CIRCUIT ANATOLIA- CAPADOCIA- ISTANBUL

05- 15.11.2023

 
Transportation
Period 05.11.2023- 15.11.2023
Special offer
de la
730
680
pret/ persoana

Circuit Turcia- Anatolia- Capadocia- Istanbul

Ziua 1- 05.11.2023

Plecare din Romania pe ruta Baia Mare- Cluj Napoca- Sibiu - Rm Valcea - Pitesti - Bucuresti - Giurgiu - Ruse - Svilengrad - Edirne, traversarea cu ferryboat-ul a Stramtorii Dardanele. Sosire in Canakkale in cursul serii, in functie de formalitatile vamale. Cazare hotel 3*/4* Canakkale.

Ziua 2-06.11.2023

Mic dejun. Plecarea spre Kusadasi. Se viziteaza Troia - faimoasa pentru legendarul Cal Troian din timpurile frumoasei Elena - Regina Spartei si a printului Troiei - Paris, Pergamul - cunoscut pentru productia sa de lana, aur si covoare fine, orasul era un centru cultural important in Grecia antica si Imperiul Roman. Aici a fost inventat pergamentul, detinand o biblioteca cu peste 200.000 de volume si Biserica Sfantul Ioan (Curtea Rosie), tur panoramic al Izmirului (Smyrna). Continuam drumul catre Kusadasi unde ajungem in cursul serii. Cazare si cina in Kusadasi hotel 3*/4*.

Ziua 3-07.11.2023

Mic dejun. O zi dedicata Cetatii Efes. Se viziteaza Casa Maicii Domnului, cetatea Efes (biblioteca lui Celsius, marele teatru in care a predicat evanghelia Sfantul Apostol Pavel, Biserica Maicii Domnului - in care s-a tinut Sinodul III ecumenic-431), Cetatea Bizantina (biserica ridicata de imparatul Iustinian si mormantul Sfantului Ioan Evanghelistul), templul zeitei Artemis (una dintre cele 7 minuni ale lumii antice). Cazare si cina Kusadasi hotel 3*/4*.in Kusadasi.

Ziua 4- 08.11.2023

Mic dejun. Plecare spre Pamukkale situat pe lista destinatiilor apartinand Patrimoniului Mondial UNESCO. Se viziteaza terasele calcaroase cu apa termala (fenomen unic een lume), Cetatea Hierapolis - Oraeeeeul Sacru . Cazare si cina Kusadasi hotel 3*/4*.in Pamukkale.

Ziua 5-09.11.2023

Mic dejun. Deplasare Konia, orasul dervisilor - calugari musulmani (oprire la Muzeul Mevlana) - Aksaray - Nevsehir, fosta Nyssa. Cazare si cina Kusadasi hotel 3*/4* in Cappadocia.

Ziua 6- 10.11.2023

Mic dejun. Descoperim peisajul inedit al Cappadociei format in urma numeroaselor eruptii care au depus straturi de noroi, cenusa si lava in regiune timp de veacuri, cu hornurile sale de poveste terminate cu - palariile - tuguiate sub forma unor imense ciuperci, un peisaj care intrece orice imaginatie - Valea Calugarilor - Valea Zanelor. Urgup - un loc magic cu case vechi, albe, in stil grecesc, o stanca alba zimtuita presarata de grote facute de mana omului. Zelve - un adevarat muzeu in aer liber plin de hornuri ca-n povesti si biserici; Avanos - un oras vechi si frumos, plin de magazine; Goreme - un orasel situat intr-o vale plina de podgorii, unde atractia principala este Muzeul in aer liber cu o multime de biserici sapate in stanca. Datorita locatiei izolate, Cappadocia a fost vreme indelungata loc de refugiu si pustnicie, pentru multi calugari crestini, dar si oameni de rand, impotriva persecutiei legiunilor Imperiului Roman si a hoardelor triburilor musulmane. Cazare si cina hotel 3*/4*.Cappadocia.

Ziua 7- 11.11.2023

Mic dejun. Din nou Fascinanta Cappadocie - dimineata foarte devreme, optional, plimbare cu balonul cu aer cald - o experienta unica, care trebuie traita pentru a putea fi inteleasa pe deplin, turistul fiind rasplatit de privelistea mirifica, selenara cu adevarat captivanta a peisajului desprins din basmele copilariei. Vizitarea orasului subteran Kaymakli - loc de refugiu al primilor crestini, unde casele sunt construite in jurul celor 100 de tuneluri subterane, unele intinzandu-se pe 20 de nivele sub pamant cu dormitoare, sali de mese, sistem de canalizare si cosuri de ventilatie, precum si cimitir si inchisoare. Intoarcere in Urgup - vizita intr-un CONAK - locuinta autentica in vechile galerii ale formatiunilor vulcanice. Timp liber. Seara, dupa cina, va invitam la o seara turceasca cu muzica si program artistic specific zonei (optional). Cazare si cina hotel 3*/4*. in Cappadocia.

Ziua 8- 12.11.2023

Mic dejun. Tur panoramic al orasului Ankara - fosta Ancyra, crestinata de Sfeentul Apostol Pavel (optional se viziteaza mausoleul si muzeul lui Ataturk - intrare libera - turcii au un adevarat cult pentru Ataturk - fondatorul Republicii Turce, iar mausoleul Ataturk este un monument deosebit de important in Ankara). Cazare hotel 3*/4*. in Istanbul.

Ziua 9- 13.11.2023

Mic dejun. Vizitarea Sf. Sofia, construita de imparatul Iustinian in anul 537; Palatul Topkapi (resedinta sultanilor, actualul Muzeu National al Turciei, unde se afla mana dreapta a Sf. Ioan Botezatorul, toiagul lui Moise), Moscheea Albastra, Moscheea Suleymanie, Hipodromul si Obeliscul, Marele Bazar - cea mai mare si mai atractiva zona de cumparaturi din lume, 4000 de magazine aranjate ca un labirint urias pe aproape 60 de strazi. Bazarul este vizitat zilnic de un numar impresionant de oameni: intre 250.000 si 400.000 de persoane iau parte la acest spectacol zilnic. Cazare hotel 3*/4*in Istanbul.

Ziua 10- 14.11.2023

Mic dejun. Turul orasului bizantin: Se viziteaza: Manastirea Balikli (Izvorul Tamaduirii); Biserica Patriarhiei Ecumenice Sf. Gheorghe, unde se pastreaza moastele Sfantului Grigorie Teologul, ale Sfantului Ioan Gura de Aur, ale Sfintei Solomoni, ale Sfintei Eufimia si ale Sfintei Teofana; Biserica Vlaherne (loc unde Maica Domnului s-a aratat multimii stranse in vremea imparatului Leon cel Intelep, cand orasul era asediat si a lasat asupra lor Acoperamanul), Biserica muzeu a Manastirii Chora. Vom vizita Palatul Dolmabahce, ultima resedinta a sultanilor si a lui Mustafa Kemal Ataturk. Seara optional croaziera pe Bosfor cu cina. In aceasta croaziera vom putea admira de-a lungul Bosforului: Palatul Dolmabahce, Turnul Galata, Palatul Beylerbeyi, Palatul Ciragan, cartierele rezidentiale din ambele parti ale Istanbulului (europeana si asiatica), fortareata Rumeli, cele doua poduri care leaga continentele, precum si un peisaj deosebit. Cazare hotel 3*/4*.  in Istanbul.

Ziua 11- 15.11.2023

Mic dejun. Retur in Romania

Data plecării

Loc în cameră dublă

Supliment single

05.11.2023

  680 Euro

  230 euro

TARIFUL INCLUDE:

transport cu autocar (standard international) conform itinerariului;
10 nopti cazare cu mic dejun la hotel 3* si 4* astfel:

-        1 noapte hotel 3*/4* in Canakkale,

-        2 nopti hotel 3*/4*   cu cina in Kusadasi,

-        1 noapte hotel 3*/4* cu cina in Pamukkale

-        3 nopti hotel 3*/4* cu cina  in Cappadocia

3 nopti hotel 3*/4* in Istanbul;
insotitor roman de grup

 

TARIFUL NU INCLUDE:

-        asigurarea medicala de calatorie (nu este obligatorie, dar este recomandata);
asigurarea storno cu extensie COVID (optionala), se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice, impreuna cu asigurarea medicala de calatorie;
bacsisuri pentru prestatorii locali (ex: soferi, personal hotelier, ghizi): 10 EURO/persoana se practica Turcia, se achita la sosire;
excursiile optionale;
biletele de intrare la obiectivele turistice, cu exceptia excursiilor optionale unde sunt mentionate a fi incluse;
bauturile alcoolice sau racoritoare la mesele incluse in program in afara de cele mentionate ca fiind incluse;
biletul de feribot Eceabat Canakkale 5 Euro/ persoana, se achita la insotitorul de grup, in prima zi.

 

 

 

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Nu rata aceasta oferta!


Solicita oferta