City break ISTANBUL

08.04-13.04.2022

 
Transport
Prioada 08.04-13.04.2023
Ultimele locuri!
de la
 
300
pers in cam dubla

 

CITY BREAK ISTANBUL

Perioada 08-13.04.2023 / 10-15.11.2023

 

 

Ziua 1. 08.04.2023 (Satu Mare-  Baia Mare- Cluj Napoca-  Alba Iulia- Sibiu- Bucuresti-Ruse.

Plecare la orele stabilite din punctele de imbarcare pe traseulde mai sus. Oprire la Alba Iulia laCetatea Alba Carolina si la manastirea Cozia. Traversam frontiera prin vama Giurgiu. Cazare hotel 3*zona Veliko Tarnovo.

Ziua 2. 09.04.2023 EDIRNE- ISTANBUL

 Mic dejun. Oprire In Edirne, fosta capitala a Imperiului Otoman, vizitam Moscheea Selimiye – cunoscuta drept moscheea celor 999 de ferestre datorita arhitecturii unice a cupolei. Timp liber pentruprnaz.Plecam spre Istanbul unde ajungem in jurul orei 20:00. Cazare  Hotel 3*  in Istanbul.

Ziua 3. 10.04.2023 ISTANBUL – cartierul Sultanahmet

Mic dejun Astăzi vizităm (vizite interioare): Palatul Topkapî – unul dintre cele mai importante obiective din Istanbul, de unde a fost condus Imperiul Otoman timp de 400 de ani, reşedinţa multor sultani, printre care şi Sultanul Suleyman Magnificul; apoi Muzeul Sfânta Sofia – biserică construită în anul 537, a fost loc sfânt al creştinilor până în anul 1453, când a fost transformatâ în moschee. Datorită lui Mustafa Kemal Atatürk s-au făcut importante restaurări, care au pus din nou în lumină mozaicuri de mare importanță istorică. Pauză pentru prânz. După-masă vizităm Moscheea Albastră (Moscheea Sultanahmet) – cu  6 minarete, pentru interior au fost folosite peste 21.000 de plăci de ceramică albastră de Iznik. In Piaţa Sultanahmet, admirăm din exterior: Obeliscul egiptean, Coloana şerpuită  sau complexul de băi al sultanei Hürrem. Croazieră de cca 3 ore pe apele Bosforului şi ale Mării Marmara, admirând profilul superbei capitale din partea europeană, dar şi partea asiatică.  Seara, cazare la  Hotel 3* în Istanbul.

Ziua 4. 11.04.2023   ISTANBUL – cartierul Taksim

Mic dejun Strâmtoarea Bosfor este unul dintre cele mai fotografiate locuri din Istanbul, cu: Podul Atatürk, zona portuară, Muzeul naval, Turnul cu ceas sau Moscheea Sinan-paşa. Admirăm Cornul de Aur, trecem Podul Galata şi ajungem pentru prima vizită interioară a zilei la Palatul Dolmabahce Saray, cea mai mare și mai luxoasă reședință din Turcia, locul în care se întâlnesc opulența orientală a ultimilor conducători ai Imperiului Otoman cu rafinamentul occidental. Pauză pentru  prânz în zona Turnului Galata, în cartierul numit Micul Paris. Dupa-amiază, ne îndreptăm spre cea mai mare şi cea mai frumoasă moschee – Suleimanye, concepută de renumitul arhitect  Mimar Sinan paşa, lângă care se află şi monumentele funerare ale sultanului Suleiman şi ale sultanei Hürrem, precum şi ale altor membri ai dinastiei otomane. Timp liber pentru cumparaturi in marele bazar. Seara, cazare la  Hotel 3* în Istanbul.

Ziua 5. 12.04.2023 ISTANBUL-VELIKO TARNOVO

Mic dejun. Ultimele cumparaturi din Istanbul iar la ora 12:00 ne imbarcam pentru intoarcere in tara. Cazarehotel 3* zona Veliko Tarnovo

Ziua 6. 13.04.2023  VELIKO TARNOVO- ROMANIA

Mic dejun. Plecam spre Romania. Traversarea frontierei prin vama Giurgiu. Pauzedev masa si toaleta pe traseu.

Data plecarii

Loc in camera dubla

Supliment single

08.04.2023

10.11.2023

300 Euro

120 Euro

 

 

Tariful include:

·     Transport cu autocar modern cu scaune rabatabile și aer cu toate taxele de drum şi parcări incluse;

·     5 nopţi cazare hoteluri 3* cu mic dejun.

·     asistenţă turistică pe traseu din partea unui însoțitor de grup din România.

 

Tariful nu include (sumele sunt informative pentru intrarile la obiectivele turistice):

·     asigurare medicală de sănătate (obligatorie, dar se pot încheia la orice companie de asigurări);

·     intrările la obiectivele turistice: Istanbul - Sfânta Sofia: 60 TL, Topkapi + Haremul: 95 TL, Dolmabahce: 60 TL;  Precizare: taxele de intrare sunt informative si se pot modifica in cursul anului 2022.

·     croaziera Bosfor – 15  Euro/ persoana

·  taxa de oras hoteliera 3 euro/ noapte/ persoana

·     bacsisuri pentru şoferi şi ghizii locali - obligatoriu (se practica in Turcia): 5 Euro/sejur;

·     ghizi local turc obligatoriu: 5 Euro/persoana/circuit; 

 

 

ORAR IMBARCARE:

Satu Mare

Baia Mare

Dej

Cluj Napoca

Alba Iulia

Turda

Sibiu

06:30

08:00

10:00

13:00

15:00

15:30

16:30

 

             
             

Data de plecare: 01.11.2022

Tarif standard in camera dubla (avans 30%): 220 euro

 

*Reducere copil <12 ani cazat in camera cu 2 adulti: 100 euro

**Supliment camera single: 80 euro

 Tariful include:

·     Transport cu autocar modern cu scaune rabatabile și aer cu toate taxele de drum şi parcări incluse;

·     4 nopţi cazare hoteluri 3* cu mic dejun.

·     asistenţă turistică pe traseu din partea unui însoțitor de grup din România.

Tariful nu include (sumele sunt informative pentru intrarile la obiectivele turistice):

·     asigurare medicală de sănătate (obligatorie, dar se pot încheia la orice companie de asigurări);

·     intrările la obiectivele turistice: Istanbul - Sfânta Sofia: 60 TL, Topkapi + Haremul: 95 TL, Dolmabahce: 60 TL;  Precizare: taxele de intrare sunt informative si se pot modifica in cursul anului 2019.

·     croaziera Bosfor – 10-15  Euro

·     bacsisuri pentru şoferi şi ghizii locali - obligatoriu (se practica in Turcia): 5 Euro/sejur;

·     ghizi local turc obligatoriu: 5 Euro/persoana/circuit; 

ORAR IMBARCARE:

Satu Mare 18:30

Baia Mare 20:00

Dej 22:00

Cluj Napoca 23:00

Alba Iulia 01:00

Turda 01:30

Sibiu 03:00

ACTE NECESARE:

§  pasaport -valabil 8 luni de la data plecarii sau carte de identitate valabila;

§  copiii sub 18 ani care calatoresc singuri sau doar cu unul dintre parinti vor trebui sa prezinte la vama acordul parental al ambilor parinti sau al celui care nu insoteste minorul (dupa caz), obtinut la notariat.

CONDITII DE RETRAGERE:

§  20% din preţul pachetului, dacă renunţarea se face in intervalul  de 29-20 zile calendaristice înainte de data plecării;

§  50% din preţul pachetului, dacă renunţarea se face in intervalul  de 19-10 zile calendaristice înainte de data plecării;

§  80% din preţul pachetului, dacă renunţarea se face în intervalul 9-4 zile înainte de data plecării;

§  100% din preţul pachetului, dacă renunţarea se face într-un interval mai mic sau egal cu 3 zile înaintea plecarii.

OBSERVATII:

§  Daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeasi categorie.

§  Asezarea in autocar se face in ordinea inscrierilor.

§  Agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure, dar fac eforturi in acest sens: se anunta partajul la agentiile revanzatoare si la baza de date- clienti.

§  Tariful pentru copil este valabil in cazul in care acesta sta in camera cu doi adulti. Pentru a beneficia de tariful de copil acesta trebuie sa nu fi implinit varsta de 12 ani.

§  Programul poate fi modificat de conducatorul de grup in functie de anumite situatii speciale.

§  Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.

§  Clasificarea pe stele a hotelurilor este cea atribuita de oficialitatile locale. Ca atare, facilitatile comune si cele ale camerelor sunt conforme cu standardele locale.

§  Distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.

§  Turistul are obligatia de a respecta regulile hoteliere internationale sau regulile hoteliere specifice din tarile vizitate (sa nu deranjeze alti clienti din hotel, sa pastreze linistea, sa nu consume alimente in camera, sa nu distruga/deterioreze/pateze obiecte din camere, etc). Necunoasterea acestora, nu exonereaza turistul de la raspundere.

§   Turistul este direct raspunzator pentru deteriorarea camerelor hoteliere sau a autocarului/mijlocului de transport, agentia neasumandu-si raspunderea fata de turistul respectiv, care va urma sa despagubeasca institutia respectiva pentru daunele cauzate.

§  Turistul are obligatia de a respecta legile tarilor tranzitate/vizitate, indiferent daca acestea difera fata de legile din Romania. Nerespectarea acestora atrage dupa sine, raspunderea turistului respectiv in fata autoritatilor locale, agentia neasumandu-si raspunderea fata de turistul respectiv (nu se ramburseaza sume aferente serviciilor neprestate din acest motiv).

§  Turoperatorul, in pachetul de servicii de circuite culturale presteaza servicii de ghid turism din partea agentiei, dar legislatia internationala nu permite ghidajul in muzee si la obiective turistice de catre ghidul roman; ghidul roman va face prezentarea in autocar si va asigura traducerea explicatiilor date de ghidul local in situatia in care grupul de turisti hotaraste angajarea acestuia. Angajarea unui ghid local poate fi absolut necesara in functie de tarile vizitate.

 

§  Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.

§  La inscriere turistul are obligatia sa semneze de luare la cunostinta a anexei la contract:

 

Rezerva-ți acum locul

Trebuie sa accepți condițiile

Fă rezervarea direct pe site

🔽🔽🔽🔽🔽🔽🔽🔽🔽🔽

Solicita oferta