Valea Rinului - o plimbare romantică înțesată de castele și viță de vie!

13 - 22.07.2023

 
Transportation
Period 13.07.2023 - 22.07.2023
Special offer
 
730
room / 9 nights

Valea Rinului - o plimbare romantică înțesată de castele și viță de vie

FRANȚA – ELVEȚIA - GERMANIA - CEHIA

MULHOUSE, ZURICH, STUTTGART, MAINZ, KOLN, PRAGA

 

Mulhouse - Zurich – Cascada Schaffhouse - Lacul Konstanz – Castelul Hohenzollern – Orașul medieval Esslingen am Neckar – Stuttgart – Stațiunea Baden-Baden și Muzeul Frida Kahlo – Castelul din Rastatt – Castelul din Heidelberg – Muzeul Gutenberg din Mainz – Croazieră pe Rin – Muzeul Ciocolatei din Koln – Praga

 

Perioada: 13 - 22.07.2023

 ZIUA 1. JOI, 13.07.2023): CLUJ-NAPOCA – BAIA MARE - MUNCHEN

Ne îmbarcăm la ora 00:00 din Cluj Napoca, și mergem în direcția Baia  Mare - Munchen. Pe traseu oprim în Viena pentru masa de prânz.

Seara ajungem în zona Munchen.

Cazare la hotel 2/3* în zona Munchen.

 

 

ZIUA 2, (VINERI, 14.07.2023): MUNCHEN - MULHOUSE (FRANȚA)

Începem explorarea fermecatoarelor castele de pe Valea Rinului din orașul Mulhouse, situat în Franța, în regiunea Alsacia, între Rin și munții Vosges. După Strasbourg, Mulhouse este al doilea oraș ca mărime din Alsacia.

Mulhouse a fost desemnat în 2008 Ville d’Art et d’Histoire (Oraș al artei și al istoriei) – o distincție valoroasă în Franța, care se acordă acelor localități care se remarcă pentru moștenirea arhitecturală, istorică și de patrimoniu. Și nici nu avea cum să nu câștige această distincție – acest minunat oraș se remarcă în special prin farmecul sau medieval: ferestrele vitrate din secolul al XIV-lea, fațadele în stil renascentist, conacele, vechile țesături, parcurile și grădinile moștenite din secolele trecute precum și muzeele unice și diferite buticuri, toate concura pentru a face din Mulhouse un oraș aparte în întreagă Alsacie.

Cazare la hotel 2/3* în zona Mulhouse.

 

ZIUA 3. (SAMBATA, 15.07.2023): MULHOUSE – ZURICH – CASCADĂ SCHAFFHOUSE – KONSTANZ – VILLINGEN SCHWENNINGEN

Astăzi pornim spre izvoarele Rinului. Rinul se naște în Alpii elvețieni, trece prin Lacul Konstanz și ajunge la Schaffhausen unde-și formează cascadele. De aici merge mai departe formând o granița naturală între Elveția și Germania, iar mai apoi între Germania și Franța.

Mergem la Zurich, cel mai mare oraș al Elveției și, totodată, centrul economic și cultural al țării. Cu toate acestea, de-a lungul timpului, a depășit statutul de ,,capitală bancară’’ și s-a transformat într-un oraș cosmopolit. Zurich a devenit nu numai una dintre principalele capitale financiare și industriale din Europa, ci una dintre destinațiile preferate de pe lista oricărui pasionat de călătorii. Orașul vechi, bine conservat, găzduiește zeci de muzee și clădiri renascentiste medievale, atrăgând de-a lungul timpului figuri importante precum Georg Buchner, Vladimir Lenin, Thomas Mann și James Joyce. Mai mult decât atât, Zurich este celebru în întreagă lume pentru ceasurile sale elvețiene și ciocolată fină.

Mergem mai departe, la Schaffhause, un oraș medieval din nordul Elveției, care atrage turiștii veniți să vadă cascadele Rinului. Cascadele Rinului formează cea mai mare cascadă din Europa. Are o lățime de 150 m, înălțime de 23 m, adâncimea bazinului 13 m, cu un debit mediu estival de 600.000 litri/secundă. Ea este formată din mai multe căderi succesive de apă, de aici și folosirea pluralului în nume.

Continuăm în amonte pe Rin și ajungem la Lacul Konstanz sau Bodensee, cum îi zic germanii, este cel mai mare lac din Germania și al treilea lac din Europa Centrală, după lacurile Balaton din Ungaria și Geneva din Elveția. Lacul situat între Germania, Elveția și Austria este una dintre destinațiile de vacanță preferate ale germanilor. Clima blanda, întinderea uriașă de apă albastră și limpede (peste 500 km2), ideală pentru sporturile acvatice, peisajele extraordinare, orașele medievale romantice și castelele elegante cu grădini superbe fac din această regiune o atracție atât pentru devoratorii de cultură, cât și pentru iubitorii de natură și sporturi nautice.

Cazare la hotel 2/3* în zona Villingen-Schwenningen.

 

ZIUA 4. (DUMINICA, 16.07.2023):  VILLINGEN SCHWENNINGEN – CASTELUL HOHENZOLLERN - ESSLINGEN AM NECKAR - STUTTGART

      Servim micul dejun apoi plecăm spre Castelul Hohenzollern, locul unde s-a născut una dintre cele mai importante dinastii ale Europei, dinastie din care au făcut parte și regii României. Aflat la 50 de kilometri sud de Stuttgart, Castelul Hohenzollern este unul dintre cele mai vizitate locuri din Germania. Desprins parcă din povești, acesta este situat pe vârful dealului Zollern, la o altitudine de 885 de metri, printre munți și vai spectaculoase. Aici, acum 1000 de ani se năștea dinastia de Hohenzollern. Interiorul castelului spune istoria dinastiei. Aici sunt obiecte de artă, picturi și sculpturi impresionante, arme și armuri, argintarie și cel mai important, câteva piese care fac parte din tezaurul regal: bijuterii, sceptre și coroana regală prusacă, creată pentru împăratul Wilhelm al II-lea, în 1889. Coroana reprezintă simbolul suprem al puterii dinastice a familiei. Pe unul dintre pereții castelului este pictat arborele genealogic al dinastiei, în care se poate citi și numele regilor României: Carol I, Ferdinand I, Carol al II-lea și Mihai I. 

Și pentru că micile așezări au un farmec aparte, continuam cu o plimbare în orașul medieval Esslingen, un orășel parcă desprins din basmele cu Hansel și Gretel! Până veți ajunge în Esslingen veți fi fermecați de dealurile înverzite. Credeați că în Germania veți găsi doar culturi de hamei? Nu, aceia sunt vlăstarii de viță de vie, pentru că Esslingen este o zonă recunoscută pentru podgoriile sale. Centrul vechi al orașului este tare pitoresc! Casele, parcă din turtă dulce sunt realizate pe jumătate din lemn, o tradiție începută în secolul XIII, iar  piatetele medievale recompun atmosfera dintr-un basm german. Dacă va plac orașele pe apă, Esslingen va da ocazia să va bucurați de „Mica Veneție”, de pe unul dintre cele două poduri peste râul Neckar.

Seară ajungem în Stuttgart, capitală statului Baden-Württemberg din sudul Germaniei. Centrul vechi din Stuttgart nu este foarte mare și pe aici ne vom plimba cel mai probabil. Sunt câteva puncte în care ar trebui să ajungi, în rest cel mai bine te plimbi fără țintă pe străduțele pietonale. Totul este destul de nou în zona, orașul fiind grav avariat în Al Doilea Război mondial, așa că aici clasicele străduțe europene pietruite au fost înlocuite de străzi pavate înțesate cu arhitectură bauhaus.

        Cazare la hotel 2/3* în zona Stuttgart.

ZIUA 5. (LINI, 17.07.2023): STUTTGART – BADEN-BADEN – RASTATT – HEIDELBERG

Dis-de-dimineață plecăm la Baden-Baden, faimoasa stațiune la modă încă din Antichitate! Orașul se găsește într-o vale împădurită, deasupra izvoarelor termale care i-au dat numele, la poalele Munților Pădurea Neagră, în partea de sud-vest a Germaniei și reprezintă o destinație turistică pentru vedete, capete încoronate, oameni politici, dar și turiștii obișnuiți. Legiunile romane ale împăratului Caracalla au descoperit izvoarele și au numit zona Aquae. În secolul al XIX-lea, bogătașii au redescoperit izvoarele minerale și au stabilit Baden-Baden că reședința neoficială de vară a multor familii regale europene. Facem o plimbare prin frumosul parc Paradis pentru a vedea câteva dintre bijuteriile arhitecturale ale stațiunii: Capela Sturdza, denumită astfel după numele familiei care a patronat construirea ei, familia domnitoare a Moldovei, Cazinoul din Baden-Baden, Trinkhalle, Opera Festspielhaus care este cel mai mare teatru din Germania, apoi vom ajunge pe bulevardul principal al orașului. După pauză de masă mergem la Muzeul Frida Kahlo, pentru a vedea casa în care a locuit artista, unde astăzi sunt expuse într-o ordine biografică peste 100 de copii ale lucrărilor artistei (muzeul din Baden-Baden este singură instituție din lume care a primit dreptul de a replică operel artistei), mobilier, bijuterii, haine și obiecte care au aparținut artistei (originale).

Ajungem în Rastatt, unde vizităm Palatul Rezidențial din Rastatt, prima rezidență baroc de pe Rinul Superior. O construcție grandioasă, construită de margraful de Baden-Baden după ce domeniile sale din Baden-Baden au fost distruse de trupele franceze ale Regelui Soare, Ludwig Wilhelm, margraful de Baden-Baden, care, de altfel, era botezat de regele francez, decide mutarea reședinței la Rastatt și începe în anul 1700 construcția Palatului Rezidențial, având că model de inspirație celebrul Versailles. Astfel, ia naștere cea mai veche reședința barocă de pe valea Rinului Superior.

Seară ajungem în Heidelberg, fără îndoială, unul dintre cele mai romantice orașe din Germania, comparabil cu locații precum Durham, Anglia, datorită locației pitorești pe malul răului, frumoaselor poduri vechi și ruinele castelului.

Cazare la hotel 2/3* în zona Heidelberg.

ZIUA 6. (MARTI, 18.07.2023): HEIDELBERG – MAINZ

Dimineața vizitam castelul din Heidelberg, construit din gresie neckar roșie pe dealul terasat la aproximativ 195 de metri deasupra orașului, acest castel din secolul al XVI-lea este unul dintre cele mai bune exemple ale arhitecturii renascentiste germane. După distrugerea sa de către francezi, care au devastat palatul în secolul al XVII-lea, o parte din palat a rămas în ruina, iar acum este una dintre cele mai frumoase ruine din lume!

Coboram pe Rin, și ajungem în Mainz, capitala țării Renania-Palatinat și este un vechi oraș universitar, se afla pe malul stâng al Rinului, vizavi de gura răului Main (de aici și numele acestuia). Unul dintre cele mai vechi orașe din Europa, Mainz își poate găsi rădăcinile înapoi în secolul I d.Hr., când romanii au construit aici o fortăreață. Mainz este cunoscut în întreagă lume că orașul Gutenberg, unde a fost creata prima presa tipografica de tip metalic și rămâne un hub pentru unele dintre cele mai vechi edituri germane. În centrul orașului Mainz se afla Mainzer Dom, catedrala catolica spectaculoasa, cu șase turnuri, clasandu-se împreună cu catedralele Speyer și Worms, că fiind una dintre realizările supreme ale arhitecturii religioase romane pe Rinul de Sus.

Dedicat lumii tipăririi, Muzeul Gutenberg este cel mai mare de acest gen din lume și își ia numele de la Johann Gutenberg, inventatorul unui nou tip de presă tipografică ce a revoluționat publicarea în secolul al XV-lea. Colecțiile importante ale muzeului includ echipamente de tipărire și materiale tipărite, o copie a celebrului Biblic Gutenberg și o reproducere fidelă a tipografiei originale.

Cazare la hotel 2/3* în zona Mainz.

 

ZIUA 7. (MIERCURI, 19.07.2023): MAINZ – ST. GOAR – BOPPARD - KOLN

După micul dejun mergem în localitatea Bachrach, poate cel mai frumos orășel de pe Valea Rinului, deci e musai să facem o oprire aici! Străduțe pietruite, căsuțe cu structura din lemn decorate cu flori, turnuri medievale de apărare și desigur un castel în vârful dealului (cum altfel?), le vei găsi pe toate aici. Orașul e foarte micuț, îl vei parcurge repede dintr-un capăt în altul, iar apoi poți urca pe jos până la castel pentru super priveliști! Mergem mai departe, în St. Goar, de unde ne vom îmbarca pe vaporașul care ne vă duce până în Boppard. O excursie pe Valea Rinului nu ar fi completă fără o croaziera pe Rin! Scurta plimbare cu vaporașul ne va încânta privirile cu cele mai romantice și pitorești priveliști pe care aceasta vale le poate oferi! Vom trece cu vaporașul pe lângă Stânca Loreley, însă despre legenda frumoasei zâne povestim la fata locului. Ajungem în Boppard, o stațiune mica, dar plăcuta, care a evoluat de la o așezare celtica la o fortăreață romana, curte regala și oraș imperial liber.

Continuam traseul nostru spre Koln, unde vom face o plimbare la ceas de seara prin centrul vechi al orașului.

Cazare la hotel 2/3* în zona Koln

 

ZIUA 8. (JOI, 19.07.2023): KOLN – NUREMBERG

            Dimineața vizitam cel mai „dulce” muzeu din Germania, Muzeul ciocolatei din Koln! Muzeul este dedicate istoriei ciocolatei, și ne poarta cu poveștile sale de la începuturi, când în civilizațiile Maya, Olmecs și Astec foloseau pudra de cacao pentru a face o băutură ce se numea „băutura zeilor”, până la produse contemporane și metode de producție. Acest muzeu relatează istoria a 3000 de ani de producție a a delicioaselor produse de ciocolata, de la civilizațiile central-americane până la civilizația colonizatoare europeană și industrializată. În acest muzeu se găsește și o fabrica unde curg ca lava râuri de ciocolata, iar mii de bomboane și trufe se înghesuie pe banda de producție.

           Facem pauza pentru masa de prânz în centrul istoric, apoi pornim spre următoarea destinație: Nuremberg.

           Cazare la hotel 2/3* în zona Nuremberg.

 

ZIUA 9. (VINERI, 21.07.2023): NUREMBERG - PRAGA

            După micul dejun pormin spre Praga - „Orașul celor o sută de turnuri”. Cunoscut și sub denumirea de „Orașul de aur”, Praga are foarte multe locuri frumoase de vizitat. Ca şi Roma, Praga este construită pe şapte coline, care coboară lin sau abrupt spre Râul Vltava. Explorăm capitala Cehiei începând din Cartierul Castelui, apoi coborâm până la Podul Carol, și trecem în Orașul Vechi. Printre bunătățile care nu trebuie ratate în Praga se numără bineînțeles berea, gulașul făcut după o rețetă locală specifică.

            Seara ajungem la hotel.

            Cazare la hotel 2/3* în zona Praga.

 

ZIUA 10. (SAMBATA, 22.07.2023): PRAGA - BAIA MARE - CLUJ NAPOCA

            După atâtea și atâtea minunății văzute împreuna ne pregatim să ne luam la revedere! Astzi parcurgem drumul spre casa cu pauzele tehnice aferente.

 

Data plecarii

Loc in camera dubla

Supliment single

13.07.2023

730 Euro

330 Euro

* Tariful este calculat la un grup de minim 40 persoane. Pentru un numar mai mic de persoane se va recalcula transportul. Turistii vor fi instiintati de acest supliment cu 7 zile inainte de plecare.

** La inscriere se achita un avans de minim 30%  , diferenta cu minim 21 de zile înainte de plecare.

*** Ordinea ocuparii locurilor în autocar este ordinea achitarii avansului.

 

 TARIFUL INCLUDE:     

      Transport cu autocar modern cu scaune rabatabile și aer conditionat, cu toate taxele de drum și parcări incluse;

      9 nopți cazare cu mic dejun la hotelurile din oferta;

      asistență turistică pe traseu din partea unui însoțitor de grup din România

 

TARIFUL NU INCLUDE:

      asigurare storno + medicala de sanatate

      biletele de intrare pentru vizitarea obiectivelor turistice (muzee, așezăminte de cult etc.) și nici eventualii ghizi pentru acestea – tarifele de vizitare ale obiectivelor turistice au caracter orientativ, acestea putând suferi modificări ulterioare realizării programului;

      alte mese decat cele înscrise in program;

      taxele de sejur, acestea se achită direct la recepțiile hotelurilor (între 3 și 5 euro/persoană/noapte, în funcție de categoria hotelurilor și de țară);

      Tarife aprox. intrări obiective: Cascada Schaffhouse – gratuit; Burg Hohenzollern - Adult : 22 €, 12-17 ani: 10 €, Studenți: 18 €; Muzeu Frida Kahlo: Adult: 10 €; Castel Rastatt: Muzeul Militar și apartamentele: Adulti: 8 €, Tarif redus: 4 €; Muzeul Militar, apartamentele și biserica din castel: Adulti: 12,00 €, Tarif redus: 6,00 €; Castelul Heidelberg: Adult: 9,00 €; Muzeul Gutenberg: Adult: €5.00, Tarif redus: 3.00 €; Croazieră pe Rin: 10,00 €; Muzeul Ciocolatei din Mainz: Adult: 13,5 €, Student: 10 €, Copii până la 16 ani: 8 €, Persoane peste 65: 12 €.

 

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Nu rata aceasta oferta!


Solicita oferta