CITY BREAK MARID

14.10- 17.10.2024

 
Transportation
Period 14.10-17.10.2024

HALA MADRID!!!

CITY BREAK MADRID- SPANIA

14-17 octombrie 2024

    ,,Del Madrid al cielo”- aceasta este descrierea pe care o fac madrilenii orasului lor de suflet: doar cerul este mai frumos decat  Madridul. Va invitam intr-un tur scurt dar intens in frumoasa capitala iberica.  Descopera istoria, arta,  gastronomia si traditiile locului.

 

Ziua 1. Cluj Napoca- Madrid   Intalnire in aeroport cu ghidul insotitor la ora 15:00  pentru zborul catre Madrid de laora 16:50. Sosire Madrid la ora  19:45.  Transfer si cazare hotel Easy Centro Madrid.

Ziua 2. Madrid  Mic dejun. Din Piazza Cibelles- unde madrilenii se intalnesc pentrua serba marile victorii ale echipei Real Madrid sau alte evenimente majore ale orasului incepem turul pietonal al centrului istoric al Madridului. Pe calle Alcala urcam Grand Via,  admirand atmosfera vibranta si arhitectura minunată a uneia dintre cele mai prestigioase străzi din oraș cu celebrele si luxoasele magazine, teatre si cinematografe. Admiram cladirea Metropolis,Grassy,  Insitutul Cervantes, edificiul Carrier. Grand Via se termina in plaza de Espana. Aici admiram unul dintre cele fotografiate monumente din Madrid, în cinstea lui Miguel de Cervantes, avându-i ca protagoniști pe Don Quijote și Sancho Panza. Aflam istoria  pietei si rolul sau in geografia orasului apoi facem o scurta pauza pentru un bocadillo de jamon iberico renumit si emblematic pentru Madrid.  Mai satui si mai fericti ne indreptam spre Palatul Regal din Madrid, resedinta regilor spanioli. In fata Palatului Regal se afla Plaza Oriente unde sunt expuse statui ce infatiseaza diverse regine ale Spaniei . Ideea a fost ca aceste statui sa fie plasate pe acoperisul palatului dar erau prea grele si s-a hotarat sa fie plasate in piata in fata palatului. Vizita interioara ghidata.

Alaturat palatului este catedrala Almudena- sediul Arhiepiscopiei Romano-Catolice din Madrid. Catedrala a fost sfințită de Papa Ioan Paul al II-lea în 1993 si aici a avut loc căsătoria Regelui Felipe al VI-lea, pe atunci prinț moștenitor, cu Letizia Ortiz Rocasolano. Veti afla istoria acestui impunator monument intr-o vizita interioara.

Din piata del Oriente  ne indreptam pasii spre plaza Mayor. Trecem pe langa monumentul Victoria Eugenia si Alfonso precum si pe langa Biserica cattedrala a fortelor armate. In apropierea piatei Mayor se afla Mercado de San Miguel. Facem cunostinta si cumparam produse madrilene specifice si traditionale.

Ajungem apoi in piata Mayor una dintre cele mai cunoscute piete ale Madridului si care se afla la doar cateva minute de Puerta del Sol. Ea a fost construita in 1619, pe atunci aflandu-se in afara orasului si fiind folosita ca loc pentru desfasurarea luptelor de tauri. Este locul mai multor bresle, cea mai cunoscuta fiind Casa de la Panaderia, sediul breslei brutarilor.  De aici suntem la 2 pasi de Puerta del Sol, punctul si km zero al capitalei. n mijlocul pietei se gaseste o statuie mare ecvestra a Regelui Carlos al III-lea. In fata cladirii, pe pavaj se gaseste placa cu ‘kilometrul 0’, placa ce marcheaza centrul retelei de drumuri din Spania. Este locul din care toate distantele rutiere sunt masurate. Puerta del Sol este si locul in care se gaseste simbolul orasului Madrid: o statuie de 20 de tone a unui urs ce mananca fructe dintr-un copac. Numele oficial al statuii este ‘El Oso y El Madrono’. Madrono este o specie de copac inrudit cu capsunul.

Timp liber pentru masa si cumparaturi in zona comerciala.  Seara opttional participare la spectacol de flamenco. Cazare hotel hotel Easy Centro Madrid.

 

Ziua 3. Madrid

Mic dejun.  Incepem ziua explorand  intru-un scurt tur gara Atocha, un simbol al orasului  si cu o istorie aparte. Aici te simti de parca ai ajuns la gradina botanica, intr-o imensa gradina tropicala.

 Urmeaza Paseo del Arte. Este o zona deosebit de frumoasă și găzduiește unele dintre cele mai bune lucrări de artă din lume. Pe o porțiune de puțin peste un kilometru, veți găsi muzeele Prado, Thyssen-Bornemisza și Reina Sofía.  Noi vom vizita ( cca 3 ore) Muzeului Prado, cel mai important muzeu de artă din Spania, una dintre principalele pinacoteci ale lumii şi un autentic Patrimoniu al Umanităţii.   

La iesirea din muzeul Prado se afla in imediata apropiere parcul Buen Retiro. Plecam intr-o plimbare prin parcul declarat monument Unesco. In parc vedem palatul de Cristal, lacul, si aleile frumos strajuite de arnjamente florale.  Din plimbare ajungem la Poarta Alcala care odiniora era legatura regatului spre Aragon. A fost comandata arhitectilor timpurilor pentru a simboliza grandoarea regatului. Timp liber pentru masa la unul din restaurantele din zona. Dupa masa ajungem la Circulo de la Bellas Artes din Madrid  unde la etajul 1 puteti admira colectia de arta si obligatoriu urcam pe roof-top de unde se deschide o panorama extraordianara asupra Madridului si admiram ansamblul urban.

 Timp liber pentru plimbari individuale apoi a ora 19:30  vom participa la concert simfonic sustinut de Orquestra si Corul National al Spaniei la teatrul Zarzuela. ( bilete in limita disponibilitatilor , cca 15 euro/ persoana – intra in vanzare din data de  05.09.2024) .  Cazare hotel Easy Centro Madrid.

Ziua 4.  Madrid- Cluj Napoca  Dupa micul dejun ne deplasam catre aeroport pentru zborul de retur  la Cluj Npaoca de la ora 14:30 cu sosire la ora 18.30.

 

 

Data plecării

Loc în cameră dublă

Supliment single

14.10.2024

 

570 EURO

 

230 EURO

* Tariful este calculat la un grup de minim 20 persoane.

** La înscriere se achită un avans de minim 30% , diferența cu minim 21 de zile înainte de plecare.

*** Ordinea ocupării locurilor în autocar este ordinea achitării avansului.

 

TARIFUL INCLUDE:

      Bilet de avion Cluj Napoca – Madrid  - Cluj Napoca;

      Bagaj mic de mână;

      3 nopți cazare cu mic dejun hotel 2* în Madrid;

      Însotitor de grup;

      Vizite ghidate.

  Transfer aeroport- Madrid centru cu transport public ( metro sau bus)

 

 

TARIFUL NU INCLUDE:

    Intrarile la obiectivele turistice; Palatul Regal cca 15 euro/ persoana, Catedrala Almudena- 1 euro/ pers.,  Muzeul Prado cca 20 euro

     Transportul public local în Madrid

   Bilet spectacol Flamenco cca.  50 euro/ pers. si Bilet concert simfomic cca 15 euro/ persoana

     Asigurare medicală sau storno.

   Taxa hoteliera (3 euro/ noapte/ persoana)

         Statiile audio si casti 10 euro/ sejur

 

 

 

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Nu rata aceasta oferta!


Solicita oferta