City break ISTANBUL

12.11-16.11.2024

 
Transport
Prioada 12.11-16.11.2024
Ultimele locuri!
de la
 
580
pers in cam dubla

 

CITY BREAK ISTANBUL

-avion- 

Perioada 12.11-16.11.2024 

 

Ziua 1. (12.11.2024)  Intalnirea cu insotitorul de grup in aeroportul din Cluj Napoca la ora  19:00. Zbor la ora 21:35 catre Istanbul cu sosire la ora 00:20. Transfer la cazare hotel 4*.

Ziua 2. (13.11.2024)   Mic dejun.  Azi vedem Moscheea Suleymaniye, un reper istoric și o minune arhitecturală în Istanbul, construită între anii 1550-1557 de către cel mai faimos arhitect imperial al Imperiului Otoman, Mimar Sinan, la ordinul lui Suleyman I, altfel cunoscut sub numele de Suleyman Magnificul. Moscheea a fost construită și pentru a simboliza puterea și bogăția Imperiului Otoman, care a fost la apogeu în timpul domniei sultanului Suleyman.Timp liber pentru masa iar apoi in marele bazar timp liber pentru cumparaturi. Cazare hotel 4*.

ZIUA 3. (14.11.2024) Mic dejun. Tur pietonal cu vizite la: Hipodrom, Palatul Topkapî – unul dintre cele mai importante obiective din Istanbul, de unde a fost condus Imperiul Otoman timp de 400 de ani, reşedinţa multor sultani, printre care şi Sultanul Suleyman Magnificul; apoi Muzeul Agya Sofia (acces pt turisti doar sus la Galerie, jos doar musulmanii au acces) – biserică construită în anul 537, a fost loc sfânt al creştinilor până în anul 1453, când a fost transformatâ în moschee. Datorită lui Mustafa Kemal Atatürk s-au făcut importante restaurări, care au pus din nou în lumină mozaicuri de mare importanță istorică. Vizitam Bazilica Cisterna ("Palatul Scufundat" sau "Cisterna Scufundata"), cea mai mare dintre cele cateva sute de cisterne antice care se afla sub orasul Istanbul (fostul Constantinopol), in Turcia. Cisterna, situata la 150 metri sud-vest de Hagia Sophia pe peninsula istorica Sarayburnu, a fost construita in secolul VI, in timpul domniei imparatului bizantin Iustinian I.Pauză pentru prânz.  După-masă vizităm Moscheea Albastră (Moscheea Sultanahmet) – cu  6 minarete, pentru interior au fost folosite peste 21.000 de plăci de ceramică albastră de Iznik. In Piaţa Sultanahmet, admirăm din exterior: Obeliscul egiptean, Coloana şerpuită  sau complexul de băi al sultanei Hürrem. Seara, cazare in Istanbul hotel 4*

Ziua 4. (15.11.2024) Mic dejun.Ne îndreptăm către Palatul Dolmabahce, care este cea mai mare și mai luxoasă reședință din Turcia: 15.000 de metri pătrați construiți, 285 de camere, fără a socoti băile, holurile și anexele. În palat se întâlnește opulența orientală a celor șase sultani care l-au locuit (ultimii conducători ai Imperiului Otoman) cu rafinamentul occidental.  Timp liber pentru pranz. Urmeaza croaziera pe Bosfor unde vom admira orasul situat pe cele 2 continente. Pe parcursul croazierei, veți vedea puncte de atracție importante, precum Moscheea Albastră, Palatul Topkapi, Turnul Fecioarei, Palatul Dolmabahçe și Podul Bosfor. Optional participare la seara si cina turceasca.  O seara turceasca traditionala este un eveniment la care oricine si-ar dori sa participe macar o data. Reprezentatii teatrale, muzica traditionala, celebrul dans din buric fac parte din spectacolele organizate la restaurante, care te fac sa intri in atmosfera orientala autentica.  unde imbina mese traditionale cu muzica si dansul, oaspetii avand astfel ocazia sa descopere si sa experimenteze cultura locala intr-un mod foarte placut. Daca alegeti ca mod de distractie un astfel de spectacol, fiti pregatiti sa va „teleportati” in vremurile celor 1001 nopti din povestile Seherezadei.cu preparate culinare traditionale, dansuri si petrecere. Cazare hotel 4*

 

Ziua 4. (16.11.2024) Mic dejun.Se efectueaza check-out la hotel. Lasam bagajele in luggage room si cei care doresc se pot bucura de timp liber pentru ultimele cumparaturi. La ora 15:30 de la hotel transfer catre aeroport pentru zborul la Cluj Napoca la ora  20:05 cu sosire la ora 20: 45.

 

Pret:  580 euro/ loc in camera dubla/     Supliment single 200 euro

 

Tariful include:

-        Bilet avion Cluj Napoca/ Istanbul/ Cluj Napoca

-        Bagaj de mana 10 kg si bagaj de cala 23 kg

-        Transfer autocar aeroport/ hotel/ aeroport

-        Transport local autocar in zilele in care este nevoie.

-        4 nopti de cazare cu mic dejun

-        Vizite ghidate cu ghid local – obligatoriu in Turcia

-        Insotitor de grup din Romania

Tariful nu include:

-        Intrările la obiectivele turistice optionale. Preturile sunt actuale la data de 06.05.2024 si se vor reactualiza inainte de plecare pentru ca sunt dinamice:

-        Ayasofya 25 eur/ persoana

-        Topkapı& Harem 45 eur/ persoana

-        Dolmabahçe 32 eur/ persoana

-        Croaziera pe Bosfor  25 eur/ persoana

-        Seara turceasca 33 euro/ persoana

-        Ciubuc pentru ghidul local 10 euro/ persoana/ sejur

-        Asigurare storno sau medicala

 

NOTA: 

-        Calatoria in Turcia se face cu pasaport valabil minim 6 luni de la iesirea din Turcia.

-        Recomandam asigurare storno si medicala de calatorie.

-        La inscriere este nevoie de copie buletin pentru contract si factura  si pasaport pentru calatorie  (cel putin cu 2 saptamani inainte de plecare)

-        In locasurile de cult in Turcia se necesita imbracaminte specifica (fusta lunga/ camasa maneca lunga si esarfa care sa acopere capul pentru femei iar pentru domni camasa cu maneca lunga si pantalon lung)

-        Cumparaturile se pot achita cu card bancar sau numerar cu euro sau dolari sau se poate face excange local in lire turcesti.

 

 

 

             
             

Data de plecare: 01.11.2022

Tarif standard in camera dubla (avans 30%): 220 euro

 

*Reducere copil <12 ani cazat in camera cu 2 adulti: 100 euro

**Supliment camera single: 80 euro

 Tariful include:

·     Transport cu autocar modern cu scaune rabatabile și aer cu toate taxele de drum şi parcări incluse;

·     4 nopţi cazare hoteluri 3* cu mic dejun.

·     asistenţă turistică pe traseu din partea unui însoțitor de grup din România.

Tariful nu include (sumele sunt informative pentru intrarile la obiectivele turistice):

·     asigurare medicală de sănătate (obligatorie, dar se pot încheia la orice companie de asigurări);

·     intrările la obiectivele turistice: Istanbul - Sfânta Sofia: 60 TL, Topkapi + Haremul: 95 TL, Dolmabahce: 60 TL;  Precizare: taxele de intrare sunt informative si se pot modifica in cursul anului 2019.

·     croaziera Bosfor – 10-15  Euro

·     bacsisuri pentru şoferi şi ghizii locali - obligatoriu (se practica in Turcia): 5 Euro/sejur;

·     ghizi local turc obligatoriu: 5 Euro/persoana/circuit; 

ORAR IMBARCARE:

Satu Mare 18:30

Baia Mare 20:00

Dej 22:00

Cluj Napoca 23:00

Alba Iulia 01:00

Turda 01:30

Sibiu 03:00

ACTE NECESARE:

§  pasaport -valabil 8 luni de la data plecarii sau carte de identitate valabila;

§  copiii sub 18 ani care calatoresc singuri sau doar cu unul dintre parinti vor trebui sa prezinte la vama acordul parental al ambilor parinti sau al celui care nu insoteste minorul (dupa caz), obtinut la notariat.

CONDITII DE RETRAGERE:

§  20% din preţul pachetului, dacă renunţarea se face in intervalul  de 29-20 zile calendaristice înainte de data plecării;

§  50% din preţul pachetului, dacă renunţarea se face in intervalul  de 19-10 zile calendaristice înainte de data plecării;

§  80% din preţul pachetului, dacă renunţarea se face în intervalul 9-4 zile înainte de data plecării;

§  100% din preţul pachetului, dacă renunţarea se face într-un interval mai mic sau egal cu 3 zile înaintea plecarii.

OBSERVATII:

§  Daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeasi categorie.

§  Asezarea in autocar se face in ordinea inscrierilor.

§  Agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure, dar fac eforturi in acest sens: se anunta partajul la agentiile revanzatoare si la baza de date- clienti.

§  Tariful pentru copil este valabil in cazul in care acesta sta in camera cu doi adulti. Pentru a beneficia de tariful de copil acesta trebuie sa nu fi implinit varsta de 12 ani.

§  Programul poate fi modificat de conducatorul de grup in functie de anumite situatii speciale.

§  Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.

§  Clasificarea pe stele a hotelurilor este cea atribuita de oficialitatile locale. Ca atare, facilitatile comune si cele ale camerelor sunt conforme cu standardele locale.

§  Distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.

§  Turistul are obligatia de a respecta regulile hoteliere internationale sau regulile hoteliere specifice din tarile vizitate (sa nu deranjeze alti clienti din hotel, sa pastreze linistea, sa nu consume alimente in camera, sa nu distruga/deterioreze/pateze obiecte din camere, etc). Necunoasterea acestora, nu exonereaza turistul de la raspundere.

§   Turistul este direct raspunzator pentru deteriorarea camerelor hoteliere sau a autocarului/mijlocului de transport, agentia neasumandu-si raspunderea fata de turistul respectiv, care va urma sa despagubeasca institutia respectiva pentru daunele cauzate.

§  Turistul are obligatia de a respecta legile tarilor tranzitate/vizitate, indiferent daca acestea difera fata de legile din Romania. Nerespectarea acestora atrage dupa sine, raspunderea turistului respectiv in fata autoritatilor locale, agentia neasumandu-si raspunderea fata de turistul respectiv (nu se ramburseaza sume aferente serviciilor neprestate din acest motiv).

§  Turoperatorul, in pachetul de servicii de circuite culturale presteaza servicii de ghid turism din partea agentiei, dar legislatia internationala nu permite ghidajul in muzee si la obiective turistice de catre ghidul roman; ghidul roman va face prezentarea in autocar si va asigura traducerea explicatiilor date de ghidul local in situatia in care grupul de turisti hotaraste angajarea acestuia. Angajarea unui ghid local poate fi absolut necesara in functie de tarile vizitate.

 

§  Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.

§  La inscriere turistul are obligatia sa semneze de luare la cunostinta a anexei la contract:

 

Rezerva-ți acum locul

Trebuie sa accepți condițiile

Fă rezervarea direct pe site

🔽🔽🔽🔽🔽🔽🔽🔽🔽🔽

Solicita oferta