ITALIA DE NORD - SPECTACOL OPERA AIDA- ARENELE ROMANE

Perioada 15-19 iunie 2023

 
Transportation
Perioada 15- 19.06.2023

Italia de Nord - Farmecul lacului Garda și cele mai încântătoarele orașe italiene

 

PADOVA - VERONA – MANTOVA – CREMONA - SIRMIONE -  MILANO

Spectacol de operaȘ  AIDA- la Arenele romane in Verona

 

Bazilica „Sfântul Anton” din Padova - Balconul Julietei din Verona - Promontoriu Sirmione din Lacul Garda – Domul din Milano – Muzeul viorilor din Cremona - Mantova

 

Perioada: 15 - 19.06.2023

 

 

 ZIUA 1. (JOI, 15.06.2023) CLUJ – BAIA MARE – SATU MARE – VERONA

            Pornim din Cluj-Napoca spre Verona, pe ruta Baia Mare – Satu Mare – Verona. Pe traseu facem o oprire la Padova, pentru a ne ruga la Sfântul Anton. Seara ajungem în „Orașul Iubirii” – Verona, declarat în întregime patrimoniu UNESCO, ne duce cu gândul imediat la  povestea tragică de iubire a lui Romeo și Julieta, cel mai celebru cuplu din literatura veche. Cu o istorie de peste 2000 de ani, Verona. este un loc unde se integrează într-un mod extrem de armonios elemente istorice de o frumusețe rară care aparțin unor epoci diferite.

Cazare la hotel 3* în zona Verona.

 

ZIUA 2. (VINERI, 16.06.2023): LACUL DI GARDA- SIRMIONE - VERONA

Mic dejun.  Dimineața pornim spre Lacul Garda, unde vom merge pe Promontoriul Sirmione, unde vom mânca cea mai bună înghețată italiană, după cum o recunosc toți italienii! Sirmione este un loc ce te lasă fără respirație!  Situat pe o mica peninsula ce înaintează în lacul Garda oferă vizitatorilor o priveliște de neuitat. Principalul punct de atracție, exceptând lacul cu Munții Dolomiți ce se zăresc în depărtare, li constituie Castelul din Sirmione, o fostă fortăreață construită undeva în secolul XII-XIII ce avea un dublu rol – apărare și port. La baza zidurilor sale o sa aveți ocazia să vedeți și să hrăniți lebede sau rațele ce-și fac plimbările zilnice acolo. Poți să vizitezi castelul urcând cele 150 de trepte pana la metereze de unde panorama este senzațională!

După-amiază explorăm orașul lui Romeo și al Julietei, celebrele personaje ale și mai celebrului William Shakespeare, dar Verona este mult mai mult decât atât! Cu o istorie de peste 2000 de ani, Verona. este un loc unde se integrează într-un mod extrem de armonios elemente istorice de o frumusețe rară care aparțin unor epoci diferite. Orașul Verona, declarat în întregime patrimoniu UNESCO, este cel care propune un superb cadru pentru a petrece câteva ore într-o ambianță tipic italienească, atât romantică, cât și dinamică sau relaxantă. Orașul este cunoscut și pentru culoarea roz a clădirilor, datorată rocii de construcție folosite, cât și pentru Arena din Verona care este unul dintre cele mai mari amfiteatre construite de Imperiul Roman și cel mai bine păstrat până în zilele noastre. Optional seara participam la spectacolul de Opera „Aida” de G. Verdi la Arena din Verona.   Cazare la hotel  3* în zona Verona.

 

ZIUA 3. (SÂMBĂTĂ, 17.06.2023):  VERONA – MILANO

             După micul dejun plecăm la Milano - o frumoasă metropolă aflată în regiunea Lombardia din Italia. Este capitala mondială a modei, fiind în același timp și un important centru financiar, cu o mulțime de magazine de lux sau cele mai fine restaurante. În plimbarea noastră prin frumosul oraș vedem Domul din Milano, Galeriile Vittorio Emanuelle al II-lea, și Scala din Milano.  Cazare in zona Milano hotel 3*.

 

ZIUA 4. (DUMINICĂ, 18.06.2023): MILANO –CREMONA-MANTOVA - PADOVA

   După micul dejun mergem la Mantova, cunoscută și caPiccola Venezia”, adică „Mica Veneție”. Frumoasele străzi cu arcade sunt printre cele mai evocatoare din nordul Italiei și, cu Palazzo Ducale și extraordinarul Palazzo Te, orașul se mândrește cu doua dintre cele mai valoroase palate din țară.

Continuăm traseul spre Cremona, un oraș din nordul Italiei, renumit pentru producția de viori de înaltă calitate. Cremona are un centru pitoresc istoric, cu cele mai multe atracții în jurul pieței principale, Piazza del Comune.Vizita la muzeul viorii.  Cazare la hotel  3* în zona Verona.

 

 

ZIUA 5. (Luni, 19.06.2023): PADOVA – SATU MARE – BAIA MARE – CLUJ-NAPOCA

         După micul dejun pornim spre casă pe ruta Verona – Satu Mare – Baia Mare – Cluj-Napoca. Pauza decmasa si de cumparaturi pe traseu. Ajungem acasă în cursul noptii, în funcție de trafic și de formalitățile vamale.

 

Data plecarii

Loc in camera dubla

Supliment single

15.06.2023

370 euro

120 euro

* Tariful este calculat la un grup de minim 30  persoane. Pentru un numar mai mic de persoane se va recalcula transportul. Turistii vor fi instiintati de acest supliment cu 7 zile inainte de plecare.

** La inscriere se achita un avans de minim 30%  , diferenta cu minim 21 de zile inainte de plecare.

 

 TARIFUL INCLUDE:      

      Transport cu autocar modern cu scaune rabatabile si aer conditionat, cu toate taxele de drum si parcari incluse;

      4 nopți de cazare cu mic dejun

      asistență turistică pe traseu din partea unui însoțitor de grup din România.

 

TARIFUL NU INCLUDE:

      asigurare storno + medicala de sanatate

      biletele de intrare pentru vizitarea obiectivelor turistice (muzee, asezaminte de cult etc.) si nici eventualii ghizi pentru acestea – tarifele de vizitare ale obiectivelor turistice au caracter orientativ, acestea putand suferi modificari ulteriore realizarii programului;

      biletul pentru opera Aida – la aAenele romane- de la 35 euro/ bilet in functie de pozitia in sala – se achita la rezervare.

      alte mese decat cele inscriese in program;

      taxele de sejur, acestea se achită direct la recepțiile hotelurilor (între 3 și 5 euro/persoană/noapte, în funcție de categoria hotelurilor și de țară).

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Nu rata aceasta oferta!


Solicita oferta