Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Pelerinaj de Paste in Italia

Descriere

Destinatie: RomaLjublijana
- Treviso - Padova - Florenta - Roma - Cascia - Assisi - Venetia

Italia este situata in sudul continentului Europa si este formata dintr-o peninsula in forma de cizma si doua insule: Sardinia si Sicilia. Suprafata Italiei este de 300.000 kmp si are o populatie de 58.600.000 locuitori. Italia are a cincea densitate a populatiei europene, ca marime, ajungand la un numar de 196 de oameni pe km patrat.

Itinerariu

Ziua 1

(02.04.2017) ROMANIA - LJUBLIJANA - PADOVA (1050 km)
Plecare la ora 02:00 din Cluj Napoca pe ruta Baia Mare - Budapesta - Ljubliana - Trieste. Dupa-amiaza o vom petrece in Slovenia, o mica tara cu aproximativ 2 milioane de locuitori desprinsa din fosta Iugoslavie. Vom servi cafeaua intr-unul din barurile din centrul capitalei, Ljubliana, locul unde Iason si argonautii sai au omorat dragonul, care a devenit simbolul orasului. Vom trece peste raul Ljublianka pe Podul Triplu si pe Podul Dragonului, vom vedea Fantana celor 3 rauri ale Carniolei si vom admira castelul resedinta a ducilor de Carintia. Cazare la hotel de minim 3*** in zona Padova.

Ziua 2

(03.04.2017) PADOVA - FLORENTA - ROMA (575 km)
Dupa micul dejun vizita scurta in Padova, pentru bucuria pe care o simtim in noi vom merge sa multumim si sa ne rugam pentru sanatate si pentru multe alte bucurii la mormantul Sfantului Anton in Bazilica Sfantului Anton. Vom vedea, de asemenea, frumosul parc inconjurat de statui Prato della Valle si Basilica di Santa Giustina, Piazza delle Erbe cu Palazzo della Ragione, Universitatea - a doua cea mai veche a Italiei, din 1222. Dupa amiaza ajungem la Florenta. Pentru a vedea de unde a Inceput Renasterea incepem plimbarea noastra din Piazza del Duomo. Admiram catedrala cu cea mai mare cupola din lume, palatul din care familia Medici a condus destinele Toscanei si capela cu sculpturile lui Michelangelo in care se odihnesc reprezentantii cei mai importanti ai familiei Medici. Trecem prin fata Palatului Vechi spre Ponte Vecchio peste raul Arno, atat de frumos incat nici nemtii nu s-au indurat sa-l distruga. Cazare la hotel de 3*** in zona Roma.

Ziua 3

(04.04.2017) ROMA
Dupa micul dejun intram cu trenul in Roma si incepem pelerinajul nostru la Vatican. Vizitam Bazilica Sf. Petru cu statuia sfantului si admiram Pieta lui Michelangelo, coboram in subsolurile basilicii la mormintele papilor, apoi pe malul Tibrului ne indreptam pe langa Castelul San Angelo (fosta resedinta papala) spre Carcera Mamertina, in care se spune ca au fost intemnitati Petru si Pavel. Mai vedem Coloseumul, Columna lui Traian si Biserica Sf. Petru in Lanturi, in care se afla opera neterminata a lui Michelangelo - Moise, si sub altar sunt tinute lanturile in care a fost inlantuit Sf. Petru. Cazare in acelasi hotel din zona Roma.

Ziua 4

(05.04.2017) ROMA
Dupa micul dejun intram din nou in Roma, unde vizitam celelalte 3 bazilici papale: San Giovanni in Laterano - episcopia Romei, in care sunt scarile pe care Isus le-a suit la palatul lui Irod in Ierusalim, Santa Maria Magiore, construita dupa ce papei Silvestru i-a aparut Fecioara Maria in vis si Sf. Pavel in afara zidurilor. Cazare la acelasi hotel din zona Roma.

Ziua 5

(06.04.2017) ROMA - CASCIA - ASSISI - TREVISO (650 km)
Dupa micul dejun pornim spre nord. La Cascia vizitam biserica Sfintei Rita si la Assisi vedem bazilica papala etajata a Sf. Francisc si bisericuta Porziuncola din Santa Maria degli Angeli, care a avut un rol important in viata sfantului si in care si-a petrecut si ultimele zile din viata pamanteasca. Cazare la hotel de 3* in zona Treviso. (650 km)

Ziua 6

(07.04.2017) TREVISO - VENETIA (100 km)
Dupa micul dejun intram in Venetia. -...Am vazut prima data Piata San Marco acum zece ani- scria Bogdan Teodorescu. -De atunci am mai fost de cateva ori, in diferite anotimpuri, si de fiecare data am descoperit cate ceva, dar mai ales am revazut, din nou si din nou aceleasi lucruri, m-am intors exact in aceleasi locuri, am privit monumentele din aceleasi unghiuri, am parcurs dimineata, la pranz si seara aceleasi trasee. Si inca nu mi-a ajuns. Fiindca nu mai am cum sa o vad prima data, incerc sa o vad mereu inca o data-. Insulele Murano - cu atelierele de sticla, Burano - cu sotiile pescarilor adteptandu-si sotii sa se intoarca de pe mare in casute viu colorate, fiecare in alta culoare, facand dantela, sau Torcello - prima insula locuita din laguna, astazi aproape parasita, doar cu catedrala bizantina a Venetiei strajuind intinderea de ape inca din secolul al VII - lea, Piata San Marco - cu Bazilica, Palatul Dogilor si Campanilla inalta de aproape 100m, toate trebuie vizitate fiindca sunt nedrept de frumoase. Cazare in zona Liublijana - Slovenia

Ziua 7

(08.04.2017) MARIBOR - ROMANIA-(750 km)
Mic dejun. Calatoria noastra continua spre Slovenia spre orasul Bled desprins parca din basme. Cu o frumusete naturala de nedescris, localitatea slovena, renumita pentru climatul sau bland si pentru curativele ape termale, se califica in randul celor mai spectaculoase statiuni alpine. Vizitam statiunea si castelul din Bled. Plecam spre Romania - Cluj Napoca - unde ajungem aproximativ la orele 23:00.