CIRCUIT PARIS, VALEA LOIREI, NORMANDIA SI BRITANIA

18.06 - 26.06.2023

 
Transportation
Period 18.06- 26.06.2023
TripAdvisor 3.5 Tripadvisor Score: 3.5

Frumusetile ascunse ale Frantei

 

 

Paris - Versailles - Luvru - Ambois – Clos Luce-Ultima resedinta a lui Leonardo da Vinci - Chenonceaux - Chambord – Villandry - Tours – Le Mans – Mont Saint Michel – Memorialul din Normandia – Gradinile lui Claude Monet din Giverny 

 

Perioada: 18 - 26.06.2023

 

ZIUA 1. (DUMINICA, 18.06.2023): CLUJ-NAPOCA – VERSAILLES (PARIS) 

Ne intalnim cu ghidul in aeroportul din Cluj Napoca pentru imbarcare pe zborul spre Paris-Beauvais. Grupul va fi preluat cu autocarul de la Aeroportul Beauvais, ora 07: 55

Pornim spre cel mai cunoscut palat din Franta, locul unde luxul isi da mana cu istoria, si se imbina in deplina armonie cu natura, palatal Regelui-Soare, Versailles! Palatul Versailles este unul dintre cele mai vizitate monumente istorice ale Frantei si a fost declarat Patrimoniu al Umanitatii in anul 1979. Este remarcabil nu numai prin arhitectura imponenta si luxul pe care il intalnim in interiorul lui, ci si prin importanta sa istorica. Versailles a fost capitala de facto a Regatului Frantei, din 1682 pana in 1789; iar la 28 iunie 1919 in Sala Oglinzilor s-a semnat Tratatul de Pace, între Puterile Aliate si Germania, tratat ce a dus la incheierea oficiala a Primului Război Mondial. 

Vizitam palatul in interior, dar experienta nu ar fi completa fara o plimbare in parcul palatului! Domeniul Trianon este situat in partea de nord-est a proprietatii si poti sa ajungi aici mergand prin gradini in aproximativ 30 de minute, iar fantanile musicale te vor incanta cu jocul lor pe tot parcursul plimbarii!

Seara ajungem la cazare.

Cazare la hotel 2/3* in zona metropolitana Paris.

 

ZIUA 2. (LUNI, 19.06.2023): PARIS

Ziua de astazi o dedicam celui mai vizitat muzeu de arta din lume: Luvru. Cladirea muzeului a servit drept resedinta regala pentru aproximativ 800 de ani, iar din 1793 serveste drept muzeu de arta si istorie. Muzeul are caracter universal, Luvrul posedand opere de arta din epoci diferite ale civilizatiei, din Antichitate pana la 1848, si acopera o arie geo-culturala intinsa, de la Europa occidentala, Grecia, Egipt pana la Orientul Apropiat. Operele prezente la Luvru au o mare varietate, de la picturi, sculpturi, desene pana la ceramica, obiecte arheologice sau alte obiecte de arta. Printre piesele celebre prezente la Luvru se numara: Codul lui Hammurabi, Venus din Milo, Gioconda de Leonardo da Vinci și Libertatea conducand poporul de Eugene Delacroix.

Dupa amiaza vizitam Ile de la Cite, insula pe care a inceput dezvoltarea orasului in secolul III i.Hr, unde vom vedea Catedrala Notre-Dames de Paris, asa cum arata ea astazi dupa incendiul din 2019, si vom afla cum scriitorul Victor Hugo a salvat frumoasa catedrala de la pieire in urma cu 190 de ani. Desi este o insula mica, ce poate fi strabatuta la picior dintr-o parte in alta in mai putin de 10 minute, este locul unde putem descoperi 2000 de ani de istorie a orasului, dar si a Frantei! Seara ne intoracem la hotel.

Cazare la acelasi hotel 2/3* in zona metropolitana Paris.

 

ZIUA 3. (MARTI,  20.06.2023):  PARIS

Servim micul dejun apoi plecam spre Paris, unde vom incepe ziua cu o plimbare cu vaporasul pe Sena. Vestitele „bateau-mouche”, adica vapoarele de coaziera de pe Sena, sunt vanate de toti turisii, si pe buna dreptate! Ce poate fi mai romantic decat o plimbare pe cursul Senei?

Continuam cu un tur pietonal pentru a vedea cladirile si pietele emblematice ale Parisului: trecem pe langa elegantele palate Grand Palais si Petit Palais, doua palate care au fost construite pentru expozitia universala din 1900, cel mai frumos pod peste Sena – Podul Alexandru al III-lea, Place de la Concorde – locul executiei Mariei Antoineta si a lui Ludovic al XVI-lea, Place Vandome – cunoscuta pentru cele mai luxoase magazine de bijuterii din capitala Frantei, si ajungem la Opera Garnier, unde vom afla legenda fantomei de la opera! Mergem mai departe spre monumentul construit de Napoleon I pentru a servi drept panteon al mai marilor armatei, care a ajuns defapt prima gara a Parisului, iar mai apoi Biserica Madelaine. Dupa-amiaza facem o plimbare pe cel mai cunoscut bulevard din lume: Champs-Elysees, iar seara urcam in turnul devenit simbol al Frantei - Turnul Eiffel. Dupa vizita in turn ne intoarcem la hotel.

Cazare la acelasi hotel 2/3* in zona metropolitana Paris.

ZIUA 4. (MIERCURI, 21.06.2023): PARIS - TOURS

Dis-de-dimineata mergem in cartierul artistilor, al cabaretelor, si al vietii bune, asa cum este el cunoscut de 200 de ani incoace, Montmartre. Cartierul se afla in cel mai inalt punct al Parisului, pe Muntele Martirilor, colina ce este locuita inca din Preiostorie. In epoca galo-romana aici se afla un templu dedicat lui Marte, care mai apoi a devenit locul de executie al primilor crestini, de aici numele muntelui: Mont des Martyrs, devenit cateva secole mai tarziu Montmartre. Comuna independenta de Paris pana foarte tarziu in istorie, azi este cartierul artistilor, animat in permanenta de turisti veniti din toate colturile lumii pentru a calca pe urmele pasilor lui Vincent van Gogh, Pablo Picasso, Salvador Dali, Toulouse-Lautrec, si multi altii… Incepem ascensiunea colinei din fata celei mai emblematice cladiri a cartierului: Moulin Rouge, apoi vom trece prin Piata Tartre pentru a gusta din ambianta efervescenta a locului, si vom termina plimbarea noastra in punctul culminant al colinei, la Bazilica Sacre Coeur. In a doua parte a zilei plecam spre Tours, localitate aflata in inima regiunii Val de Loire.

Cazare la hotel 2/3* in zona Tours

ZIUA 5. (JOI, 22.06.2023): TOURS – CHAMBORD – BLOIS – CHENONCEAU - TOURS

Ne aflam deja pe Valea Loarei, in orasul Tours, azi doar un oras de provincie, dar alta data capitala a Regatului Frantei. Dimineata pormin spre cel mai mare castel de pe Valea Loarei: Chambord, castelul de vanatoare al regilor Frantei. Este unul dintre cele mai cunoscute castele din lume datorita unei foarte distincte arhitecturi renascentiste franceze care imbina stilul traditional francez cu structuri renascentiste italiene si este construit in inima celui mai mare parc forestier inchis din Europa (13000 hectare de padure). Parcul era odata domeniul de vanatoare al regilor, iar acum se organizeaza aici excursii safari pentru a observa animalele salbatice gazduite in imensa padure. In 1939, colectiile de artă din Muzeul Luvru au fost depozitate in Castelul Chambord, inclusiv Mona Lisa si Venus din Milo. Acest aspect creste popularitatea Castelului Chambord care devine imagine utilizata la scara larga in promovarea ciocolatei, produselor alcoolice, ceasurilor, obiectelor din portelan si altele.

Pauza pentru masa de pranz o vom face in orasul Blois, unde fie ne delectam cu un pranz servit intr-un restaurant aflat pe malul Loirei, fie luam ceva repede la mana pentru a ne ramane timp sa vizitam castelul regal din Blois sau sa exploram orasul.

Mergem mai departe, spre Castelul Femeilor, Chenonceaux. Castelul are o istorie de 800 de ani de existenta, iar in lunga sa viata a fost proprietatea a nu mai putin de 13 femei! Dintre cele mai cunoscute posesoare ale castelui le enumeram pe cele doua mari rivale: Diane de Poitiers si Caterina de Medici. Castelul a suferit numeroase modificari de-a lungul timpului, dar ceea ce vedem noi astazi dateaza mai ales din perioada renasterii. Castelul este construiut peste raul Cher, un afluent al raului Loara, iar in perioada celui de Al Doilea Razboi Mondial s-a aflat la granita dintre Franta libera si Franta ocupata de trupele naziste, din aceasta cauza a fost folosit de francezi pentru a fugi din zona ocupata spre zona libera.

Seara ne intoarcem in Tours pentru o plimbare in fosta capitala a Regatului Frantei, apoi revenim la hotel.

Cazare la acelasi hotel 2/3* in zona in zona Tours

 

ZIUA 6. (VINERI, 23.06.2023): TOURS – AMBOISE – CLOS LUCE – VILLANDRY - TOURS

Dupa micul dejun ne vom continua plimbarea pe frumoasa si pitoreasca Vale a Loarei. Mergem la Amboise, unde vom vizita fosta resedinta a regilor Frantei. Castelul este considerat locul de origine al renasterii franceze, fiind primul castel din intreaga tara unde apar primele elemente renastentiste in arhitectura civila. Castelul a gazduit mai multi regi si regine, dintre care ii amintim pe Francois I si Caterina de Medici, dar si artisti, aici presupunandu-se ca este inhumat in Capela Saint-Hubert Leonardo da Vinci. Si daca tot am ajuns pana aici ar fi pacat sa nu vizitam si ultima resedinta a omului universal care a fost Leonardo da Vinci, Clos Luce. Aici vom vedea interioarele cu mobilierul original din vremea artistului, iar in parc ne putem juca cu cateva machete din lemn construite dupa planurile lui Leonardo pentru a descoperi cum functioneaza. 

Ne intreptam spre Castelul Villandry, ultimul castel contruit pe Valea Loarei in secolul XVI, renumit mai ales pentru gradinile in stil renascentist. Gradinile sunt fructul pasiunii unuia dintre propritarii castelului, Joaquim Carvallo, care incepand cu 1906 initiaza reconstruirea gradinilor dupa planurile originale, vechi de 300 de ani, descoperite in arhiva localitatii. Astazi se numara printe cele mai fotografiate gradini din Franta.

Seara ne intoarcem la hotel.

Cazare la acelasi hotel 2/3* in zona in zona Tours

 

ZIUA 7. (SAMBATA, 24.06.2023): TOURS – LE MANS – MONT-SAINT-MICHEL

Dimineata pornim spre Britania, dar nu inainte de a face o vizita in orasul Le Mans, care este renumit pentru arhitectura medievala; orasul este un fel de Strassbourg al regiunii Pays de la Loire.

Parasim regiunea Pays de la Loire (Tara Loarei) si trecem in regiunea Bretagne (Britania). Regiunea este cea mai vestica intindere de pamanat a Frantei, si formeaza o peninsula in Oceanul Atlantic. Denumirea i se trage de la Britoni, o populație celtică venită în secolul al IV-lea din Marea Britanie, de unde fusese izgonită de invaziile Anglo-Saxone. Bretania este o regiune aparte fata de restul Frantei, fiind singura regiune cu populații de origini celtice. Traditia si obiceiurile lasate din batrani sunt la mare cinste aici, oamenii avand inca obiceiul de a se imbraca in portul popular specific zonei in zile de sarbatoare. Limba bretona este vorbita atat e batrani, cat si de tineri, iar gastronomia locala este intalnita in toate restaurantele. Nu poti pleca din Britani fara sa fi incercat clatitele numite galette bretone sarate servite cu branza si jambon sau savurosii biscuit facuti cu mult unt!

Ajungem la Mont-Saint-Michel, o mica insula stancoasa, la aproximativ 1 km de coasta de nord a Frantei. Aceasta insula gazduieste unul dintre cele mai frumoase castele pe care le-ati putea vedea vreodata. Spectaculoasa cladire este vizitata de aproximativ 3 milioane de turisti in fiecare an, ceea ce duce Castelul Le Mont Saint Michel, pe locul al doilea cel mai vizitat obiectiv turistic din Franta, dupa orasul Paris. Cu toate ca frumosul Castelul Mont Saint Michel a fost construit in secolul al VIII-lea, maretia si frumusetea bisericii si cladirile vechi sunt inca mentinute pana in prezent, facand oamenii sa se simte in epoca medievala.
Castelul este atat de uimitor si pare similar cu un castel din basme. Castelul face parte din patrimoniul UNESCO, fiind de asemenea, cunoscut ca un loc sfant pentru crestini.

Seara ajungem la cazare.

Cazare la hotel 2/3* in zona Mont-Saint-Michel - Avranches

 

ZIUA 8. (DUMINICA, 25.06.2023): MONT-SAINT-MICHEL - BAYEUX – GIVERNY - BEAUVAIS

          Dupa micul plecam spre Bayeux, unde vizitam Memorialul din Normandia si Muzeul Bataliilor din Normandia, un muzeu care ne vorbeste despre Debarcarea din Normandia si despre crancenele batalii care au fost date in aceasta regiune pentru eliberarea Europei de sub teroarea nazista. Normandia este un pamant primitor pentru mii de turiști, si este astazi cea mai faimoasa regiune din lume, dupa Californiei. Reputatia sa, dusa dincolo de granitele Frantei s-a construit in jurul peisajelor si luminilor sale, facute celebre de pictori si scriitori de mare renume, a istoriei sale fascinante si a mostenirii sale bogate (vikingii, Mont Saint-Michel, plajele debarcării), dar si a gastronomiei (cidru, Calvados, brânzeturi) si a modului sau de viata. 

             Mergem mai departe, la Giverny, unde „in acest sat al farmecului atemporal, lumina este ca nicăieri in lume” potrivit maestrului impresionismului, Claude Monet. Satul este renumit in intreaga lume datorita picturilor lui Claude Monet, care a locuit aici din 1883 pana la moartea sa in 1926. Asemenea lui Monet pe vremea lui, vizitatorul nu se poate abtine sa nu ia o pauza lunga in fata minunatei gradini cu apa cu al sau pod japonez si nuferi, decoruri care au inspirat două dintre cele mai faimoase picturi ale artistului. Vizitam casa in care a locuit Monet si gradinile domeniului.

             Seara ajungem la hotel.

             Cazare la hotel 2/3* in zona Beauvais

 

ZIUA 9. (LUNI, 26.06.2023): BEAUVAIS – CLUJ-NAPOCA 

Plecam spre aeroport pentru a ne imbarca pe zborul spre casa Beauvais – Cluj-Napoca.

 

Data plecarii

Loc in camera dubla

Supliment single

18.06.2023

980 euro/ persoana

240 euro/ persoana

* Tariful este calculat la un grup de minim 40 persoane. Pentru un numar mai mic de persoane se va recalcula transportul. Turistii vor fi instiintati de acest supliment cu 7 zile inainte de plecare.

** La inscriere se achita un avans de minim 30% , diferenta cu minim 30 de zile inainte de plecare.

*** Ordinea ocuparii locurilor in autocar este ordinea achitarii avansului.

 

 TARIFUL INCLUDE:    

 • Bilet avion Cluj Napoca – Beauvais Paris si Beauvais Paris - Cluj Napoca, bagaj de mana inclus (maxim 7 kg, dimensiuni 40/30/20 cm) bagajul mare se achizitioneaza cu cost suplimentar

 •  bagaj cala 10 kg/ persoana

 • Transport si tranferuri cu autocar modern cu scaune rabatabile si aer conditionat (fara zilele a 2-a, a 3-a, a 4-a), cu toate taxele de drum si parcari incluse;

 • 8 nopti cazare cu mic dejun (frantuzesc) la hotelurile din oferta; 

 • toate excursie din program- nici o excursie nu este cu titlul optional.

 • Asistenta turistica pe traseu din partea unui insotitor de grup din Romania

 

TARIFUL NU INCLUDE:

 • costurile de transport local in zilele 2, 3, 4 (aproximativ 30 €), naveta (aproximativ 6 €) pentru Mont-Saint-Michel; 

 • biletul de intrarea la palatul Versailles - 29 €

 • biletul de intrare la muzeul Luvru - 25 € (biletele se achiziționează anticipat, la care se adaugă taxa de rezervare de grup)

 • Biletul de intrare in Tour Eiffel - 27 €

 • asigurare storno + medicala de sanatate 

 • biletele de intrare pentru vizitarea obiectivelor turistice (muzee, asezaminte de cult etc.) si nici eventualii ghizi pentru acestea – tarifele de vizitare ale obiectivelor turistice au caracter orientativ, acestea putand suferi modificari ulteriore realizarii programului;

 • alte mese decat cele inscriese in program;

 • taxele de sejur, acestea se achită direct la recepțiile hotelurilor (între 3 și 5 €/persoană/noapte, în funcție de categoria hotelurilor și de țară);

 • Tarife aprox. intrari obiective: Sainte Chapelle: 11,5 € (gratuit sub 25 de ani, gratuitate acordata numai in baza cartii de identitate sau a pasaportului);  Croaziera pe Sena: 15 €; Chambord: 15 €; Chenonceaux: 15 €; Amboise: 15 €; Clos Luce: 18 €; Villandry: 12 €; Abatia Mont-Saint-Michel: 11 €, Naveta Mont-Saint-Michel: 3,10 €/sens; Muzeul Bataliei Normandiei: 7,5 €, Casa si gradinile lui Monet din Giverny: 11 € Transport in comun in Paris aprox. 30 €.

 

Documente de calatorie si conditii de intrare:

 • Autoritatile vamale isi rezerva dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricarei persoane care nu prezinta suficienta incredere chiar daca aceasta a obtinut acordul pentru obtinerea vizei turistice. Agentia de turism nu poate fi facuta raspunzatoare pentru astfel de situatii ce nu pot fi depistate anterior plecarii. Turistul isi asuma riscurile de a-i fi refuzata intrarea si de aceea este obligat sa informeze agentia asupra oricarui incident petrecut vreodata in afara granitelor Romaniei, precum si asupra oricarei tangente pe care o are cu statele in care are loc desfasurarea programului.

 • Minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasta sa iasa din tara: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor; sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat; adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera).

 • Pentru calatorie este necesara cartea de identitate valabila sau pasaportul valabil.

 • Pentru informatii complete accesati pagina: https://www.mae.ro

 

BINE DE STIUT!

 • Este necesara prezenta la aeroport cu 3 ore mai devreme fata de orele de plecare mentionate

 • Agentia de turism nu este responsabila de eventualele modificari ale zilelor sau orarului zborurilor, operate de companiile aeriene si nici pentru eventualele modificari ale programului survenite datorita acestora

 • Desi se fac toate eforturile pentru a opera tururile cum sunt prezentate, in unele ocazii (conditii meteo nefavorabile, drumuri blocate, etc.) poate fi necesar sa facem modificari la traseu sau ordinea obiectivelor din itinerar, fara a afecta structura generala a programului.

 • Clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea oficiala pentru tara vizitata si respecta standardele locale

 • Distribuirea camerelor se face la receptie si orice problema legata de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre client direct la receptie, asistat de reprezentantul agentiei.

 

 •  

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Nu rata aceasta oferta!


Solicita oferta