CIRCUIT PARIS, VALEA LOIREI, ALSACIA, LORENA SI ELVETIA

Paris - Versailles - Fontainbleau - Vaux le Vicomte - Ambois - Chenonceaux - Chartres - Reims - Metz - Strasbourg - Colmar - Zurich - Lichtenstein
GRUP INCHIS!

 
Transport:
Perioada: 07 - 17.07.2022
GRUP INCHIS!
de la
 
880
pers/pahet

 

GRUP INCHIS!

ZIUA 1. (JOI, 07.07.2022): ROMANIA - PARIS - VALEA LOIREI

Intalnire cu ghidul in aeroportul din Cluj Napoca pentru imbarcare pe zborul spre Paris-Beauvais. Preluarea grupului de catre autocar de la Aeroportul Beauvais.

Pornim spre celebrele si frumoasele castele de pe Valea Loirei.

Primul palat pe care il vom vizita este Vaux-le-Vicomte, palatul care i-a apartinut lui Nicolas Fouquet, ministrul de finante in cabinetul lui Mazarin, palat care l-a facut invidios pe tanarul rege Ludovic al XIV - lea si l-a determinat sa inceapa constructia palatului Versailles.

La Fontainbleau vedem castelul construit in secolul al XII-lea si capela consacrata de episcopul de Canterbury Thomas Bechet. Actualul castel a fost ridicat de catre Francisc I si este unul dintre cele mai mari castele regale din Franta.

Ajungem la catedrala din Chartres, construita in secolul al XIII-lea, considerata cea mai frumoasa, reprezentativa, completa si bine conservata catedrala gotica, trecuta pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO in 1979.

Cazare hotel 2/3* in zona Tours

 

ZIUA 2. (VINERI, 08.07.2022):  VALEA LOIREI - PARIS

Micul dejun urmat de vizita la castelul Chenonceaux, cel mai frumos dintre castelele mari, cea mai eleganta dintre toate bijuteriile de pe Valea Loirei, vom afla povestile Dianei, proprietara castelului si favorita a lui Henric al II-lea, si pe cea a sotiei geloase a regelui, Ecaterina de Medici, care nu suporta sa vada atata perfectiune in posesia altcuiva.

Apoi plecam la plimbare prin Amboise. Trecem pe langa palatul Clos Luce aflat la 500 de metri de castelul Amboise - locul unde Leonardo da Vinci si-a petrecut ultimii patru ani din viata, la invitatia patronului si admiratorului sau, regele Francois I. Vizita la castel Amboise urmata de pauza pentru pranz.

Incheiem ziua de vizite cu Castelul Chambord. Se spune ca daca ai venit pe Valea Loarei si nu ai vazut Chambord, ai venit degeaba! Realizat se pare dupa planurile ingeniosului Leonardo DaVinci, Chambord a fost construit cu un singur scop: sa uimeasca. Si reuseste, chiar si astazi dupa atatea secole!

Cazare la hotel 2/3* in zona metropolitana Paris.

 

ZIUA 3. (SAMBATA,  09.07.2022):  PARIS

Dupa micul dejun vom face un tur panoramic cu autocarul prin capitala Frantei, admirand noul cartier financiar La Defense locul unde isi desfasoara activitatea mare parte dintre tinerii absolventi sau cei care prefera linistea rezidetiala din zona metropolitana.

Vizita la Arcul de Triumf, construit din ordinul lui Napoleon si care adaposteste si Mormantul Ostasului Necunoscut, marcat de flacara mereu aprins! Urmeaza o binemeritata plimbare pe celebrul Champs Elysees, cu ale sale cafenele si magazine istorice, care au vazut si gazduit atatea si atatea personalitati marcante de-alungul istoriei!

Trecem pe langa Petit Palais si Grand Palais, traversam cel mai frumos pod de peste Sena: Podul Alexandru al III - lea. si ajungem pe esplanada Muzeului Armelor. Intram in Curtea de Onoare spre a vizita Biserica Sf. Louis, Muzeul Armelor, Muzeul dedincat lui Charles de Gaulle si muzeul celor doua Razboaie Mondiale. Nu putem pleca fara o vizita la Domul Invalizilor in care se odihneste Napoleon, impreuna cu alti mari generali si personalitati marcante din istoria Frantei.

Cazare la hotel 2/3* in zona metropolitana Paris.

ZIUA 4. (DUMINICA, 10.07.2022): PARIS

Dupa micul dejun plecam spre Versailles. Ludovic al XIV-lea a transformat satul simplu si micul castel intr-o inegalabila expresie a bogatiei, privilegiului si monarhiei absolute. Vom vizita palatul cu celebra si faimoasa Sala a Oglinzilor unde s-a semnat Tratatul de Pace din 1919, ne vom plimba prin gradini intocmai ca oaspetii regelui, vom face o pauza la palatul Trianon si vom admira satul de vacanta al reginei Maria Antoaneta.

Pranz (optional) la Versailles.

Ne intoarcem in Paris dupa-amiaza spre seara pentru a ne bucura de o croaziera pe Sena, care ne va oferi o alta perspectiva supra obiectivelor importante si marcante ale Parisului.  

Sau - program alternativ:  O zi de distractie in Disneyland Paris.

Cazare la acelasi hotel 2/3* in zona metropolitana Paris.

 

ZIUA 5. (LUNI, 11.07.2022): PARIS

Dupa micul dejun vom incepe explorarea Orasului luminilor din Montmartre folosind si mijloace de transport rapid - metroul. Vom cobora in cartierul felinarelor rosii pentru a vedea Moulin Rouge si vom face o scurta plimbare pe frumosul Boulevard de Rochechouart. Vom vedea Parisul de pe terasa din fata Bisericii Sacre Coeur, dupa care vom poposi in fata panzelor pictate ale artistilor din Place du Tartre si chiar o sa avem timp sa savuram o cafea si un croissant in timp ce un artist aparent necunoscut ne schiteaza o caricatura!

Ne indreptam spre Palais Garnier (opera veche si eleganta a Parisului) si o vizita pentru a admira domul frumos decorat al Galeriilor Lafayette. Optional vizita la fabrica o fabrica de parfurmuri din apropiere!

Pornim agale spre Basilica La Madeleine in forma de Templu Grec care paradoxal a fost si prima gara a Parisului, unde ne vom opri pentru odihna si reculegere.

Trecem prin Place de la Concorde unde se afla Obeliscul primit in dar din Valea Regilor din Egipt, de catre Regele Filip al II-lea si postat in locul in care in timpul Revolutiei Franceze a fost asezata ghilotina care decapitat ultimul Rege din Dinastia Burbonilor - Ludovic al VI-lea impreuna cu Maria Antoaneta.

Ajungem in Gradinile Tuileries - unul din cele mai frumoase parcuri din Paris la capatul caruia zarim Arc de Triomphe du Carrousel cu caii venetieni si intrarea in Palatul Luvru!

Dupa masa si seara o dedicam vizitei interioare in cel mai cunoscut muzeu al Frantei: Muzeul Luvru (vizita interioara - aprox. 3 ore)

Seara cazare la acelasi hotel 2/3* in zona metropolitana Paris.

 

ZIUA 6. (MARTI, 12.07.2022): PARIS

Dupa micul dejun ne vom continua plimbarea prin capitala Frantei. Vom trece pe Ile de la Cite prin fata Primariei din Paris pentru a vedea ce a mai ramas din cea mai cunoscuta Catedrala din Franta - Notre Dame de Paris, dar nu putem trece fara o vizita interioara la Conciergerie unde se afla locul in care a fost incarcerata Maria Antoaneta in timpul Revolutiei Franceze si in poate cea mai frumoasa biserica gotica a Frantei- Sainte Chapelle.

Intram in Cartierul Latin si ne indreptam spre in cele mai frumoase gradini ale orasului, Gradinile Luxemburg, care gazduiesc si Senatul Frantei trecand pe langa Universitatea Sorbona si Pantheonul din Paris. Dupa amiaza ajungem sa vedem atelierul romanului care a impresionat Parisul: Constantin Brancus.

Cum altfel putem incheia o vizita in Paris, decat de la inaltimea de 300 de metri a Turnului Eiffel.

Cazare la acelasi hotel 2/3* in zona metropolitana Paris.

 

ZIUA 7. (MIERCURI, 13.07.2022): PARIS  - REIMS – METZ - STRASBOURG

Mic dejun. Parasim Parisul si ne indreptam spre Reims in regiunea Champagne-Ardenne. Principala atractie turistica a orasului este Catedrala Notre-Dame, unde au fost incoronati regii Frantei.

Intram in orasul Metz - capitala regiunii Lorena. Cel mai faimos obiectiv turistic il reprezinta Catedrala Saint Etienne, o constructie gotica, de secol XIII, impresionanta prin jocul de lumini si culori creat atat la interior cat si la exterior. Catedrala este poreclita lanterna lui Dumnezeu, datorita vitraliilor de 6500 de metri dispuse pe fatadele constructiei. O parte dintre vitralii sunt opera lui Chagall, care s-a inspirat din culorile nestematelor - rubine, perle, safire, topaz si aur. Turlele catedralei sunt imbracate in aur.

Chiar in vecinatatea catedralei se afla celebra Place D’Armes, alcatuita din patru cladiri istorice, construite in asa fel incat sa reflecte raportul de forte dintre cele patru autoritati ale orasului: religioasa (catedrala), militara (sediul comandamentului), politica (primaria) si judiciara (tribunalul).

Vizavi de catedrala Saint Etienne se afla un alt obiectiv turistic de valoare culturala, dar transformat in destinatie comerciala - o piata acoperita, sub forma unui palat. Initial, reprezenta locuinta episcopului, dar ulterior a fost transformata in piata locala, unde se vand cele mai proaspete produse ale orasului.

Cazare la hotel 2/3* in zona Strasbourg.

 

ZIUA 8. (JOI, 14.07.2022): STRASBOURG

          Mic dejun. Vizitam orasul Strasbourg cu centrul sau istoric, primul centru de oras intrat complet in Patrimoniul Mondial UNESCO. Cladiri vechi, cu barne de lemn, multe flori la ferestre in timpul sezonului cald, canale si poduri care se dau la o parte pentru a face loc barcilor de promenada, toate au un farmec aparte. Strasbourg-ul este asociat cu institutiile europene care isi au sediul aici, Consiliul Europei, Curtea Europeana a Drepturilor Omului si chiar Parlamentul European, care are sediul central la Bruxelles, dar isi tine si aici anumite intalniri. Dincolo de aceste institutii, orasul isi pastreaza farmecul care, desi este unul dintre cele mai mari orase din Franta, a reusit sa isi pastreze arhitectura tipic bavareza.

Vom face tur pietonal cu vizitarea: Catedralei Notre-Dame cu dantela de gresie roz, ceasul sau astronomic, amvonul sau si geamurile sale vitrate, "Mica Franta" (fostul cartier de tabacitori si mori, canalele sale si casele  jumatate de lemn), Place de la République si monumentele sale istorice construite In timpul Imperiului German.

Vizita interioara in Palatul Rohan, ne duce sa admiram Muzeul de arta aplicata. Optional plimbare cu vaporasul pe afluentul Rhinului, pentru a admira centrul istoric si cladirile moderne de pe apa. Nu putem pleca din Strasbourg  fara a degusta berea si delicatesele locale.

Cazare acelasi hotel 2/3* in zona Strasbourg.

 

ZIUA 9. (VINERI, 15.07.2022): ALSACIA

Mic dejun. Ne deplasam spre Castelul Haut Koenigsbourg, unul dintre cele mai fascinante castele medievale ale Frantei. Situata in sud-estul Frantei langa granita cu Germania si Elvetia, impozanta constructie este amplasata pe un deal stancos la o altitudine de peste 700 de metri, fiind folosita pentru a controla rutele de sare, grau si vin din nordul si estul Europei .

Vom vizita sala festiva, sala de vanatoare, capela, camera cavalerilor sau camera stapanitorilor castelului, toate prevazute cu obiecte de mobilier din secolele XV-XVII, care potenteaza atmosfera romantica medievala a acestui incredibil castel.

Continuam Ruta Alsaciana a Vinului, un drum pitoresc ce se curbeaza usor prin dealurile Inalte si pe suprafetele viticole din trecut, la poalele Muntilor Vosges.

Vom vizita Riquewihr un oras fermecator amplasat in interiorul zidurilor medievale. Plimbare si timp liber pentru a explora frumosul oras sau pentru masa pentru pranz.

Ne indreptam apoi spre Colmar - o versiune condensata a regiunii Alsacia. Plimbarea pe strazile sale este ca si cum ati vizita un film imens cu sute de case vechi de jumatate de stanca, canale minunate si un centru pietonal Inflorit. Orasul are o selectie impresionanta de restaurante si magazine de calitate care vand produse locale de Inalta calitate. Colmar este, de asemenea, capitala vinurilor din Alsacia si este asezata la poalele podgoriilor multor sate idilice. Orasul cu case multicolore este, de asemenea, locul de nastere al sculptorului Bartholdi, tatal faimoasei Statui a Libertatii din New York. Vedem principalele atractii ale orasului Colmar, printre care Biserica Sfantul Martin si Casa Pfister din secolul al XVI-lea, precum si cartierele istorice cum ar fi Mica Venetie. Nu parasim ruta vinurilor pana nu vom face o degustare a vinurilor Alsaciei la o crama.

Cazare hotel 2/3* in zone Mulhouse.

 

ZIUA 10. (SAMBATA, 16.07.2022): CASCADA SCHAFFHAUSEN - ZURICH - VADUZ

Dupa micul dejun intram in Elvetia, indreptandu-ne spre cea mai mare cascada din Europa, cascada de la Schaffhausen pe Rin, impresionanta prin latimea ei.

In Zurich vom pasi pe strazile sub care se afla tunelurile bancilor elvetiene, pline de lingouri de aur, spre Biserica Sf. Petru, cu cel mai mare ceas din Europa - cu un diametru de 8,7 m - sau spre Biserica Doamnei Noastre, care are vitraliile pictate de Marc Chagall.

In Lichtenstein vom vedea castelul din Vaduz care este folosit si azi de familia princiara si vom face o plimbare prin mica capitala.

Cazare hotel 3* in zona Kempten.

 

ZIUA 11. (DUMINCA, 17.07.2022): CASTELUL NEUSCHWANSTEIN - CASTELUL LINDERHOF - ROMANIA

Dupa micul dejun ne indreptam spre cele doua castele emblematice ale Bavariei - Neuschwanstein reprezinta inspiratia pentru Castelul Frumoasei din Padurea Adormita din parcurile Disney si a fost gandit sa aiba aspectul unui castel medieval, multi vizitatori fiind uimiti sa afle ca nu este de fapt mai vechi de 150 de ani, piatra de temelie fiind pusa in septembrie 1869. Se pare ca regele numea castelul un “templu al prieteniei”, fiind ridicat in cinstea compozitorului Richard Wagner, unul dintre oamenii sai cei mai apropiati.

Situat in regiunea montana Graswangtal, castelul Linderhof  a fost preferatul regelui si a fost construit in apropiere de cabana de vanatoare a tatalui sau, fiind singurul castel finalizat in timpul vietii lui Ludwig al II-lea. Palatul are o nota intima fiind mai mic decat Neuschwanstein, stilul predominant este rococo si se reflecta in extravaganta mobilierului si a decoratiunilor interioare. Superbele gradini amintesc de gradinile englezesti, sunt elegante si contin numeroase sculpturi alegorice.

In continuare plecam spre aeroportul din Memmingen pentru zborul WizzAir de retur, cu destinatia Cluj Napoca.

 

Data plecarii

Loc in camera dubla

Supliment single

07.07.2022

       880 EURO

 260 EURO

* Tariful este calculat la un grup de minim 40 persoane. Suplimentul pentru grup 30-39 persoane, 30 euro.Turistii vor fi instiintati de acest supliment cu 7 zile inainte de plecare.

** La inscriere se achita un avans de minim 30%, diferenta cu minim 30 de zile inainte de plecare.

 

*** Ordinea ocuparii locurilor in autocar este ordinea achitarii avansului.

 

 TARIFUL INCLUDE:

·       Bilet avion Cluj Napoca Paris si Memmingen Cluj Napoca, bagaj de mana inclus (maxim 7 kg, dimensiuni 40/30/20 cm, bagaj mare poate fi transportat gratuit cu autocarul Romania - Paris) sau achizitionat cu cost suplimentar bagaj de cala avion

·       Transport cu autocar modern cu scaune rabatabile si aer conditionat (fara zilele a 3-a, a 4-a, a 5-a si a 6-a), cu toate taxele de drum si parcari incluse;

·       10 nopti cazare cu mic dejun (frantuzesc) la hotelurile din oferta;

·       Degustare de vin pe valea vinului in Alsacia

·       asistenta turistica pe traseu din partea unui insotitor de grup din Romania

 

·        asigurare storno + medicala de sanatate 

 

 TARIFUL NU INCLUDE:

·         costurile de transport local in zilele 3, 4, 5 si 6 (aproximativ 20 Euro);

·         biletele de intrare pentru vizitarea obiectivelor turistice (muzee, asezaminte de cult etc.) si nici eventualii ghizi pentru acestea – preturi orientative:

·         alte mese decat cele inscriese in program

·         Tarife aprox. intrari obiective: Versailles si gradini: 25 Euro (gratuit sub 25 de ani; Luvru (inchis marti): 15 euro (gratuit sub 25 de ani; Sainte Chapelle: 10 Euro (gratuit sub 25 de ani);  Croaziera pe Sena: 13,50 Euro; Turnul Eiffel: 17 Euro; Muzeul militar Domul Invalizilor cu mormantul lui Napoleon: 9 Euro intre orele 17.00 – 18.00 (gratuit sub 25 de ani); Vaux – le Vicomte: 15,50 Euro – adult; 13,50 Euro – seniori, Chenonceaux: 10 Euro ; Clos Luce: 11,5 Euro) Chambord- 15,5 euro/ adult

 

Data plecarii

Loc in camera dubla

Supliment single

07.07.2022

       880 EURO

 260 EURO

* Tariful este calculat la un grup de minim 40 persoane. Suplimentul pentru grup 30-39 persoane, 30 euro.Turistii vor fi instiintati de acest supliment cu 7 zile inainte de plecare.

** La inscriere se achita un avans de minim 30%, diferenta cu minim 30 de zile inainte de plecare.

*** Ordinea ocuparii locurilor in autocar este ordinea achitarii avansului.

 TARIFUL INCLUDE:

·       Bilet avion Cluj Napoca Paris si Memmingen Cluj Napoca, bagaj de mana inclus (maxim 7 kg, dimensiuni 40/30/20 cm, bagaj mare poate fi transportat gratuit cu autocarul Romania - Paris) sau achizitionat cu cost suplimentar bagaj de cala avion

·       Transport cu autocar modern cu scaune rabatabile si aer conditionat (fara zilele a 3-a, a 4-a, a 5-a si a 6-a), cu toate taxele de drum si parcari incluse;

·       10 nopti cazare cu mic dejun (frantuzesc) la hotelurile din oferta;

·       Degustare de vin pe valea vinului in Alsacia

·       asistenta turistica pe traseu din partea unui insotitor de grup din Romania

·        asigurare storno + medicala de sanatate 

 

 TARIFUL NU INCLUDE:

·         costurile de transport local in zilele 3, 4, 5 si 6 (aproximativ 20 Euro);

·         biletele de intrare pentru vizitarea obiectivelor turistice (muzee, asezaminte de cult etc.) si nici eventualii ghizi pentru acestea – preturi orientative:

·         alte mese decat cele inscriese in program

·         Tarife aprox. intrari obiective: Versailles si gradini: 25 Euro (gratuit sub 25 de ani; Luvru (inchis marti): 15 euro (gratuit sub 25 de ani; Sainte Chapelle: 10 Euro (gratuit sub 25 de ani);  Croaziera pe Sena: 13,50 Euro; Turnul Eiffel: 17 Euro; Muzeul militar Domul Invalizilor cu mormantul lui Napoleon: 9 Euro intre orele 17.00 – 18.00 (gratuit sub 25 de ani); Vaux – le Vicomte: 15,50 Euro – adult; 13,50 Euro – seniori, Chenonceaux: 10 Euro ; Clos Luce: 11,5 Euro) Chambord- 15,5 euro/ adult

 

Documente de calatorie si conditii de intrare:

·                 Autoritatile vamale isi rezerva dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricarei persoane care nu prezinta suficienta incredere chiar daca aceasta a obtinut acordul pentru obtinerea vizei turistice. Agentia de turism nu poate fi facuta raspunzatoare pentru astfel de situatii ce nu pot fi depistate anterior plecarii. Turistul isi asuma riscurile de a-i fi refuzata intrarea si de aceea este obligat sa informeze agentia asupra oricarui incident petrecut vreodata in afara granitelor Romaniei, precum si asupra oricarei tangente pe care o are cu statele in care are loc desfasurarea programului.

·                 Minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasta sa iasa din tara: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor; sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat; adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera).

·                 Pentru calatorie este necesara cartea de identitate valabila sau pasaportul valabil.

·                 Pentru informatii complete accesati pagina: https://www.mae.ro

 

BINE DE STIUT!

·       Este necesara prezenta la aeroport cu 3 ore mai devreme fata de orele de plecare mentionate

·       Agentia de turism nu este responsabila de eventualele modificari ale zilelor sau orarului zborurilor, operate de companiile aeriene si nici pentru eventualele modificari ale programului survenite datorita acestora

·       Desi se fac toate eforturile pentru a opera tururile cum sunt prezentate, in unele ocazii (conditii meteo nefavorabile, drumuri blocate, etc.) poate fi necesar sa facem modificari la traseu sau ordinea obiectivelor din itinerar, fara a afecta structura generala a programului.

·       Clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea oficiala pentru tara vizitata si respecta standardele locale

·       Distribuirea camerelor se face la receptie si orice problema legata de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre client direct la receptie, asistat de reprezentantul agentiei.

 

INFORMATII PRECONTRACTUALE GENERALE - CIRCUITE EXPERT TRAVEL

 

INFORMATII DESPRE ZBOR:

ü  Politica de prealocare a locurilor in avion depinde de fiecare companie aeriana; la cerere, se pot furniza informatii suplimentare cu privire la acest aspect si tarifele pentu locuri preferentiale

ü  Orarul de zbor poate suferi modificari care vor fi aduse la cunostinta turistului la primirea notificarii de la compania aeriana. Daca modificarea nu este semnificativa – modificari sub 30 minute - orarul nou de zbor va fi transmis in informarea de plecare

ü  Agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana

ü  Agentia nu este raspunzatoare pentru eventualele perturbari ale orarului de zbor.

ü  In situatia in care turistul achizitioneaza bilete de avion pe zboruri interne iar acestea nu mai corespund noului orar de zbor al cursei internationale, agentia nu are obligatia de a suporta eventualele diferente de pret ocazionate de reemiterea biletelor pe cursa interna.

ü  Daca circuitul se anuleaza din cauza neIntrunirii grupului minim, agentia nu este obligata sa suporte costul biletelor de avion achizitionate.

INFORMATII DESPRE TRANSPORTUL TERESTRU:

ü  Transportul terestru se va executa cu autocare subInchiriate de capacitate 29 pana la 55 locuri in functie de marimea grupului

ü  Autocarele sunt dotate cu aer conditionat, statie audio video, scaune reglabile. Autocarele vor fi clasificate minim 2*.

ü  Asezarea in autocar se va face in ordinea inscrierilor, locurile nu se nominalizeaza.

ü  Conform legislatiei in vigoare, in cazul vehiculelor ramase imobilizate pe traseu, in cazul defectiunilor care nu se pot remedia, trasportatorul este obligat sa asigure preluarea persoanelor in termen de maximum 3 ore in judet, 5 ore in tara si in termen de maximum 16 ore in cazul transporturilor in trafic international;

ü  Orarul de imbarcare/ debarcare este specificat in programul excursiei. Orele sunt aproximative, pot suferi modificari care vor fi transmise turistilor in informarea de plecare.

ü  Programul excursiei poate fi modificat de catre conducatorul grupului in situatii exceptionale (accidente, trafic ingreunat, blocat, urgente medicale ale unora dintre pasageri, defectiuni tehnice)

 

ACTE NECESARE CALATORIEI SI INFORMATII LEGATE DE  CALATORIE:

 

ü  Documentele necesare  pentru trecerea frontierelor pe traseu: pasaport turistic/carte de identitate valabila minim 6 luni de la data iesirii din tara.

ü  In cazul in care turistul detine act de identitate tip buletin (cu file) agentia  vanzatoare este obligata sa informeze turistul ca la punctele de trecere a frontierelor NU SE ACCEPTA acest tip de document ce atesta identitatea turistului! Se accepta doar modelul nou de carte de identitate.

ü  Regulament documente de calatorie minori:

-         pasaport turistic/carte de identitate valabila minim 6 luni de la data iesirii din tara

-         minorii care sunt insotiti de un singur parinte vor  trebui sa prezinte politiei de frontiera acordul parental al parintelui ce nu insoteste minorul - se obtine de la notariat

-         minorii ce calatoresc neinsotiti de nici unul dintre parinti va trebui sa prezinte acordul parintilor, iar persoana ce il insoteste trebuie sa detina cazier judiciar valabil. Pentru mai multe informatii va rugam sa accesati  www.politiadefrontiera.ro!

-         persoanele care calatoresc cu copii sub 18 ani trebuie sa detina pe langa pasaportul acestora si o copie a certificatului de nastere al copiilor (este posibil ca autoritatile de la frontiera sa o solicite)

ü  Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.

ü  Turistul are obligatia de a respecta legile tarilor tranzitate/vizitate, indiferent daca acestea difera fata de legile din Romania. Nerespectarea acestora atrage dupa sine, raspunderea turistului respectiv in fata autoritatilor locale, agentia neasumandu-si raspunderea fata de turistul respectiv (nu se ramburseaza sume aferente serviciilor neprestate din acest motiv).

ü  Agentia nu este raspunzatoare pentru pierderea sau furtul bagajelor, a actelor sau a obiectelor personale; in cazul in care aceste situatii nedorite apar, turistul are obligatia de a depune personal plangere la compania sau organele competente.

ü  Turistii vor fi informati daca pe traseul circuitului se necesita obtinerea de vize sau sunt necesare vaccinari speciale pentru destinatiile din program.

CONDITII FINANCIARE DE INSCRIERE:

ü  30% se achita la inscriere

*Optional, in cazul circuitelor cu avionul sau daca turistul opteaza pentru transport avion se achita integral contra-valoarea biletului de avion in momentul achizitiei biletului si in caz de retragere sau renuntare sau modificare de nume, tariful biletului de avion este nereturnabil.

ü  Diferenta se achita cu 30 zile inainte de plecare/data de check-in

PENALITATI IN CAZ DE RETRAGERE:

ü  0% din pretul pachetului de servicii, daca renuntarea se face cu mai mult de 60 de zile calendaristice inainte de inceperea executarii pachetului (data plecarii), mai putin contra-valoarea biletului de avion, care este neramburasbila

ü  30% din pretul pachetului de servicii, daca renuntarea se face in intervalul de 60 - 30 zile inainte de inceperea executarii pachetului (data plecarii);

ü  100% din pretul pachetului de servicii daca renuntarea se face cu mai putin de 30 de zile inainte de inceperea executarii pachetului (data plecarii) sau nu se prezinta la program.

ü  100% daca anularea se face din urmatoarele cauze: in cazul in care calatorul nu este lasat sa treaca una din frontierele de pe traseul excursiei, din motive care sunt legate exclusiv de persoana sa sau din motive care nu pot fi imputate Agentiei;

ü  100%  in cazul in care calatorul nu respecta conditiile generale ale Agentiei, prezinta acte incomplete sau false, nu are pasaport sau nu achita integral excursia in termenele stipulate;

ü  Penalizarile pentru anularea biletelor de avion tin de politica de anulare a fiecarei companii aeriene si vor fi aduse la cunostinta turistului in momentul achizitiei biletului.

ü  Va reamintim ca incheierea unei Asigurari STORNO de calatorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Va recomandam sa uzati de acest mijloc de protectie financiara care acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei.

CONSTITUIREA GRUPULUI:

ü  Tarifele au fost calculate la grup de minim 35 turisti.  Suplimentul pentru grup 25-34 persoane, 30 euro, se va achita doar in caz de nevoie, la finalizarea grupului, in saptamana plecarii.

ü  Pentru un numar mai mic de 35 participanti, pretul se recalculeaza sau circuitul se reprogrameaza.

ü  De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi.

ASISTENTA TURISTICA, VIZITE, EXCURSII OPTIONALE:

ü  Turoperatorul, in pachetul de servicii de circuite culturale presteaza servicii de ghid turism din partea agentiei, dar legislatia internationala nu permite intotdeauna ghidajul in muzee si la obiective turistice de catre ghidul roman

ü  Ghidul roman va face prezentarea in autocar si va asigura traducerea explicatiilor date de ghidul local in situatia in care grupul de turisti hotaraste angajarea acestuia. Angajarea unui ghid local poate fi absolut necesara in functie de tarile vizitate.

ü  Conform reglementarilor internationale, serviciile de ghidaj in interiorul muzeelor pot fi asigurate doar de catre ghizii locali

ü  Conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii obiective.

ü  Unele excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentii locale. Sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia Tour Operatoare. Preturile excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor ce pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz ghid local.

ü  Pretul excursiilor este calculat pentru un grup minim de 20 persoane. La un numar mai mic de participanti pretul creste proportional; daca numarul persoanelor Inscrise la excursiile optionale este suficient de mare, insotitorul de grup se va alatura turistilor care au achizitionat respectivele excursii, astfel incat cei care raman la hotel vor avea program liber fara insotitor.

ü  In situatia in care excursia optionala se va desfasura fara prezenta insotitorului de grup (din cauza numarului mic de participanti), limba de comunicare va fi engleza.

ü  Acest program nu este recomandat persoanelor cu mobilitate redusa.

ü  In situatia in care turistul are cerinte speciale, cum ar fi dar fara a se limita la: camere alaturate sau cu o anumita iocalizare, meniu special, acestea vor fi cu titlul de solicitare catre prestatori dar nu vor fi considerate confirmate decat in masura posibilitatilor de la fata locului.

EVENTUALE  EVOLUTII ALE  PRETULUI:

ü  Preturile agreate la incheierea contractului pot sa creasca sau sa scada in functie de anumiti factori obiectivi. 

ü  Cresterile de pret sunt influentate de cresteri ale cursului de schimb, cresteri ale pretului petrolului, cresterea taxelor de survol, etc. In cazul unei cresteri de pret mai mare de 8%, clientul poate rezilia contractul fara a plati penalizari de retragere.

ü  Scaderile de pret pot fi datorate unor promotii facute de hoteluri sau de catre agentia organizatoare. Aceste reduceri sunt limitate pentru o anumita perioada de timp si pentru un anumit numar de locuri. Promotia poate fi Intrerupta inainte de terminarea perioadei de valabilitate fara obligatia din partea organizatorului de a anunta epuizarea locurilor puse In vanzare. In acelasi timp agentia organizatoare nu are obligatia de a reduce pretul conform promotiei, pentru clientii care au achizitionat anterior acelasi pachet, dar la un pret mai mare.

ü  In cazul in care cererea este mai mare decat locurile prestabilite pentru grup, iar biletele de avion au suferit cresteri se va comunica turistului suplimentul de tarif si numai dupa acordul scris se va incheia contractul de prestari servicii turistice.

INFORMATII REFERITOARE LA CAZARE:

ü  Categoria unitatilor de cazare este cea specificata in program

ü  Clasificarea pe stele a hotelurilor este cea atribuita de oficialitatile locale. Ca atare, facilitatile comune si cele ale camerelor sunt conforme cu standardele locale.

ü  Daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeasi categorie.

ü  Persoanele care calatoresc singure pot opta pentru camera single sau pentru partaj, caz in care agentia va propune, in functie de inscrierile existente sau ulterioare, un partaj. In situatia in care nu exista partaj pana la expirarea termenului limita de inscriere, agentia nu se obliga sa suporte diferenta de camera single, in consecinta turistul poate sa se retraga fara penalizari sau sa opteze pentru camera single.

ü  Tariful pentru copil este valabil in cazul in care acesta sta in camera cu doi adulti. Pentru a beneficia de tariful de copil acesta trebuie sa nu fi implinit varsta de 12 ani. Pentru a beneficia de tariful de copil acesta trebuie sa nu fi depasit la data inceperii calatoriei varsta mentionata in program.

ü  Distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.

ü  Turistul are obligatia de a respecta regulile hoteliere internationale sau regulile hoteliere specifice din tarile vizitate (sa nu deranjeze alti clienti din hotel, sa pastreze linistea, sa nu consume alimente in camera, sa nu distruga/deterioreze/pateze obiecte din camere, etc). Necunoasterea acestora, nu exonereaza turistul de la raspundere.

ü  Turistul este direct raspunzator pentru deteriorarea camerelor hoteliere sau a autocarului/mijlocului de transport, agentia neasumandu-si raspunderea fata de turistul respectiv, care va urma sa despagubeasca institutia respectiva pentru daunele cauzate.

ü  Hotelul isi rezerva dreptul de a solicita fiecarui turist o suma cash sau o copie a cartii de credit personale, ca garantie pentru cheltuielile suplimentare ce urmeaza a fi facute pe parcursul sederii.

ü  Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare; in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.

ASIGURARI:

ü  Agentia organizatoare detine polita de asigurare care acopera daune de pana la 30.000 euro In cazul insolventei societatii.

ü  Polita Asigurare Insolventa SERIA BN, NR. 000002286 / 30.01.2021 – Valoare acoperita: 30.000 USD, CITY INSURANCE, str. STR. EMANOIL PORUMBARU, NR 93-95 .,SECTOR 1, BUCURESTI                                                                                                                                                                                                                                                     , 0262223370

ü  Pachetele din prezenta oferta nu includ asigurarile medicale de calatorie sau asigurare storno. Nu sunt obligatorii dar recomandam incheierea lor In agentiile de turism sau la orice companie de asigurari.

INFORMATIA PENTRU PLECARE/ SEJUR:

Informatiile detaliate despre circuit vor fi transmise turistilor pe un suport durabil: site www.experttravel.ro,  email, imprimat , SMS, inainte de plecare cu minim 3 zile  si vor cuprinde urmatoarele puncte:

- Detalii insotitor grup/ ghid – nume, persoana de contact, telefon

- Detalii mijloc de transport, numar de inmatriculare,  numar telefon autocar imbarcari.

- Orar de zbor actualizat (daca este cazul)

- Orar de  transport actualizat (daca este cazul)

- Hotelurile confirmate

- Transferurile pentru aeroport

- Excursii optionale/ informare tarife

 

OBSERVATII:

ü  Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.

ü  La Inscriere turistul are obligatia sa semneze de luare la cunostinta a informatiilor precontractuale :

 

Nume si prenume turist (turisti sau lider de grup)                                                                                         Semnatura

              

 

Rezerva acum un loc pe circuit

Trebuie sa accepți condițiile

Solicita oferta