CIRCUIT SICILIA

23.05 - 30.05.2023

 
Transportation
23.05 - 30.05.2023
Special offer
 
895
pret/persoana

ITALIA

CIRCUIT SICILIA

 

 Perioada: 23.05 - 30.05.2023

 

Ziua 1. (MARȚI, 23.05.2023) CLUJ NAPOCA – CATANIA

         Întâlnire la ora 04:30 cu reprezentantul agenției pe aeroportul din Cluj Napoca. După formalitățile de îmbarcare pe zborul companiei Wizz Air cu destinația Sicilia, vom decola la ora 06:50. Vom ateriza pe aeroportul din Catania la ora 08:10, iar dupa formalitățile vamale, urmează transferul în centrul orașului unde vom face turul pietonal (aprox 2-3 ore), după care mergem la hotel pentru cazare. Timp liber după-amiază.

           Cazare la  hotel de 3* sau 4*, în Catania.

 

Ziua 2. (MIERCURI, 24.05.2023) CATANIA – Tur de oraș și timp liber

           Mic dejun. Ora 09:00 începem turul nostru in Catania ( aprox 4-5 ore).

Cu tot zgomotul și haosul care lovește vizitatorul la prima vedere, Catania are o puternică atracție magnetică. Aceasta este Sicilia tânără, un oraș plin de baruri răcoroase și viață, energie abundentă și un spirit pământesc în contrast puternic cu aerul aristocratic din Palermo. Centru istoric al Cataniei este o minune inclusă pe lista UNESCO, unde palazzi în alb-negru se înalță peste piete în stil baroc. Într-un minut, admiri orizontul dintr-o cupolă amețitoare, apoi te bucuri de arta contemporană într-o mănăstire din secolul al XVIII-lea. Sub toate acestea se află ruinele antice ale unui oraș cu peste 2700 de lumânări pe tortul său de naștere. Nu putem rata bucătăria siciliană pentru că într-adevar, mâncarea este un alt punct forte local. Aici se pot degusta pastele emblematice din Sicilia alla Norma și extraordinara piața La Pescheria.

           Timp liber după-amiază pentru plaja și relaxare.

           Ne întoarcem la hotel, cazare și cina hotel de 3* sau 4*.

 

Ziua 3. (JOI, 25.05.2023) CATANIA - Zi liberă sau excursie Opțională la RAGUSA și MODICA (250 km)

      Timp liber pentru relaxare, plajă sau cumpărături în Catania. Pentru cei care optează pentru vizita opțională vom avea ocazia să surprindem atmosfera plină de farmec a insulei, vizitând Ragusa, unul dintre cele mai fascinante orașe din Sicilia.

Ragusa a făcut ca mulți vizitatori să rămână de-a dreptul uimiți, când l-au văzut pentru prima dată. În esență baroc, Ragusa pe care o veți vedea astăzi datează aproape în întregime din 1693, deoarece în acel an Ragusa, împreună cu vecinii săi Noto, Modica, Scicli și Catania, au fost distruse de un cutremur teribil care a lovit cea mai mare parte din partea de est a Siciliei.

În timp ce partea de sus a orașului Ragusa are o parte de delicii arhitecturale, Ragusa Ibla, mai mică, este cea care atrage cu adevarat vizitatorii. Fie că te apropii de ea dinspre Modica spre sud sau dinspre Ragusa Superiore, priveliștea amestecului de case, biserici și palate civice îngrămădite unele peste altele, lipite de pereții defileului, este cu adevărat uluitoare. Deși este construită pe un plan medieval existent, inima orașului are o anumită logică barocă, iar majoritatea clădirilor datează din acea perioadă.

           Continuăm vizita la Modica, păstrătoarea unei tradiții de 400 de ani de fabricare a ciocolatei siciliene. A fost parte a regatului spaniol pentru mulți ani, iar Sicilia a fost adesea unul dintre primii destinatari ai noilor produse alimentare aduse înapoi din America de Sud. Boabele de cacao au fost unul dintre acestea și astăzi Modica este încă specializată în fabricarea de ciocolată granulată, adesea aromată cu ardei iute, scorțișoară sau vanilie, care se bazează pe metode și rețete aztece. Magazinele de ciocolată abundă și, pentru cei pasionați cu adevărat de ciocolată, uneori este posibil să-i urmarești pe „ciocolatieri” la lucru.

            Transfer hotel, timp liber, cazare la hotel de 3* sau 4* în Catania.

 

Ziua 4. (VINERI,  26.05.2023) CATANIA - Zi liberă sau excursie Opțională la SIRACUSA și NOTO  (200 km)

            Mic dejun. Zi liberă sau excursie opțională. Ora 09:00  întâlnire cu ghidul pentru excursia opțională.

Începem a doua zi de explorare a Siciliei, iar pentru prima oprire am ales Siracusa, orașul antic plin de istorie, pe care celebrul Cicero l-a descris drept „cel mai mare oraș grecesc și cel mai frumos dintre toate”. Siracusa veche de 2.750 de ani este un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO și este un monument în sine, cu o influență vizibilă a grecilor, romanilor, vandalilor, normanzilor și altora care au condus Siracusa după perioada grecească.

           Siracusa este, de asemenea, un oraș fermecător care oferă atracții uimitoare pentru fiecare tip de turist și probabil că te vei îndrăgosti de Siracusa Ortigia - insula „Orașul Vechi” (Isola di Ortigia) legată de continent („Orașul Nou”) printr-un trio de poduri scurte.

          Continuăm ziua cu vizitarea orașului Noto. Acesta este apoteoza urbanismului și arhitecturii barocului târziu. Complet distrus de teribilul cutremur din 1693, a fost reconstruit de la zero pe un loc nou, la aproximativ 10 km de centrul vechi.

Acest oraș mic din sud-est este inima și punctul de plecare pentru o vizită în valea barocului sicilian. Catedrala sa, perfect ridicată și reconstruită din nou după 10 ani de munca grea, a fost inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO.

            Reîntoarcere la hotel. Cazare și cină la hotel de 3* sau 4* în Catania.

 

Ziua 5. (SÂMBĂTĂ, 27.05.2023) CATANIA    CALTAGIRONE –  AGRIGENTO    PALERMO

 ( 310 km )

             După micul dejun părăsim Catania. Dealuri ondulate, acoperite cu măslini, șiruri de vii care se întind spre câmpii fertile, presărate cu portocali cu floare dulce parfumată, se rostogolesc în jos spre coasta cu marea ei de un albastru limpede, plaje cu nisip și stânci abrupte care ascund plaje încântătoare, acestea sunt peisajele prin care ne vom deplasa spre Coltagirone.

           Modele învolburate și minuțios detaliate, culori vibrante,..... Oriunde ați merge în Caltagirone, iată ce veți vedea: frumoasa ceramică multicoloră, o tradiție de milenii. Practic, toate clădirile din orașul vechi sunt decorate cu plăci ceramice, magazinele își varsă mărfurile încântătoare lucrate pe pavaj, iar efectul este unul de vivacitate multicromatică. Punctul culminant sunt, fara îndoială, cele 142 de trepte ale „Scalinata di Santa Maria del Monte” care leagă orașul de jos de orașul de sus mai vechi. Fiecarei treptă este decorată cu plăci ceramice, oferind o alternativă colorată la piatra de lavă cenușie a părților orizontale.

Continuăm prin peisajul pitoresc al Siciliei către Agrigento, o locație cunoscută mai ales pentru incredibilele ruine grecești antice ce poartă numele de Valea Templelor.

Acest imens sit arheologic este probabil cel mai popular și impresionant sit istoric din toată Sicilia, chiar dacă găzduiește doar un numar mic al templele grecești din Sicilia. „Valle dei Templi” în italiană, aceste ruine antice reflectă un întreg oraș antic, într-adevăr unul dintre cele mai bune locuri de vizitat în Sicilia.

            După vizită ne deplasăm la Palermo.

            Cazare și cină la hotel de 3* sau 4* în Palermo.

                                                                                                                                                                                                                       

Ziua 6. (DUMINICĂ, 28.05.2023) PALERMO    vizită și timp liber

         Mic dejun. La ora 10:00 pornim în explorarea capitalei siciliene, Palermo numit „Regatul soarelui” atunci când a fost invadat de normanzi în secolul al XII-lea. Aflat aproape de locul unde se termină Europa și începe Africa, Palermo poartă cicatricile – și face ecoul gloriilor – ale secolelor de dominație. Odată romană, bizantină, arabă, normandă și în cele din urmă italiană – unificată cu continentul abia în 1861 – are o identitate relativ recenta „made in Italy”. În 2018 s-a bucurat sub steagul Capitalei Culturii Italiene, găzduind prestigioasa bienală de artă contemporană „Manifesta”, ajutând la regenerarea falezei sale.

Vom vizita principalele sale obiective: Piazza Independenza cu Palatul Norman, biserica „San Giovanni degli Eremiti”, renumitul Dom, apoi la Chiesa della Martorana și San Cataldo, Cappella Palatină, Catacombele Capucinilor și apoi vom admira Fântâna Pretoria și P.ta Quatro Canti (cel mai fotografiat loc din Palermo. Pentru a întregi experiența siciliană nu putem rata Piața Ballaro, plină de viață și arome și bineințeles străzile pline de culoare ale centrului vechi. După-amiază timp liber.

              Cazare și cină la hotel de 3* sau 4* din Palermo.

 

Ziua 7. (LUNI, 29.05.2023)  PALERMO    MONREALE    CEFALU  - TAORMINA - CATANIA

             Mic dejun. La ora 09:00 plecam spre Monreale și Cefalu.

Monreale este un oraș, aflat la mai puțin de 10 km de Palermo, de unde se pot amira cele mai grozave panorame asupra orașului Palermo, coastei și văii fertile Conca d'Ora, cu plantațiile de măslini, portocali sș migdali.

       Catedrala din Monreale este cunoscută în special pentru mozaicurile sale bizantine foarte impresionante, datând din secolul al VIII-lea, iar pe lângă faptul că este inclusă pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, catedrala „Santa Maria Nuova” este considerată una dintre cele mai importante biserici medievale din lume.

          După vizita catedralei ne deplasăm spre Cefalù. Acesta este un oraș de aproximativ 15.000 de locuitori și una dintre cele mai mari stațiuni de pe litoral din provincia Palermo. Orașul, care face parte din Parcul Madonie, este inclus în clubul celor mai frumoase sate din Italia, ceea ce înseamnă o combinație unică de artă, viață culturală, istoric și de armonia vieții urbane și a serviciilor oferite cetățenilor.

Înainte de a ajunge în Catania ne oprim pentru a vizita pitorescul și fermecătorul orășel Taormina, ce pare suspendat deasupra mării pe stânci. Cunoscut ca unul dintre cele mai frumoase orașe ale Siciliei, de aici se poate admira una dintre cele mai interesante și impresionante panorame ale vulcanului Etna.

 

             Ne deplasăm spre Catania pentru cazare la hotel de 3* si 4*.

 

Ziua 8. (MARȚI, 30.05.2023) PALERMO  – retur spre România (Cluj Napoca)

După micul dejun și check-out transfer la aeroport la ora 06:30 pentru formalitățile de îmbarcare. Zbor la ora 08:45. Sosire în România la Cluj Napoca la ora 12:00.

 

 

Data de plecare

Tarif standard

 în cameră dublă (avans 30%)

Supliement single        

23.05.2023

895 euro

295 euro

*Tarifele au fost calculate la grup de minim 25 turisti. Pentru un numar mai mic de persoane se va recalcula transportul. Turistii vor fi instiintati de acest supliment cu 7 zile inainte de plecare.

**La inscriere se achita un avans de minim 30% , diferenta cu minim 21 de zile inainte de plecare.

***Ordinea ocuparii locurilor in autocar este ordinea achitarii avansului.

 

TARIFUL INCLUDE:

·       7 nopți cazare hotel 4* (5 nopți cazare în Catania și 2 nopți cazare în Palermo), cu mic dejun bufet zilnic și cină în Catania și Palermo.

·       Bilet de avion Cluj Napoca- Catania- Cluj Napoca, bagaj mic de mână inclus (40 x 30 x 20 cm).

·       Ghid vorbitor de limba română, pe tot parcursul circuitului.

·       Transport și transfer cu autocarul modern cu scaune rabatabile și aer condiționat.

 

TARIFUL NU INCLUDE:

·       Asigurare medicală și storno.

·       Excursie opțională Ragusa și Modica 50 euro.

·       Excursie opțională Siracusa și Noto 45 euro.

·       Bagaj de cală 10 kg – ron/pers, Bagaj de cală 20 kg –ron/pers.sau  Wizzpriority cu bagaj de mână (dimensiuni 55×40×23cm)- ron/ pers. ( tarifele se pot modifica, se confirmă în momentul achiziției bagajului).

·       Intrarea la “Valea Templelor” din Agrigento, 11 euro/pers.

·       Taxele de sejur, acestea se achită direct la recepțiile hotelurilor (între 3 si 5 euro/persoana/noapte, în funcție de categoria hotelurilor și de țară.

·       Alte excursii opționale în afară de cele incluse în program.

·       Alte cheltuieli personale.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Nu rata aceasta oferta

You must agree to the conditions for processing your personal data.

Solicita oferta