SEJUR CIRCUIT COSTA BRAVA- BARCELONA- SPANIA

22.06-29.06.2024

 
Transportation
Period 22.06.2024- 29.06.2024
de la
 
920
pret/persoana/ sejur

CIRCUIT  BARCELONA - GIRONA

SEJUR  COSTA BRAVA

Perioada: 22.06- 29.06.2024

 

 

Ziua 1. (22.06.2024)  CLUJ NAPOCA- BARCELONA

           Intalnirea grupului cu insotitorul de grup in aeroportul din Cluj Napoca la ora 09:45 pentru imbarcarea pe zborul companiei Wizzair la ora 11:45  pentru destinatia Barcelona unde sosim la ora locala 13:50. Transfer cu autocarul la hotel 4* în statiunea Santa Susana, cazare hotel Dwo Sirius 4*.. Timp liber in statiune, seara cina.

 

Ziua 2. (23.06.2024)  COSTA BRAVA - SANTA SUSANA – Timp liber la plaja si relaxare

         Costa Brava, una dintre cele mai frumoase destinatii din Spania. Localizata in nord-estul Cataloniei, in provincia Girona, Costa Brava este perfecta atat pentru cei care doresc o destinatie relaxanta, cat si pentru cei care sunt pregatiti pentru aventura si adrenalina. Cunoscuta pentru peisajele salbatice, apele cristaline si nisipul fin, Costa Brava a fost una dintre destinatiile preferate ale marilor artisti Salvador Dali si Pablo Picasso.

Vom avea o zi intreaga pentru relaxare si plaja in cocheta statiunea Santa Susana.

Cazare si cina la Dwo Sirius 4*.

 

Ziua 3. (24.06.2024)  BARCELONA 

         Dupa servirea micului dejun, ne imbarcam pe autocar pentru plecarea in Barcelona. Se viziteaza Sagrada Familia, Casa Mila si Casa Batlo, trei dintre capodoperele faimosului arhitect Antonio Gaudi (se viziteaza pe interior doar una dintre ele – la alegere, de recomandat catedrala Sagrada Familia). Urmeaza apoi Placa de Catalunya - punctul zero al orasului, apoi  plimbare pe faimoasa Rambla – Colom – portul Vell.

In jurul amiezii ( 14:30) pauza de pranz (neinclus in tarif) in centrul comercial Mare Magnum / sau la terasele de pe plaja Barceloneta (la alegere). Dupa pauza de masa, ora 16:00  vizita optionala la Aquarium (neinclus in pret), iar la ora 17:00 plimbare pe plaja Barceloneta – parte din cartierul cu acealsi nume, unul dintre cele mai autentice si populare cartiere din oras, o zona  in care in trecut locuiau pescarii, astazi un cartier renovat, dar inca plin de istorie si magie.

La ora 18:30- intoarcere la hotel pentru servirea mesei. 

        Cazare si timp liber in statiune. Dwo Sirius 4*.

 

Ziua 4. (25.06.2024)  COSTA BRAVA - SANTA SUSANA – Timp liber la plaja si relaxare

        Aflata la mai putin de o ora departare de Barcelona, Costa Brava ramane una dintre cele mai populare destinatii de vacanta din Spania. Plaje frumoase, preturi decente, mancare delicioasa si multe atractii turistice, adauga sarm deosebit Coastei Brava. Vom avea o zi intreaga pentru relaxare si plaja in cocheta statiunea Santa Susana.

Cazare si cina la  hotel Dwo Sirius 4*

 

Ziua 5. (26.06.2024)  BARCELONA

        Dupa servirea micului dejun ne imbarcam pe autocar pentru plecarea din nou in Barcelona. Se viziteaza in prima parte a zilei impresionanta  Catedrala gotica a Barcelonei, a carei chivot este una din comorile sale. Este construit din aur si argint si decorat cu bijuterii donate. Tronul de argint al regelui Martin serveste ca baza a chivotului inca din sec. al xv-lea. 

Continuam catre Arcul de Trimf, construit in 1888 ca si intrare principala a Expozitiei Mondiale , urmand apoi promenada Passeig de Lluis Companys pentru a ajunge la Parcul Ciutadella. Timp liber pentru cumparaturi in centrul orasului.

Pauza de pranz ( neinclus in tarif) La ora 16:00 urcam pe muntele Montjuic si ne oprim la Castel de unde admiram panorama asupra  marii, a portului ai a intregului oraa. In jurul orei 17:30 coboram spre Muzeul de Arta si Fantana Magica si poposim in Placa d’Espana.

La ora 18 : 30 – Reintoarcere la hotel si apoi servirea cinei la hotel. Program liber in statiune.

Cazare si cina la  hotel Dwo Sirius 4*.

 

Ziua 6. (27.06.2024)  ZI LIBERA IN STATIUNEA SANTA SUSANA

          Zi libera de plaja.  Cazare si cina la  hotel Dwo Sirius 4*

 

Ziua 7.( 28.06.2024)  SANTA SUSANA - GIRONA- FIGUERES (EXCURSIE OPTIONALA NEINCLUSA IN TARIF, minim 20 pers)

          Dupa servirea micului dejun ne imbarcam pe autocar pentru a vizita zona Girona- Figueres. In Girona se viziteaza: zona Medievala cu Catedrala Sfinta Maria, Biserica Sf. Felix, Cartierul Evreiesc, Palatul Episcopal, Paseul Arheologic ( Biserica Sf.Petru, Sf. Nicolae). Timp liber pentru masa de pranz apoi plecam spre Figueres. Vizita la Teatro Museo Salvador Dalí. Seare reintoarcere la hotel pentru cina. Hotel Dwo Sirius 4*.

 

Ziua 8.( 29.10.2024)  GIRONA- BARCELONA

Mic dejun. După formalitatile de check-out ne imbarcam pentru deplasare spre  Barcelona  pentru retur in Romania pe zborul Wizzair la ora 09:00. Ajungem la Cluj Napoca la ora 13:00.

 

 

 

Data de plecare

Tarif standard

 in camera dubla (avans 30%)

Supliment camera single:

22.06.2024

920 euro

150  euro

Reducere copil <12 ani cazat in camera cu 2 adulti:

 

 

 

  Tariful include :

       Bilet de avion Cluj Napoca  – Barcelona si retur.  Fiecare turist are dreptul la un bagaj de mana mic gratuit- poseta sau rucsac! 

       Transfer de la aeroportul din Barcelona la hotel Costa Brava si retur.

       Transport cu autocar modern in fiecare zi conform programului.

       7 nopti cazare  la hotel 4*hotel Dwo Sirius 4*

       demipensiune, in regim bufet suedez ( bauturile nu sunt incluse).

       Insotitor grup din Romania.

 

Tariful nu include:

-        asigurarea medicala sau storno

-        excursia optionala la Girona si Figueres din ziua a 7-a, 40 euro/pers.

-        intrarile la obiective turistice (aproximativ 90 euro dacă se viziteaza majoritatea obiectivelor in interior). Obietivele turistice se confirma la rezervare.

-        ghid local vorbitor de limba romana in fiecare zi de excursie in Barcelona 40 euro/ persoana

-        mesele nespecificate in program (pranzul)

-        bagaje de cala/ Bagajul de cala se achizitioneaza suplimentar in funcție de nevoi: 10 kg sau 20 kg.

-        transferul la Cluj Napoca ( la cerere se poate organiza transfer cu microbuz sau autocar in functie de marimea grupului).

-        taxele de sejur, acestea se achita direct la receptiile hotelurilor (cca. 6  euro/persoană/noapte);

-        bauturile de la cina.

 

Note:

-        Se considera comanda confirmata in momentul achitarii unui avans de 30%!

-        Programul si orarul pot suferi modificari in functie de trafic, conditiile meteo, de durata vizitelor sau alte evenimente neprevazute

INFORMAȚII PRECONTRACTUALE GENERALE - CIRCUITE EXPERRT TRAVEL  

 

 INFORMAȚII DESPRE  ZBOR:

ü  Politica de prealocare a locurilor în avion depinde de fiecare companie aeriană; la cerere, se pot furniza informații suplimentare cu privire la acest aspect și tarifele pentu locuri preferențiale

ü  Orarul de zbor poate suferi modificări care vor fi aduse la cunoștința turistului la primirea notificării de la compania aeriană. Dacă modificarea nu este semnificativă – modificări sub 30 minute- orarul nou de zbor va fi transmis în informarea de plecare

ü  Agenția își rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană

ü  Agenția nu este răspunzătoare pentru eventualele perturbări ale orarului de zbor.

ü  În situația în care turistul achiziționează bilete de avion pe zboruri interne iar acestea nu mai corespund noului orar de zbor al cursei internaționale, agenția nu are obligația de a suporta eventualele diferențe de preț ocazionate de reemiterea biletelor pe cursa internă.

ü  Dacă circuitul se anulează din cauza neîntrunirii grupului minim, agenția nu este obligată să suporte costul biletelor de avion achiziționate.

INFORMAȚII DESPRE TRANSPORTUL TERESTRU:

ü  Transportul terestru se va executa cu autocare subînchiriate de capacitate 29 până la 55 locuri în funcție de mărimea grupului

ü  Autocarele sunt dotate cu aer condiționat, stație audio video, scaune reglabile. Autocarele vor fi clasificate minim 2*.

ü  Așezarea în autocar se va face în ordinea înscrierilor, locurile nu se nominalizează.

ü  Conform legislației în vigoare, în cazul vehiculelor rămase imobilizate pe traseu, în cazul defecțiunilor care nu se pot remedia, trasportatorul este obligat să asigure preluarea persoanelor în termen de maximum 3 ore în judeţ, 5 ore în țară şi în termen de maximum 16 ore în cazul transporturilor în trafic internaţional;

ü  Orarul de îmbarcare/ debarcare este specificat în programul excursiei. Orele sunt aproximative, pot suferi modificări  care vor fi transmise turiștilor în informarea de plecare.

ü  Programul excursiei poate fi modificat de către conducătorul grupului în situații excepționale (accidente, trafic îngreunat, blocat, urgențe medicale ale unora dintre pasageri, defecțiuni tehnice)

 

ACTE NECESARE CĂLĂTORIEI ȘI INFORMAȚII LEGATE DE  CĂLĂTORIE:

ü  Documentele necesare  pentru trecerea frontierelor pe traseu: pașaport turistic/carte de identitate valabilă minim 6 luni de la data ieșirii din țară.

ü  În cazul în care turistul deține act de identitate tip buletin (cu file) agenția  vânzătoare este obligată să informeze turistul că la punctele de trecere a frontierelor NU SE ACCEPTĂ acest tip de document ce atestă identitatea turistului! Se acceptă doar modelul nou de carte de identitate.

ü  Regulament documente de călătorie minori:

-        pașaport turistic/carte de identitate valabilă minim 6 luni de la data ieșirii din țară

-        minorii care sunt însoțiți de un singur părinte vor  trebui să prezinte poliției de frontieră acordul parental al părintelui ce nu însoțește minorul - se obține de la notariat

-        minorii ce călătoresc neînsoțiți de nici unul dintre părinti va trebui să prezinte acordul părinților, iar persoana ce îl însoțește trebuie să dețină cazier judiciar valabil. Pentru mai multe informații vă rugăm să accesați  www.politiadefrontiera.ro!

-        persoanele care călătoresc cu copii sub 18 ani trebuie să dețină pe lângă pașaportul acestora și o copie a certificatului de naștere al copiilor (este posibil ca autoritățile de la frontieră să o solicite)

ü  Agenția nu răspunde în cazul refuzului autorităților de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu.

ü  Turistul are obligația de a respecta legile țărilor tranzitate/vizitate, indiferent dacă acestea diferă față de legile din România. Nerespectarea acestora atrage după sine, răspunderea turistului respectiv în fața autorităților locale, agenția neasumându-și răspunderea față de turistul respectiv (nu se rambursează sume aferente serviciilor neprestate din acest motiv).

ü  Agenția nu este răspunzătoare pentru pierderea sau furtul bagajelor, a actelor sau a obiectelor personale; în cazul în care aceste situații nedorite apar, turistul are obligația de a depune personal plângere la compania sau organele competente.

ü  Turiștii vor fi informați dacă pe traseul circuitului se necesită obținerea de vize sau sunt necesare vaccinări speciale pentru destinațiile din program.

CONDIȚII FINANCIARE DE ÎNSCRIERE:

ü  30% se achită la înscriere în cazul circuitelor cu transport autocar

ü  40% se achită la înscriere în cazul circuitelor cu transport avion

ü  Diferența se achită cu 30 zile înainte de plecare

PENALITĂȚI ÎN CAZ DE RETRAGERE:

ü  10% din prețul pachetului de servicii, dacă renunțarea se face cu mai mult de 60 de zile calendaristice înainte de începerea executării pachetului (data plecării);

ü  50% din prețul pachetului de servicii, dacă renunțarea se face în intervalul de 60-31 zile înainte de începerea executării pachetului (data plecării);

ü  100% din prețul pachetului de servicii dacă renunțarea se face cu mai puțin de 31 de zile înainte de începerea executării pachetului (data plecării) sau nu se prezintă la program.

ü  100% dacă anularea se face din următoarele cauze: în cazul în care călătorul nu este lăsat să treacă una din frontierele de pe traseul excursiei, din motive care sunt legate exclusiv de persoana sa sau din motive care nu pot fi imputate Agenției;

ü  100%  în cazul în care călătorul nu respectă condițiile generale ale Agenției, prezintă acte incomplete sau false, nu are pașaport sau nu achită integral excursia în termenele stipulate;

ü  Vă reamintim că încheierea unei Asigurări STORNO de călătorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarând efectul penalizărilor aplicate. Vă recomandăm să uzați de acest mijloc de protecție financiară care acoperă cele mai frecvente evenimente ce cauzează anularea călătoriei.

CONSTITUIREA GRUPULUI:

ü  Tarifele au fost calculate la grup de minim 35 turiști.  Suplimentul pentru grup 25-34 persoane, 30 euro, se va achita doar în caz de nevoie, la finalizarea grupului, în săptămâna plecării.

ü  Pentru un număr mai mic de 35 participanți, prețul se recalculează sau circuitul se reprogramează.

ü  De asemenea, în cazul unui grup mai mic, agenția își rezervă dreptul de a schimba compania aeriană sau hotelurile, cu păstrarea standardelor și cu informarea prealabilă a turiștilor înscriși.

ASISTENȚA TURISTICĂ, VIZITE, EXCURSII OPȚIONALE:

ü  Turoperatorul, în pachetul de servicii de circuite culturale prestează servicii de ghid turism din partea agenției, dar legislația internațională nu permite întotdeauna ghidajul în muzee și la obiective turistice de către ghidul român

ü  Ghidul român va face prezentarea în autocar și va asigura traducerea explicațiilor date de ghidul local în situația în care grupul de turiști hotărăște angajarea acestuia. Angajarea unui ghid local poate fi absolut necesară în funcție de țările vizitate.

ü  Conform reglementărilor internaționale, serviciile de ghidaj în interiorul muzeelor pot fi asigurate doar de către ghizii locali

ü  Conducătorul de grup poate modifica programul acțiunii în anumite condiții obiective.

ü  Unele excursiile opționale se efectuează la fața locului cu agenții locale. Sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele și pentru agenția Tour Operatoare. Prețurile excursiilor opționale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor ce pot fi achiziționate de la recepția hotelurilor, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziție un mijloc de transport care îi va duce și îi va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei și după caz ghid local.

ü  Prețul excursiilor este calculat pentru un grup minim de 20 persoane. La un număr mai mic de participanți prețul crește proporțional; dacă numărul persoanelor înscrise la excursiile opționale este suficient de mare, însoțitorul de grup se va alătura turiștilor care au achiziționat respectivele excursii, astfel încat cei care rămân la hotel vor avea program liber fără însoțitor.

ü  În situația în care excursia opțională se va desfășura fără prezența însoțitorului de grup (din cauza numărului mic de participanți), limba de comunicare va fi engleza.

ü  Acest program nu este recomandat persoanelor cu mobilitate redusă.

ü  În situația în care turistul are cerințe speciale, cum ar fi dar fără a se limita la: camere alăturate sau cu o anumită localizare, meniu special, acestea vor fi cu titlul de solicitare către prestatori dar nu vor fi considerate confirmate decât în măsura posibilităților de la fața locului.

EVENTUALE  EVOLUȚII ALE  PREȚULUI:

ü  Prețurile agreate la încheierea contractului pot să crească sau să scadă în funcție de anumiți factori obiectivi. 

ü  Creșterile de preț sunt influențate de creșteri ale cursului de schimb, creșteri ale prețului petrolului, creșterea taxelor de survol, etc. În cazul unei creșteri de preț mai mare de 8%, clientul poate rezilia contractul fără a plăti penalizări de retragere.

ü  Scăderile de preț pot fi datorate unor promoții făcute de hoteluri sau de către agenția organizatoare. Aceste reduceri sunt limitate pentru o anumită perioadă de timp și pentru un anumit număr de locuri. Promoția poate fi întreruptă înainte de terminarea perioadei de valabilitate fără obligația din partea organizatorului de a anunța epuizarea locurilor puse în vânzare. În același timp agenția organizatoare nu are obligația de a reduce prețul conform promoției, pentru clienții care au achiziționat anterior același pachet, dar la un preț mai mare.

ü  În cazul în care cererea este mai mare decât locurile prestabilite pentru grup, iar biletele de avion au suferit creșteri se va comunica turistului suplimentul de tarif și numai după acordul scris se va încheia contractul de prestări servicii turistice.

INFORMAȚII REFERITOARE LA CAZARE:

ü  Categoria unităților de cazare este cea specificată în program

ü  Clasificarea pe stele a hotelurilor este cea atribuită de oficialitățile locale. Ca atare, facilitățile comune și cele ale camerelor sunt conforme cu standardele locale.

ü  Dacă hotelul este schimbat din motive care nu țin de agenție, va fi înlocuit cu un altul de aceeași categorie.

ü  Persoanele care călătoresc singure pot opta pentru camera single sau pentru partaj, caz în care agenția va propune, în funcție de înscrierile existente sau ulterioare, un partaj. În situația în care nu există partaj până la expirarea termenului limită de înscriere, agenția nu se obligă să suporte diferența de cameră single, în consecință turistul poate să se retragă fără penalizări sau să opteze pentru camera single.

ü  Tariful pentru copil este valabil în cazul în care acesta stă în cameră cu doi adulți. Pentru a beneficia de tariful de copil acesta trebuie să nu fi împlinit vârsta de 12 ani. Pentru a beneficia de tariful de copil acesta trebuie să nu fi depășit la data începerii călătoriei vârsta menționată în program.

ü  Distribuția camerelor la hoteluri se face de către recepțiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepție, asistat de însoțitorul de grup.

ü  Turistul are obligația de a respecta regulile hoteliere internaționale sau regulile hoteliere specifice din țările vizitate (să nu deranjeze alți clienți din hotel, să păstreze liniștea, să nu consume alimente în cameră, să nu distrugă/deterioreze/păteze obiecte din camere, etc). Necunoașterea acestora, nu exonerează turistul de la răspundere.

ü  Turistul este direct răspunzător pentru deteriorarea camerelor hoteliere sau a autocarului/mijlocului de transport, agenția neasumându-și răspunderea față de turistul respectiv, care va urma să despăgubească instituția respectivă pentru daunele cauzate.

ü  Hotelul își rezervă dreptul de a solicita fiecărui turist o sumă cash sau o copie a cărții de credit personale, ca garanție pentru cheltuielile suplimentare ce urmează a fi făcute pe parcursul șederii.

ü  Pentru anumite facilități din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare; în momentul sosirii la hotel solicitați recepționerului să vă informeze cu exactitate asupra lor.

ASIGURĂRI:

ü  Agenția organizatoare deține polița de asigurare care acoperă daune de până la 50.000 eur în cazul insolvenței societății.

ü  Polita Asigurare Insolventa SERIA I, NR. 53063 / 23.01.2020 – Valoare acoperita: 50.000 USD, OMNIASIG, str. Aleea Alexandru, nr. 51, sector 1, Bucuresti, tel. 021/4057420

ü  Pachetele din prezenta ofertă nu includ asigurările medicale de călătorie sau asigurare storno. Nu sunt obligatorii dar recomandăm încheierea lor în agențiile de turism sau la orice companie de asigurări.

INFORMAȚIA PENTRU PLECARE/ SEJUR:

Informațiile detaliate despre circuit vor fi transmise turiștilor pe un suport durabil: site www.experttravel.ro,  email, imprimat , SMS, înainte de plecare cu minim 3 zile  și vor cuprinde următoarele puncte:

- Detalii însoțitor grup/ ghid – nume, persoana de contact, telefon

- Detalii mijloc de transport, număr de înmatriculare,  număr telefon autocar îmbarcări.

- Orar de zbor actualizat (dacă este cazul)

- Orar de  transport actualizat (dacă este cazul)

- Hotelurile confirmate

- Transferurile pentru aeroport

- Excursii opționale/ informare tarife

 

OBSERVAȚII:

ü  Prezentul document constituie anexa la contractul de prestări servicii.

ü  La înscriere turistul are obligația să semneze de luare la cunoștință a informațiilor precontractuale :

 

Nume și prenume turist (turiști sau lider de grup)                                                                Semnătura

           

           

 

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Nu rata aceasta oferta!


Solicita oferta