Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Prezentare Parga Grecia

Parga este o localitate din zona Epirus, foarte pitoreasca si cu o climă foarte blândă. Apa mării este extrem de clara şi există multe plaje de nisip de-a lungul coastei.Parga dispune de un port frumos cu multe barci colorate care sunt folosite pentru excursii sau pentru a transporta vizitatorii la plajele mici si retrase sau catre plajele Valtos si Lichnos care sunt plajele populare locale. In golf se gaseste Insula Sfintei Fecioare Maria...

Citeste mai mult

Prezentare Parga Grecia

Plaja principala este Valtos şi la ea se poate ajunge fie cu taxiul de apă fie intr-un mod mult mai interesant, pe jos. Ai putea vizita Parga de zeci de ori şi de fiecare dată se va găsi o cale nouă de a ajunge la Valtos. Există sporturi nautice, sezlonguri si umbrele si taverne. 
O alta plaja fina este Lichnos; la aceasta se poate ajunge cu taxiul pe apă, dar, de asemenea, va puteti plimba prin livezile de măslini catre plaja. Este un pic mai dificil să găsiţi acest traseu, astfel încât poate fi necesar să cereti unui sătean să vă ghideze în direcţia cea bună, dar merită pentru că atunci când ajungeţi la destinatie sunteti intampinati de privelisti minunate.
Parga este o localitate din zona Epirus, foarte pitoreasca si cu o climă foarte blândă. Apa mării este extrem de clara şi există multe plaje de nisip de-a lungul coastei. 
Parga dispune de un port frumos cu multe barci colorate care sunt folosite pentru excursii sau pentru a transporta vizitatorii la plajele mici si retrase sau catre plajele Valtos si Lichnos care sunt plajele populare locale.


Istorie

În antichitate, regiunea Preveza, unde se află Parga, era locuită de tribul grec al Thesproților. Unii istorici cred că aici se afla orașul antic Toryne. Denumirea de Parga a fost înregistrată pentru prima oară în 1318 și este considerată a fi de origine slavă. Această regiune a fost dominată foarte mult timp de venețieni, fiind deseori disputată între aceștia și Imperiul Bizantin, iar mai apoi cel otoman. Pentru perioade scurte, francezii și apoi britanicii au controlat orașul Parga și împrejurimile. Întreaga regiune a revenit Greciei după sfârșitul Războaielor Balcanice, în 1913. Atât venețienii, cât și otomanii au ridicat aici castele și monumente ale căror ruine pot fi văzute și astăzi.


Ce poți vizita?

Castelul Parga
Castelul de pe deal este de departe cel mai popular obiectiv turistic, atât pentru străini cât și pentru grecii veniți din alte locuri. Să nu te miri dacă vei auzi povești diferite despre ridicarea acestui castel, unii spun că e grecesc, alții venețian, iar alții spun că e otoman. Sus, lângă castel, există și o cafenea unde te poți relaxa câteva momente pentru a admira priveliștea.
Adresă: Parga 480 60
Program: 09:00-12:00

Castelul Ali Pașa
Castelul Ali Pașa a fost construit din dorința de a domina întreaga zonă din jurul orașului, Parga, ceea ce încă face și astăzi. Panorama din castelul otoman acoperă o mare parte din regiune, în zilele senine fiind vizibilă chiar și insula Corfu. Ruinele castelului sunt deseori scena unor piese de teatru și a unor concerte, așa că poți avea parte de surprize.
Adresă: Griekenland, Parga 480 60

Plaja Valtos
Plaja Valtos este cea mai populară din zonă, este imensă și mulți o consideră cea mai frumoasă din Grecia. Poți ajunge aici foarte comod și rapid, cu o barcă taxi din portul Parga. De la hidrobiciclete la jet-ski și de la plimbări cu banana la explorări cu caiacul, Valtos le are pe toate și nu ai cum să te plictisești aici.

Paxos și Antipaxos
Insulele Paxos și Antipaxos, printre cele mai mici dintre insulele ionice, sunt de-a dreptul fermecătoare. Paxos adăpostește câteva mici așezări pitorești, iar Antipaxos este în mare parte nelocuită. Ambele au plaje minunate, libere și retrase, care te vor purta cu gândul spre Caraibe.


Festivaluri și evenimente


Adormirea Maicii Domnului
La fel ca multe orașe grecești, Parga petrece în fiecare an pe 15 august, cu ocazia Adormirii Maicii Domnului. Deși grecii sunt ortodocși ca și noi, ei sărbătoresc altfel cu această ocazie, pe lângă ritualurile religioase aici având loc petreceri cu mâncare, muzică, băuturi locale și chiar focuri de artificii. Epicentrul distracției în ziua de 15 august este minuscula Insulă Panagia, situată la doar câțiva metri de mal.

Kanaria Festival
Festivalul Kanaria are loc anual pe data de 14 August, comemorând întoarcerea localnicilor odată exilați în Insula Corfu. Muzica, băuturile și mâncarea tradițională asigură cadrul festiv.


Mâncare, băuturi și viață de noapte


Tzimaz
O mică tavernă primitoare, Tzimaz e recomandată de localnici datorită calității preparatelor din meniu. Gastronomia tradițională este pusă în valoare minunat cu ingrediente proaspete și condimente deosebite. Încearcă vinetele coapte cu feta, salata de sfeclă, chifteluțele speciale și comandă și o bere locală! Terasa restaurantului este un alt mare plus, umbroasă și plină de flori multicolore.
Adresă: Epar.Od. Perdikas - Pargas, Parga 480 60

Castello
Castello te așteaptă cu preparate extrem de creativ, unde gastronomia mediteraneană se îmbină cu cea asiatică. Peștele și fripturile sfârâie pe grătar, iar pastele făcute în casă sunt asortate cu fructe de mare proaspete și ierburi locale. Proprietarii sunt mândri, în special, de crama bine aprovizionată, care este vizibilă prin podeaua de sticlă a restaurantului. Mai mult decât atât, muzica în surdină sporește eleganța locului.
Adresă: 4 Ag. Apostolon st., Parga 480 60
Program: 06:00-00:00

Sugar Bar
Sugar Bar este recunoscut pentru atmosfera intimă și mai ales pentru cocktailurile excelente într-o varietate imensă. În plus, este locul perfect de unde să vezi apusul deasupra golfului și a frumoasei insule din depărtare. Cel mai probabil, vei reveni aici și dimineața, pentru o cafea tare și, de ce nu, alte cocktailuri.
Adresă: Anexartisias 37, Parga
Program: 10:00-22:00

Kamini
Superba selecție de băuturi din meniul de la Kamini este complimentată de așezarea idilică a barului, aproape de castel și de malul mării. Sesiunile de muzică live atrag trupe consacrate din toată Grecia, nopțile de blues fiind, în particular, foarte populare.
Adresă: Grigoriou Lampraki 17, Parga 480 60Filtre

Cauta hotel


Stele


Destinatie


Filtreaza Aplica Filtre
Ordoneaza dupa:

Au fost gasite 5 hoteluri