Excurse in orasul Edessa si Baile Termale de la Pozar

 

Plecare ora 7:30 din Paralia Katerini.

Prima oprire o vom face in orasul Edessa, unde vom vizita parcul de aici, un parc foarte impresionant, cu multe cascade, dar cea mai mare si mai importanta este cascada Karanos de peste 70 m inaltime. Vom vizita si fabrica de canepa, apoi ne intrepram catre Loutra Pozar unde ne vom relaxa in apa termala de 37 grade pe toata perioada anului.

 Descoperind Edessa – Oraşul apelor

Renumit pentru cascadele sale gălăgioase şi înspumate, oraşul Edessa este unul dintre cele mai pitoreşti oraşe ale Greciei. Situat la înălţimea de 320 de metri, în prefectura Pella din regiunea istorică a Macedoniei Centrale, localitatea numără aproximativ 30 000 de locuitori. Oraşul a fost unul dintre cele mai importante nuclee antice, datorită diversităţii reliefului, resurselor bogate şi a amplasării strategice.

În jurul secolului al XIV-lea, în urma unui cutremur şi prin eroziunea rocilor, râul Edesseos sau Vodas a format în această zonă cascadele care au fost transformate astăzi într-un important obiectiv turistic ce se afişează turiştilor în parcul central.

Cascada cea mare – Karanos, cade aprig peste stânci formând o trenă de apă de aproximativ 70 de metri.

Izvoarele termale din zona Loutraki-Pozar

Istoria acestei staţiuni se scrie încă din perioada antică. Ei bine, nu trebuie să rataţi o porţie de relaxare într-o zonă montană, cu cascade şi izvoare termale naturale…care au fost folosite inclusiv de ostaşii din Antichitate. Aici obişnuia însuşi Alexandru cel Mare să-și adune soldații pentru a-şi vindeca rănile şi a-şi recăpăta forţele consumate de-a lungul numeroaselor lupte. Apele izvoarelor au temperaturi de aproximativ 37 de grade, de unde și vechea denumire “Pozar” care înseamnă “sub foc”. Proprietăţile benefice ale izvoarelor Pozar au fost menţionate încă de pe vremea istoricului Herdot, cât şi în scrierile părintelui medicinei moderne, Hipocrate, care chiar a introdus aceste băi termale în tratamentele sale.

 In jurul orei 18:00 ne vom intoarce in Paralia Katerini

Pretul excursiei este de 25 euro

Pretul include: inclus insotitor de grup vorbitor de limba romana, binenteles transporul cu autocare care indeplinesc toate normele Grecesti, curate, cu aer conditionat,  Wi Fi

 Nu uitati costumele de baia si prosop!

Solicita oferta