CIRCUIT EUROPEAN GERMANIA- FRANTA- ELVETIA- ITALIA

Orase austriece- Castele bavareze- Drumuri alsaciene- Mont Blanc- Repere elvetiene- Lacuri alpine- Italia autentica, toate intr-un circuit de vis!

 
Transportation
Period 06.05- 17.05.2024

CIRCUIT EUROPEAN GERMANIA- FRANTA- ELVETIA- ITALIA

Orase austriece- Castele bavareze- Drumuri alsaciene- Mont Blanc- Repere elvetiene- Lacuri alpine- Italia autentica, toate intr-un circuit de vis!

06.05- 17.05.2024

 

ZIUA 1. ( Luni 06.05.2024)  LUJ NAPOCA- BAIA MARE- BUDAPESTA- VIENA ( 800 km)

Plecam din Cluj Napoca la ora  03:00, din Baia Mare la ora 05:30, din Satu Mare la ora 07:00. Tur panoramic in Budapesta la cele ai importate obiective. Parasim Budapesta, si ne indreptam spre Viena. Pauza de masa pe traseu.  Se face turul panoramic al Vienei pe ringul Vienez, si turul pietonal pe ringul vienez pana la Stephan dom, apoi va propunem o vizita  la Palatul Schönbrunn, fostă reședință imperială de vară în stil rococo. Cazare  zona Viena.

 

ZIUA 2.(Marti 07.05.2024) VIENA- SALZBURG- MUNCHEN (450 km)

Mic dejun. Plecam spre Salzburg.  Orasul Vechi Salzburg este renumit pe plan international pentru arhitectura sa baroca, dispune de unul dintre cele mai bine pastrate centre din lumea germanica, fiind inclus in lista Patrimoniului UNESCO. Salzburg a fost locul de nastere al compozitorului Wolfgang Amadeus Mozart. De asemenea, orasul a fost ales pentru piesa muzicala si distributia filmului de The Sound of Music. Denumirea orasului inseamna in traducere „ Cetatea de Sare” ce deriva de la barjele ce transportau sare pe raul Salzach. Urcam si vizitam cetatea din Salzburg  cu vizita interioara la castel. Coboram apoi in oras. Timp liber pentru pranz apoi vizitam gradinile si palatul Mirabel,  casa Mozart. Continuam traseul  spre Munchen. Incepem vizita in Munchen, unde vă vor incanta: Marienplatz, Primăria, cu renumitul ceas medieval şi Frauenkirche. Program liber in Munchen. Cazare zona Munchen.

 

ZIUA 3. ( Miercuri 08.05.2024) CASTELE IN BAVARIA:PALATUL LINDERHOF CASTELUL NEUSCHWANSTEIN (500 km)

Mic dejun. Incepem circuitul Castelelor Bavariei descoperind lumea fanteziei in care trăia Ludovic de Bavaria şi vizităm renumitul Palat Linderhof. Urmează Castelul Neuschwanstein, superb amplasat intr- un cadru natural unic. Cazare zona Strasbourg.

 

 ZIUA 4. ( Joi 09.05.2024) ALSACIA: STRASBOURG- COLMAR- MULHOUSE (150 KM)

Mic dejun. Vizitam zona istorica din Strasbourg si incepem cu cel mai faimos monument al orașului: celebra Catedrală Notre-Dame de Strasbourg, cea mai veche catedrală gotică din lume care are un turn înalt și un ceas astronomic. Alaturat se afla n Palatul Rohan  construit în stil parizian între 1732 și 1742 și care a fost și reședința lui Napoleon Bonaparte. Acum găzduiește trei muzee: Muzeul de Artă Decorativă, Muzeul de Arte Frumoase și Muzeul de Arheologie.Tip liber pentru viztarea muzeelor si pentru masa. Ne plimbam apoi cu batorama pentru a vedea farmecul acestui oras.  Coboram apoi pe drumul vinuluiin Alsacia si ajungem la Colmar, celebrul orasel care pare  desprins din povesti. Tur petonal pentru a savura atmosfera locala si preparatele culinare traditionale. Incheiem ziua  cu o degustare a celebrelor vinuri albe din zona Alsaciei la o crama locala. Cazare zona Mulhouse.

 

ZIUA 5. (Vineri 10.05.2024) ELVETIA: BERNA- LAUSANNE- GENEVA- ANNEMASSE (350 KM)

Mic dejun. Azi strabatem Elvetia.  Berna este un oras medieval. Partea veche a orasului detine circa 6 kilometri de strazi, alei romantice, fantani impodobite cu statui, trotuare acoperite cu arcade. Atmosfera medievala, cu magazine aflate in pivnitele caselor si cu o multitudine de muzee, teatre, cafenele si restaurante este completata de cladirea Parlamentului Elvetian. Vedem Munster, un edificiu usor de recunoscut, construit in stilul goticului tarziu si avand un turn impresionant, cel mai inalt din Elvetia si Catedrala Sf Vincent, unul dintre cele mai frumoase locasuri de cult din Europa, vizitat in fiecare an de nenumarati turisti dar si de credinciosii veniti din toata tara.

Lausanne este capitala Jocurilor Olimpice din 1915. Aici se află sediul CIO, Comitetul Internațional Olimpic. Muzeul are un spațiu expozițional de 3.000 m2, peste 1.500 de exponate, 150 de ecrane și o mulțime de experiențe. Vedem Château St-Maire azi sediul guvernului si Lausanne Cathedral.

Dupa masa ajungem in Geneva numit de catre unii si  „orasul pacii” si perceput (in mod eronat) ca fiind capitala Elvetiei, reuseste sa-si surprinda de fiecare data oaspetii prin eleganta si rafinament. Orasul gazduieste sediile catorva organizatii importante europene cum ar fi Sediul Organizatiei Mondiale a Comertului, Comitetul International al Crucii Rosii precum si unul dintre sediile ONU, dincolo de multitudinea de hoteluri de lux, sedii de banci si magazine luxoase unde zerourile de pe etichete efectiv te ametesc,  veti descoperi o Geneva plina de farmec si care nu duce lipsa de bun gust si simt artistic. Plimbare pe promenade lacului si vedem Fântâna Jet de la Geneva care este simbolul orașului de la crearea versiunii sale decorative în 1891. Cazare zona Anemasse.

 

 

ZIUA 6. ( Sambata 11.05.2024) ANNEMASSE-CHAMONIX- MILANO (350 km)

Mic dejun. Azi, cei curajosi o sa ajunga deasupra Europei, vor urca cu telecabina la 3842 m inaltime pemtru a admira varful Mont Blanc. Se mai numeste si Acoperisul Europei. Pornim din Chamonix , statiunea unde a avut loc editia inaugurala a  Jocurilor Olimpice de iarna. Chamonix este un loc special, unde lumea multa adunata acolo jos, la poalele Uriasului Alb, intra atat de usor in comuniune directa cu Natura. Chamonix ramane o statiune alpina de varf atat in Europa cat si in intreaga lume, fiind un oras de munte stilat, cu o clientela internationala sofisticata.

Ne bucram de acesta experienta unica , urcam la cota 3842 m si admiam cupola Europei si Marele Alb – Mont Blanc.

Se coboara pe partea celalata a versantului unde ne asteapta autocarul si plecam spre Milano. Cazare zona Milano.

 

ZIUA 7. (Duminica 12.05.2024) MILANO- (100 km)

Mic dejun. Vizitam Milano, capitala modei unde, avem ocazia sa vizitam una dintre faimoasele si greu accesibile opere de arta nepretuite, aflata in sala de mese al Bisericii Santa Maria delle Grazie, Cina cea de Taina, al lui Leonardo da Vinci (Atentie! Numarul de vizitatori este limitat, taxa de intrare si de rezervare se achita la inscriere!). Vizitam apoi superba Catedrala, faimoasa opera La Scala, Galeriile Vittorio Emanuele. Timp liber in Milano.

 

ZIUA 8.( Luni 13.05.2024)  MILANO- LACUL MAGGIORE (200 km)

Mic dejun. Azi vizitam Lacul Maggiore, unde vom trece cu vaporasul pe Isola Bella; vizitam Palatul Borromeo, superb palat cu gradini terasate;  Pauza pentrumasade pranz.  Vizitam apoi Isola Madre, care la randul ei, gazduieste un Palat Borromeo, dar mai presus de toate, toata insula este o superba gradina botanica. Trecem pe Isola Pescatori pentru o masa traditionala de peste. Intoarcere la acelasi hotel zona Milano

 

ZIUA 9. (Marti 14.05.2024) MILANO- LACUL COMO –BRESCIA(280 KM)

Mic dejun. LaculComo este considerat cel mai frumos loc din Italia și rivalizează serios cu Coasta Amalfi. Găsești aici un rafinament aparte dat de vilele elegante și grădinile somptuoase, natură cât cuprinde, priveliști incredibile, lacul împrejmuit de munți, orășele extrem de pitorești.  Vizitam oarselul Varena. Pe malul lacului Como vom descoperi cel mai variat peisaj dintre toate lacurile Italiei: orasele incantatoare, porturi micute, vile inconjurate de gradini exotice se succed pe malurile acestui lac prealpin. Una dintre atractiile principale este Villa Carlotta in Tremezzo, o resedinta privata construita in sec al XVIII-lea pe malul Lacului Como decorata cu sculpturi incantatoare si grote artificiale pline cu flori si verdeata. Continuam cu vizita oraselului Bellagio, despre a carui amplasare se spune ca este una dintre cele mai frumoase din Europa: pe un promontoriu la confluenta celor trei brate ale lacului. Cazare hotel zona Brescia.

 

ZIUA 10. ( Miercuri 15.05.2024) BRESCIA- LACUL SIRMIONE - PADOVA( 200 km)

Mic dejun. Timp liber la dispozitie sau excursie optionala la - Maggiore - Sirmione (Lacul Garda). Dimineata parasim Lacul Maggiore si ne indreptam spre cel mai mare lac din Italia, Lacul Garda, considerat si unul dintre cele mai frumoase. Muntii Dolomiti adapostesc lacul de vanturile reci din nord si favorizeaza un climat bland si benefic care se reflecta in flora regiunii. Ne vom opri pe malul Lacului Garda pentru a vizita Peninsula Sirmione, considerata perla lacului. Optional, plimbare cu vaporasul in jurul Peninsulei Sirmione; de pe lac puteti vedea ruinele vilei romane care a apartinut poetului Catullus, cunoscuta sub denumirea de grotele Cattulo. In centrul istoric al orasului principala atractie pe care o putem vizita este Castelul Scaglieri, o fortareata impunatoare din Evul Mediu. Dupa masa intram in Verona pentru a admira zona istorica a orasului cu Arenele Romane si balconul Julietei.  Cazare zona Verona.

 

ZIUA 11. ( Joi 16.05.2024)  PADOVA- VENETIA- MARIBOR (450 km)

Mic dejun. Scurta operie in Padova pentru a admira Basila Sf. Anton de Padua si Piata Prato della Valle sau “Lunca fara iarba”.  Ne indreptam apoi spre Venetia. „La Serenissima” nu are nevoie de prezentare, aceasta fiind cunoscută deja de lumea întreagă, ca cel mai frumos oraș pe apă!  Vedem Piaţa San Marco - cu Bazilica, Palatul Dogilor şi Campanilla înaltă de aproape 100m, toate trebuie vizitate fiindcă sunt nedrept de frumoase.Vizita in insula Murano, o insulă cu o lungă tradiție în confecționarea sticlei, unde vom vedea o demonstrație de cum se suflă sticla. Mergem apoi pe micuța, dar foarte șarmanta insula cu căsuțe colorate, Burano. Aici vom descoperi cu totul altă îndeletnicire meșteșugărească a oamenilor: arta țesutului de dantelă! După o plimbare în tihnă pe străduțele înguste ne îmbarcăm iar pe vaporetto pentru a merge de data aceasta pe insula cea mai mare din golf, pe Insula Veneția! Iesim cu trenul din Venetia si plecam spre Slovenia. Cazare zona Maribor.

 

ZIUA 12. ( Vineri 17.05.2024) MARIBOR- ROMANIA (890 km)

Mic dejun. Ne imbarcam pentru intoarcerea in Romania. Pauze de masa pe traseu. Ajungem in cursul noptii acasa.

 

 

 

Data plecarii

Loc in camera dubla

Supliment single

06.05.2024

890 euro/ persoana

350 euro

* Tariful este calculat la un grup de minim 40  persoane. In cazul unui grup mai mic de 40 pers., se va achita un supliment de neintrunire grup minim, dupa cum urmeaza: pentru un grup intre 25-29 persoane = 90 €/pers; iar pentru un grup intre 30-39 persoane = 40 € /pers.

** La inscriere se achita un avans de minim 30%  , diferenta cu minim 21 de zile inainte de plecare.

 

TARIFUL INCLUDE:     

      Transport cu autocar modern cu scaune rabatabile si aer conditionat, cu toate taxele de drum si parcari incluse;

      11 nopti de cazare cu mic dejun la hoteluri 3*.

      asistenta turistica pe traseu din partea unui insotitor de grup din Romania.

 

TARIFUL NU INCLUDE:

       asigurare storno + medicala de sanatate

       biletele de intrare pentru vizitarea obiectivelor turistice (muzee, asezaminte de cult etc.) si nici eventualii ghizi pentru acestea – tarifele de vizitare ale obiectivelor turistice au caracter orientativ, acestea putand suferi modificari ulteriore realizarii programului;

       taxele pentru tuneluri- se achita la fata locului.

       transferuri vaporase pe insule- se achita la fata locului

       urcarea pe Mont Blanc

       alte mese decat cele inscriese in program;

      taxele de sejur, acestea se achită direct la recepțiile hotelurilor (între 3 și 5 euro/persoană/noapte, în funcție de categoria hotelurilor și de țară);

 

      Tarife aprox. intrari obiective: 

 

 

Documente de calatorie si conditii de intrare:

     Autoritatile vamale isi rezerva dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricarei persoane care nu prezinta suficienta incredere chiar daca aceasta a obtinut acordul pentru obtinerea vizei turistice. Agentia de turism nu poate fi facuta raspunzatoare pentru astfel de situatii ce nu pot fi depistate anterior plecarii. Turistul isi asuma riscurile de a-i fi refuzata intrarea si de aceea este obligat sa informeze agentia asupra oricarui incident petrecut vreodata in afara granitelor Romaniei, precum si asupra oricarei tangente pe care o are cu statele in care are loc desfasurarea programului.

     Minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasta sa iasa din tara: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor; sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat; adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera).

     Pentru calatorie este necesara cartea de identitate valabila sau pasaportul valabil.

     Pentru informatii complete accesati pagina: https://www.mae.ro

BINE DE STIUT!

      Desi se fac toate eforturile pentru a opera tururile cum sunt prezentate, in unele ocazii (conditii meteo nefavorabile, drumuri blocate, etc.) poate fi necesar sa facem modificari la traseu sau ordinea obiectivelor din itinerar, fara a afecta structura generala a programului.

      Clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea oficiala pentru tara vizitata si respecta standardele locale

      Distribuirea camerelor se face la receptie si orice problema legata de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre client direct la receptie, asistat de reprezentantul agentiei.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Don't miss our special offer

You must agree to the conditions for processing your personal data.

Solicita oferta