di Gesu Nuovo, Chiesa din San Domenico Maggiore sau Cappella San Severo.

Napoli este locul de nastere al Pizzei Marguerita, inventata in urma unei intamplari amuzante, la vizita regelui Umberto si a sotiei lui, in Napoli!

Cazare acelasi hotel 3* in zona Napoli

 

ZIUA 6. (SAMBATA, 27.08.2022): INSULA CAPRI

Mic dejun. Ziua de azi o dedicam in intregime frumoasei Insule Capri, care dupa unii, reprezinta cel mai frumos si cel mai romantic loc din Italia si din lume!

Urcam pe feribotul care ne duce pana in micutul port al insulei si de aici incepem plimbarea noastra pe stradutele inguste, printre buticurile de lux, casele cochete si hotelurile de 5 *, vegetatia luxurianta, terasle minunate si punctele de belvedere a caror peisaje iti taie respiratia. Optional putem vizita cel mai faimos loc de pe insula - Grotta Azzurra, intr-o mica barcuta a carui vaslas sa ne incante cu o frumaosa melodie italian!

Cazare la acelasi hotel 3 stele zona Napoli

 

 

ZIUA 7. (DUMINICA, 28.08.2022): NAPOLI - SORRENTO - COASTA AMALFA - BARI

Dupa micul dejun pornim spre coasta de est a Italiei.

Prima oprire o sa o facem dupa aprox. 50 km, in superbul orasel Sorrento unde veti avea posibilitatea sa serviti un faimos expresso dar cu o priveliste superba, la una din terasele de pe faleza orasului.

Continuam apoi drumul pe Coasta Amalfiana cu pisaje care iti taie respiratia cu oprire la Basilica Sf. Andrei care contine ramasitele lumesti ale Sf. Apostol Andrei care au fost aduse de la Constantinopol in timpul Cruciadei a IV-a.

Ne deplasam spre zona Puglia a carei capitala este Bari.

Cazare hotel 3* in zona Bari.

 

ZIUA 8. (LUNI, 29.08.2022): BARI - ALBEROBELLO - MATERA

Dupa micul dejun incepem aventura noastra in Calcaiul Cizmei, in oraselul Alberobello, de numai 11000 de locuitori, cu ansamblul de casa Truli care face parte din patrimoniul UNESCO, ansamblu construit in sec XIV de catre greci, aceste case seamana foarte mult cu niste varfuri de creioane. Sunt construite din piatra imbinat perfect, fara nici un fel de material care sa le lege! Foarte putine dintre ele mai sunt locuite, iar restul au fost transformate in restaurante sau magazine de suveniruri. Plecam in regiunea Basilicata pentru a descoperi Matera. Regiunea a fost complet abandonata pana in anii ’80, fiind considerata “rusinea Italiei”. In 1993 UNESCO a inclus centrul istoric cu locuintele sale sapate in stanca, Sassi, in Patrimonul Mondial, iar in 2003 Mel Gibson care cauta locuri care sa evoce Palestina sau Ierusalimul de acum 2000 de ani pentru filmul sau Patimile lui Christos, a descoperit peisajul perfect cu locuintele sapate in piatra calcaroasa, amenajate in pesteri, stradutele inguste si abrupte, care trec uneori peste acoperisurile caselor, vaile pustii, fantomatice, din jur, raul aproape arid care creeaza un fel de defileu abisal si bisericile rupestre sapate in piatra vulcanica. Matera este impartita in doua districte, Sasso Caveoso si Sasso Barisano, avand in centru pintenul stancos Civita unde sunt palatele nobiliare si Catedrala din Matera. Pe Sasso Caveoso veti gasi casele - pesteri care contin cele mai vechi secrete ale orasului. Sasso Barisano, care poarta numele unei familii stravechi, gazduieste magazinele comerciantilor si artizanilor.

Cazare acelasi hotel 3* in zona Bari

 

ZIUA 9. (MARTI, 30.08.2022): BARI - PESCARA

Dupa micul dejun pornit de-alungul coastei de est, cu Marea Adriatica in dreapta noastra pana in zoa Pescara!

Ajungem la cazare in cursul amiezii si avem toata dupa masa sa ne bucuram de soara si de mare!

Cazare la hotel 3* in zona Pescara.

 

ZIUA 10. (MIERCURI, 31.08.2022): PESCARA

Mic dejun.

Timp liber pentru soare, plaja, si plimbari individuale!

Cazare la acelasi hotel 3* in zona Pescara

 

ZIUA 11. (JOI, 01.09.2022): PESCARA - SAN MARINO

Dupa micul dejun, ne indreptam spre statul San Marino. Repulica de San Marino este situat pe versantul estic al Muntilor Apenini cea mai veche republica din lume si este in acelasi timp si statul cu cea mai mica populatie dintre statele uniunii europene, care si-a luat numele de la Sf. Marinus.

Vizite la Palazzo Publico care adaposteste Guvernul, Consiliul Mare si este si Sediul capitanilor regenti, care sunt 2 si sunt alesi pentru 6 luni. Tot aici se afla intr-o aripa a Manastirii Capucinilor inchisoarea, care din 2011 este goala, ca un adevarat paradox, fiind considerata a fi cea mai libera inchisoare din lume!

Urcare cu funicularul pentru un punct de belvedere: intr-o parte vezi toata Riviera Romagna, iar in cealalta Republica veche.

Timp liber pentru cumparaturi si suveniruri

Cazare hotel 3 * in zone Rimini!

 

 

ZIUA 12. (VINERI, 02.09.2022): BOLOGNA - CLUJ NAPOCA

Dupa micul dejun ne indreptam spre aeroportul din Bologna, dar inainte facem o pauza pentru cumparaturi la un centru comercial din drumul nostru!

Ajunsi la aeroportul din Bologna, ne imbarcam pentru zborul Wizz Air cu destinatia Cluj Napoca! (biletul de avion este optional si nu este inclus in pret).

 

 

Data plecarii

Loc in camera dubla

Supliment single

22.08.2022

   900 EURO (avion + autocar)

   790 EURO (autocar)

  330 EURO

  330 EURO

* Reducere copil <12 ani cazat in camera cu 2 adulti: 100 euro

TARIFUL INCLUDE:

·       bilet de avion Cluj Napoca - Bologna - Cluj Napoca

·       transport cu autocar/microbus modern

·       11 nopti cazare cu mic dejun, la hotel  2*/3*/ 4*

·       vizite ghidate - insotitor grup din Romania

·       asigurare storno+medicala

 

TARIFUL NU INCLUDE:

·       taxele de oras - se achita la hotel 3 euro/ pers./noapte

·       pachet 9 cine, cca 12 - 15 euro/ persoana/ cina - se achita dupa confirmarea hotelului

·       biletele de transport public in Florenta, Roma - aproximativ 15 euro;

·       optional- biletele de intrare pentru vizitarea obiectivelor turistice (muzee, asezaminte de cult etc.) si nici eventualii ghizi pentru acestea, alte vizite decat cele prevazute in program: Bilet Vatican (online cu ghid local 35 euro)

·       ghid local Roma Antica + Roma Baroca 10 euro/ persoana

·       Intrare Colosseum - 12 euro/pers.

·       Basilica Santa Croce Florenta - 8 euro/pers.

·       Capela Di Medici Florenta - 8 euro/pers.

 

INFORMAȚII PRECONTRACTUALE GENERALE - CIRCUITE EXPERT TRAVEL

 

INFORMAȚII DESPRE ZBOR:

ü  Politica de prealocare a locurilor în avion depinde de fiecare companie aeriană; la cerere, se pot furniza informații suplimentare cu privire la acest aspect și tarifele pentu locuri preferențiale

ü  Orarul de zbor poate suferi modificări care vor fi aduse la cunoștința turistului la primirea notificării de la compania aeriană. Dacă modificarea nu este semnificativă – modificări sub 30 minute- orarul nou de zbor va fi transmis în informarea de plecare

ü  Agenția își rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană

ü  Agenția nu este răspunzătoare pentru eventualele perturbări ale orarului de zbor.

ü  În situația în care turistul achiziționează bilete de avion pe zboruri interne iar acestea nu mai corespund noului orar de zbor al cursei internaționale, agenția nu are obligația de a suporta eventualele diferențe de preț ocazionate de reemiterea biletelor pe cursa internă.

ü  Dacă circuitul se anulează din cauza neîntrunirii grupului minim, agenția nu este obligată să suporte costul biletelor de avion achiziționate.

INFORMAȚII DESPRE TRANSPORTUL TERESTRU:

ü  Transportul terestru se va executa cu autocare subînchiriate de capacitate 29 până la 55 locuri în funcție de mărimea grupului

ü  Autocarele sunt dotate cu aer condiționat, stație audio video, scaune reglabile. Autocarele vor fi clasificate minim 2*.

ü  Așezarea în autocar se va face în ordinea înscrierilor, locurile nu se nominalizează.

ü Conform legislației în vigoare, în cazul vehiculelor rămase imobilizate pe traseu, în cazul defecțiunilor care nu se pot remedia, trasportatorul este obligat să asigure preluarea persoanelor în termen de maximum 3 ore în judeţ, 5 ore în țară şi în termen de maximum 16 ore în cazul transporturilor în trafic internaţional;

ü  Orarul de îmbarcare/ debarcare este specificat în programul excursiei. Orele sunt aproximative, pot suferi modificări  care vor fi transmise turiștilor în informarea de plecare.

ü  Programul excursiei poate fi modificat de către conducătorul grupului în situații excepționale (accidente, trafic îngreunat, blocat, urgențe medicale ale unora dintre pasageri, defecțiuni tehnice) 

ACTE NECESARE CĂLĂTORIEI ȘI INFORMAȚII LEGATE DE  CĂLĂTORIE: 

ü  Documentele necesare  pentru trecerea frontierelor pe traseu: pașaport turistic/carte de identitate valabilă minim 6 luni de la data ieșirii din țară.

ü  În cazul în care turistul deține act de identitate tip buletin (cu file) agenția  vânzătoare este obligată să informeze turistul că la punctele de trecere a frontierelor NU SE ACCEPTĂ acest tip de document ce atestă identitatea turistului! Se acceptă doar modelul nou de carte de identitate.

ü  Regulament documente de călătorie minori:

-         pașaport turistic/carte de identitate valabilă minim 6 luni de la data ieșirii din țară

-         minorii care sunt însoțiți de un singur părinte vor  trebui să prezinte poliției de frontieră acordul parental al părintelui ce nu însoțește minorul - se obține de la notariat

-         minorii ce călătoresc neînsoțiți de nici unul dintre părinti va trebui să prezinte acordul părinților, iar persoana ce îl însoțește trebuie să dețină cazier judiciar valabil. Pentru mai multe informații vă rugăm să accesați  www.politiadefrontiera.ro!

-         persoanele care călătoresc cu copii sub 18 ani trebuie să dețină pe lângă pașaportul acestora și o copie a certificatului de naștere al copiilor (este posibil ca autoritățile de la frontieră să o solicite)

ü  Agenția nu răspunde în cazul refuzului autorităților de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu.

ü  Turistul are obligația de a respecta legile țărilor tranzitate/vizitate, indiferent dacă acestea diferă față de legile din România. Nerespectarea acestora atrage după sine, răspunderea turistului respectiv în fața autorităților locale, agenția neasumându-și răspunderea față de turistul respectiv (nu se rambursează sume aferente serviciilor neprestate din acest motiv).

ü  Agenția nu este răspunzătoare pentru pierderea sau furtul bagajelor, a actelor sau a obiectelor personale; în cazul în care aceste situații nedorite apar, turistul are obligația de a depune personal plângere la compania sau organele competente.

ü  Turiștii vor fi informați dacă pe traseul circuitului se necesită obținerea de vize sau sunt necesare vaccinări speciale pentru destinațiile din program.

CONDIȚII FINANCIARE DE ÎNSCRIERE:

ü  20% se achită la înscriere în cazul circuitelor cu transport autocar

ü  Optional, în cazul circuitelor, daca turistul opteaza pentru  transport avion se achita integral valoarea biletului de avion in momentul achizitiei biletului.

ü  Diferența se achită cu 30 zile înainte de plecare

PENALITĂȚI ÎN CAZ DE RETRAGERE:

ü  0% din prețul pachetului de servicii, dacă renunțarea se face cu mai mult de 60 de zile calendaristice înainte de începerea executării pachetului (data plecării);

ü  50% din prețul pachetului de servicii, dacă renunțarea se face în intervalul de 30-16 zile înainte de începerea executării pachetului (data plecării);

ü  100% din prețul pachetului de servicii dacă renunțarea se face cu mai puțin de 15 de zile înainte de începerea executării pachetului (data plecării) sau nu se prezintă la program.

ü  100% dacă anularea se face din următoarele cauze: în cazul în care călătorul nu este lăsat să treacă una din frontierele de pe traseul excursiei, din motive care sunt legate exclusiv de persoana sa sau din motive care nu pot fi imputate Agenției;

ü  100%  în cazul în care călătorul nu respectă condițiile generale ale Agenției, prezintă acte incomplete sau false, nu are pașaport sau nu achită integral excursia în termenele stipulate;

ü  Penalizarile pentru anularea biletelor de avion tin de politica de anulare a fiecarei companii aeriene si vor fi aduse la cunostinta turistului in momentul achizitiei biletului.

ü  Vă reamintim că încheierea unei Asigurări STORNO de călătorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarând efectul penalizărilor aplicate. Vă recomandăm să uzați de acest mijloc de protecție financiară care acoperă cele mai frecvente evenimente ce cauzează anularea călătoriei.

CONSTITUIREA GRUPULUI:

ü  Tarifele au fost calculate la grup de minim 35 turiști.  Suplimentul pentru grup 25-34 persoane, 30 euro, se va achita doar în caz de nevoie, la finalizarea grupului, în săptămâna plecării.

ü  Pentru un număr mai mic de 35 participanți, prețul se recalculează sau circuitul se reprogramează.

ü  De asemenea, în cazul unui grup mai mic, agenția își rezervă dreptul de a schimba compania aeriană sau hotelurile, cu păstrarea standardelor și cu informarea prealabilă a turiștilor înscriși.

ASISTENȚA TURISTICĂ, VIZITE, EXCURSII OPȚIONALE:

ü  Turoperatorul, în pachetul de servicii de circuite culturale prestează servicii de ghid turism din partea agenției, dar legislația internațională nu permite întotdeauna ghidajul în muzee și la obiective turistice de către ghidul român

ü  Ghidul român va face prezentarea în autocar și va asigura traducerea explicațiilor date de ghidul local în situația în care grupul de turiști hotărăște angajarea acestuia. Angajarea unui ghid local poate fi absolut necesară în funcție de țările vizitate.

ü  Conform reglementărilor internaționale, serviciile de ghidaj în interiorul muzeelor pot fi asigurate doar de către ghizii locali

ü  Conducătorul de grup poate modifica programul acțiunii în anumite condiții obiective.

ü  Unele excursiile opționale se efectuează la fața locului cu agenții locale. Sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele și pentru agenția Tour Operatoare. Prețurile excursiilor opționale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor ce pot fi achiziționate de la recepția hotelurilor, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziție un mijloc de transport care îi va duce și îi va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei și după caz ghid local.

ü  Prețul excursiilor este calculat pentru un grup minim de 20 persoane. La un număr mai mic de participanți prețul crește proporțional; dacă numărul persoanelor înscrise la excursiile opționale este suficient de mare, însoțitorul de grup se va alătura turiștilor care au achiziționat respectivele excursii, astfel încat cei care rămân la hotel vor avea program liber fără însoțitor.

ü  În situația în care excursia opțională se va desfășura fără prezența însoțitorului de grup (din cauza numărului mic de participanți), limba de comunicare va fi engleza.

ü  Acest program nu este recomandat persoanelor cu mobilitate redusă.

ü  În situația în care turistul are cerințe speciale, cum ar fi dar fără a se limita la: camere alăturate sau cu o anumită localizare, meniu special, acestea vor fi cu titlul de solicitare către prestatori dar nu vor fi considerate confirmate decât în măsura posibilităților de la fața locului.

EVENTUALE  EVOLUȚII ALE  PREȚULUI:

ü  Prețurile agreate la încheierea contractului pot să crească sau să scadă în funcție de anumiți factori obiectivi. 

ü  Creșterile de preț sunt influențate de creșteri ale cursului de schimb, creșteri ale prețului petrolului, creșterea taxelor de survol, etc. În cazul unei creșteri de preț mai mare de 8%, clientul poate rezilia contractul fără a plăti penalizări de retragere.

ü  Scăderile de preț pot fi datorate unor promoții făcute de hoteluri sau de către agenția organizatoare. Aceste reduceri sunt limitate pentru o anumită perioadă de timp și pentru un anumit număr de locuri. Promoția poate fi întreruptă înainte de terminarea perioadei de valabilitate fără obligația din partea organizatorului de a anunța epuizarea locurilor puse în vânzare. În același timp agenția organizatoare nu are obligația de a reduce prețul conform promoției, pentru clienții care au achiziționat anterior același pachet, dar la un preț mai mare.

ü  În cazul în care cererea este mai mare decât locurile prestabilite pentru grup, iar biletele de avion au suferit creșteri se va comunica turistului suplimentul de tarif și numai după acordul scris se va încheia contractul de prestări servicii turistice.

INFORMAȚII REFERITOARE LA CAZARE:

ü  Categoria unităților de cazare este cea specificată în program

ü  Clasificarea pe stele a hotelurilor este cea atribuită de oficialitățile locale. Ca atare, facilitățile comune și cele ale camerelor sunt conforme cu standardele locale.

ü  Dacă hotelul este schimbat din motive care nu țin de agenție, va fi înlocuit cu un altul de aceeași categorie.

ü  Persoanele care călătoresc singure pot opta pentru camera single sau pentru partaj, caz în care agenția va propune, în funcție de înscrierile existente sau ulterioare, un partaj. În situația în care nu există partaj până la expirarea termenului limită de înscriere, agenția nu se obligă să suporte diferența de cameră single, în consecință turistul poate să se retragă fără penalizări sau să opteze pentru camera single.

ü  Tariful pentru copil este valabil în cazul în care acesta stă în cameră cu doi adulți. Pentru a beneficia de tariful de copil acesta trebuie să nu fi împlinit vârsta de 12 ani. Pentru a beneficia de tariful de copil acesta trebuie să nu fi depășit la data începerii călătoriei vârsta menționată în program.

ü  Distribuția camerelor la hoteluri se face de către recepțiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepție, asistat de însoțitorul de grup.

ü  Turistul are obligația de a respecta regulile hoteliere internaționale sau regulile hoteliere specifice din țările vizitate (să nu deranjeze alți clienți din hotel, să păstreze liniștea, să nu consume alimente în cameră, să nu distrugă/deterioreze/păteze obiecte din camere, etc). Necunoașterea acestora, nu exonerează turistul de la răspundere.

ü  Turistul este direct răspunzător pentru deteriorarea camerelor hoteliere sau a autocarului/mijlocului de transport, agenția neasumându-și răspunderea față de turistul respectiv, care va urma să despăgubească instituția respectivă pentru daunele cauzate.

ü  Hotelul își rezervă dreptul de a solicita fiecărui turist o sumă cash sau o copie a cărții de credit personale, ca garanție pentru cheltuielile suplimentare ce urmează a fi făcute pe parcursul șederii.

ü  Pentru anumite facilități din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare; în momentul sosirii la hotel solicitați recepționerului să vă informeze cu exactitate asupra lor.

ASIGURĂRI:

ü  Agenția organizatoare deține polița de asigurare care acoperă daune de până la 50.000 euro în cazul insolvenței societății.

ü  Polita Asigurare Insolventa SERIA I, NR. 53063 / 23.01.2020 – Valoare acoperita: 50.000 USD, OMNIASIG, str. Aleea Alexandru, nr. 51, sector 1, Bucuresti, tel. 021/4057420

ü  Pachetele din prezenta ofertă nu includ asigurările medicale de călătorie sau asigurare storno. Nu sunt obligatorii dar recomandăm încheierea lor în agențiile de turism sau la orice companie de asigurări.

INFORMAȚIA PENTRU PLECARE/ SEJUR:

Informațiile detaliate despre circuit vor fi transmise turiștilor pe un suport durabil: site www.experttravel.ro,  email, imprimat , SMS, înainte de plecare cu minim 3 zile  și vor cuprinde următoarele puncte:

- Detalii însoțitor grup/ ghid – nume, persoana de contact, telefon

- Detalii mijloc de transport, număr de înmatriculare,  număr telefon autocar îmbarcări.

- Orar de zbor actualizat (dacă este cazul)

- Orar de transport actualizat (dacă este cazul)

- Hotelurile confirmate

- Transferurile pentru aeroport

- Excursii opționale/ informare tarife

OBSERVAȚII:

ü  Prezentul document constituie anexa la contractul de prestări servicii.

ü  La înscriere turistul are obligația să semneze de luare la cunoștință a informațiilor precontractuale :

 

Nume și prenume turist (turiști sau lider de grup)                                                                                        Semnătura

              

              

 

 

 

 

 

 

Data plecarii

Loc in camera dubla

Supliment single

22.08.2022

   900 EURO (avion + autocar)

   790 EURO (autocar)

  330 EURO

  330 EURO

* Reducere copil <12 ani cazat in camera cu 2 adulti: 100 euro

TARIFUL INCLUDE:

·       bilet de avion Cluj Napoca - Bologna - Cluj Napoca

·       transport cu autocar/microbus modern

·       11 nopti cazare cu mic dejun, la hotel  2*/3*/ 4*

·       vizite ghidate - insotitor grup din Romania

·       asigurare storno+medicala

 

TARIFUL NU INCLUDE:

·       taxele de oras - se achita la hotel 3 euro/ pers./noapte

·       pachet 9 cine, cca 12 - 15 euro/ persoana/ cina - se achita dupa confirmarea hotelului

·       biletele de transport public in Florenta, Roma - aproximativ 15 euro;

·       optional- biletele de intrare pentru vizitarea obiectivelor turistice (muzee, asezaminte de cult etc.) si nici eventualii ghizi pentru acestea, alte vizite decat cele prevazute in program: Bilet Vatican (online cu ghid local 35 euro)

·       ghid local Roma Antica + Roma Baroca 10 euro/ persoana

·       Intrare Colosseum - 12 euro/pers.

·       Bilet pentru mijlocul de trasnport in comun in Florenta - 3 euro/pers

·       Basilica Santa Croce Florenta - 8 euro/pers.

·       Capela Di Medici Florenta - 8 euro/pers.

 

IMBARCARI SI TRANSFERURI CONTRACOST PENTRU  MINIM 4 PERSOANE:

Oras imbarcare

Ora imbarcarii

Locul imbarcarii

Supliment transport

Baia Mare

03:30

Parcare OJT

 0 euro

Satu Mare

05:00

Catedrala – centru

                  0  euro

Tg Mures

00.30

Parcare Poli 2

  20 euro

Ludus

01:00

Centru

  20 euro

Turda

01:00

Sens Vest

  20 euro

Cluj Napoca

00:30

Parcare Piata Unirii

  0 euro

Alba Iulia

01:00

Parcare Electrica

   20 euro

 Stiati ca?

 

1. Unul dintre cele mai cunoscute obiective turistice din Roma este Fontana di Trevi, una dintre cele mai faimoase fântâni din lume. În jurul acestei fântâni s-a creat și o mica legendă, astfel ca sunt aruncate, în fântănă, zilnic, de către turiști, cca. 3000 euro, în monede, iar banii sunt donați către organizații caritabile.

Fântâna Trevi, Fântână, Fontana Di Trevi, Italia, Roma

2. În Italia se găsesc trei vulcani activi: Etna, Vesuvius și Stromboli.

3. Pizza a fost inventată tot în Italia, mai exact în Napoli, prin 1860, prima reteta fiind ce a pizzei Marguerita. Tot in Italia a fost creat și primul termometru, în 1612 de cătr inventatorul Santorio Santorio. Alte invenții ale italienilor includ ochelarii, conul de înghețată și reactorul nuclear.

4. Italia se afla printre cei mai mari exportatori de vin din întreaga lume.

5. Italia se lauda cu un mare număr de situri culturale recunoscute de patrimoniul mondial UNESCO (mai mult de 40). Și de asemea cateva orașe trecute in patrimoniu pentru frumusetea lor conservata de-a lungu anilor: Verona, Assis, Ragusa, Genova 

6. În trecut, italienii erau cunoscuți pentru familiile numeroase, însă în prezent Italia are cea mai mică rată a natalității din Europa.

7. Este o destinație de vacanță ideală pentru iubitorii de artă și cultură, aici ve gasi peste 3000 de muzee.

8. Italia a dat naștere sau a găzduit unii dintre cei mai importanți compozitori din lume, incluzând Vivaldi, Verdi, Rossini și Puccini.

9. Italienii au fost creatorii mai multor tipuri de brânzăeturi, printre care: mozzarella, ricotta, gorgonzola, provolone și parmezan.

 

10. Vatican este cea mai mică țară din lume și este condusă de Papa. Muzeele Vaticanuului conțin unele dintre cele mai mari colecții de artă din întreaga lume și merită vizitate măcar o dată în viață, motiv pentru care dedicam o zi intreaga Vaticanului.

Roma, Vatican, City, Italia, Tibru

Vezi si alte articole despre Italia pe blogul nostru.

Sau cere o oferta personalizata in formular sau direct pe mail la asistenta@experttravel.ro

𝑃𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑎𝑙𝑡𝑒 𝑖𝑛𝑓𝑜𝑟𝑚𝑎𝑡̦𝑖𝑖 𝑠̦𝑖 𝑟𝑒𝑧𝑒𝑟𝑣𝑎̆𝑟𝑖 de grup:
𝑀𝑜𝑡𝑖𝑐𝑎 𝐵𝑜𝑔𝑑𝑎𝑛 - 0758 039 735
𝐺ℎ𝑖𝑚𝑎𝑛 𝐷𝑎𝑛𝑖𝑒𝑙𝑎 - 0740 141 194
𝑟𝑒𝑧𝑒𝑟𝑣𝑎𝑟𝑖@𝑒𝑥𝑝𝑒𝑟𝑡𝑡𝑟𝑎𝑣𝑒𝑙.𝑟𝑜

 

Ar putea fi o imagine cu 6 persoane, persoane în picioare şi text care spune „å水 trave expert OFERTĂ GRUPURI Tarife avantajoase! Contact rezervari Motica Bogdan- 0758 039 735 Ghiman Daniela 0740 141 194 rezervari@experttravel.ro GRECIA PARALIA KATERINI THASSOS HALKIDIKI”

 

Nu rata aceasta excursie! Rezerva acum!

×
Solicita oferta