[widget acqua-tmpl-page-01-cracovia-cestohova-2021-crsbxisjtz]

EXCURSIE POLONIA- CRACOVIA

29.09-02.10.2022

3
 
Transportation
Period 29.09-02.10.2022

EXCURSIE IN POLONIA – CRACOVIA 

Perioada: 29.09- 02.10. 2022

 

Considerat cel mai frumos oras al Poloniei si primul centru universitar al tarii, Cracovia ne va primi in cea mai mare piata medievala a Europei, oferindu-ne momente de neuitat prin vizitarea castelului Wawel si a catedralei Wawelska, a orasului vechi, a locurilor sale romantice....Un moment de reculegere sau o scurta rugaciune pentru cel care a fost Papa Ioan Paul al-II-lea, trecand prin locurile sale natale.

Ziua 1. ROMANIA –– CRACOVIA

Plecare din Cluj Napoca la ora 01:30 - Gherla la ora 02:00, Baia Mare la ora 04:00 - Satu Mare la ora 05:00. Traversam nordul Ungariei si ajungem la granita cu Slovacia.

Trecem prin Kosice, al doilea oras ca marime din Slovacia, cunoscut pentru Catedrala Sf. Elisabeta, considerata una dintre cele mai frumoase cladiri gotice din lume! 

Scurta vizita in renumita statiune Zakopane - timp liber pentru masa. Seara ajungem in Krakow (Cracovia), cel mai frumos oras al Poloniei si primul oras universitar al tarii.

Cazare la hotel 3* in Cracovia. (Hotel WM System Krakow z.o.o sau similar)

 

Ziua 2. MINUNATA - CRACOVIA REGALA

Mic dejun. Incursiunea noastra in Cracovia va incepe cu o plimbare in zona centrala a orasului vechi. Descoperim acest oras numit si capitala culturala a Poloniei. Vizite la: Castelul Wawel si catedrala Wawelska, locul de incoronare a regilor Poloniei (celebrele simboluri ale orasului).

Dupa masa vizita in Cartierul evreiesc Kazimierz, devenit celebru o data cu filmarile facute de renumitul scenarist Steven Spielberg pentru filmul “Lista lui Schindler“. Aici toate stradutele si casutele sunt martori tacuti ai istoriei evreilor, dar si ai celei mai efervescente vieti culturale si intelectuale a orasului. Cartierul e plin de: terase, cafenele, galerii de arta, anticariate si magazine de suveniruri.

Ne indreptam apoi pasii spre Piata Mare (Rynek Glowny), cea mai mare ca suprafata din toate orasele medievale europene locul unde se desfasoara si Targul de Craciun. Veti avea ocazia sa va reculegeti in catedrala Sf. Marii, cea mai frumoasa si cunoscuta din Polonia. Timp liber la targul de Craciun organizat in piata centrala din Cracovia.  

Cazare si cina  la hotel 3* in Cracovia. (Hotel WM System Krakow z.o.o sau similar)

 

 Ziua 3. CRACOVIA – AUSCHWITZ -  WADOWICE – CRACOVIA

Mic dejun. Ne indreptam apoi  spre vizita la Auschwitz (Oswiecim) si Birkenau, locul celor mai mari lagare naziste si marturii ale holocaustului, din cel de-al 2-lea razboi mondial, incluse in Patrimoniul UNESCO.  Muzeele aduc aminte de atrocitatile care s-au petrecut aici, unde mai mult de 1 milion de evrei si romi au fost exterminate.

Intrarea individuala este gratuita! Intrarea si vizitarea cu ghid local de turism, in limba engelza se plateste anticiapat si este necesara rezervare!

La intoarcere spre Cracovia ne oprim la Wadowice  -  locul nasterii Papei Ioan Paul al II-lea, care a lasat o amprenta asupra umanitatii. Vom vizita Biserica inchinata Sfintei Fecioare, in care a slujit, inainte de plecarea sa in Italia si optional vizita la Casa Memoriala a Sanctitatii Sale. 

Cazare si cina la hotel 3* in Cracovia.  (Hotel WM System Krakow z.o.o sau similar)

 Ziua 4. CRACOVIA - ROMANIA

Mic dejun. Ne indreptam spre  salina Wieliczka cunoscuta pentru cea mai veche mina de sare din Europa, de peste 700 de ani si inclusa in patrimoniul UNESCO. Incaperile din care se extragea sarea, culoarele si capelele cu decoratiuni originale se gasesc la adancimi intre 64 si 135 metri. Sunt impresionante salile decorate exclusiv cu sculpturi din sare, multe din ele fiind realizate de mineri. Dupa această vizită ne imbarcam pentru reintoarcerea in tara, unde vom ajunge in cursul noptii

Data plecarii

 

Supliment single

Loc in camera dubla

230 EURO

90 EURO

 

Tariful este calculat la un grup de minim 40 persoane. Suplimentul pentru grup 30-39 persoane, 30 euro.Turistii vor fi instiintati de acest supliment cu 7 zile inainte de plecare.

 

Notă:

La înscriere se achită un avans de minim   30%  , diferența cu minim 21 de zile înainte de plecare.

Ordinea ocupării locurilor în autocar este ordinea achitării avansului.

 

 PRETUL INCLUDE:

·        transport cu autocar, clasificat conform normelor internationale;

·        cazare 3 nopti cu mic dejun, la hotel  3* in Cracovia;

·        2 cine

·        Asistenta turistica

 

PRETUL NU INCLUDE:

·        Intrarile le obiectivele turistice: Mina de sare Wieliczka – aprox 15 euro/pers,Castelul Wawel: Apartamentele 5 euro/pers., Apartamentele Regale: 6 euro/pers., Armuraria si Trezoreria: 2 euro/pers.

·        Asigurare storno si/sau medicala

·        Taxele de oras sau de statiune (aprox. 4 euro/pers.)

 

ACTE NECESARE:

§   pasaport sau C.I. -valabil la data intoarcerii in tara sau carte de identitate valabila la data intoarcerii in tara

§   copiii sub 18 ani care calatoresc singuri sau doar cu unul dintre parinti vor trebui sa prezinte la vama acordul parental al ambilor parinti sau al celui care nu insoteste minorul (dupa caz), obtinut la notariat.

 

CONDITII DE RETRAGERE:

§   20% din preţul pachetului, dacă renunţarea se face in intervalul  de 29-20 zile calendaristice înainte de data plecării;

§   50% din preţul pachetului, dacă renunţarea se face in intervalul  de 19-10 zile calendaristice înainte de data plecării;

§   80% din preţul pachetului, dacă renunţarea se face în intervalul 9-4 zile înainte de data plecării;

§   100% din preţul pachetului, dacă renunţarea se face într-un interval mai mic sau egal cu 3 zile înaintea plecarii.

 

OBSERVATII:

§   Daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeasi categorie.

§   Asezarea in autocar se face in ordinea inscrierilor.

§   Agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure, dar fac eforturi in acest sens: se anunta partajul la agentiile revanzatoare si la baza de date- clienti.

§   Tariful pentru copil este valabil in cazul in care acesta sta in camera cu doi adulti. Pentru a beneficia de tariful de copil acesta trebuie sa nu fi implinit varsta de 12 ani.

§   Programul poate fi modificat de conducatorul de grup in functie de anumite situatii speciale.

§   Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.

§   Clasificarea pe stele a hotelurilor este cea atribuita de oficialitatile locale. Ca atare, facilitatile comune si cele ale camerelor sunt conforme cu standardele locale.

§   Distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.

§   Turistul are obligatia de a respecta regulile hoteliere internationale sau regulile hoteliere specifice din tarile vizitate (sa nu deranjeze alti clienti din hotel, sa pastreze linistea, sa nu consume alimente in camera, sa nu distruga/deterioreze/pateze obiecte din camere, etc). Necunoasterea acestora, nu exonereaza turistul de la raspundere.

§    Turistul este direct raspunzator pentru deteriorarea camerelor hoteliere sau a autocarului/mijlocului de transport, agentia neasumandu-si raspunderea fata de turistul respectiv, care va urma sa despagubeasca institutia respectiva pentru daunele cauzate.

§   Turistul are obligatia de a respecta legile tarilor tranzitate/vizitate, indiferent daca acestea difera fata de legile din Romania. Nerespectarea acestora atrage dupa sine, raspunderea turistului respectiv in fata autoritatilor locale, agentia neasumandu-si raspunderea fata de turistul respectiv (nu se ramburseaza sume aferente serviciilor neprestate din acest motiv).

§   Turoperatorul, in pachetul de servicii de circuite culturale presteaza servicii de ghid turism din partea agentiei, dar legislatia internationala nu permite ghidajul in muzee si la obiective turistice de catre ghidul roman; ghidul roman va face prezentarea in autocar si va asigura traducerea explicatiilor date de ghidul local in situatia in care grupul de turisti hotaraste angajarea acestuia. Angajarea unui ghid local poate fi absolut necesara in functie de tarile vizitate.

Nu rata aceasta oferta

×
Solicita oferta