CIRCUIT IORDANIA

04.11 – 11.11.2023

 
Transport
Perioda 04.11 – 11.11.2023

IORDANIA

AMMAN - PETRA - WADI RUM - MAREA MOARTĂ - AMMAN

 

Ținutul legendelor, deșertului nesfârșit și al incredibilului oraș Petra

 

Perioada: 04.11 – 11.11.2023

 

 

ZIUA 1. (VINERI,  03/04.11.2023): ROMÂNIA – BUDAPESTA - IORDANIA

Plecare din Cluj Napoca (aprox. ora 18:00) pe traseul: Baia Mare (aprox. ora 21:00) - Satu Mare (aprox. 22:00) spre Budapesta.

Sosire la aeroportul Ferenc Liszt din Budapesta în (04.11.2023), aprox la ora 03:00. Formalitățile de îmbarcare.

 

ZIUA 2. (SAMBATA, 04.11.2023): AMMAN

Zbor ora (aprox.) 05:20 spre Amann, aeroport Queen Alia. Sosire ora (aprox.) 09:45.

Transfer de la aeroport la hotel. După-amiază, turul orașului cu autocarul. Capitala Amman, cel mai mare și liberal oraș al Iordaniei, reprezintă poarta de intrare în această fascinantă țară, un prim contact cu civilizația și cultura iordaniană. Turul cu autocarul ne va introduce în atmosfera orașului și ne va face să înțelegem mai bine dispunerea sa pe cele 19 coline pe care se întinde.

Apoi vom vizita centrul vechi cu souk-urile (bazarurile) tradiționale, cafenele, restaurante, unde vom avea ocazia să gustăm din specialitățile și dulciurile locale. Din intinerariul nostru nu va lipsi Citadela, aflată în cel mai înalt punct al orașului, cu o serie de construcții din diverse perioade istorice: Templul lui Hercule din antichitate, Palatul Umayad din evul mediu și o frumoasă biserică bizantină. Nu vom rata nici Amfiteatrul Roman și moscheea Regele Abdullah.

            Cazare și cina hotel Mena Tyche Hotel 4* sau similar din Amman.

 

ZIUA 3. (DUMINICA, 05.11.2023): AMMAN - JERASH - AJLOUN – BETANIA - AMMAN

            După micul dejun începem explorarea. Ne vom îndrepta către nord, spre localitatea Jerash, aflată în lista destinațiilor Iordaniei, foarte aproape ca popularitate de Petra. Cu o locuire neîntreruptă de aproape 6500 de ani, orașul antic Jerash a cunoscut înflorirea maximă în perioada greco-romană și este considerat unul dintre cele mai bine păstrate orașe romane din afara Italiei. Ascuns pentru secole sub nisipul deșertului, s-a păstrat extraordinar de bine, iar lucrările de excavare începute acum 70 de ani au scos la iveală temple, străzi pavate, colonade, piețe publice, teatre, băi, amfiteatre și fabulosul Forum Roman.

           După vizita sitului, continuăm catre Ajoun, aflat la 20 de km depărtare. Fortăreața Ajoun își are numele de la un călugăr ce ar fi trăit în zona în perioada bizantină, dar cetatea datează din sec. al XII-lea, și reprezintă una dintre puținele fortificații construite de faimosul Saladin și armata musulmană împotriva cruciaților. A avut un rol important în apărarea și controlarea zonei de trecere dintre Iordania și Siria, iar astăzi este un minunat loc de admirare a Văii Iordanului.

          Ultima vizită a zilei va fi la Betania, un loc special, cu o mare încărcătură spirituală, un loc despre care se crede că ar fi locul Botezului Mântuitorului. Acesta a fost menționat de mai multe ori în Biblie, ca Betania Iordaniană. A nu se confunda cu locația cu același nume din Israel.

           După-amiază transfer în Amman la hotel.

        Cazare și cină hotel Mena Tyche Hotel 4* sau similar din Amman.

 

ZIUA 4. (LUNI, 06.11.2023):  AMMAN – MUNTELE NEBO – MADABA – PETRA

Mic dejun. Astăzi părăsim Ammanul și ne îndreptăm către Petra, dar nu înainte de a vizita două dintre obiectivele de neratat pe drumul spre Petra. Prima oprire va fi în zona munților Abarim, pe vârful Nebo, menționat în Biblie, ca locația de unde Profetul Moise a primit o imaginea a Tărâmului Făgăduinței, înainte de moartea sa. În zilele însorite și clare se poate zări de aici orașul biblic Ierihon și chiar Ierusalimul. Pe Muntele Nebo se află un complex ce aparține ordinului Franciscan, iar basilica cuprinde frumoase mozaicuri din anul 530 ce prezintă scene de vânătoare, păstorit și animale exotice de pe continentul african.

Al doilea obiectiv al zilei este orașul Madaba sau “Orașul Mozaicurilor”, cunoscut pentru mozaicurile romane și bizantine, găsite în oraș și împrejurimi, printre cele mai vechi din Iordania, datând din sec I. Vom vizita Biserica Sfântul Gheorghe, ce păstrează una dintre cele mai vechi hărți ale Orientului Mijlociu, un mozaic din sec al V-lea ce prezintă Israelul, Palestina, Ierusalimul, Marea Moartă, râul Iordan și orașul Bethleem. Continuăm drumul, iar spre seară ajungem la Petra.

            Cazare și cină la P Quattro Hotel 4* sau similar din Petra.

 

ZIUA 5. (MARTI, 07.11.2023):  PETRA (vizită) – WADI RUM

Mic dejun. Astăzi vom vizita Petra, capitala nabateenilor arabi, unul dintre cele mai faimoase situri arheologice din lume, cea mai mare comoară a Iordaniei, și cel mai vizitat loc din țară, cu adevărat o minune a lumii.

Pornim de la hotel către situl arheologic, iar ultima porțiune cea dinainte de cheile Suq, ce reprezintă intrarea în uimitorul oraș Petra, o vom parcurge călare pe cal. Vom descoperi cele mai importante construcții din orașul antic: Trezoreria, mormintele regale, aleea coloanelor, teatrul regal și bineînțeles povestea acestui uluitor loc, care își are originile în istoria îndepărtată.

Petra a fost “redescoperită” de aventurierul și exploratorul elevețian Johann Ludwig Burkhardt în 1812, ce doar auzise povești despre “Orașul Pierdut”, și care a trebuit să se deghizeze în haine de arab pentru a fi ghidat de localnicii beduini în deșert. Săpăturile arheologice au început la un secol după descoperire, aducând “Orașul Pierdut”, supranumit și “Orașul Roz” la suprafață, intrând astfel în atenția călătorilor și a întregii lumi. Curând a primit titlul de una dintre cele șapte minuni ale lumii moderne și a devenit parte a patrimoniului Mondial UNESCO în 1985.

De reținut că întreaga vizită la Petra, de la intrarea în cheile Suq, este integral pe jos, uneori pe teren ușor accidentat, dar nu periculos, ce necesită încălțăminte comodă. Nu este recomandat persoanelor care au dificultate în a merge pe jos, perioade mai îndelungate.

După vizita de la Petra, ne îndreptăm către deșertul Wadi Rum, numit și Valea Lunii.

            Cazare și cină la Hasan Zawaydeh (tabără de beduini) sau similar, Wadi Rum.

 

ZIUA 6. (MIERCURI, 08.11.2023):  WADI RUM – AQABA

           Mic dejun în tabără, după care mergem într-o plimbare de 2 ore cu jeep-urile pentru a descoperi uimitorul peisaj selenar al deșertului de la Wadi Rum. Vom admira formațiunile sculptate de timp și de vânt în stâncile roșiatice, care poartă amprenta oamenilor care au locuit și schimbat locul generații de-alungul, sub forma inscripțiilor antice și a desenelor lăsate pe stânci.

           După plimbarea cu jeep-urile, părăsim deșertul și ne îndreptăm spre Marea Roșie, în stațiunea Aqaba din golful cu același nume.

            Cazare și cină la My Luxury Hotel 4* sau similar Aqaba.

 

ZIUA 7. (JOI, 09.11.2023): AQABA (zi liberă / plajă)

            Mic dejun la hotel. Vă propunem o zi liberă pentru a va bucura de mare și soare și mai ales de clima deosebit de plăcută din această stațiune litorală, clima mediteraneană. Orașul este cel mai mare din Golful Aqaba și este considerat una dintre cele mai populare destinații de vacanță, mai ales pentru cei pasionați de scufundări (scuba diving), Marea Roșie fiind cunoscută pentru frumoasele recife de coral ce pot fi explorate. Orașul deține și un impresionat Fort (ce poate fi vizitat opțional în timpul liber), construit de mameluci și otomani, ca și caravanserai pentru pelerinii care mergeau la Mecca și Medina, două dintre cele mai importante locuri de pelerinaj din lumea musulmană, dar și unul dintre locurile prin care a trecut legendarul Lawrence al Arabiei în aventurile sale în Orientul Mijlociu.

Opțional, croazieră pentru snorkeling.

               Cazare și cină la My Luxury Hotel 4* sau similar Aqaba.

 

ZIUA 8. (VINERI, 10.11.2023):  AQABA – KERAK – MAREA MOARTĂ

           Mic dejun. În cursul dimineții plecăm spre nord, traversând țara de la Aqaba până la Marea Moartă, pe Autostrada Regelui, ce pare că trasează o cale întâmplătoare prin peisajele ondulate și prăfuite ale Iordaniei, printr-o întindere nesfârșită de nuanțe aurii punctate de orașe de culoarea nisipului, plantații de măslini și vechi ruine.

           Oprire pentru o scurtă vizită Castelul Kerak, unul dintre cele mai mari castele construite de cruciați în Levant, ce cu siguranță oferă o perspectivă impresionantă a geniului architectural militar al cruciaților.

Astăzi, Castelul Karak este considerat una dintre cele mai faimoase atracții din Iordania, cu un labirint întunecat de săli boltite cu piatră și pasaje nesfârșite, dar și pentru imaginea romantică ce o oferă pe fundalul nisipos al Iordaniei.

          După amiază ajungem la Marea Moartă, un loc deosebit, aflat la cea mai joasă altitudine de pe pământ, la 430 m sub nivelul mării. Experiența de a face baie în apele foarte sărate ale Mării Moarte, este unică. Salinitatea de 33%, face practic înotatul imposibil, dar plutirea pe apele lacului fac această experiență extrem de relaxantă și benefică, pentru că apele sunt încărcate nu numai cu sare, dar și cu minerale cunoscute pentru efectele sale asupra pielii și folosite pentru producerea produselor cosmetice.

          Cazare și cină la Grand East Hotel 4* sau similar Marea Moartă.

 

ZIUA 9. ( SAMBATA, 11.11.2023):  AQABA – AMMAN

          Ora (aprox.) 06:30 Transfer la aeroportul Queen Alia din Amman.  Aprox ora 07:30 Formalitățile de check-in și îmbarcare.

          Zbor: Amman (ora aprox.) 10:20 – sosire la Budapesta (aprox. ora) 13:10.

          Transfer de la Budapesta la Cluj Napoca/Baia Mare/Satu Mare.

 

Date de plecare

Tarif standard in camera dubla

Supliment single

Supliment cort Marțian Wadi Rum

04.11.2023

1250 euro

280 euro

60/75 euro

 

 TARIFUL INCLUDE:

       biletele de avion tur-retur din Budapesta – Amman

        transfer de la Cluj Napoca/Baia Mare/Satu Mare la Budapesta și retur

       7 nopți de cazare cu demipensiune (6 nopți la hoteluri de 4* și una în cort cu baie privată în tabăra de beduini de la Wadi Rum)

        întâlnire și asistență cu un reprezentant local la sosire pe aeroportul din Amman.

       taxa de viză de intrare în Iordania.

       transfer și transport cu autocar modern, dotat cu aer condiționat.

       asistență turistică în limba engleză pe perioada circuitului.

       taxele de intrare la toate obiectivele menționate în program ca incluse.

       plimbare de 2 ore cu jeepurile în Wadi Rum.

       plimbare cu calul la Petra, până la intrarea cheilor Siq.

       apa minerală inclusă în autocar.

        WiFi gratuit în autocar.

       însoțitor de grup vorbitor de limba română, pe tot parcursul circuitului.

 

 TARIFUL NU INCLUDE:

        bagajul de cală pentru zborul cu avion de la Budapesta la Amman și retur.

        asigurarare de sănătate de orice fel.

        mese și băuturi extra, în afara celor menționate și incluse în pachet.

       bacșisul pentru ghidul local și sofer - 10 euro/ persoană se achita la ghidul local.

      taxele de sejur, acestea se achită direct la recepțiile hotelurilor (între 3 și 5 euro/persoană/noapte, în funcție de categoria hotelurilor și de țară).

       orice activitate și intrare la obiective neincluse în program, prezentate ca opționale. 

    

 

 

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Nu rata aceasta oferta!


Solicita oferta