CIRCUIT INSULA BALI- INDONEZIA

06.05- 18.05.2025

 
Transportation
Period 06.05.2025 - 18.05.2025

CALATORIE SPIRITUALA  IN INSULA ZEILOR

                               -INSULA BALI-

              Patrunde in lumea templelor , scruteaza  orezarii nesfarsite si plantatii de cafea si relaxeaza-te intr-un resort de  5* la malul oceanului indian.

             O experienta unica in Bali! Peisajul uluitor de frumos al insulei Bali din Indonezia, satele tradiţonale, câmpurile terasate de orez și plajele idilice te invită să descoperi cultura balineză, una dintre cele mai prietenoase și mai primitoare culturi ale lumii, plină de tradiție și spiritualitate!

             Am pregatit pentru tine un program complex care sa te faca sa  te indragostesti de insula zeilor- Bali!

 

ZIUA  1/ 2.  06/ 07.05.2025 CLUJ NAPOCA- ISTANBUL- BALI

Intalnirea cu ghidul insotitor in aeroportul din Cluj Napoca  la ora 18:00 pentru zborul:

06.05. 2025  ora 21:00 Cluj Napoca/ 22:45 Istanbul, escala 3 ore

07.05.2025 ora  01:45 Istanbul/ 19:15 Bali

Transfer  hotel- cazare hotel Best Western Agung  Resort 4* Ubud.

 

ZIUA 3. 08.05.2025  UBUD-  Zi libera pentru odihna si spa.

Mic dejun. Timp liber  in resort pentru acomodarea cu fusul orar si relaxare.  Beneficiati in aceasta de un masaj relaxant din agentiei in resortului.  In jurul orei 15:00  ne deplasam in Ubud, ne familiarizam cu zona si orasul si luam pranzul  la un restaurant traditional.  Cazare hotel Best Western Agung  Resort 4* Ubud.

ZIUA 4. 09.05.2025 Excursie in estul zonei Ubud. Mic dejun devreme. Plecam dimineata devreme din resort  ( 6 a.m.)  pentru a explora zona de est a Ubudului.

Prima oprire va fi la Templul Lempuyang dupa un drum de cca 2 ore. Templul lui Pura Luhur Lempuyang este unul dintre cele mai importante locuri religioase din Bali. Ca unul dintre cele nouă insule ale templelor direcționale, Pura Luhur Lempuyang "protejează" nativul balienian de spiritele rele venind dinspre est. Primul templu, cel mai mare și impresionant din toate, e la câteva minute de la intrarea principală. Intrarea în primul templu se face prin faimoasa poarta raiului. Și este cu adevărat o poartă către rai, suspendându-te între pământ și cer. În spate, poți vedea Muntele Agung, cel mai înalt vârf din Bali, pe când în față este primul templu din Lempuyang Luhur cu cele trei rânduri de scări.

Urmatoarea oprire  va fi la Tirta Gangga sau palatul de apa, fost palat regal din estul insulei Bali, Indonezia. Numit după râul sacru Ganges în hinduism, este remarcat pentru palatul regal de apă Karangasem, bazinele de baie și templul său Patirthan. Tot aici vedem Taman Sukasada sau Palatul de apa, un parc frumos cu un iaz mare cu pesti care incoajoara vechea cladire de patrimoniu a imperiului Karangasem folosit in epoca lor ca si  loc de relaxare.

Vedem in zona The Virgin Beach, spectaculoasa, unde se practica surful si concursuri de ambarcatiuni. Ne intoarcem la hotel Best Western Agung  Resort 4* Ubud.

 

ZIUA 5. 10.05.2025- UBUD TOUR

Mic dejun devreme. Ora 06:30  plecam spre locatia Bali Swing heaven – veti putea face poze magnifice  cu fotografi profesionisti pe balansoarele  din inima naturii.

Ajungem apoi pe plantatia de cafea Luwak.  Exploram si aflam secretele culturilor de cafea si degustam aromele locale de cafea si ceaiuri.

Ne plimbam apoi in  Monkey forest, admiram exemplarele  care traiesc aici, inclusiv puteti face un selfie cu maimutele mai prietenoase. In  Sanctuarul Sacru al Pădurii Maimuțelor explorați și căutați macacii cu coadă lungă care trăiesc aici, veți găsi multe maimuțe care se comportă ciudat în sălbăticie, aflați despre activitățile zilnice și caracterul acestei specii de maimuțe. Tot aici vizitam templul  Pura Dalem Agung Padang Tegal.

Ultimul punct al zilei de azi este Tegallalang – orezariile terasate  Patrundem in lumea fascinanta a  locuitorilor care cultiva orezul de sute de ani, descoperim traiul si traditiile acestora. Ne plimbam pe terasele de un verde strălucitor  și  admiram  frumusetea acestora. Retur la hotel Best Western Agung  Resort 4* Ubud.

 

ZIUA 6. 11.05. 2025 UGUD-  BEDUGUL TOUR

O alta zi fascinanta in Bali. Dupa micul dejun incepem excursia in zona Bedugul. Primul obiective este Ulun Danu Beratan Temple, templu hindus dedicat zeiței Dewi Danu, al doilea cel mai important templu de pe insula Bali. Este situată la peste o mie de metri înălțime, foarte aproape de Bedugul.  Este cunoscut sub numele de templu plutitor, fiind una dintre imaginile iconice ale Bali. Este situat în Lacul batur format în craterul Vulcanului Muntelui Catur cunoscut sub numele de Lacul Muntelui Sacru. Aceasta este o loc de pelerinaj pentru mulți balinezi deoarece este principala sursă de irigare pentru culturi și faimoasele câmpuri de orez.

Ajungem apoi la  poarta Handara o atracție uluitoare din Bali. Este situat în munții Bedugul, înconjurat de peisaje verzi luxuriante și munți. Această poartă emblematică este un loc de vizitat obligatoriu pentru turiștii care doresc să surprindă fotografii uimitoare și să experimenteze frumusețea liniștită a insulei.  Nu departe de aici ajungem la cascada Banyumala dupa un drum pe jos de cca 25 minute. Cascada este spectaculoasa si foarte inalta.  Se poate inota in micul lac la baza cascadei dar trebuie sa stiti ca apa din munti este rece. Ultima oprire va fi la Jatiluwih- cea mai mare orezarie terasata din Bali. Jatiluwih, în limba balineză înseamnă Frumos. Aici, te poți minuna de vastele întinderi de orezări verzi, terasate, călcatde-a lungul unui întreg munte, de la vârf până la locul în care piciorul se întâlnește cu marea. Pe lângă dezvoltarea sa agricolă, acest peisaj panoramic s-a impus și ca destinație turistică și se numără printre primele 10 locuri vizitate de pe insulă. Retur in resort, hotel hotel Best Western Agung  Resort 4* Ubud.

ZIUA 7. 12.05.2025  UBUD- Piata Ubud - Ubud Palace- Legong show

Dupa micul dejun avem parte  de o zi relaxanta cu timp liber in resort pentru relaxare la zona Spa.  Plecam in Ubud in jurul orei 13:00. Timp liber pentru cumparaturi in piata Ubud apoi la ora 17:00 vizitam Palatul din Ubud, fosta reședința oficială a familiei regale Ubud. Dupa vizita in impunătorul palat, participam la ceea ce localnicii numesc Dansul Legong, care se traduce liber prin "dansul palatului regal". Descoperim dansul energic care era odinioară executat doar în fața familiei regale, un dans cunoscut pentru posturile sale solicitante din punct de vedere fizic și mișcările rapide. Retur in resort, hotel Best Western Agung  Resort 4* Ubud.

 

ZIUA 8. 13.05. 2025 UBUD-  NUSA DUA

Mic dejun. Parasim zona Ubud si neindreptam spre alta zona a insulei Bali- in Nusa Dua. Pe parcursul traseului oprire pentru vizita  la templul Tanah Lot . Templul este amplasat pe o stâncă masivă, în apropiere de țărm, ceea ce face ca acesta să fie unul dintre cele mai fotografiate obiective turistice din Bali. Templul Tanah Lot datează din secolul al XVI-lea, însă de-a lungul timpului a suferit mai multe restaurări Tanah Lot. El este unul dintre cele 7 temple construite de-a lungul coastei insulei hinduse Bali. In jurul amiezi sosim la resortul Bali Tropic Resort & Spa  5*. Cazare si timp liber.

 

ZIUA 9. 14.05. 2025  NUSA DUA- CROAZIERA PIRATILOR

Mic dejun. Zi libera pentru relaxare si pentru plaja la malul oceanului Indian. Seara ne imbarcam la bordul unei nave de pirați și ne bucuram de o seară plină de distracție  care include băutură de bun veni, suvenir cu accesorii de pirați, muzică live, divertisment și DJ, spectacol de dans balinez contemporan, dans din buric și dansul focului, cină bufet internațional, cafea, ceai și apă cu gheață, o varietate de jocuri interactive.  Cazare Bali Tropic Resort & Spa 5*

 

ZIUA 10- 15.05.2025  NUSA DUA – Excursie  Kintamani.

Mic dejun.  La ora 08:00 plecam sa exploram noua zona a insulei, descoperim  templul Turta Empul Holi- templul de apa, vedem vulcanul Kintamani si apoi ne delectam  cu dansul traditional Barong and Keris. In jurul orei 16:00 ne reintoarcem in resortul Bali Tropic Resort & Spa 5*

ZIUA 11- 16.05.2025  NUSA DUA- zi libera pentru relaxare , pentru plaja si zona spa a resortului Bali Tropic Resort & Spa 5*.

 

ZIUA 12. 17.05-  BALI- ISTANBUL- CLUJ NAPOCA

Mic dejun.  Timp liber in resort pana la ora 17:30. Check-out  hotel ora  18:00 si transfer aeroport.  Zbor la ora 21:20 cu destinatia Istanbul cu sosire la ora 05:15. Escala in Istanbul  pana la ora 18: 35. Pe timpul escalei in Istanbul, tur cu autocarul al orasului Istanbul  si masa de pranz inclusa. La ora 18:35 zburam catre Cluj Napoca cu sosire la ora 20:10.

 

Data de plecare

Tarif standard

 in camera dubla sau tripla (avans 40%)

Supliment camera single:

06.05. 2025

2350 euro

490 euro

 

Tariful include:

-            Bilet de avion  Cluj Napoca/ Istanbul/ Bali si retur conform orarului din program. Nota: orarul de zbor poate suferi modificari!

-            Bagaj de mana 8 kg ( rucsac sau geanta de dimensiune 23X40X55 cm )

-            Bagaje de cala  40 kg/ persoana

-            Transfer aeroport/ hotel/ aeroport

-            6 nopti cazare  cu mic dejun hotel 4* Ubud hotel Best Western Agung  Resort ( hotelul are restaurant propriu pentru cina si se afla la doar 900 m de centrul orasului Ubud)

-            4 nopti cazare cu mic dejun  zona Nusa Dua  hotel 5* Bali Tropic Resort & Spa - CHSE Certified- acces direct la plaja

-            1 pranz la un restaurant traditional in Ubud

-            1 croaziera piratilor  cu cina inclusa, muzica live, dj

-            1 masaj  in resortul din Ubud

-            Toate excursiile din program ( ziua 4, 5, 6, 7, 10)

-            Transport microbus pentru excursiile locale

-            Tranfer Ubud- Nusa Dua

-            Ghid local vorbitor de limba  engleza sau romana

-            Insotitor din partea agentiei Expert Travel din Romania

-            Excursie cu pranz inclus in escala  zborului de  retur la Istanbul

Tariful  nu include:

         -  Asigurare medicala si storno obligatorie

        -  Taxa de viza pentru Bali, cca 35 euro- se plateste individual in aeroport

        -  Intrarile la diverse locasuri de cult/ temple, servicii locale suplimentare cca. 150 euro/ persoana/ sejur.  

        -  Mesele care nu sunt specificate in program

        -  Cheltuieli personale (produse din minibar, telefon, internet, seif, servicii curatatorie, babysitting, etc.)

        -  Taxe locale percepute de unele hoteluri

        -  Tips ghid local 10 euro/ persoana

 

IMPORTANT! Recomandăm încheierea unei Asigurări MEDICALE și STORNO de călătorie. Astfel se poate acoperi riscul de pierderi financiare cauzate de anulare, contracarând efectul penalizărilor aplicate. Acest mijloc de protecție financiară acoperă cele mai frecvente evenimente ce cauzează anularea călătoriei, INCLUSIV riscurile din categoria evenimentelor asigurate Covid-19. Asigurările MEDICALE și STORNO de călătorie se pot încheia la orice companie de asigurări care asigură acest serviciu; suma platită pentru asigurare nu este returnabilă. Dacă aveți nevoie de asistență pentru a vă alege asigurarea de călătorie potrivită, echipa noastră de consultanți vă stă la dispoziție.

 

Acte necesare

- paşaport valabil minim 6 luni de la data încheierii călătoriei

 

Condiții de înscriere

- înscrierile încep din momentul lansării programului, cu plata unui avans min. de 40% din tarif şi se încheie la epuizarea locurilor

- diferența de până la 40% din valoarea totală a pachetului de servicii se achită cu 60 de zile înainte de data plecării

- diferența de până la 100% din valoarea totală a pachetului de servicii se achită cu 30 de zile înainte de data plecării

- turistul va încheia cu agenţia « Contractul de prestări servicii turistice », la care prezentul program este parte

 

 

Observații

- conducătorul de grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice

- agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure

- agenţia nu răspunde în cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu

- prezentarea la aeroport se va face cu două ore înaintea zborului; agenţia nu răspunde în cazul refuzului îmbarcării turiştilor ca urmare a întârzierii acestora

- conducătorul de grup se va asigura că programul se desfăşoară conform itinerarului prezentat, va oferi asistență în situaţii de urgenţă, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informaţii referitoare la excursiile opţionale şi la itinerar cu observaţia că nu are calificarea şi atestarea legală de ghid turistic

- cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecărei ţări

- clasificarea pe stele a unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din ţările vizitate şi ca atare respectă standardele locale

- distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie şi la cererea sa, va fi asistat de conducătorul de grup

- dacă hotelul este schimbat din motive care nu ţin de agenţie, va fi înlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este precizat în program

- agenţia îşi rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană

- agenţia poate aloca un număr de locuri cu reducere în cazul anunţurilor promoţiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioadă limitată de valabilitate; dacă acestea se epuizează înainte de expirarea perioadei anunţate, agenţia va opri promoţia fără un anunţ prealabil

- în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum întârzieri în traficul aerian, blocarea aeroporturilor din raţiuni de securitate, schimbări de aeroporturi din raţiuni politice, greve, condiţii meteo nefavorabile etc.; în aceste cazuri agenţia se obligă să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite; totodată, agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente

- aşezarea turiştilor în autocar se va face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor

- agenţia nu-şi asumă responsabilitatea în cazul în care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta

- conform legilor internaţionale, doar ghizii locali au dreptul să ofere explicaţii în interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducătorii de grup vor oferi explicaţii turiştilor doar în afara obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajaţi contra cost doar cu acordul turiştilor interesaţi de ghidajul acestora

- alte excursii opţionale decat cele prevazute in program se efectuează la faţa locului cu agenţiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele şi pentru agenţia  Expert Travel ; tarifele excursiilor opţionale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor care pot fi achiziţionate de la recepţia hotelurilor, sau din altă parte, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziţie un mijloc de transport care îi va duce şi îi va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei şi după caz, un ghid local; în tariful excursiilor opţionale nu sunt incluse intrările la obiectivele turistice vizitate

- agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauză

- în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri

- agenţia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecări de teren, căderi masive de zăpadă şi evenimente politice neprevăzute, greve etc.

- copiii minori pot călători doar: a) însoţiţi de ambii părinţi; b) însoţiţi de unul dintre părinţi care să deţină acordul notarial al părintelui care nu călătoreşte (sau încredinţare prin hotărâre judecătorească definitivă, certificat de deces); c) însoţiţi de un adult cu certificat de cazier judiciar în original şi acordul notarial al ambilor părinţi; d) însoțitorii minorului sunt obligați să aibă certificatul de naștere în original al copilului minor, adițional pașaportului și/sau cărții de identitate

- copiii care nu posedă carte de identitate au nevoie de paşaport individual

- vă rugăm să vă asiguraţi că documentele de călătorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PAŞAPORTUL, nu prezintă urme de deterioare a elementelor de siguranţă şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminării călătoriei

- pentru posesorii de paşapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesară obţinerea vizelor de la ambasada din Bucureşti; în cazul neobţinerii vizei se reţin penalizări pentru biletul de avion, asigurarea medicală şi cheltuielile agenţiei

- c/v excursiei poate fi achitată şi în lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plăți

- prezentul document constituie anexă la « Contractul de prestări servicii turistice »

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Nu rata aceasta oferta!


Solicita oferta