CITY BREAK PARIS

15.10 - 18.10. 2024

 
Transport
Perioadă 15.10 - 18.10. 2024

CITY BREAK

 „Orașul Luminilor”

PARIS

Perioada: 15- 18.10.2024

 

ZIUA 1. (15.10.2024) CLUJ NAPOCA – PARIS

Ne întâlnim pe aeroportul din Cluj Napoca la ora 08:00 cu însoțitorul de grup pentru zborul spre Paris – Beauvais cu decolare la ora 10:10, cu sosisre la ora 11:45 (ora locală). La aeroportul din Beauvais ne îmbarcăm pe transferul spre hotel (aprox. 20 euro/pers./sens)

Ajunși în centrul capitalei pornim în explorarea Parisului de la Arcul de Triumf, construit din ordinul lui Napoleon, care adăpostește și Mormântul Ostașului Necunoscut, marcat de flacăra veșnic aprinsa! Urmează o plimbare pe celebrul Champs Elysees, cu ale sale cafenele și magazine istorice, care au văzut și găzduit atâtea și atâtea personalități marcante de-a lungul istoriei! Trecem pe lângă Petit Palais și Grand Palais, traversăm cel mai frumos pod de peste Sena: Podul Alexandru al III –lea și ajungem pe esplanada Muzeului Armelor.

Intrăm în Curtea de Onoare spre a vizita Biserica „Sf. Luis”, Muzeul Armelor, Muzeul dedicat lui Charles de Gaulle și celor doua Războaie Mondiale. Nu putem pleca fără o vizită la Domul Invalizilor în care se odihnește Napoleon, împreună cu alți mari generali și personalități marcante din istoria Franței.

Cazare la hotel 2/3* în zona Paris.

 

ZIUA 2. (16.10.2024) PARIS

După micul dejun pornim spre cel mai cunoscut palat din Franța, locul unde luxul își da mâna cu istoria, și se îmbină în deplină armonie cu natura, Palatul Regelui-Soare, Versailles! Palatul Versailles este unul dintre cele mai vizitate monumente istorice ale Franței și a fost declarat Patrimoniu al Umanității în anul 1979. Este remarcabil nu numai prin arhitectura imponentă și luxul pe care îl întâlnim în interiorul lui, ci și prin importanța sa istorică. Versailles a fost capitala de facto a Regatului Franței, din 1682 pana in 1789; iar la 28 iunie 1919 în Sala Oglinzilor s-a semnat Tratatul de Pace, între Puterile Aliate și Germania, tratat ce a dus la încheierea oficială a Primului Război Mondial.

Vizităm palatul în interior, dar experiența nu ar fi completă fără o plimbare în parcul palatului. Domeniul Trianon este situat în partea de nord-est a proprietății și poți să ajungi aici mergând prin grădini în aproximativ 30 de minute, iar fântânile te vor încânta cu jocul lor pe tot parcursul plimbării.

Cazare la hotel 2/3* în zona Paris.

ZIUA 3. (17.10.2024) PARIS

            Ziua de astăzi o dedicăm celui mai vizitat muzeu de artă din lume: Luvru. Clădirea muzeului a servit drept reședință regală pentru aproximativ 800 de ani, iar din 1793 servește drept muzeu de artă și istorie. Muzeul are caracter universal, Luvrul posedând opere de artă din epoci diferite ale civilizației, din Antichitate până la 1848, și acoperă o arie geo-culturala întinsă, de la Europa occidentala, Grecia, Egipt pana la Orientul Apropiat. Operele prezente la Luvru au o mare varietate, de la picturi, sculpturi, desene până la ceramică, obiecte arheologice sau alte obiecte de artă. Printre piesele celebre prezente la Luvru se numără: Codul lui Hammurabi, Venus din Milo, Gioconda de Leonardo da Vinci și Libertatea conducând poporul de Eugene Delacroix.

După-amiază vizităm Turnul Eiffel - turnul devenit simbol al Franței.

Cazare la hotel 2/3* în zona Paris.

 

ZIUA 4. (18.10.2024) PARIS - CLUJ NAPOCA

Dimineața dupa micul dejun ne îmbarcăm pe transferul spre aeroportul Beauvais, de unde vom lua cursa Wizz Air  la ora 17:20 cu destinatia Cluj Napoca, unde vom ajunge la ora 20:50.

 

 

Data plecării

Loc în cameră dublă

Supliment single

15.10.2024

600  EURO

120 EURO

* Tariful este calculat la un grup de minim 21 persoane. 

** La înscriere se achită un avans de minim 30% , diferență cu minim 30 de zile înainte de plecare.

 

TARIFUL INCLUDE:

 

      3 nopți cazare cu mic dejun (franțuzesc) la hotel 3* în zona Paris

 

       ●       bilet de avion Cluj Napoca  – Paris  si retur.  Fiecare turist are dreptul la un bagaj de mana mic gratuit- poseta sau rucsac! Bagajul de cala se achizitioneaza suplimentar in funcție de nevoi: 10 kg sau 20 kg.

       ●    transfer aeroportul Buveau- Paris si retur

      asistenată turistică pe traseu din partea unui însoțitor de grup din România, vizite ghidate

 

 

TARIFUL NU INCLUDE:

      asigurare medicală de sănătate (obligatorie, dar se pot încheia la orice companie de asigurări)

      biletele de intrare pentru vizitarea obiectivelor turistice (muzee, așezăminte de cult etc.) și nici eventualii ghizi pentru acestea – prețuri orientative: transfer aeroportul Beauvais - Paris hotel / Beauvais ( apx 25 €/persoană/sens), palatul Versailles: Adult: 29 €, Luvru - 25 €, Tour Eiffel - 27 €

●    audio guide 3 euro/ zi/persoana

      taxele de sejur, acestea se achită direct la recepțiile hotelurilor, între 3 și 5 €/persoană/noapte, în funcție de categoria hotelurilor și de țară

      alte mese decat cele înscrise în program

      transferul la aeroportul din Cluj Napoca

 

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.


Solicita oferta