Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Weekend La Bella Italia

Descriere

Destinatie: Venetia

Italia este fara indoiala una dintre cele mai frumoase tari din luma, vizitata anual de milioane de turisti. Este un important centru economic, cultural si turistic al Europei si are peste 60 de milioane de locuitori, fiind a cincea cea mai populata tara din Europa si a 23-a din lume. Operele de ara, monumentele istorice incluse in UNESCO WORLD HERITAGE, muzica, gastronomia, hotelurile de lux, pasiunea pentru fotbal, show-urile de moda, parcurile si gradinile - toate acestea sunt doar cateva motice pentru a vizita Italia.

Itinerariu

Ziua 1

CLUJ NAPOCA - BUDAPESTA - SLOVENIA - TREVISO
Pornire comform orarului cu destinatia Budapesta - Liublijana - Treviso. Dupa-amiaza o vom petrece in Slovenia, o mica tara cu aproximativ 2 milioane de locuitori desprinsa din fosta Iugoslavie. Vom servi cafeaua intr-unul din barurile din centrul capitalei, Ljubliana, locul unde Iason si argonautii sai au omorat dragonul, care a devenit simbolul orasului. Vom trece peste raul Ljublianka pe Podul Triplu si pe Podul Dragonului, vom vedea Fantana celor 3 rauri ale Carniolei si vom admira castelul resedinta a ducilor de Carintia. Cazare la hotel de minim 3*** in zona Lido di Jesolo.

Ziua 2

VENETIA
Mic dejun. -Am vazut prima data Piata San Marco acum zece ani- scria Bogdan Teodorescu. -De atunci am mai fost de cateva ori, in diferite anotimpuri, si de fiecare data am descoperit cate ceva, dar mai ales am revazut, din nou si din nou aceleasi lucruri, m-am intors exact in aceleasi locuri, am privit monumentele din aceleasi unghiuri, am parcurs dimineata, la pranz si seara aceleasi trasee. Si inca nu mi-a ajuns. Fiindca nu mai am cum sa o vad prima data, incerc sa o vad mereu inca o data-. Piata San Marco - cu Bazilica, Palatul Dogilor si Campanilla inalta de aproape 100m, toate trebuie vizitate fiindca sunt nedrept de frumoase. Vizite: Insula Burano, insula Murano, Piata San Marco, Podul Rialto. Cazare hotel 3***, Lido di Jesolo. Optional cina.

Ziua 3

PADOVA - VERONA - LACUL DI GARDA
Mic dejun - Timp liber in statiunea Lido di Jesolo sau vizite la Padova - Verona - Lacul di Garda. Vizitam Padova cu Bazilica Sf. Anton. Vom vedea, de asemenea, frumosul parc inconjurat de statui Prato della Valle si Basilica di Santa Giustina, Piazza delle Erbe cu Palazzo della Regione, Universitatea - a doua cea mai veche a Italiei, din 1222. Vizitam apoi orasul vesnicilor indragostiti Romeo si Julieta, orasul Arenelor romane, al pietelor vechi si al stradutelor romantice. Plimbare in Piazza delle Erbe, la Balconul Julietei, Palatul administrativ si Arenele romane. Vom face o incursiune intr-un taram de basm, Lacul di Garda. Lacul Garda este de o frumusete extraordinara, cu ale lui ape limpezi si adanci, cu statiunile-bijuterie aflate de jur-imprejur, cu aerul de vesnica vacanta luxoasa intretinuta de miile de turistim cu sirurile drepta de chiparosi oglinditi in luciul apei, cu stancile Alpilor crescand pe verticala din lac - un loc ca o poveste. Cazare hotel 3***, Lido di Jesolo. Optional cina.

Ziua 4

LIDO DI JESOLO - POSTOINA - CLUJ NAPOCA
Mic dejun. Timp liber pentru cumparaturi intr-un centru comercial. Plecam spre Slovenia - vizita la Postoina - cea mai mare pestera din Europa si cea mai vizitata din lume - o incursiune in fantasita lume subterana. Calatoria continua spre Romania cu pauza de masa pe traseu!